Új privát üzeneted érkezett!

Sucer, ezúttal én is ott fogok szülni. Elvileg az én dokim magánrendelésén is van lehetőség laborvizsgálatra, akkor lehet, hogy így az AFP-t is letudhatom ott... ez bíztató. :D Az első trimeszteres labort én is a helyi SZTK-ban intéztem házidokis beutalóval, csak ebben az AFP+Hepatitis dologgal nem voltam képben.

Szilvás, én is így gondolom, úgyhogy nem hiszem, hogy baj lesz. :) Azért csak szóltak volna...

Kép

Kép
papirmasni

Papírmasni,
nekem is külsős a dokim? Meg lehet kérdezni kihez jársz? Az enyémnek a Stály utcában van a magánja.

Bols-ról van vmi hír?

Bocs, hogy csak nagy ritkán írok, de sokszor csak olvasásig jutok el :oops: :oops:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Én is érdeklődtem Bols után, de sehol semmi. :-(

szilvás76

De jó nektek, hogy tudtok talizni! A forró csoki meg maga a menyország! :) Szervezhetnénk egy vidéki és egy pesti talit tavaszra, ha mondjuk én is tudnék jönni. Pécsen már úgy is régen jártunk... :) Mi elég mozgékonyak vagyunk, meg se kottyan pár száz kilométer, lényeg, hogy legyen uticél! :)
Vélemény?

A másik topikunkban a gátra szervezték a lányok a talit és ha jó idö van, az nagyon tuti hely is. Zsófi ha erre jár, majd elmondja, nekem nem ugrik be a gát hivatalos neve.

Két nappal ezelött reggel befüztem a fiam cipöjét. Nem kellett volna, mert valami nagyon rossz mozdulatot tehettem és a derekamnál becsípödött az ideg. Hát most olyan frissen mozgok, mint egy 90 éves mamika, de lehet, hogy még ök is versenyt nyernek velem szemben. Tegnap nem bírtam magammal, na meg meg is kellett már nagyon csinálnom, túrtam a gyerekruhák között. Minden be van méret és nem ill. évszak szerint dobozolva, csak az a gond, hogy egy tetözúgban vannak, ami olyan, mint a slagg, csak egy bejárata van és baromi szük a hely. Minden dobozt ki, szortírozni az újabb szerzeményeket ill. kiszedni a kinött cuccokat a szekrényböl, helyükre a nagyobbakat és ugyanez vissza. Hát kész voltam és csak ma jutott eszembe, hogy egy valamit elfelejtettem kiszedni a dobozból és most szívhatom az öklömet, de még egyszer nem csinálom meg nyárig, annyi szent. Konstatáltam, hogy tök szép holmijaik vannak a gyerekeknek, csak kicsit sok, mert mindegyiknek vettem pár sajátot, így 4 gyerek után azért gyült a cucc rendesen.

Holnap lesz bazár ill. szombaton. Ha valakinek valami konkrét vágyai vannak, nyugodtan szólhat. A másik fórumon is megoldottuk a beszerzést és az egész lebonyolítását. Most pl. fa etetöszékeket kell néznem a lányoknak. Nagyon szeretek ilyen helyekre járni, mindig van meglepetés, hogy mikor mit kap az ember. :)

Mentem dolgomra, kéne egyet fözni. Megint mindenféle más dologgal elszúrtam az egész délelöttöt, pedig még vasalni is akartam.

A pocakok nagyon formásak! Nekem ebben a méretben az elsö hetekben volt a pocakom, most inkább olyan, mintha legalább a 6. hónap végét taposnám. Kisember nagy pakolással... :)

Barbi
Vendég

Halihó
Megjöttem...bent voltam az osztályon is,mindenki hasat csodált, és tapperolt :? na mindegy. Meglestem a gépben az AFP-m, úgy volt írva hogy AFP 44.7 (???) de gondolom ami lényeg,MoM:1.54
Jósnők,fiú??? :lol:

Örülök hogy a bozótos sztori mindenkinek vidám perceket okozott :lol:

Csillag,ma nem jó,szülésfelkészítő van,meg dolog...holnap meg Komlón leszek.Jövő hét.
Többiek is csatlakozhatnak!! :wink:
Barbi persze Te is

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sucer, én Cseh Erika doktornőhöz járok, ő a Duna Plaza melett rendel és nem rég van csak a Sote-n, előtte a Flór Ferencben volt. Te csak nem a Radványi doktornőhöz jársz? Azt hiszem ő rendel(t) arrafelé, vagy a Boros Judit...

