Új privát üzeneted érkezett!

Geoo, en hallottam olyat is, hogy a kikapcsolt legzsak sem biztonsagos, ki kene szedetni. (a mienket elvileg ki lehet kapcsolni, de nem bizok benne inkabb, jo lesz az hatul is)
Szoval en tuti nem teszem elore a gyereket pont emiatt, amugy is az anyosules mogotti ules a legbiztonsagosabb, asszem oda fogom szervezni a gyerekulest :)

luna6

Henibaby,
jó hogy itt vagy :D
a babaerszény 11ezer pénz Brendonban, meg ilyen helyeken, én postaköltséggel együtt (és ráadásul tök új) 8000-ért vettem.

Konkri,
azt hittem legalább este benézel, vajon merre vagy? :roll: :P

Én ma sütöttem diós kosárkákat, fincsi lett nagyon, de a recepten módosítanom kellett, és nem emléxem már rá hogy mit változtattam, úgyhogy ezt most nem rakom fel :oops:
Vendég

Luna,
igen, én is így értettem, hogy kiszerelni :oops:
Vendég

Geooo: Ha jól emlékszem, te kérdezted, hogy miben, milyen ruciban hozzuk haza a gyerkőcöt a kórházból. Terveim szerint: ujjatlan body + vékonyabb pamut rugi esetleg hosszúujjú body + ujjatlan rugi kombináció. Lesz nálunk textilpelus, egy vékonyabb kardigán vagy pamut felső és vékony pamut sapi, babapléd.

Boginál is több cuccot vittem a hazajövetelkor, de nem volt belőle semmi gond. Annyi történt csupán, hogy a csecsemős nővérkék ráadták azt, amit kellett, a többit visszakaptam cukin felöltöztett, bepólyázott újszülött gyerekemmel együtt.
Vendég

[quote="geooo"]L írta:geooouna,
igen, én is így értettem, hogy kiszerelni :oops:

Ja, bocs, felreertettem, azt hottemkikapcsolni sem lehet. Mintha olvastam volna olyat, hogy vana melyik autoban meg azt sem tudjak megoldani hivatalos modon. (a buheralas megugye...)

jajajj faj minden porcikam ami a szemeremcsont kornyeken van :) Elmegyek tusolok, leheveredek es utana agybol az iskolai szamitogepen majd irok a tanfolyasrol, hatha erdekes :) (milyen jo, hogy 'kotelezo' altalanosban mar a laptop,legalabb erre lehet hasznalni :D)

luna6

elkezdtem a licitet a babaerszényre (is) az ebayen drukkoljatok illetve álmaim lázmérőjére (is) az usa-ban - :-) nekünk ezt ajánlották de én ennyiért itthon dnem veszek (12 000 forint) az usa-ba most 2 000 forinton áll és szállítanak ide éljen! de tuti az még jó fel fog kúszni mert valami 6 nap múlva jár csak le! az erszényből viszont sok van viszonylag és mind 1 fontos ról indul!ott remélem sikerül egyet kifognom! mert én is beleszerettem a Geo-éba

A hónapban elhatároztam megtanulom beosztani a pénzt! sajnos erre elég alkalmatlan vagyok mert túl jól keresek viszont ha megyek gyesre vagy mire meg ha nem dolgozok hát siralmas pénzt fogok kapni és nem akarok mindig kérni inkább most spórolok meg rakok félre hátha kell tartalék még!

megnéztem egy igaz történetet de elég lehangoló volt :-( viszont a pasim hazajött a fociból úgyhogy mindjárt be is engedem és dumálunk egy jót!

jaj Csajok nem is mondtam ma az irodában volt egy döglött egér.... ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
Vendég

Na nem kaptam tegnap amitogepet, de latom nem is tolongott senki, hogy nem meseltem :)
Semmi bajom a babaerszennyel amugy, de nem ertem a nagy lelkesedest, mert nekem pl kifejezetten nehezemre esik felvallon nagyob sulyt cipelni, es hat az erszeny pont ilyen, hamar ki is novik es nem hiszem, sokaig akarnak benne fekudni. (oke, a hamart az nem napokra ertem persze) es hat nem egyenletes a sulyeloszlas sem. Ugyhogy ha valakinek vannak meggyozo ervei mellette az meseljen, kivancsi vagyok, mert magamtol nem ertem a dolgot :) (mondom, nem vagyok ellene csak nem ertem a mellettet sem :D)

Nanetto, es mit kovetett el ellened az a szegeny doglott eger? :D:D

luna6

Nekem azért tetszik a babaerszényke mert 2 funkciós - majd nyomok be képet!
http://www.vatera.hu/premaxx_baby_bag_b ... 25285.html
találtam is egyet! hálaég azóta senki nem licitált úgyhogy még 1 fonton állok 5 fontos postaköltséggel dobozban meg mindennel úgyhogy remélem megnyerem! pénteken kiderül!
amúgy meg 2 éves koráig lehet használni
meglátjuk! ha nem akkor sem dől össze a világ vagyonokat nem költöttem rá max eladom a vaterán ...!!!!de azért remélem jó lesz :-)

