Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mégegykata!
Én 25-én fél 5-re megyek, de ottmaradunk, mert fél 6-tól megnézzük a szüloszobát! De jó, végre látjuk egymást! Kép Majd elotte valami ismertetojelet megbeszélünk ok? Nagyon várom! Kép

Ágci!
Én most készülök melltartót venni. Méretre a pocakomnál csak a mellem nott arányosan vagy aránytalanul Kép nagyra, kispapa vigyorog: ebben ne lenne tejci... Kép Háát, remélem lesz benne annyi, hogy a babánknak elég legyen. Minimum....
Még nem pakoltam össze, de elkezdtem megvenni dolgokat: plussz fogkefe, tusfürdo tena bugyi...
A baba dolgai 70 %-os készültségben. (Kiságy darabokban, kocso van, kórházból hazajövos rucik megvéve.)
Azt hiszem az utolsó hónap nagyon hosszú lesz! Kép

Puszi: Niki K.
Niki K.

Bocs ezzel kellett volna kezdenem:

Mindenkinek köszi, hogy velem érez. Hallgatok rátok és beszélek a picurral. Remélem úgy szeret engem mint én öt már most, és hallgat majd rám.

Pethes Ildikó!

Nekem nem írt fel semmit a doki. A folsavat kell szednem 3x1, és E vitamint napi 1.

Kata007
Kata007

Zsuzs!
Nem semmi, hogy otthon is ilyen drága ez a krém! Igaz, az ominózus Kismama szám 2000 évvégi, lehet azóta így felment az ára. Hát lehet, akkor megveszem itt. Végülis "csak" 1000Ft a difi. Köszi az infótKép
Pusszantás: Nyuszimanó
Nyuszimanó21.

Szia Kata007!

én is 6 hetesen tudtam meg hogy babát várok 3 év sikertelen próbálkozás után./van már egy 15 éves nagyfiam, de öt nagyon fiatalon szültem/
megcsináltam a tesztet és rá két napra mentem UH-ra. elötte való éjszaka elkezdtem vérezni,nem erösen,inkább pecsételöen.nem kivánom senkinek azt az éjszakát.meg sem mertem mozdulni.
a doki megvizsgált és tiszta vér volt a keze,friss vér.amikor megláttam szószerint elájultam. felpofoztak és megnyugtatott hogy ez még nem jelent semmit. az UH valóban nem mutatott ki semmit a petezsák körül, Kisbence szive zakatolt. bögtem mint az árva szamár...
azt mondta a doki hogy valoszinüleg hormonális okok miatt véreztem akkor lett vola peteérésem és ezért. de semmit nem csinálhattam!!
3 hétig feküdtem,ami nem volt nehéz mert folyamatosan rosszul voltam.még 1 kg-ot se emeltem fel,csak zuhanyoztam. és a MagneB6-ot szedtem meg B12 vitamint. szerencsémre azóta ilyen gondom nem volt. a doki utána hetekig nem vizsgált meg kézzel, hogy ne irritálja a méhszájat.Kisbence megmaradt és nagyon jól van.
küzdj a babáért.én is nagyon sokat beszéltem hozzá, állandóan simogattam a hasam és biztattam,hogy mi nagyon várjuk öt.
nagyon szurkolok nektek.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Zsuzs, köszi a megnyugtató szavakért. Valóban olyan érzés, mintha meg akarna jönni. Nem erős, nem görcsös, de érzem hogy fájdogál.
Ilyenkor mindig beszélek a Manóhoz, hátha ez megnyugtatja.
Rájöttem, hogy a magneB6 sokat segít ilyenkor, bekapok egyet és elmúlik.

Kata007,
nekem is volt már hogy néha egy pocak fájdogálás után, nagyon pici kis rózsaszinü foltot találtam. Nagyon megijedtem, azzonal mentem a Dokihoz és ö megnyugtatott, hogy nincs baj.
DE! A legfontosabb, hogy nem szabad idegeskedni, mert az többet árt.
Tudom, hogy könnyü ezt mondani, én is rögtön megijedek ha bármi szokatlant érzek, de probálom rögtön meg is nyugtatni magam, mert tudom, hogy csak árt a Manónak, ha ideges vagyok.

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Szia Kisbence!

Köszi a megnyugtató szavakat. Én nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi baj. Annyi azért vígasztal, hogy semmiféle vérzésem nincs.
Igen én is beszélek hozzá, hogy nagyon várjuk és nagyon szeretjük Öt, és nem akarjuk elveszíteni. Ha egy idegen látna minket, azt hinné, hogy nem vagyunk normálisak. Már a férjem is beszélt hozzá ma reggel, hogy igenis legyen életrevaló, mutassa meg, hogy igenis meg akar születni, elvégre az ö fia vagy lánya. Reménykedünk. A kezem állandóan a hasamon áll meg, állandóan simogatom, a párom csak vigyorog, hogy el fogom kapatni Kép Kép Kép

Kata007
Kata007

Kata 007!

Tényleg ne keseregj, az nem jó a picurnak tudom most nehéz neked, de ha nem idegesited magad csak vigyáztok egymásra, akkor minden rendben lesz.

Ágci mi az a terhes melltartó? Én már most alig férek bele a melltartóimba, az elől kapcsosokat meg már nem is tudom hordani irritálnak.

Én ELEVITET szedek, de én már babuci előtt is szedtem két héttel, és akkor nem volt gond, viszont most émelygek nagyon és minden reggel hányok, ill. van, hogy nem csak reggel, én szerintem ez a babuci miatt és nem az elevit miatt van. Alig várom, hogy a saját dokim is megnézzen, és mondjon erre valamit! Úgy bizom benne, különben meg számolgathatom a napokat a 12. hétig.

Norci
Norci

Dojika!

Igazad van! Nem szabad idegeskedni. Reggel óta sokkal nyugodtabb vagyok, mióta kiöntöttem Nektek a szívem és olvasgatom a megnyugtató sorokat Kép Kép Kép

Kata007
Kata007

Norci!

Mire megírok egy választ, jön a következö bíztatás Kép Kép Kép

Köszi!

Kata
Kata007

Sziasztok Lányok!

Üdvözlet minden új kismamámnak és persze a régi motorosoknak is!

Lara, nagy-nagy drukk Nektek! Sokat gondolok Rád, hogy mikor lesz már a nagy nap!

Mégegykata, ha jól emlékszem, akkor Te írtál arról, hogy nagyon keveset híztál? Ez mit jelent, nagyon kiváncsi vagyok!

