Új privát üzeneted érkezett!

Bébike: Igen, és is met-et szedtem de nem i.r-re, hanem PCO-ra. Le volt állva szinte teljesen a petefészkem. Túl sok férfi hormont termelt a szervezetem ezért nem voltak ciklusaim. Meg ezért volt a túlsúly. Aztán elkezdtem a met-et, és a kg-ok szépen elkezdtek tovahaladni :) Lement 15 kg :) Szerencsére I.R. nem volt igazolt! És egyáltalán nem bánom a kérdést :) Nekem a súlyom miatt kellene figyelnem, de szerencsére az 5 hónap alatt fogytam 6-7 kg, amiből eddig visszajött 2. :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme, hát akkor egészségedre :D :D Nálam a pcos és az ir is igazolt volt, ezek sokszor együtt járnak, végül az avandamet segített, de az igen gyorsan. Én úgy tervezem, hogy babóka születése után újra kezdem az avandametet, amint lehet és jöhet a harmadik bébi jó gyorsan. :D Mi hármat szeretnénk és ha most összejön, akkor jó kis korkülönbséggel. Na de előbb még bébi nr. 2 szülessen meg egészségesen, időre!

Kép

Kép
bébike4

Hűűű lányok.... most volt itt egy nagyon kedves ügyfelünk aki mesélte, hogy a 5 éves kislányánál egy fura vérbetegséget fedeztek fel, és mivel levetették az őssejtet mondta az orvos, próbálják meg azzal gyógyítani. Nos kikérték és az orvosnál derült ki, hogy levett mintában nem volt elég őssejt, így igazából nem tudják használni.... Ez 1,5 hónapja volt, és most megy a pereskedés.... :(
Azt hiszem kezdek egyre bizonytalanabb lenni, basszus..... :S Ilyen előfordúlhat..... grrrrrrrr kifizetsz nem kevés pénzt, és mikor baj van (ne legyen) akkor derül ki, hogy nem is jó amiért fizettél???? hihetetlen.... :(
Vendég

edi: de jól hangzik, meleg, pléd, KAJA :) Nagyon várom már! Sokszor ábrándozom már arról is, hogy milyen jó lesz, amikor egymás után születnek meg a csöppségek, és itt fogjuk rágni a körmünket, hogy éppen ki szül.

bibar: inkább már nem is nézem a ruhácskákat, annyira nehéz ellenállni. márc. végére még ígértek nekem ruhákat, azt még megvárom. remélem azért majd két gyerek mellett is lesz időd ,,ruházni", mert ilyen áron a nagyobb rucik is jól fognak jönni! én előre nem akarok venni nagyobb méreteket, mert nagyon nincs szekrényem. Bár valamelyikőtök írta (talán dodó), hogy az akasztós aljába tett polcos szekrényt, ezt lehet hogy én is kipróbálom.

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Edi: ezt már több helyről hallottam sajnos, hogy nem is mindent lehet vele gyógyítani, és elég sokszor előfordul, hogy vagy kevés benne az őssejt, vagy rosszul lesz levéve, vagy a szállításnál, tárolásnal lesz valami gixer, és nem lehet semmit használni belőle. :(

Meme

Kép
hmeme
Németország

edi: én nem nagyon mentem bele az őssejt témába, de igazából még nem hallottam, hogy valakinél sikeresen felhasználták volna. de lehet én vagyok nagyon tudatlan :oops:
De furcsa, hogy amikor leveszik, nem tudják megnézni, hogy van-e benne őssejt?
edi, még valami más, mint bankostól: nem lehet valahogy kiváltani egy CHF alapú kölcsönt? valami normálisra, ami nem emelkedik folyton?

