Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

InesKép
Ez azért nem semmi ahogy Spock leirja, van amivel nem száz százalékig értek egyet.. de az már máslapra tartozikKép Amugy hála érte neked hogy beirtadKép

VicKép
++++++++++++++++++++++++++++++++++ez a sok pozitiv energit küldjük a gyors gyógyuláshoz Dorcinak. Szegénykém, és olyan rossz hogy tehetetlennek érzi magát az ember csak simizni tudja meg ölelgetni hogy csillapodjon a kis nyöszörgése.
A mongolt köszönöm, négy év alatt nem sokat ment fel az ár, már akkor is szuper volt, a fürjtojást én is kiprobáltam isteni volt, meg ettem mufflont is, érdekes ize volt, izlettKép Lehet hogy apáját rászedem hogy menjünk el, a gyerekkért a felét nektek is ki kellett fizetni, mert nálunk ugye Dani nem hiszem hogy enne is ott bármit, max fött burgonyátKép

BogiKép
Szegénykém, mennyire rossz lehetett neki és milyen megkönnyebbülés kivül látni a kajcsijátKép
Neketek is megy ezerrel a gyógy csomag, hogy gyorsan meggyógyuljon a család.

RebiKép
Nálunk már a ruhacsipesz nem köti le, most a kedvence a szemeteskukája, van egy kb 6 literes mini kis kuka, abban szoktam belerakni napközben a pelusokat és este meg, vagy éppen amikor megyek kifelé, kiviszem, nah ezt szereti most nyitogatni, természetesen most használaton kivül van, nehogy már a pelusokat szedje szétKép

HajniKép
Tök édi a csajszi a szék alattKép, Dani a hintaszék alá szokott bemászni és utána baromi hangosan reklamál hogy vegyem ki mert nem tud megfordulniKép
A danonimoból Dani simán bevág kettőt, nem tom kitervezte ilyen kicsireKép

Most megyek mert jön hozzánk egy biztositós srác, akarunk valamit kötni Danira.

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Itt egy elveszett bárány. Már régen nem olvastam, de most jól esett, hogy Buksi pl. hiányolt, így bejelentkezem.
Mi szuperül vagyunk,kijött a második fogunk is, no nyálzás, viszont extra sok éjszakai felébredés. 3 napja ő a világ legboldogabb babája, tegnap ezer helyre hurcoltam magammal, még csak rosszallását sem fejezte ki ezügyben, mindenkire mosolygott.
Votlunk hétfőn egy zenebölcsis foglalkozáson, azt is végigvigyorogta, nagyon élvezte. Szerintem, ha bejön a rossz idő, elkezdünk járni. Újraindult az uszi is, hangosan nevetett, amikor meglátta újra a medencét... Még mindig 2-3 órát alszik délben, egyfolytában, meg egy félórásat 5-6 körül. Igyekszem úgy mozdulni mindenhova, hogy a megszokott idejében ágyban legyen, így hepi a nap.
Ja, és egy új szokás: esténként szokása lett a fürcsivizébe elintézni a kakit is, szerintem azért csinálja, hogy átjöhessen hozzánk a nagykádba, ugyanis szimultán fürdik az egész család.
Ja, és dokit váltottunk, nagyon aranyos az új és homeózni is tud.
Judit, gratulálok a nővérednek, most már biztosan jobban örül, hogy nem lett császár.
A betegeknek jobbulást kívánok! Tali ügyben esetleg én is benne vagyok, szerintem az IKEA egész jó ötlet, már régen akarok úgyis arra menni.
Ja, ha valakinek esetleg szüksége lenne szeptember 30-ig 2 db Lufthansa, Európán belüli repjegyre, egy jelképes összegért szívesen átengedném, csak gyorsan kell dönteni, mert 30-án lejár. Sokat repültem régebben, és a bónuszmérföldekből jött össze. CSak a reptéri illetéket kell kifizetni.
Orsi! Nem felejtettem el a találkát, egy időpontban kellene megállapodni.
Most mennem kell, hiába olvastam vissza, mire végére értem, Dorka felébredt. Indulunk be a városba. Mindenkinek szép napot, pusszancs

Szilvi és Dorka

Kép
Kép
szilvih

Ági
Az előbb Neked akartam még írni, hogy a Danonino nagyon csábító meg finom, meg minden... de az nem joghurt, hanem asszem túró+tejszín (=1 éves kor alatt nem ajánlatos) Kép

... amióta meg tudom, hogy miből van pl. az epres meg málnás ízű joghurt v. bármi, nekem nincs is gusztusom hozzá... úgyhogy vagy vett natúr joghurtba keverek saját eltett eper lekvárt... vagy a joghurt is saját... így legalább tudom, mit eszek Kép

Levi ma megette a brokkolit (boáááá Kép) .. most majd várhatom a végeredményt KépKép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Szilvi!
Engem erdekel!!!! Szeptember 30-ig kell lerepulnì?
Mekkora osszegre gondoltal?

Orulok, hogy jol vagytok, hogy fogacska jo, hogy kibujt, rogton latszik a megkonyebbules rajtuk.

Utolag is boldog nevnapot Dorkanak. Irhatsz privibe a repjegyrol, addig en is megbeszelem a ferjemmel.

Ines
ini

Sziasztok!

jaj,már vagy háromszor nekiültem,hogy írjak, de eddig sansztalan volt,egyszer meg már megírtam,de Vencel elintézte a levél sorsát KépVelünk minden rendben, ébredés nélküli /néha egyébredéses/ éjszakák, nyugi és jókedv. Most az a legfőbb gyakorlat,hogyan üljünk le állásból balesetmentesen. Néha elég lábremegős a szitu,de nagyon édi Kép Szerencsére eddig nem vagyunk betegek /le is kopogom/,és ezúton küldök gyógypuzsit minden érintett babának és szülőnek!!!!!!!! Ami a talit illeti,és nem adódik más ötlet,akkor nálunk is szívesen látunk bárkit.Persze ha adódik,akkor is örömmel,bármikor. 20 fő felett már talán húzós, de azért bőven van hely. Mi Csepelen lakunk,ami a tévhitekkel ellentétben nem is a világvége, a Borárosról negyed óra HÉV-vel. Aki meg autóval jár,annak nem mindegy ?! Kép KépKép

Szilvi!

