Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a tippeket a szorongásra, egy ilyen homeos cuccot hozatok anyuval. Meg utánanéztem a citromfűnek, még tejserkentőnek is ajánlják. Az álmosítás nem baj, úgysem bírok aludni, legalábbis nappal 'nem hagy a jóság', ahogy Geri írta egyszer :)

Komolyan, van vkinek ilyen, hogy dög álmos, de nem bír aludni, csak kattog az agya? Most aludhattam volna 2 órát, de nem tudtam :(

Más gond: nincs kaki 24 órája... Meddig normális ez? És mit csináljak, hogy legyen? Szegényt biztos nagyon zavarja már a sok kaka belül, mert közben meg eszik rendesen...

Megyek, vinnyog...

boruska

Anita! Sok választásom nincs mivel itt csak egy féle van az is inkább valami bódító, amit csak akkor adnak, ha még legalább 3 óra van a szülésből. :?

bellerreni
Eger

Boruska- az elmult ket ejszaka Abel szinte semmit nem aludt. Ma ejszaka mar kicsit jobb volt, de hozzaszoktam, hogy nem lehet aludni, igy teveztem. Most bezzeg alszik- nappal van, en meg takaritok... De mar enyhen szedulok az almossagtol- az ejjel majdnem elestem, amikor felalltam, hogy berakjam a kisagyba, ugyhogy delutan megegyszer majd raprobalok erre a nappal alvas dologra- szoval ne aggodj, nem vagy egyedul, de a szorongas csokken idovel, az almossag meg no...
geri79

Anita!

Nem jól emlékszel! Lili még csak álmodik a 4 kilós testsúlyról... :) úgy 3700 körül járunk (3300-zal született).

Ja! Ami a Milkamamiságot illeti: átadom a címem Barbinak! 300-350ml/nap fejve??? Ilyenről mi nem is álmodunk! Ráadásul mostanában a jobb cicimben szinte semmi nincs. Vagy csak minimális. A bal meg szétdurran. Ezért a jobbat többet egrecíroztatjuk... :?

Bori!
Én is aggódtam, tegnap a kaki miatt, de Nóri (és közben a gyerekorvos is) felvilágosított, hogy anyatejes babáknál a 2 nap kakitlanság simán belefér, tápszereseknél kicsit több is.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

boruska: Mikor nálunk 3 napja nem volt kaki Barbust akkor sem zavarta. Nem fájt a hasa. A védőnő azt mondta hogy jól hasznosítja a tejet. Most is már 2 napja semmi. Mi kamilla teát adunk neki. Állítólag allergizál, de glicerines kúpot még nem kaptunk. Állítólag 3-4 nap után már meg kell próbálni valahogy kicsalogatni. Mi tornáztattuk, hőmérőztük. Semmi. A két étkezés előtt adott kamilla tea használt.
vicky79
Budapest III. kerület

köszi a mellgyulás válaszokat. mára talán jobb...csak most megint küzdünk a tejért, kissé megcsappant :(

Geri
Blanka sem eszik annyit szerintem ami a képlet lenne. most 8 naposan olyan 50-eket.
a támadónő azt mondta hogy a heti hízás a lényeg. hogy meglegyen a 10-20 deka.

Mi 3000-rel születtünk, 2810-el jöttünk haza. tegnap volt 3050 gramm.

Reni
drukkolok Neked!!
nekem a vajúdás abszolút elviselhető volt, még az 1 percesek is. végig sétáltam, segített a gravitáció és a beöntés is :lol: :lol: megmozgatta odabent a dolgokat és beindított. fájáskor megálltam és rátámaszkodtam a szülőágyra, így a baba feje nyomta a méhszájat ami segített. közben pedig párom/szülésznő masszírozta a derekamat.
nekem is a kitolás volt a rosszabb, ekkor már nem esett jól semmi, se séta, se masszír, innen gondoltam csak, hogy hoppá ez már tolófájás lesz.
nekünk is rohant a szülésznő a doki után hogy ne menjen be már a császárra mert szülök.
addig volt rossz amíg nem nyomhattam. utána már megkönnyebbülés.
ilyen szülést kívánok Neked! addig meg pihenjél!!!mert utána......

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nekem mondta is a csecsemős hogy ne csodálkozzak ha nem lesz kaki, mindent hasznosít :lol:
azért napi egy volt eddig...

ez a fejés nekem annyira nem megy :(
se aventtel, se gépivel...alig jön ki valami...
irigylem akiknek ilyen szép mennyiség jön. hogy csináljátok? mikor fejtek? menniy ideig?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok.

Reni: nekem is a derekam akart leszakadni. Nekem egy napig volt rendszertelen fájás, de én utána sem láttam olyan hú, de rendszeresnek.