Döglött egér: büdös büdös büdös! ahhhhh nagyon büdös!!!! fuj

Tegnap kaptam szülésznő elérhetőséget az Istvánba! majd fel kell hívnom! az istvánba van szülésfelkészítő tanfolyam 6 órás ingyenes és azt mondják érdemes rá elmenni! de persze nem tudok most legalábbis mert akkor van mikor melózok! :-( pedig érdekelne bár amit vettem cd az is nagyon szuper!!!! majd meglátom de megnézni biztos megfogom a kórházat! azt szerdánként lehet itt!!!! ...
Csajok én bizony Geo táborát erősítem! nagyon nagyon várom Esztit! ahhh elmondhatatlanul!!!! fuhhh ... hihetetlen nagyon ...!!!! és már számolom a heteket komolyan! hihetetlen csütörtökö na 27. hétbe lépünk! és onnan már csak 13 hét! jövőhéten megyek a terhelésesre és UH-ra! remélem lesz megint 1-2 jó fotó! hálaég az én dokimnak olyan a gépe hogy tudja váltani a 4d meg a sima között - valami hytech gép és mindig csinál dvd-t is és fotót is 5-öt ad őgyhogy eszti babanaplója nagyon szép és színes! :-) szóval még egy hét!!!!! be vagyok sózva!

a ruhákkal továbbra is bajba vagyok nem tudom miből hányat érdemes felhalmozni vagy mikor kellene beszerezni mondjuk a 3 hónap utáni rucikat! szóval elég rutintalan vagyok! ...
ti raktok a kiságyba ágyterelő szivacsot vagy mit? szóval hogy ami tartja úgy a babát ???? tudjátok miről beszélek?
Luna te tuti tudod... szóval az fontos? kellhet?
Vendég

Marmint, hogy mi tartja hogy a babat? :D Hat ha fekszik az agyban akkor fekszik, azert fekvofelulet kell oda :D Oke ez csak vicc, de minek kene hol tartania a babat az agyban, ezt nemertem?!
Az agyracsvedo az tudom mi, nalam csak a masodiknal volt es csak a fal feloli oldalon, nem racsvedelem miatt hanem mert 'melegebb', kulso falon allt az agya.
(irtam is, hogy van ahol a racsvedot is - mint a babaagynemuketegyertelmuen - ellenjavaljak)
Mindenzetre barmit tervezel terelni ezen felul a babaagyban, olyanom nekem tuti nem volt es nem is lesz :)

luna6

Ágyterelő szivacs??? Az micsoda?

Ha csak nem arra gondolsz, hogy oldalfekvésben ne guruljon a hátára vagy a hasára a baba. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a kiságy rácsának széléhez szorosan összecsavart plédet, vagy törülközőt tettem és így oldalfekvésben tartotta a gyerkőcöt.
Vendég

na igen erre gondoltam! akkor nem veszek!
bazi drága (6 rugó körül van) de nem tudom kell e vagy sem!
ti meg már rutinosok vagytok! úgyhogy köszi!
még biztos lesz kérdés
például a mosás! milyen mosószer? és öblitő??? erről anno valamit irtatok! én áprilisban mosómedvévé varázsolodom! a kapott kisruhákat és a vett dolgokat akarom majd kimosni! de lehet hogy elég májusban??? jó sűrű lesz a program már látom tavasszal!
meg kaját kéne lefagyasztani meg ilyenek! juuuuj!!!!! meg kikéne próbálni a vett dolgokat is! amik elemesek! babaőrző, hinta, ilyesmik is! nehogy a gyereknél szarjanak be :-)
Vendég

és a Geo-nak a receptes oldala hol van??? belekukkantanék én is! hátha főzési ihletet kapok! bár nálam az most csak hétvégén aktív! meló után semmire sem vagyok kapható :-( szörnyű dehát állni sem bírok meg jól esik a fekvés olvasás pihenés! :-( ez van! de azért pasim nem hal éhen! mindig valahogy megoldjuk :-)

hétvégén vendégek jönnek! ez a sportszelet csoki bigyós torta úgy körbejárt itt hogy lehet hogymegalkotom én is :-)
meg csinálok bruschetta-t meg piadina-t és lesz sportszelet csoki? talán! vagy lehet hogy sima gofri lesz!

Csajok! tegnap tudjátok mit vacsiztam? pasim jól meg is botránkozott! nutellás kenyeret :-) nem is tudom ettem e valaha ilyet!!!! friss roppanós kenyér nutellával!!!! :-) mennyei volt!!!!
hihetetlen miket alkot bennem a terhesség!!!!! :-)
Vendég

Sziasztok!

Luna,
Imsét egyetértek... féloldalasan én se nagyon tudtam Hannát vinni, pedig meg tudtam úgy kötni a kendőt.... Végig fogtam a sejhaját :D:D
A babaerszényt én tuti csak rövid ideig bírnám. :)

Babahordozó:
Szerintem mi hátul fogjuk szállítani Alexet Hannával. :D Azt meglássuk hogy bírják egymást. Ha nem megy, akkor Alex jön előre. Nálunk kikapcsolható a légzsák.

Na, ma nem vagyok valami összeszedett....
Folyton elfelejtem mit akartam írni..