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Edi,
baba mocorgás ügyben szerintem tavasztól (az igazi tavaszra gondolok) áll be változás, nekem sincs túl sok kedvem virgonckodni. Alig várom, hogy széthúzzam a kabátomat és Lilikém lásson egy kis szűrt napfényt :) NA, majd akkor tuti beindulnak gyerkőceink. A levegő megtelik virágillattal (nekem csak akkor, ha kirándulni megyek), lesz fincsi friss gyümölcs :) Alig várom, hogy pl. a Margit-szigeten egy pléden olvasgassak, közben a hasamat csimogassam, amin nem 3 pulcsi lesz és 2 kabát, hanem csak 1 szál póló :)

Bébike,
én is 30.-án megyek újra Eszterhez.
Most csüt. terheléses vérvétel - para hegyek, mert nekem még mindig hányingerem van - de most már reggel is ... kaja nélkül felöltözni is gáz, nem odakocsikázni ... áááááááá ... tök ciki, ott fogok agonizálni, ölkendezni mindenki előtt :oops:
A férjem már megszokta, de még mindig elmondja: nyuszikám, ez szörnyű!
De ha jön az inger ...
A megoldás, leülök, eszem fél falatot ... de ez most mind kimarad ... na, majd mesélek!
Vizsgálat - pocak uh mindig van - semmi méricskélés, csak ok, él, mocorog, de édes :) ... igaz, eddig mi elég sok kiegészítő uh vizsgálaton voltunk, plusz ez a méhszáj vizsgálat már kétszer volt, egyszer hüvelyi uh-val, másodszor bekukkantott (mert kenetet is vett citológiához) ... ergo, manuális vizsgálatom még nem volt!
De gondolom, majd a vége felé ez is beindul :?

Anyós kérdés ...

Képzeljétek, az én anyósom hosszú évekig nem csípte a fejem (senki fejét, aki a kisfiához közelített :), még esküvő után sem ... aztán, hogy, hogy nem, kb. egy éve teljesen normális lett.
Van ez így ... idő kell hozzá :)
Remélem így is marad :)
Vendég

jaj! képzeljétek! tesómnál most derült ki, hogy születési rendellenessége van! Kicsit vicces, mert 30 éves... :)
A szájánpadlásán magzati szövet maradványt találtak. Most gyulladt be neki, és feltelt folyadékkal. Múlt héten leszívták neki, aztán holnap derül ki, hogy kész, ennyi volt a kezelés, vagy ki kell vágni..ez a része már nem vicces :( De sztem nem lesz vele baj. Néztem neki tegnap, de nagyon picike már. De mennyire durva, hogy eddig semmi...aztán most meg közlik, hogy születési rendellenesség...hirtelen szikrát nem kaptam:) Nem gondoltam, hogy 30 évesen még valakinél magzati maradványok lehetnek...

Meme

Kép
hmeme
Németország

Anya maci: Akkor gratula anyóshoz! :) Örlök, hogy jó irányban változott! Nálunk ez pont fordítva volt...először így szeretlek , úgys szeretlek..most meg sacc 1 éve bunkózik, és próbál keresztbe tenni ahol csak bír....:(

Meme

Kép
hmeme
Németország

Bébike,
még egy dolog ...
A mi dokink epidurális érzéstelenítés párti és őssejt párti ...
:roll:
Én pont vagy igen, vagy nem állapotban vagyok mindkettővel kapcsolatban ...
???
Mit gondolsz?

Mit gondoltok erről?

1. még mindig nem tudom, hogy mennyibe kerül ez a Sejtbankos őrület (összesen mennyi)
2. amit a doki mondott az epidurálisról, annak alapján igen ... de más meg mást mond ...
Vendég

Mamaki: Ma egész jól aludtunk...3/4 6-ig. :)
Sajnálom, hogy titeket korán kidobott az ágy.

Hmeme: Jóóóóó ez a Madagaszkáros hasonlat... :lol: :lol: :lol:
Hmeme úgy olvasom, hogy ma brillírozol! :D
Ez az anyós hasonlat!
:lol: :lol: :lol:
:shock: :shock: :shock:
30 évesen a tesódnál születési rendellenességet találtak? Ilyet sem hallottam még!

Bébike: A cukoreredményed nem lett jó, vagy az inzulin maradt magasan?
Én is IR-es vagyok (PCOS nélkül), nekem a cukrom jó, viszont nem eszek magas szénhidráttartalmú ételeket már a terhességem eleje óta.

Edi: Nem semmi ez az őssejtes story! :shock: Sajnálom őket nagyon...