Kicsi lányunk nagyon jó baba. Tegnap volt nyűgös délelőtt, de szerintem az idő miatt. Egyébként eszik-alszik baba ja és kakil. :D

Volt tegnap nála a gyerekorvos, holnap jön a védőnő. Hála az égnek, már nem sárga, csak egy picit a szeme, de eszik rendesen, van hogy 100-at is betermel. Hová fér belé ennyi.

A gyerekorvos nekünk azt mondta, hogy egy hetesen nyugodtan nyissam rá az ablakot, meg ki is rakhatom 15 percre ha szép idő van. Örülök neki, hogy így áll a dolgokhoz.

Szoptatós-fejős anyukáktól kérdezném, hogy első időben felváltva adtátok a babának a cicit? És akkor melyik mellből fejtetek? Én még most sem értem nagyon ezt a szopis témát, de amíg van tejcsi addig örülök.

Na, megyek meglesem a csajost meg felkészülök lelkileg, mert jön anyukám meg anyósomék. Pedig olyan jó így hármasban. :oops:
Vendég

Gátseb: szerintem kicsit szét van nyílva,párommal jól bevizsgáltattam. Utánna olvastam, de általában nem szokták már összevarrni.. beszéltem a szülésznőmmel azt mondta, hogy kicsit illesszük össze, meg szórjunk rá a köldökre való hintőporból és kész..remélem minden rendben lesz vele.
Reni! Pont azt csinálod amit én csináltam, csak engem nem engedtek haza, hidd el az még rosszabb volt, ott voltam egyedül és fájtam és haza akartam jönni. nagyon.
És azért sírtam, mert annyira fáradt voltam, hogy úgy gondoltam nem fogom kibírni..
és én sem kaptam edat. Nitralginom volt/kéjgáz/csak. Megvigasztalt a szülésznő, hogy 1órával rövidebb lett volna a szülésünk meg a kitolási szakaszunkis, ha Blankát engedte volna a köldökzsinórja..ugyhogy menni fog!
Nekem is ment volna, bár belőlem kinyomták a gyereket, de a köldökzsinór miatt..
Kibírod, mert kibírható! nagyon fáj és nagyon rossz, akkor, főleg mivel én is hulla fáradt voltam, de muszály.. Csak sose kérdezd meg, hogy még mennyi idő van hátra, jó????
Én szurkolok neked, hogy induljatok már neki!!!!!!!Ne szivassanak hasztalan fájások! Vagy alakult valamit a méhszájad?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ronci 2010.03.02 11:43-kor.
ronci

Kata
látod nekem még 3-szorra is okoz meglepetést a szoptatás :roll:

az a bajom hogy sebesek a bimbik és nem bírom elviselni a fejőt :roll: :roll: épp elég Blanka...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti! Eléggé bekapja a pici a cicid? Nekem első nap csinálta hólyagosra a jobb cicimet Blanka, aztán meg mutatták, hogy mennyit kell bekapnia és azóta minden kencefice nélkül meggyógyult úgy, hogy folyamatosan szopizott.. Mondjuk jó ír tanácsot itt első gyerekkel, csak én ezt tapasztaltam.
ronci

A legjobb a csomos, fajo mellre, aki mar teheti, a nagyon-nagyon meleg furdo, lehetoseg szerint minnel hosszabb ideig. Mivel Abel nem egy evo bajnok, mindig hagy tartalekot a ciciben, en meg lusta vagyok fejni minden szopi utan, csak naponta egyszer fejek, de ha van alkalmam elotte egy ilyen furdot venni, akkor csak ugy priccol ki a tejci, meg a becsomosodott reszbol is.
geri79

Nagyobb tesó: azért jó azt tudni, hogy nem csak én vagyok türelmetlen, akinek nincs energiája a nagyobbak hülyeségére. Ráadásul most még másképp is viselkednek és ezt méginkább tolerálni kellene, meg ott van az is, hogy ezek ketten itt visítanának egész nap játék közben meg futóversenyt játszanak a nappaliban, rohannak keresztül, a babát meg altatnám, aki a dobogástól csak néz...és bírjam ki, hogy ne szóljak rájuk :(

Reni, a középső születésekor egy fájás sem jött szabályos időközönként. A kitolás előtt is kb ilyen volt: 2perc-5perc-1perc-10perc-4perc...stb és jött a kitolás...

D-vit: nekem napi 1 cseppet kell adjak..

