Új privát üzeneted érkezett!

Ez a haj téma..én az esküvőre megnövesztettem, és most szép fokozatosan egy jó 15-20 centitől megváltam, így most a lapockámig ér..de a férjem nem engedi hogy tovább vágjam :( Pedig én szívem szerint vállig lekapnám szülés előtt..de még bevetem a csáberőmet otthon hátha beleegyezik Nagy Gabi is :) Mert azért attól tartok baba mellett nekem sem épp a hajszárítás fog hiányozni az életemből.....
Barbazsó várjuk a képeket nagyon!!! :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Úúúú...Elkapott az álom-kór meg a fejfájás :cry: Ez a hülye novemberre emlékeztető idő,már nagyon unom :x :evil: !!!!
A hajam nekem is hosszú,kb. a hátam közepéig ér.Tudom,hogy okosabb lenne vágatni belőle,de nem visz rá a lélek...Legfeljebb évekig nem szárítok hajat :lol: :lol:

Kép
mayday

Sziasztok

Hajfestés:én festettem feketére.De mióta tudom hogy van a baba azóta nem festetem.Nem csak azért mert lehet hogy ártalmas hanem ez egy jó indok volt hogy lenövesszem,mert teljesen tönkretette a hajamat a fekete festék :lol: Szeretném visszakapni az eredeti hajszínemet.Egyébként nem lesz senki rossz anya attól hogy festi a haját terhesség alatt.Meg tudtommal nem bizonyosodott még be hogy tényleg ártalmas lehet e a babára nézve.szal mindenki le van ejtve aki emiatt beszól! :twisted: Nekem is hosszú volt a hajam,a lapockámig ért,de onnan nem nagyon akart tovább nőni,Most levágattam vállig érőre.Egy hogy kényelmesebb,egészségesebb,meg nem látszik annyira feltűnően a lenövésem.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok

Köszi a megértést mindenkitől, tényleg elég gáz itt a helyzet. :? Imádnám az otthoni egészségügyet, komolyan. Mondjuk itt mindenkinek minimum 3-4 gyereke van (nincs abortusz), lehet ők et kicsit könnyebben veszik... Meg aki ehhez szokott hozzá... Orvost váltani nem tudok, mert nincs is orvosom. :lol: Vagyis itt senkinek sincsen, nincs olyan, hogy választott orvos. Két kórház van, ez még a jobb. Magándokik, mint olyanok dettó nincsenek, szóval nincs olyan, hogy hopp elugrom egy magánrendelésre, ha nem tetszik az sztk... Amik vannak, magán uh központok, ahol 140-240 euro között megnézik a babát, de semmi mást nem csinálnak. Az itteni magyar dokik meg... Khm.. Hát egyről tudok, ő "körzeti orvoskodik" itt, de a honlapja nem túl bizalomgerjesztő meg a híre sem... Meg hát ő nem is nőgyógyi ugye...

Ami engem illet, egész héten itthon ültem, mert ha felálltam, egyből bekeményedett a hasam, szabályosan éreztem, ahogy befeszül. Ha leülök, egyből elmúlik... Görcs ilyesmi nincs, csak olyan mindjárt megjön érzés... :? Ma voltam a 2. visiten, a doki azt mondta, ez normális... Manuális vizsgálat nem volt ugye, kisírtam, hogy nézzen meg uh-val, azt mondta, a baba jól van, de se méretet nem mondott, se semmit. A magzatvíz kicsit több, de még határon belül van... A méhszájat persze nem nézte meg... A fertőzést említettem, azt mondta, Canesten kenőcs elég. Miután tiltakoztam, hogy de hát az csak külsőleg jó, nekem meg azért belül vannak csúf dolgok, azt mondta, ne netezzek annyit. :lol: Bugyimat persze nem kellett levennem egyáltalán, vérvétel sem volt... :lol:lol: A következő alkalom április 15, addig semmi... Remélem akkor már otthon leszek és nem kell újra felhúznom magam...

Ja, aki barnázik: azt mondta, ez is oké... Hogy az élénk, piros vér az, ami aggasztó. 1-2 csepp barna az semm.

Az esküvősöket sajnálom, elég tré ez a módszer, nem tudom, minek így túlbonyolítani...

Csúcsos has: Hát nekem eléggé csúcsos, úgyhogy hiszek a dologban. :roll:

Mozgás: Nálunk tök jó ritmus van már... :) Reggel 8-10 között, délután 5-7 között és este 10-12 között a legaktívabb a babó. Ilyenkor nagyon brutális. Új mozgásformákat vetett be, mindenhol mozog egyszerre és bár még rúg is, elkezdte hullámoztatni is a hasam... Ma le is videóztam, lehet felteszem, nagyon vicces... :)

Helyezkedés: Ti tudjátok épp hogy fekszik? Én tök kíváncsi vagyok, de gőzöm sincs... Valami tipp?

Arról nem tudtok vmit, mi van, ha a magzatvíz kicsit több? :)

Amúgy manapság én is elég gázul alszom... :? :?

Ja és hogy jót is írjak Írországról: tök szép idő van jó ideje. :) Tűz a nap és 6-8 fok van.

hibernia

Csak benéztem még picit.
Kicsit mérges vagyok, mert felhívtam a dokimat délután és a múlt heti vizsgálat eredménye kimutatta, hogy még mindig van valami fertőzésem... de se tünetem nincs se semmi bajom. És pont ugyanez volt 3 hete is, akkor kaptam rá kúpot, amit elhasználtam. Most azt mondta a doki, hogy ez nem gáz és ha nincs tünetem, akkor hagyjuk, mert ez nem juthat fel a babához. Hát remélem....
Bár nem tudom mitől van még bármi, mert már olyan sterilen tartok mindent itthon, mint egy műtőben :D

Én sem festetem a hajam. Egyrészt mert az első 3 hónapot én szinte végig hánytam még egy gyengébb szagtól is és az ammóniától be is ájultam volna. Meg nekem a fodrászom sem akarta így terhesen. És nekem is jót tesz egy kis frissítés, mert évek óta festve volt. De amúgy elvileg nem káros szerintem sem. Vannak ennél károsabb dolgok is. Ilyenkor állítólag a melírt javasolják, mert az nem ér közvetlenül a fejbőrhöz és nem tud felszívódni, de én azt nem akartam.

Jóéjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia, most látom, hogy írtál.
Szóval látod, én hiába járok dokihoz folyton, nekem is marad a fertőzésem ott ahol van :?
Próbáld meg feltenni a hashullámzást, kíváncsi vagyok nagyon! :D
Én sem tudom, hogy hol fekszik épp a baba, bár akárhányszor megyek uh-ra mindig fejjel lefelé van a jobb oldalra simulva. Bár néha úgy rugdos, hogy nem hiszem, hogy nem forog közben :lol:
Magzatvíz többlet nekem is volt, de így írták, hogy "átlagosnál több" de a felső határ alatt. Szerintem nekem a cukor miatt, de ezer más oka lehet. Egyrészt semmi! És biztos neked is ez van. Ha bármi baj lenne, akkor már az elejétől több lenne.
nekem is keményedik a hasam mostanában egyre többet, én most már 3-szor 1 magnéziumot szedek, sőt most este már kettőt veszek be. De talán ez az utolsó harmadnál már normális is, nem?
De jó ott, hogy süt a nap! Itt ma olyan szar volt az idő.... és ezutánra se mondtak túl jót....

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia, így utólag bevallom őszintén, hogy baromira aggódtam miattatok. Örülök, hogy végül csináltak UH-ot, és kiderült, hogy a babával minden rendben! A másik dologra pedig szerintem az az anionos cucc megér egy próbát, hátha beválik. Már ha tudsz ott kint is rendelni...

A hasam nekem is egyre többet keményedik. Eddig nem szedtem rá semmit, de ma vettem magnéziumot, mert már elkezdett zavarni.

Ja, küldtem a képeket! :) A baba megint nagyon szégyenlős volt, de a félig sikerült képről is azt mondta az egész családom elsőre, hogy tiszta apja. Nekem eszembe sem jutott még így nézni, de örülök neki, hogy ezt mondják. Már alig várom, hogy élőben lássam! Bele leszek zúgva... És hát az igazat megvallva nagyon drukkolok, hogy a természetét is az apukájától örökölje, mert velem nem volt túl könnyű dolga a szüleimnek... :D :D :D
Ma megkérdeztem, hogy helyezkedik el a baba. A feje kb. középen, lent van, és onnan indulva fekszik keresztben a hasamban a jobb vállam felé. Még lazán elfér. Majdnem 26cm hosszú és 1156gramm. A többi adat: haskörfogat 23,7cm, combcsont 5,25cm, BPD 6,94cm

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Csatlakozni szeretnék ismét. Egyszer már írogattam ebbe a fórumba, de úgy látom, teljesen kicserélődtek az emberek. Egy kicsit magunkról: Anita vagyok, 26 éves, 2. kisfiúnkat várjuk, akit Vincének fogunk elnevezni. A nagyobbik kisfiúnk Kende októberben volt két éves, igazi nagy kópé, nagyon imádjuk. A férjem 27 éves, informatikus, szabolcs megyében élünk. Így elsőre nagyjából ennyi. Ha valakit érdekel még valami kérdezzetek. :) Igyekszem visszaolvasni, és bekapcsolódni!

:)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Üdv köztünk Anita!
Hol fogsz szülni? Akkor legalább még egy tapasztaltabb kismamával bővültünk :-)

Barbazsó, nagyon jó a kép a babáról!
És a hajad is nagyon szép!

Én is szedem a magnéziumot, de már 3×1-et, mert eléggé keményedett a hasam az utóbbi napokban.

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Én is egy gyors UFF-ra jöttem! :)
Gondoltam adok magamról egy kis "életjelet"! :D
Velünk minden rendben! Az idő nem a legjobb, de legalább süt a nap. Mondjuk a szél az fúj rendesen, de majd felöltözöm, ha megyünk kutyát sétáltatni! Tegnap este nem nézte valaki a házon kívül c. adást az RTL-en? Én még mindig a hatása alatt vagyok, ugyanis nekem 2 angol bulldogom van, és őket mentették ki, egy tenyésztőnek mondott családtól! Hát brutál volt! Az ilyen embert minimum 5 év börtönre ítélném! Elszomorító, hogy mik vannak! :(

Na de nem akarok ezzel traktálni senkit, csak gondoltam leírom, hogy most mi is bánt! :( Bocsi érte!

Anita!
Üdvözöllek Én is! Örülök, hogy megint ide találtál! Ha jól veszem ki a szavaidból akkor te már voltál itt, csak a társaság "nem megfelelő" volt? Ha ez van, akkor gyere nyugodtan! Ők már Anya-tanyáznak! Hála az Égnek! :)

Nadina!
Én utána olvastam ennek a keményedésnek! A méh elvileg készül fel a szülésre! A magnézium az jó, én Magne B6-ot szedek! Mondjuk napi 1-et csak, mert a doki ezt 'írta" elő! Nekem már fel kéne hívni a védőnőt, de túl sok kedvem nincs hozzá, de muszáj lesz! A dokihoz 17-én megyek, már alig várom! Remélem nincs semmi baj! :)

Legyen szép napotok! Majd még jövök! A 7végén, vagyis holnaptól itthon teljes lesz a felfordulás! Elkezdjük végre Kendra szobáját! :) A hátam közepére sem kívánom, de már alig várom egyben! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Szép napot!!! 8) 8) 8)

Anita,hali!!Gratula a pici fiúhoz :D Szép nevet választottatok neki!!!Nagy tesó mit szól a kicsihez?