Ha csak ezen múlik a bejelentkezésed,akkor hiányollak én szívesen minden alkalommal Kép!Örülök,hogy csak ilyen happy dolgok történtek,érződik is a levélből,hogy jól érzitek magatokat! A jegy persze hogy érdekelne,de nem fogunk azért bunyózni érte,ugye Ini ? Kép

Ági!

csak egy ötlet: nem lenne egyszerűbb a lakást bababiztossá tenni és menjen amerre akar. Nálunk ez a helyzet,nem is igényelt túl nagy rendezkedést,és neki is nagy a tér. Pár konnektor,kábel,törékeny dolog feljebb pakolása, vegyszeres szekrény lezárása, kuka biztonságba helyezése.

Orsi,

Recept? Recept? Recept?

Ini,

Olyan rossz volt olvasni,amit a keresztelőhöz való hozzáállásról írtál, örülök,hogy azóta javulni tűnik a helyzet! A rokonait nem válogathatja az ember Kép. Évfordulós meglepiről kaphatunk több infót? nagyon kivi vagyok!

Bogi,

Amit az alvásról írtál,azért nem olyan vészes. Én is mindig megpróbálok választ találni a miértekre,de lehet,hogy nem érdemes. Talán az elején nem alszik olyan mélyen,és amikor fordul egyet álmában fel is riad rá,és hát persze,hogy anya kell! De ennél sokkal egyszerűbb és bonyolultabb magyarázat is lehet Kép

Hajni,

A szüléses kérdésem mindenkinek szólt,örülök,hogy Te is reagáltál. A császárt valban nem úri passzióból választjuk /többnyire/,nekem az előtte való bizonytalan éjszaka,kiszolgáltatott helyzet /dokim vhol Dél-Amerikában Kép/ után maga volt a megváltás,hogy történik valami végre,és ha utána másképp történtek volna a dolgok,életem legszebb élménye lett volna,és már a varrás után öt perccel azonnal kezdtem volna elölről az egészet. És mennyi plusszal jár ehhez képest egy normál szülés! nagyon remélem, hogy egyszer részese lehetek,persze csakis akkor,ha ez nem veszélyes a babára nézve. Tetszett Spock Kép,bár azért megnézném magam adott helyzetben Kép...

Puszi mindenkinek

Buksi
kisbuksi

SziasztokKép

BuksiKép
Ennél bababarátabbá már nem tudom tenni a lakást, az egész az ővé, még egy lakás kéne hogy eltudjam pakolni az ő magaságában maradt dolgokat, a plafonon már gondolkodtamKépKépKép

Olyan édik mikor leülni probálnak, a kis remegős lábacskájuk, és milyen boldogok mikor sikerülKép

SzilviKép
Jó hogy ujra jelentkeztélKép A zenebölcsis dolognál a ringatóra mentetek? és ha igen akkor hova?

RebiKép
Hm én adtam neki már turót és hála jól fogadta. A danonimoból meg azért nem egy mennyiséget evett megKép
Hm és ha még a többi ezer fajta kész kajócáról tudnánk hogy miből készült, szerintem visszajárnánk az erdőbe vadászni és bogyókat gyüjteniKépKépKép A gyümi joghurtot mi is saját keverés alapján készitjük inkább.

Most megyek mert séta jönKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Buksi, recept: csirkemellcsikok soba, borsba, lisztbe forgatva, megsutni vaj+olivan aranybarnara, kiszedni, uabban a serpenyoben ismet vaj+olivan ujhagymat fonnyasztani, bele szeletelt erdeigomba, kisse fozni, majd felonteni tej+tejszin+magosmustar+szeleteltcsemegeuborka keverekkel, mehet vissza a husi, osszerottyantani meg kb 5percig es kesz! Mi csavart tesztaval ettuk. ISTENI es hamar elkeszul! Jo etvagyat!
Hogy alltok a felallassal es leulessel? Buksi nem akarlak elszomoritani, de az csak egy dolog, hogy feljebb kerulnek a "veszelyes" dolgok, majd mikor a falba "kapaszkodva" is felall ... szoval tudnak meglepetest okozni! Nalunk a suto, a mosogatogep, a mosogep a nyero, es az erkelyajto. Ezeken jo sok foga's van ... Kép
Az en szulesemrol pedig annyit, hogy majd meghaltam a fajdalomtol, de ujra atelnem ugyanigy (se EDA, se semmi, csak pici vagas), de ha csaszi kell, hogy legyen a kovetkezo, amit egyenlore csak remelni tudok, akkor el kell fogadnom. Remelem egyszer, ahogy irtad, reszese lehetsz a normal szulesnek. Kép En meg fogok tudni szoptatni joval tovabb.

Ines, remelem rendben hazaertetek. Sikerult harisnyat venni? Bence sem az elso unoka, de hala istennek a dedi meg mindig odavan meg vissza. Az en szuleimnek az elso, ugyhogy meg elvezi a halmozott kenyeztetest. Azert az nem lehet kifogas, hogy Oli mar a "sokadik" unoka, neki akkor is az elso es egyeduli kereszteloje lesz! Remelem megis meggondoljak magukat a rokonok!Kép Kepet tegyel majd fel!

Szilvi, talalkat megbeszeljuk. Irigyellek Dorka alvasat illetoen. Delben 2-3 ora alvas ... Kaki Kép Mondcsak mekkora kadatok van?Kép Orulok, hogy jol vagytok!

Hajni, Alexa kulon szobaban alszik a matracon? Es milyen almaid konyhaja?

Agi, kotottetek vmit Danira? Masnit? Kép A danonino picisegen en is csodalkozom. En neha mar el sem merem olvasni mit eszunk. Ugyis megesszuk. Es ugysem megyunk vadaszni, no meg biokertem sem lesz. Kép A Mongol jol hangzik!

Rebi, egyes receptek szerint a turo 6 honapos kortol adhato, mivel konnyen bontja a szervezet, mert mar atment egy kicsapodasi folyamaton. A babak tobbsege szereti es tele van kalciummal. Bencenek csak 8honaposan mertem adni, de o is jol fogadta, sot nagyon szereti. De persze itt is, mint minden masban is, eltero is lehet a velemenyunk. Hozzateszem Bence nem szopizik.

