Sziasztok!
Ballagyo,
jól csináltátok!
Húsvét: nos, én konzervatív típus vagyok. Nem gondolom, hogy ajándékozni kellene. Persze, anyósom nem így gondolja, és vesz ezt-azt, amit odaad a gyerekeknek. Nálunk max. tojás lesz elrejtve, esetleg egy-egy nyuszi figura, de azt még kitalálom.
Vuki,
sajnálom a vakvágányra szaladt meglepkét. Ne parázz azon, hogy ismét mellésikerül, mert akkor azért is az fog bekövetkezni. pozitív hozzáállás!
Mi Máténak ugyanolyan 9-25 kg-s ülést vettünk, mint Nika, éppen azért, mert sokat aludt kocsiban, jó volt a dönthetősége. De azt kell, hogy mondjam, 2,5 éves korára ki is nőtte szépen. Már nem volt kényelmes neki. Így az most a Kornél ülése lett, és Máténak egy saját öves, később ülésmagasítóként használható ülést vettünk. 9-25 kg-s kategóriában nekün nagyon jó volt a pierre cardin, de Máté 9-36-os pc ülésével ráfaragtunk. Nehéz bekötni, nem elég hosszú az öve, sokat kínlódunk, de amúgy kényelmes neki. Lehet, le is lecseréljük, de nem igazán találok közepes árfekvésű saját öves 9-36-os üléseket.
Pelenkázáshoz: valami érdekest próbálj meg adni a kezébe, amit addig még nem látott. Nem tudom, hol pelenkázol, nálunk van ott egy polc, amin lázmérő, fültisztító, stb. apróságok vannak, és abból nyomok valamit a kezébe, ha már nagyon nem bírja. Pl. a lázmérő tokját, a popsikrém tetejét (gyógyszertárit használunk), popsitörlős zakcsó, pelenka, de volt már nála az alapozóm is (még nem tudja lecsavarni a kupakokat
)
Játékok: hát adj neki olyan játékokat, amiket ti is használtok. Pl. régi táskádba tegyél 1-2 apróságot: 0,5 literes ásványvizes flakon (ha még nem csavarja le, tegyél bele pár szem babot, imádni fogja), műanyag kanál, kanál, üres popsitörlős zacskó, ha van régi mobiltelefon (ha nincs, szólj, szívesen küldök nektek egyet:lol:), kinőtt zokni. Aztán ezeket cserélgesd. Régi pénztárca is jó lejárt bankkártyával, vagy más plasztikkártyával. Vagy egy kisebb kartondobozba is lehet tenni apró konyhai dolgokat (műanyag szűrő, tölcsér, pohár, tényér).
Kicsit őrület, de nálunk néha bazár van a sok marhaság miatt, de aztán gyorsan megunják, jöhet a következő dolog. Nem tart sokáig ez az időszak, és ők nagyon élvezik, és számukra is az a legjobb, ha megismerkedhetnek a felnőtt világ dolgaival. Persze, mindig ügyelni kell, hogy biztonságos legyen a dolog. Igaz, minden héten elmondom, hogy akkor mi a fenének veszünk játékokat.
Friss példa, hogy Máté a vágódeszkámat rakta a küszöbre, és 2 napig ott volt egy híd, azon kellett közlekedni. Még szerencse, hogy jó masszív darab, és bírta a strapát.
Mamm,
jó hallani rólatok. Mi volt a baj?
Gabi,
igen, elég húzós a futókerékpár ára. Ezért is gondolkodok még nagyon rajta. Máté még csak a motorozást kezdte a télen, nem hiszem, hogy hirtelen bátorságot kapna, egy számára instabil járgányhoz. Egy jó, széles kerekű motorra gondoltam, ami elég stabil, hogy kellő jártasságot szerezzen a manőverezésben, mielőtt váltunk. Bár, a mi időnkben nem volt ilyesmi. Volt tricikli, utána a pótkerekes bicikli, és jöhetett a rendes bicaj. Legalábbis, nekem és a tesóméknak nem volt kismotorja.
Szülinap: köszönjük a köszöntést!!!
Igazán nem várom el senkitől, egyébként.
Az az igazság, hogy eléggé trehány vagyok ezen a téren, nem is vagyok rendszeresen írogató, így biztos, hogy kimaradnak sokan.
Nálatok is meg vannak kergülve a gyerekek? Jön a hó....