Emi

Emi

email4
Budapest

anyamaci:
Ha az őssejt megőrzés ára érdekel, íme:
"Hagyományos szolgáltatásunk - a köldökzsinórvér-őssejtek hosszú távú megőrzése - a következő díjak
valamelyikével rendelhető meg:
Tavaszváró ajánlatunk keretében az alábbi konstrukciók bármelyikéből 40 000 Ft-os kedvezményt biztosítunk.
Kezdeti 20 éves tárolással:
- 24 × havi 17 000 forint
- 160 000 forint + 12 × havi 19 000 forint
- 372 000 forint egyösszegű befizetés "

de itt mindent megtalálsz: www.sejtbank.hu
Az én dokim is őssejt párti, de én nem fogok kérni.

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi
nem semmi a story :oops: :oops:

Sakura
szerintem csinálom 2 gyerek mellett is mert akkor is kellenek nekünk a rucik és igy sokkal olcsóbb :wink: :wink:

Meme
még időben kiderült :wink: :wink:

bibar

Hú mennyit írtatok csajok!! Pedig ma csak egy órám volt!! Csak aztán itt volt kicsit a barátnőm, meg ebédeltünk. Lizy még nem evett, mert amig melegedett az étel, addig beíludt az etetőszékben!! :)

Babamentés: én is 24 hetes kortól tudom!! De ne ilyenekre gondoljatok már!! Mindenki kihuzza ha nem is a végéig, minimum 36-37. hétig!!
Épp tegnap olvastam egy cikket hogy 24-héten született németországban egy kisfiu, de nem is a dátum volt a "lényeg" hanem az, hogy összesen 279g-mal. És életben maradt. Most ő a világon a legkisebb súllyal született kisfiu (kislány 244g), aki életben is maradt. De azért elég sokkoló volt a látvány. Kicsi béka a maga 27cm-jével, és csupa csont és bőr...a bőr alatt az erek látszottak. Juniusban született, és decemberben adták haza 3700g-mal. De gondoljatok bele, hogy mire "egy éves" lesz, addigra lesz olyan, mint egy 2-3 hónapos csecsemő! :?

Heni!
Ügyi vagy a fotózással. Már azok a képek is szuperek amiket magadról készítesz, tuti jók lesznek az "alanyodról" készültek is!

Kívánósság!
Nem igazán van! Mondhatni, hogy szerencsére. Lizyvel zabáltam a gumicukrot, folyton mekis hambit ettem volna, jégkrémet, és almát. Most a gyümölcs, a mekis hambi, és az édesség nem is nagyon megy! :) Inkább főzelékek.

Hu csajok, annyira gyönyörűen tűz a nap. Ablakon keresztül szinte éget! Itt ülök a konyhában, és napoztatom a pocim. :P

d.dodó

Emi:
köszi, ma jó napom van. Visszatért az életkedv, meg a vidámság :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Anyamaci, nahát, én ezt nem tudtam, eddig ilyenekről még nem beszélgettünk ! (mondjuk a Sejtbank kft-t reklámozó emailjét megkaptam) Mi nem vetetjük le, és én eddig EDA ügyben is inkább elutasító vagyok, de hát azt leginkább a szituáció dönti el, nem? Mit mondott egyébként az EDA-ról?

A vizsgálatok nálam is ugyanezek, amit én picit hiányolok, a vizelet-vizsgálat és vérnyomásmérés minden terhesgondozás alkalmával, korábbi dokimnál mindig volt ilyen. De minden egyéb téren alapos,tényleg, sőt nekem néha kicsit paráztatós :oops:
drukk a cukor terheléstől, reméljük nem lesz szarul :roll: nem a legkellemesebb vizsgálat, az biztos.
Én csak két hét múlva megyek - Te is a Rókusba?

Meme, hú, sajnálom a tesódot, de biztos minden rendben lesz! Egyébként nálunk azóta jobb kicsit az anyós-helyzet, mióta unokája született, most rólam "leszállt", inkább Benire irányul a figyelme :D :D