Eszter
Kép
Kép
vok

A receptes oldal itt van a babaneten. Várandósság :arrow: 2010 júniusi kismamák receptjei

Mosószer, öblítő: Én mindkettőből a Sensitiv fajtát vásároltam. Márkát nem írok, mert attól tettem függővé, hogy mikor melyik volt akciós áron. A Gabinak van kifejezetten babaholmikra való mosószere, de nekem az nem vált be. Ja, és van akik az öblítőt egyáltalán nem ajánlják, mert irritálhatja a baba bőrét. Nos, nekünk nem volt ezzel gondunk, de biztos ami biztos alapon csak picit használtam belőle. Mondjuk nem is annyira az illat miatt, hanem a puhaság volt a szempont.
Vendég

mosószerből is van sensitiv? öblítőből van - egy halommal!!!! na majd körbenézek! mi megyünk ausztriába majd ott is! ugyanis az osztrák mosóporral még mindig totál be vagyok telve mind mosási hatékonyság mind illat tekintetében! rémes hogy nálunk ez tényleg máshogy gyártják! vagy nem tudom! miután kőszegen van nyaralónk hálaég 5 percre biciglivel (bár most autó lesz) van egy nagy bille áruház! úgyhogy szerintem körbenézek ott is!
pont a mi falunkban hamisitották az arielt ! :-) nem írok nevet! de tök durva!!!! felöntötték valami mésszel! :-) erről már irtam egy csomószor bocsi de hát én ezeken olyan nehezen lendülök át!
ja és a silan öblítő (azt is hoztunk bécsből) na ott is zongorázni a különbséget! ráadásul ugyanannyi mindkettő mint itthon!!!!! ...
Eszti beindult! éljen! :-)
Vendég

Nanetto!
Milyen kaját akarsz lefagyasztani májusban?

én arra gondoltam, ha jön a barack, meg körte, abból csinálok Alexnak adagokat, ősszel meg sütőtök püréből. Igazából, ha Alex olyan lesz, mint Hanna akkor 8 hónapos koráig nem igen fog enni. :D:D Mivel olyan pici adagokat esznek eleinte,hogy az hihetetlen, szerintem azt is én fogom megenni, mint annó Hannánál :D:D
Simán jégkocka tartóba fogom lefagyasztani, valszeg abba a zsacsis verzióba. :D
Én, mivel nagyon allergás és asztmás vagyok, nagyon betartottam az ajánlott időket. Így déli gyümölcsöt bőőven 1 éves kora után kapott, tejterméket is, tejet meg azt hiszem 2 évesen ivott először.
Na, erről beszéltem az előbb. el is kalandoztam.... sorry.

Eszter
Kép
Kép
vok

Mosószer:
Én megrögzött természetvédő vagy, amióta beleástam magam abba. hogy mik vannak a mosószerekben...
Így öblítőnek ecetet szoktam használni, a mosószert meg "hígítom" mosószódával, ami sokkal jobban lebomlik. (a pelusokhoz eleve ezt kellett használni)
Próbáltam a mosódiót, de az nekem nem szedte ki a foltokat, így nem erőltettem annyira.
Vannak nagyon jó bió mosószerek, amik nagyon ritkán okoznak allegriát. Ha jól emlékszem, még a Froschnak is van. :d

Eszter
Kép
Kép
vok

Van sensitive. Pl. most a napokban láttam az egyik reklámot (azt hiszem Ariel vagy Persil - na ezt most pontosan nem tudom) Aloe Vera Pearls Sensitive. Általában azok a jók, amelyeken anyuka van pici babával a kezében.

Ha mégis irritálja a mosószer a baba bőrét, akkor szokták ajánlani a sima mosószappan és mosószóda keverékét, és öblítésnél pedig csak a tiszta vizet, melybe tehetsz egy pici ecetet, amely semlegesíti a visszamaradó mosószer maradványait. Utána még 4-5x-öri tiszta vizes öblítés (az ecetszag miatt) és kész.
Vendég

Jajj lányok hogy milyen szar napom van...

Reggel 7:45-re kellett mennem a szülésznőmhöz a Péterfybe, hogy levegye a vért.

Elaludtunk, meg reggeli dugó, és 8:40-re értünk a kórházba.

Már épp venné le az Adrienn a cuccot, amikor megkérdezi: a terheléses cukor is most lesz ugye? mondom nem, most csak vérvétel van. És akkor szépen elmagyarázta, hogy ez a vérvétel egybeesik a terhelésessel. Van egy éhgyomorra, majd megisz a lötyi, 120perc várakozás, aztán van még egy, a terheléses vérvétel.. :shock:

Na, megnéztük gyorsan a kiskönyvet, és a labor mellett valóban ott volt vmi kód, ami a terhelésest jelentette.

Elkezdtünk gondolkodni, hogy hamár bent vagyunk, akkor csináljuk meg.

Az Adrienn nem tudta levenni a vért, mert addigra már lenn kéne lennie a laborban, úgyhogy mondtam hogy akkor lemegyek én a laborba, megcsináljuk ott, nem gáz.

Lementünk Andrással a laborba. Ott szépen bejelentkeztem, megkaptam a papírjaimat, matricáimat, meg egy kis műanyag edényt vizeletre :?

amíg én bejelentkeztem, András elment a gyógyszertárba vett 75g glükózt, meg hozott egy fél literes ásványvizet, egy citromot, és egy 3dl-es poharat.