Kép

Kép
papirmasni

sziasztok

Most végeztem a takarítással és a főzéssel és jól belaktam krumplis tésztával és savanyú ubival , most a kis dumbóm olyan nyugodt gondolom elégedett :)
Vendég

Kriszti egészségetekre!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Köszi

Annyira jó hogy végre ilyen enyhe idő van remélem már jön a tavasz és végre ledobhatjuk a nagykabátot :)
Vendég

Jól van Évi!!!Akkor jövő héten újra tali :D
Reméljük jó idő is lesz :D
Köszi a drukkokat a holnapi vv-re :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="vanilla01"]s írta:vanilla01ziasztok

Most végeztem a takarítással és a főzéssel és jól belaktam krumplis tésztával és savanyú ubival , most a kis dumbóm olyan nyugodt gondolom elégedett :)

Húha savanyúubi... én is teljesen rá vagyok kattanva. :lol:

Kép

Kép
papirmasni

papirmasni : ne is mond a savanyút mert képes vagyok megenni belőle akár fél üveggel is egyszerre , utána meg ég a gyomrom tőle :) és győzöm enni a rennit .

jaj múltkor akkora hülyeséget írtam vissza olvastam 1 órán át nevettem saját magamon .irtam hogy eldugul az orrom és a visint használom :P a visin az a fiam szemcseppe én a nasivin orr sprét akartam írni mert az tényleg jó !! látszik mennyire nem vagyok néha képben :) és teljesen félre beszélek ebben az esetben meg félre írók :) :oops:
Vendég

Vanilla :lol:

evilany

Vendég

[quote="vanilla01"]E írta:vanilla01zt olvassátok el érdekes !!!

http://www.kismama.hu/babavaras/7_tipp_ ... gyen/1727/

Zömében szerintem tényleg hasznos tippek, bár én személy szerint megemelem a kalapom az előtt a kismama előtt, aki szülés közben lazítani tud. Én spec. kórházba érkezéskor majd elbőgtem magam, annyira féltem, holott még fájásaim sem voltak. :lol:
A párom érintését sem bírtam elviselni sajnos, akkor és ott csak csendben egyedül voltam képes kínlódni.
Viszont a mozgás, séta tényleg sokat segít, ezt tapasztaltam. :)

Kép

Kép
papirmasni

még sehol semmi a baba vonalzómmal aszt hiszem kell csináljak egy ujjat máshonnan . van is ötletem pill :P
Vendég

[quote="papirmasni"]Z írta:papirmasniömében szerintem tényleg hasznos tippek, bár én személy szerint megemelem a kalapom az előtt a kismama előtt, aki szülés közben lazítani tud. Én spec. kórházba érkezéskor majd elbőgtem magam, annyira féltem, holott még fájásaim sem voltak. :lol:
A párom érintését sem bírtam elviselni sajnos, akkor és ott csak csendben egyedül voltam képes kínlódni.
Viszont a mozgás, séta tényleg sokat segít, ezt tapasztaltam. :)

Egyet kell értsek.
Én alapból szereten, ha simogatják a hátam, ott meg "megkértem szépen", hogy ne tegye...
És neki kellett rámszólnia, hogy vegyek levegőt, mert lilul a fejem (fájáskor)
Bár az is igaz, az indítás és az oxitocin miatt, meg a folyamatos ctg miatt aztán meg az EDA miatt végig (!) feküdnöm kellett, így nem is tudom, milyen lett volna sétálgatva.
...De legalább nem kötöttek ki, ez is valami :? ...

szilvás76

Még mindig létezik olyan, hogy kikötik a vajúdó kismamát?? Régebben hallottam róla, de ez azért olyan durva, az ember azt hinné, hogy a családcentrikus szülés és a bababarát szülészetek felfogásába ez már nem fér bele. :?
Mondjuk nekem akkor és ott annyira mindegy volt, hogy az sem érdekelt volna, ha a plafonról lógatnak le... :lol:

Kép

Kép
papirmasni

Egyre többször hallom. :-(
Megoszlanak a vélemények.
Én azt gondolom, ha minden rendben van, akkor a kismamának legjobb helyzetet kell megtalálni, hogy a szülés ne leálljon, hanem a maga ütemében, eredményesen haladjon előre.