Kép

Kép
bébike4

sziasztok,

jó rég jártam erre, úgyhogy ha nem haragszotok, nem írok mindenre :D

Az őssejt témához hozzászólnék: akivel mi kötöttünk szerződést, ők garanálják, hogy szállítástól 24 órán belül bevizsgálva, feldolgozva, tárolva a köldökvér és a köldökcsonk. Ha valami nem stimmel, pl: nincs elég őssejt a vérben, nem kell fizetni semmit, vagy csak annyit arányaiban, mint amennyi minden használható. 1 héten belül jelzik, hogy ok, vagy nem ok, és csak akkor kell fizetnünk. Ha bedőlne a cégük, garantálják, hogy fizetett arányban gondoskodnak más cégnél való elhelyezésről, szállításról, természetesen a mi beleegyezésünkkel. 495000 Ft nálunk 20 évre, ami 2062 ft-ot jelent havi leosztásban. Persze sok egyben kifizetni, és remélem, hogy gyermekem 100 éves korában azt mondja anya és apa kidobott fél millát az első 20 évemre, utána pedig közösn szórtuk a pénzt és nem kellett semmire.
ÍEgyébiránt mint írtam egyik 36 éves ismerősömön segített volna...sajna Kijevben már nem tudtak egészséges őssejtet tenyészteni tőle...10 milláért....
De mint már azt is említettem, mindenkinek a saját döntése....én sajna a regeteg biológia, genetika tanulmánnyal a hátam mögött...amondó vagyok megéri....

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Meme,
anyós kérdésben szerintem
- ha kedveskedsz neki, tuti nem nyered el a tetszését, annál inkább lábtörlőnek fog használni
- ha fütyülsz rá, hát, az már fél siker
- de ha pl. jótanácsot kérsz tőle, na akkor nyert ügyed van ... nem kell a tanácsát megfogadni, csak jelezd, pl. nem tudsz dönteni, mit gondol ő erről/arról ... ÉS dícsérd meg a főztjét, kérd el mondjuk a receptet.
Én egyszer elmondtam, hogy anyám ugyan remekül főz, de anyós marhahúslevese verhetetlen ... (tényleg így van, így volt mindig is, de elfelejtettem kimondani, csak simán megdícsértük mindig) ... amikor ez napvilágot látott, elolvadt! Azóta tudom (előtte is tudtam), hogy roppant hiú, bizony olykor dícsérgetni kell (nem benyalni, nem hülye, csak objektíven elmondani, ha jó valamiben). Engem nem kedvelt, ennek hangot is adott (főleg a hátam mögött), tartottuk a távolságot, illedelmesen viselkedtünk, ennyi ... így, az én dícséretem (mivel tőlem hasonló ellenségeskedést várt) különösen jól esett neki ...
Szerintem ez valamiféle harc ... van aki így éli meg ... azt hiszi (hitte) ki akarom ütni a nyeregből a kisfia szívében ... de kisfiának elég nagy a szíve :) elférünk benne mindannyian :)
Plusz, most mindenki jóval hátrébb szorult, mert csöpp kislánya foglalja le a legelőkelőbb helyeket :) :) :)

Nincsenek illúzióim, van aki pusztán buta és önző, soha nem fog megváltozni ... a lényeg, hogy párotok lássa a különbséget és benneteket ítéljen jobbnak anyukája viselkedésével szemben. Szerintem anyóst soha nem kell szidni, de azért jelezni lehet, "ez bizony nem esett jól! anyukádnak rossz napja volt?" ...

Aztán az idő is sokat segít :)
Vendég

Szép napot! :D

Engem sem tart vissza a hó :D Engem csak a DK-ről Fótra átvivő lehetetlen buszjáratok tartottak volna vissza :lol: Amúgy én még Emmával is sokat jártam/járok gyalog, úgyhogy ez nálam nem akadály ;) Auchanon belül hol talizunk? Akkor 11? De jó lesz :D

Jajj Emma másfél hét után ma ment először bölcsibe :? Úgy hiányzik :(

Poci! Nagyon megértelek :( De érdemes szigorúan tartani a pihit, mert sokkal gyorsabb a javulás :) Most ez a legfontosabb ;)

Bébike: én is olvastam, hogy gyűrheti a ruhát, de mindenhol azt írták, hogy ha azonnal kiveszi az ember a program lejárta után, akkor ez nem igaz - nálunk ez bejött, sőt simábbak a cuccok mint ha teregetnék ;) Egyszer azért kipróbálom, hogy mi van ha benne hagyom a cuccokat :oops: Mondjuk a mi gépünk olyan, hogy ha le is járt, akkor is pörgeti bizonyos időnként a dobot amíg ki nem kapcsolom. Fú baromi jó találmány! Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a villanyszámlánk :roll: Ha ilyen lesz a március, akkor kiderül mennyivel dolbja meg a számlát egy fullos hónapban :twisted:

Jajj akartam még vmit... Terhes agy :lol:
Megyek enni, most múlt el az érzéstelenítő :)
Ja igen: nekem nem ugrott meg az étvágyam :shock: Kívánós vagyok, mondjuk nem extrém módon, de napi 3x, max 4x eszem és ezzel bőven jól elvagyok :roll: Ez normális??
Na mondjuk mostmár éhes vagyok - reggel 7kor ettem egy vajaskenyeret, azóta semmi :? Megyek, megetetem magunkat :lol:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

anya maci!
Nekem az a véleményem, hogy az őssejtet nem vetetném le. Van amit azzal sem tudnak menteni...nem garancia, és olyankor bosszankodik az ember, hogy kidobott (nem kevés) pénz! És a "természet" ugyis tudja a dolgát. Ha valami baj van (sose legyen), és tudják menteni másképp is, akkor annak ugy kellett történnie, amit meg nem tudnak menteni, annak meg ugy...és megvan a miértje. De ez az én felfogásom.

epidurál: én nem kérném. Bár lehet hogy nekem nem is lehetne (nem tudom hányas csigolyák közé adják be). de nekem a farcsontom felett van egy "luk"...igaz csak a bőr van "kilukadva" és egy hatalmas vörös anyajegy van körülötte, de lehet be se tunák igy adni( majdnem nyitott gerinccel születtem, de szerencsére a gerincvelő záródott, csak a bőr nem).
És nekem megfelelt az az alternatíva mait itt felajánlottak (amit emlegettem is), hogy a mélyszájhoz kaptam 4 kis injekciót!

d.dodó

Anya maci
EDA-val kapcsolatban váltoak a vélemények, én Bálintot úgy szültem, de használni nem használt, mert 4x szúrták félre.... Soha többet nem engedem, szülés után 1,5évig fájt a hátam nagyon.....

Őssejt
Ez az ügyfelünk a Sejtbanknál kötötte a szerződést 5éve. Mutatta a jogi maszlag levelet amit küldtek vissza az ügyvédnek arra, hogy nem megfelelő mennyiség az őssejt.... :S

Most írtam az előbb nekik, hogy akkor hogy is van ez???? Milyen garancia van? hol van ez papíron???

Kíváncsi vagyok mit írnak vissza....
Vendég

merci!
Már hiányoltalak is napok óta!
Merre jártál??

d.dodó

Anya maci:
Amikor megismertem a férjem, akkor nem volt semmi probléma. Sőt! Volt idő, mikor sokkal jobban megértettem magam vele, mint az anyámmal...aztán most sacc 1 éve új palija van anyósnak, és azt gyanítjuk, hogy a fószer oltja anyóst ellenünk...Mondjuk már leszarom, csak azért bosszant, hogy így megváltozott. Most már azon a szinten vagyok, hogy ha rágondolok, már ideges vagyok...

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi: majd tudasd hogy mit válaszoltak! Nagyon kíváncsi vagyok!!! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

heme,
köszönöm, pont ez az info kellett ...
Merci,
te melyik cégnél vagy? A 495.000 az nem 372.000 ...
Az elméleti és gyakorlati vacilálásokról sokat olvastam ... hasznos, nem hasznos, ha ennyire hasznos miért nincs rá állami garncia ... stb.
Még nem döntöttem, az anyagi oldala is számít, a férjemmel is konzultálnom kell ...

bébike,
EDA ügyben valami olyasmit mondott, hogy jobban kontrollálható az egész, nem tudom olyan hirtelen kinyomni a picit, kisebb a gátszakadás esélye ... stb. Azt is mondta, a fájdalmat nem tudja így sem megszüntetni, de azért egy kis enyhítés nem árt ...
Jeleztem, hogy jó sok infó ez így nekem egyszerre, majd még mindent átbeszélünk többször is.
Én cukorra most nem a Rókusba, hanem a Jánosba megyek, de eddig minden vérvétel a Rókusban volt.
Hát így ...
Vendég

