Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és még egy tipp a nyűgösségre:
próbáljatok feltenni valamilyen zenét a babának!
Nálunk elég gyakran beválik - a komolyzene is (pl. Vivaldi, Mozart), vagy csak egy szál gitárral ének, de van, hogy a sima popzene is elbűvöli, vagy a rock. A lényeg, hogy ne legyen túl hangos, de annyira azért legyen hangos, hogy elvonja a baba figyelmét, tehát ne csak háttérzaj hangerőn menjen.
Aztán szóljatok, ha beválik! ;)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Imádom a tavaszt!!!

Orew, Noémi kb 4-5 naponta kakil, akkor lehet, hogy a krumpli a ludas. A védőnő mindenhez azt javasolt fele fele arányban. Ezek után csökkentem az arányt, hátha sikerül neki naponta. Bár mikor még csak tápit és anyatejcsit kapott, akkor is ugyanez volt a helyzet....pedig adtam neki barackpépet, szilvát is.

Oui, szerintem éjszaka kipróbálhatnád a cumis módszert(ha cumizik a bébid), illetve hogy vacsira kicsit több kaját adsz nekiamit a Suttogóban olvastam. Mikor felkel éjjel és mondjuk nem ordít próbáld meg, hogy a cumit adod a szájába, ahelyett hogy kivennéd. Kicsit nyűglődik először, de nekünk ez nagyon bejött. 3-4 hónapja így átalussza az éjszakát Nonci. Pár hete pedig átállt a fél 5ös kelésről fél 7re :) Egy próbát megér szerintem.

Tundi, milyen volt az első akupunktúrás kezelés? Nem fájt?
bebi30

Bebi, sajnos nem cumizik Mira. Nem elvből. Egyszerűen nem kell neki. De nem olyan nagy gond ez az éjszakai kelés. Remélem ő is ilyen spontán átáll majd, mint Bori Bettije. Vannak jobb, és rosszabb éjszakák.

Kép
Kép
Kép
oui

Ovikérdés megoldódott, az óvónő reggel közölte, hogy úgy érzi, velünk nem lehet együttműködni, és keressünk más megoldást a gyerekemnek, és ő visszaadja a pénzt. (júniusig be van fizetve). Szegény Lili meg maga alatt van, hogy nem járhat tovább a zöld oviba, és hiányoznak a barátai. Hát óvónő az ilyen, aki ezt megteszi egy gyerekkel. Az együttműködésről meg annyit, hogy pont múlt héten hívtuk meg egy vacsorára, hogy beszéljünk a problémákról, és ő ezt nem fogadta el. Na mindegy, most nagyon ki vagyok bukva.
Holnap folytatás, a férjem megy be a pénzért. Tudjátok olyan rossz volt hallani a gyereket, hogy akkor az óvónéni tényleg kidobott bennünket, és nem mehetek többet a zöld óvódába? És mi lesz a barátaimmal? És közölte, hogy akkor majd rajzol egy emléket, és rárajzolja a barátait. Könyörgöm, hát egy négy éves gyerek lelkébe gázolt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, az ilyen nem érdemli meg a diplomáját, ha egyáltalán van neki. :(

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Tegnap voltam az akupunktúrás kezelésen,kaptam egy nagy kezelést,meg most is vannak kis tűk a fülemben,ezeket majd hetente fogja cserélni a doki nő.Amennyire féltem a tűktől,nem is volt annyira vészes :wink:
Viszont nagyon szigorú diétát kellene tartani és kellene mozogni is..Elég jól bírom kaja nélkül,de azért még el-el csábulok :oops: Azért remélem elérem a célomat.egyenlőre április végig bezséltük a dokinővel,hogy megyek,aztán majd kiderül,mennyi fog lemenni.Bizakodó vok,de vmi jókis mozgás is kellene.Behoztam a garázsból a lépegető gépemet,tegnap lépegettem rajta egy jó párat..de izomlázam nem lett :shock:

Adri,te tornáztál meg diétáztál az akupunktűra mellett??hogy is ment le és mennyi idő alatt a 15kg?tudom,hogy írtad,de már elfelejtettem :oops: Zora meggyógyult?

Piroska,gondolom azért egy kicsit megkönnyebültél,hogy nem jön még a kistesó vagy nem jól gondolom?Vmikor eljöhetnétek hozzánk ha van kedvetek,úgyis itt laktok a szomszédba :D

Orew,időben mentek megnézni Zaraát apukádék..Az én anyám még fel se hívott,de ne is tegye,és be sem engedném!!!!Lucát sem látta egyébként...akkor be akart hozzám jönni a kórházba..de megmondtam neki,hogy nehogy megpróbálja...de gondlom nálatok nem ilyen gáz a helyzet apukáddal.

Lina,nagyon sajnálom ezt az ovis dolgot,de lehet jobb lesz így,nem?Csak Lilit sajnálom,de nagyon..elég szívtelen ez az ovónő!!!!Nekem is az jutott eszembe,hogy van-e neki egyáltalán diplomája...habár azt nem szimpátiára adják...de hogy empátiás készsége nincs az tuti!!!

Bebi,nem fájt :)

Fogak:Zsombinak sincs még,Lucának 10hósan jött ki az első :)

Ma elvittem magunkkal a zenebölcsibe Zsombit, nagyon tetszett neki :)

Kép
Kép
tundi24

[quote="hmbori"][ írta:hmborib]Piroska, megmondom: örülj, h még nem jön a tesó, akkor nem 2011-es lett volna! ;)

Bori, ezt légyszi fejtsd ki! Szerintem sejtem, mire gondolsz, de nem vagyok benne biztos... :)

Tündi, és nem zavarnak a tűk a füledben? Én biztos folyton odanyúlkálnék, és idegesítene. És a gyerekek sem matatják őket? Hajrá fogyás!!! :)

Kép
mocorgó

[quote="bikmakk"]R írta:bikmakkáadásul nem tudom, olvastátok-e a porontyon a hozzátáplálós cikknél, hogy a zab lehet, hogy nem is tartalmaz glutént... Úgy tűnik, hoyg csak búzával keverve van meg a glutén-szerű hatása, és ha elég tiszta, akkor még gluténmentesnek is eladható. Azaz lehet, hogy mégsem etettem Danival glutént pár hete a zabpehelypapival... :? :? Úgyhogy teganpelőtt kapott "babamüzlit", ami 84% teljes kiőrlésű búzaliszt, valamennyi zabpehely és alma meg banán. 6 hónapos kortól ajánlott. Hááát, mit mondjak, nem rajongott érte. De azért néhány kisakanál lecsúszott, ennyi már elég az immunrdsz-nek... :)

Basszus, bikmakk, pedig azt hittem megúszom a dolgot egy kis zabpehellyel egy hét múlva... Most hirtelen nem tudom, mit akasszak le és honnan, hogy "igazi" glutén legyen. 3 ötlet, ezek vannak itthon, légyszi véleményezd:
- rizs (hát ennek nem sok köze van a búzához),
- teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (ezt mixelhetem zabkorpával és zabpehellyel is akár, de csak nem fogom "nyersen" a babakajához keverni...),
- kuszkusz

A kuszkuszt egyik ajánlás sem sorolja sehova, de gyanítom, hogy az elején már adható kell, hogy legyen, ez végülis búzatöret, a búzadara és a bulgur között, ha jól tudom...