Az megint más, ha bármi kisebb-nagyobb komplikáció van, akkor az orvos szava dönt.

De sajna hallottam olyat, hogy a szülésznő bökte ki, hogy a "főorvos úr így szereti, mert így mindent lát, és kényelmesen odafér"

Sztem háton fekve a legrosszabb vajúdni.
Remélem, most nem így lesz nekem sem... :-)
Nekem is csak a vákuumnál használták a lábtartót, de akkor már olyan mindegy volt!

szilvás76

basszus ki idegel a vonalzó készítés megvan tök jó ,de nem jól mutatja a beírt dátumot
Vendég

na mindegy ez a kis manó nem jó jelez a dátumnál majd később kijavítom mikor lehiggadok :)
:evil:
Vendég

aha, mert ez nem a 40 hetet számolja, hanem 1 évet. Sztem ez nem várandós vonalzó...

szilvás76

elméletileg az de aztán kitudja :?
Vendég

Ebben a háton vajúdásban tényleg van valami. Amikor Regövel megindult, nem volt még nagy és gyakori fájásom, de az ami volt, hát az annál brutálisabb. A kórházban lefektettek ctg-hez, elöször oldalra, de nem akart igazán írni, így mondta a doki vagy növér vagy akárki, aki éppen ott volt, hogy maradjak nyugton a hátamon fekve, hátha jobban fog írni. Mondtam, hogy azóta nincsenek fájásaim, viszont ájulás kerülget és a baba szíve is össze-vissza ver. Ha éppen egyedül voltunk, felkeltem ülö helyzetbe és sokkal jobb volt a ctg is és a fájások is visszajöttek. Szerencsémre jött a hajnali váltás, mert ez a nö haza akart küldeni jóslófájás gyanújával, pedig mondtam neki, hogy ez nem az, annyira azért már tudom a dolgom és jóslóm sose volt. Ez ritka, de hatékony igazi fájás. A váltás megengedte, hogy lábon rójjam a köreim és haladtunk is és jobban is bírtam/-tuk egymással. Regö nagyon igyekezett kifelé, mindig ö indította a fájásokat azzal, hogy elrúgta magát a méhfaltól és nyomta ritmusosan a fejével a kijáratot. Szóval ez a háton fekvés szerintem nem az igazi.

Lassan összekecmergünk és kimegyünk sétálni, aztán mennek a lányok tornázni.

Barbi
Vendég

No megjöttem,ma a szoptatás volt a téma,de nem sok újdonsággal.

evilany

Nekem is össze-vissza esett a szívhangja. Oldalra kellett fordulni, de úgy meg nekem nem volt jó! De az nem számít! :evil:

Aztán persze volt kapkodás rendesen!
Vagy nyolcan nyüzsögtek körülöttem, paszírozták, húzták szegénykémet!

szilvás76

Szasztok csajok...ismét vagyok...persze csak pár percre...
Nem szerettem ha kikötöztek...de ez van :(
A hátmasszázs nekem nagyon jó érzés volt....tetszett...és élveztem :D egyáltalán nem idegesített :D
Persze mindenki más!
Délután nagyon szép idő volt...apával sétáltunk egy nagyot és nem is volt semmi gondom(nem szúrkált a hasam és nem fájt a derekam)
Ez az idő már tetszik!!!
Még egy jégkrémet is benyomtunk :D
:oops:
Nagyon jól esett :D
Jön a tavasz és minden kismami kivirul :D :D :D
Na lassan elteszem magam holnapra....lecsapolnak és azt nem bírom :(
De apa majd fogja a kezemet :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nézzétek csak mit találtam a kis Tapsinak a szekrényére :)
Hihetetlen hogy minden boltban találok neki valamit,ezt pl. a Praktikerben :D

Kép
naaa csak egy ötszázas volt :)

evilany

sziasztok!

ez a mai kép... kezdek kismamis lenni.. :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
gtunde75

Sziaztok!!!

Ma olyan de olyan szép idő volt :) egész nap vigyorogtam mint egy hülye :D hiába a jó idő a nekem való, a ködöstől meg befordulok..

Én imádom ahogy párom masszíroz idáig bármilyen fájdalmat eltudott velem felejtetni szóval nagyon remélem szülésnél is hasznát veszem majd tudásának, aztán meg majd kiderül... Azért jót mosolyogtam azon, hogy ne legyünk feszültek és idegesek... mintha az olyan könnyű lenne bár én egyelőre csak eltudom képzelni... Szegény barátosném is kezd ideges lenni eddig nem indult be a szülés holnap megy dokihoz aztán úgy néz ki hétfőn befekszik majd kedden császár. És most esett le neki, hogy hűhaaa mindjárt itt van :)

Mi az, hogy kikötik a vajúdó kismamát?

Vízben egyikőtök sem szült?
Imádok a vízben lubickolni... és úgy hiányzik egy igazán jó forró fürdő :D persze olykor beleszoktam ülni nekem arra szükségem van de ugye nem az igazi mivel én szinte csak forró vizet engedek olyankor kivéve ugye most.. ne kérdezzétek, hogy birom de nekem a forró jelenti a meleget a meleg meg már a hüvöset :) párom ki is van akadva azt mondja mindig, hogy egyszer még főtt csirke lesz belőlem :)

Vanilla jó a vonalzód :)

Andi

KépKép
AFP: Február 22
andy83

Évi akkor az AFP eredmény jó lett?
Nekem egyelőre a számok nem sokat mondanak... nekem még egy hét mire megtudom :?

Tündi nagyon csini kis pocakod van :)

Andi

KépKép
andy83

Sziasztok!

Csak egy pillanatra jövök, még csak most indulunk fürdetni.
A vizsgálaton minden rendben volt és a dokinak igaza lett, tényleg kukac van ott, ismét láthattuk. Szóval, kisöcsink lesz :D :D :D
Mindenkinek puszi, nagyon fel vagyok dobódva :lol:

bekri

Nagyon csini poci!

Évi meg a fészekrakás lázában ég teljesen. Holnap én is kitombolom magamat, ha lesz mivel...

Mi nemrég értünk haza a tornáról. Amilyen veröfényes napsütés volt napközben, na most olyan volt özönvízben. Csurom vizesek lettünk. Holnap is szakadni fog az esö, jaj de jó!

Bekri Bea megkaptad a pü-met? Csak mert közben kidobott a rendszer és nem vagyok benne biztos, hogy el is ment. Remélem nem veszed rossz néven as válszom. :wink:

Döncibe szépen visszatért az élet a napok folyamán. Lassan újra megvan a régi étvágya, aminek nagyon örülök. Köszönöm még egyszer a szurkolást érte!

Jó éjt.

Barbi
Vendég

Évi, ez szuper AFP eredmény (szerintem)

Tünde szép a pocakod.

Kicsit fáradt vagyok, nem igazán aludtam éjjel. Bent meg volt munka bőven. Illetve a cégünk költözik hamarosan és el kell kezdeni összerakni a dolgokat. Szerencsére már nem sokáig leszek az új helyen. :)
Férjecskémnek meg ma volt egy szájsebészeti műtéte. Szegénykém nincs valami jól. Csináltam neki levest, mivel mást nem tud enni. Most megyek is vissza.
Jó éjt!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

bekri, gartulálok a kis kukacoshoz!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Bea kisfiú?!! Jaj de jóó :D

Andi

KépKép
andy83

Hihetetlen, hogy mennek a hetek már 17. hétbe léptünk :)

Lassan elfogy az elevitem szerintetek elevitnél maradjak vagy inkább femibion? Vagy mindegy?