Barbazso,tényleg szép a hajad!!!És Samu is nagyon édes! :P

Hibernia,hát nem lehet egyszerű terhesnek lenni Írbe.Volt párom melózott kinnt 1 évet,ő nagyon dícsérte.Mondjuk nem is volt terhes... :? Az abortuszt tiltják,vagy "csak nem szokás"?
Szerintem a videót csak úgy tudjuk megnézni,ha letöltjük.

Mozgás:egy időbe nálunk is már kiszámítható volt,de pár hete tök más időpontokban mozgolódik.De mozog és én nyugodt vagyok!
Hullámzás is van már,elég látványos,nagyon bírom :wink: Pl:tegnap este végig követtem,ahogy a hasam jobb feléből a balba vándorol!Haláli volt :lol: :D De eddig mindegyik uh-on a feje lennt volt.
A fejem már második napja fáj,nem tudom mi lehet.A fülem reggelre megint bedugult és azóta úgy van :evil: Az alvásról meg már ne is beszéljünk...álmos vagyok,de aludni nem tudok :evil:

Kép
mayday

Sziasztok!

Köszönöm a biztatásokat. Én is abban reménykedem, hogy ha nagyon nagy lenne a baj, akkor kórházba küldene.
Csak az ijesztett meg, hogy amikor vizsgált, akkor látszott a fején, hogy megijedt.
Még nem nyílt ki, csak elindult. Úgy fogalmazott, hogy ott kell lennie tartaléknak, ami a szülés előtt fokozatosan eltűnik, nekem ez a tartalék tűnt el.
Szám szerint 3000-ről 1000-re változott az érték. Csak ez 1 hét alatt, mivel nekem a vérnyomás miatt hetente kell járnom és mindig ellenőrzi.
Valami nagyon erős magnézium port kapok rá, külön keverték össze a gyógyszertárban. Ezt kell innom és pihenni, és kedden újra megnézi, hogy használt-e.

Kriszta - nekem is eszembe jutott, hogy anyukámat is összevarrták tesómmal, csak sajnos őt már erről nem tudom megkérdezni :-(

Hétfő este megyünk 4D-re is, kedden meg vissza a dokihoz, remélem akkor minden információt megtudok :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Hibernia - nem semmi ahogy az írek állnak a dolgokhoz :evil: Remélem minden rendben lesz azért továbbra is.
Te kérdezted a menzesz görcsöt? Hát erre azt tudom mondani, hogy sajnos akkor nagyon is érezni szoktam, most nem is értem miért nem éreztem.
Viszont kedden este, meg még szerdán is annyira fájt a hasam. Alig bírtam mozogni. Gondolom azért, mert jól szétszadizott a doki.
De azóta minden feszülésre megijedek :-( Próbálom nem túlaggódni, de csak részben megy. Remélem csak azért, mert friss még a hír.

Csöpplány - ez a vagyonszerződés nagyon jó ötlet, mi is valami hasonlóban gondolkodunk.

Ez a hashullámzás nagyon durva, az én hasam meg sem közelíti :-)
Meg nálam általában egy kisebb területre koncentrálódik. Ez így hihetetlen volt számomra :-)

Haj - sajna nekem januárban nagyon elkezdett hullani, vártam egy kicsit hátha jobb lesz, de nem, úgyhogy levágattam vállig érőre.

Szoptatópárna - elhoztuk hétfőn és azóta azzal alszom. Nem tudom szoptatáshoz jó lesz-e, de alváshoz nekem nagyon bevált :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Anita, üdv közöttünk. Mikorra várod pontosan?
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok csajok!

Anita! Szia (ismét) itt :) Gratula a babóhoz na meg a nagyfiúhoz is :) Arra én is kiváncsi vagyok, hogy a nagyok hogy kezelik a picik érkezését.

Mindenkinek kitartást ehhez az időhöz, Mayday szerintem ezért lehetsz ilyen állapotban, nem? Legalább is én sem vagyok éppen toppon mióta a tél visszakacsintott ránk, de elvileg már csak pár nap...valahogy csak kibírjuk.

Nálam meg kezd elfogni a pénik hogy 2 hónap jön Gabi mi meg sehol nem állunk...egyrészt még munkában vagyok április 2ig, másrészt csinálom a fősulit, le kell adnom a szakdolgozatomat április 15-ig és még május elején lesz egy angol szigorlatom is...
Szegény Gabinak meg még nem vettünk semmit 3 db rugin kívül... a lakás kész káosz mivel félkész állapotban van és a babaszoba a raktárunk...és most szembesültem vele hogy mindent elintézni a nagy dolgoktól az apróságokig van 2 hónapunk.... kicsit megijedtem..de hétvégén megyünk nézelődni/vásárolni..bár még csak nappali bútort :(
Na mindegy nem untatalak Titeket ezzel, bocsika, csak tényleg most szembesültem ezzel :?

Barbazsó, a kép nagyon cuki :D És tényleg szép hajad van/volt.

Csigaby, neked kiatrtást, remélem segít a magnéziumos por és pihenj sokat. A hétfőről meg már most várom az élménybeszámolót :D

Hibernia, le a kalappal hogy írországban ezeket megéled...az ember nem is gondolná néha hogy ez ami itt van mennyire is jó tud lenni... mindenesetre örülök, hogy a baba jól van!! A barnázásról én is azt hallottam hogy nem vészes, de mondjuk azt is hogy azért van kiváltó oka, pl házasélet után jelentkezik vagy ilyesmi. Viszont a fertőzést szerintem akkor is jó lenne kezelni akár az anionos valamivel vagy ott a gyógyszertárban nem tudod megkérdezni, nincs e recept nélkül kapható belsőleg használható kúp vagy kenőcs?? Valahol már csak segítenek!!!
Ja és azt hallottam, hogy íro-ban nincs abortusz, barátnőm aki ott él pont azért keres magyar orvost, hogy ha gond lenne akkor itt azt kezelik illetve választhatsz hogy akarod e babát betegen vagy sem..úgy tudom ott ezek a szűrések sincsenek meg mint nálunk, akármilyen is a baba meg kell szülnöd és felnevelned.... nem épp XXI. század...