Csajok! ti hogy álltok a csíkokkal?? Nekem egyre rosszabb! Van vagy 20 olyan amiben van vörös folt, és sacc 1-1,5 mm mély gödör lett. És fáj. Olyan mintha éppen csak lenne rajta bőr. Attól félek, hogy el fog kezdeni vérezni. Bár nem tudom, hogy ez lehetséges e...?? Kenem naponta vagy 5-6szor..de nem látok semmi javulást...:(

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sakura
de van olyan konstrukció, priviben írd meg milyen hiteled van.... :)

Dodó
Hasonszőrüek vagyunk, nekem ék alakban van nyitva a csigolyám a 3. a farcsonttól számolva, így baromira fáj sokszor. A bőr az összevan nőve, kivűlről nem is látszik, de belül a csigolya nyitva van, és a velő szabadon....
Megakartak műteni, mert szerintük egy rossz mozdulat és nyomorék leszek, de nem engedtem, hisz 50-50 az esély, hogy sikerül vagy tolókocsi.... :?
Nem oda adják , feljebb is tudják adni, persze neke elszúrták, így én többet nem vállalkoznék rá....
Vendég

Ja, és még egy dolog...van rajtam kívül, akinek a terhessége alatt kiszőrösödött a hasa?? ( ne nevessetek :) ) De nem csak egy csíkban, hanem az egész!!!Még az oldalam is! :(

Meme

Kép
hmeme
Németország

maci: nincs mit! Nagyon szívesen! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Anyós!
Hú, eleinte baromi nem volt jó a viszonyunk! A szemembe "nyalizott", aztán másnap meg hallom vissza a faluban, hogy mekkora egy szemét dög vagyok!
Egy példa: Épp akkor költöztünk ki a napokba a saját házunkba ami közel sem volt készen. Anyós egy utcával feljebb lakott. Én bent gletteltem a szobában, meg közben zenét hallgattam, ezért blülről egy kulcsráfordítással bezártam az ajtót. Hallom hogy kopognak, kiszóltam azonnal megyek...mentem is. Anyós jött...behívtam egy kávéra. Ott is volt egy fél órát. Erre másnap barátnőm meséli...azt mondja te, hazafele volt nála anyósod, és elpanaszolta, hogy milyen szemét vagyok, mert be se engedtem a lakásunkba őt...stb. Erre hozzátette barátnőm. "még jó hogy ismerlek téged is, és anyósodat is, és ezt nem tudom elképzelni rólad. Róla viszint, hogy "lódít", azt igen" :D
És érdekes, amióta van unoka (vagy a távolság, hogy elköltöztünk?) Vagy mindkettő....nem is tudom, de jó a viszonyunk. Sokat beszélünk telefonon, ha hazautazunk, akkor iszonyatos nagy ebédekkel vár minket mindig, ölelget, mondja hogy szeret minket. Mikor megtudta hogy jön a második unoka, akkor majd kiugrott a bőréből, mindenkinek elujságolta, mondta hogy ez neki a legszebb karácsonyi ajándék. Most hogy jött ki apukám fuvaba ide, anyós kóldött egy óriás dobot mindenfélét....sóskát, lecsót, lekvárt, befőttet, levestésztát, pálinkát, bort... minden földi jót...komolyan már én éreztem magam kellemetlenül, hogy akkor én most mi a fenét küldjek neki haza.

d.dodó

Edi,
na az tenné be az ajtót, ha össze-vissza döfködnének gerincbe és még másfél évig húznám a hátam :(
Hallottam már én is rosszakat ...
De azért azt se akarom, hogy fájjon! Vagy ne nagyon ...

Dodó,
nagyon megjegyeztem ezt a 4 kis szurit, eddig tényleg ez tűnt a legjobbnak (frészt, minden szuri szörnyű :)), tudni kellene, hogy mi is ez és miért is? Mert szurit asszem kapunk a gátvágás előtt is ...