Andi

KépKép
andy83

Ó, és gratula Ircsinek!
Meg Sophie-nak akartam az AFP-értéket, hogy javítsuk a statisztikáját :lol: : 1,02. Ezen is csodálkoztam, mert Kristóf 0,6-ja után ez valósággal csodálatos :lol:
Bmaass, még nem jutottam oda, hogy pü-ket olvassak, meg volt egy olyan érzésem, hogy nem talál viszonzásra a kérésem és amikor olvastam itt a topikon megint hsz-t Tőled, akkor ezt bizonyítva is láttam :wink: Na, de majd, ha nyugisabb leszek, nem lesz pár dolog, ami most nagyon is bosszant, akkor ígérem, hamarosan elolvasom.
Jó éjt mindenkinek!

bekri

Bekri, grt. a kis kukishoz!

babaimádó
Kép
babaimado

szép jó reggelt mindenkinek!
beköszönök és készülődök a csapolásra :D
ha megjöttünk jelentkezem.
remélem nem éhgyomorra kell menni,mert a kávémat megittam :(
nem mondta se a doki se a védőnő hogy hogy menjek én meg elfelejtettem tőletek megkérdezni :(
na puszi

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, ha nem néznek cukrot, akkor ehetsz, úgy tudom.

babaimádó
Kép
babaimado

Jóreggelt!

Én még csak hétfőn megyek vérvételre(16 hetes), de ami kemény az az, hogy 22-ére kaptam időt a 18 hetes UH-ra.... :O Akkor már 20 hetes leszek....
Az gáz?

Évi
Én szívesen csatlakozok, de én a forrócsoki helyett fagyiznék... :P nálam most az a nyerő :)
clárika

Sziasztok!

clárika, szerintem nem gáz, hogy csak 20 hetesen tudják megcsinálni az UH-t. Nyilván nem véletlenül van kiírva a dolog a 18. hétre, de ahogy tapasztaltam nagyon kevés vizsgálat van elvégezve időben. Nekem korábban a 21 hetesen csinálták a genetikai UH-t és pontos, normális eredményt adott függetlenül attól, hogy az AFP-m magas lett.

Bekri, grtaula a kisfiúhoz, bárcsak már én is tudnám, ki lakik odabent... :lol:

Kép

Kép
papirmasni

[quote="andy83"]H írta:andy83ihetetlen, hogy mennek a hetek már 17. hétbe léptünk :)

Lassan elfogy az elevitem szerintetek elevitnél maradjak vagy inkább femibion? Vagy mindegy?

Andi, a betöltött 17 hét, az már nem a 18. hét? Ez a második terhességem, de én sosem voltam képben mit hogy számolnak... pl. az AFP a 16. héten esedékes, így az a 15 betöltött hét, ugye?? De lehet, hogy én vagyok nagyon eltájolva. :D

Kép

Kép
papirmasni

Clarika, az a bizonyos genetikai Uh az úgy van, hogy nem pont a 18. héten kell, ahnem 18-20.. Nekem sem a 18.+0-án lesz pont, hanem kicsit később.

babaimádó
Kép
babaimado

bocsánat az eltűnésért... vagyok. olvasok, csak olyan tempót diktáltok, amit egy 1,5 éves örökmozgóval, aki csak 1-1,5 órát alszik napközben, meg egy férjjel, aki nem igen szereti, ha itthon van is a net előtt lógok, elég nehézkes a lépést tartani! :(

Évi, szerintem fiú! :) jól álmodtad a pöcköt!

Ircsi, gratula a kislánykához!

Bea, neked kisöcsihez!

van még valaki, akinek kiderült!?

jajj, most mennem kell kukucskálni a gyerekemmel... :shock: :lol:

sophie27

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Alig győztem olvasni...

Ircsi gratulálok Katához!

Bea neked meg a kisöcsihez.

Évi szuper az AFp-d, szerintem tökéletes. És még ne éld magad bele a fiúba. Aranyos a legújabb szerzeményed is.

Papírmasni teljesen normális, hogy a 20. héten van az uh. Ezt a genetikai uh-t a 18-20 hét között végzik.