Zabálás: valamiért a nagyon magas kalóriatartalmú kajákat eszem csak. Pl. a reggel úgy indul, hogy rávetem magam a csokis kekszre és mint aki egy hete nem evett tömöm magamba...:( De olyan jól esik sajnos...:(

Kaki: nálunk pont az ellenkezője van, ez olyan kis kakis gyerek, minden pelenkája csurom adta kaki, a hátáig, állandóan át kell öltöztetni, mert folyik világnak a sok cucc...éjszaka is muszáj átpelusozni, mert akkor is kakil...átpelenkázom szopi előtt mert kakis, és szopi után is pelenkázom, mert szopi alatt is nyomja a cuccot...Már túlzás...
De arra emléxem, hogy később 3-4 nap is el fog telni 2 kaki között.
lara

Aranyosak vagytok, hogy így próbáljátok bennem tartani a lelket. Hát foggalmam sincs mi lesz velem. Rájöttem, hogy még penyébb vagyok, mint ahogy gondoltam. Nem tudok aludni, pedig olyan nagyon jó lenne. A méhszájam semmit nem alakul, tegnap is csak szűk 1 újjnyi volt, ma ugye nem nézték, de én már nem bízom benne. :? Én azthittem, hogy ezek milyen nagyon durva fájások és hogy biztos nyílogatok szépen. Erre tegnap benyögte a doki, hogy semmit nem nyíltam, ma meg a szülésznő, hogy ezek nem fájások. Ha ez így folytatódik tovább és ugye ezáltal a szülésem is rossz lesz akkor valószínűleg 1 gyerekesek leszünk :roll: Csak legalább ez az egy is bújna már ki. Miért nem dönthet az ember magának mondjuk a császármetszésről? Az elmúlt napokban nagyon császár párti lettem. :shock:

bellerreni
Eger

Hát Reni!

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem volt műtétem (nem csaszi) meg szülésem. És hát igencsak nagy különbség van közte. Le a kalappal a csaszisok előtt, mert másnap felkelni az ágyból és még a babát is gondozni... Nem csoda, hogy csak csoszogva jártak a folyosón, mint aki betojt. Én meg fittipaldiként másztam fel-le a lépcsőn 3szintet a büféig. Szóval nem egy hawaii az a műtét, hidd el. Nem elég, hogy úgy kelsz, mint akit agyonvertek. Fáj minden mozdulat, de még a babát is ki kell szolgálni. Szoptatni, pelenkázni...stb.
Inkább az a pár óra szenvedés, mint a műtét után több napig kómásan szenvedni!!!!!
Vendég

Nóri! Én is így álltam hozzá, csak már 2 napja szendvedek és ha ez így folytatódik akkor sajna annyira kimerült leszek, hogy kínlódok még vagy 10 órát a vajúdással, esetleg nem tágulok és csak császár lesz a vége. Na ezt szeretném elkerülni. Meg ki tudja, hogy én mennyit fogok vajúdani. Én meg téged irigyellek, hogy ilyen szülésed volt. Hidd el szívesen cserélnék veled. :roll: Reggel már azon bőgtem, hogy miért vagyok én ilyen szerencsétlen, hogy ennyit szenvedek és mégcsak nem is szülök :shock: És mindezek után megnyugtatotta szülésznő, hogy ezek még nem is fájások. :? Mindegy. Befejeztem a nyafogást. Megyek visszafekszem, hátha.

bellerreni
Eger

Meséltem már, hogy én is rinyáltam, hogy sose szülök meg!!! Mondjuk nem voltam túl a terminuson. DE! Mi van, ha pici fiadnak kell még az a pár nap? Ha mondjuk mégsem nagy a súlya? Kattkatnak szépen benézték azért. Ha teszem azt 2hete megszületett volna, de nem lett volna mondjuk 3kg se (ami nem életveszély, de azért jobb lenne ha nagyobb lenne) Érted? Nem véletlen, hogy nem akar kimászni! Juti Blankájánál meszes volt a lepény. Lucával nekem is. Noncsin nem volt magzatmáz egy gramm se és bazi hosszú körmei voltak. Ezek inkább a túlhordás jelei, szóval lehet ezért akartak kijönni előbb. Nálatok biztos fordítva van! Meg hát látod, mennyire ragaszkodik Hozzád Zsubika! Igazi anyja pici fia lesz, meglátod!!! :D
Vendég

Már nekem is azt mondta a dokinő, hogy I fokban érett a méhlepény. Nem igazán tudom mit jelent, de a papíromra rá sem írta. Minden egyes pisilésnél darabokat hagyok el magamból. Mekkora az a rohadt nyákdugó? :shock: Sétálni meg állni jó, mást nem. Ma mégrosszab, mint az eddigi napok. Remélem már legalább akkor történik valami. :roll: Az biztos, hogy anyuci drága szerelme a kis pici Zsubika már most. Még így is, hogy kínlódok. Nem számít. Csak szar érzés, fáj. De mindenkinek fájt tudom. Ezért írtam, hogy most jöttem rá, hogy penyébb vagyok, mint ahogy gondoltam :roll:

bellerreni
Eger

Itt volt a gyerekdokker. minden oké.
persze kölkec pont összetojta magát, de úgy hogy még a hasa is olyan volt :lol:

Ronci
az a baj, hogy nemcsak sebes hanem duzzadt is, így nem tudja normálisan bekapni, ááááááááááá. most elővettem a védőt, meg kenegetem.

doki is mondta hogy a végén már éhezett Blanka, most hámlik a bőre a kezéről, talpáról, hasáról.
Gergő ugyanilyen volt anno.
a méhlepény miatt volt, de azt mondta a doki hogy fogadjunk hogy könnyű szülése volt, mert ezek a babák nagyon ki akarnak már jönni.
és igaza volt, a 3-ból 2 ilyen és pikk-pakk meglett.
a középsőnél nem volt ilyesmi és tovább is tartott...viszont a szopi akkor ment a legjobban.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

na a vonalzóim elszálltak.