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást aki beteg (így nekünk is Kép )
Lili már sokkal jobban van mint mi, aminek örülök, és remélem nem fogjuk visszafertőzni.
Most férjem haldoklik, de nagyon. Mint afféle férfi Kép
Bele akar halni a náthába. No comment Kép

Mások férje is ilyen hisztis, ha beteg?

Szilvi!
Én is örülök ám, hogy jelentkeztél.
Jó lenne Dorka babáról képet látni Kép

Buksi!
Milyen kérdésed volt a szülésről? Visszaolvastam, de úgy látszik gügye vagyok, mert nem találtam meg.
Bocsi, megtaláltam Kép

Szóval mint császáros Kép válaszolok én is.
Nekünk is kényszermegoldás volt a császár, rossz szívhang miatt, aztán kiderült, hogy részleges lepényleválás, és sokszoros köldökzsinór nyakratekeredés volt az oka.
Mikor közölték, nagyon megijedtem, azt hiszem kicsit sírtam is, mert nagyon rendes szülésre készültem. Aztán ahogy emlékszem, az egészből a remegés maradt meg, mint kellemetlen emlék, de azt is ki lehetett bírni.
És hamar akartam a másodikat, mostmár úgy vagyok, hogy kivárjuk a két évet a két szülés közt, mert meg AKAROM tapasztalni a NORMÁL szülést is.

Most én is felteszek egy kérdést ezzel kapcsolatban.
Hogy éltétek meg később a császár után az anyává válást? Nekem nagyon hiányzik az a bensőséges hangulat, kapcsolat, ami egy normál szülés után lehet. Ha a férjemmel való kapcsolatomra gondolok, akkoris ezt mondom. Hiányzik, hogy nem lehetett velem, csak egy üvegablakon keresztül láthattam, és ő rohangált fényképezni ide-oda.
Neki is hiányzik az élmény, ezt ő mondta.
Jó lenne kipróbálni Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi, nalunk bent volt a parom, de o legkozelebb tuti nem lesz bent. Most legalabbis igy gondolja. Borzalmas fajasaim voltak, nem kaptam EDAt, az injekcio semmit sem ert, ahogy a furdo sem. A szenvedesem lattan, hogy nem tudott segiteni, teljesen kiborult. Megnehezitettem a dolgot azzal, hogy nem birtam befogni a szamat, ugyhogy uvoltottem minden egyes fajasnal ... Azt hiszem akkor meg nem keszultem fel a szulesre teljesen. Hala egnek gyorsan lezajlott a dolog. Nem sok kellett, hogy ot kelljen apolni. Az biztos, hogy egy csoda, amikor a melledre helyezik a csoppseget, megszunik minden korulotted, az euforiatol nem emlekszel a fajdalomra, nehezsegekre, de az anyasag, a bensoseges kapcsolat, hangulat az (velemenyem szerint) nem a szules mikentjen mulik. A terhesseggel kezdodik, az elso erintessel folytatodik, majd jon a tobbi. Remelem, ahogy Buksinak is irtam, Te is aterezheted majd ezt.

pussz
Orsi
orsi17

Bocs, meg annyit, hogy nekem rengeteget jelentett, hogy O bent volt, nelkule nem is tudom ...
orsi17

SziasztokKép

OrsiKép
Ez a recept igy reggel táján emberkínzásnak számit ámKépKép Elindultak a gyomornedveim rendesenKép A mai ebéd nálunk kacsa leszKép, ha apa megcsinálja.

IGen kötöttünk a masli mellé egy jövőterv nevű biztosítást, elég jól hangzott, remélem tudunk neki majd az életkezdéséhez segíteni valamicskét.

BogiKép
Egy férfi rosszabb tiz gyereknél, ha betegKép olyankor meg akarnak halniKépKép Enyém apa is eléggé elhagyja ilyenkor magát, de egy szerencsém van, ez még csak egyszer fordult előKép
Azért sok sok ++++++ energia a gyors gyógyuláshoz.

A szüléshez kapcsolódóan:
Nálunk egy jó bő 8 órás vajudás után sajnos császár lett a vége, mert nem tágultam és nagyon magas lett a vérnyomásom, a végén megváltásnak éreztem a mütétet, mert nem sétálhattam, nem mozoghattam és nagyon erős fájásaim voltak az oxitocin miatt. Többször végig gondoltam, hogy hogy alakulhatott volna a dolog, ha nem kiteritve kell feküdnöm és sétálhattam volna vajudás közben, de ez már a mult titka. Apa nem volt bent nálunk, mert nem szereti az orvosi műszereket és a vért, ugy volt megbeszélve, hogy ha megszületik Dani utána jön be a két órás megfigyelésre, hogy együtt legyünk. Mivel császár lett, és engem altattak, igy ő láthatta és foghatta először a fiunkat, nah ezt a pillanatot nagyon sajnálom, hogy nem együtt éltük át. Sajnos a dokim azt mondta, hogy ha tesot szeretnénk, akkor nagy valószinüséggel az már programozott császár lesz, nagyon kisesélyem van a természetes szülésre. Az anyaság igazi érzéséhez nekem sok időre volt szükségem, hogy megéljem, hozzátartozik hogy nem volt a terhességem se problémamentes, sokáig nem mertem őt teljesen magamhoz engedni érzelmileg, mert féltem, hogy őt is elveszithetjük, mint az első babánkat.

Buksi, szerintem nagy esélyed van rá, hogy a következő babócánál átéld a hüvelyi szülés élményeit, az igazi rizikofaktor a sok sok egyében felül a mütéti hegg strapabirósága, ha az nem vékonyodik el tulságosan a terhesség alatt és minden rendben a babóval akkor simán esélyed van a normálszülésre.

InesKép
Majd képeket a keresztelőről ámKép

Mostanában nálunk birkozómecs lett igazán a pelenkázás, főleg amikor van ajándék a csomagban. Dani folyton meg akarja nézni mi van a fenekére ragadva. Multkor nem voltam elég ügyes és a két lába, két keze megfogása egyszerre project nem volt eredményes, egy félórába került mire letakaritottam a müvet a kezéről, a pelenkázóról meg ahova még sikerült kikennie a kakitKépKépKép
MEg neki állt a peluseltávolitási munkálatoknak, én bepelenkázom, ő meg simán kinyitja magán.
Ti hogy vagytok ezzel?