Én korábban kész lettem a betegfelvétellel, ezért eszembe jutott, hogy addig elhozom a hepatitis eredményemet a pár szobával arrébb lévő nőcitől.
Ekkor még nem volt nagy sor a vérvételen, de mire visszaértem...
csak hát én elfelejtettem, hogy nekem éhgyomri vérlevétel is van, ott vártam kényelmesen Andrást hogy meghozza a glükózt, még büszke is voltam magamra, hogy addig nekem is meglesz a Hepás papírom...

ja.. a papír meglett, Hepa negatív, viszont addigra akkora sor lett a vérvételnél.. :x hogy fél órát álltam sorba minimum.. :oops:
szegény Andrásnak azt mondtam még otthon, hogy háromnegyed 8ra megyünk, sima vérvétel, 10perc alatt végzünk... őt meg már hívta mindenki, hogy hol van, be kéne jönni az irodába, stb.
és mivel egy negyed órás elfoglaltságra számított szegény, egy kocsival mentünk. tehát majd ha visszamegyünk a terheléses vérvételre, akkor utána még haza is kell hoznia Pomázra :oops:

Nade végülis kiálltam a sort, és mielőtt bejutottam volna, mondtam Andrásnak, hogy csinálja meg nekem a lötyit.

Bent elkezdte venni a vért a nőci, de a másik vérlevevő banya meg elkezdte nekem mondani, hogy mi az hogy terheléseset 10kor csinálnak, meg bla bla, majd ha visszajövök olyan rosszul leszek, hogy majd nyakon is hányom őket. de ha én még nem vagyok éhes, akkor ők leveszik a vért, egészségemre...
szegény nőci(aki vette tőlem a vért) ott szégyenkezett a kollegina bunkózása miatt, aki nem is tőlem vette a vért, csak belekotyogott..
aztán még mielőtt szabadultam, annyit mondott hogy azonnal igyam meg a löttyöt.

Kimegyek, András édesen vár a pohár szmötyivel, elkezdem inni, mondom húúú de finom!!!
aztán túl gyanús lett nekem a dolog, hogy olyan mint a limonádé. kiderült, hogy András nem keverte el rendesen a glükózt a vízben, és gipsszé szilárdult az egész a pohár alján. na én itt kiakadtam, elkezdtem bőgni, hogy most szerezhet be újat, meg soha nem telik le az a 2óra, bla bla...
de kedves férjem azonnal hozott egy másik adagot, amit már én kevertem be, meg is ittam.
egyáltalán nem volt rossz, nekem ízlett (de lehet h ez csak a fél citromnak volt köszönhető).

ezután kocsiba ültünk, és most itt vagyunk az irodában. én gépezek, András tárgyal. 11:45-kor kell visszaindulni a kórházba, mert 12:20-kor jár le a két óra...

viszont olyan rosszul vagyok, hogy tényleg nyakba fogom őket hányni.. szédülök, meg kb ha otthon lennék, tuti a wc fölé hajolnék, és hát e többit el tudjátok képzelni :P

most pedig megnézem miket írtatok :lol:
Vendég

babaerszény:
én szeretem féloldalt hordani a táskákat, soha nem szokott úgy nyomni.
az viszont igaz, hogy nagyon hamar kinövik, de legalább addig nem kell majd a kendőmegkötéssel bajlódnom kezdő létemre, és mire az erszényt kinövi a kisfiam, már biztosabban fogom a babát is, könnyebb lesz a kendőbe rakni (nekem legalább is).
meg hát igazából én nem szeretnélek meggyőzni az erszényről, van akinek tetszik, van akinek nem. nekem szerintem meg fogja picit könnyíteni az életemet, de az is lehet, hogy egyszer sem fogom használni, annyira lusta leszek. :P

terelő szivacs az ágyba: szerintem én nem rakok. :)

kisruhák, pelusok mosása: én májusra terveztem

Nanetto,
én imádom a Nutellás kenyeret!!! :wink:

kajafagyasztás:
én is májura tervezem :P
Vendég

Sziasztok!

Jaj, ez a reggel csajok. Anyós és sógornőm beállított, hogy ők erre jártak, jöttek megnézni az ablakot. Előtte nem sokkal másztam ki az ágyból (jól néztem ki és a szoba is...), éppen a reggeli után mosogattam. Szóval qra nem hiányoztak... Most biztos jól kidumáltak, na mindegy. Miért nem képesek előre szólni??? Majd a bébinél is így lesz, hogy ők akkor most itt vannak? Huh, de fölhúztam magam. Még ha anyámék jöttek volna vagy tesómék az más...

Aztán elmentem hajat mosni, hogy legalább én nézzek ki jól, és el is felejtettem mindent, mikor megláttam, párom mit csinált. Több, mint ezer kifestőt szedett le vhonnan. Ezek mikor is kellenek majd? ööö :lol: imádom :oops: mondjuk a biciklis ülés is előbb meglett, mint a babakocsi :lol: :lol: :lol:
foltivspicur

Én június 5-re vagyok kiirva! ha a baby ilyen aktiv mint most tuti kijön mikor a férjuram születésnapja lesz :-) az lenne a nagy muri! bár neki nem ugyanis május 24-én született a férjem! május 24 az Eszter névnap - és ha még akkor is születne! :-)
nekem mindenesetre kész anyagi csőd :-)
ja és közölte a párom hogy május 24-én még pünkösdi kupája is lesz úgyhogy ne nagyon ugráljak :-) :-) :-)
amikor én születtem akkor hoki vb volt és apám közölte anyámmal hogy várjon már még 30 percet! meg is várta csak közben elment az utolsó éjjeli busz és a taxis meg nem volt hajlandó anyámat felvenni úgyhogy végigvitázták az utat a kórházig hogy a fater milyen önző :-) :-) :-) csúcs!
Vendég

Geo, hát én tuti ott toporzékolok már fél 7-kor a labornál csütörtökön, mert nem bírnám kaja nélkül délutánig..... jó ha kibírom 9-10-ig. Ma is 9-kor már másodszorra reggeliztem. :twisted:

Nem gond, hogy így több cukrot ittál? Mármint az elsőből is jutott meg a másodikat mind megittad. Nem oldódott volna föl az első plusz vízzel? Azért Andrásnak jó lehet a tűrőképessége :wink: :lol:

Hát kitartás, minjárt indultok, közben szerezzen a férjed vmi kaját, ha kijössz akkor tuti éhes lesz a pocaklakód :wink:
foltivspicur

az én terhelésesem az zsemle tejes verzió lesz! a dokim ebben hisz én meg nem bánom :-) majd jövőhét pénteken
jaj Geo nem irigyeltelek ma! én rosszul vagyok a kórházi közegtől! :-( de mindjárt túl leszel rajta és ezen is túl vagy
Vendég

Geoo, nem is ugy gondoltam, hogy engem gyozz meg az erszenyrol, nem menne, hisz a kendo tokeletes es mar megvan, csak eszervekre gondoltam, hogy ugyamugy miert jo ha ilyen rovid idore jo csak :) Oke, hogy szereted a taskadat feloldalt hordani, de a taskad nem egy 4-10 kiloig terjedo mozgolodo valami, es mas a 'felfekvese' is az oldaladon :) Na de tenyleg majd kivancsi leszek mikor elesben probaljatok, hogy milyen, mert nincsen nekem sem vele tapasztalatom. (csak kengurut probaltam, de azt se kerem koszonom :D)

En kozben elmentem a pszichologushoz, akivel szeptember ota nem birtunk osszefutni, mert allandoan lemondja a szeanszokat. Lesz nagy meglepetes, ha beallitok egy gyerekkel, nem is tud rola ugye :) Na de elmentem, es mar ott ultem es markesett mikor telozott oda a rendeleobe, hogy ma sem jott. Hat ez a mereg nem a cian, beautozom a varosba nem ingyert, parkolok nem ingyert, kifizettem a rendelest is, es akkor jottem haza dolgomvegezetlenul :( Attetek honapra, egyetem utan atballagok (autokazok) oda, es kiderul, hogy holnap bejon e.

luna6

szerintem az első babavárósok főleg én aki ugye 3 évig próbálkozott mindent megvesz az elsőnek :-) ép ész ellenére is !!! aztán a másodiknál meg legyintünk :-)
Luna nem semmi a dokid! te melyik városban laksz pontosan?
tudod én utaztam körbe Portugáliát és én olvadoztam róla!
kedvenc hely legszebb hely kategóriákat nálam abszolút elnyerte!
bár az emberek kicsit érdekesek :-)
Vendég

Maiaban lakom, ahol a Portoi repter is van :) Merugye az nem Portoban van benn (bar lehetne, ha mar a lisboai benn van) Szoval Portotol eszakra vagyunk, nem sokkal. Nagyobb mint Porto, mert sok vodeki terulet egybecsatolasaval jott letre. Szoval Maia :) De semmi nevezetesseg nincsen (hacsak az mikromeretu allatkert nem, az sincs benn Portoban) amirol tudhatod, hacsak nem a repter :)

luna6

Sziasztok,

Bocsánat, rég nem írtam, csak a munka maga alá temetett.......néha olvasok, most éppen az erszényt......valaki írta, hogy két éves korig jó. Az én fiam most lesz két éves, 96 centi és 17 kilo. És két évesen már szó nincs róla, hogy kis pici babák lennének, akik imádnak anyucival lenni. Futnak, rohannak, felfedezik a világot, dumálnak.... Egy évesen is 12 kilo volt, én már akkor sem szerettem volna féloldalt hordozni. Ti tudjátok, de érdemes körülnézni a neten, hogy mennyit árulnak majdnem ujonnan vagy egyszer-kétszer használtan. Ez azért elárul valamit szerintem.

nanetto, te kérdezted a szivacsos valamit, ami oldalt tartja a babát. Én kaptam kölcsön, nekem nagyon jól jött. De pénzt nem adnék érte, szerintem kérdezz körbe ismerősi körökben. Ez is olyan, amit úgysem lehet elhasználni......mint az övlehúzó..........

Babaruhaméret: én a kis ruháknál is megpróbálnám a kölcsönkérést, annyira felesleges dolog 3-4 hétre kidobni ennyi pénzt. De persze az elsőnél nem így gondoltam, először még Bécsbe mentünk vásárolni. Ott csak ámultam, hogy basszus, mennyi pénz felöltöztetni egy gyereket!!!!!!!Vettem kb. egy zacskó gyerekruhát vagy 80 eFt-ért........az persze nem is lett volna elég, de szerencsére kaptam kölcsön egy csomót. Amik nem feleslegesek és tuti megvenném még egyszer: kispléd, mert évekig használható, tök édes és nem mindegy, hogy kinek milyen az izlése, valamint az átlapolós body az elejére, amikor még nyeklik- nyaklik. Van belőle pár hosszúújjunk, de most nyárra tuti veszek vagy 4 rövidujjút. A Hund M-ben lehet kapni, nem olcsó, de én csak azt használtam az elején.

