Új privát üzeneted érkezett!

na itt vagyok (hátha érdekel valakit :)

FONTOS: a nőgyogyim felírt egy gyógyszert, amit már ma el kellene kezdenem szedni, hogy elálljon a vérzésem. Azt mondta, hogy biztos, hogy a belső méhszáj zárt össze hamarabb és még van ami ürül, és a szoptatás hatására mindig újabb adag nyomul keresztül a méhszájon.
Na mindegy a kérdés: a gyógyszert Norcolut. tejelapasztásra is használják. De gondolom, azért írta fel a dokim, mert ha tovább vérzek, azzal még jobban legyengülök és gondolom a két rossz közül a jobbat akarta. Ti be mernétek venni? (Én arra gondoltam, hogy várnék még holnap reggelig, hátha látom hogy csökken a vérézsem vagy valami) Bevallom félek, hogy mi van ha elmegy a tejem..

Vélemény?
stephie

Anita, nem tudod felhívni a dokid? Hogy még várnál a gyógyszerrel.. mit szól hozzá?
Én se akarnám bevenni.. :?
Vasat sem szedtem, pedig a nődokim mondta.. aztán az anesztes leszúrt hogy miért nem.. de apum háziorvos, szerinte meg nem kellett.. és kinek higgyek? apukámnak, vagy a nődokinak, aki el is felejtett aneszteshez küldeni és észre se vette hogy még nem néztek véralvadást..
Vendég

Húú, Anita! nem egyszerű a helyzet. :( De én a helyedben bevenném a gyógyszert. A dokid csak tudja mit csinál és már elég régóta "küzdesz" ezzel a vérzéssel, nem hiszem, hogy egy nap alatt csak úgy elmúlik, vagy számítana ha csökken (de ugyanígy nem számít a gyógyszer bevételében sem az egy nap, ha várni szeretnél). :(
zuzmooo

basszus ez jó kérdés Anita...
hát nem irigyelllek emiatt a döntés miatt
én szedtem ezt a gyogyót, mert nekem össze-vissza volt menstruációm
volt, hogy 1 hónapig folyamatosan
na egy ilyen után írta fel a doki
híztam vagy 5-6 kilót tőle
ez a tejapasztás nagyon szarul hangzik és megnéztem a betegtájékoztatójában, hogy nem mint lehetőség vetülhet fel a tejapadás, hanem konkrétan arra (is) való

mi az, hogy biztos, hogy a belső méhszáj zárt össze hamarabb?
Ezt nem lehet konkrétan megvizsgálni?
mittudomén ultrahanggal?
úgy hangzik, mintha találgatna a dokid
fú, nem tudok tanácsot adni :?

Kattkat

Kép
kattkat

Anita!

Hát nekem is találgatásnak tűnik, amit a dokid mondott... Nem tudok sajnos okosat mondani... Talán felirathatnál valami mást...???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

stephie: Én a norculutot mensi meghozatására szoktam kapni. Ez a gyógyszer mindenre jó? :D Nem tudom be merném-e szedni.
vicky79
Budapest III. kerület

szerintem azért mondta, hogy a belső méhszáj, mert ugyebár nekem műtötték a méhszájam, tehát másképp vislekedik. A külső méhszáj, gyakorlatilag egy seg, tehát hegesedik (remélem nem mondok hülyeséget
stephie

én vagyok egy seg(g) :)
stephie

Sziasztok!

Még mindíg csak Zsolti vagyok. :shock:

Most jövök Renitől. Éppen aludt Kornél amikor odaértem, aztán haza kellett ugranom mert otthon hagytama mellszívót és amikor visszaértem akkor is aludt 8)
Reni ma már jobb kedvűnek tünt, kezd szopizni Kornélka, meg pihenni is tudott egy kicsit.
Ha minden jól megy vasárnap engedik haza! Kép 2. napon Kép

bellerreni
Eger

Lányok!