MEntem mert még mosnom kell és olyan szép az idő még, talán meg is szárad minden kint.

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok,

Csak gyorsan, mert vendégeket várunk; Ini, Buksi, közben azt az infot kaptam a jegyről, hogy mivel interneten fizetendő (az illetéket ki kell fizetni) csak annak nyerő, akinek van hitelkártyája. Mivel nekem nincs, a jegyet vevő személynek kell elvileg hogy legyen. És szept 30-ig kell lefoglalni, vagyis okt. 14-ig kell megkezdeni az utat. Bocs, hogy itt taglalom, de nem volt időm mindkettőtöknek írni. Egy tizesre gondoltam a kettőért.
Képzeljétek a barátnőmnek ma reggel megszületett a kislánya, 3400 g, egészségesek. Azt csak szomorúan írom le, hogy egy másiknak meg meghalt a babája, kromoszomális eltéréssel született, 2,5 hónapos volt... Kép

Egyébként szülésélmény: normál szülésnél is mehetnek a dolgok majdnem úgy, mint a csaszinál; engem utána altatni kellett (méhűri betapintás) és ébredéskor olyan rosszul voltam, hogy azon küzdöttem, el ne ájuljak, mk kezemben infúzióscső, tehát nem tudtam magamhoz ölelni Dorkát. 5 óra múlva kihozták szopizni, majd jött az éjszaka, és utána csak a harmadik napon lehetett velem, úgy, mint a császárosoknál. Sőt, volt olyan császáros, aki már másnap vígan rohangált a folyosón. Tehát nagy különbség szerintem nincsen, mindkettő mehet jól és rosszul is.

Ági, nem tudom, mi az a ringató, de szerintem nem, Soroksáron voltunk, egy olyan csajszi tartotta, aki az aktív szülés kp-ban is dolgozik/ott, szerintem elég jól csinálta, a hangszerek lehettek volna kicsit profibbak.

Orsi, szerintem célozzunk meg egy napot, meg egy játszóteret, nekünk inkább 3 után szokott jó lenni. Esetleg kedden?

Férjek tetszhalála: nálunk inkább én vagyok a hipochonder Kép (így írják?). Férjecském meg ritkán beteg. Most viszont éhes, és ezt és a bevásárlást rosszul tűri, úgyhogy száguldok a konyhába... Bocs, bocs akinek nem írtam.

Sok puszi Szilvi és Dorina

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Szerencséesen megérkeztunk. A keresztelőn meg a legnagypbb örömömre MINDENKi részt vett.(kivéve a dédik, akinek korai az idopont).
Szombaton telefonáltam a sogornőmmel, es közölte, hogy majd rohannak haza, mert apósomnak is figyelni kell náluk az átépítést,anyósom meg félti az édesanyját a testvérével hagyni.
Na akkor aztán ideges lettem és megmondtam a magamét finoman. Férjemet sajnáltam nagyon, mert nagyon nagy különbséget tesznek ő és a huga közt. A hugáért mindent azonnal,ő meg kapálózhat.
Férjem névnapjára hívtam őket kávéra, tortára, de senki nem jött. Ennyi.

A keresztelőről képeket teszek majd fel, csak várom, hogy a sógórom küldje őket. Hanna nagyon szomorú, hogy nővérem, sógorom és a gyerekek visszamentek Grazba. Imádja őket. Néha szereposztást végez a Hanna , én vagyok a nővérem, férjem a sógorom, Oli a nővérem fia, Hanna meg a lánya. Így is kell szólítanunk egymást.

Buksi!
A rejtvényre nem marad idő, kifáradtam, bár lett volna elég időm amióta elküldted. Szülinapjára leptem meg.
Mi legyen a repjeggyel? Nekem van kártyám. Neked is? Jó meglepi lenne az évfordulóra Párizs.
De mi lenne, ha Szilvi kisorsolná? És majd megmondja nekünk.

Bogi!
Szerintem is az érzések már a pocakban kezdődnek. Én bennem rögtön erős anyai lérzések voltak, szerintem ez ne igazán attól függ, hogy ki hogyan szült. Itt a hormonok is nagy szerepet játszanak. Én sírtam örömömben, amikor kivették őket és rögtön megmutatták és puszit adtam nekik.

Orsi recept szuper, ki is másolom majd. Azért a grazi útról rakok fel kéept.
puszi
Ines
ini

Kép
ini

Ha eleged van abból, hogy babakocsival nem jutsz át az aluljárókon, fel a villamosokra, gyere a babakocsis tüntetésre!

Blaha Lujza tér, szept.20. 15.30.

(Nehogy elfelejtsétekKép)

PUSZI!!!!!!!

(Ui: csütörtökön megyünk 4D UH-raKépKép, eddig betegeskedtünk, DUdu, MAshu majd én.. ezért nem pörögtem annyira. Az UH után jövök, beszámolokKép)

hicudzsi

Ini,

Legyen a Tiétek a jegy,mi mindenképp Vencellel mennénk, de addigra nem is lenne kész az útlevele Kép. Tényleg jó meglepi lenne Párizs Kép

Még jövök...

Buksi
kisbuksi

Buksi!
A babaútlevél nagyon gyorsan készen van!!!!!!!

Mi egy szerdai napon mentünk be az okmányirodába és hétfőn már hozta a postás!!!!
PUSZI!!!!

hicudzsi

Bocs, hogy belepofázok, nem tudom mikor lenne az út, de ha több hetetek (mondjuk 2) van még az indulásig, szerintem akkor elkészülne!
PUSZI!

hicudzsi

Sziasztok!