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Mocorgó,
A kuszkusz tulajdonképpen egy tésztafajta, lisztet és darát dolgoznak össze. A rizsben nincsen glutén egyáltalán, ezért is adják hozzá a 4 hónapos kortól adható babakajákhoz a rizslisztet és a rizskeményítőt.

Glutén-kérdés: Én a DM-ben vettem babylove gabonapépet, olyat, amiben nincsen tej. Zöld a doboza, az van ráírva, hogy Bio getreide-brei, 3-korn. Ezt vízzel és gyümipéppel lehet megcsinálni. Egyébként kipróbáltam a bio búzabulátát is. Kicsit összetörtem, ráöntöttem némi forróvizet, és ugyanúgy összekevertem gyümölccsel.

Tündi,
nagyon felnézek rád, hogy így kibírtad a tűket. Én is annyira szeretnék már fogyni, de egyszerűen nem megy. Én mostanában már annak is örülök, hogy nem hízom. Ráadásul nemsokára vissza kell mennem dolgozni, és nem férek bele egy csomó kosztümömbe! :shock:

Bikmakk,
nálunk is hasonló a helyzet a reggelivel kapcsolatban, mint amit írátl. Mondjuk én mostanában már azon gondolkodom, hogy munkábaállás miatt azért megpróbálok kialakítani egy napirendet.

Oui,
Nálunk Ábel teljesen kiszámíthatatlan az éjszakai alvást illetően. Tegnap pl átaludta az éjszakát, de előtte pár napig szörnyen nyűgös volt. Mondjuk megint fogzik, így nyilván ez is bezavar.

Linacska,
sajnálom az ovit, illetve Lilit. Remélem, hogy hamar megszokja majd a változást.

Rólunk csak annyit, hogy jön Ábci 3. foga, ettől néha napokig elviselhetetlen, aztán meg hirtelen olyan lesz, mint egy angyal :) Egyébként már 9 kiló, alig bírom emelgetni néha!

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Mocorgó: hmBori azért írta mert biztos látta hogy írok a 2011-ben szeretnék szűlni topikba, vagyis csak ezt találom egyetlen értelmes magyarázatnak :roll:

Tündi: benne vagyok a taliban, a múltkor is mentünk Szolnokra a Brendonba Abonyon keresztűl szoktunk menni és gondoltam rátok :wink: Nagyon sajnáltam mikor nem jöttetek a babatalira :(
És ez az akupunktúrás módszer mennyi fogyást ígér? Költséges dolog :?:
Nem bánom hogy nem most estem megint teherbe de az év második felében mindenképpen szeretnék. legkésőbb novemberig hogy még az előtt megszülessen a második hogy Hajnus betöltse a 2. életévét.

Linácska: lehet hogy írtad már, de én lemaradtam róla hogy Lili miért nem mehet az oviba :?: :?:
Vendég

sziasztok!

Mocorgó,nem zavarnak egyáltalán a tűk,mert nem is látszódnak.Olyan ici picik,és oylan mintha ksi sebtapaszok lennének a fülembe,tényleg picik. :)

Flake,sok maradt rajtad?Te is kibírnád a tűket hidd el!!!Nekem írtó kicsi a fájdalomküszöböm,de simán bírtam :)

Piroska,tényleg gyertek nyugodtan :) Ráadásul itt mentetek akkor el előttünk,mert pont a főúton lakunk :D
6 hét alatt mondanak olyan 7-10kg-t,de sztem ez mindenkinél változik.Aki utánam jött néni 60éves azt mondta,ő 3 hónap alatt adott le 18kg-t,de hogy mennyit diétázott+mozgott nem tudom...
De Adri is tudna mesélni,hátha jön és megírja,meg azt is mi van velük!!
A nagykezelés az 3000ft,a kiskezelés-ami a tű cserét jelenti hetente 1500ft.Sztem nem olyan vészes.

Megyek kicsit takarítgatok!

Kép
Kép
tundi24

Jaj, csajok, de jó, hogy írtatok a nyügire néhány dolgot. én néha olyan fáradt vagyok, hogy azon sincs erőm agyalni, hogy hogyan kreatívkodjak valami új megoldást...
SZóval, Goldplast, Bori, köszi a tippeket!! Ma bevetem.... Jesszus, hetek óta eszembe sem jutott, hogy zenével is lehetne nyugtatni. Mindig csak a hülye rádiót kapcsolom, hogy itt-ott lopjak némi életinfót....

Piroska :lol: nekem még nem jött meg, pedig mi gyúrunk a tesóra már egy ideje!!!

Oui :lol: Egész jól hangzik, hogy 2 gyerkőccel könnyebb. Mondjuk nem értem, hgoyan, hacsak nem amiatt, hgoy eljátszanak ketten...

Bikmakk :lol: Hát, az etetések nálunk sem percnyi pontosságra történnek. De: a délelőtti alvás (ami most van) után kap gyümit, és kél és 2 között van valamikor a főzelék, hogy tényleg ebédnek lehessen nevezni, és ha nem jó a gyomrocskának, akkor még estig esetleg fel tudja dolgozni.... A szopik meg nagyjából 3 óránként. nem ritkultak nálunk. Sőt, lehet, hgoy a hozzátápi óta még jobban eszik??????

Fogacskák: hát, mi már a 4.-nél tartunk, eddig minden kín nélkül. Bár, lehet, hogy a mostani nyügik egy része nem is a betegsége, hanem a fogacskák miatt van.... SZóval, kibukkantak a fenti lapátocskák is!!!!! Pedig még csak most töltötte a 6 hónapot... :roll:

fodrász: hozzám házhoz jön, mert ismerős.. Lassan aktuális lesz, mert a lenőtt frufrumtól néha ordítani tudnék, úgy idegesít. mÁr mondtam neki (f.) telefonba, hogy ha nem jön hamarosan, magam állok neki.........