Kismama melltartókról:
Nekem mindig telt melleim voltak, terhesség előtt volt 75C. Szerintem egy páran nem vagytok tisztában azzal, hogy mit is jelentenek a számozások. Úgy a 75 a mellalatti méretet jelenti, a kosár pedig a cicid méretét jelenti. Jobb esetben és szerintem túlnyomó többségben ilyenkor a cicid nő és nem a hátad, meg mell alatt. Szóval mindig csodálkozva olvasom, amikor valaki azt írja, hogy 75B-ről 90B-re nőt a melle. Mert ez pont azt jelenti, hogy a hátad nőtt, nem a melled. Ne engedjétek, hogy mindent el adjanak egy kismamáknak! Egy az, hogy teljesen felesleges pénzkidobás, mert ha ideig-óráig is kényelmes a nagyobb melltartó, de egy pár hét, hónap múlva, veheted az újat, mert az nem a Te méreted.Arról nem beszélve, hogy a nem megfelelő melltartó tönkreteszi a melleiteket, teljesen elveszti a formáját stb.
Én legutóbb a Megatoysban (Soroksári úton) vettem melltartót, egy nagyon készséges eladónő van ott. Rá nézett a melleimre és egyből mondta a méretet, először nevettem, amikor elővette a melltartót, amit gondolt nekem. De amikor felvettem, már nem nevettem. Most 75F-es a melltartóm! Nagyon drága volt, de megérte az árát!
Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam nektek erről, de csak segíteni akarok, nehogy úgyanabba a hibába essünk, mint itt páran.

Üdv:
Moncsi 26
Moncsi

Kata 007!

Én is nagyon drukkolok neked, pihenj sokat, és próbáld meg nem simogatni a hasadat (tudom, hogy nehéz), mert állítólag meginditja a szülést, vetélést okozhat! Állítólag a sok simogatás méhösszehúzódásokat idéz elő. Ezt nekem egy doktornő mondta, amikor szeptember elején bent voltam a kórházban, szigorúan meg volt tiltva, hogy simogassam a pocakom!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok lányok!

Nos, talán még néhányan emlékeztek rám: Krita vagyok, a megint megjött topic listáját gyarapítottam egészen augusztusig. Akkor ugyanis megtörtént nálunk is a csoda. Kép Csak most tudok hozzátok bejelentkezni, mert egy ideig nem volt internetünk, csak hébe-hóba jutottam géphez. Ugye befogadtok?

Gabi! Ugye én is bekerülhetek az áhított szuper táblázatotokba?

Paramétereim:
Krita, 6c, 13 hét 6 nap, Nyíregyháza, 26 év,
2002. április 11. 1 lurkó

Rita
Krita

Moncsi!

Hát most már tényleg nem tudom mit csináljak... Kép
Persze mivel Neked szakember mondta hihetöen hangzik. De most, hogy ezt írtad, mintha már én is olvastam volna erröl valahol. Megpróbálom, bár nehéz lesz.

Kata
Kata007

Szia Rita!!
Már úgy hiányoztál! A chatről tudom, hogy jól vagytokKép
Annyira jó, hogy már túl vagy az első harmadon. Hogy telt az eddigi 14 hét?? Mesélj!

Pusszantás: Nyuszimanó (alias Zsó-fi, csak hogy tudd, ki vagyok)
Nyuszimanó21.

Szia Rita!
Örülök, hogy itt vagy velünk! KépJó táblázat lakást.

Drága Kata!
Ha nem is simized a pocid, azért a kezed szerintem ráteheted. (Remélem ezt lehet.)

Kedves Moncsi!
Köszi a tanácsokat. Nekem nagyon jól jött, mert sosem voltam nagy cicikkel megáldva. Kép, Így nem is hordtam okat, de mostmár kezdem érteni a melltartóválasztás rejtelmeit.

Sok Pusszz! Chris
Chris

Kedves lányok !

már sokadszor olvasom hogy azt mondták nektek hogy nem lehet a pocit simogatni mert méhösszehúzódást okozhat és ezért vetélést,szülés beindulást.
biztos?? megkérdeztem a dokim,a körzeti dokim, a kedvenc védönöm, egészségügyis szakmabeli barátaim és a szülésznö végzettségü nagynéném és mind azt mondja, hogy ez megint valami divat és ilyen nem lehet.akkor most kinek higgyek? az biztos hogy kedves nagyfiammal is simogattam a hasam anno, söt 9 emeletet mászkáltam gyalog hogy beinduljon a szülés,de semmit nem értem el vele.
én már irtam hogy nagyon sokat simogatom most is a pocim és még soha nem keményedett be ezért.
valaki segítsen!

jóslófájásaim már nekem is szoknak lenni.pont tegnap este kapott el egy,hát hirtelen meg sem mertem mozdulni.kifejezetten erös volt és fájt.
aztán semmi.

melltartóban én a harmadik hónaptól kismama melltartót hordok.széles pántú és alulról kellöképpen megtámasztja a ciciket.nekem is a kosár nött, b-röl c-re./85/mire szoptatni fogok lesz belöle még nagyobb is.nem igazán örülök neki mert már most látom hogy túl nagy ez a súly, nem birja a kötöszövet.csikok az elsö terhességem óta vannak rajta, elhalványultak,most kicsit pirosak.
azért elég kényelmetlen elöször két nagy cici,alatta egy nagy pocak...mintha csak elejem lenne.úgy megyek mint egy kacsa...
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

De jó, hogy ilyen sok friss kismamánk van mostanában Kép Kép
Krita üdv neked is, emlékszem rád! Örülök, hogy sikerült! Kép Kép

Szeretnék panaszkodni, lehet?
Szóval éjjel is nagyon aktív a kiscicám, bármelyik oldalamra fordulok, dörömböl. Nem tudom, hogy azért mert jó neki vagy azért mert nem, de állandóan forgok. Háton ugye nem tanácsos feküdni, de nem a is tudnék. Ma reggel úgy ébredtem, hogy a hátam és a derekam nagyon fájt, és a két karom. Nem tudom a karjaimnak mi köze az egészhez, de nagyon fájtak. Szóval mostanában rosszul alszom.
Köszi, hogy meghallgattatok Kép

Remélem ti jól vagytok!

Puszkó,

Mamacica(26hét3nap)
Mamacica

Sziasztok!