VillámVic leszek, mert még betegek vagyunkKép

Van pár Kecskeméti bébipapink, de Dorka "nem eszi meg" ezt a márkát. Mivel mi ajándékba kaptuk, és én nem üzletelek babakajákkalKép, így ingyen odaadnám annak, aki érte jön.
Lássuk, mik is vannak:
Sütőtökpüré (4 hós kortól, 2005.09.05- ig jó)
Alma- mandarin pulykahússal (11 hós kortól, 2005.08.04- ig jó)
Őszibarack pulykahússal (5 hós kortól, 2005.11.25- ig jó)
Brokkoli pulykahússal (5 hós kortól, 2005.12.30- ig jó)
Hawaii pulykamell burgonyával (8 hós kortól, 2005.11.27- ig jó)

Akit érdekel, az szóljon.

Üdv,

Vic

Ui.: Rebi, Orsi, Zita, köszönjük a gyógyító puszikat, energiákat!!! És a képeslapokatKép
Victoria

Köszi Hicu Kép! Szilvi Drága! Vedd elő a jobbik balkezed,és sorsolj! Mi meghajolunk az eredmény előtt Kép...

Buksi
kisbuksi

Rebi,ha erre jársz,vagy bárki!

Mi a véleménytek a patiszonról? Tegnap azt csináltam, Vencel megkóstolta,és szerintem egy félkilót is szívesen megevett volna. Persze csak egy falatot kapott,de van még belőle, csak tanácstalan vagyok. Gyanítom,hogy még nincs itt az ideje,de hátha Kép Előre is köszi.

Buksi
kisbuksi

Buksi! Szerintem a patiszon tökféle és mint ilyen, etethető vele a gyerekKép
Látsz valami kiütést a gyereken? Pöttyök, vagy fájt este a hasa?
Ha nem, szerintem nyugodtan adhatsz nekiKép
PUSZI!
(Már megint a szám járKép)

hicudzsi

SziasztokKép

Gyors bekukkKép

BuksikaKép
Bébi utlevél max egy hét és kész, én a Lurdiházban csináltattam Daninak, egy ezresbe kerül, kell hozzá az anyakönyvi kivonata és a két szülő is.
Tököt 9 hónapostól lehet adni, igy szerintem simán mehet a patiszon neki.

VicKép
Utólag is boldog névnapot küldünk Dorcinak,és rengeteg pozitiv energiát hogy gyorsan győzzétek le a bacikat.

InesKép
Akkor minden jó ha a vége jóKép) Legalább erőt vettek a rokonok magukon és elmentek. Tudom pocsék érzés amikor az ember ugy érzi őt kevésbé szeretik, vagy kevésbé fontos, nálunk hasonszörű a helyzet, anyumék az öcsémet preferálják kisgyerek kora óta jobban, ez most még az unokáknál is kijön, ha vásárolni mennek, vagy éppen megkérnek engem hogy vegyek nekik ezt vagy azt, mindig kérnek turorudit vagy egyéb nyalánkságot a másik két unokának, de még egyszersem mondták, hogy vegyél egy banánt a nevünkben DaninakKép((((( Nah mindegy, bocsi csak ez kikivánkozott belőlemKép(((

HicuKép
Várjuk a 4 D es képet/képeket ám. Sok sok kismamát és kerekes székest a demonstrációhoz, bizzunk benne, hogy végre nem süket fülekre talál a kérés.

SzilviKép
www.ringato.hu ez is zenebölcsis foglalkozás. NAgyon gondolkodom hogy hetente egy alkalommal én is elviszem Danit, csak nem a legközelebb van hozzánk sajnaKép Az előnye a hátránya annak hogy peremkerületen lakunk....

Megyek mert a fiam felfedező utra indult a cipős szekrénybe, sajnos nem zárható kulccsalKép

puszi
Águ

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági,
Nagyon- nagyon aranyos vagy, de Dorka névnapja febr.6- án vanKépKépKép Jaaaa, a képeslapok, azok "Gyógyulj meg", és "Jobbulást" képeslapok voltak!
Gyógyító energiákat köszönjük!

Puszi!!

Vic
Victoria

Sziasztok!

Ini!
Jó, hogy mégis elmentek a rokonok Kép
Egyébként nálunk elég családias volt a keresztelő. Keresztszülő, nagyszülők, meg mi. Más nem is akart eljönni, és aztán már nem is hívtunk senkit. De jó volt így.

Buksi!
Szerintem sincs gond a patiszonnal. Pláne ha Vencelnek ízlik. Én sokáig úgy voltam Lilivel, hogyha ízlett neki valami, akkor adtam, mert annyira nem evett semmit. Mondjuk azok általában a megfelelő korú kaják voltak.

Hici!
4D képeket tegyél ám fel! A barátnőm meg ma megy, remélem ő is hoz majd képeket.
Hány hetes vagy most?

Szilvi!
Gartulálunk a barátnődnek. Kép

A másik barátnődnek meg őszinte részvétünket fejezzük ki. Kép
Egyedül Buksi tudhatja mit érez most a barátnőd, én el sem tudom képzelni, de iszonyú nehéz lehet. Talán ha nem első baba, és volt testvére, akkor segít átvészelni neki.

Puszi mindenkinek!
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

De jó, hogy benéztem, majdnem elfelejtettem a babakocsis tüntetést! Remlélem, sokan lesznek, és sikerül öszefutni!

Ági, majd megnézem a ringatót, ha nagyon belváros, nekünk sem jó. Fél óráért nem érdemes egyet utazni.

Buksi, mi már ettünk padlizsánt, cukkinit, tököt, nem volt semmi gond belőle, kivéve, hogy a tököt utálta. Szerintem a patisszon is mehet. Repjegy ügyben: nekünk is 3 nap alatt lett kész az útlevél. Az a javaslatom, hogy mailben írjátok meg, mikor mennétek, hova, és megnézem, hogy hogyan, milyen átszállással van oda lehetőség, és mennyi a reptéri illeték. címem a profilomban.

Ini, ne idegesítsd magad a rokonok miatt, ilyenek és kész. Nehogy megsértődj, de olyan érdekes volt olvasni téged, érezhető volt a német nyelvtan az írásodban.

Hicu, olyan furcsa, hogy neked már ott van Csöpp a hasadban, és UH-ra jártok!

Képzeljétek, én meg 18 hónap után megint nagylány lettem! Ezzel egy időben újra rámjönnek a tterhesség előtti streccs nélküli 27-es nadrágjaim! Jippi!