Amúgy az 56-sokat én már a kórházból haza kellett, hogy küldjem, lévén 61 centivel született a gyerek, a 62-es ruhák nagy részét 1 hónapig hordta. A 68-as már 6 hétig tartott ki, aztán a 74-esek lettek azok, amik a pár hónapot is megvárták :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Luna,
Ez igen érdekes pszichológus... :?
Szerintem nem lennék túl boldog, ha ezt velem csinálná meg. Szeptember óta meg is gajdulhattál volna, ha olyan bajod van :shock: :?

Nanetto!
:D:D Jó az a május 24dike :D:D:D

Geoo
Na, ha most nem lenne már baba a pocakodban oda adnám Hannát egy kis oldal hordásra :D:D:D
Komolyra fordítva a szót:
Viszont, ha szeretnéd, nagyon szívesen megmutatom neked a kendő kötés "művészetét" :D Nem annyira ördöngös, mint amilyennek elsőre látszik. :d

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter!
61 cm???? Azta!!!!! Én be vagyok tojva, hogy Alex is kb 60 cm lesz. Hanna 56 volt és kisebb volt Alexnél pocakban...

Eszter
Kép
Kép
vok

Szerintetek kell légzésfigyelő, csajok? Ti használtatok?
foltivspicur

Azt mondják, nem a hossztól függ, hogy mennyire nehéz megszülni, úgyhogy no para!!!!!!! Mondjuk én 8 árn át vajúdtam 1 percesekkel, aztán sürgősségi császárral kivették végül, mert már akkor 3 órája én ájult voltam és nem volt jó sem a baba, sem az én szívhangom. De ez mérettől független, azonban én örülök neki, hogy a kis 4.8 kilojával nem is próbált igazán keresztülfurakodni :-)

Ja, és valaki írta, hogy az Istvánban lesz szülésfelkészítő......szerintem oda mindenképp érdemes elmenni, csupa tök hasznos dolgokat mondanak! Persze az ideális az lenne, ha az ember eljutna oda a 4. hónap táján és akkor lenne értelme a terhességről szóló dolgoknak is, viszont asszem délután 2-kor kezdődött, úgyhogy munka mellett erre sok esély nincs.

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter, ha olyan bajom lenne mar huznek az ateremhez, ezert is vagyok beketuro :) Na meg azert, mert eddig, a mai kivetelevel meg reggel szoltak, hogy ne induljak el, nem jon :) Ma odateloztunk, ogy ugye tuti jon? Igen, nem szolt hogy nem lesz. Odertem, es mar varakoztam es mar kicsit kesesben is voltunk, mikor jott a telefon... na ezt man nehezebben viselem en is :) Na de meglassuk mi lesz holnap.

Masik Eszter: 61 centi!? szerintem itt kijonne a hirado is, ha nekem ilyen 'sikerulne' :D, remelem maradok a korabbi mereteknel amit a lanyoknal hoztam :)

luna6

Picur, egyiknel sem hasznaltam es most sem fogok. Azt koraszulottekre talaltak ki, es kell hozza ugye tudas is, onmagaban total hamis biztonsagerzetet ad. Geooo mondta, hogy o megy ilyen eletmento tanfolyamra asszem. En mindenesetre ugy gondolom ne vagyunk rizikocsoport (hacsak nem lesz koraszules) igy felesleges para lenne. A maga helyen akinel indokolt viszont jonak talalom, a rutinbol hasznalast sokkal kevesbbe. (na de nem kell figyelni arra, en minek gondolom :D)

luna6

A légzésfigyelőnél arra figyeljetek szerintem, hogy ha egyszer elkezdi használni az ember, akkor függő lesz. Hiába a téves risztás, mert az azért szokott lenni, amikor a gyerek legurul az érzékelő lapról, eszedveszetten rohansz, neki meg közben kutya baja, de képtelen vagy kikapcsolni, nehogy akkor történjen valami, amikor pont kikapcsoltad.

én voltam anno tanfolyamon, a Heim Pálban szervezik. Nem mondom, hogy bármit tudnék csinálni, ha baj lenne.......viszont második gyereknél már sokkal könnyebben legyint az ember sok mindenre, elsőnél elképzelni nem tudtam volna kégzésfigyelő nélkül. És mivel nekünk ismerősi körben történt ilyen haláleset a 8. hónapban, ezért azt hiszem, a végén úgyis be fogom kapcsolni :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter!
4,8 kiló??? áááááááááááááá, esélytelen lenne, hogy egy akkora baba kijöjjön belőlem simán... :D:D:D

Picur,
Én sem használtam. Én nagyon parás vagyok, így se mérlegem, se légzésfigyelőm nem volt. Mérleg azért, mert mértem volna ha kell, ha nem szerencsétlen gyereket (ugye 5 hónaposan már megduplázta a súlyát, olyan "keveset" hízott), a légzésfigyelőn meg azon paráztam volna, hogy most biztos azért nem szól, mert nem működik, ha egyszer meg megszólalt volna, tuti többet nem alszom és arra várok, hogy megszólaljon :D:D:D Így lebeszéltem magam róla. Így is szörnyen kikészültem saját magamtól és a felelősségtudattól az elején.