Linácska :lol: Hát, szerintem jobb is, hogy Lilit elhozzátok onnan!!!! A lényeg --és akkor nem fogja a lelkére venni---, hogy Ti ne éreztessétek, hogy ez most egy kirúgás volt. Inkább valami olyasmit, hogy sok a gondjuk és ez a legjobb megoldás! A rajz pedig szuper ötlet, mert a gyerekek így dolgozzák fel legkönnyebben az őket ért sérelmeket!!!!!! A lényeg, hogy ne szídjátok az óvónőt előtte, hanem kedvesen mondjátok, hgoy majd jobb/másik helyre fog menni és lesznek új barátai vagy: itthon lesz, és rengeteget fogtok játszani, gyúrmázni, rajzolni stb...... Tényleg, az ovi-tervvel mi a helyzet???? NEm indítod el????

Flake_ Tünde :lol: :lol: Nálam a futás totál bejött!!! Úgyhogy újra ajánlom!!! Kezdek a régi formámba kerülni, már a 4. hetet fejezem be!! két hét, és lefutom az 5 kilcsit!!!!!!!!!!!!!! Szerintem a gyaloglógép-futógép is jó!!! A neten egyébként iszonyat sok edzéstrev fent van!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Kíváncsi vagyok én is erre az akupunktúra dologra. Ahogy elmondtad, Tündi, azért elég komoly fogyókúra és mozgás is kell hozzá. Akupunktúra nélkül is lehet így fogyni, nem? Az mondjuk biztos nagy segítség, hogy megmondja, pontosan mit kell enni és mozogni.

Ádibaba, a többgyerekes dologhoz: nagyon sok függ a korkülönbségtől, és a gyerekek természetétől is... Nekem tényleg sokkal könnyebb a 2-vel, de ez természetesen szubjektív dolog. Zora már nagyon sok mindent csinál magától. Öltözik, eszik, stb. Viszont nagyon nagyon anyás, és nem egy egyedül eljátszós típus. Nekem azért könnyebb a kettővel, mert sokkal rosszabbra számítottam:). Az egész terhességem alatt féltem, hogy mi lesz hogy lesz, és az életben szerencsére (eddig) minden nagyon jól ment szinte magától. Viszont: pár napja elég durva féltékenység kezdődött, Zora azt mondja Mirának, ne nevessen (ha ránéz a kicsi a nagyra, rögtön nevet, annyira szereti), mert azt hiszi, hogy kineveti:(. Letakarja takaróval, hogy ne is lássa, a hétvégén direkt rálépett a kezére (persze nem lett baja), előtte beleharapott a kezébe (mert Mira a szájába vette Zora kezét, mindent rágcsál és szopizik). Elég rossz érzés ez, hogy ilyen dolgokat csinál a nagy. Valakinél volt ilyen? Jimbone, azt hiszem te írtál hasonló dolgokat. Javult a helyzet? Eddig nem volt semmi ilyen gond, furcsa, hogy így fél évesen jön elő.

Kép
Kép
Kép
oui

.........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:39-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

..........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:39-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Linácska, nagyon jó, amit Madaran írt Lilivel kapcsolatban -hogy ne érezze, hogy ez "kirúgás" volt. Mert valójában nem is az, ez egyértelműen az óvónő kudarca, hogy nem tudott veletek zöldágra vergődni. Plusz, úgyis nagy gondjaid voltak az ovival, szerintem örülj neki, hogy így alalkult. Persze gondolom nehéz lesz másikat találni (már írtad, hogy nem könnyű), de drukkolok, hogy sikerüljön!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Jó sokat írtatok, mióta nem voltam, mostanra sikerült visszaolvasnom :)!
Tegnap egy barátnőm látogatott meg minket, Emma nagyon élvezte a társaságot, egyfolytában figyelte Csengét, követte a szemével, kevesebbet is aludt a szokottnál, de nem volt nyűgösebb, sőt :)! Éjszaka viszont nagyon jól aludt, 7-től reggel 6-ig (ez szerencsére egyre gyakrabban van így).

Orsi
, az Univernek is van szilva bébikajcsija, jól írtad, csak az szilva-alma. Nekünk olyan van, én nem veszek 'Kecskeméti' név alatt futót, mert azokban van cukor. Emmának minden nap adok vagy ebből vagy őszibarack-almát, egyrészt hígítva a szomját is oltja, másrészt jó megoldás a kaksigondra.

Lányok, a babakekszben van glutén??
Lehetne azt is reszelni almához.

Linácska, nem semmi az az óvónő, azért elég durván rendezte a dolgot. Miért nem mondta, hogy úgy érzi, nem vagytok elégedettek és így javasolta volna, hogy keressetek más megoldást, de egyik napról a másikra kitenni a gyereket, hát ez nagyon drasztikus!

Babafotópályázatról semmi hír, de én nem izgatom magam, egyrészt röhejes, hogy kb. 1400 induló volt a 10 nyereményre, másrészt én elolvastam és betartottam a játékszabályokat, amiket nyilván nem kellett volna, mert ők sem tartották magukat ahhoz, amit leírtak... Nevezetesen 1 IP címről max. 5 szavazat mehetett volna 1 babára, utána törölték volna a képet. Nyilván ők is rájöttek, hogy így mindenki a más gyerekére szavazna többször és így vonná ki a versenyből, tehát ez nem működött volna...

Nálunk szerencsére nagyon jó idő van a héten, most is hétágra süt a nap, így jókat szoktunk sétálni :).

Kellemes napot mindenkinek!
(Én most megyek teregetni, lecseréltem az ágyneműt.)

Kép
angelita

Sziasztok!

Végre levágattam a hajam: a fülem alatt ér kb 1 centivel. Így jó, mert elől csak teszek bele egy csatot, hogy ne lógjon a szemembe, a többi meg nem zavar, nem csikiz, kényelmes.

A napirend kialakításához nem tudok hozzászólni, nekünk az elejétől fogva van, így tudom mi a reggeli, tízórai, ... Mi most a tízórai kiváltásán dolgozunk, aztán az ebéd jön, majd az uzsonna. A reggelit és vacsorát megtartjuk.

Ma Marci rekordot döntött, a hajnali 5 órás kelés helyett negyed hétkor ébredt enni :lol: Ami azt jelentette, hogy aludtam egyben 8 órát :lol: :lol: Hát mennyei volt, csak az a baj, hogy nem is aludt vissza, úgyhogy azóta én is fenn vagyok.

Linácska: ovi :twisted: :twisted:

Tündi: én is azt akartam írni, amit Oui, hogy így még akupunktúra nélkül is működne, nem??

Kandi: már én is járok mozogni kb egy hónapja és a tejem mennyisége nem változott. Sokat kell inni, hogy pótold a folyadékmennyiséget, és szerintem rendben. Fél év pihenés után szerintem nagyon kell egy kis mozgás.

Kép

Kép
dbea

Az akupunktúra lényege, hogy ne legyen éhségérzete az embernek, ezt blokkolja a megfelelő helyre beszúrt tű. Természetesen a csökkentett energiabevitellel mindenképp lehetne fogyni, de tűk nélkül nem biztos, hogy olyan jól bírná az ember :)!

