Sziasztok,
úgy látom h szinte mindenkinek ez a béna lila vonalzó jutott....majd kiiktatom.
De ami a lényeg: Gratulálok a kis Fannihoz, nagyon szép a neve, biztos a tulajdonosa is, Bentley majd küldjél képet ha tudsz!!!!
Védőnő: hol laksz, melyik kerületben? Mert ha itt a 17-ben, lehet oda jársz te is ahova én.....jaja, lányok jól emlékeztek, én akartam leváltani a védőnőmet még anno a 21. hét tájékán, de nem lehet. Nincs védőnő-csere, hivatalból nem engedik. Szóval vagy az van, hogy közlöd vele h legyen kedves és kopjon le, mert boldogulsz, vagy igyekszel elviselni és időnként rendreutasítani a nőcit.
Sajnos vannak akik túljátszák a szerepüket és inkább elszámoltatják + riogatják az anyukákat. Az enyém nem ilyen, mert egy 30 éves csajról beszélünk, gyereke nincs, ami nem is lenne baj, de annyira suta szegény, semmit nem érek vele, de soha nem is kértem a segítségét semmiben, boldogultam nélküle is. Én mindent a gyerekdokival beszélek meg, az a nő profi, szülész-nőgyógy a férje az Istvánba, az anyósa csecsemős, szóval van némi köze a pici babákhoz. Na meg ott az anyukám, aki 5 gyereket szült, van egy kis rutinja...
Egyébként tök normál viszonyom van a védőnővel, idejön kb. 2 havonta, meg az egészséges rendelésen találkozunk, oszt ennyi. Még az elején érzékeltettem vele, hogynem igénylem a tanácsait, de nem is nagyon voltak tanácsai. Asszem egyszer kérdeztem vmit, közölte hogy nem tudja és nézzek utána a neten....hahaha.
Szóval nyugodtan légy határozott és mondd meg a nőnek h vegyen vissza az arcából, ne paráztasson és ne számoltasson el, hanem inkább segítsen ha igényled.
Egyébként abban meg egyetértek a többiekkel h ne teáztasd Fannit, tök felesleges, plána ha bőven van tejed akkor minek? Max. nyáron ha 35 fok meleg lesz, de akkor is vizet adj neki, az bőven megteszi. Luca júniusi gyerek, talán 1-2szer adtam neki vizet, de akkor már dögmeleg volt és el is fogadta.
Abban viszont nem értek egyet, hogy egyátalán ne adj neki üvegből anyatejet, sztem ez hülyeség, ha néha üvegből kapja az anyatej pótlást semmi baja nem lesz, és nem fog leszokni a ciciről. Ez is hiszti, mint egy csomó más dolog. Persze nem kell orrba-szájba üvegből etetni, de néhanapján lehet, semmi baja nem lesz.
Én próbálkoztam pohárból itatással, a nagy része mellé ment, fulladozott, baromi szar volt éjjel félkómásan poharazni, merthogy Luca nagyon lustán szopizott, hát ezért is lett 3 hós korától tápszeres.
Crissy bocs h még nem irtam vissza privit, egyszerűen semmi időm netezni, ez is csoda h itt vagyok.
Luca egész napos melót jelent+főzni+minden egyebet megcsinálni.....plusz most megint betegek voltunk, hát a t.....m is tele van az egész náthával meg betegségekkel!!!!!
Múlt héten én voltam taknyos 3 napig, majd Luca belázasodott péntek estére, meg elkezdett taknyolni, de szerencsére a láz vasárnapra elmúlt, a takony viszont maradt. Úgy érzem ennek sose lesz vége.....a dokinő aszonta h most minden gyereknek ez a baja. Hurrá! Viszont a férjem annyira kidőlt, hogy ma egész nap feküdt, lázas, fáj a torka, tök szarul van, tiszta para vagyok nehogy elkapja Luca.
Egyébként minden OK, és jelentem Luca felállt kb. 2 hete. Mostanra már az a mániája h szinte egész nap áll, mindenbe felkapaszkodik amibe csak tud, sőt, félkézzel is tud kapaszkodni, a másik kezével meg a játékait babrálja, vagy csak hadonászik vele, közben olyan fülsüketítően sikoltozik h beszakad a dobhártyám.
Állandóan pakol, rendezkedik, egész nap pörög. Néha már nagyon idegel h nem bír nyugton maradni, de hát túl leszünk ezen is.
A nappalink úgy néz ki, mint egy játszóház, naponta többször akarok pofára esni a játékaiba.
Tépi a pálmát, rágja a leveleit, na erre tök ideg vagyok én is+apja is, de marhára nem izgatja, kiröhög minket ha rászólunk. Múltkor már ráütöttem 1 kicsit a kezére, mert direkt galád módon tépte a növényt, közben sasolta h mit szólok, persze azon is röhögött h picit ráütöttem a kezére h nem szabad. Ezen persze nekem is röhögnöm kell, de próbálok komoly pofát vágni.
Megtanítottam tapsolni, nagyon cukin csinálja, meg már tud pápát inteni. (néha kis fáziskéséssel)
És tegnap megtett kb. 30 centit úgy, hogy kapaszkodott a járókájába, rakosgatta a kezeit+lábait, nem hiszem el ha nem látom. Ha így halad, 10 hósan már segítséggel járni tud, 1 évesen meg már rohan.
Tegnap adtam neki túrót gyümölccsel, meg már adom neki a Humana joghurtokat, ezerrel eszi, pedig nem akartam joghurtozni, de ha mi eszünk, odajön és bámulja meg tátja a száját. Na ennyit az elvekről Tücsi......ha Luca uazt csinálná mint Bulcsú, én is odavenném magunkhoz, nagyon szar lehet ez a vergődés éjjel.
A múlt héten volt az, hogy egy csomószor felkelt éjjelente, volt hogy 2szer is, hát reggel hulla voltam, mert ugye nem ehhez vagyok szokva. Na de ő sem, és volt hogy a hajnali 6-os kelést követően délelőtt 11-ig aludt!!!!!
Ja, és foga még nincs, és egyelőre nyoma sincsen. Dokinéni szerint örüljek neki, mert minél később van fog, annál később kezd romlani. Hát emiatt nem is izgatom magam, majd csak előbújnak a nyuszifogak.
Remélem lesz tavasszal tali, vmit hozzunk össze!
üdv mindenkinek,
Rita