Új privát üzeneted érkezett!

Luna, hát ez jóóóóóó. :lol: :lol: :lol: Még jó, hogy nem a naci fölé vetted a bugyit. :lol: :lol: :lol: És úgy figyelt volna a betét. :lol:
foltivspicur

vagy aki lát ilyet :lol: :lol: :lol:
foltivspicur

jaj csajok én totál kiborultam! itt bőgök! megjött az új vadi új hytech szuper isteni mindent tudó bosch mosógép! ki kellett próbálni a garancia miatt! faszim telepakolt én ki! mert persze mosni nem tud! már itt kellett volna jönnie a jelnek ne kapkodjunk!majd hiv anyám akinek szintén ilyen mosógépe van és figyelmeztet hogy a lábakat rögzítsük!persze férjuram nem talált csavarhúzót vagy mit és közli jó lesz ez igy!elindítottuk a mosást én 1 óránm át néztem és csodálkoztam és örültem és nagyon boldog voltam ... aztán befeküdtem majd kurva nagy robaj! centrifugánál a mosógép úgy elmászott hogy megfordult és szétütötte magát 100%-ban ... úgyhogy mindenhol lejött a glazúr róla! ne tudjátok hogy néz ki
:-( szinte mindenhol lejött róla a festék! én annyira ki vagyok!!!!
most persze vele is jól összevesztem de én vagyok a hibás minek akarok mosni! de ő sajnos olyan családból jön ahol soha semmire nem vigyáznak nem bántani akarom de tényleg rá se szarik ... és közli rosszabbul is elsülhetett volna mert úgy volt tescoba megyünk és itthagyjuk a gépet de nem akartam első mosásnál és a hasam is éreztem hogy nem túl jó most egy bevásárláshoz! szóval ha így hagyjuk szerintem még nagyobb baj is történhetett volna! :-( na hát kurva jó az estém :-(
Vendég

Nanetto!
Jajjjj, ez nagyon nem szerencsés! :? Megértelek teljesen! Én is szétbőgtem volna magam. Ádám is eljátszotta ezt azt hiszem 4x, aztán beintettem neki, hogy NEM... Egyszer a befalazott ajtót nem akarta lecsiszolni rendesen, mondván jó lesz az. Hááát, bakker, annyira undorítóan rücskös volt festés után, hogy mondtam neki kezdheti elölről. Azóta nem mondta még a jó lesz ez így című mondatát... Remélem egy kicsit megnyugodtál éjjel!

Eszter
Kép
Kép
vok

szép hétvégét kismamik....
nanettó ne idegeskedj...megkérdezhetem hogy elől vagy felül töltős a mosógép és lehet hogy hülyeséget kérdezek de a mosódobot rögzítő csavarokat kiszedtétek??mert akkor bizony történnek ilyen dolgok és bizony az ember nem is hinné de nagyon fontos hogy vízszintbe legyen a mosógép mert amúgy nagyon nem szeretnek mosni és össze-visvza vándorolnak....
bibócska

Halihó!

Sajnálom Nanetto!

Nyuszika vagy Folti kérdezte a mosdató kesztyűt? : én felnőtt esetében is úgy tudom, hogy pl arcra nem tanácsos használni, mert durvává teszi a bőrt. viszont sztem nem olyan fontos a kesztyű a fürdető krémhez. én két éve ezzel nyomulok a gyerekkel, mert mást nem bír a bőre. Ez a krém azért is, nem úgy mint egy bébi fürdető johnson vagy akármi, mert ezzel nem kell még az öblítéssel, tusolással is vackolódni. A tusfürdő izéket ajánlatos leöblíteni fürdetés után, mert bármily csodásak is, nem jó ha marad a bőrön. Ez a fürdető krém, pedig nyugodtan maradhat a bőrön. Oly annyira, hogy mi most a kiütéses felületre is ezt használjuk kenőcsként, sőt én is ezzel kenem krém helyett az arcom, miután már semmi nem vált be, olyan száraz...
Fürdetésnél kinyomunk egy kis maszatot a kezünkre és ezzel mosogatjuk ahol kell a babát, de egy ilyen picinél nem gáz az se, ha vannak pontok ahol csak víz éri... tényleg jó a textilpelus erre a célra és én is először terítettem alá a kádba. mikor már simán bele fektettem, akkor a feje alá is csináltam egy olyan formát, hogy csíkra hajtottam egy pelust és a két végét külön külön befele görgettem- így lett egy középütt laposkás, de két szélen a hengergetések által támasztó fejalátétem. így nem tudta a fejét befordítani a vízbe.
úgy komplett a fürdetésről én azt tudom mondani, hogy azok a kádacskák, amik formázva vannak belül és megtartják a bébit, nagyon hasznosak. és nem sokkal drágábbak, mint egy sima kád. aztán lehet még kapni sima kádba tehető szivacs alátétet, ami szintén megtartja a fekvő bébit. aztán lehet kapni nagy kádba való félig ültető, tartó állványt- ez is szuper biztonságot ad. ez úgy 6 hónaptól amíg a baba nem lubickol egyedül addig kitűnő. kb ekkor már kicsi neki a kiskád és nagyon jól el van benne. ez se egy nagy tétel- ha nem a brendonost vesszük, akkor ez is pár ezer ft. de ez is olyan eszköz, mely a még bizonytalan babák fürdetését megkönnyíti és akár pár másodpercre két szemed rajta tartva elnyúlhatsz bármiért, krémért, törcsiért... aztán ugye ott van még a fürdető vödörke is, ezt is van aki dícséri :) ... és van még a panelokban nagyon hasznos kádra tehető kiskádat tartó állvány.
aztán ugye van aki szobában fürdet és van aki fürdőszobában. én ez utóbbit tartom előnyösebbnek, ha van hely, mert így a vizet nem kell cincálni és egy fürdőt könnyebb a hősugival gyorsan befűteni. de persze van akinek marad a szoba. mi a fürdőben fürdünk és a mosógépen öltözünk :) ezért ajánlom, hogy aki fürdőben fürdet az úgy alakítsa ki a helyet, hogy legyen hely a kádnak és legyen hely az öltözésre. egyébként akkor se történik semmi ha a pici bébi azonnal a nagy kádban fürdik, a probléma csak az, hogy ez a szülők derekát visel meg, illetve alaposabb kádöblítés kell, mint egy saját kiskádnál.
én személy szerint semmivel nem kentem be fürcsi után a gyereket. van aki olajozza, de szerintem ez akkor kell, ha száraz a bőre. a fürdetőkrémtől általában nem lesz száraz. ha kentem is akkor is csak a kritikus pontokon. nem akartam, hogy a bőre igényelje, hozzászokjon a mesterséges zsír pótláshoz. viszont szegénykém nagyon kényes, a mosószer váltást azonnal megérezte... :(