Barbi örülök, hogy jobban van a legény. Most már elég a bacikból. Kerüljön el titeket messzire.
Meg persze mindenkit.

Tündi nagyon csinos a pocakod. Naná, hogy kismamis.

Csillag kitarást mára!

Woody apának jobbulást, neked meg pihenést!

Andi szerintem ha már nem szedsz vitamint az sem gond...És én megértem a barátnődet. Mert első gyereknél én is úgy voltam vele, hogy a műtőasztalon ültem, vártam a dokira, hogy jöjjön beadni az érzéstelenítőt gerincbe és akkor esett le, hogy ebből bizony baba lesz. Át is futott az agyamon, hogy pedig nekem még 2 hetem van hátra, még nem készültem fel rá...

Én a vajúdásról mit sem tudok. Sürgősségi császár volt, így nincs tapasztalatom.

királylány

Sziasztok :)

clárika : ne aggódj én meg márc. 19.-ére kaptam időpontot egy cseppet sem gáz nekünk de nekik igen hogy semmit nem végeznek időben na mindegy ez van kibírjuk valahogy addig :)

Bekri, grataula a kisfiúhoz én isss akarom már tudni ki ez a kis pocihontas bennem :) szeretnék már vásárolgatni neki :)

Képzeljétek az éjjel nagyon rosszul voltam annyira fájt a hasam jobb oldalon alig bírtam meg mozdulni is ,nem tudom mi volt mi váltotta ki ,lehet tegnap túl sokat tettem-vettem itthon egész dél előtt a takarítottam . de pedig ma is csinálom nagytakarítás címen a hálóban meg a gardróbban igaz most óvatosabban de meg kell csinálni valakinek és mivel a fiaim oviban -suliban párom dolgozik így csak rám marad ez :)
Vendég

Vanilla,
hát a "ne stresszelj, nyugodj le" nem egy egyszerű feladat a vajúdás előrehaladott részében. Ez amúgy nagyon egyéni, mindenki másképp is éli meg. A lényeg, hogy a végén legyen egy egészséges kisbabád és te is rendben légy! :) Nekem hosszú vajúdásom volt, lassan tágultam, viszont gyors volt a kitolás, a szülés maga. Én nem kaptam sem EDA-t, sem egyebet, de ez nem a hősködésem miatt volt így, hanem az szülészeten nem volt anesztes szakorvos, csak császárhoz "járt", illetve sürgősségi esetben. Mivel egyik se voltam, így maradt a natúr megoldás, de túléltem. Piszkosul fáj, de megéri és tudod hogy van vége, nem tart örökké!

Dia,
neked miért kellett sürgősségi császár Bencédnél? Hogy viselted?

Csillag,
majd gyere és mesélj mi volt ma!

Bmass,
örülök, hogy jobban vagytok! Hajrá tavasz, hajrá egészség!

Clárika,
én is a 19-20. hétben megyek UH-ra, nem leszel lemaradva semmiről!

Papírmasni,
az AFP-t a betöltött 16. héten nézik, legalábbis velem így egyeztettek időpontot a vérvételre. 16+2 napon fogják levenni.

Bea,
gratula a kisfiúhoz! Mi is arra vágyunk, persze ha lányka, akkor se hagyjuk a kórházban :wink:.

Ircsi,
hiányzott a reggeli beköszönésed :wink:

Ilangom beteg lett ma reggelre, sztem újra torokgyulladás.... gondolom ez a nagy enyhülés kedvez a baciknak, vírusoknak.

Vigyázzatok magatokra!
Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Illangonak jobbulást!

Ctg-re mentem Pestre és nem volt jó a szívhangja. Hiába ismételték meg vagy 5x, nem akart változni, ezért a doki bentfogott megfigyelésre. Bevittek a szülőszobára és infúziót kaptam, de nemhogy nem javult, hanem romlott ezért a doki a császár mellett döntött. Utólag kiderült, hogy a köldökzsinór rá volt tekeredve a nyakára. Nem biztos, hogy a reggelt megérte volna... Ezért kellett. Még szerencse, hogy akkor nem tudtam, hogy pánikba kellene esnem, így tök nyugodt voltam, csak utána ijedtem meg.

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?