itt vagyok 1 percre, bocsika visszaolvastam, de most nem tudok külön irni mindenkinek, köszönöm, hogy hiányoltatok, jól esik.
julcsikám
megy a drukk ezerrel, ügyi vagány kiscsaj vagy, nem kell félteni, minden rendben lesz s zülésnél, ne aggódj. Én mostanában jövök rá, hogy a szülés csak a kezdet...
innentől csupa izgalom, aggódás, féltés az élet.
libus
köszi a képeket, nagyon szép kislányod van, gratula hozzá.
Apuka mit szólt?
Jól összehoztátok, mi?
moncsika
Bocsi drága még nemvolt időm válaszolni, még varrat szedésre se tudtam vissza menni, holnapra tervezem majd a kocsiból dobok egy sms-t, oké?
Figyelj szivem, ne aggonizálj mindenen, én is csomó mindenre rájövök, hogy szart se érnek az elvek(már bocsika) amikor ott van előtted a gyereked és éhes, hogy sir vagy nyűglődik mert fáj a hasa vagy valami, úgysem számit, hogy eddig mit gondoltál, az a lényeg, hogy segits rajta ahogy tudsz. Én például cumi ellenes voltam, de tegnap óta beláttam, hogy mégiscsak jobb mindenkinek ha adok a gyerekeknek cumit. Éjjel , ha egyszerre kelnek, orditanak, senki nem tud aludni(pedig az élet nem áll, meg a nagylány megy suliba, párom amikor tud itthon van., de megy dolgozni is) nem lehet, hogy mindig mindenki felkel, szóval amig elkészitem a kaját vagy az egyiket szoptatom a másik tök nyugodtan elcumizgat.
A kajával ugyanigy vagyok, minden etetést a cicivel kezdünk, aztán adom nekik a lefejt tejet, utánna kapnak tápszert. Én mindig azt mondtam, hogy nem lesz tápszeres a gyerekem, de hiába egyenlőre nincs annyi tejem, hogy elég legyen mindkét babának, éhezni meg nem hagyom őket. Egyébként szépen fejlődnek Llike is több, mint 2500 g, Mollyka 3260 volt múlt héten amikor mértülk őket. Én csak heti 1x mérem őket. A max tej amit fejni tudtam az 100ml volt, de a nagyobb baba, egy étkezésnél megeszik ennyit a kicsi kb 70-et eszik. Én még ezen is aggódtam, hogy elméleitelg 50-70 kéne enniük, de ha egyszer nem laknak jól annyival, nem fogok csak azért annyit adni nekik, mert az az átlagos.
Amit irtál, hogy forog Nimródka az nekünk is van Lilikét nem egyszer az ágy rácsánál találom annyit kavarog az ágyban hogy a végén ott köt ki. Nekem speciál eszembe se jutott, hogy ezen aggódjak. De a gyerekdoki már látta őket mondta, hogy szuper minden feleslegesen én nem aggódom ilyeneken.
Lilike mindig kitolta a popsiját a hasamba, és ugyanigy "bepucsit" most is, tök cuki, én ezt nem veszem ilyen komolyan.
rencsikém
nagyon cuki domika, szépek a képek.
hanyatka
Aggódtam volna érted, ha tudom, hogy beteg vagy
Nagyon édi partika, ilyen átékokat már érzékelnek a babák? Én még nem akaszgattam fel semmit nekik csak a zenélőt, mert azt hittem még nem látnak el odáig.
tegnap volt a holtpontom, nagyon kibuktam, sirtam meg minden, biztos a hormonok miatt is meg a fáradság miatt, mert nagyon keveset alszom, 2 naponta átlag 1,5 -2,5 órát, de tegnap óta lefekszem korán és egy éjszakai etetést átvállalt a férjem, igy csak hajnalban kell kelnem. Igy azért könnyebb kicsit, hogy pár órát tudok pihenni.
Még nem jöttem rá mi a jó, mivel ha egszerre kelnek úgy gyorsabban végzek, de kapkodás van egyik babára sincs idő, mert a másik már sir, viszont ha egymás után kellnek úgy nyugodtabb a légkör, de elmegy legalább 2 óra, igy már majdnem kezdődik a köv. etetés.
Rendes volt a gyerekdoki, felajánlotta, hogy lakik itt pár utcára egy ikres kismama, elkéri a számát hogy tudjunk beszélni hogy ő hogy csinálja, hátha tud segiteni.
Mollyka péntek óta szipog meg váladékozik a szeme, telefonon beszéltem az orvossal, elmondta mit csináljunk(tengervizes cucc, orrszivózás, szemére neonicini-vagy mi), de ma még mindig be volt dugulva az orra, sokszor emiatt kel fel álmában, kijött megnézni és kiderült, hogy nincs is megfázva, hanem sokat eszik és a többlet ahogy visszajön neki marja a kis garatát, irritálja a nyálkahártyáját, még nem refluxos szerencsére azt mondja ez rövid időn belül beáll, nagyon gyakori a babáknál.
Hát remélem mielőbb elmúllik.
Hallod ezt szurikáta, tiszta apja lánya.
Lejebb vettük a fűtést 24-re, meg napközben lehozom a járókába őket a nappaliba, csak itt vastagabbra öltöztetem fel, mert hűvősebb van, igy viszont jól ki tudok levegőztetni a szobába. Igy sokkal jobban alszanak.
sajó
De aranyos vagy, köszönöm a dicséreteket a lányok nevében.,
Ááá, nem semmi ilyen nem kellett, inkubátor vagy ilyesmi, nagyon erős életrevaló kiscsaj Lilike is, sőt még aktivabb is, mint a Mollyka.Egy dekát sem fogyott a kórházba, sőt azóta hizott is.
na megyek mert aludnom kell, legyetek jók, bocsi ha kihagytam valakit mindenkit puszilok melcsi, micike, csomee, bodzi és a többiek...