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a társalgót - mi is az elsö babánkat várjuk, igy elég tapasztalatlanok vagyunk - de nektek hála nagyon sok hasznos ötletet, tanácsot kaptunk!
Szeretnék én is felkerülni a listára. A szükséges adatok: 3. ciklus, 1 terhesség, 22. hét, Budapest, és február 14-re várjuk kislányunkat (ha minden igaz).

Dojika, a hasfájás miatt ne aggódj - nekem kábé két hónapig nagyon görcsölt a hasam és mindig rosszra gondoltam. Az orvos szerint ez a szövetek hormon okozta fellazulása és a tágulás miatt van. Később tényleg elmúlt.

Norci, nagyon ne siesd el a bejelentést - én már 8 hetes koromban bejelentettem, azóta is többször kérdezte a fönököm, hogy meddig maradok, mikor jövök vissza és minden nap új ötlete támad, hogy hogyan helyettesítsen, megtartson-e vagy sem ...
Ha budapesti vagy, munka mellett ajánlom az Aktív Szülési Program terhestornáját - kedden és csütörtökön van 17-18 óráig a Soroksári út 160-ban (Megatoys mellett egy szürke ajtó) - kulturált körülmények, az edzö (Horváth Zsuzsa) nagyon rendes, a torna különféle eszközökkel (fitt ball, párnák) zajlik és nem vagyunk túl sokan. Nemcsak tornázunk, de különbözö gyakorlatokkal megpróbálnak minket felkészíteni a szülésre, söt, nemrég masszázstechnikát is tanultunk. Egy hatalkalmas bérlet ára 4000Ft.
Sziasztok!
Móni
sjmoni (sjmoni)

Móni, köszi neked is a megnyugtató sorokat, mostmár tényleg nem "veszem fel" a poci fájást, mad elmúlik és kész.
Az a lényeg, hogy a baba jól fejlődjön, semmi más. Hétfőn azt mondta a Doki, hogy szépen növögetünk :-))

Kata007,
örülök, ha sikerült megnyugtatnuk Téged, fő a nyugalom a baba érdekében is :-))

dojika (dojika)

Sziasztok!

Melltartó: hát nem tudom, de nekem minden irányban megnőttek a melleim! Nem teljesen értem, de nekem a régi 80-as szám bármilyen betűvel kicsi lett. Valamikor félidőben vettem egy 90-eset, akkor jó volt, de már az is kicsi. Nem hiszem, hogy a hátam nőtt - azt nem is tudom elképzelni, milyen lehet. Viszont a melleim most már számomra elviselhetetlenül nagyok, de Kispapa így csinál: KépKépKépKépKép

Émelygés téma: én a 2.-3. hónapot menetrendszerűen végighánytam Kép Minden reggel így indítottam, semmi nem használt, pedig próbálkoztam még eleinte. Egyetlen dolgot tudtam tenni, gyorsan megittam egy bögre kakaót, hogy jobb íze legyen visszafele (lásd: banán feljebb)
Bocs az érzékenyebbektől!
És elevitet szedtem a 20. hétig, de ebben az időszakban csak később vettem be, amikor már bátran tudtam enni.
Kitartást annak, aki ezzel küzd, el fog múlni!
Nekem már nagyon távolinak tűnik Kép

Beja!
Mi van veled? Nem voltál tornán, itt sem jelentkeztél egész nap! Remélem minden OK!

Zsu26!
Rólad is régen hallottunk! Meggyógyultál már?

Még egy jó hírt szeretnék megosztani veletek, bár tudom, hogy most már nagyon hosszúra nyúlok!
2 hónap után ma végre hazaengedték apukámat a kórházból Kép KépKépKépKépKép
Nagy megpróbáltatás volt, mert elég komoly műtéte volt és én nagyon féltem, hogy sokat fogok izgulni érte, és az a babámnak is ártani fog. De szerencsére a végére minden jól alakult! Most nagy a boldogság! Kép

Na pusszantás mindenkinek!
Zafi (28)
Zafi

Mavos lanyok!

Jon ertem a parom, es vegre eljutunk a szerdai szuleselokeszito tanfolyamra.

Melyik bejaratnal kell bemenni? Csak annyit tudunk, hogy a 2. emeleti eloadoterem.

Koszi a gyors valaszt - mar 3/4 5 vanKép.

puszi, holnap irok bovebben

Vikoca36
Viki

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást.

Nyuszimanó!
Köszönkük szépen, jól vagyunk. Kép Az elsõ 12 hét csak úgy kúszott-mászott, nagyon nehezen teltek a napok. De most! Csak kapkodom a fejem, mikor megint letelik egy hét. Kép
Az elején volt egy kis bibi (pici barnás akármi), akkor felkerestem egy dokit (sajátom szabin volt éppen), s az azt mondta, hogy itt ugyan nincs terhesség. (6 hetes voltam) Gondolhatod! Special a saját dokim még a mensim nem várt megjövetele elött jelezte, hogy mintha ö ott látan valamit beágyazódva, s ö beszélt rá a tesztelésre pár nap múlva. De ez a másik! Még meg is kérdezte, hogy egyáltalán akartuk-e ezt a gyereket. Hát azt hittem, fejberugom... Aztán megjött a saját dokim a szabiról, aki nagy-nagy örömünkre közölte, hogy szemünk fénye bizony ott van a pocimban, s szemmel láthatóan igencsak jól érzi magát. Kép
Na ekkor kezdtem rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélni a világot. Kép
Az émelygös idöszakon már szerencsére túljutottam, hányni nem hánytam, csak szenvedtem, föleg este. Na de ez is már a múlté. (remélem)
Most a fejfájás van napirenden, úgyhogy egy hétre ki is írattam magam táppénzre.

El se hiszem, hogy már Te is túl vagy a félidön! Kép Ti hogy vagytok? Tudjátok már, hogy kislány vagy kisfiú?
(Próbálom naprakésszé tenni magam.., de egyenlöre nagyon le vagyok maradva Kép)

Rita
Krita

Üdv Mindenkinek!
BGabi! Köszi a javítást! Bár nem bánnám ha már akár csak egy héttel is elöre járnánk Kép!
Nem irígyellek a betegségek miatt, de jó hogy a vérnyomásod rendben van! Remélem a fejfájásod is szûnni fog már!
Mi rendben vagyunk, szép lassan múlnak a napok és nö a pocim. Úgy szeretem amikor rugdos. A férjem mondta, hogy ezt az egyet nagyon irígyli tölem.

Kata007! Én is nagyon drukkolok nektek! (És persze mindenkinek!) A Rutscorbin gyakorlatilag C vitamin, ami úgy segíti a vérzés csökkenését, hogy stabilizálja a kiserek falát.
HASSIMOGATÁS: elvileg az az alapja a tiltásnak, hogy mivel a méh izomzata úgynevezett simaizomból áll (ellentétben a vázizmok harántcsíkoltságával) ezért nem tudjuk akaratlagosan mozgatni, hanem pl. hormonális de mechanikai ingerre is összehúzódássalválaszol. Tehát a simogatás összehúzódást válthat ki. Az elsõ hetekben azért még elég távol van a méh a hasfaltól, késõbb pedig noha már közel van, még mindig elég távol. Ha gondoljátok simogasátok a hasatok felsõ felét. gy a kecske is jól lakik... Kép

Norci! Az tényleg rossz, hogy a barátnõd az anyagiak miatt nem mert egy bizonyos dokihoz menni, de szerintem ha valaki elmondja a dokinak, hogy ö igazán benne bízna, de nincs annyi pénze akkor ha tényleg olyan jó fej az a doki, akkor megegyezik vele. Szinte minden doki elfogadja a parát, de nem mindegyik szakon látnak el olyan betegeket akiktõl konkrét "tarifát" lehet kérni. De gondolj a sebészeti, traumatológiai tervezett mûtétekre...

Dojika! Nekem is sokat fájdogált a hasam, de elmúlt minden baj nélkül.
Orsoly! A repülön mindenféleképpen próbálj meg sétálni, ill. tornáztatni a lábadat, mert terhesség alatt megnõ a vérrög képzödés esélye és ezt növeli még a hosszú mozdulatlanság. Nyugodtan repülj, csak mozogj is közben!

Tiduj, Tikk! Bocsánat, hogy olyan gyorsan leléptem, de egy nagyon régóta nem látott barátnõmmel találkoztam és egy kicsit tudtunk beszélni!
Bocsánat a hosszaságért! Mindenkinek Jó babavárást!
Menta
menta (menta)

Sziasztok Lányok!

Ma végre voltunk a saját dokimnál és apuci örömére megint láttuk a babucit és a szívhangot is hallottuk. Babával minden rendben, viszont engem a gyakori hányás miatt, meg az arra adott gyógyszer fáradékonyságot keltõ mellékhatása miatt dokibácsi párnapos betegácsira ítélt.

Drukkopljatok nagyon hogy használjon a gyogyi!

Norci
Norci

Sziasztok Lányok!

Megint üdvözlöm az újakat, vigyázzatok magatokra!

Zafi:
Nem muszáj elhinni, amit írtam, de a mellnövekedése a kosármérete növelésével lehet követni. Nekem már 10 centivel nõtt a mellbõségem, amikor az eladó kihozta a 75F kosaras melltartót, azt mondtam neki, hogy a fejemre húzhatnám olyan nagy. Nem tudom, hogy láttál-e már egyáltalán F kosarat, mert nagyon ritkán lehet kapni, még az Anita melltartók közül is csak egy két fazonból volt. Amikor én voltam csak egy fazonból volt ilyen nagy kosár.
Egyébként ha van otthon Quelle vagy Otto katalogusod, akkor ajánlom figyelmedbe a mérettáblázatot, mert ott teljesen nyomon lehet követni a dolgokat!

Kisbence:
Nekem is terhes már ez a nagy súly, Anyukám megvigasztalt, hogy a mellem már sohasem lesz a régi, de ez legyen a legnagyobb problémám, a kislányomért megéri!!!

Chris:
Örülök ha segíthettem!

Pocaksimogatás:
ÉLn is ki voltam, amikor ezt mondta a doktornõ, hogy nem simogathatom a pocakom, ezért csak rátettem a kezem. De én sem tudom megállni, hogy néha ne simogassam meg.

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Menta!

Többiek bocs az off topicért.

A családban v.kinek volt egy szívkoszorú átültetés, no annak is meg volt a tarifája. (Az illetõ családtagtól nem fogadták el, mert ismerõs volt a doki, de mondom ott is meg volt az általános tarifa.) És persze az ember magától is ad, de hogy elõre megmondják, hogy mennyit fognak kérni és csak akkor jöjjenek hozzám, ha majd ki tudják fizetni, azt nagyon durvának tartom.

Amit a keresetedrõl írtál, hát én egy diplomával 97-ben a Gyermek és Ifjúságvédelmi Intézetbe kezdtem el dolgozni, bruttó 30.ezer forintért, majd 99-ben akkor már két diplomával bruttó 42500 Ft-ért dolgoztam egy Gyámhivatalnál, és ott ráadásul ha v.ki meg akarja hálálni a gyors ügyintézést, a segítõkészséget, akár pénzzel, akár egy doboz bonbonnal és elfogadom, még korruptnak is számítok.

Norci
Norci

Szia Moncsi!

Azt hiszem picit félreértettél! Én nem kételkedem abban amit írtál, csak elmeséltem, hogy én mit tapasztaltam magamon. Bocs, ha félreérthetõ voltam Kép

Tegnap az új lány a tornán Tikk volt??????

Mávosok!
Mi volt a tegnapi elõadáson? Meséljetek!

Pussz,
Zafi
Zafi

Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés:
A cipõvásár a körcsarnokban van már a héten is?, vagy csak vasárnaptól?
Köszi: Chris
Chris

Chris!

A héten is van már cipõvásár.

Lányok!

Szerintem még nem is mondtam, hogy sógürnõm a XVII. kerületben felfedezett egy kismama ruhakészítõt, akinél 3000-3500 Ft-tól már lehet venni nem kantáros centinként állítható kismama nadrágot, szoknyát, kötényruhát.

Norci
Norci

Sziasztok!

Zafi, szija! Bocs, hogy csak úgy angolosan "nemvoltam" tegnap, de egy nap szabit vettem ki tegnapra, és így a tornára sem mentem. Tikk volt tegnap a tornán??? Én meg pont nemKép Na, remélem, még csak összefutok Vele! Kép
Egyébként köszi, megvagyok, a derekam javul (kopp-kopp-kopp-kopp), napközben már egészen elviselhetõ (ami azt jelenti, hogy már nem sántítok annyira), gondom még a reggelekkel van ébredés után (nem nagyon tudok hirtelen lábra állni, kell vagy 10 perc), meg estére eléggé lemerevedik és nyilallgat... De hát most már csak kifele megyek ebbõl az egész becsípõdésdibõl...

Tegnap mi voltunk a MÁV-os elõadáson. Az elõadás maga szerintem nem volt egy nagy durranás (lehet, hogy én vártam túl sokat tõle?), de utána voltunk szülõszobalátogatáson! Ugyanis egy árva kismama sem vajúdott éppen, üres volt az egész szülõszoba-részleg, pangás volt, így hát az egész csoport bemehetett. Én inkább ezt élveztem, mint az elõadást, itt végignéztünk mindent, sokat kérdezgettünk, szóval nekem inkább ez volt a fontos. Egyébként nagyon szimpatikus kis helyiség ez a szülõszoba, nem rémisztõ, nem rideg, kb. ilyenre gondoltam, hogy majd ilyen lesz.

Na, eldugulok.

cupp mindenkinek,
Beja (32dik)
Beja

Nyuszimanó!
Én olyan 4500 Ft körül szoktam venni a Vichy-t a gyógyszertárban. Hogy használ-e, nem tudom, egyelõre még nincs sem a hasamon, sem a melleimen semmi. Mindenesetre már jó ideje szorgalmasan kenegetem magam, biztos, ami biztos.

Orsoly!
Én mindenhol úgy olvastam, sõt a védõnõk is azt mondták, hogy a legjobb a 2. harmadban utazni. Az elsõ harmad ugye még egy kicsit bizonytalan, akármi is történhet (bocs, nem vészmadárkodni akarok, de én inkább a "jobb félni, mint megijedni" elvet követem), meg hát nem is érzed túl jól magad. A második harmad azért már biztosabb idõszak.
Nekem ugyan a dokim kerek perec megtiltotta, hogy 20 hetesen elutazzak, de mivel addig minden teljesen rendben volt, kivételesen nem hallgattam rá. (A dokim szerint ugyanis a terhes nõ ne utazzon sehová.) Az utazás alatt (9 + 1,5 órás repülõút) ugyan emiatt, legalábbis odafelé, sokat aggódtam, visszafelé azonban már nyugodtabb voltam. Egész idõ alatt mindig igyekeztem kímélni magamat, amennyire csak lehet.
Egyébként tudtommal a repülõ annyiban jobb, mint az autó, hogy kevésbé "rázkódós" az utazás. Mondjuk ez a "nem-jó-hogy-ráz-az-autó" szemlélet is, ha jól tudom, az utóbbi években vált divatossá. Hogy mennyire számít??? Ezt a fene se tudja eldönteni.

Moncsi!
A simogatásról annyit, hogy most már én is két vélemény közt "õrlõdöm": a sógórnõm mesélte, hogy amikor vajúdott, az segített neki a fájások enyhítésében, hogy simogatta a hasát. Erre az arra haladó szülésznõ rárivallt, hogy azonnal hagyja abba, mert sohasem fog megindulni a szülés!
Most meg azt hallom, hogy megindíthatja.
Na, ebbõl legyünk okosak!

Sjmoni!
Nagyon örülök, hogy Te is köztünk vagy. Annál is inkább, mert én meg egy nappal korábbra, február 13-ra vagyok kiírva!
Leszünk egy páran akkor február közepén, akik "versenyben" lesznek! Kíváncsi vagyok, kinek mikor jön el a nagy nap. Én nem is tudom, mi lesz velem akkor, mert már most nagyon tudok izgulni miatta, fõleg, hogy olvasom Lara, meg a többiek készülõdését!

Üdv
Juca2
Juca2 24

Sziasztok!

Elõször is szeretnék minden új tagotKép üdvözölni! Olyan jo, hogy ilyen sokan vagyunk! Kép

SOS! Remélem tudtok nekem segíteni! Szeretném átfesteni az örökölt kiságyat, de nem ismerem a festékeket! Tudtok ajánlani valami babákra ártalmatlan festéket?

Elöre is köszi!

Puszi! Szép napot mindenkinek!
catnet-Niki(24hét4nap)Kép
catnet

Még egy téma, amirõl beszélhetnénk!

Milyen kórházban szültök?? Mennyire számított az, hogy mit nyújtanak, ott, milyen lehetõségek vannak? Vagy odamentek, ahol a dokitok is van?
Nálunk itt (Veszprém) nincs túl nagy választék, csupán a megyei kórház, ami viszont híres a rugalmatlanságáról: kismama lefekszik az ágyra, azután vajúdhat. Legfeljebb egy kis sétálás engedélyezett, semmi más. A dokim viszont itt dolgozik.
Pillanatnyilag azon az állásponton vagyok, hogy az a lényeg, hogy Apuci is ott lehessen velem.
Ha budapesti kórházat (vagy egy másik vidékit) választanánk, oda meg azért nem lehet 10 perc alatt odaérni. Tudom, a szülés általában nem zajlik le 10 perc alatt, de azért modjuk egy min. egyórás autóút, nem biztos, hogy a legjobb ilyenkor.
Egy itteni kismamatársam azt, mondta, hogy õ egy héttel az idõpont elõtt fölmegy a nõvéréhez. Nekünk is vannak rokonaink Pesten, de mostanában leginkább itthon szeretek lenni, és akkor a végén, amikor már amúgy is nyûgös az ember, még egy-két hetet máshol tölteni? Hát nem tudom ...

Ti hogy vagytok ezzel?

Puszi
Juca2
Juca2 24

Beja!

Örülök, hogy jobban vagy. Én nem tudtam elmenni a felkészítöre, ezért szeretném tudni, miröl volt szo???? A multkor a szülést ecsetelték, ezért fogalmam sincs, mit mondthattak most.

Lányok!

Szombaton megyünk doktorbácsihoz, elárasztom a kérdéseim tömkelegével. Apa már mondta, hogy nehogy itthonhagyjuk a kazettát, mert akkor nem tudjuk felvenni a pici lányt.

Képzeljétek, én totál meglepödtem magamon. Készítettünk egy pár fotot a kutyus miatt, amin én is látszom. Hát eszméletlen volt szembesülni magammal, mennyire megváltoztam. Mostanában kezdek vizesedni, de eddig csak a lábamon láttam. De most egészben láttam magam, és valahogy az arcom is olyan furcsa lett. Biztos normális dolog ez 8 héttel szülés elött, de tükörben ez sosem tünt fel. Olyan nagyobb lettem testileg (persze a pocimon kivül), de valahogy mindenhol. A karjaim is vastagabbak, meg a lábaim is. Mit lehet csinálni a víz ellen? Nyilván nem a vizhajto a megoldás magzatvízzel a pocimban.
Amugy kezdek parázni a szüléstöl, ahogy közeleg, egyre jobban. Kép Furcsa, hogy ennyire a finisben vagyok már, annyira gyorsan eltelt ez a pár honap.

Pusz,

Niki
Niki

Sziasztok!

Kata007!
Pihenj nagyon-nagyon sokat! Nekem sajnos sikerült régen az elsö terhességemet elveszítenem.

Menta!
Örülök, hogy minden rendben nálatok! Most már teljesen meggyógyultunk, a fejem is csak nagyon ritkán fáj.

KRita!
Üdv közöttünk! Örülök, hogy végre van még egy nyiregyi KépKépKép Boldog babavárást kívánok!

Felénk semmi extra újság. Kissé fáradt vagyok, meg kimerült, de most igyekszek kipihenni magamat.

Jók legyetek!
Puszi:
Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
</pre>

<pre>
Erás 40 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 40 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 39 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 39 hét 2 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 39 hét 0 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 38 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 38 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 37 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 37 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 36 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 36 hét 2 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 35 hét 5 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 35 hét 2 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 35 hét 3 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 35 hét 0 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 34 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 33 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 33 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 33 hét 3 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 33 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 33 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 32 hét 6 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 32 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 31 hét 6 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 31 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 31 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 30 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 30 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 30 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 30 hét 3 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 30 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 30 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 30 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 29 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 29 hét 3 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 29 hét 2 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 28 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 28 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 28 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 28 hét 0 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 28 hét 2 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 26 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 26 hét 4 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 26 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 25 hét 3 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 25 hét 1 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 25 hét 1 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 24 hét 4 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 24 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 24 hét 3 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 24 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 23 hét 4 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 23 hét 3 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 23 hét 1 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 23 hét 3 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 23 hét 0 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 22 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 22 hét 0 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 21 hét 0 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Krita 6.c. 14 hét 0 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Dojika 1.c. 7 hét 1 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
Norci 5.c. 6 hét 4 n Budapest jún. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok lányok!

Niki: én is meglepõdöm ha meglátom magamat pl. egy kirakatüvegben. Olyan érdekes! A pocakommal kezdek beleütközni dolgokba, régen tudtam, hogy elférek ott, ma már nem megy Kép
Vizesedés: a kezeimen látom, hogy dagadnak. Azt mondják maximum 2 l folyadékot szabad inni, de ebben pl. a leves, gyümölcs minden benne legyen.
A jegygyûrûmtõl is meg kellett válnom, de olyan jó, hogy a párom viseli...

Azt mondták ne lepõdjünk meg ha a terhesség vége felé kicsit cökken a súlyunk. hallottatok már errõl?

Ma reggel a lányom nagyon megrugizta a bordáimat. Gondolom valami ideget ért, mert ez most tényleg fájt! Kép és Kép

Üdvözlet minden újnak a részemrõl is!
Vigyázzatok magatokra, puszi:
Niki K. holnap 34.
Niki K. 33 utolsó

Sziasztok!

Juca2 a kérdésedre:
én "megyek a Dokim után", ott fogok szülni ahol dolgozik, még ha nem is nyújt mindent a kórház abból, amit elképzeltem...
De nem váltanék orvost semmiképp!!!

Viszont olvastam egy érdekes cikket, a tatabányai (?) kórházról, ami meglepett... Azt írták õk "befogadó-szülészet", bárkit szívesen látnak az orvosával együtt(!!) ha ott kíván szülni...
És minden "extra"-val rendelkeznek, ami manapság létezik...
Kár hogy "messze" van ide...

dojika (dojika)

Juca2!

Én is Dojikával értek egyet, a lényeg, hogy a dokimban nagyon megbizzak! ÉS barátnõmnek nagyon rossz tapasztalata van, a második babánál kórházat választott és nem dokit. Hiába volt jó hírû a kórház, akihez került orvos, nem igazán értette a szakmáját, komlikáció volt és a babát nme tudták megmenteni, benne is bent hagyták a méhlepényt, mentõ vtte el, stb. A baba minden körülmények közt meg fog szletni, csak megbízható szakember legyen meg újszülött, ill. gyerek ügyelet. (hogy ha ne adj Isten gond van) ne roham mentõvel kelljen szállítani a babámat.
Amugy sajnos a magyar egészségügy olyan, amilyen jelentõs diffrencia nincs a kórházak között.

Norci
Norci

Sziasztok!

Moncsi, de jó, hogy megint hallani rólad! Ritkán jelentkezel. Elmúltak a kiütéseid/pattanásaid? Nekem egészen rendbejött az arcom, csak akkor rügyezek ki, ha túl sok pörköltmogyit eszem, de ezen nincs mit csodálkozni Kép Amúgy egészében véve, valahogy szebb lett a böröm Kép ezt is a baba teszi.
Ami a melltartó kérdést illeti, bár értem, amit írsz, és elméletileg teljesen igazad is van, de sajna a gyakorlat nálam mást mutat. Én 75B-röl indultam, és 45 kg voltam. Elöször vettem egy 75C-s kismama melltartót, ami az elsö 3 hónapban még jó is volt, aztán egyszer csak nem kaptam benne levegöt. Próbálkoztam a 75D-vel is, de nem a kosármérettel volt baj. Ezután vettem egy 80B méretüt, aminek nagyon rugalmas az anyaga, ez még most is kényelmes, viszont vettem egy másik 80B-set is, ami ugyanaz a típus, mint a 75C-s, és már ez is szorít mell alatt. Tehát az egy dolog, hogy a kosárméret növekszik, de nekem a mell alatti méret is nött (pedig hidd el, nem hízott meg a hátam) KépKép Nem beszélve arról, hogy ugye a mell alatti méretnél is egy melltartó legalább 2 fokozatban állítható. Érteni én sem értem hogyan lettem ilyen terebélyes, de ez a helyzet (biztos a sok házimunkától nagyon deltás lettem...)KépKép. Egyébként még annyit, hogy minél nagyobb a melltartó mell alatti mérete, a kosárméret is arányosan növekszik. Tehát a 75B-s és 80B-s melltartó kosara nem egyforma, az utóbbié kicsit nagyobb. Ha egyforma lenne, igen viccesen nézne ki pl. egy 90A-s melltartó, ugyanakkora kosárral, mint mondjuk egy 70A-s. Ha belegondolunk, ez is logikus. Szóval senki ne lepödjön meg, ha a kinött 75C-s után a 80B-s lesz a kényelmes.
Moncsi szerencsés alkat vagy!!!