Most megyek, felkelt Emma. Nálunk most lesz a tízórai, eddig 1x evett ma, negyed 7-kor.

Kép
angelita

Sziasztok!

Találtam egy videót, amin teljesen elhűltem - ha nem látnám, nem is hinném el :shock:

http://videa.hu/videok/vicces/humor-hulyules-vicc-8G3hF1D0SC4evT1X

No comment...

Kép

Kép
hmbori

Bori,inkább én sem kommentelném ezt a videót :shock: :?

Anna,nekem a futással egy gondom van,hogy írtózatosan utálom :cry: Nem tehetek róla..de mondjuk ha lenne egy futógépem azon ellenék,de apa nem vesz,mert azt mondja van jó futócípőm+lábam és fussak kint :roll:

Oui és Bea,ahogy írta Angelita az akupunktúra lényege,hogy csökkenti az éhségérzetet,és ez igaz is.Nem igazán vok éhes...Talán az anyagcserém is beindulni látszódik...de ezt még azért nem kiabálnám el...Ha meg éhesnek érzem magam,ezek vmi gyümit,almát vagy narancsot.Este csak sajtot,paradicsomot,kígyó uborkát eszek.Reggelire jughurot,vagy ma győri jó reggeltet,vagy a korpád édes kekszet.

Angelita,én is mostam ma,meg egy kicsit takarítgattam,meg udvaron is voltunk délelőtt! :)

Kandi,sziszkáéknak lehet nincs netjük,nem?Elvileg költöznek vagy költöztek...Lehet vkinek meg van a száma,szted írj neki sms-t vagy hívd fel!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Kicsit betegek vagyunk...a Szabi kezdte majd a Regi és most én is...No a gyerekek 1nap alatt átmentek rajta,remélem én is így járok :lol:

Multkor talán írtam a glutént...
Én kettő védőnőt is megkérdeztem.Mindkettő azt mondta,hogy okés hogyminnél hamarabb kiderül annál jobb..Csak nagyon nem mindegy,hogy egy vitamin hiány vagy felszívódási zavar mikor alakul ki a gyereknél.
Vagyis egyik sem ajánlotta 6hósan a glutént napi szinten!!!
Az én védőnőm azt mondta,hogy csak fokozatosan!!!
Én ehhez tartom magam!!!
Kevesebb baja lesz attól,ha nem kap,mint attól ha kap.
Mellesleg ez nem lóverseny!

Lina!
Én nem tudom mit ragaszkodsz ehhez az ovihoz???
Tök megalázó ez a helyzet!!Okés,hogy Lilinek most rossz.De hidd el!!! Egy új oviban kb 2hét alatt megszokja.
SZerintem ne lássa rajtad,hogy Te aggodsz miatta,és akkor ő sem csinál belőle ügyet :wink:

No megyünk teszünk egy kb 6-8km-es sétát.
Azt hiszem a Regit a hátamra kötöm.Talán így egyszerűbb lesz...Majd meglátom,hogy bírom.Max többet nem viszem a hátamon :lol:

mimi12

Mocorgó:
kuszkusz, hehe. Hát nem tudom, én talán inkább olyan kaját adnék neki, ami dedikáltan "babakaja". Mert az talán jobban ellenőrzött. De ha nem sürgős - és azt írod, hogy a jövő hétre tervezted - akkor van időd elmenni a dm-be, az tele van ilyesmivel. Én ott vettem a "Baby müsli" nevű cuccot (korábban a zabpelyhet is, amire mellesleg rá vol tírva, hogy gluténtartalmú...). Csomó féle kaját árulnak ott, a "tejpép" nevűeket én nem merem megvenni, mert abban meg tej van, azt meg nem akarok adni egy éves koráig. De a grízpépek, gabonapépek, stb.-k sztem rendben vannak.
De ha csak arról van szó, hogy kapjon már egy kis glutént egyszer végre, akkor sztem - horribile dictu - egy kenyércsücsköt is kaphat nyammogni, de persze csak ha te sütöd, és tudod, hogy mi van benne...

Linácska:

sajnálom ezt az ovi dolgot. De szerintem is igazuk van a többieknek: bár dühítő az egész, és jogos lenne az is, ha szidnátok otthon az óvónőt, Lili akkos sérül a legkevésbé, ha ő nem éli annyira meg, hogy milyen szemétség történt.

Dbea:
és a hajnali 5 óráts evést nevezed reggelinek? Vagy az extra éjaszakai evés? (Ha így vesszük, akkor tkp nékunk is van napirend, mert pont 5 körül szokott ált. enni. Na akkor az a reggeli, és 9 körül van a "10órai', aztán fél 1 körül az "ebéd", aztán 4-fél 5 körül az "uzsi", és este 7-fél 8 a "vacsi". ÁÉs még éjfélkor egy extra evés. De ezek nagyon mozognak nálunk időben, 1-1 órát ide-oda. Ma pl. reggel 4-kor volt a "reggeli". Nos, ezt már nem nevezném annyira annak, pláne nem a fél 8-as szopit tízórainak.... :lol: :lol:

Angelita:

fotópályázat szabályzat. Hát, így ténelyg eléggé elbénázták akkor. Azt kellett volna, hogy egy IP címről egy szavazat, és a többi nem szémít, egyszerűen nem adódik hozzá.

Bori:

a videódról jutott eszembe, hogy egyszer, még decemberben elmentünk egy buliba a férjemmel, és barátnőm (aki 4 napra jött hozzánk látogatóba) vigyázott este Danira. Na és 6-kor indultunk, én közvetlenül előtte fejtem, és az volt a terv, hogy fél 10 körül hazaérünk. Persze nem sikerült, mert kiderült, hoyg ültetett vacsi van, és különben a férjem főnökénél volt, na mindegy. Éjfélre értünk haza, addigra én már kb. kipukkadtam (ez még rég volt, akkor nem bírtak ennyit a melleim). És a férjem nagyon haragudott, hogy miért nem vittem magammal a fejőgépet (kicsi elektromosom van, elemekkel is működik). MErthogy mi van, ha lerobbanunk és az árokparton ülünk egész éjjel vagy akármi. És tök furcsa volt belegondolni, hogy úgy élek most, hoyg van egy olyan szükségletem, hogy egy baba ki kell szívja a melleimet bizonyos időnként, különben baj lesz. És hogy én nem tudok segíteni magaom .(Egészen megsjanáltam a teheneket.)

Kép
bikmakk

Glutén témához: tegnap adtam neki zabpelyhet, de ahogy utánaolvastam... abban van glutén. Legalábbis aki gluténallergiás, az nem ehet zabpelyhet.

Ma írt az orvos Sinlacot, hát úgy behamizott belőle, mint még előtte soha semmi másból. Ez lesz a kedvenc egy ideig, ahogy elnézem:).

