Jaj, lányok, én ma nagyon pozitív vagyok!
Az éjjel szokás szerint nem tudtam aludni, így keresgéltem a neten. Eszembe jutott, hogy kedden azt mondta a pszichodoki, hogy inkább cseh oldalakon keresgéljek ők többet foglalkoznak az ilyen betegségekkel. Azt én is tudtam, hogy ők gyógyszert is fejlesztettek ki a kezelésére, de gondoltam elég információm van már a szlovák és a magyar oldalakról.
Na, szóval éjjel rákerestem csak a cseh oldalakra. És képzeljétek találtam egy orvosi lapban olyan cikket amiben Olomoucban ilyen betegségben szenvedő kismamákról írtak! Igaz csak 3 esetet írtak le és abból 2-nek lett babája a 3. még csak tervezi. Pontosan leírják a gyógyszeres kezelésüket is és teljesen egészséges babáik születtek. Az is igaz, hogy 21 évesek, de aki próbálkozik az már 28. Neki már volt 3 vetélése a 9.,12.,16. héten, de akkor még nem kezelték, csak utána állapították meg nála ezt a betegséget. Azt is megtudtam, hogy ezzel a betegséggel a 12-20. hétben veszíted el a babát, mert a placentában lévő erecskéket teszi tönkre. Ezzel megint csak odajutottam, hogy ha hamarább foglalkoznak az eredményemmel (már a 10. héten tudták, hogy magas a trombocitaszám) és ha nem is tudták volna melyik betegség, de higították volna a vérem megakadályozhatták volna....aztán közben mehetett volna a pontos diagnózis felállítása
Na, most már ez a múlt, fő, hogy úgy érzem újra van esélyem. Ráadásul a kismamáknak volt, hogy a terhesség alatt 2000 körül volt a szám, így megnyugodtam, még nincs "nagy" baj az 1036-tal. Mire próbálkozhatunk addigra lenyomhatják
Ja és igaz,hogy a tankönyvek 10 max.15 évet írnak egy helyen találkoztam 20 év túléléssel, de a legújabb cikkekben azt írta kezeléssel és odafigyeléssel abszolút normális hosszúságú lehet az élet...na ez jó, mert nálunk a családban mindenki 80 évnél tovább élt
A babavárás alatt pedig a kezelést és az esetleges hetek, hónapokig tartó kórházat már ki bírnám
Így ha közvetve is, de segített a pszichodoki
Március 2-án megyek hozzá, majd megköszönöm neki!
Ilyenkor nem bánom, hogy nem Mo-n élek, mert amennyi betegségem nekem már volt (vesekőműtéttől kezdve a szívműtétig), már min. egy ház árát az orvosokra költöttük volna
és akkor még a teherbeesés, terhesség, szülésről nem is beszélek...ja és a fiam kezelései ami a koraszülöttségből adódott - transzfúzió, állandó ellenőrzések stb. Ez nálunk nem került semmibe a biztosításon kívül. Csoda, hogy Mo-on még élnek emberek és születnek gyerekek....