jaj a kórházi csomaghoz azt hiszem, hogy egy dolgot nem említettünk még, viszont én tettem be: melltartó betét. utsó nap nekem már kellett, mert késve hozták a gyereket a tejem meg már a hasamon folyt :) (persze itthon egy hét után nem folyt... )

kórházi szerkó: sztem is mindenki kérdezze meg, hogy van e kérés a kórház részéről és ha nincs akkor számotokra kényelmes szerkóval készüljetek. én szülés után éjjel hálóingbe, nappal egy vastag derekú tréning gatyóba voltam, ami tartotta hasam- most haskötőm lesz remélhetőleg, ha megérkezik...
viszont aki gátsebes lesz annak javaslom, hogy alul könnyen vetkőzhető legyen, mert jó a gátat napjában többször zuhannyal öblögetni, akkor nem húz annyira a cérna, vagy kenegetni aloeverás izéval...

fú Rózsa azt hiszem te írtad a glicerines kúpot és elgondolkodtam ezen: ez az a kúp amit a gyereknek is adunk szorulás esetén? ezt azért viszed hogy a szülés után tudj kakilni időre? mert ugye kell legalább másnapra produkálni és nekem anno hazudnom kellett, mert nem akartam a gátamhoz még egy frankó beöntést+ féltem erőlködve kakilni. bár én tudom magamról, hogy amúgy is kb 3 naponta szoktam, hát még egy alapos szülés előtti beöntés után (+ ugye én szülés előtt közvetlen kakiltam és ezután jött az első fájás). szóval lehet hogy veszek én is egy adag kúpot a gyógyszertárba, hátha ettől könnyebb lesz a nagy dolog...

Kép
Kép
Kép
konkri

Lányok!

Bocsika, hogy ide írok, de lenne 1-2 dolog eladó, ami érdekelhet Titeket!

Brendonos kókuszmatrac: 60x120-as kiságyba, képek itt:

http://www.teszvesz.hu/item948845495_ta ... somag.html

Tavaszi kismamarucik (3 ing, és egy farmerszoknya):

http://www.teszvesz.hu/item948845495_ta ... somag.html

Privibe bármi kérdésre szívesen válaszolok!
Szép estét!

Kép

Kép
csnixi

Hozok nektek peldat milyen az ha az ember elsohajtja magat majd bevonzza a kivansagat. Ha jol remlik tegnap vagy tegnapelott irtam, hogy kiprobalnam milyen tv es/vagy net nelkul egy idore. Nos kertem es megadatott, legalabbis a nagy amitogep total lerohard igy most diagnosztizalas alatt van, napokig :D Maradt az iskolai kis laptop, igy kevesebbet logok a neten, tul aproka ez nekem, 'babakezekre' van meretezve :)
Itt szeretnem megyezni, hogy orulok ha teljesulnek a kivansagaim, de eleg egyszerre egy, azert a teve ne romoljon el, inkabb kikapcsolom :D

luna6

Látom másnak is lerohadt a gépe nem csak Lunáé... :)
Hol vagytok nyanyák? Ja tudom, hétvégén itt punyulás van... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hali!

Geo mintha írta volna, hogy otthon nincs netük vmiért... akkor Lunának gépe nincs. Igen, a többiek meg punnyadnak...
foltivspicur

Ja eszembe jutott még egy dolog, hogy kell-e nem kell-e... Cumisüveg melegítő. Nekem hasznosnak tűnik, gondolom a bébiételt is fel lehet melegíteni vele. A mikrót utálom, ráadásul nem melegíti fel egyformán a kaját... Maradna a gázon, gondolom vízbe állítva. :roll:
foltivspicur

És Tallinról és Hariról tud valaki valamit???

Holnap sztem én se nagyon leszek...