Lara
nálunk is ez van. a nagyokra nem jut időm, türelmem :roll:
ők is rohangásznak meg ordibálnak...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reni: nagyon szorítok neked! Jóslóim nem voltak, csak az oxi indította be a fájásokat, de a kitolás része nekem kifejezetten jó volt. Egyrészt, mert már láttam a végét (majd 20 óra után), másrészt inkább feszítés érzés és székelési inger volt mint fájdalom és nagyon jól esett mikor engedtek nyomni. Hidd el, bármilyen kimerült vagy, a kitolásnál előkerülnek rejtett tartalékok és menni fog! ;)

Már megint nem találkoztam a védőnővel :? Épp aludtam mikor jött (persze nem szólt előre) és anya nem akart felébreszteni. Olyan rossz érzésem van, mert már nagyon vártam, hogy beszéljek vele, de anyával mindent megbeszéltek és továbbította az infókat.
Szegénykémnek minden pelusban van kaki és már annyira kimarta a popsiját, hogy kicsit hámhiányos is. Vettem rá Merbromin-t, remélem használ.

Judy: a fejés nekem sem megy. :( Ha elkezdem fejni, jön a tejcsi néhány nyomásig, azután semmi, le kell vennem a szívót, megint rátenni, akkor is jön néhány nyomásig, majd megint igazítani.... és így evés előtt sikerül általában lefejni kb 10-20 ml-t. Evés után még ennyire sem megy.
zuzmooo

Enyim gyerek se holnap lesz 4 kiló :wink: Mondjuk Lilla is alig haladta meg a születési súlyát 3 hetesen, Léna se lesz sokkal-sokkal több... úgy látszik a mi családunk csak felnőtt korában hízik :oops: :oops: :oops:

Nóri az elfelejtett cseppek már engem se izgatnak :wink:

Reni, én Lilla születése előtt 48 órát nem aludtam, mert fájogattam, bementünk, hazajöttünk. Mégis fitt voltam és kibírtam a szülést. Ne izgulj.

KépKép

KépKép
beneildi

helló milka banda!

én is milka vagyok, halálra zabáltattam a gyereket!
ugy kezdődött, h. kezdett nagyobb mennyiségeket enni, 120-140g.
marhára örültem, és hagytam egyre többet, hadd egyen többször is visszatettem cicire.egyre nyügösebb lett hát még töbet tettem cicire.
tegnap tetőzött a dolog:
170 g után naggyon sírós lett és nem aludt, pedig este szokott.:)
éjszakára meg zöld lett a kaka, nóri írta hogy ez azt jelenti hogy sok a kaja, és nem birja megemészteni.
ma elmentem védőnőhöz, de előtte találkoztam az egyik ismerős csecsemősnővérrel, aki azt mondta:
ne mérjem, egyen annyit amennyit akar, ő tudja
védővő:
méregessem csak, mert ő még nem érzi, hogy "jól van jól laktam, elég" és van olyan baba, aki hajlamos rá hogy többet egyen a kelleténél.
azt is mondta, hogy a 170 az k.va sok lehetett neki és hogy ez egy ördögi kör...elég a 120-140
én hibáztam, mert volt hogy úgy raktam vissza cicire, hogy tudtam, hogy már kb 100g-ot kajált, és noszogattam hátha többet eszik, mert ugye hol többet hol kevesebbet esznek és átlagolhatunk.
szal most kicsit visszavettem, most alszik, meg délelőtt is aludt egy kicsit, amit nem tett már vagy 1 hete.

ehhez kapcsolódik A SZTORI!!!!!!!
ezt érdemes elolvasni
anyukám este mondta 11 körül hogy rakjuk a gyereket a babakocsiba, hátha ott megnyukszik.hozzáteszem az én lányom nem az a fejet lilára üvöltős fajta, csak sírdogál néha és nem alszik.
megbeszéltem anyámmal, hogy én ezt ellenzem a babakocsi a levegőzésre való, nem arra, hogy az éjszaka közepén belerakjuk az amúgy csak nyöszörgős gyereket....
nekem se jó és a gyerek se szokja meg
((ha üvöltene én is mindent bevetnék, de nem tartottunk ott))
ma délelőtt elmentem ugye a védőnőhöz és elugrottam kb 45 percre mindenfélét vásárolni amit kell.a félíg alvós-nyöszörgős gyereket anyukámra bíztam, láttam én hogy nem alszik, de tudtam hogy evett, és nem is sírdogált annyira..
ERRE:
hazaérek, minden szana szét, anyám megháborodva taszigálja a másik szoba közepén a síró gyereket a babakocsiban..
NO COMMENT
lebasztam anyámat, fogtam a gyereket, beraktam az ágyába és csönd volt.
nem mondom hogy a legmélyebb álmát aludta utána, de aludt.