Eszter
Kép
Kép
vok

eszterxx a légzésfigyelőt nálunk a védőnőnél lehet iszonyat olcsón kölcösnözni mérleggel együtt (500 forint) úgyhogy nem is akartam venni de nem is fogok és a babu is külön fog aludni tőlünk!
én akartam menni a szülésfelkészítőre - de 3-kor van és dolgozom és tényleg nincs esélyem elmenni ráadásul 6 alkalmas és már lehet hogy a kurzus végén meg is szülnék mert mire én itt abbahagyom a melót - az sem most lesz
az erszényt nem lehet 2 éves korig használni amire én pályázok azt hordónak lehet átalakitani raktam is fel linket! és 16 helyett jelenelg postával együtt még mindig 1800 forinton áll!!!!! ennyiért szerintem a hülyének is megéri ugye Luna :-)????

Portóban (is) voltam! nekem tetszett ráadásul vettem ott egy bazi olcsó bőrcipőt! cukik voltak leszedték a cipőmet és rámrakták az újat mint az úrikisasszonyoknak :-)

jesszum pepi 62 cm-es baba??? 4,8 kg???? ne írjatok ilyeneket mert nagyon kész leszek!!! 3 kg-osat akarok 50 cm-el :-) mert én olyan vékony vagyok hogy csak ilyet tudok elképzelni!!!!
Vendég

Nanetto, ha havi 500 Ft, akkor az a gyerek egy éves koráig 6.000.....nézd meg a teszveszen, ha használni szeretnél, mert lehet, hogy kapsz kb. ilyen árban és egy év múlva meg bátran eladhatod :-)

Szerintem még akkor is jól jársz a szülésfelkészítővel, ha csak pár érdekes alkalomra mész el, a nagy részén már úgyis túl vagyunk. Mondjuk az a baj, hogy csak a szülésfelkészítőn mondják el, hogy akkor melyik héten mi lesz.....de azt meg csak egyszer kell megkérdezni......

és elvileg úgyis kötelesek elengedni orvosi vizsgálatra, max. mondd azt, hogy oda mész :-)

Láttam, hogy te is április közepéig tervezed, az még jó messze van......mondjuk én meg valószínű május vége, de majd meglátjuk!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Foltivspicur,
szegény.. :? én is utálom, amikor vki betoppan... :x
sztem nem ittam több cukrot(remélem :D )mert 2korty után már feltűnt hogy itt vmi gáz van :oops: amúgy kavartuk mi azt a cukrot, még bicskával is, de megkötött, mint a beton :lol:
de most már király. itthon vagyok, és útközben még egy hamburgert is bekaptunk :P
igazából az a vicc az egészben, hogy egy laza vérvételre készültem :oops: :oops: :oops:

Luna,
azért ez elég szemét dolog így és már a rendelés előtt lemondani ezreszerre :twisted:

Vok,
még szerencse hogy az erszényt nem a kisfiam 3éves koráig szeretnm használni. :lol:
Amúgy korábban írtam már, hogy dvd-vel simán meg tudom kötni a hordozókendőt, de ugye teljesen más üresen, mint babatöméssel :D
Vendég

Én a légzésfigyelőt max 6 hétre használnám de nem fogom! szerintem ez ilyen hókuszpókuszos szerencsére a családomba nem volt semmi gond vagy bölcsőhalál semmi! de mindenkinek a saját nyugalma fontos és úgy érzem nekünk nem kell! de ha jön a para még mindig tudok bérelni egy pár hétre! vagy gyorsan vaterán venni - újonnan én nagyon drágállom!
úristen eszter május végéig meló? de te mikorra vagy kiirva mert ha a végére akkor még "jó" már ha bírod stb! de mondjuk én nekem még a lakást is össze kell rakni gyerekszoba stb jó nagy kapkodós lesz :-) az fix!!!!!
na Geo azt a hamburgert most ide is prezentálhatnád! nyami... megkivántam! meg a mexikói babot is ! de anyu holnap hoz lecsót és emiatt ma tuti nem főzök babot! :-) úgyhogy lehet hogy elrabolom a pasim és elmegyünk mi is burgerezni! :-)
olyan szép az idő és holnapra már mondja a havat szelet szar időt .. a fenébe pedig végre kicsit visszább kapcsolhattuk a fűtést! nálunk olyan szar a szigetelés hogy a havi gázszámlánk 50 rugó volt - no coment! nagyon szomorú! most áprilisban a tetőt beszigeteljük az majd jó lesz! de hát a gáz ár attól függetlenül felfele fog kúszni... na mind1! a lényeg hogy várom a meleget és a nyarat :-)
Vendég

Geoo.
Már csak tesztnek is tökéletes lenne... :D:D:D Szerintem Hanna negyed másodperc alatt ugrana ki belőle :D:D
Kendő háton kötéshez vannak olyan 4 éves forma gyerekek lefényképezve... azt nehezen tudom elképzelni magamról, hogy Hannát így végigvinném a városon. :D Na, majd Alexet. :D:D
Bocsi, nem olvastam, hogy van olyan dvd-d :)

nanetto!
1800??? Lazán :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Konkri,
ma sem jössz?! :roll:
Vendég

képzeljétek most beszéltem a szülésznőmmel akit ajánlottak - és pénzt sem kér - persze ha nagyon szuper lesz biztos adok! de legalább nem kér előre semmit! be kell mennem hozzá és akkor "elbeszélgetünk" ... fuhhh :-) izgi!!! mizgi!!!!
Vendég

Sziasztok!