Mit gondoltok a babó éjszakai hason fekve alvásáról? (légzésfigyu van)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nekem a kórházban azt mondta a védőnő, aki végigment minden neu anyukán és eldarálta, mit hogyan kell a babával kapcsolatban, hogy az első két hétben mindenképp hason altassuk a babókát, utána szabadon választott
anyu is hason altatott minket
őszintén szólva az esetek 90%-ában én is hason altatom Dé-t
per pill is úgy alszik, mert nálunk sem megy a büfi, oldalt meg nem igazán szeret alvadni

Kattkat

Kép
kattkat

Kornél baba nagyon jóképű baba és ezek szerint az alvókája is rendben működik! :D

Hason altatás: nem nagyon élek a lehetőséggel, Kristóf konkrétan utált hason lenni egészen addig, amíg magától nem fordult hasra és vissza.
Eriket meg azért nem merem hason altatni, mert valamilyen oknál fogva hiába volt vékonyka, de már a második naptól kezdve megemeli a fejét és forgatja, ha hason van. Simán kinéz jobbra, balra. Nem úgy marad, ahogy leteszem, így azon parázok, hogy egyszer szembe fordul a matraccal és úgy alszik vissza. Légzésfigyelő csak a kiságyban van az emeleten, a lenti ágyban nincs, így nem merem hason altatni. Csak akkor fektetem úgy, amikor mellette ülök.
mellesleg volt egy ismerősöm, aki folyamatosan hason altatta a babáját az első napoktól kezdve, mert bukós volt és a vége az lett, hogy a baba háton és oldalt fekve ordított. Mindig. Babakocsiban is hasra kellett lenni séta közben, ha pedig kocsival utaztak és hordozóba került, ahol ugye nem lehetett hason, akkor az egész utat végigordította. És nem csak a fél órásokat. Ők is Angliában laktak, átköltöztek a franciákhoz, autóval utaztak, a baba akkor volt négy hó körül, ha jól emlékszem. Az egész utat végig sírta, mert háton kellett lenni.
Nah, én ettől a történettől annyira beparáztam (mert mi ugye sokat utazunk), hogy nem nagyon mertem volna Kristófot sokat hason altatni akkor sem, ha ő szerette volna.
De ez szerintem eléggé egyedi eset, ne rettentsen el senkit.
Eriket az oldalan altatom, viszont az irányt cserélgetem, mert Kristóf mindig bal oldalán volt és kicsit lapi lett a feje, igaz, hogy a probléma diagnosztizálása után cserélgettem az oldalt és 1-2 hónap alatt visszatért a kerek buksi.
Vendég

Egyébként bő fél órája engednem útnak Ferit és Kristófot. Mennek a szüleimhez, vasárnap jönnek vissza és hozzák apukámat is.
Most lesz másfél napom Erikkel, amikor pihenhetek és házat suvickolhatok nyugodtan.
Ez jó.
Viszont kegyetlen rossz volt elengedni őket. Nem szeretem, ha nélkülem utaznak, szétaggódom a fejem, én is szívesen mentem volna, de Eriket nem merem még ilyen hosszú útra vinni. Főleg úgy, hogy az összes uncsitesó ott lesz és biztosan sokan meglátogatnának minket a baba miatt. Még várok ezzel az utazással 2-3 hetet.
Vendég

Domi is emelgeti a fejét bőszen hason fekve. Sőt, a karjait is kezeket fel tartásba szoktam rendezni hason, és mire legközelebb arra járok, már le van csukva az oldalához, de neki mindegy, hogy hason vagy háton,esetleg oldalt fekszik.
Az oldalukon alvás ellen azért szoktak ágálni a dokik, mert nem tesz jót a csípőjüknek. :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Nekem sem nagyon marad meg hason, mert emelgei a fejét. Talán egyszer, amikor nagyon fájt a hasa, úgy volt kb fél órát. Én az oldalán fektetem, így mondták a kórházban is, és váltogatom az oldalakat, hogy szokja mind a kettőt. Amúgy milyen póz maradna még? Háton nem lehet, mert ha visszabukja a tejet, megfulladhat tőle.