és nem a babakocsi a lényeg itt, hanem hogy hagyom itt a gyereket majd bármikor a közeljövőbe ha nem bízhatok meg ugy anyámban hogy ha valamit megbeszélünk, hogy ezt ne, akkor dafke akkor is.
nem lehetett kibírni azt a fél órát amíg megjövök babakocsi és gyerekcincálás nélkül
akkor most vigyem magammal mindenhova az 1-2 honapos gyereket???
próbáltam már hogy én nem megyek sehova, és őt elküldöm intézkedni, beszerezni dolgokat, de annak is mindíg rossz lett a vége.
de nem vagyok mérges, mert én már semmin nem vagyok mérges

üdv mindenkinek
RELAX!!!!!!!!!

zsó
Kép
pcd1985

)Nyugi Zsó, stressztől az anyukád nem lesz "szófogadóbb", de mondjuk tényleg nem ártana leülni vele és megbeszélni, hogy csak akkor tudod jó szívvel rábízni, ha tartja magát a Te rendszeredhez.

Nálunk anyukám szerencsére tiszteletben tartja, hogy én másképp csinálom, mint ő velem. Képzeljétek, nekem például nem adott éjszaka enni, ha felsírtam, csak teát kaptam, mert akkoriban nem volt szokás éjjel szoptatni :shock:

Én ma minden szükséges kelléket beszereztem a milka-tehénséghez. :lol: Voltam bioboltban, ahol a néni adott egy saját fejlesztésű teakeveréket (csalán-édeskömény-ánizs-kecskerutafű-izlandi zuzmó 1:1), ami állítólag évek óta csábítja hozzá a kismamákat, vettem citromos malátasört (brrr, már a gondolata is borzongató :? ), na meg eszem a homeós bogyót + anya meghozta az elektronyos fejőgépet. Ha ettől nem lesz tejci, akkor semmitől.

Zuzmoo: nálam pont ugyanez van a fejéssel. Egy helyről csak pici cucc jön, utána mindig át kell pakolni valahova máshová a mellszívót. Én úgy csináltam, hogy pár szívás egyik ciciből, pár a másikból (tudom, hogy ez rossz technika, de csak így jött ki valami) és így szedem össze a keveset, amit ki tudok préselni.

Kép
juci-77

Nóri: nem bosszantásképp, de ránéztem a bankszámlámra, mizújs táppénz ügyben. Én ugye dec eleje és jan. 18 között voltam táppénzen. Le a kalappal állam bácsi előtt, febr. 1 és 8. között - négy részletben ugyan, nem értem miért - átutalta a teljes időszakra járó lóvét. Esetleg csesztethetnéd kicsit őket, hátha lehet telefonon is reklamálni.

Kép
juci-77

Soha nem tudtam, hogy hogy lehet két fájás között aludni, na most rájöttem. Nem mondom, hogy kipihent vagyok, de mintha kicsit jobb lenne. Remélem így éjjel is menni fog. Este 8-kor már 48 órája lesz, hogy fájogatok :shock: ami azt jelenti, hogy 60 órája nem nagyon aludtam sokmindent. :? Remélem, hogy ezek az apró alvások is segítenek majd, hogy bírjam.

bellerreni
Eger

Elkészült az új vonalzónk! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na sziasztok Mindenkinek!

Végre van két percem írni, a ded megetetve, büfiztetve kómál :)

Reni, miattad minden nap benézek ám és mindig drukkolok, hogy arra jöjjek, hogy gyors és kevésfájdalmas szülés után megvan végre Zsubika, szóval kitartás, itt mindenki értetek izgul :)

Próbáltam visszaolvasni az elmúlt egy hetet, de nem sok mindent fogtam fel belőle. Néha úgy érzem, hogy kihagy az agyam, mert valaki mond valamit és utána nem is emlékszem rá, hát igen a szülés, meg a gyerek ;)

Szóval, múlt hét hétfőn ott tartottam, hogy lehet, hogy folyik a víz. Hát igen, és tényleg ;) 7re értünk be a kórházba, kaptam antibogyót a kókusz miatt, volt CTG és kedélyesen röhögcsélve vártuk a fályásokat, amik jöttek is csak gyengécskén. TV-t néztünk, szóval elvoltunk :) Aztán 11-kor bekötötte a szülésznő az oxyt, ekkor voltam bő egy ujjnyi. Éjfélre beindultak a fájások, állítólag nagyon jó fájásaim voltak a szülésznő szerint, hát szerintem is, k... fájtak. Aztán 1kor közöltem, hogy én ezt nem bírom tovább, adjon EDÁt, ekkor még csak szűk kétujjnyi voltam, de kiharcoltam, hogy mégis adják be. Hát innen már minden király volt, Nóri, megértem most már, miért szereted ennyire az EDÁ-t, aki enélkül szül, főleg oxyval, azelőtt az összes kalapomat megemelem!!! :shock: Én majd megvesztem az utsó fájástól, ami az EDA előtt még volt... Ekkor ért be kb a dokim, olyan kómás volt a feje, hogy jól kiröhögtük Apával :) Megállapította, hogy ez még sokáig tart... Aztán 2-re szépen kinyíltam, kértem még egy adag csodaszert, ami annyira lezsibbasztott, hogy csuda, oszt elkezdtünk nyomni és 2:52-re meg is lett a gyerek. A doki és Apa néha elröhögtették a tolófájást, nagyon kedélyesen elvoltak :) Aztán varrogatott is egy kicsit, szóval volt minden, ami kell :D