Csodás uh képeket láttam :lol: :lol:
Már nagyon várom, hogy szombat legyen és én is gyönyörködhessek Pötikénkben :lol:

Konkri szerintem most apázik ezerrel. Azt írta most egyhuzamban 6 napot otthon lesz velük. Gondolom kihasználja, hogy velük van 8)

Légzésfigyelő: én is sokat dilemmáztam rajta Grétike születése előtt. Voltunk tanfolyamon is aztán szülés után beszéltem a gyerekorvossal és Ő azt mondta felesleges. Előtte persze megvizsgálta cicusom :D Azt mondta sokszor ők maguk nem engedik haza addig az anyukát a gyerekkel amíg nem bérelnek vagy vesznek egyet. Sajnos ezt is túlzásba viszik sokan, mert tudják, hogy a szülő semmi pénzt nem sajnál a gyermekétől :roll:

Nanetto milyen renden szülésznő :lol:
nekem is fel kéne hívni, na majd holnap :D

Vok 2,5 évesem mei taial már vittem. Messzire mentünk és elfáradt. Édesen bealudt a hátamon. Szerintem ilyen esetekre írták a "3-4 éves korig használható" infot.

Geooo ta aztán jó sok ruhát vettél :shock:
én még semmit.
Pont azon gondolkoztam, hogy hétvégén leltározok mi van és összeírom mi kell :roll:

Babó hazahozatal: hosszú ujjú bady +ujjatlan rugi. A fejére kis nyári sapka. Na meg lesz nálunk textilpelus is. Más szerintem nem kell.

Luna: elég fura hozzá állés egy dokitól.

Nekem nagyon fáj a fejem. Már ittam kávét, de lehet nem úszom meg gyógyszer nélkül.
Ma voltam terheléses cukorvizsgálaton is. Szerencsére a zsemle+tej verzió volt :D

Na megyek felpuszilom kicsi lányom :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nanetto, mázlid van a szüláésznőddel!!! Persze jó üzletember is, mert az ember úgyis ad, csak igy jobb szívvel :-)

L. Móni, kaptál képeket is, amit majd fel tudsz tenni? Olyan jó látni a 4D-n őket..........

Kép

KépKép
eszterxx

Geo, akkor szerencsésen végződött a vérvétel. :wink: Én is ebben a babaerszényben gondolkodtam, de aztán úgy néz ki, sikerül könnyű babakocsit venni, szóval ha éppen nem tolom végig az egész városon, akkor könnyen felszállok egy buszra. Amúgy meg az is tavaszig kell kb., mert aztán bringára pattanunk és száguldunk. :lol:
Amúgy csináltam képeket a rucikról, de botrányos lett a minőségük, mert nem a fényképezővel csináltam, vmint nem tudom lekicsinyíteni... Geo, múltkor írtál egy jó tippet, hogy hogy kell, de nem mentettem le. Megvan még?

Köszi a tanácsokat a légzésfigyelővel kapcsolatban, sztem akkor ezen is spórolunk. (muszáj is) Úgyis benézek majd mindig magamtól is, hogy gyönyörködhessek a picurban! :oops:

Megvan az időpontom a 4d-re. 8) Márc. 30. Szuperrrrr! Basszus most nézem h a következő időpont, amikor a dokimhoz vissza kéne menni, az márc. 15. Ööö, elvileg akkor sztem nem rendelnek. :?: :?: :?: Akkor meg megyek madj 17-én, és akkor is lesz uh, igaz, hogy csak 2d-s. És akkor a párom is éppen szabadnapos és megint együtt tudunk menni. :P

Móni, majd te is hozd a képeket![/b]
foltivspicur

Sziasztok,

Megvolt nekünk is a 4D, minden oké, nagyon szép kis édi baba, olyan aranyos az arcocskája, alig várom már a június, h itt legyen kint. :)

Bébierszény témához: "szerencsére" Nálam nem sok hordozó eszköz játszik a gerincbetegségem miatt, csakis a mei tai, így marad az, meg a babakocsi. :)
Amúgy ezt a sok újdonságot nem is nagyon bírom követni, annyi félét kitalálnak már. :)

Terheléses cukor: megvolt Nekem is, 3 szúrás, fujj, és Nekem bent kellett meginni, figyelték, és nem tehettem bele citromot, és 120 percig nem is ihattam még vizet sem. Elég szar volt, de túlélhető. :)
Az eredményem szerencsére tökéletes lett. :)

Megpróbálok tenni egy fotót, ha sikerül...
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Lknyuszika, naaaaaagyon édes a babátok! Több képet kérünk! :oops:
foltivspicur

nyuszika - nagyon cuki a babyd! csúcsok ezek a fotók komolyan! :-)
én meg most meghallgattam ezt az oktatóanyagot! amúgy megakartam nrendelni ezt a dvd-t még másfél hónappal ezelőtt és visszairtak hogy március közepétől 8 ezer helyett 2,5 ezer lesz mert szeretnék ha sok leendő kismama megnézné! úgyhogy ritkaság nagyon ez!egyenlőre még a régi áron látom fent - azt mondták a honlapot is kicserélik majd irok nekik mikorra várható!!!!
http://www.szoptatasrafelkeszito.hu/ingyenes-lecke/
Vendég

Köszi. :)
Majd még igyekszem beszenvedni képet, de elég nehezen jött össze ez is. :)
32-őt kaptunk amúgy. :D annyit azért nem rakok fel. :)

Ez az oktató anyag érdekesnek tűnik, megnéztem Én is.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?