Bori a videót meg sem merem nézni, ugye nem vicceskednek benne egy kisgyerekkel? Azokat nagyon nem bírom, megszakad a szívem tőle.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
én is utánaolvastam, mert nem akartam elhinni, hogy a zabpehelyben nincs glutén. És úgy néz ki, hogy szigorúan véve a zabban nincs, csak szinte mindig "szennyeződve" van búzával, és ezért nem szabad nekik olyat enni. És meg is jelent néhány közlemény, miszerint ha tényleg teljesen tiszta zabot adtak cöliákiásoknak, akkor nem lett semmi bajuk.

Annyit írjátok ezt a Sinlacot, ez micsoda? Csak gyógyszertárban lehet kapni?

A videó nem szomorú vagy szívszaggó, hanem inkább kicsit viszolyogtató (legalábbis nekem). Nincs benne gyerek.

Kép
bikmakk

na, csajok, készüljünk a nyárra!!!!!!
Küldök egy kis szívmelengetőt:

nonzai idill!!!hmmmm!!

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Adri, Bikmakk,
köszi a gluténügyi felvilágosítást, ma elfutottam a DM-be (szó szerint! - csak 1,5 km, de elsőre szerintem nem rossz és ahhoz képest, hogy utálok futni, de olyan jólesően elfáradtam :) ), és vettem én is ebből a sajátmárkás gabonapépből. Ha jól értem, pár kanálnál többet nem kell adni ahhoz, hogy elkönyvelhessük az első találkozást? Vagy ismételjem hetente egy darabig? Az a helyzet, hogy nem nagyon megy nekünk ez a hozzátáplálás. Ma is kb. 4 részletben evett meg összesen 50 g sütőtök-alma keveréket. Próbáltam evés után, két evés között, evés előtt közvetlenül - de mindig csak kedvetlenül nyammogja, és hamar elunja. Eddig talán az őszibaracknak volt viszonylagos sikere, de az sem volt átütő. Végülis, míg tej van, nem aggódom...

Jajj Bori, csak addig bírtam nézni ezt a videót, míg kiderült, miről szól. A hideg is kirázott...

Köszi Piroska, most már értem ezt a 2011-es dolgot. Azt hittem, valami teljesen másra utal Bori.

Kép
mocorgó

Lányok, nektek milyen hangokat ad már ki a baba?
A gyerekorvos beutalta Mirust az audiológiára. Most volt a 6 hós felmérés, és kérdezett dolgokat, hogy mit tud... volt egy kérdés, hogy megijed-e erős hangokra... hát ő egyáltalán nem ijed meg. Teljesen kivagyok, itthon tesztelgetem, hogy hall-e engem.
Ha szólítjátok a babát (és nem lát, hanem mondjuk hátulról) akkor odafordul felétek?

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
Dani nem nagyon hallgat a nevére, mert elszúrtuk: eddig csak hülye beceneveken szólítottuk, de azokon sem olyan következetesen, hogy bármire is hallgasson.
Viszont: szopi közben eléggé csöndben kell lenni, mert minden elvonja a figyelmét. Főleg, ha én kezdek beszéni (mondjuk a férjemhez), akkor rögtön várakozóan felnéz rám. De van olyan is, hogy szopizik, és valahol becsapódik egy ajtó mondjuk vagy bármi más messzi hang, és akkor felnéz rám kérdően.

Kép
bikmakk

Hangjai: mostanában előszeretettel sziszeg. :shock: :shock:
Ezenkívül raccsolós "r", szeret berregni, és azt is mondja, hogy "ez", "jaj", "nem". :) (Persze gondolom nem szándékosan.)

Kép
bikmakk

Madaran,
Hát Lilinek nem kellett mondani, hogy kirúgták az oviból, tegnap pont a kisföldalattin mentünk az állatkertbe (próbáltam hirtelen valami jó programot kitalálni), mikor mondta, hogy anya, most akkor minket kidobott az Éva néni? Símán lejött neki, hogy nem mehet oda többet.
Ma amúgy a férjem bent volt, több, mint fél órát beszéltek, ami során kiderült, hogy egy szülő megvádolt engem olyan dolgokkal, ami nem igaz, ezt az óvónő anélkül, hogy engem megkérdezett volna egyszerűen elhitt mindent. Ja, és a vége az lett, hogy aludjunk rá, és beszéljünk róla néhány nap múlva. De a férjem mondta, hogy nincs miről beszélni, hiába félreértésen alapul, nem visszük vissza a gyereket, főleg, hogy az új óvónő úgy tudjuk, hogy a lánya barátnője lesz, aki szintén hit gyülekezetés. Úgy vagyok vele, hogy ha akarom majd megoldom a lányom vallási nevelését én, ennek az oviban nincs helye, de félek, hogy begyűrűzne.
A lényeg, hogy Lilinek küldött egy macit, és úgy látjuk, hogy ez nagyon sokat jelentett neki abban, hogy fel tudja dolgozni. Nagyon örül, hogy ezt neki az óvónéni küldte, és azt mondja, hogy most már nagyon boldog, és a macit szorongatva alszik. Gondolkoztam, hogy odaadjam-e neki, legalábbis úgy, hogy az óvónéni küldte, de talán jó ötlet volt, és segített neki, hogy lezárja magában a dolgot.
Ma amúgy egy kisfiúnál voltunk, aki szintén a sorsunkra jutott, próbáltunk ovikörülményeket teremteni, megvolt a tízórai, játék, ebéd, alvás, szóval ahogy az oviban is szokott lenni. A hogyan továbbot még nem tudom, nagyon félek az állami ovitól, lehet, hogy valami családi napközi lesz majd a megoldás.

Oui,
ne aggódj, ez nálunk is megvolt, Levi abszolút nem rezzen össze, de ettől függetlenül hall, csak nem ijed meg. A fülészeten mikor voltunk, akkor tesztelte a doktornéni, és csinálhatott bármi zajt, akkor sem ijedt meg.

Bocs, most csak ennyi, megyek aludni, eléggé kivagyok, nem sokat aludtam tegnap, és még ma is nagyon bánt, főleg így, hogy tudom, hogy egy paraszt szülő miatt kellett ezen a lányomnak végigmenni.
De hiszem, hogy semmi sem történik véletlenül, így legalább a döntés felelősségét levette az óvónéni a vállamról, mert már nem kell azon dilemmáznom, hogy otthagyjam-e Lilit, vagy elhozzam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oui: Zarusnál is az a helyzet ami Bikmakkéknál, hogy olyan 5 hónapos koráig szinte nem is nagyon hallotta a nevét, mert mindenféle becenevei voltak amin szólítottuk, viszont akkor olvastam valahol, hogy már kéne, hogy figyeljen a nevére, úgyhogy azóta Zarusnak szólítom az esetek 90%-ban és most már egyre többször oda is figyel rá.
Érdekes amúgy, mert van amikor 10szer is szólok hozzá, de nem figyel, de máskor meg egyszer szólok és rögtön figyel és mosolyog is. Az apja meg sepciális helyzetben van, ha az ő hangját hallja akkor olyan mintha valami félisten szólna és tátott szájjal hallgatja.
Van olyan amikor nem ijed meg nagyobb zajtól, de van amikor egy kisebb váratlan zajtól is összerezzen. Nem tudom, hogy ez vajon a hallásával van-e összefüggésben vagy csak azzal, hogy éppen milyen lelkiállapotban van, vagy mire figyel alapból.
Ő kb két-három hete mondogatja, hogy "ma-ma-ma" meg most már néha mintha "ba-ba-ba" is lenne, és van amikor a "ma-ma" átcsap valami "nem" félébe. Mást még nem fedeztem fel, de nálunk talán egy kicsit másabb is a helyzet a kétnyelvűség miatt.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Glutén: Én vettem Milumil (ha jól emlékszem) 7 Gabonás gabonapépet, ezt 6 hónapos kortól lehet adni a babáknak, nincs benne tejszármazék, vízzel vagy tápszerrel lehet elkészíteni. Ezt ma adtam először Zarusnak és kevertem bele egy kis almát, hogy édes is legyen, mert amúgy csak gabona íze van. Hát csak úgy falta a kisasszony. :lol: Úgyhogy a gluténes dolog a mai nappal le van tudva. :) Semmi baja nem lett tőle eddig, szóval remélem később sem lesz.

Dbea: Akkor most jó rövid lett a hajad.
Én is nagyon gondolkozom azon, hogy levágatom olyan tüsire amilyen volt egy pár éve. De ezt csak akkor tudom majd megtenni, ha már lefogytam, mert így ekkora fejjel elég hülyén néznék ki olyan hajjal... :?

Bikmakk: Hajszálpontos napirendje illetve kajarendje Zarusnak sincs és őszintén szólva én ebben nem is hiszek annyira. Hiszen mi felnőttek sem mindig ugyanakkor eszünk, iszunk, hanem akkor amikor éhesek vagy szomjasak vagyunk. Annyi a rendszer a dologban, hogy a reggeli szopi után kb 10-12 között lesz éhes megint Zarus (ez attól függ mikor ébredt fel, és mikor volt a hajnali evés előtte), én ilyenkor szoktam neki gyümölcsöt vagy zöldséget adni, ma meg ugye a már említett gabonapépet kapta. Aztán ez után már csak szopi van. Szerintem nagyon sok lenne hirtelen akár 3 szopit is normál étkezésre váltani ahogy azt Piroskának javasolta a doki. Én nem stresszelek ezen az egészen annyit. Úgyis minden szépen kialakul ahogy eddig is, anélkül is, hogy túl sokat rágnám magam a dolgokon. :)

Orew

orew

Tündi: Hát elég zűrös ez az egész apámékkal... Nem bonyolódnék bele, ha nem muszáj, de a lényeg az, hogy anno mikor mondtam neki, hogy terhes vagyok közölte, hogy az én életem, azt csinálok amit akarok, és hogy őt nem érdekli. Ezek után én sms-t sem írtam neki amikor Zarus megszületett. De később öcsém mondta, hogy soha egyetlen szóval sem kérdezett rólunk apám amikor ők ott voltak náluk a barátnőjével. Viszont én úgy döntöttem, hogy nem akarom azt, hogy Zarus azt higgye majd ha nagyobb lesz, hogy én akadályozom abban, hogy megismerje a vérszerinti nagyapját, ezért próbáltam felvenni vele a kapcsolatot és hívtam át hozzánk vasárnapra.
Durva, hogy nálatok ennyire rossz a helyzet anyukáddal... :( Sajnálom nagyon! :(
Egyébként te már nem szoptatsz? Mert én azt hallottam, hogy ezt az akupunktúrás kezelést csak akkor lehet csinálni, ha már nem szoptatsz. Meg azt is hallottam, hogy ilyenkor nem lenne szabad sportolni, mert a csökkentett energiabevitel miatt rosszul lehet lenni sportközben... :?

Orew

orew

Rólunk: Jól ment Davidnek az interjú, és a barátnőm mondta, hogy írtak neki emailt amiben kérdezték Davidről, hogy miért őt ajánlotta, meg hogy milyen ember stb. Úgyhogy remélem, hogy ez az érdeklődés jó jel. Most úgy néz ki, hogy egy felsőbb pozívióba vennék fel, ha felveszik, ami nagyon jó lenne, mert végre nem lenne túlképzett ahhoz amit csinál, illetve a pénz miatt is jó dolog lenne. :)
Most azt mondták neki, hogy kb két hét múlva hívják megint, hogy telefonon beszéljen még a nagyfőnökkel, és utána tájékoztatják a döntésükről.

Akartam már kérdezni, hogy az igaz, hogy GYED mellett lehet részmunkaidőben dolgozni? És a GYES mellett meg már akár teljes munkaidőt is lehet vállalni?

Orew

orew

Orew,
ha jól tudom, GYED mellett nem lehet dolgozni, csak GYES mellett a gyermek egy éves korától teljes munkaidőben, előtte részben talán, de ebben nem vagyok biztos A mondat első fele tuti, hogy 1 éves kor után teljes munkaidőben.. Ami azt jelenti, hogy ha 2 éves kor előtt visszamész dolgozni, akkor le kell mondanod a GYED-ről, és csak GYES-t kapsz ill. a munkabéred van mellette.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Orsi
, GYED mellett nem lehet dolgozni, GYES mellett viszont igen, teljes munkaidőben is. Most volt ez téma a Kismamában. GYES mellett pl. más munkáltatónál is dolgozhatsz míg az 'eredeti' helyen fenntartod a fizetés nélküli szabadságos időszakot.
Szuper, hogy jók David kilátásai az új munkával kapcsolatban! Drukkolok, hogy összejöjjön :)!!

Oui, biztosan nem lesz semmi gond Mira hallásával, észrevettétek volna szerintem, ha baj van!
Emma nagyon édesen tud gagyarászni, de hogy mit mond, azt ne kérdezd :)! Amit ki tudunk venni (elég régóta) az a "he" :).

Most megyek, Emma elaludt, rám pedig vár a konyha!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Bikmakk, a Sinlac rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép, 4 hónapos kortól adható a babáknak. Kérdeztem róla a doktornőt, azt mondta, hogy Emmának ne adjam, nincs rá szüksége. (Gondolom, tápszer helyett lenne adható 1-1 étkezésre.) Szerintem nem csak gyógyszertárban van, de ebben nem vagyok biztos, mert még sose kerestem.

Kép
angelita

Sziasztok!

Orew,akkor nálatok is érdekes a helyzet..igazándiból én azért vok ennyire elzárkózva ettől a témától,mert 4éves voltam amikor lemondott rólam,meg az öcsémről is később..Néha néha jött láthatásra de ennyi,ahogy elkezdtem nőni,meg középsuliba járni,bejárt hozzám,hogy adjam neki oda a pénzem amit itthonról kaptam,és akárhányszor találkoztunk mindig le akart nyúlni.Aztán még szült 4gyereket,akik intézetbe és nevelőszülőknél vannak./nem az apukámtól-mindegyiknek más az apja :shock: /de lehet hogy a 2 legkisebb nála...Szóval azért ne jöjjön ide,hogy én tartsam el őt.Ja és azt mondta,hogy én miért vok vel ilyen szemét :shock: Hát kérdem én ANYA az olyan aki lemond a gyerekeiről??????
Akupunktúra:a baba fél éves kora után el lehet kezdeni,ha már nem a szopizás a fő tápláléka.Zsombi éjszaka szopizik 2x,de sztem csak komfort szopi,mert szív 2-3at és már alszik is tovább...
Na a sportot azt nem viszem túlzásba..de ajánlottak egy jó kis tornát,nagyon megtetszett.Elvileg hétőn megkapom dvd-n :)

http://www.youtube.com/watch?v=68NaX-7v ... re=related

Oui,sztem ne aggódj Mira hallása miatt...Nálunk mondjuk Zsombi összerezzen,és neki még a kórházban csináltak szgépes hallásvizsgálatot,itt minden újszülöttnek csinálnak.
De ha nem hallana már észrevettétek volna..Én nem hiszem,hogy bármi gond lenne!!!!Az hogy nem rezezn össze,még nem jelenti azt,hogy nem hall.

Bikmakk,a sinalcot receptre adják :)

Lina,miért félsz az állami ovitól??tudom a ti lakóhelyeteken mi a helyzet...de egy másikba?Sztam ha mi szülők félünk ezektől,a gyerekek sem fogják magukat jól érezni.Én meg már pont azt várom,hogy Luca oviba menjen :) Szüksége van a közösségre..persze én is válogatok az ovik közt ,itt 6 ovi van,és a ksizemelt amugy is a körzetesünk,úgyhogy remélem felveszikl,(ha nem akkor nem adom fel idén,mert másikba nem akrom,hogy menjen,mert a bölcsi is itt lesz majd Zsombinak)habár itthon vok így nem valószínű...De sztem ne félj egy állami ovitól!!
szóval értelek én,csak azt nem,hogy miért zárkozól el eleve az államitól?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Oui: próbáljátok meg ezt:
"a babát ültesd az öledbe kb. egy méterre a faltól. Egy másik személyt kérj meg, hogy álljon a baba látóterénkívül a jobb vagy baloldalra. 6 hónapos baba esetén a fülétől 45 cm-re, 9 hónaposnál idősebb baba esetén 1,8 mére álljon a másik személy a baba fülével egy magasságba.
A következő sorrendben hallasson hangokat: emberi hang (oo - alacsony, ps - magas), csörgő, a csészéhez ütögetett kanál, papírzsebkendő, kézicsengettyű. Mindegyik hangot mindegyik fülébe játsszuk be. Ha először nem reagál rá, akkor várjunk két másodpercet, majd ismételjük meg. Ha három kísérlet után sem ad választ térjünk rá a következő hangra.
9 hónaposnál idősebb csecsemők általában azonnal a hang felé fordulnak és közben gyakran mosolyognak is. Az ennél kisebb gyerekek lassabban reagálnak.
Ha az öt bemutatott hang közül bármelyik háromra válaszol a gyerek, az azt jelenti, hogy elég jól hall ahhoz, hogy meg tudjon tanulni beszélni. Ha ennél kevesebbszer reagál, három hónapon belül ismételjük meg a vizsgálatot és azután beszéljünk az orvossal."

Szerintem próbáljátok ki. Marci sem mindig rezzen össze, csak akkor, ha kicsit már fáradtabb, nyűgösebb, egyébként nem zavarja őt sem semmi.

Kép

Kép
dbea

Becenév: szerintem teljesen természetes, hogy az ember becézgeti a gyerekét. Előbb-utóbb úgyis hallgatni fog a nevére, nem? Az embernek meg hadd legyen meg az öröme, hogy szebbnél szebb neveken hívja a csemetéjét :lol: Marcinak is rengeteg beceneve van, Marcinak csak akkor hívjuk, ha fel akarjuk hívni a figyelmét valamire. Majd belejön :lol:

Glutén-téma: én nem adok Marcinak, csak akkor ha a védőnő és a gyerekorvos is azt mondja. Tudomány ide vagy oda, én bizalmatlan vagyok mindig a legfrissebb álláspontokkal szemben... Aztán majd holnap kijön még egy tanulmány, hogy igen igazunk volt, DE...

Napirend: a reggeli 5ös kajcsi az éjszaka része, nálunk a reggeli 8kor van. 11kor tízórai, stb, stb. Szerintem meg kell a rendszer a gyereknek, a bölcsiben/oviban sem akkor fog enni, ha kedve szottyan, az ő kedvéért nem fognak a tízórai után egy órával vajas kenyeret kenni. Meg a felnőttek is rendszerben élnek. Ha reggel 8ra jársz dolgozni, megvan, hogy mikor kelsz, munkábamenetel előtt eszel reggelit, kb 10kor iszol egy kávét, délben van az ebédidőd, így akkor megebédelsz, délután még bekapsz valamit, aztán ahogy hazaérsz a munkából megvacsorázol. Legalábbis nálam mindig is így volt, és ezt hívják rendszeres étkezésnek, ami sokkal jobb, minthogy néha-néha eszembe jut, aztán bekapok valamit. (Szerintem ez utóbbi vezet az elhízáshoz)
Na mindegy, ez csak az én véleményem. (Egyébként a munkában megszokott életvitelem most is megvan, csak Marcihoz igazítottam...)

Kép

Kép
dbea

Sziasztok,
bocsi, hogy megint régen, de kertfeltöltést csinálunk, bár tegnap és ma még egy embert sem láttam itt :evil: , és holnap elutazunk Mátrafüredre két napra, mert lejáró üdülési csekkjeink vannak -így aztán loholás, pakolás, szervezés ezerrel.
Kíváncsi leszek, hogy sikerül, mert a helyzet az, hogy mióta Ákos megszületett nem nagyon szeretek kimozdulni, olyan macerás :oops: , utólag meg örülök, hogy mégis mentem. :P Még jó, hogy a férjem nem hagyja ezt a szerzetesi tempót.
Dbea - Hogy csináljátok a tízórai kiváltást? Azért, kérdezem, mert a a szombat délelőtti angol miatt én is azt szeretném elhagyni először. Úgy vettem észre, hogy az éjszakai szopik miatt Tücsök amúgy sem mindig igényli délelőtt a tejet, de persze azért mindig hagyok itthon apának lefejve. Te tízórai előtt vagy utána kínálod tejjel?
Napirend kérdésben egyetértek veled, de Ákos azért tud nagy bociszemekkkel rám nézni: na, anya, egy kis repetát! Ilyenkor nem sokat tipródom, hogy ez melyik étkezés éppen...:oops:

Glutén:
Ebből viszont én nem csináltam nagy ügyet:
az Auchanban vettem bio tönkölybúzás és zabpelyhes keveréket, amit kimondottan kisgyerekeknek ajánlanak (Kölln). Leforráztam, pici reszelt alma, turmix. Ákoska nagyon szerette, de én sem vittem túlzásba és nem is kapja túl gyakran. Ez a hami legalább egészséges, tápláló - én ebben a korban már egészségtelen kiflit nyammogtam a kis fogatlan ínyemmel...
Megyek, majorannás krumplifőzelék lesz karajjal, és eddig csak az alapanyagokat pakoltam elő... :oops:
goldplast

Dbea: Ertem amit irsz a napirenddel kapcsolatban, de pl en mindig igenyszerint szoptattam Zarust es megis kialakult valami rendszer nala. Az, hogy neha van nemi elteres az idoben szerintem teljesen normalis. Raadasul nekem peldaul sose volt olyan munkahelyem ahol mindig ugyanakkor kezdtem es vegeztem. Tehat ennek megfeleloen az etkezesek is mindig maskeppen alakultak. Peldaul a legutobbi munkahelyemen csusztatott muszakok voltak, ami azt jelenti, hogy volt amikor reggel 7kor kezdtem es 15.30kor vegeztem, de olyan is volt amikor 10.30kor kezdtem es este 19kor vegeztem, tehat ebben az esetben lehetetlen lett volna tartani magamat ahhoz, hogy mindennap ugyanakkor egyek. Meg arra is emlekszem, hogy a suliban sem mindig ugyanaddig tartottak az orak, mert voltak napok amikor 5 oram volt, volt amikor viszont 7 plusz meg mondjuk ket fakultativ angol ora, tehat delutan 5re ertem csak haza, ugyhogy nekem mar ott sem volt meg a rendszer, vagy inkabb az, hogy mindig ugyanakkor egyek. Meg aztan olyan helyen is voltam ahol este 19tol dolgoztam masnap reggel 7ig mondjuk ket-harom ejszakan at, aztan volt ket nap pihenom es utan meg reggel 7tol dolgoztam este 19ig, szoval egyszeruen lehetetlen lett volna mindig ugyanakkor enni. Persze ettol fuggetlenul azzal egyetertek, hogy az etkezesek kozotti nassolas bizony elhizashoz vezet, de azt mar nem hiszem, hogy attol, hogy nem sikerul mindig ugyanakkor veghez vinni a foetkezeseket el lehet hizni.

Persze a gyerekek felnonek igy is ugy is, en csak azt szerettem volna ezzel mondani, hogy az elet korantsem olyan kiszamithato, legalabbis nem mindenkinek, hogy mindig ugyanakkor egyunk.

Szoval szerintem inkabb az lenne a fontos, hogy ne szoktassuk a babakat a nassolashoz, es megszerettessuk veluk a mozgast, a sportokat, es persze, hogy mindezt rendszeresen tegye. Ezert is viszem mar most is minden szombaton babauszasra, neha egy oraval kesobb ugyan, mert a mult heten is 8.30ig aludt, de attol meg tudja, hogy megyunk, hogy bizonyos idokozonkent megyunk. :)

Orew

orew

Orew,
hol vetted azt a hétgabonás pelyhet? Mindenhol keresem.

Mi ma megoldottuk a glutént. Levi kapott 6 hós bébikaját, valami tészta zöldségekkel és pulykahússal.

Tündi,
nem az állami ovitól félek, hanem a 30 fős csoportoktól. Az nem való Lilinek. Azért megpróbálom beiratni a kis oviba, ahol csak két csoport van, és feliratom októbertől egy családi napközibe is. Ha egyátalán felveszik az oviba, és megy, akkor ok, ha nem, átviszem a családi napközibe. Ha csak a 200 fős oviba vennék fel, oda egyszerűen nem viszem. Kizárt dolognak tartom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: Ha jól emlékszem az Auchan-ban vettem, de az is lehet, hogy a Tescoban. Az biztos, hogy valamelyik ilyen nagy üzletben.

Orew

orew

Lányok!
Köszönöm az infót a GYED, GYES munkavállalás témával kapcsolatban! :)

Orew

orew

Linacska,
Nálunk a Sparban is láttam épp ma a gabonapelyhet.

Adri

Kép
Kép
flake76

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:38-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok! Szép napot! Itt ugyan rémes hideg van, 0 fok körül. Otthon is? Legalább a nap süt, mondjuk.

Angelita
: köszi a Sinlac-infót. De miért írják receptre? Ez vmi spéci tápszer?

Dbea:
én is egyetértenék nagyjából a rendszeres étkezéssel, csak nem nagyon tudom, hogy hoygan valósítsam meg. Valamelyik nap írtad, hogy kivételesen nem 5-kor hanem talán fél 7-kor kelt enni MArci. Na ilyenkor mit csinálsz? Ugyanúgy adsz neki 8-kor reggelit? És kéri is?
Az alvásba sem ártana már valami rendszert vezetnünk... :? Ráadásul Dani kb. egy hónapja minden este felébred kb. 1 órával azután, hogy elaludt, és sír. Nem tudom, hogy rosszat álmodik ilyenkor, vagy csak felébred picit, és megijed a sötéttől meg az egyedülléttől? Próbáltam már éjjeli fényt is, de nem segít.. Igaz, könnyen visszaaltatható, de akkor is nagyon sajnálom. (És ezáltal én sem mernék mondjuk este altatás után elmenni otthonról. Nem mintha nagyon szokam volna, de akkor is rossz a tudat, hogy nem is tudnék...)

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Bikmakk,itt süt a napocska,de nagyon hideg van :( Hétfőn megkérdezem neked a doki nénit,hogy miért írják receptre a sinlacot... :D

Lina,így már értelek :) ..de a sulival mi lesz a helyzet?Ott vannak aztán igazi nagy létszámok :? Vagy suliba is magánba fog járni?Bocsi,hogy ennyit nyammogok ezen,nem rossz szándékból teszem,csak érdekel :wink: :oops:

Kajcsizásról:nálunk is megvan a napi 5szöri étkezés.Viszont amit reggel 6kor eszik azt nem veszem reggelinek,hanem az még az éjszakához tartozik,és még így is elfogadja 8-fél9 fele a tápit! :)

Kép
Kép
tundi24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?