Kép
Kép
Kép
konkri

Folti:
Mikroban nem melegítünk bébi kaját, tejet főleg nem, mert a vitaminokat megöli a mikró. Biztos hasznos a melegítő, de kb egy tál csapból kiengedett tál meleg vízzel is ezt éred el. Én sosem tűzhelyeztem. Vagy tál vagy forró víz. Ja vagy víz forralós víz... ugyan így csap vízzel hűtünk is ha túl meleg...
Bár ezt mondom én, akinek a gyereke nem volt hajlandó cumiból inni és a meleg kajákat se eszi meg.
Nem is tudom mennyibe kerül, de ha nem vészes vegyél- de én mondom, hogy e nélkül is meg lehet lenni. Főleg ha a tejes zacsiból jön a tej :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Lunanak van gepe, csak ilyen zsebmeretu, mikromeretu gombokkal, ami az altalanos iskolasok anatomiajara lett tervezve. Ez a csajom iskolai gepe, es elvileg mindent tud amit egy nagy, csak aproka es macera nekem :D
Picur, a ciciben elomelegitett tej van, cumisuveg sem kell (igy indulj neki) es ezert cumisuveg melegito sem :)
Nekem legalabbis sosem volt, pedig volt meg tapos csirkem is ugye :) En speciel a tej melegiteset es huteset folyoviz alatt oldottam meg. Illetve konri elveivel ellenkezoen a tapszerhez bizony mindig is mikroban forraltam a vizet (de letezik ugye vizforralo is ami kavehoz meg teahoz is jo, tehat nem kell celiranyosan cumisuveg melegitore kolteni emiatt) es a ha kellett, hidegviz ala tartva hutottem uvegestol. (most latom, konkri is irta ezeket)
Es nalunk doglott vitamint is kapott bizony a gyerek :D Mert dehogynem melegitettem bebietelt mikroban es fogok is... de az nagyon soka lesz meg (vagy nalunk legalabbis volt ) mire a gyerek bebietelt eszik, olyat ami melegitos :) (de en nem fogok tartosan kulon mosni sem a gyerekre, nem lesz extra mososzere - hacsak nem lesz valami galiba, de a nokkel nem volt - es mindennapos fertotlentise sem lesz, meg allando fertotlenito vasalas sem. az igaz, hogy kutyank meg nincs aki lenyalhatna a cumit ha leesett a foldre :D:D)

luna6

Luna, a vizet persze hogy mikróba... :) annak viszont különösen jót is tesz a mikró... én fertőtlenítés gyanánt is használtam, pont ezért. Én amúgy a kezdeti kifőzésen, majd alapos mosogatáson és mikrón kívül semmit nem használok- ennél jobban nem vagyok híve a fertőtlenítésnek, mert annál "ellenállótlanabb" lesz a szervezet...
de én is ezeket írtam, csak utána olvasva láttam, hogy elbénáztam- folyóvíz, vagy víz forraló, vagy forróvizes tál... ennyi.

bébi étel melegítése: mikor már oda kerül a sor én sem foglalkozok ilyesmivel- viszont a bébiételek sztem szobahőn is fogyaszthatók- a hús mentesek.

Kép
Kép
Kép
konkri

na nagy spórba sikerült vennem ma vennem a teszveszen két kis takarót- semmi extra csak két flanel 76*76-os takaró szerűség, ami hál istennek elég jó mintás... terveztem is ilyet varrni, csak nem volt fiús mintájú flanel a boltban. viszont 400ft+posta pénzért nem fogok varrogatni :) ennyit megér :) szerencsére licit nélküli ára is volt, így a csaj ma tette fel és én meg is vettem...
http://www.teszvesz.hu/item948849772_ve ... db_uj.html

holnap meg azt hiszem hogy szét bombázom a szopis párnám, mert én nem használom, viszont a golyók jók lesznek belőle és készítek egy saját szoptatós párnát, ami legalább 70 cm hosszú.
ha kész az összes varratom és ember felemeli a kiságyat és mindent elkészítek, kipakolok, akkor megmutatok mindent- cuccokat, szobát stb...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Én punnyadtam :D:D Meg Hannáztam. :) Fél hétvégét átgyurmáztuk. Illetve én gyurmáztam, ő mondta mit kér.

Fürdőkesztyű:
Nekünk van egy. Bábozásra használjuk a fürdőben. :D:D:D Mivel egy nagyon cuki pingvin. :D:D

Fürdetők:
Hááát, én nem fogom használni Alexal a krémet, az biztos. Vagy egy oldal, ahol meg lehet nézi, hogy melyik összetevő milyen károkat bír okozni. A gyógyszertári fürdető se túl jó a bőrnek. Így mi maradunk majd a babylove-os DM-es cuccoknál. Mivel, amíg pici, úgy se lesz szutykos a türpe, de tud majd Hannával fürcsizni, így az mind a kettőjüknek jó lesz. :D

Nekünk macink van, amibe bele lehet fektetni a törpét. Nagyon szerettem Hannával. Igaz, még vissza kell szereznem, mert ezt is kölcsön adtam, mint a pelenkázóasztal, pihiszék, játékok, ruhák... :D Van még mit összeszednem. Az etetőszéket tűntettem el valahogy úgy, hogy nem találom... Lehet, hogy kidobtam, csak nem emlékszem rá??? :?

Memória zavarok:
Hát, Hannával nálam is nagyon durva volt. Most nem olyan vészes (vagy csak már hozzá szoktam, hogy hülyébb vagyok, mint voltam :D:D)

Nanetto!
Hogy vagy?

Eszter
Kép
Kép
vok

Így elég uncsi a nap...
gyertek, írjatok. :D:D
Olyan jó volt múlt héten, csak úgy elrepültek a napok...

Mesélek addig is:
Voltam a szülésznőmnél, felírta a számom, a várható dátumot. :D Tök aranyos volt. És olyan megnyugtató volt nekem újra a Péterfyben lenni :D:D És ha szerencsém van, el vállalhat az egyik topik társam szülésileg. Ő a Péterfyiben orvos :D Nagyon örülnék neki :D:D
Most már csak Ádámnak kéne meló és én lennék a legnyugodtabb anyuka a világon :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok! itt vagyok!
hát a mosógépünk romokba külalakilag - mosásilag meg toppon! csúcsszuper! bemellékelek este egy fotót hogy fogta a férjuram mikor önálló életre kelt s melykor annyi sérülést szenvedett szegénykém! :-( még most is elönt a méreg ha rágondolok és ha látom! sajnos a teljes teteje is odavan :-( ez még jobban bánt! ahhhhhhhh fuhhh kész vagyok!
az aukciókat sem nyertem meg mert nem voltam neten egész hétvégén :-( úgyhogy amolyan pihenős volt a 2 napom!
a vendégek akik jöttek - na velük kikapcsolódtunk - a csaj akinek lelkitanácsot kellett volna adnom egész jó paszban volt kérdezte megfoghatja -e a hasam :-) de én nem bántam nagyon szeretem ezt a lányt! aztán elmondta hogy 2 daganat van a méhében de nem lehet eltávolítani emiatt nehéz a teherbeesés de ha terhes lesz rögtön veszélyeztetett lesz és ágy és szigorú kontroll mert állítólag ugyanúgy ahogy a baba nőnek a daganatok és azok "bekebelezhezhetik" ugye a babát! ahhh tiszta horror! de mondtam neki hogy induljon ki abból hgoy mi is megküzdöttünk 3 éven át azt sem tudtam mikor mondja a doki hogy na zöld a lámpa! ennél rettentőbb nem is tudom lehet-e!!!! de hát Eszti akart jönni aztán és hát most itt van! mondtam neki hogy csak pozitivan gondolkodjon!!!!

más! Geo - azonnal scenneld a képeket a kisfiúdról!!!! lécci lécci lécci !!!!