Anita, én is szedtem Norcolutot a mesni beállításra, és én is csak arra emlékszem, hogy hízlalt... Nehéz döntés, kéne még beszélni az orvossal. Átérzem a helyzetet, lehet, hogy nekem is el kell apaszatni, ha gyógyszert kell szednem a depressziómra...

Ma egész jó ájszaka volt, este irtóra bezabált a gyerek, az apja ringatta, én aludtam, és fél4 négyis nyugton volt utána. Azóta evett egye, és még mindig alszik

na, most ébredt, megyek

boruska

na faszán meghajtott valami...
akkor most rövidesen a babóka is részesül a hascsikarásomból tejen keresztül, vagy mi? :roll: :?

szegénykém amúgy is lejjebb adta az igényeit
tegnap óta 70grammnál többet nem hajlandó szopizni, azt meg kinyeri 1 ciciből
a másik meg feszül
ennyire lenne szüksége?

Kattkat

Kép
kattkat

Jo reggelt!
Ma volt az eddigi legjobb ejszakank. Mar csak 3.5 orankent kelt, evett es visszaaludt. Eljen, eljen!
Nagyon csini ez a Kornel baba!
Bea- elalt mar a verzes?
Ronci- nem tudom, hogy hozzaszokik-e- de ez csak fizikailag hat, hogy lehetne hozzaszokni?- de ha nem adom, nagyon tekergozik es nyugtalan, ugyhogy adom minden kajahoz az espumisant.

Es ilyenek vagyunk mi:
Kép Sziasztok!
Kép
geri79

Jó reggelt!

Lili ma hason aludt, és VÉGIG ALUDTUK AZ ÉJSZAKÁT!!! Na jó, ez éjjel fél egytől fél nyolcig terjedő időszakot jelent, de akkor is! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Geri!
Igen, már nem vérzik a fogam szerencsére.

Jut eszembe a vérzésről. Már gyermekágyi vérzésem sincs pár napja, sőt, már egy több, mint egy hete visszatértem a tangához és a hozzá való tisztaságihoz. Gondolom a küretnek köszönhető, hogy ilyen hamar kitisztultam.
Legszívesebben már belevetném magam egy kád vízbe, de még egy-két hétig várnom kell.
Viszont'
Pár napja önvizsgáltam és a kipotyogó varratok még mindig a méhszájamon feszítenek. A méhszájam sincs még az eredeti helyén.
Mikor estek ki nektek az ilyen varratok?

Fektetés: hát, úgy látszik, hogy ez is megosztja a közvéleményt. Sebaj, így van jól. Azért van eszünk, szemünk, szívünk, ösztönünk, hogy észrevegyük, hogy a saját gyerekeinknek mi a jó, vagy eldöntsük, hogy mit hogy szeretnénk. :D
Vendég

Kakti!
Gratula a sikeres éjszakához!

Én meg belevetem magam a napba. Hiába keltem négykor, még nem csináltam semmit. Mondjuk sok dolgom nincs is, de ami van, azzal délig végezni akarok.
Pakolgatnom kellene (padlótakarítás holnap lesz), Eriket fürdetni, mert este elmaradt, magamat zuhanyoztatni, babaruhát vasalni.
Húslevest főzni.
Füstölt húst ugye lehet enni?
Remélem, hogy igen, mert abból lesz a húslevesem.
Vendég

Mi oldalt fekve alszunk, kiveve amikor apuci pocakjan alszunk, akkor hason.
Meg egy kep:
Kép
A nyanyank meg nagyobb, mint mi, de mar nem sokaig.
geri79

Bea!

Nekem is kilóg egy cérna az alfelemből (bár azt mondták, hogy felszívódós varratot kaptam...). Kb. 2-3 centi, és egy csomó van a végén. :) És nem merem meghúzni. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Geri!
Nagyon aranyos Abel!
Annyira durva belegondolni, hogy még csak most kezdtünk el szülögetni és már vannak lassan két hónapos febrári babák! :shock:

Nah, most már tényleg lépek.
Vendég

Nekem is felszívódó varratok volt, de a doki kiszedte, ami még bent volt, a múltkor, azért jobb így :)

Én még vérezgetek, főleg a varratszedés utáni napon volt erősebb újra, de még mindig mensis erősségű - doki szerint elvileg ha nem nagyon erős, akár 6 hétig is megmaradhat.

Ja, tegnap meglett az új vérképem, kicsit javult, de még mindig a béka segge alatt van a vasam: 120-140 közt normális a hemoglobin, én 70-nel jöttem ki a kórházból, most 89 - szóval lassan javul, szedjem a vasat még vagy két hónapig...

Geri, édesek vagytok a babával :)

Lányok, nekem csak az alvás hiányzik, ha alhatok éjszaka, főként éjfél előtt, mindjárt szebb a világ... Most sokkal jobb a kedvem.

boruska

Kattkat: köszönöm a segítséget. Apuka be is szerezte és sikeresen kiállt a fájdalom. Inkább szülök még egy gyereket, mint ez a fejfájás.

Nálunk a baba hason alszik. A kék fény alatt szoktatták rá. Háton nem szeretem, mert nem nagyon hajlandó büfizni a drága és nehogy visszajöjjön.

Norcolutot én is mensi meghozatalára kaptam annó a dokitól.

Tejserkentésben valaki tud tanácsot adni, úgy kezdem érezni kezd kevéske lenni. Utricat hogy kellene szedni?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Éjszaka nálunk még felkel a leányzó enni, de olyan össze-vissza eszik. Van amikor becsavar 130-at mérleg szerint, de van, hogy csak 80-at. Ki érti ezt.

Ma jönnek látogatók, szegény apukám nem tud jönni, mert megy a hasa. :(

Boruska: kitartás. Enyém férjem éjszakára is jár dolgozni. Én sem tudom mit fogok nélküle kezdeni, de ha bepánikolok, akkor azt a baba is megérzi. Ügyes vagy te!!!!

Nekünk meg vissza kell menni a kórházba hallásvizsgálat ismétlésre. Tiszta ideg vagyok miatta. Mi miatt lehet! :cry: Persze a kórházban nem mondtak semmit. Úgyhogy még két hét idegesség, hogy baj van a gyerek fülével és már én sem tudom, hogy reagál-e a hangokra.
Vendég

kakti: Nekem Barbus mostanában nagyon szeret hason aludni. Elfordítja a fejét ha akarja. Szerintem a hasa fáj és ezért tetszik neki jobban. Az első hetekben én úgy altattam, hogy oldalt feküdt és egy pokróc volt a háta mögött. Azt is szerette. Lili nagyon ügyesen aludt, bár én bemegyek Barbushoz ha már 7 órát aludt. Félek tőle, hogy nem éhes-e. Olyankor megnézem, leveszem róla a sapkát, kiszedem a feje alól a cumit és ha felkel akkor megetetem. Mostanában azért kb. 7 órát már el van kaja nélkül, de nálunk 20:30-tól 3:00-ig tart ez az időszak. Utána 7-kor kel. Belőlem is kilógott egy ilyen cérna a csomóval, de egyszer csak elhagytam. Nem tudom mikor.

bea: Az ismerősöd babája érdekes ezzel a hason alvással. A barátnőm fia a hátán akart csak aludni és olyan kocka feje lett, hogy vonalzót lehetne mellé tenni. Én meg ettől paráztam, úgyhogy forgattam állandóan a gyereket, mint a ringlispíl Barbus a babakocsiban jól el van háton. Igazad van, éljenek az ösztönök. :D Füstölt húsból húsleves? Az milyen? Mi a füstölt húst bablevesbe/főzelékbe szoktunk tenni vagy töltött káposztába.

kattkat: Nem tudtam hogy nem jó az oldalt fekvés, mert nekem a csecsemősök mutatták. A bukós babáknál jó így altatni őket állítólag.

geri: Nagyon szépek vagytok. Én is úgy tudom, hogy nem lehet az espumisanhoz hozzá szokni. Barbus is sokszor kapja, de mostanában inkább éjszakára kap.

kismaki: Én is állandóan próbálgatom Barbust hogy hall-e meg lát-e rendesen. Utricát én most folyamatosan szedem 3x5 golyóval, de serkentésre 2 napig 3x5, 2 napig 2x5 és 2 napig 1x5 golyót szedtem. Akkor tök sok tejem volt, de most megint apad, pedig szedem. Én megint bepróbálkozom a laktoherbbel, de nem napi 1 literrel, csak 1 bögrével. Az 1 liter biztosan sok volt, azért fájt a babó hasa. Remélem most nem fog.

Vettem egy kengurut, amiben fektetni is lehet a gyereket, már alig várom hogy hétfőn megérkezzen. Nagyon szerencsés voltam, mert véletlenül olcsóbban zárta le az eladó az aukciót, mint amennyiben megállapodtunk és nem akartuk hogy kizárják a tesz-veszről emiatt. Így 7250 lett postával együtt. Nagyon jól jártam azt hiszem. Pláne ha Barbus szeretné. Már egyet kipróbáltunk és az tetszett neki és ez még jobb is mint az, mert ez puhább.
vicky79
Budapest III. kerület

Borit alapból hason kellett altatni, így viszont nem volt gond a kúszással, mászással. Vannak ismerőseim, akik háton altattak, a gyerekek utáltak hason lenni, ennek megfelelően nagyon későn kezdtek el kúszni. Persze végül tök egészséges gyerkőcök lettek ők is.

Kismaki
: Tejserkentés: homeóhoz nem értek, én Laktoherbezem (imádom!), meg annyiszor teszem mellre, ahányszor csak lehet, s hajlandóságot mutat rá. Pihenés, evés még kulcsfogalmak. Mi ez a hallásvizsgálat-mizéria?

Geri,
Ábel nagyon édes baba, jó benneteket látni végre!

Boruska, örülök, hogy ma már jobban vagy!

Felszívódó varrat: a bőrben lévő rész szívódik fel, a kilógó ki fog esni. Még nekem is van egy pici.

Én is vérezgetek még, de ma már vettem fel hasleszorítós bugyit egy rövid időre, már anélkül is elég jól lement a hasam (azért még nem olyan, mint Nórinak!), de annó Bori után is nagyon jót tett.

Anita, tudtál beszélni a dokiddal?

Nem tudom, a 6 hetes kontrollommal mi lesz, ha jól tudom, akkortájt fog a dokim lábadozni a csuklóműtétjéből. :cry: Szegény! Szerintetek gáz, ha mondjuk másfél héttel később megyek? Még nem tudom, mikortól rendel majd újra...
ktc

Köszönöm lányok a Norcolutos véleményeket. Tegnap egész este a neten keresgettem hátha találok valamit, de mindenhol csak a betegtájékoztató van fent illetve, hogy a pco-s anyukáknál is használják. Végül is azt néztem, hogy tej elapasztásra napi 4 et majd 3 at majd 2-t kell szedni, nekem napi 2x1-et írt fel
De tény és való, nem szeretném ha elmenne a tejem :(
Viszont mivel ma reggelre is ugyanolyan erős volt még mindig a vérzésem és ez már megint az 5. nap, csak bevettem.
Imi győzött meg azzal, hogy ha én rosszul leszek, akkor nemcsak, hogy a tejem is ugyanúgy elmehet/lecsökkenhet, de még ki tudja milyen állapotba kerülök.

altatás: mi gyakran alszunk hason. Levente szeret hason aludni, de ha megunja akkor elkezd ficeregni és akkor átfordítom.

boruska: örülök, hogy jobban vagy, és lesz még idő amikor napközben is egy fél óra alvás is totál kielégít :) szégyen nélkül le kell feküdni amikor Berci is alszik és kész :)

kattkat: szerintem meg fogja hajtani. Én legalább is ezt tapasztaltam

bea: én is forgatom Levit, mert nekem meg ott van élő példának Imi. Őt annyit altatták hanyatt, hogy olyan a tarkója mint akit jól fejbevágtak :) tök lapos

Reni: már alig várjuk, hogy te is csatlakozz a szopis, alvós beszélgetésekhez :)
stephie

Éjszaka átalvása: úgy tudom, a 6 óra alvás babáknál már ezt jelenti!!!!!!!!!!!!!! Többet nem érdemes egybe aludnia, ha amúgy aggódik anya a kevés tejcsi miatt. Ajánlások szerint 6 óránál több ne maradjon ki két szopi között. Tápszerrel pótoltaknál nem tudom, ez igaz-e...

Vicky,
a kengurut nem csak 3 hónapos kortól lehet használni?
ktc

ktc: Olyan kengurut vettem, amit újszülött kortól lehet használni, de minimum 3,5 kiló kell hozzá. Az ortopéd orvos azt mondta, hogyha már tartja a gyerek a fejét akkor vehetek. És ebben le is tudom fektetni ha úgy kényelmesebb neki.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.03.06 12:10-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

stephie: A norculut nekem is azért volt jó, mert pcos-em van. Én mondjuk nem szedtem olyan hosszú ideig, hogy hízzak tőle. Bár tény hogy mindig híztam a fogamzás gátlóktól.
vicky79
Budapest III. kerület

nem kakil már 2 napja - olyan kemény a hasa szegénynek, mit csináljak vele?

boruska

más: ez a gyerek néha óránként enne - de egy csomó helyen azt olvasom, hogy két órán belül ne etessem újra, mert fájni fog a hasa..

mit csináljak? Katica, mint szoptatásguru?

boruska

vicky: mennyi ideig szedted?

bori: köldöktől lefelé simító mozdulatok a popsi irányába, mintha óvatosan homokot sepernél, illetve ellentétes kar-láb közelítés, aztán beválhat a meleg párna/melegített jégzselé, szőlőmag párna
laktoherb tea neked ha Bercinek székrekedése van, de simán lehet hogy kevesebb kaki van, mert mindent felhasznál :)

ktc: még tegnap beszéltem vele, akkor írta fel a norcolut-ot. Tudja, hogy szoptatok, kérdeztem is, hogy lehet-e mellette, csak arra nem találtam sehol választ, hogy nem fog-e elapadni miatta
stephie

boruska: Nekünk volt hogy 4 napig nem kakilt és azt mondják hogyha nem zavarja a gyereket, akkor nem kell vele foglalkozni. Nálunk amikor már fáj Barbus hasa, akkor meg kell főzni 1 dl kamilla teát állítólag 1 teáskanál cukorral (de én ezt ki szoktam hagyni mert enélkül is megissza és a kaka is jön nélküle) és 20 ml-t kell neki adni kaja előtt. Mi ha kétszer adunk neki, akkor kakil. Folyamatosan nem lehet adni, mert teljesen kitakarítja a bélflórákat. Van valami levolac nevű folyadék, ami szintén erre van, ezt lehet adni állítólag folyamatosan. De két napi kaka megvonás után számíts nagy adagra és esetleg kirobbanó "élményre". :D
vicky79
Budapest III. kerület

boruska: én viszont olyat is olvastam, hogy kizárólag szoptatós babát nem lehet túletetni :)
stephie

stephie: Én mindig csak 5 napig 2x1-et és utána mindig meghozta a mensit mikor abbahagytam. A stimulációs ciklusoknál kevesebbszer fordult elő hogy nem jött meg hónapokig. A gyerekgyártás előtt évente többször, hol norculutot hol duphastont. Fogamzás gátlónak meg diane 35-öt szedtem és ezt viszont évekig szedtem.
vicky79
Budapest III. kerület

Anita A gátsebemre használok Bioptron lámpát. Mellékhatásként csökkent a vérzésem. Sőt tegnap idegeskedés, sírós gyermek miatt nőtt a vérzés mennyisége, ekkor direktbe lámpáztam a hasam alját 3 percre. Ma alig volt vmi. Ha van lehetőséged esetleg próbáld ki!