Megyek, mert már csak egy fél órám van ébredésig, pusszancs

Szilvi

Kép
Kép
szilvih

VicKép

EzerboccsésegyanyamaciKép) Csak azt láttam a naptárban, hogy Dóra és nem néztem továbbKép( ne hari érte...
De azért inkább kétszer mint egyszersem, nem igazKépKép

SzilviKép
wow, gratula, hogy simán rádjön a gatyódKép ÜGyi vagy nagyonKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Szilvi,
mail ment, én is néha csodálkozom, mikor olvasom magamat, hogy mennyire németes.HA beszélek, akkor is érezhető,de nem az akcentuson.
Néha az -e kérdésekkel vagyok bajban, férjem mindig kijavít.

Buksi!
Csináltassátok meg az útlevelet, valóban hamar kész van. Lehet, hogy szügségetek lesz ráKép
Ti hova mennétek?
Patiszont nyugodta adhatsz neki, tökféle. Cukkinit is eheteik, akkor ezt is.

Vic,Bogi!
Jobbulást nektek.

Hicu!
Hogy vagytok? Név van már?

puszi

Ines
ini

Jön valaki demonstrálni a Blahára? Hicu,Rólad tudokKép

Szilvi,
mail ment Kép

Köszi a tanácsokat. Biztos meglepődtök,mégsem adtam a patiszont. Máshol is és magánban is volt aki 9 hónapot írt,és Vencel ugye 7,5-nél jár,várok még Kép

Buksi
kisbuksi

<pre>

Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.09.20
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 6 hónap 23 nap 29.máj
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 6 hónap 27 nap 30.ápr 15.nov
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 7 hónap 3 nap 21.márc
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 7 hónap 4 nap 11.júl 01.okt
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 7 hónap 4 nap 25.ápr
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 7 hónap 7 nap 28.jún 20.júl Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 7 hónap 10 nap 11.júl 09.ápr
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 7 hónap 17 nap 21.márc 25.aug Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 7 hónap 23 nap 10.szept 24.máj Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 7 hónap 27 nap 17.nov
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 7 hónap 30 nap 26.nov
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 8 hónap 3 nap 28.jún 29.máj
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 8 hónap 4 nap 21.nov 23.jún Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 8 hónap 8 nap 29.ápr 18.ápr Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 8 hónap 12 nap 06.febr 10.okt
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 8 hónap 13 nap 14.febr 24.jún
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 8 hónap 14 nap 02.szept 18.jún
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 8 hónap 17 nap 27.júl 26.nov
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 8 hónap 21 nap 05.nov 11.júl
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 8 hónap 24 nap 18.máj 23.jún
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 8 hónap 26 nap 13.jan 24.jún Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 9 hónap 1 nap 20.aug 18.jún
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 9 hónap 2 nap 20.aug 03.júl
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 9 hónap 11 nap 21.júl 16.dec
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 9 hónap 12 nap 15.márc 05.márc Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 9 hónap 17 nap 28.szept 19.márc
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 9 hónap 19 nap 23.aug 17.márc
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 10 hónap 7 nap 06.jan Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 10 hónap 12 nap 30.nov 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 10 hónap 16 nap 28.márc 29.máj
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 10 hónap 20 nap 17.nov
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 10 hónap 21 nap 09.máj
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 10 hónap 30 nap 21.júl
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 11 hónap 10 nap 25.ápr 31.máj
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 11 hónap 19 nap 15.máj 22.jún
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 11 hónap 22 nap 03.dec 27.dec
</pre>
ini

Kép
ini

Oli a nővérem kezében, ő a keresztmama.A keresztpapa a férje, ő nem mert elől lenni, mivel nem ért magyarul és félt, hogy kellemetlen helyzetbe kerül, ha kérdik őt és ő nem tud válaszolni.
Kép
ini

Ági!
Elfelejtettem az előbb írni Neked.
Borzasztó, hogy néha a szülők mennyire tudnak feltűnően az egyik gyermekre jobban figyelni.
Szegény férjemnek ez gyerekkora óta így megy.
És szembetűnő. Engem piszkosul zavar.
Oli keresztelőjére semmi segítséget nem kaptunk az ő részükről(Hannánál sem). Huga két gyerekének a keresztelőjét ők szervezték és ők állták.
Bogi!
Mi is csak szűk kör voltunk, és így jött össze a 16 fő.

puszi
Ines
ini

InesKép
Igen, nagyon rossz dolog, de ezt már csak az tudja tetézni hogy ha esetleg kidöl a bili, akkor azt bizonygatják hogy mindkettőtöket egyformán szeretnek és butaság amit állitaszKépKép Nálunk a páromat én szoktam csititgatni, hogy ne szóljon, lépjünk át rajta és legyünk legalább mi boldogokKépKép Az a baj hogy nem tom meddig tudok tűzfal lenni, mert azért engem is zavar nagyon.....
Anyósoméknál ez nem divat, ő mindkét gyerekét egyformán szereti és támogatja, unoka ugyan még csak egy van, a mi kisfiunk, de tudom róla hogy ha a sogoroméknál is sikerül végre a babaproject akkor ő lesz a legboldogabb hogy végre kettőnek vásárolhatKép

Oli tök komoly a képen, nagyon édiKépKicsit meg van illetődveKép

Jányok mi volt a demonstráción? Mesél valaki akinek sikerült eljutni?

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Mostanában úgy érzem,semmire nem jut időm. Csak pár szót megint. A demonstráció nagyon jó volt,bár nem tudom,mennyire eredményes. legjobb a Kolompos fellépése volt,egy csomót táncoltunk. Vencel jól ki is dőlt utána. Találkoztunk Tündéékkel, Hicuékkal /nagyon csini pocakos Kép/,meg más topikról valókkal is. Mi nagyon jól éreztük magunkat! Nem látta valaki tegnap a Tényeket? Egy pillanatra látszottunk tánc közben,de Vencelről volt egy elég hosszú közeli kép is Kép Kép Kép Na most rohanok, de még jövök!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

A tegnapi demonstráció szerintem is jól sikerült, legalábbis mi jól éreztük magunkat. Kép Voltak beszédek, a kerekes székesek táncoltak, bár csak itt-ott tudtam figyelni, de hihetetlen volt, ahogy ott mosolyogva bemutatták a műsorokat. Aztán a Kolompos együttessel meg lehetett mulatni. Én a MTV híradóját láttam, ott Édua szerepelt! Kép

Megpróbálom gyorsan visszaolvastam az elmúlt hét termését.