A kórházat jól viseltem, de azért a csecsemősök lehetnének egy kicsit szoptatásbarátabbak is, mert akit én láttam, az csak a tápot nyomatta, dehát ez van.

Péntek óta itthon vagyunk, gyerek kb 2,5 és 3 óránként eszik szépen. Szóval alakulunk, mint a púpos gyerek. Majd megpróbálok gyakrabban jönni és jobban hozzászólni a témákhoz, csak még rázódunk :)

Ja, ha érdekel valakit az alábbi linken vannak képek Zsuzsóról:
http://f-labor.mkt.bme.hu/~akos/index.p ... i/20100226

Ja és Eszter és Reni, köszi a hírhozást :)

Mindenkinek gratula a babákhoz!!! És sok tejcsit, nameg SZUSZA!!!

Kép

Ági
agic83

Reni - nagyon durva ez a 48 óra :(
Én a 24. ébren töltött órában szültem, de már akor is rohadt fáradt voltam...
Sokat gondolok Rád, kitartás!

amúgy most tudtam aludni kb. fél órát délután, de az is jólesett. Itt van anyukám, aki nagy alvós, és ő szntén bealudt mellettem, szóval most ő is meg Berci is húzzák ai lóbőrt :)

Még mindig nincs kaka, el vagyok szomorodva :(

boruska

Kakti, hogyan kell ilyen vonalzót csinálni?

boruska

Bori!
El kell küldeni a képet amit a gyerkőcről akarsz, meg a szöveget hozzá, ami a felirat legyen az info@nagyonbaba.hu -ra, aztán megcsinálják a hátteret, és utána neked csak az adatokat kell megadnod - mint régen. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

talán pammut kérdezte a bioptront. Én használom a gátsebre sztem segit. egyik barinöm is használta, második szülésénél a doki nem is látta h hol vágott az elsőnél.

Narancssárga szín kell hozzá.

Az aranyérre kék.
Az aranyérre én szedem még az aesculus hippocastanum 5 ch-t.

K
bchris

Juci
nekem a tejtermékek váltak be a tejszaporításhoz.
bchris

Juci
nekem a tejtermékek váltak be a tejszaporításhoz.
bchris

A nagyal én is türelmetlenebb, ingerültebb vagyok. Persze utána már megbánom.
De mint ahogy többen is irtátok nem egyszerű két kicsivel. Máté most is itt van a kezemben.

Sajnos kajcsi után sokat kell kézben tartanom mert sokat bukik.

k
bchris

A gyerek a mai fél 3-as etetés után is 2 órát ordított. A hajszárító segített, de rá kellett jönnöm, hogy csak a zaj kell neki. Utána megint a keserves sírás. Most letettem a hasára és 10 perc sírás után bealudt. Nem volt jó neki semmi. Se a víz, se a cici. Több tejet meg nem akartam neki adni üvegből, mert akkor megint jön éjszaka a hasfájás, mert túleszi magát. Szerintetek miért akar ennyit zabálni, ha utána meg csak hány?

ronci: Az a gátseb-szétválás nem hangzik valami jól. Remélem összeforr. Az elején én is mindig nézettem a párommal, hogy hogy áll már a seb. Mindig attól féltem hogy szétnyílik.

juti: Én bimbóvédőben fejtem. Így bírtam az elején a fejést.

lara: Akkor szerinted is normális a 3-4 naponta jövő kaki? Megnyugtattál egy kicsit, mert te mégis csak tapasztaltabb vagy mint én.

reni: Egyetértek Nórival a császárral kapcsolatban, bár nekem nem volt nagyobb műtétem, de láttam a csaszisokat. Bár mondtam a páromnak, hogy én már megtapasztaltam a természetes szülést, a következő baba lehetne programozott császár 0 fájással. :) De szerintem utána megkapnám a fájdalmat sokszorosan. A szülésznőt meg tojd le, nem neki fáj hanem neked. Nekem is bizonygatták hogy nincs fájásom, mert hogy nem mutatja a ctg. Hát nekem meg nagyon fájt. Utána kiderült, hogy nekem alul feszült a méhem és a ctg felül mérte volna. Még akkor sem mutatott semmit a gép, mikor már a tolófájások jöttek. A legtöbb itteni csajnak a vizsgálatok alatti ctg-n 10-szer nagyobb hegyek voltak a papíron, mit nekem szüléskor. Szóval csak annyit akartam kihozni ebből, hogy neked igenis fáj. És nyílni is fogsz lassan.