Kép
Kép
zsu84
Üröm

nadina, Mátészalkán fogok szülni. :) egyébként én nem mondanám tapasztaltnak magam. :D

ercsikati, annyira be sem tudtam kapcsolódni, mert én nem tudok mindig itt lenni, van olyan nap, hogy egyáltalán nem. most azért már többször le kell ülnöm, ezért írtam Nektek. :)

mayday, köszönöm :) Kende egyenlőre eteti a pocakomon át, beszélget neki, de nem hiszem, hogy még felfogja, hogy mi is lesz. azt mondja várja, aztán majd meglátjuk hogy fog reagálni rá. én igyekszem minél többet segíteni majd neki, mert biztos nem lesz neki könnyű.

Engem is a magnézium "tart életben" :D, napi 4et szedek. de lassan már nem lesz elég.
egyébként Ti mindent megvettetek már? nekünk még van pár dolog ami hiányzik. és még a kórházi cuccom sincs sehol.

Anita

Kép

Kép
anita1984

csigaby, május 22re :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Zsu,szerintem nem csak Téged fog el a pánik,még mi se vagyunk sehol se :cry: 1-2 apróságot vettünk csak eddig,néha úgy érzem,hogy Bálintnak még ágya sem lesz mire megérkezik...Mindenki nyugtat,hogy bőven van még időm,de én nem így érzem.A babakocsit Apumtól kapjuk,de majd csak áprilisba.Azt mondja még ráérünk vele,előbb úgyse használja senki... :? Ok,tényleg nem,de akkor is...
Kórházi cucc?Azt se tudom mi kell bele...Kaptam ugyan listát a védőnőmtől,de ez az itteni kórházra vonatkozik,én meg ugye másik városba szülök...És ahány kórház,annyi szokás!!!

Fúúú,ez egy kisebb hiszti lett,bocs Csajok :oops: !!!

Jaj,valaki nem tudja véletlenül,hogy ez milyen szám?+4478.......

Kép
mayday

Csatlakozom a pánikolókhoz :-), mi is kifejezetten rosszul állunk a dolgok beszerzésében.
Plusz az egyéb elintéznivalók, de a végén úgyis minden rendben lesz. Remélem... :D
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csajok..azért megnyugtató ez a sorsközösség :D :D Igaz előrébb nem leszünk tőle...de sebaj :) Legyen igazad Csigaby és mire itt az idő álljon össze minden...akkor már lehet nem is fogunk emlékezni ezekre a napokra..max csak visszaolvasva a topikot :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

mayday,

Nagy-Britannia
és Észak-Írország
Egyesült Királysága

Prefix, Előhívószám

0044

az utána következő 78 mobiltelefonra utal.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Jolyjoker,köszi szépen az infót!!!

Kép
mayday

Ó, lányok, köszönjük Samuval a dicséreteket! :wink: Nem tudom, valaha meg fogom-e növeszteni megint a hajam ekkorára. Már nincs türelmem hozzá, pedig nagyon szerettem.

Szia Anita! Jó, hogy itt vagy!

Jaj, megnéztem a videót! Nagyon durva! Samu is kidugja a kezeit és a lábait egy-egy helyen, de így még egyszer sem húzta végig a hasamon! Még sosem láttam ilyet! :)

A kórházi cucc... Lassan tényleg el kéne kezdeni pakolni. Pont a napokban gondolkoztam rajta, hogy magyaráznám el a férjemnek, hogy mit pakoljon össze, ha hirtelen bekerülnék a kórházba. Erre ő rögtön kitalálta, hogy akkor leveszi nekem a bőröndöt, kezdjek el lassan összecuccolni... :D Nem mintha tudnám, mit rakjak bele. Még csomó mindent venni kell.
Megvettem az anyagot, amiből kiegészítőket szeretnék varrni a babasarokhoz. De még ki kell előbb találnom, mit, hogyan,... Valamiért én úgy érzem, még márciusban ráérek vele, de tudom, hogy áprilisban már ki leszek akadva, hogy sehol sem állok a készülődéssel. Sajnos ilyen vagyok. A vizsgákra is mindig az utolsó pillanatban készültem. :oops: Most a hetekben még találkozom egy-két kisgyerekes rokonnal. Kivárom, kapok-e valamit kölcsön. Nem szeretnék fölöslegesen bevásárolni. Aztán ha valami kimarad, a szülés után pár napig még úgyis kórházban leszünk. Apa majd róhatja a köröket a bababoltban. :lol:

Zsu, nem semmi, ami még vár rád! Mit tanulsz?

Ti milyen magnéziumot szedtek? Nekem a gyógyszertárban a Béres Mg + B6-ot ajánlotta a nő, mert ő úgy tudja, az szívódik fel a legjobban. Na, persze azt nem tudom, mitől. Abból csak egyet lehet bevenni naponta, de nekem már most használt, pedig csak második napja szedem.

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Hazaértem.Egész jól van a körülményekhez képest,azért kicsit megviselte az altatás.Vért is hányt de arra azt mondták hogy csak az amit lenyelt műtét közben.Azóta már eszik-iszik,minden megmarad benne,úgyhogy szerintem nem lesz baj.Egy kisebb szédülése volt,fal fehér lett de felpolcoltuk a lábát és jobban lett.Olyan édes volt.Mikor visszahozták és áttették az ágyra az volt az első hogy megfogta a kezemet meg megsimogatta az arcomat,és olyan igazán szerelmesen a szemembe nézett.Persze ő erre nem emlékezik,de nekem ez többet mondott minden szónál! Elmesélte hogy mi volt a műtétnél,aztán "bekómált",amikor felébredt megint akkor újra előlről kezdte! Kérdeztem tőle hogy felhívhatom anyudat?Mondta igen.Felhívom.Láttam hogy párom megint nincs képbe,10 perc múlva felhívta ő is az anyukáját,mert nem emlékezett rá hogy én már felhívtam! Olyan édes volt,és zavart!Be nem állt a szája az elején,hiába mondtam neki hogy pihenjen,aludja ki az altatót!Vasárnap reggel jöhet haza.Jövő héten még nem mehet sétálni se,utána még 2 hétig nem emelhet hajolgathat,erőlködhet,nehogy bevérezzen az orra.Ha mégis bevérezne akkor vissza kórház!Olyan hulla vok,egész nap mellette ültem.Gyorsan megpróbálok reagálni aztán lefekszem kicsit pihizni.

Anita:üdv közöttünk!Gratulálok a picurhoz meg a nagy fiacskádhoz is.Mátészalkán van a keresztapám,mint mentőorvos :) Én is szabolcs-ban laktam 14 éves koromig.

Elnézést ha nem reagálok mindenre de hulla vagyok.

Hibernia:hihetetlen mit művel a hasadban.Majd mutasd meg neki ha nagy lesz!:DNekem még ilyeneket nem csinál.Kb ahhoz tudnám hasonlítani ami nálam van,mint a jurassic parkban mikor nézik a tócsát,mikor jön a dinó,és ott meghullámzik kicsit víz a lépteitől! :lol: Nálam max ennyi.Ahol rúg ott egy ilyen valami!Elég gázos arrafelé az egészségügy.

holmik:mi stagnálunk,nem haladunk sehova.Leálltam a vásárlással,majd áprilisban akarom befejezni.Kórházi csomagot is legkésőbb április közepéig össze akarom rakni,Bár abba nem sok hiányzik.Kiságyat legjobb esetben április végén kapjuk meg,remélem Balázs megvárja.A többi igazából már apróság,utána is be tudnám szerezni.

Barbazso:samu nagyon cuki,annak ellenére hogy szégyenlős!a hajad meg tök szép még így is.

Na mára ennyi tellett tőlem.Majd holnap megpróbálok esetleg jobban reagálni a nap történéseire.

KépKép
Kép
csöpplány

csak gyors kérdés, aztán reagálok hosszabban is... :oops:
aki használ canesten kenőcsöt, hol keni be magát? :oops: úgy értem, külső kenőcs meg minden, de a doki szerint ugye hüvelygombára is oké... de nem tudom, hová merjem kenni... :lol:
bocs a hülye kérdést...

hibernia

Sziasztok Kismamik!

Gremese vagyok a 2007 szeptemberi babák topikból. Babás-mamás termékek készítésével foglalkozunk családi vállalkozás keretén belül.
Színesítettük a palettát a mei tai-okon kívül többek között a kismamabandázzsal is.
Amiért kereslek Benneteket, az egy kérés lenne.
A honlapra még nem kerültek fel a kismamabandázsok azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs megfelelő modellem.
Ha valamelyikőtök vállalná a feladatot (nem kell nagy dologra gondolni, itthon nálunk pár kattintás az egész :)), annak felajánlok egy kismamabandázst, majd egy kedvezményt: ha aktuálissá válik, 50% kedvezménnyel vásárolhat mei tai-t. :)
Örömmel venném, ha valamelyikőtök tudna segíteni, a II. kerületbe kellene elfáradni.
Ha megvan a modellem, jelentkezem. :)
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket, további kellemes pocakosodást! :)

Üdvözlettel:
Gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Ahová a fotó kerülne: www.mei-tai.hu (ez lemaradt :) )

Kép
Kép
Kép
gremese

Hibernia:Szerintem nálad azért is látszik ilyen jól a hullámzás,mert nagyon vékony vagy,a hasfalad,látni minden mozdulatát a babónak! :lol: Canesten krémet én használtam,de nem "oda".Úgyhogy sajna nem tudok semmi okosat mondani.De volt öblögetőm,arra is az volt írva hogy külsőleg.A lényeg hogy ne nyeljem le.Lehet hogy azért mondta az orvos a canestent,mert ilyen belső használatnál nincs semmi baj.De tényleg fogalmam sincs.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Csöpplány, lemaradtam azt hiszem. Mi történt? Szörnyű, amit leírtál, műtét, eszméletvesztés.
kriszta15

Anita, üdv itt!
A kicsiken kívül Nekünk még azt hiszem lesz közös témánk. 17 hónapos a kislányom, Ti meg már túl vagytok ezen az időszakon, úgyhogy lehet, hogy majd kérek tanácsot ebben-abban.
kriszta15

Kriszta:Csak orrsövényműtétje volt a drágámnak.Első műtétje és egy kicsit megviselte,de azért szerintem már jobban van.1-kor indulok be hozzá,úgyhogy ma is csak este tudok majd jönni.Vasárnap meg jön haza aztán ápolgatom! :) :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,jobbulást a Drágádnak,ápolgasd ám rendesen :wink:

Hibernia,szerintem az "ajkaknál" kell valahol,mivel hogy külsőleg.Gondolom.
A videót nekem nem sikerült megnéznem,de a jelek szerint velem van a baj. :oops:

Kép
mayday

Sziasztok!

csöpplány, milyen kicsi a világ :)

kriszta, szívesen segítek, amiben tudok. nálunk most dac, és dühöngés van ezerrel. néha a hajam tépem. de igyekszünk a legkisebb konfliktussal rövidre zárni a dolgokat.

Többiek, jól vagytok? Nekem ma sokat keményedik a pocakom, remélem jön a jó idő, és azért. Van köztetek olyan, aki tervezi, hogy hordozókendőt vesz, és használja is? Mi nagyon szerettük, és alig várom már, hogy ici-pici babát rakjak bele. :D Így pocakosan már nem merem a derekam terhelni Kende súlyával.

Anita

Kép

Kép
anita1984

Haliho!!!

Lehet hülyeséget kérdezek,de pontosan mik azok a jóslófájások?Illetve hol és hogyan fájnak??? :oops: :oops: :oops:

Kép
mayday

Sziasztok!
Megjöttem am kórházból,párom jól van,visszatért az étvágya is,benyomott egy gyrost amit vettem. :lol: Én meg cserébe megettem a kórházi ebédjét mert fújjogott rá.Pedig fincsi volt!

Anita:én terveztem a hordozókendőt,de nagyon hajlok a mei tei-ra.Sokan ajánlották a hordozókendőt,de én félek a kötözéstől :oops: Meg nyárára annyi anyagot körbetekerni magamon,szerintem a babónak se lenne jó.Azért gondoltam a mei-tei-ra.Azt párom is könnyedén tudja hordani mert a hordozókendőnél két külön méretet kellene venni,vagy a nagyobbat és akkor én tekergetném magamat jobban be.

Mayday:ezen már én is gondolkoztam.Keres rá google-be,kiad egy csomó választ.Talán abból okosabbak leszünk ilyen téren.

KépKép
Kép
csöpplány

Lányok!

Bocsika, hogy ide írok, de lenne 1-2 dolog eladó, ami érdekelhet Titeket!

Brendonos kókuszmatrac: 60x120-as kiságyba, képek itt:

http://www.teszvesz.hu/item948845495_ta ... somag.html

Tavaszi kismamarucik (3 ing, és egy farmerszoknya):

http://www.teszvesz.hu/item948845495_ta ... somag.html

Privibe bármi kérdésre szívesen válaszolok!
Szép estét!

Kép

Kép
csnixi

Én is mei tei-ozok. Azt már varrtam párat ismerősöknek, most végre saját használatra is lehet. Az első hónapokra pedig egy hordozó erszényt varrok, mert úgy tudom, a mei teit csak a 4. hónaptól lehet. A kendő nekem túl hosszú, nagy helyet foglal és nehezen kezelhető. Mármint szerintem leér a földre, ahogy azt az 5 méteres anyagot magamra tekerem. Engem ez idegesítene, bár tudom, hogy másoknak beválik, és nagyon szeretik.

Még nem használtam canestent, de a külsőleg szerintem is azt jelenti csak, hogy ne nyeld le. :wink: Találtam két cikket, amiben természetes gyógytippek vannak rá. Én kipróbálnám, amit lehet, de mellette nem hagynám el a krémet sem.
http://www.femina.hu/egeszseg/huvelygom ... es_kezeles
http://www.femina.hu/egeszseg/huvelygomba_hazi_trukkok

Csöpplány, jobbulást a Másik Felednek! :) Jó, hogy holnap már hazamehet!

Ma itt volt apukám, és nagyjából rendbe tettük a kertet. Én persze alig csináltam valamit, de úgy meghúzódott a hátam...! :D Ez az én formám... Estére már úgy mozogtam, mint egy pingvin. Remélem, holnapra jobb lesz kicsit! Nincs valami jó izomlazító ötletetek?

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso:anyukám is tud varrni.Könnyű egy ilyen mei-tei-t megvarrni?nincs esetleg hozzá sablonod?Olcsóbban kijön ha varrjuk,mintha készen megvennénk?Anyu varrja a fejvédőt a kiságyba meg a baldachint is meg.Mert ki volt akadva hogy nem engedem hogy egyedül vegye meg,látni akarom hogy mit vesz.Ezen össze is vesztünk kicsit,aztán tegnap mondta hogy mit szólnék hozzá,hogy ha én választom ki az anyagot ő meg megvarrná.És akkor személyes ajándék is,és nekem is be lenne fogva a szám,mert én választom ki a mintát!:D
izomlazító:és óvatosan szoktam tornázni,vagy van egy gimnasztikai labdám itthon azon szoktam "vergődni" :lol: A hátnak nagyon jó a labda.Csak azt is most már óvatosan kell,nehogy a pocak meghúzódjon.
Na készülődök mert fél 9-kor indulunk be páromért :D

KépKép
Kép
csöpplány

Syastok!!!

Találtam 1-2 dolgot a jóslófájásokról,rakok fel,ha valakit még érdekel.

"Szia! A szülés előtt 4 héttel már jeletkezhetnek jósló fájások. Nekem a 32. héttől vannak. Onnan tudod, hogy csak jósló, hogy mozgásra és zuhanyzásra elmúlik. Az igazi nem fog elmúlni mozgásra. Általában erős menstruációs szerű görcsöt és derékfájást szoktak ilyenkor érezni.
Remélem tustam segíteni.
34 hetes kismami"

van itt egy link is:

http://www.kismamablog.hu/szules/mindjart-megszulok

Szép Napot!!!! 8) 8) 8)

Kép
mayday

Sziasztok!

Már itthon vagyunk,megvolt az ebé anyunál,nagyon finom volt.Párom már jól van,kivették a tampont az orrából.Elég szépen néz ki,bár még kicsit duzzadt.

Mayday:köszi az infót,így már értem.

Lányok a táblázatot folytassam így ahogy elkezdtem vagy valaki megcsinálja akkor hogy a gmail-on felteszi és ott mindenki alakítja ahogy szeretné?

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, sokkal olcsóbb varrni, és egyáltalán nem bonyolult. Még gyorsabban megy, ha van egy segítő, aki megcsinálja a pepecs munkát... Nekem néha segített a férjem kifordítani a megvarrt pántokat. Ezt mindenki meg tudja csinálni, és olyan jó, ha nem veszi el a varrástól az időt. :)
A pántokat, és a belső oldalát ikeás LENDA méteráruból szabtam ki (995.-/méter), az elég erős, a hátulját pedig mindig valami mintás anyagból. Így 2 méter anyag bőven elég, a mintásból pedig maximum 1 méter kell (a zsugorodás miatt én inkább mindig többet veszek, és mielőtt elkezdek varrni, kimosom az anyagokat 40 fokon). Ezen kívül kell nagyon kevés bélés anyag a pántokhoz, hogy kényelmesebb legyen. Én vatelint (vagy mi a neve?) használtam, de a leírás polár anyagot ír. Tök mindegy. Szóval ha nagyon durván fölfelé kerekítek, akkor is maximum 4000 forintot költök rá, és még marad anyag mindenféle kiegészítőhöz. Készen pedig általában minimum kétszer ennyibe kerülne. És így egyedi lesz. :wink: Már arra is gondoltam, hogy nem veszek mintás anyagot, hanem a hátuljára festek valamit textilfestékkel.
Ez alapján varrtam:
http://www.babakozelben.hu/cikkek/varras_mt.htm
Ez is segített képekkel:
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/man-tai.shtml

Mayday, tök jó, amit küldtél! Ez nekem sem volt tiszta. Elmentem a könyvjelzőkhöz, hogy még májusban újraolvassam. :wink:

Ja, a gmail-hez én sem értek sajnos.

KépKép

KépKép
barbazso

Tényleg, nekem is van gimnasztikai labdám, csak a költözés óta még nem vettük elő! Fel kéne fújni... :) Kösz a tippet!

Még valami eszembe jutott. Húgom talált a tesz veszen egy nőt, aki baromi jó anyagokat árul nagyon olcsón.
Itt vannak az aukciói:
http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=7323630
Mi Samunak a 3. oldalról a kék csacsisat választottuk, és sárga meg világoskék lepedővásznat vettem még hozzá kiegészítésnek. Még ki kell találnom, mit és hogyan varrjak belőle. Baldachinra gondoltam én is, de ahhoz kéne szerezni olyan tartó rudat valahonnan. Meg szabásmintát. :) Anyukád mi alapján varrja?

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazos:köszi a linkeket,átküldöm anyuhoz,kiváncsi vagyok hogy meg tudná-e varrni,mert tuti olcsóbban kijönnénk.Anyus a fejvédőt egy oldal alapján akarja varrni,amit talált.Itt a link:
http://avarazsollo.blog.hu/2008/11/20/fejvedo_kisagyba
Meg persze a józan parasztész :lol: A baldachin-nal kapcsolatban annyi,hogy tartórudat öröklünk.Van függönyöm,olyan fátyolos,és abból összehozzuk.A tetejére varrunk egy kis szegélyt anyagból.Talán még az aljára is.Igazából a baldachin-nak nem látok nagy értelmét,csak nagyon szép,és esztétikus lesz tőle a babaágy.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok Lányok!
Csöplány, örülök, hogy minden okés volt és jól vagytok már..meg az őszinte vallomás műtét után tényleg jó lehetett, nekem is sokat jelentene :)

Hibernia, anyum eü-s és ő azt mondta nekem még régebben az ajkakon kívül kicsit belülről is bekenheted vele magad nem lesz semmi baj, és mivel hüvelygomba, a hüvelyedet kell kezelni. + ülőfürdő esetleg, bár az inkább gyulladásra jó, és irrigátort ajnl még bár azt nem kérdeztem meg most, hogy terhesen is lehet, szóval kell venni ilyen irrigárort a gyógyszertárban és tejsavat ezzel kell zuhanyoztatni magad belülről és helyre állnak odabenn a dolgok..de még azért rákérdezek holnap, hogy terhesen is lehet-e.

Képzeljétek, mi voltunk babalátogatoban unokatesóméknál és kaptam kölcsön szopipárnát, hogy én annak hogy örültem :D Meg egy csomó könyvet meg tippet is kaptam..pl szüléshez levendula olajjal átitaott vizes törcsit érdemes szívni, megnyugtat..meg egyéb dolgok, de azt lehet átküldöm összesítve g-mailre.

Hordozókendőt én is szeretnék. van egy honlap a www.babakozelben.hu ott sokminden fenn van róla. Én csak attól félek túl meleg lesz a babónak nyáron.

Mayday, köszi az infót a jóslókról már én is el-el gondolkodtam rajta néha hogy azok mik is lehetnek...

Hogy mit tanulok? Nemzetközi kapcsolatok szak...jól hangzik, de sajna sokat is kell tanulni hozzá, de már nincs sok hátra :D :D azért köszi a megértést, jól esik!! :D

Hú most nagyon mást nem is tudok írni..így is írtam eleget :D , de majd megpróbálom visszavenni a fonalat, hétköznap könnyebb nekem nyomonkövetni :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu:Ha szeretnéd hordozni a picit,akkor talán még ez a legjobb hordozó alkalmatosság.Bemásolok ide egy linket(bár lehet hogy korábban megtettem),ott egy táblázatban össze vannak hasonlítva különböző tulajdonságok alapján a hordozó-eszközök.
http://www.babakozelben.hu/valasztas/ta ... ktikus.htm

Tök jó,hogy kaptál holmikat,biztos jól fognak jönni.Én is úgy tudok örülni bármilyen cuccnak amit öröklünk rokonoktól! :D

A levendula olaj nem csak arra jó,hanem elvileg ha a baba nem alszik jól,akkor a fürdetővízbe kell tenni,meg utána a testápolóba,vagy olajba és azzal bekenni a babát,és sokkal jobban fog aludni tőle.Ezt a másik fórumon hallottam egy anyukától! :)

Én még azt hallottam hogy lehet terhesen fürödni csak nem hosszan és nem túl meleg vízbe.Anyum azt mondta hogy szerinte a kamillás ülőfürdő is segíthet valamelyest.Csak tényleg nem szabad sokáig,nehogy baj legyen.Egy pár percet viszont szerintem szabad.Én is szoktam néha fürödni amikor nagyon nem bírok magammal,de max 5 percet.De az viszont isteni! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Eddig én sem nagyon gondoltam baldachinra, de most, hogy megvan az anyag... :) Meg arra gondoltam, hogy valamennyit biztos felfog a szobában szálló porból, és könnyen ki lehet mosni. Közben én is találtam egy oldalt.
http://babafalva.hu/baldachin-a-kisagyra/

Tuti, hogy meg tudja anyukád varrni, mert én tavaly márciusban kaptam a varrógépem, azelőtt nem sok tapasztalatom volt, és nyáron négyet is varrtam. A babaerszény szabásmintája is azon az oldalon van, az kb másfél óra alatt lett kész, de gyorsabb lett volna, ha nem szórakozom mindenféle anyagokkal... Azt fél vállra lehet venni, nem kell kötözgetni, belefekszik a baba, és nagyon diszkréten lehet benne szoptatni, ha épp nem vagytok otthon. Ja, és kisebb helyet foglal, mint a mai tei. Anyag is kevés kell hozzá. Én mindenképpen varrok azt is. Később is jól jöhet, ha a nagyobb gyerek nem akar megmaradni a kocsiban, viszont nincs üres kezed, hogy állandóan ölben legyen. A pelenkázó táskában nagyon kis helyet foglal.
Itt vannak a hordozási tippek hozzá.
http://www.bohem-mama.hu/hogyan_hordozzuk

KépKép

KépKép
barbazso

Pár hónapja olvastam, hogy csak 40 fok feletti vízben tilos fürdeni, mert leválhat a méhlepény. Vettem is egy vízhőmérőt, úgyis kelleni fog, azóta azzal fürdök. :wink: Ha zuhanyzónk lenne, nem zavarna a zuhanyzás, de ha már beszállok a kádba, és elkezdek zuhanyozni, egyszer csak azt veszem észre, hogy már megint bedugtam a dugót... :lol: Imádok fürdeni! :D

A levendulaolajat is imádom. Amikor jött a februári felmelegedés, és napokig fájt a fejem, azt masszíroztam a halántékomba. Egy könyvből olvastam (Terhesség természetesen) az ötletet. Persze nem hatott annyira, mint egy tabletta, de nagyon jó volt! És az illata...! A párnára is szoktam csepegtetni.
Szüléskönnyítésre meg muskotályzsálya illóolajat olvastam még, hogy vízbe kell csöppenteni, és egy abban áztatott, kicsavart törölközőt vagy textilpelenkát kell a hasra teríteni. Állítólag nyugtat, fájdalmat csillapít és elveszi a félelmeket. Viszont azt előtte nem szabad használni. Mármint a terhesség alatt.
Itt is ír róla (8. pont), de én nem itt olvastam eredetileg, csak most utánakerestem gyorsan:
http://www.kismama.hu/babavaras/baba_12_tippje/1737/

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok, jó reggelt :D

Mennyi jó tanács meg link.... :D köszike, majd mazsolázgatok belőle :)

Képzeljétek egy nagyon jó barátnőm a napokban szül..első kiírt időpontja április 10 körül volt most tartanak március 16-nál..modern orvosok :D Na de a lényeg hogy bármikot itt lehet a kisfia, és vele a kezdetektől együtt vagyunk, csevegünk tünetekről meg hogy mi lesz ha itt lesznek a fiúk..és az első mindjárt itt is van..ami azt jelenti a május is mindjárt itt van.... egyre jobban várom, meg izgatott vagyok meg persze kicsit tartok is a szüléstől...biztos hihetetlen élmény lesz..de azért csak az ismeretlen...
Tényleg, Ti gondolkodtatok fájdalomcsillapításban? Vagy anélkül? Bevallom szégyen nem szégyen, én azért a dokimmal ledumáltam szóljon mikor az utcsi pillanat van fájdalomcsillapítást kérni, mert nem zárom ki..de persze majd ott minden eldől...

Csöplány a cuccoknak tényleg nagyon örültem, leginkább a szopiárnának, bár még csak barátkozunk :D Nehezen viselem hogy demarkációs vonalat húz köztem és a párom között .. de többnyire leküzdjük :D :D
Olyan jó hogy tudtok varrni, elvileg én is tudok..de már a varrógép nekem kínai. Kapnék egyet szerintem eltelne egy kis időbe amíg összehaverkodnánk, de utána meg olyan jó, hogy mint Ti is otthon csomó mindent saját ízlésben meg tudtok oldani. Azért lementem a szabásmintákat hátaha...
Mondjuk anyósom varrónő, de vele inkább megtartom a két lépés távolságot mert szeret ajtóstól rontani a házba és ha megkérném varrjon valamit akkor úgy gondolná felnevelheti a gyerekem..de ez van... csak ő szülte a férjem, szóval hálás vagyok :D :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Barbazso:nekem a hordozó erszény az olyan fura.Egy újszülöttet még csak csak el tudok benne képzelni,de egy nagyobb gyerkőcöt már nem.Eleinte nem szeretném ahhoz szoktatni hogy folyton hurcolom mindenfelé.Nekem csak azért kellene hogy ha mondjuk le kell szaladnom a boltba akkor ugye nem hagynám egyedül a babát itthon.(fél percre van a bolt,de akkor sem).Nem szeretném ha hozzászokna hogy folyton kézben van.De azért köszike,megnézem azért.Jöhetnek az ilyen jó kis tippek,linkek!Mindenre kiváncsi vagyok.

Zsu:én nem szeretnék fájdalomcsillapítást,de aztán ki tudja.Mivel első baba nem tudom mire számíthatok,nem tudom hogy fogom bírni,meg gondolom ez függ attól is hogy mennyit vajúdik az ember.Ha gyors szülés lenne akkor valószínű hogy kibírnám(bár anyámék szerint alacsony a fájdalomküszöböm).Ha fél nap-napokig vajúdnék akkor lehet hogy kérnék,mert tuti ki lennék már fáradva.De erre nem lehet felkészülni.Majd ott eldöntjük,és persze hallgatok az orvos tanácsára.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Én épp azért szeretnék hordozni, hogy mindig rajtam legyen, rajtam lógjon a baba. Érezze az anyuci illatot, hallja a hangom. Szerintem ez nagyon sokat számít, főleg az elején. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha valaki nem veszi fel, az rossz, csak én így gondolom. A mei tai csak kb 4 hónapos kortól jó, addig nincs megfelelő nagyságú terpeszük a babáknak. Az erszényt még nem próbáltam, de én kendővel sem szeretem a félvállas kötést.

Közben nálunk Kende megint beteg lett, azért nem tudok rendszeresen írni. Tavaszt szeretnék már, de nagyon.

Anita

Kép

Kép
anita1984

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?