Zsuzs(24)

ui. bocs a hosszúságért!
Zsuzs

Sziasztok Lányok!

A melltartókhoz: nekem bizony még a hátam is nött (felírtam korábban adatot), bár az igazság az, hogy 14 kilót híztam, de az ötödik hónapig a pocakomon szinte nem látszott semmi. Szóval nekem mindenhova rakódott.
Egy kis segítséget találtam az interneten is a helyes méretválasztáshoz, méricskéléshez:
www.felina.hu
Itt leírják, hogy kell mérni, táblázat is van, mindenféle fehérnemühöz. Érdemes megkukkantani.

Niki!
A vizesedésre nagyon jó a MagneB6, mikor elfelejtettem beszedni (5 napig), nagyon pocsékul éreztem magam, aztán Kisbence mondta, hogy ez jó, és akkor esett le... Azóta megint beveszek 2X1 szemet, és semmi problémám nincs ezzel.
Juca2!
Norcihoz csak csatlakozni tudok: a múltkor, mikor a szülöszoba látogatáson voltunk, az egyik apás szülöszobában mondta a szülésznö, hogy ez a barátságosabb. Hááááááát, nekem a barátságosról eddig mások voltak az elképzeléseim! Ja, még annyit, hogy itt nálunk Szegeden egész jó a klinika híre, de azért a már szült anyukák mind azt mondták, hogy a lényeg (amennyiben meg tudjuk oldani), hogy legyen ott az apuka! Teljesen máshogy beszélnek a szülö növel, ha látják, hogy mellette van egy "férfierö". Szóval szerintem ez a legfontosabb! És természetesen az sem mindegy, hogy az vezeti-e le a szülést, akihez végigjártál, megbízol benne, tudja minden "bajodat", amivel a terhesség alatt megbírkóztatok.
Ágci
Ágci

Sziasztok !
Norci! Köszi.

Juca!
Végre elõkerültél. Kép
Örülök, hogy minden rendben volt az utazás során!
remélem kipihented magad.

Normális dolog az, ha az ember csemetéje annyira felköltözött, hogy (szerintem) a fejével a bal cicim alatt a bordáimat nyomja, és ülve sem nagyon kapok levegõt?

Pussz. Chris
Chris

Sziasztok!

En is voltam tegnap a Mavos eloadason, parommal egyutt, nekem tetszett nagyion a prof, aki tartotta. 3 reszbol allt, eloszor a gatvedelem es gatmetszes, itt hangzott el a legtobb kerdes a kismamak es kispapak reszerol, aztan a csaszarmetszes, vegul az szules utani ujszulottellatas.

Iszonyu meleg volt, es nem sok levego volt, van aki nem is birta ki a teremben.
A vegen meg bemutatkozott egy intimtornas gyermekgyogyasz, aki szombatonkent tart tanfolyamot, ha valakit erdekel, megadom szivesen a mobiljat.

AZtan szuloszoba vizit, ami nagyon tetszett nekem is, mint Bejanak! NEm is gondoltam volna, hogy ennyire, baratsagos, csaladias lesz a kornyezet, mintha nem is korhaz lenne.

Erdekes volt, mert az eloado prof arra probalta szerintem ravenni a kismamakat, hogy pribaljak meg a gatvedelmet szulesnel, mert az sokkal jobb a gyereknek is, meg a mamanak is, ha kibirja a 6-8 fajassal tobbet tolaskor.

A szuleszni viszont azt mondta szuloszobanal, hogy igazabol az elso szulo noknel csak 10%-nal sikerul, es nehez elore elhatarozni. Es hogy orult nagy elhatarozas kell hozza, es akaratero, mikor mar tolnad ezerrel, de nem szabad, mert lassan kell kijonnie a babank. Allitolag ha ott nincs eleg onuralom, akkor viszont beszakadhat az egesz, es rosszabb, mint a vagas. SZoval nem lettem okosabb igy osszessegeben, pedig jatszom a gondolattal, hogy gatvedelmet valasszak.

Jar valaki kozuletek intimtornara? Nekem csak videokazettam van, azt csinalgatom otthon.

Amugy jol vagyok, meg dolgozgatom, a baba mostanaban kicsit nyugodtabb.
Erdekes, amit a hassimogatasrol irtok, nekem meg senki nem mondta, hogy nem szabad, es meg nem vettem eszre, hogy kemenyedett volna a hasam, vagy barmi mas, pedig allandoan simogatomKép

Viszont tegnap este eloszor voltak joslofajasaim, legalabbis sejtem, hogy azok lehettek, mert olyan volt, mint regen a menstruacios gorcs, csak gyengebb. Fekvestol rogton elmult.

Van valakinek tapasztalata e teren?

Beja! Sajnalom, hogy nem tudtalak beazonosutani tegnap, pedig nezegettem korbe, hogy biztos van itt valaki a listarolKép Hol ultel? MI az utolso sorban leghatul a legszelen ( ha szembe neztel a szeksorokkal, akkor jobbra fent. Es a szuloszoba vizitnel az elso csoporttal mentunk be ( farmer volt rajtam es sotetkek polo, parom is keke poloban, szemuvegben).

ZAfi, tornan en sem voltam, mert nagyon rosszul aludtam, es jartanyi erom sem volt. Talan hetfon.
Bar midnenki ki van akadva, hogy a 37. het vege fele akarom elkezdeni a tornat..

TEgnap az eloadason kerestem folig ero szoke haju lanyt, de foleg hosszu haju, barnakat talaltamKép
De ezek szerint nem voltal.

Chris!

Orulok, hogy megcsinaljatok a toxoplazmat, bar ha kis korod ota van macsatok, akkor valoszinuleg vedett vagy mar regen...

Viszint ilyen eloadasra majd legalabb egyszer menjetek el, nagyon fog neked is tetszeni a szuloszoba, meg az elotte levo "eloszoba". Roppant baratsagos, teljesen feldobodtam tole, almomban mar mentunk is szulniKépKép

Sajnalaom, hogy fajdalamas a kezi viszgalat, pedig az unokatesom szerint ritka ugyesen vizsgal a doki. EN azert nem vagyok mervado, mert nekem az ilyen vizsgalatokkal masnal sem volt problemam. Viszont szerintem jo, hogy igy is megvizsgal, es nem allandoan UH van, ami azert allitolag nem egeszseges minden honapban.