zsó: Ne hagyd tényleg a babakocsiban atatást. Anyu a húgomat éjszakákon át tologatta a kocsiban. Éveken át! És persze ő is basogat engem, hogy ő mennyivel jobban csinálta ezt a gyereknevelést. NO COMMENT! Jól neveled a gyereket. A másik fórumon is otthon hagyta a csajszi a gyereket és mire hazament tápszerrel meg volt tömve a gyerek, mert nyöszörgött! Azt hiszem a helyedben én is vinném kenguruban magammal a gyereket. Nekem nincs aki vigyázzon rá, úgyhogy viszem is. Az én babám is túl zabálja magát, pedig én még tudom is hogy mennyit eszik mert üvegből kapja. Csak én is adtam mindig neki mikor még kér. Legalábbis én azt hiszem hogy kér.

juci: Én sem értettem, hogy miért akarják anyám és az anyósom folyamatosan teáztatni a gyereket. Így már értem, de azért nem fogom teával tömni.

kakti: Szép a vonalzód, nekem is tetszik ez az idézet.
vicky79
Budapest III. kerület

ronci
hegszétvállás. Szülés után kb 1,5 héttel én is azt hittem h szétvállt a sebem (páromnakk se tetszett ahogy akkor kinézett). Hivtam is gyorsban a dokit, aztán mentem hozzá egyből. Aki azt mondta h minden rendben van.
És tényleg most már szépen összehúzodott.
bchris

Viki: már nem tudom hol olvastam olyat, hogy a pici baba hasonlóan érzi a hasfájást és az éhséget. Talán ezért van, hogy akkor is "enni kér" mikor már tele van.

Ad még valaki chamomillát a babának? Milyen CH értékűt? Mert nekem a patikában 9CH-sat adtak, de egy homeos oldalon az volt, hogy 15CH-s kell. Jó ami van, csak adjak többet, vagy vegyek inkább 15ch-t?

Hasfájós babáknak:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteStart&article_id=171
zuzmooo

Geri, ezt a mellfürdőt, hogy kell elképzelni? Gondolom egy kád vízbe még nem lehet egy darabig beülni.. :roll:

Juci, ezt a teakeveréket melyik bioboltban kaptad? kecskerutafűről és izlandi zuzmóról még nem hallottam.. nem tudod, lehet ezeket a patikában is kapni?

Ez kicsit hosszú lesz, lehet már sokan unjátok is a szülés sztorikat, szóval nem muszáj elolvasni:roll:
Reni, tudod írtam a barátnőmet aki 21-re volt kiírva és tegnap szült..
Már tudom a részleteket. A terv az volt, hogy méhszájtágító ballont kap és kedden oxyt.. de hétfő reggelre mikor bement a kórházba, már 1 ujjnyira ki volt tágulva (eddig teljesen zárt volt a méhszája, a dokija egyébként nem nézte a vizet..)
Ő már érezte a fájásokat, de a ctg nem mutatott semmit ( szerinte rosszul volt felrakva..)
Hazaküldték, a doki azt mondta még megvárják a szerdát hátha beindul magától..
Otthon újra jöttek a fájások, egyre rendszeresebben.. vissza a kórházba.. ott kicsit hülyének nézték és mondták, hogy ezek még nem rendes fájások!! Majd a doki mondta, hogy menjenek ki a kertbe sétálni egy órát, aztán majd meglátják.... Hát az udvaron három percesekkel sétálgatott... mire visszaért már 2 ujjnyira kitágult.. ekkor elhitték, hogy vannak fájásai.. nem kapott oxyt sem.. rá kb 3 órára megszületett a babája..
A lényeg, hogy nem kell mindent elhinni a szülésznőknek sem..
Lehet hogy lesz eredménye ezeknek a fájásoknak is.. és mire jönnek a rendesek már jobban ki leszel tágulva..
Azért mert nem pikk-pakk jönnek a kemény fájások és megszülsz még nem biztos hogy nem lesz szép szülésed!
Egyébként nekem is volt pár nap mikor már teljesen császárt akartam.. ( a doki mondta is, hogy már lassan ott tart velem, hogy azt kell megindokolnia miért lesz normál szülés:)
mióta találtam egy nagyon jó szülésznőt, azóta "merek" újra szülni...
Vendég

Funky: a XIII. kerületben, a Ferdinánd patika szomszédságában van a bolt. De ez nem keverék, hanem meg kellett venni egyesével a teákat és itthon egy befőttesüvegben én kevertem össze. Patikában szerintem nincs mindegyik, de vagy megkéred, hogy rendeljék meg vagy bármely gyógynövényboltban megkapod a hozzávalókat. A kecskerutát jógán is nagyon ajánlották, remélem be fog válni.

bchris: köszi, én eszem ám tejterméket, de úgy fest, az nem elég.