Kismaki A hallásvizsgálat nem olyan egyszerű ilyen kicsiknél: ne aludjon mélyen, ne legyen éhes, nyűgös és semmiképpen ne sírjon! Na ezt lődd be a doki vizsgálódására :shock: ! Tehát ne aggódj! Rendben lesz!
pammut

Sziasztok!
írt végre Zsizell!!!
[quote]H írta:ali! Sajnos küzdünk még Samukával, meg tudnám számolni egy kezemen hány órát aludtunk mióta haza jöttünk. Sajni gépközelbe nem nagyon kerülök, kézről-kézre adjuk egymásnak a gyerköcöt Zsoltival. Dok tegnap is megvizsgálta, kezd javulni a kaki helyzet.de sajni tejcsim nagyon kevés van-kb 20ml/etetés, de 60at eszik a nagyfiú még tápot.Mindenkit pusszantok! Amint tudok visszatérek. Zsizell.

Kép
Kép
ronci

Bori!

A kaki-gondokra szokott segíteni - állítólag - a hőmérőzés (popsiban persze). Mert a hőmérővel kicsit megkucorogtatod a beszorult kakit, és utána könnyebben kijön. Azt hiszem Zuzmooo írta épp vmelyik nap, hogy ez működött nekik.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

na ez megnyugtató, hogy Zsizell életjelet adott:)
sok kitartást Samukához!
csak rendeződnek már a dolgok

bioptron lámpázáskor hány percig kell a sebre irányítani a fényt?
kaptam kölcsön ilyen szerkentyűt, csak leírást nem mellékeltek hozzá

Geri, nagyon édes Ábel! :)
szépek vagytok

én szándékosan nem rakok ide képet, de majd a gmail-re valamikor feltöltök párat

Ronci, hogy van a baba szemecskéje?
nálunk mégsem jött be ez a forralt vizes anyatejes ápolás
még mindig sárga trutymó jön belőle
szegény úgy utálja már, hogy törölgetem
hétfőn hívom a dr.nőt
kap majd faszán még egy antibiotikumos szarságot (szemcsepp)
ugye amit ti kaptatok (valami bé betűs) az is antibigyós, nem?

köldökünk még mindig meg van
nagyon ragaszkodó típus :?

Nóri, vettem olyan Vichy krémet.
majd este kiprószálom

Kattkat

Kép
kattkat

lányok, köszi a tippeket, kipróbálom a kamillateát

a hőmérőt ti fertőtlenítettétek vhogy használat előtt?

boruska

Kattkat!
6 percig kell a lámpát a sebre irányítani. 3 percenként pityeg egyet a készülék.
Ha van hozzá szín, akkor a narancsssárga színnel csináld.

Bori
Mi nem fertőtlenítettük a hőmérőt.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Bori!

Nekem van ClaraSept nevű alkoholos fertőtlenítő kendőm, és azzal szoktam ezeket (hőmérő, pelenkázólap, stb.) fertőtleníteni. De pl. ha egy darab steril vattát bealkoholozol (a köldökre való alkohollal), és áttörlöd vele, szerintem az is jó.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

boruska: Mi sem fertőtlenítettük a lázmérőt, mert csak Barbusnál használjuk. A hőmérőzésnél nem szabad 4 cm-nél mélyebbre dugni, erre figyelj. És valami krém kell rá, mi popsikrémmel kentük meg. Oldalra csak kicsit szabad mozgatni, nehogy berepedjen valami odabent. Nálunk nem vált be, állítólag a szélcső jobb mint a lázmérő, de mi azt még nem próbáltuk. Ezek a technikák csak akkor használnak, ha a kaki már elég lent van. Ha nincs, akkor inkább a kamilla tea vagy a levolac. Sok sikert.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, ez a kenguru jól néz ki! Nekünk sima van, azért kértem kölcsön egy kendőt. Még nem próbáltam ki...