én pénteken megyek terhelésesre és UH-ra! rettenetesen várom!!!!
hétvégén szülinapom lesz! 3 napig jönnek hozzánk a vendégek! úgyhogy már most irom mit kinek hogy főzök! :-) mert jön 4 gyerek is akik igen válogatósak! nehéz esetek! de rajtam nem fognak kifogni :-) a szoptatós hintaszékem nagy sikert aratott LUna a hétvégén ki sem akartak belőle szállni a vendégek :-)
most meg dolgozom de csak 4 napot! éljen éljen éljen!!!! és 4 napos ünnep utána!fuhhh el sem hiszem :-)

na most eszem zöldborsólevest! én csináltam! nagyon finom lett de anyukám zöldborsóleveséhez nyomába sem ér pedig állítólag minden titkot elárult róla! hááááát!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nanetto, szinte fájt, ahogy leírtad, mi történt a mosógépetekkel. Én is nagyon allergiás vagyok a kis Gézánkra. (ez a mosógép neve) Ha pici por is van rajta, letörölgetem kívül-belül, hetente elmosom az öblítő tartályát is. Nagyon szeretem.

Konkri, igen, az Espiro Vector Air a felfújható kerekű. Irtam neked már ezt priviben. Én azt nem tudtam, a light meg a lite között van-e különbség. :lol: De ezt is megválaszolták a bolt weblapján, hogy a kettő ugyanaz! Azért köszike!

Memória zavar: Nem tudok számolni. Ma is pl. egy ezressel többet fizettem a patikában, még jó, hogy a nő szólt, rendes volt. Múltkor meg egy százassal adtam kevesebbet, szintén ugyanitt. :oops:

Terhelésesen túlvagyok, az éhgyomrit picit magasnak találom:6,1 A terheléses eredményét majd csak holnapra ígérték. Pedig nekem az éhgyomri azelőtt épp hogy 5 volt.

Kép
jenny29
Mór

Foltivspicur,
na, hogy ment pénteken a vezetés?
amúgy az én memóriám is szar, meg néha úhy beszélek, mint egy gyp-s, na meg olyan lassan is, mint akinek baromi nehéz a felfogása.. :oops:

Luna,
én Ikeás szopis fotelt próbáltam.

Szoptatás:
én majd a szopiszéket a baba szobájába teszem, távol konyhától, nappalitól, meg mindentől. :)

Nanetto,
sajnálom a mosógépeteket.. :x
de ha jól mos, akkor hagyd a fenébe a külsejét :wink:

Koknkri,
már kíváncsi vagyok a szobátokra, meg a cuccokra :lol:

Jenny,
az éhgyomrid lehet h tényleg magas egy picit, nekem a terheléses lett 6.2, de majd akkor holnap kiderül.

Még jó hogy nem írtatok sokat, így hamar át tudtam olvasni a dolgokat, és reagálni is tudtam
:D :D
Vendég

Na lányok, mi pénteken voltunk 4D-n, előtte megettem egy Twix-et, meg András fél Mars szeletét.
A kis drága természetesen ébren volt, hol nyitott, hol csukott szemmel.
És annak ellenére, hogy megbeszéltem vele, hogy mutassa meg a pofiját, hááát :? :)
a lényeg, hogy végig a méhlepénybe fúrta az arcát, és tök vicces (a videón látszik) volt, hogy egyfojtában a méhlepényt nyalogatta :P :P
aztán amikor ezt megunta, elkezdte szopni az ujját. de nem egyet, hanem csuklóig a szájában matatott, meg nyammogott :D
a végén meg már elálmosodott, és hatalmasakat ásítozott.
De minden rendben vele, úgyhogy boldogság és szerelem!! 8)
Mindjárt teszek képeket is
Vendég

Kép Nyitott szem, szájba gyömöszölt kéz

Kép

Kép Kinyújtott nyelv

Kép

Kép kéz a nózinál

Kép

Kép Megint kézrágás

Kép

Kép Ásít, félig nyitott szemmel

Kép Megint ásít

Kép és megint :-)

Kép

Kép mosoly

Kép kukac :-)
Vendég

ja igen, a 3.kép a lepénynyalogatás :D
Vendég

Sziasztok! Mindent végiolvastam, amiket írtatok, míg nem voltam, de reagálnom a legöbb dologra már nem is érdemes, mert az akkor, amikor írtátok és ahogy, volt fontos.. a meg sem írt hozzászólásom már úgyis aktualitását vesztette. De sok az érdekesség, mindenből tanulok.

Nekem az elmúlt napokban fájt kicsiket a hasam, apróbb menzeszes görcsök, amik elmúlnak főleg pihenés és magnézium hatására. Ugye nem baj, ugye csak növést jelez? Amikor éjjel fáj, akkor azért nagyon meg tudok ijedni, képzeljétek, félálomban még a lábam közé is kapkodtam szombaton, hogy ugye nem jön ki semmi? :oops:

Geoo: nagyon várom a képeidet! De jó Nektek! Szerintem 1-2 hét és mi is megyünk.

detti_10

Geo!
Jajjjj, de édes!!!! :D:D
Hanna is utálta mindig az UH. Alex is azzal kezdte legutóbb, hogy befordult és a seggét mutatta :D Szerintem nagyon hangos nekik és nem szívesen viselik.
Biztos írtad már, hogy mi lesz a neve... én sajna nem tudom.. elárulod? :D

Nanetto!
Én is szabira megyek pénteken :D csináltam egy hosszúúú hétvégét magamnak. Kell az :D:D

Jenny,
Ettél előtte való este édességet? Vagy mézet? Az megszokta dobni az éhgyomrit.
De kérdezd meg a dokit, ő tuti mond rá valami okosat.

Eszter
Kép
Kép
vok

Detti!
Azért szólj a dokidnak is. Lehet, hogy csak nő a méhed, de ilyenkor jobb, ha megnézik, minthogy nem.
Én Hannával a 12dik héten görcsöltem be úgy, hogy kicsit kinyílt a méhszájam. Persze Hanna bent maradt 40dik hétig és 22 óra volt, míg kijött, tehát most azt mondom, hogy semmi baj nem lett belőle, de lehetett volna... Érdemes megnézetni magad. Meg is nyugtatja az ember magát vele :D

Eszter
Kép
Kép
vok

na nincs nagy termés...

akkor én írok, ha már Vok kérte :)

Geo bébi: csúcsok a képek! nekem az ásítósok tetszenek illetve az ahol a lábát felhúzta az arcáig... gratula, szép baba.

szopi fotel, akartam írni, csak hát én is ugye terhességi feledékenységben szenvedek... (wordom, meg nincs - én nem is értem, hogy aki telepítette a gépet, hogy gondolta hogy az nem kell, így még egy nyamvadt önéletrajzot se tudok írni - nem mintha nekem kéne- de pl póló matricát szerettem volna szerkeszteni...) szóval szopi fotel: én még gondolkodok rajta, nekem bejött a fekve szopi, illetve én most készítem a saját gyártmányú párnám, ami jó lesz- nekem a görnyedéssel volt bajom. viszont a legjobban tudjátok hol szoptattam: a passat hátsó ülésén és a számítógép székbe- bőr, állítható magasságú, nagy fajta és közben még tudtam lágyan forgatózva ringatózni... :) szóval, akinek ilyen van, az sztem tökéletes. a karfája is pont jó volt a baba tartásához.

én ma védőnőztem: súlyom 65,5- így az ő mérlege szerint 4,5 kilót híztam :) ezzel meg vagyok elégedve.

Geo: megjött a hasszorító- hát sztem lehet hogy a pocakot nem fogja behúzni, de amúgy tök jó. most felpróbáltam, mert a szülés után kb ekkora lesz a hasam és feljött, tehát jó az l-es.

én ma feladtam egy rózsaszín csekken egy teszvesz nyereményem, hát szívás: mert a csaj csak csekket fogad el. a nyereményem 295 ft volt, de így összesen most 825-öt kellett fizetnem... szép.

most lehet visszamegyek a 350fotos boltba, mert vettem a gyerek szobába fali matricát és jó lett, és lehet még veszek egy garnitúrát (már csak 1 van), de radírt is kéne vennem, mert a múltkori festés kreálmányom újra kellett diszperzitezni, olyan gáz lett. én nem is értem, miért nem kezdtem akkor is a 350 ftos matricával... ráadásul, most a ceruzás firkáim is le kéne radírozni a falról :)

Tallin és Hari- még mindig semmi? ja és Dettik hol vannak?

Eszter x is visszajöhetne azért! Sajnálom!

Henikém: holnap vagy holnap után lesd a póstást!!! Akartam levelet is írni bele, de sajna terhességi feledékenységből kimaradt... és a ragasztó után vettem észre, hogy a méter árus blokkom bent maradt az egyik zacsiba... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri!
Wow, csak 4,5 kiló!!!! :D:D Én ezt tuti az életben nem bírnám hozni. :D:D Én csak abban reménykedem, hogy nem megyek 100 kiló főlé... :S azt nehezen viselném már lelkileg... Azt is nehéz volt, hogy 65ről 92 lettem. Most 78ról indultam és 90nél tartok... Szörnyen kövér vagyok, de bízom abban, hogy most majd el fogok tudni járni tornázni... Ádám már sokkal jobban elvan a gyerekkel, mint eddig. :D

Rakok pár képet :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, jó picik lettek... :S
Letöröltem szinte mindent a gépemről. :? Majd hozok értelmeseket is :D

Eszter
Kép
Kép
vok

A hétvégén voltam agykontrollon.
szombaton 9-re kellett menni, úgyhogy megfogtam Garmin barátomat, bepötyögtem a címet és iszonyat király módon odataláltam a Balassi Intézethez. Persze késtem, úgyhogy már sehol nem volt parkolóhely, de még szerencse hogy a terepjáróval mentem, mert így olyan helyre letudtam parkolni az épület mellé, ahová az Alfával tuti nem tudtam volna...
úgy nézett ki az egész nap, hogy 13:15-14:00-ig volt egy ebédszünet, és ebédszünet előtt is, meg után is volt 2db 20perces szünet.
az első "órán" sikersztorik mesélése, meg relaxáció volt.
a következőn ismét sikersztorik, meg vettük a memóriafogast (az nagyon király)
ja és vagy 500an vagyunk a tanfolyamon, de meglepő, hogy ez nem is zavaró.
mondjuk az már annál inkább, hogy amikor alfában kéne lenni, mindig van olyan szerencsés úriember, aki már Thétában, vagy az is lehet, hogy deltában jár, ami annyit tesz, hogy iszonyat hangerővel horkol :x
ebédszünetben azért kimenekültem az épületből, és a kocsiban, nyugiban, zenét hallgatva megebédeltem. :P
aztán délután vettük még az alváskontrollt, ébredéskontrollt.
Házikat is kaptunk:
egy lapra önkorlátozó hiedelmeket kell írni, meléjük pedig azt, amit helyettük fogok mondani(pl.:húú de szegény vagyok-egyre több pénzem lesz)
20jó tulajdonságunkat is le kell írni...

na este fél7kor lett vége, akkor pedig mentem Szentendrére, szülinapi buliba.
az egyik barátunknak szervezett a felesége meglepetés szülinapi bulit, ami már fél4től tartott.
amikor megérkeztem, bevágtam egy bazi nagy szelet eszterházy tortát. a fiúk már persze piásak voltak.
tök jó volt az egész este, mindenki azt mondta, hogy milyen nagy már a hasam, de máshova nem híztam (na persze :P ). meg olyanokat is mondtak, hogy nekik 18hetesen volt ekkora, meg stb. :D
volt ott egy 18hetes csajszi is, ő végig olyan volt, mint egy ijedt veréb (ezt András fogalmazta így 8) ), de tényleg, egyfolytában azt kérdezte tőlem, hogy nem félsz, mi lesz ha sírni fog és nem tudod lenyugtatni, stb.. mondom nem :D
11kor jöttünk haza, én már hulla fáradt voltam...

vasárnap már fél9-re kellett menni agykontrollra, természetesen késtem :oops:
de a tegnapi parkolóhelyem most is szabad volt :lol:
Tanultuk az elmetükre technikát, a 3ujj módszert, a fejfájáskontrollt, álomkontrollt, stb. meg kaptunk megint "házikat".
húúúúú most viszont, hogy már látszik az állapotom, elérkezett az az idő, amikor már idegenek kezdik eldönteni mi a jó nekem, és mit hogyan csináljak...
ebédszünetben beálltam a meleg kajás sorba, és a mögöttem álló nőci azt mondta, hogy "szerintem az nem tolakodás, ha egy kismama a sor elejére megy". persze erre mindenki elkezdett bámulni :oops: de azért mondtam, hogy köszönöm, jól vagyok, bla bla :)
aztá amikor sorra kerültem, mediterrán tésztát kértem grillezett csirkemellel. A kajás ember a 2csmell helyett, ami a tésztához jár, amikor meglátta a pocimat, rakott rá még egyet plusszban :D
a pénztáros nőci meg azt mondta, legközelebb nehogy sorba álljak, menjek nyugodtan előre :D
úgyhogy megint kimenekültem kocsiebédet tartani.
aztán este 6-fél7kor végeztem megint,

de nem haza mentem, mert András már várt a Csengeryben, és ott mindent átbeszéltünk, lemértünk.

Ma reggel alig bírtam felkelni, fél8kor már uton voltunk a Baumaxx-ba. ott néztünk mosdót, meg padlólapot vettünk, és kiválasztottuk hogy melyik helyiségben milyen színű lesz a fal.
ezután mentünk a Csengerybe, ott találkoztunk az építésvezetővel, és mindent átbeszéltünk vele is. A falak nagyon sok helyen nem derékszögűek, ez bonyodalmat okoz a konyhabútor miatt, festés miatt, de minden meg lesz oldva :lol: már nagyon szépek kezdünk lenni :D

aztán annyira elszaladt az idő, hogy gyorsan bementünk az irodába, hogy megnézzem hol lesz órám, erre kurzusfórumon meg az van kiírva, hogy az óra elmarad.... még jó hogy nem randomra mentem be :D

ekkor megcsörrent András telefonja, és a tv-internet szerelő volt, hogy hamarosan ott lesz nálunk és megcsinálja.
na én kocsiba pattantam, hazajöttem, a csávó pont akkor mászott le az oszlopról, aláírtam a papírt, és most már működik minden, van tv is, net is :P

most ebédelek, és lefexem, mert sztem a nagy hajtás miatt most nagyon durván fáj a fejem... :?

(picit hosszú lettem :D )
Vendég

Juj, Geooo, ez fantasztikus sorozat! Nahát! Micsoda kis csókos szája van, nagyon aranyos.
detti_10

Geo,
Nem semmi 7vége! :D:D Jó, hogy ilyen kis pörgősek a napjaid. :d
Én annak örülök, ha aludhatok egyet délután :D:D:D
Mennyit kérnek most egy agykontrollos tanfolyásért?

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
fúúú az igaz, hogy írtam már nevet a bébinek, de még mindig nincs neki. András legutóbb a Milán nevet vetette fel, ami nekem is tetszik, de még ki tudja... :)
a képek jók, de tényleg nagyon picik, nem nagyon látom őket :D

Detti,
Nekem pl most is fáj egy oicit mensisen a pocim, nem jó érzés az biztos, de biztosan nincs gond..
reggel a Baumaxban meg olyan érzésem volt, (bocsi a továbbiakért), mint amikor Andrással egy nap sokat szexeltünk, és ... :oops: nem tudom értitek e :wink:

Konkri,
most én is 65kg vagyok, akkor sztem én is L-eset rendelek. Azt mire érted, hogy nem fogja tartani a hasat? gyenge?
Vendég

Akartam mesélni nektek valamit: az a csaj akiről írtam a múltkor, hogy inkább nem szoptatott, hanem cigizett és a gyerek 6 hósan kolbászt nyomott az arcába- na ennél is nagyobb kiakasztó dolga az volt számomra, hogy a gyerekkel (kb 1 éves korától) a fekete kávéjából adott a gyereknek... na? ehhez mit szóltok? hát én lestem mikor megtudtam..

A másik ma láttam a csajt- anorexiás- úgy 35 kiló ha van. én nem is tudom, hogy volt terhes, mert szülés után mikor láttam, megint úgy nézett ki mint egy etióp, de még annál is rosszabbul (anno a dokim össze is veszett vele, hogy gondolja hogy természetes úton fog szülni) na ma láttam sétálni a kislányával- oké, hogy ha autóval közlekedik, de akkor is gáz, hogy az egész gyerek (úgy 7-8 hónapos) fel van öltöztetve anorákba, de az anoráknak nem volt lábfeje és szegény kislányon a lábán csak egy zokni volt. ilyenkor még lakásba is keveselném a zoknit... hát kiakadtam mikor megláttam.

ja ma megkérdeztem a védőnőt, hogy tudom, hogy nálunk a kórházban a csecsemősök vízzel itatják a bébit, iletve ha nekem ki van adva rooming inbe, akkor is kell írnom, hogy mennyi vizet ivot- no én ezt pedig nem fogom megtenni, mert amiről én tudok és olvastam és a családhoz tartozó védőnő és orvos is azt mondta eddig, hogy nyári babát nem itatunk, vagyis hogy nem kell- egy részt elég amit kap tejjel folyadékot, másrészt visszaeshet a szopi tőle, mert vízzel telik a gyerek, harmadrészt pedig nem cumiztatunk frissen született szopni kívánó bébit. így én úgy döntöttem, hogy a kórházi csecsemősök utasítása ellenére se adok vizet (ráadásul tapasztalatom szerint ezek a nővérek nem pont olyan szabályokat alkalmaznak, amit több hónapon keresztül kivitelezhetők, pl fürdető használat, 3 órás szoptatás, szigorú mérés...- ők csak 5 napig vannak a bébikkel és nekik más a felfogásuk általában- mondom nem mindig :)) és azt mondta a védőnő, hogy ad egy törvény számot, amir elehet hivatkozni, hogy a szülőnek jogában áll eldönteni az etetés itatás módját- persze a betegség kivétel, akkor orvos dönt.

fú anno nekem az 5 napon vártam, hogy kiadja a gyerekorvos a kórházi zárót, de persze én tudom mi a sorom és vártam türelmesen, akkor már nem számított, hogy 1-2 óra ide vagy oda... viszont a szomszéd egyszemélyes szobát egy igen nyafka, hmmm szeszélyes tanárnő bérelte (fizetős napi 5ezer) ő már előző nap haza akart menni, de nem engedték. na de másnapra úgy kiverte a balhét, mi az hogy a gyerekorvos nem az ő zárójelentésével foglalkozik, mi az hogy műt????????? :shock: - így kedden jöhetett haza ő is és mi is és olyan korán még senki se távozott a kórházból, mint ahogy minket aznap kiengedtek... :)

jaj én már úgy várom, hogy ott legyünk, nekem még az a 4-5 nap kórházi lét is mámoros lesz. engem riaszt a kórház, főleg hogy nem meghalni megyek és nem betegség miatt...
anno Marcellal fura volt, nem vártam hogy kibújjon, úgy értve hogy addig tudtam mi a dolgom, míg bent volt... hát lett is ugye depim utána...

na megyek matricáért azt hiszem :) nem fárasztok itt tovább senkit :)

Kép
Kép
Kép
konkri

VOK Geo csúcsok a képek! egyszerűen fantasztikusak! :-) tök jó nézegetni de tényleg!!! remélem hamarosan én is csatolom az enyémet :-)

Geo örülünk hogy előkerültél :-)
Nekem is volt mensis görcsöm de el is múlt rögtön! de tény a para jött is az a pár másodpercre :-) most felhívom azt a szoptatós ügyfélszolgálatot mert már 4 napja nem válaszoltak hogy mi van az új dvd-kel és lassan tanulmányozni akarom!
az a baj hogy párom barátjának a feleségének a babája 6 hónapra jött :-) és tökre bennem van valami miatt hogy kész legyek minden felkészüléssel mert hát ki tudja valójában mikor jön a Baby!!!!

Geo van már nevetek??? most beszéltem egy pszichológussal - ja ez a csaj akiről irtam fentebb hogy nem jön a baba! tudjátok - és mondta hogy tök fontos a magzati korban hogy nevén nevezzük :-) tök jó dolgokat mesélt - ezt még az egyetemen tanulták!!!
Vendég

Geo: hát nem egy tipikus hastartókötő, inkább alakformáló, kb mint egy régi öreganyós bugyiból készített valami- mint egy hosszú üllepű harisnya. behúzni nem fogja a hasat, de tartani fog és ez jó. viszont amit láttam élőben konkrét hastartót, azt én nyár idején tuti nem venném fel, mert atom rohadás lesz alatta... + az a ruha alatt is látszódna.

Vok, ha nem gáz én néztem a képeid az itt megadott képtárban... :)

Hízás: én mióta itthon vagyok és nem stresszelek, azóta nem hízok, mert nem eszek stresszoldásként. viszont én ha hízok, az csak has és derékhurka, de az se vészes. de én nem csinálok kérdést ebből. mikor kitaláltam hogy fogyó, akkor mindig olyan evéskényszer tört rám, hogy inkább ki se találom :)
ha nem lesz baj a cukrommal, akkor nem is érdekelne a 30 kiló se.
amúgy meg nem is tudok sokat enni, mert valaki nyomja a gyomrom:)

Kép
Kép
Kép
konkri

konkri!
Jajj, ne is mond... Ezek annyira ki tudják akasztani az embert. Főleg, hogy tehetetlenül kell ezeket nézni.
Nálunk a szomszédok furik. 2 gyerekük van. Hanna és Zsófi nagyon szeretik egymást. Zsófi 1 évvel idősebb Hannánál. Peti, az öccs, 6 hónappal fiatalabb. Vele nem igen szeret játszani Hanna. 1 nyarat gond nélkül engedték, hogy a két kiscsaj végig játssza... azóta nem. Nekem ez is fura. Szegény lányok a kerítésen keresztül beszélhetnek. És még kedvesen közölte a szomszéd, hogy majd ha Hanna is ovis lesz, neki is lesz barátja. Nem akartam mondani, hogy Hannának már van... de mindegy. Én mindig letojom a dolgot és felhívom őket, hogy Hanna nem mehetne-e át játszani, vagy nem jöhetnének át a Zsófiék, de egész télen leráztak. Én meg próbálom megmagyarázni Hannának, hogy miért nem játszhatnak... :? É tudom,h ogy Zsófi is nagyon szereti Hannát. Ő is többször kifejtette, hogy Hanna az egyik legjobb barátja. És nem tudom mit követhettünk el. Mert szerintem semmit. Ha rákérdezek, akkor meg azt mondják, hogy nekik semmi bajuk, csak tál van... stb... Én úgy vagyok vele, hogy ha megtehetem, akkor meg is teszek mindent Hannáért.
Na, most én filozofálgattam egy kört :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Konkri,
csak nyugodtan :D:D Azért vannak fent. :D
Én alkalmatlan vagyok blog írásra. :D Így képeket szoktam rakni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!!!! beszéltem a szülésfelkészítő főnökkel! tök rendes volt meg minden :-) mondta hogy sajnos a weblapot nem tudják megreformálni meg semmi de hogy az árak már az újak tehát 8 ezer helyett 3000 forint megkaptam a bankszámlaszámot mindent és most átutalom a pénzt és elviekben a héten postázzák!!!!
szóval ha gondolod várd meg mig megkapom vagy nem tudom átküldjem priviben a bankszámlaszámot meg az elérhetőséget?
ezt gondoldd át! én most utalok :-)
Vendég

Na átutaltam 2900,-Ft a végén nem 3000,-Ft :-)
100 forint is 100 Forint nem igaz! :-)
Vendég

Eszter, ha jol remlik 36 ezer forint a tanfolyam, mar ha nem vagy nyugdijas vagy nappalis hallgato. Bezzeg nalunk 300 euro, igy inkabb lapoztam gyorsan, marad ez majd valamikorra otthonra :)

luna6

Szia Luna! :D:D:D
Na, szokod a mini billentyűt? :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Mind a kettő elég horror ár, ha már jó sokan vannak egy ilyenen....
Én rejki tanfolyamra mentem el még annó. Mint kiderült remekül elvoltam alfában :D csak épp nem tudtam róla, hogy az hihihi :D:D
Azóta inkább meditálok, mint rejkizek, vagy agy-kontrollozok. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Engem erdekel a dolog, de ha egyszer valamikor (a be nem lathato jovoben :D:D csak nehogy ez is onbeteljesito legyen) lehetosegem lesz ra inkabb 36-ert megyek el magyarul, mint 300 euroert ki tudja milyen nyelven :)

(jah, Geooo, neked akartam irni, hogy ne azt mondogasd magadnak, hogy gazdag leszek, mert az jovo ido, es ugy is marad :D:D mond, hogy gazdagszom, vagy egyre tobb a bevetelem :))

luna6

Sziasztok!

Konkri: Köszönöm szépen a küldeményt. Azt a méterárus számlát küldjem vissza?

Detti: Ma feladtam postán a csomagodat - a 4 babarucit. A héten meg kell hogy kapd őket! Használjátok őket egészséggel.

Geo: Nagyon csúcs minden fotó. Szép babátok van nagyon.

Vok: Ti is szépek vagytok a fotókon!

Na én rohanok is tovább, megyünk vendégségbe!
Vendég

Vok,
én tavaly fizettem be az agykontrollt, akkor 20ezer pénz volt a 40órás tanfolyam.
amúgy az agykontroll is meditáció :D

Nanetto,
engem már annyira zavar, hogy nincs még neve, hogy mindig csak baba, meg ilyesmik.... de valahogy még mindig nem sikerült választani... :twisted:
a bankszámlaszámnak, meg az elérhetőségeknek nagyon örülnék :wink:

Luna,
igen-igen, igazad van, jelenbe kell átkonvertlni a dolgokat :P
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én is megint ezer és egy éve nem voltam, és most is csak egy életjelet adok magamról, remélem, még nem merültem a feledés homályába, :( mert még mindig a felújítást nyögjük, annyira fáradt vagyok már, de legalább látom a végét és öröm látni, hogy a két kezünk munkája a lakás megszépülése.

Mikor olvasgattam vissza, mindig volt valami, amihez szerettem volna hozzászólni, de akkor nem volt erőm írni, most meg már képtelen vagyok visszaemlékezni a dolgokra. :D Látom, nem vagyok ezzel egyedül, ez megnyugtató.

Szombaton mi is megyünk a második és egyben utolsó 4D-re, már nagyon várom és irtó kíváncsi vagyok, hogy mi változott a 7 héttel ezelőtti állapotokhoz képest.

Enyhe mensis görcseim nekem is vannak, :( ez engem is megrémít egy kicsit, de szerdán doktor bácsi, majd kifaggatom, hogy ez így rendben van-e.
Plusz a jobb oldalon, petefészek környékén és hátul a vesémnél szintén jobb oldalon nagyon nem kellemes érzéseim vannak, ezt ki is vizsgálták időközben, de úgy tűnik, minden rendben van, úgyhogy elvileg a bébi nyom valami ideget valószínű.

Léna baba ezerrel rugdal, pörög, kapirgál, bokszol és előszeretettel inzultálja a húgyhólyagomat, :) aminek következtében úgy érzem, hogy egy másodpercen belül bepisilek, szóval vannak izgalmak, de mindezzel együtt egyszerűen imádom. Az aptyával együtt. :)

Üdvözlöm az újakat (Jenny, nem B.B-hez jársz véletlenül?), lassan én is visszatérek bővebben és sűrűbben, addig is vigyázzatok magatokra és vásároljatok sokat, ha már engem is sikerült rászoktatnotok az eBay-re! :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?