Ha komolyabban belegondolok, a frász kitör ...
Ha csak felületesen, akkor jól vagyok ...
Talán a végén már "minden mindegy lesz", csak megszülessen :)
Meglátjuk, lehet úgy megcsászároznak, mint a huzat ...
Vendég

meme!
nekem szőrös lett a hasam..d.e csak pihés...hamar kihullik.... a hormonoktól van.

d.dodó

Anya maci
nekem is azért erőltették, mert 7óra alatt 1,5 ujjnyit tágultam csak, és nagyon fáradtam.... Ezért adták be, vagyis akarták, de mivel hatása nem volt, mert rossz helyre adták, így a doki elsimította a méhnyakat a végén (az fájt a legjobban). Utána 3.-4. nyomásra kinn volt a hercegem... Nekem vágtak azonnal, nem is kérdezték meg akarom-e , kötelező volt első gyereknél.... mázlim, gyönyörűen varrtak össze, hajszálvékony a csík és alig alig látszik....
Most Botival nem szeretném, hogy vágjanak... 22.-én megyek a szülésznőhöz, majd vele meg is beszélem.... :)

Meme
naná, hogy megírom a választ... :wink:
Vendég

na csajok! megyek, lassan nekilátok a romanitikus vacsi megvalósításának, mert 2 óra múlva itthon lesz apácska:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Dodó! Akkor megnyugodtam! Nem maradok Jetti..ugye??:) Csak engem baromira zavar, mert sötét szőrű, hajú vagyok, s hiába pihe..az is látszik :( De akkor ha majd levedlem szülés után, akkor már nem is zavar!! :D

Meme

Kép
hmeme
Németország

anya maci!
Majd megnézem a nevét a papíromon, hogy rajta van e... a gátvágásos szuri más..azt oda gáttájékra a bőr alá adják, helyi érzéstelenítés...bár ilyet nem kaptam, mert gátvédelemmel szültem. :P Csak varrás előtt kaptam egy szurit.

edi!
Nekem meg pont a csigolyával nincs gond, csak a bőrrel. De én sem fogok EDA-t kérni.

meme!
Nekem az egész cicim ilyen csíkos..igen, a kötöszövet "elszakad" csak a bőr "tartja". És nem tudsz ellene mit csinálni...mikor "keletkezik" akkor piros, aztán majd halványul, kékes, aztán egészen gyöngyházszínű lesz. (egy fényes csík)

d.dodó

meme!
nekem már most van hogy hullik belőle törölközéskor...de persze uj is nől "helyette".
Amugy szupi, hogy ennyit tudsz jönni irni már! :)
Mi lesz a romantikus vacsi?

d.dodó

Nekem is azért ajánlották, hogy beadják ezt a 4 kis injekciót, mert nem tágultam. Délután 5-kor kezdtem el fájni, és éjjel (azaz hajnali 2-3 fele) még csak 1 ujjnyi volt. Miután beadták ezt a szurit, onnantól kezdve meg csak 1 óra, és jöhetett a kitolás.

d.dodó

Meme
Nekem nem lett szőrös semmim, én meg pont azt vettem észre, hogy kevesebb szőr nő rajtam mint eddíg.... :S
ezek szerint ez is alkat kérdése.
Csíkok nekem alapból vannak Bálintnyomok a pocakomon, de idővel szépen elfog halványulni ahogy Dodó is írta. Gyöngyházfehéres lesz..... Nekem most lilul kicsit, ahogy nő megint a pocakom.... Nem bánom, majd elhalványul idővel....
Vendég

[quote="edwig"]A írta:edwignya maci
EDA-val kapcsolatban váltoak a vélemények, én Bálintot úgy szültem, de használni nem használt, mert 4x szúrták félre.... Soha többet nem engedem, szülés után 1,5évig fájt a hátam nagyon.....

Őssejt
Ez az ügyfelünk a Sejtbanknál kötötte a szerződést 5éve. Mutatta a jogi maszlag levelet amit küldtek vissza az ügyvédnek arra, hogy nem megfelelő mennyiség az őssejt.... :S

Most írtam az előbb nekik, hogy akkor hogy is van ez???? Milyen garancia van? hol van ez papíron???

Kíváncsi vagyok mit írnak vissza....

edi: nekem most néztem, benne van, hogy mit garantálnak...

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Bébike,
még egy ...
Beöntés is van a Jánosban ... nekem úgy tűnt, hogy nem választás kérdése ...

Óvatosan puhatolóztam e témában is ...
Hááááááááát ...