Kép
juci-77

Csajok! A hallgatásomnak nem az az oka, hogy szülök. Próbálok pihenni. Holnap reggel 7-re megyek a doktorbácsihoz. Ha valamit megtudok rögtön írok Eszternek sms-t. Ha nem írok az azt jelenti, hogy minden rendben és majd jövök haza csak mondjuk csatangolok egy kicsit a városban, bár reggel 7-kor nem hiszem, hogy lesz csatangolás :roll:

Eszter! Köszönök szépen mindent. Nagyon nagyon jól esik. Olyan megnyugtató a hangod számomra, hogy el sem hiszed :roll:

Kép

bellerreni
Eger

Lányok!
Lehet, hogy ez tévhit, de én azt olvastam, hogy nem jó túl sok tehéntejszármazékot fogyasztani szoptatás alatt, mert laktózintoleranciát okozhat a babánál!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmoo: Barbus is kap chamomillát 15 ch-sat. Nem tudom a 9ch-s is jó-e.

kakti: A barátnőméknél a gyereken rögtön kijött az allergiája. Én úgy tudom hogy max fél liter tejet lehet meginni naponta.
vicky79
Budapest III. kerület

Sógornőméknél is laktózérzékeny lett a gyerek, mert anya literszám itta a tejet. :? Sőt! Én is laktózérzékeny vagyok - anyukám anno sok-sok turmixot ivott.
Legnagyobb bánatom ez, mert én is imádom a tejet - annak ellenére, hogy meghajt, mint állat! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jaj mi a fenének olvasok el minden baromságot!!! Engem is el lehet még bizonytalanítani? Olyan szikla vagyok pedig?!!! Erre elolvasom ezt a hasfájós cikket és elakadok. Nektek nem savanykás szagú a gyerek kakija? Mert Noncsinak az. Néha zöld, néha sárga. Ezért gondolom azt, hogy néha jobban emészt, néha kevésbé. Tejeskávéval indítok sok tejjel. De szem pudingokat, tejes ételt, csokit is amiben tej van. Néha túllépem a fél lityit, de többnyire alatta maradok.
Most igyak laktózmentes tejet? Ivott már vki olyat? Iható? Mert a kávém kb 3dl-t felvesz. Ha iható, szívesen lecserélem.
De hétvégén nem kávézom. Nem is iszom tejet soha. Mégis a legzöldebb, legsavanyúbb kakit akkor produkálta. Meg akkor fájt a hasa és nem kakilt. Most kakil. Néha kirobbanó, sárga hányást, néha zöldebbet. De lassan megkattanok, mert SEMMIT nem eszem, csak zsírban tocsogó húst krumplival!!!

Gyerekorvos elmondta, mit ne egyek: körte, szőlő, szilva, citrusfélék, apró magvasok, dió... befőttből is csak az őszibarack mehet meg a meggy. Szilva nagyon brutálisan kizárva! Mióta nem költök heti 5ezret a zöldségesnél, beteg a család. Taknyol mindenki. Főleg a Laci. Erre ma betankoltam és meg is ettem egy fél pomelot. Remélem nem lesz hatása... :oops:
Vendég

Nóri!

Azért szerintem ne bizonytalanodj el! :) Lucát is ugyanazon elvek alapján nevelted eddig, mint Noncsit. Luca túlélte - Noncsi is szépen fel fog cseperedni. :) Te már tapasztalt vagy, hagyd meg a hülye parákat a kezdő mamiknak! :lol:

Amúgy menta privi megint. :wink: Boccs... :oops:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Doktor úr, olyan bizonytalan vagyok mostanában. Vagy mégsem? :lol:
Vendég

Nóri, szójatejet vagy rizstejet kóstoltad már? :roll:
Szerintem lehet érzékeny rá, még ha Luca nem is volt az.
Vendég

Na akkor állj! Annyit beszéltek a laktózról,h majdnem beugrottam. Az ugye megvan,h nem a tejcukor (laktóz) miatt nem kaphat tehéntejes cuccot a baba 1éves korig. A gáz a TEJFEHÉRJE! Az a tehéntejben nagyobb méretű és nehezebben emésztik meg. Ha arra lesz allergiás,az vezet az "atópiás menethez". Míg a laktózintolerancia annyira nem gáz. Mondjuk fosol. De akkor a tehéntej ami átmegy az anyatejjel sem a laktóz miatt gáz,hanem a fehérje miatt. Akkor semmit nem érek laktózmentes tejjel. Max rizstej,v szójatej,de akkor inkább iszom üresen a kávét. Blöe. (hányós szmájli)
Vendég

nóri: A szilvával mi lehet a baj? Azt miért ne lehetne enni? És neked meg no para.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?