Ági, nem semmi Danitól, ahogy kimászott a kiságyból. Lépcsőépítés, hihetetlen, hogy ilyen korán is már ennyi eszük van. Kép

Boró, elveszett bárányka, megint elvesztél? Kép Örülök, hogy jól telt a nyaralás, és gratula Kincsednek a sok mutatványhoz. Kép

Buksi, köszi amit írtál a kajálásról. Felolvastam anyukámnak is, mert azért egy kicsit rosszul esett neki, hogy Kittinek nem kellett, amit ő adott. Most már minden okés, és szerencsére most hétvégén már simán elfogadta tőle is Kitti a kajcsit.
A ruhaméret nálunk is összevissza van. A legutóbbi tanácsadáson Kittit 67 cm-nek mérték. Ehhez képest van olyan 56-os, ami még mindig jó rá, de van, amiből már 80-ast hord. Szóval én mostanában inkább csak ránézésre vásárolok, nem méret alapján.

Orsi, hihetetlen, de kiolvastam a 750 oldalas Pottert. A múlt hetem ezzel telt, sokszor nem tudtam letenni. Ahelyett, hogy tanultam volna. Na mindegy, most szerencsére nincs több kiolvasandó könyv a közelembe. Nekünk is van Micimackós könyvünk, de abból nem nagyon lehet olvasni, hiába próbálok mesélni, Kitti csak begyűri a szájába. Kép
Ti hol szeretnétek a keresztelőt tartani?

Na, szerdáig jutottam, majd este még jövök és válaszolgatok, csak most felébredt a gyerkőc.

Pusza,
Tünde
rtünde

sziasztok!
Én Indexen láttam képeket,Andi szerepel rajta, mint szervező.
Férjemmel tegnap átbeszéltük, hogy hány metroállomásról lehet feljutni a felszínre babkocsival anélkül, hogy lépcsőzni kéne.
Egy kezemen megtudtam számolni. Moszkva,Kossuth, a Déli esetleg, de ott is van lépcső, Deáknál is van.

Ági! Neked még írok, csak most mennem kell.
puszi

Ines
ini

Hellóka!

Én is kórós időhiányban szenvedek, úgyhogy most csak hiperröviden:

Buksi én láttak titeket! Kép A férjem nem tudta mit kiabálok, hogy "Ott a Vencel! Ott a Vencel!" Kép (Már Inest is láttam egyszer a tv-ben Kép)
Aztán felfedeztem egy pocakos kismamit is lehet, hogy Hicu volt? Leginkább a pocakra koncentráltam és arra gondoltam, hogy emelgeti a babakocsit...

Orsi, igen a mi szobánkból nyíló gyerekszobában, egy matracon alszik Alexa. Ez vált be a rácsfóbiás csajnak. Bár lehet, hogy előző életében sittes volt és azért nem bírja a rácsokat! Kép
Álmaim konyhája?! Hmmm... Hát biztos van benne hatalmas ablak, szép padló és csempe, hatalmas és gyönyörű konyhaszekrény stb. Majd a lottó ötössel, majd ha lottózok...

Rebi, igen a nadrágom zsinórját eszegeti a képen Kép

Ini, ari volt Oli a keresztelőn!

Vic, remélem már jobban van Dorka! Milló puszi a helyes kis kobakjára!Kép

Pussz, megyek, mert vár egy halom vasalnivaló!
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Itt vagyok újra, csak megint rohanásban.

Bogi, jobbulást az egész családnak! Hát én is tudnék mesélni róla, hogy milyenek a férfiak, ha betegek. Kép Hintaszék, jaj de jó nektek!
Hajni, szék alatti Alexa nagyon édi! Kép A nemzetközi kommunikáció tényleg jól hangzik, bár egyszer azt mondta egy osztálytársam, hogy annyi hülyeséget tanulunk, hogy néha úgy érzi űrhajós kiképzésen vagyunk. Kép Angol és német a két nyelv.

Ines, ez a Spock érdekes volt. Örülök, hogy végül rendben ment a keresztelő! Kép Nagyon jók a képek!

Vic, remélem már jobban van Dorci. Hadd halljuk azt a csomó jóhírt!
Szilvi, olyan jó olvasni, ogy ilyen szuperül elvagytok! Kép Ez a zenebölcsis foglalkozás hogy zajlik? 2-3 óra alvás, de jó nektek, én örülök ha 1 óra összejön, de sokszor inkább csak fél óra.

Orsi, ez a recept jól hangzik. És tényleg csak fél óra kell hozzá? Na, majd kipróbáljuk. Kép

Hicu, de jó lesz a 4D-s képeket nézegetni! Kép

Buksi, mi ma ettünk először tököt, nem volt vele semmi probléma. Én a Kismamás táblázatot néztem, ott 7 hótól írja.

Csajok, mi lesz a talival? Nekünk jó az IKEA is, de szívesen megyünk Buksiékhoz is.
Szerintem jelöljünk ki egy napot, aztán aki tud jön, aki nem, azzal meg legközelebb talizunk. Jövő hét?

Pusza,
Tünde
rtünde

Szisztok!
Ági!
Szerencsére az én szüleim se tettek, tesznek különbséget. Egyszer biztos, hogy nálam is ki fog borulni a bili, idő kérdése.

Én sajna nem láttam a tv-ben, csak az indexes képeket.

Hajni!
Legalább valahol elalszik a leányzó. Szerencse, hogy megtaláltátok a megoldást.

Tünde!
Nekünk jó a jövő hét, ikea is.

Lassan elkezdem a karácsonyi vásárlást, ha látok valamit, akkor megveszem. A szülinapi lepiket is vehetem, hiszen mindenkinek januárban van. Férjemnek is. Hannának már vettem két játékot, még könyveket szeretnék.

