Sziasztok!
Úgy tűnik van egy kis időm,úgyhogy sok lesz belőlem, előre szólok
. Alvás dolog teljesen megoldódni látszik, 3-4 napja egyszer sem /!!!/ ébredünk éjszaka,alvás van este fél 9-től reggelig. Fél 7-kor ébred először,vagy álmosan és még visszaalszik,vagy dumálva-nevetve,akkor már nincs alvás. Most talán elkiabátam a dolgot,eddig akárhányszor megírtam a pozitív változásokat, Murphy közbeszólt
Vencel már tök stabilan áll,és próbálgatja szárnyait. Már fel tud állni az erkélyajtónál,és a hűtőszekrénynél /ezek tapadnak egy kicsit/. nem tudom,már többen írtátok,hogy de majd ha itt meg ott feláll,stb... én minden új mozdulatnak nagyon örülök,és beismerem,hogy egyre strapásabb,mivel már pisilni sem merek kimenni,mert egyből megcéloz valami izgi helyet
De én olyan bolodgan ülök egész nap a közelében,hogy elkapjam,ha kell,vagy segítsek neki,megakadályozzam egy-egy nagyobb balesetét.
Ági,
Ez a pelenkázás tényleg egyre nehezebb,és még nem is tudnak elszaladni
Nálunk az esti fürdetés után a leghúzósabb,amikor már álmos. Ez apa harca,én mindig csak kihallom, hogy halad a küzdelem
Ági,Ini,és akit még érint a megkülönböztetés,
Ez annyira szörnyű! Én egyke vagyok, ez remélhetőleg nem érződik rajtam annyira,de nagyon igénylem, a 100%-os rám és családomra figyelést. Ugye az én szüleimnél ez sima ügy,vencel a központi szereplője a mindennapoknak, a férjemnek van egy öccse. Ő még sulis, tehát nálunk volt az első esküvő,első lakásvásárlás,első unoka. És valahogy a férjem is mindig kicsit első volt,nemcsak korából adódóan. Akárhányszor elmegyünk hozzájuk,most ott is csak Vencel a téma. Én ezt nem bánom,sőt,és ők nagyon is igyekeznek odafigyelni a másik gyerekre is,de én mégis gyakran érzem úgy,hogy a férjem öccse helyében nekem ez kicsit sok lenne. nem tudom,érthető vagyok-e. Ráadásul ha ez tényleg látványos és egyértelmű,akkor biztos,hogy beszélni kell róla, mert egyszer úgyis robban a bomba,jobb megelőzni. De egy ilyen helyzetet nagyon nehéz lehet lekommunikálni. Ráadásul abban is biztos vagyok,hogy ha a megkülönböztetés az unokák közt is megy,azt ők is érzik, csak még nagyon sokára tudják ezt megfogalmazni akár saját maguknak is. É shogyan magyarázhatnád ezt el egy kisgyereknek,annak érdekében,hogy ne sérüljön,ha még mi felnőttek sem értjük
?!... Annak azért nagyon örülök,hogy jól sikerült a keresztelő
Bogi!
Remélem már jól vagytok! A császár utánról: szerintem ez olyan ,mint az egész anyaság,terhesség. nem egyformán éljük meg,vannak született anyák és vannak,akiknek ezt "szokni" kell az első perctől. Akinek az egész terhessége a világ legcsodálatosabb érzése és arról szól,hogy lesi a baba minden rezdülését,és tényleg lelki harmóniban várják a nagy napot,annak biztos nem okoz akkora gondot egy császár. nekem problémás volt a terhesség, készültem is lelkileg a császárra, tehát ez nem ért villámcsapásként,és a legcsodálatosabb pillanat volt,amikor kiemelték a fiúkat
Apa az üvegen túl zokogott,és maga a műtét semmit nem vett el a dolog a születés varázsából. Tovább megyek:a 7 hét intenzív nem igazán természetes körülményei ellenére is nagy boldogság volt az anyaság első periódusa,és a gépek csipogása,infúzió, csövek, ellenére is sikerült megalapoznunk Vencellel egy csodás-anya-gyermek kapcsolatot. De olyat is ismerek,aki képtelen volt bejárni az intenzívre,vagy aki pszichológushoz járt a császár miatt,mert nem érezte igazi anyának magát.
Tigri!
de jó,hogy valaki látott minket
Amúgy épp Tündével,meg Hicuval voltunk, tehát a csini pocakos tényleg Hicu lehetett! Olyan ritkán jársz erre
Tünde!
Igen,igen ,most már talizzunk! sajnos senki nem ragált a meghívásomra
,de továbbra is áll a dolog! Jövő kedden Vencel névnap,mivel mi hétvégén már előünneplünk a családdal, sok szeretettel meghívlak Titeket /nem csak Tünde+Kitti!!!/ egy babazsúrra hozzánk. semmi extra,veszek kölyökpezsit /talikon ez bevett szokás
/,koccintunk egyet és a babák meg eljátszanak. Egy babákkal és játékokkal teli délután mindannyiunk számára ajándék,nem?Jó lenne,ha reagálnátok.
Más. Mi is voltunk tegnap mondókás-éneklős játszóházban,nagyon jó volt,bár egyre nehezebb Vencelt babkocsiztatni. Folymatosan felállt,amitől én szívgörcsöt kaptam,így öt percenként haladtunk egy métert
.
na most már aztán elég belőlem!
Vicék,és többi betegek,gyógyuljatok,eltűntek pedig jelentkezzetek!
Puszi:
Buksi