De nekem már az is furi, hogy amíg vajúdom, a szülésznő kenegeti olajjal a gátamat ...

???

Kicsit prűd vagyok ... apával mindent, de mással ilyen intim szituban?
Nem is tudom ...

Remélem akkor, ott tényleg csak a kicsit számít és minden hülyeséget, szemérmet elfelejtek ...

Egyszer műtöttek tájoggal - kicsit sokat seggeltem a 2 szakdolim fölött, valami aranyér miatt jött ki ...
Na, azt is nőgyógyászatis vizsgáló pózban műtötték ... bejött egy férfi, majd mégegy, és mégegy, és mégegy ... míg végre egy nő is ... 5:1 lett az arány ... ja, a doki 30-as, magas, barna, kék szemű, helyes és jó fej volt ...
Amikor látták, hogy összeáll a szemem a "tömeg" láttán (akkor még csak 4 pasi volt bent), jelezték, lesznek még többen is ...
Közöltem, én meg azt hiszem műtét után megiszom egy üveg chivast, hogy felejtsek ... mondták, hogy örömmel beszállnak ...
(pont őket akartam elfelejteni ) :oops:
Utána mondtam is a páromnak, debütáltam 5 pasi előtt, mit nekem szülés ...
Vendég

Dodó
milyen szúri ez amit Te kaptál???
Vendég

anya maci!
Gratula a hétfordulóhoz!

d.dodó

Dodó: Akkor ha minden elmúlik, avgy halványul, akkor már meg is nyugiztam teljesen:)
Romantikus vacsi: Provánszi fűszeres bőrös karaj szeletek lesznek vékonyra szelt sült hasáb burgonyával. Előtte meg csibusz leves cérnametélttel:) Itókának meg citromos tea apácskának, nekem meg csapvíz:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Na előkerestem a papírtom. Szerintem "latin név" igy ha rákérdeztek a dokijaitoknál, lehet hogy tudja mondani, hogy ismerik e vagy nem. Paracervikal-blockad (a blockad az simán szerintem érzéstelenítést jelent, mert az is ugy van irva, hogy epidural-blockad - epidurális érzéstelenítés). És még gázt szívtam maszkon keresztül mikor jött a fájás.

d.dodó

Maci: én is gratu neked!! :)

Csajok! Bátorító szurit nem lehet kérni az infúzió mellé?? Én nagyon parázós vagyok, és olyankor felmegy a vérnyomim ha orvosokkal, nővérekkel vagyok körülvéve. Alapjáraton most 105/60 a vérnyomim, de ilyen szituban 190/100. Minimum! Ha a doki méri a háziorvosi rendelőben, akkor is 150/80 az alap. Amugy meg volt ilyen 24 órás szarság rajtam, minden évben kapok... kiderült, semmi bajom, csak fosok a dokiktól :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

félek hogy baj lesz a baócával, ha felmegy nagyon a vérnyomim:(

Meme

Kép
hmeme
Németország

meme!
Fincsi vacsi! És mi az "ok"? Zoltán a párod? Vagy szülinap? Vagy csak úgy?

d.dodó

dodó:
Csak az új munkahely miatt, meg mert megérdemli :) De nem Zoltán...András:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Heni, már én is írni akartam neked:
ha meglesznek a kismama alanyodról a képek, a legjobb kettőt nem rakod fel ide nekünk :) ? Persze csak az ő hozzájárulásával!
Olyan kíváncsi vagyok, biztos tök jók lesznek :wink: !

EDA:
hát, mint minden beavatkozásnak, ennek is biztos megvannak a kockázati tényezői, úgyhogy én sem hiszem, hogy a szétcsúszott csigolyáimmal pont a szüléskor kísérleteznék :oops: ...
Asszem vállalom az irdatlan fájdalmat inkább :roll: . Nők milliói élik át naponta a világon, remélem, én is képes leszek rá....

Edi, de jó, neked már megvan a szülésznőd?

Én még csak most fogom megnézni a szüléselőkészítő tanfolyam időpontjait és programjait :oops: , ott lehet majd találkozni a szülésznőkkel is. Velük talán tényleg jobban oda lehet figyelni a gátvédelemre.

Dodó, milyen gázt szívtál? Nem oxigén volt???

Anikó

Kép
mamaki73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?