Nem tudom mi volt ma, valószínűleg a front, de senki nem akart ma aludni. Olit nagy nehezen a babakocsiban sikerült elaltatnom.
Férjem meg tanul szegény, pénteken szakvizsgázik. Hétfőn volt az írásbeli.
Ez is volt az egyik ok, hogy elutaztunk GRazba egy hétre, hogy tudjon tanulni.
Na megyek aludni, kihasználom, hogy már mindenki alszik.

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Úgy tűnik van egy kis időm,úgyhogy sok lesz belőlem, előre szólok Kép. Alvás dolog teljesen megoldódni látszik, 3-4 napja egyszer sem /!!!/ ébredünk éjszaka,alvás van este fél 9-től reggelig. Fél 7-kor ébred először,vagy álmosan és még visszaalszik,vagy dumálva-nevetve,akkor már nincs alvás. Most talán elkiabátam a dolgot,eddig akárhányszor megírtam a pozitív változásokat, Murphy közbeszólt Kép

Vencel már tök stabilan áll,és próbálgatja szárnyait. Már fel tud állni az erkélyajtónál,és a hűtőszekrénynél /ezek tapadnak egy kicsit/. nem tudom,már többen írtátok,hogy de majd ha itt meg ott feláll,stb... én minden új mozdulatnak nagyon örülök,és beismerem,hogy egyre strapásabb,mivel már pisilni sem merek kimenni,mert egyből megcéloz valami izgi helyetKép De én olyan bolodgan ülök egész nap a közelében,hogy elkapjam,ha kell,vagy segítsek neki,megakadályozzam egy-egy nagyobb balesetét.

Ági,

Ez a pelenkázás tényleg egyre nehezebb,és még nem is tudnak elszaladni Kép Nálunk az esti fürdetés után a leghúzósabb,amikor már álmos. Ez apa harca,én mindig csak kihallom, hogy halad a küzdelem Kép

Ági,Ini,és akit még érint a megkülönböztetés,

Ez annyira szörnyű! Én egyke vagyok, ez remélhetőleg nem érződik rajtam annyira,de nagyon igénylem, a 100%-os rám és családomra figyelést. Ugye az én szüleimnél ez sima ügy,vencel a központi szereplője a mindennapoknak, a férjemnek van egy öccse. Ő még sulis, tehát nálunk volt az első esküvő,első lakásvásárlás,első unoka. És valahogy a férjem is mindig kicsit első volt,nemcsak korából adódóan. Akárhányszor elmegyünk hozzájuk,most ott is csak Vencel a téma. Én ezt nem bánom,sőt,és ők nagyon is igyekeznek odafigyelni a másik gyerekre is,de én mégis gyakran érzem úgy,hogy a férjem öccse helyében nekem ez kicsit sok lenne. nem tudom,érthető vagyok-e. Ráadásul ha ez tényleg látványos és egyértelmű,akkor biztos,hogy beszélni kell róla, mert egyszer úgyis robban a bomba,jobb megelőzni. De egy ilyen helyzetet nagyon nehéz lehet lekommunikálni. Ráadásul abban is biztos vagyok,hogy ha a megkülönböztetés az unokák közt is megy,azt ők is érzik, csak még nagyon sokára tudják ezt megfogalmazni akár saját maguknak is. É shogyan magyarázhatnád ezt el egy kisgyereknek,annak érdekében,hogy ne sérüljön,ha még mi felnőttek sem értjük Kép?!... Annak azért nagyon örülök,hogy jól sikerült a keresztelőKép

Bogi!

Remélem már jól vagytok! A császár utánról: szerintem ez olyan ,mint az egész anyaság,terhesség. nem egyformán éljük meg,vannak született anyák és vannak,akiknek ezt "szokni" kell az első perctől. Akinek az egész terhessége a világ legcsodálatosabb érzése és arról szól,hogy lesi a baba minden rezdülését,és tényleg lelki harmóniban várják a nagy napot,annak biztos nem okoz akkora gondot egy császár. nekem problémás volt a terhesség, készültem is lelkileg a császárra, tehát ez nem ért villámcsapásként,és a legcsodálatosabb pillanat volt,amikor kiemelték a fiúkat Kép Apa az üvegen túl zokogott,és maga a műtét semmit nem vett el a dolog a születés varázsából. Tovább megyek:a 7 hét intenzív nem igazán természetes körülményei ellenére is nagy boldogság volt az anyaság első periódusa,és a gépek csipogása,infúzió, csövek, ellenére is sikerült megalapoznunk Vencellel egy csodás-anya-gyermek kapcsolatot. De olyat is ismerek,aki képtelen volt bejárni az intenzívre,vagy aki pszichológushoz járt a császár miatt,mert nem érezte igazi anyának magát.

Tigri!

de jó,hogy valaki látott minket Kép Amúgy épp Tündével,meg Hicuval voltunk, tehát a csini pocakos tényleg Hicu lehetett! Olyan ritkán jársz erre Kép

Tünde!

Igen,igen ,most már talizzunk! sajnos senki nem ragált a meghívásomra Kép,de továbbra is áll a dolog! Jövő kedden Vencel névnap,mivel mi hétvégén már előünneplünk a családdal, sok szeretettel meghívlak Titeket /nem csak Tünde+Kitti!!!/ egy babazsúrra hozzánk. semmi extra,veszek kölyökpezsit /talikon ez bevett szokás Kép/,koccintunk egyet és a babák meg eljátszanak. Egy babákkal és játékokkal teli délután mindannyiunk számára ajándék,nem?Jó lenne,ha reagálnátok.

Más. Mi is voltunk tegnap mondókás-éneklős játszóházban,nagyon jó volt,bár egyre nehezebb Vencelt babkocsiztatni. Folymatosan felállt,amitől én szívgörcsöt kaptam,így öt percenként haladtunk egy métert Kép.

na most már aztán elég belőlem!

Vicék,és többi betegek,gyógyuljatok,eltűntek pedig jelentkezzetek!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

1000 bocsi + 1 anyamackó az újra eltűnésért. Nem is mentegetőzöm.
Tények: besz@art a gép, amikor meg valami csoda folytán épp jó volt, akkor meg a költözéssel/dobozolással voltunk/vagyunk elfoglalva. Ez utóbbi abból áll, hogy míg 1 ruhadarabot összehajtogatok, addig 3x kell a fiam után rohangálni. