Helló!
Dorka, Panny...félre ne értsetek én az erős görcsökre gondoltam, nekem régebben fájdalmas menzeszem volt, én ahhoz hasonlítok!
Dorka, aranyoska....
A pocakfeszülés, szúrkálás és kicsi görcsszerű fájdalom még belefér. A méh tágul, a szövetek feszülnek ahogy a baba beágyazódik.
Amúgy azt mondják jót tesz ha hasra fekszünk úgy pihenünk!
De csak a 8.hétig...utánna nem jó nyomni a pocit
Később meg mikor már a 30 hét után jár az ember akkor is lesz szúrkálás de az fájóbb, belenyilalós fajta
az is normális de ritka és elviselhető.
Nekem volt olyan is néha mintha a hüvelybemenet szúrkált volna...nagyon hülye érzés.
Nekem a mellem soha sem fájt(csak mikor már szoptattam
)de helyette nagyon könnyen bekeményedett a pocim és görcsölgettem végig.
Pocaksimiről:Csak egy gyerekem van, de nekem is volt több problémám terhesség alatt.
Én a 17. héten begörcsöltam, lerövidült a méhnyak és magnézium infúziót kaptam, meg szigorú pihenésre ítéltek.
Nekem is kimondottan tilos volt a pocaksimi!
Csak esetleg egyet-kettőt simiztem a hasimon. Igen valóban méhösszehúzódást okoz, de csak annál aki erre hajlamos.
Úgyhogy ha nincs probléma akkor nem tilos!
Én sokat énekeltem a picinek és beszéltem hozzá!
Újszülött korában, mintha megismerte volna a dalokat, mindíg megnyugodott ha énekeltem, jaaaj, olyan szép volt!
mindjárt el is érzékenyülök!
Ott feküdt az a pici kis emberke abban a nagy kiságyban én meg csak álltam felette és potyogtak a könnyeim a boldogságtól!
Remélem nemsoká újra átélem! Nagyon elrohantak ezek a hónapok!
Úgy kell nekiindulni hogy nem lesz semmi baj,nem szabad beképzelni dolgokat és feleslegesen idegeskedni.
Ha esetleg lesz némi kellemetlenség...akkor is mindent megér ha az ember szíve alatt kihordhatja szerelmük gyümölcsét!
Eme költői sorral zárom mondanivalóm!
Bocsi ha hosszú voltam!