MIndenkinek sok puszi

Vikoca
Viki36

Sziasztok,
hátha ti tudjátok a magyarázatot...
Elég felnött és önálló egyén vagyok, nem hinném azt se hogy kórósan-kötödnék a páromhoz...
DE!
Ma du. elutazik 2 napra hivatalos ügyben és én egész nap csak pityergek és nem tudom mi lesz velem két napig "egyedül"...
Szerintetek ennek a terhesség az oka, vagy én bugyantam meg?

dojika (dojika)

Meg valami!

Nem tudjatok, hova erdemes fordulni, ha telejsen jo racsos agyat es baba pelenkazot akarunk felajanlani szegenyebb csaladnak?

Unokatesomtol megkaptuk az oveket, az agy olyan, hogy folyamatosan lehet novelni a hozzsat, es kisgaynak is jo lesz kesobb, pirosra fetett fabol van mindketto.

Csak nekunk a szine sem passzol a szobankba, meg tul nagy, mert egyenlore velunk egy szobaban lesz a pici. Es van ott hon egy szep bolcsonk, meg aranyis kisagyunk mar mastol.

Csak sajnalnak kirakni egy lomtalalnitasba, mert ahhoz tul jok, es biztos van, aki orulne neki, foleg ingyen.

A kismama ujsagban latom, hogy lehet irni, de az meg 3 het, es a helyet meg foglalja.

SZoval ha van otletek ( Voroskereszet, vagy barmi mas), kit erdemes felhivni, kerlek adjatok meg.

Koszi

Vikoca
Viki

Sziasztok !

Menta !
köszönöm a simogatással kapcsolatos soraidat.logikus. lehet hogy ösztönösen de eddig mindig a pocim felsö részét simogattam.

Juca2!
én sem bp-re való vagyok. Hernádon lakom ez kb 50 km Bp-töl de a MÁV-ot választottam és a Herczeghet. nem fogok befeküdni a korházba,akkor indulok ha 10 percenként 3 fájásom lesz.ha nem lesz semmi gond addig.

Niki !
ne aggodj a vizesedés miatt szülés után eltünik.
a kötöszövetek között ilyenkor nagyon sok viz van.
ha napi 1 litert iszol abbol is ugyanugy visszatartja a szervezeted a vizet mintha 2 litert. igyál rendesen mert a veséknek kell folyadék, 1 dl vizben nem lehet elmosogatni...
a felgyülemlett mérgeket pedig csak igy tudja kimosni a vese. a lábaidat tedd minél többet vizszintesbe ez segit kicsit.ja és a MagneB6 is.

Zsuzs 24!
a mell növekedéséhez hozzá tartozik az is, hogy a hónaljban a nyirokmirigyek duzzadtabbak és ez is növelheti a melltartó méretét.nekem néha mintha 4 mellem lenne.

Chris !
Kisbence is néha felköltözik és fáj.mostanában esténként nagyon sokat mozog de annyira hogy nagyon fáj és rosszul leszek. hányingerem van szédülök és "haldoklom".
ez tart kb 2 órát és utána jobb. nem tudom mit püffölhet olyankor de kihagynám.
Kisbence
Kisbence

Szia Viki!
Bocsi, ha félreérthetõ voltam. Nem fájt a kézi vizsgálat, csak nem rajongok érte.

Vigyázz magatokra!
Jól látom, hogy 36. héten vagytok?Kép

Dojika!
Nem vagy te buggyantKép, csak egy kicsit túlérzékenyKép, mint mi mindannyian.
De panaszkodj itt keünk nyugodtan. Ha tudunk vígasztalgatunk.

Ez a levegõvétel-nélküliség, vagy hogy is mondjam, nem túl jó.

Pusszz. Chris
Chris

Szia Kisbence!
Ennyit az "áldott állapotról."Kép
Pusszz. Chris
Chris

Chris,
Köszi a vigasztalást
Rám fér...
Megnyugtató, hogy nem vagyok teljesen lökött...

Pussz. Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Zafi!
Most latom,hogy 1 nappal utannam vagy kiirva!Ti nem keszultok ugy hogy januar elsejen erkezik a pici?Kép
Igen, tegnap Tikk volt a tornan, en is csak onnan tudtam meg, amikor a vegen halottam, hogy Kati Nellinek szolitja!Kép

Norci!
Bocs, de nem ertek veled 1-et a magyar egeszseguggyel kapcsolatban.En szoktam olvasgatni, hogy kulfoldon mik vannak, es szerintem meg lehetunk elegedve a magyar ellatassal es a terhesgondozassal is.Szerintem mindenhol elofordulhat, hogy a doki nem eppen a legjobb, ez eleg sajnlatos. De pld a multkor olvastam egy cikket a koraszulott mentesrol(igaz, hogy valamilyen alapitvany)es teljesen meghatodtam, hogy kepesek megmenteni egy 29 hetesen vilagra jott picurkat.Azert ez nem semmi!

Tiduj(28)
Tiduj

Sziasztok!

Vikoca!
Hát nem láthattál tegnap, mert nem voltam. De most már sajnálom egy kicsit, mert a szülésznö azt mondta, hogy a szülésröl lesz szó, és mivel múltkor is az volt a téma, úgy döntöttünk a párommal, hogy nem tesszük ki magunkat a tömegnek + melegnek. Most mégis úgy érzem, hiba volt kihagyni. Kép
Szerintem ne törödj azzal, hogy 37. héten kezdesz tornára járni. Még így is van értelme, legalább elméletben tudni fogsz dolgokat, mert gyakorolni bizony már nincs sok idöd Kép

Tiduj!
Ez szép Kép Én már mikor mondtam neked, hogy egyidösek vagyunk! Kép Persze akkor még nem jártunk tornára, egyszer a chaten beszéltünk róla.
Én nagyon készülök a január 1-re, de leginkább arra, hogy január legyen belöle mindenképp.
Valahogy szimpatikusabb lenne, úgy túl az ünnepeken. Persze nem kívánságm&#369;sor Kép

Chris!
Nekem is fel szokott mászkálni a baba és az elég kellemetlen érzés, de ha simogatom, akkor elöbb-utóbb lejjebb húzódik.

Pusszantás
Zafi
Zafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?