Boruska, köszi a titulust, de egyre inkább úgy érzem, messze vagyok én még a guruságtól... Általában az szokott beválni, hogy ha 3 órán belül kér újra cicit, akkor ugyanarra kell visszatenni, amelyikből utolján etetted. Így hozzájut a zsírdús hátsó tejhez, s nem a hígabb első tejjel tömi tele a pociját (a másik mellből), így az nem okoz neki pocakfájást. Majd írd meg, használt-e nektek ez az ötlet!

Hőmérő popsiba - úgy tudom, nem nagyon ajánlják, inkább akkor a szélcső. Annó Borival mi vettünk, de végül nem használtuk. Fertőtlenítésre jó az alkoholos lemosás. De ha van teafaolaj, az is kiváló. A Laveolac tulajdonképpen cukorszirup, Borinál sokat használtuk, nem lehet hozzászokni. Hashajtásra és általános kakilágyításra is jó, ha rendszeresen kapja. De nekünk csak a hozzátáplálás után volt szükség rá.

Most mennem kell.
ktc

Sziasztok!

Próbálom összeszedni a gondolataim... ;)

RENI, HATALMAS GRATULA!!!!! Várunk holnap haza szeretettel és, ha lesz egy kis időd Zsubika mellett, várjuk a beszámolót, hozzászólásokat :)

Mi jól vagyunk, Gyerkőc eszeget szépen, három óránként, van minden nap egy nagy alvásunk, kb 6-7 óra egyben, persze nem éjszaka, hanem délelőtt, de hát, nem lehet minden tökéletes ;)

Akartam Tőletek kérdezni, hogy ki iszik Laktoherbet és milyen tapasztalatai vannak, mert eddig nem mertem elkezdeni semmilyen teát, nehogy fájjon Zsuzsó hasa, de már nagyon unom a vizet :shock:

Viki, Te már adtál zsét a Dokinak? Én azt gondoltam, hogy majd a 6 hetes kontrollon... Talán nem sértődik meg, ha addig várunk, de előbb nem nagyon tudunk eljutni...

Boruska, én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás, lesz ez még jobb is, néha én is szorongok, de javul a helyzet napról napra :) és tudod, jön a tavasz!!! És olyan jó lesz :)

Na most ennyi voltam, majd még jövök, és lelkesen olvaslak ám Titeket, csak írni nem tudok mindig, bocsánat... :oops:

Kép

Ági
agic83

Bchris, köszi a lámpás infót! :)

Legutóbbi cicizéskor 130g-ot szopizott a babuka, és gondoltam, újból kipróbálom a fejőgépet (Avent kézi).
Na még sikerült majdnem 100ml-t kifejni múúúúúúúúúúúÚÚÚúú
Fél óra után meguntam, pedig még jött belőle, most viszont mindjárt kaja és nem nagyon érzem teltnek a tőgyeket. :shock: :roll:

Zuzmooo, már valaki asszem kérdezte tőled, de nem emlékszem, hogy válaszoltál volna (attól még lehet), hogy hogy kötözöd magadra Bendét a kendővel?

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: bocsi, erre még nem válaszoltam. Az az igazság, hogy mostanában állandóan sírok és nem tudom megmagyarázni mitől van ennyire pocsék hangulatom, így banyanetet olvasni sem volt kedvem. :(
Szóval Benőt függőlegesen tartva, a lábait alágyűrve szoktam felkötni, pont úgy mint ezen a videón az elején.
http://www.youtube.com/watch?v=1-VHUEM6K0Q&feature=related
A bölcsőtartást, amit a végén mutat, még nem próbáltuk, de jó lenne, mert úgy tudnám szoptatni is benne.
zuzmooo

agic: Először is gratula nektek. Barbusnak a laktoherbtől fájt a hasa, de lehet hogy sokat ittam belőle. 1litert ittam naponta. Én kedden megyek a dokinkhoz a 6 hetes vizsgálatra és ott akarok adni egy piát meg egy kis zsét.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?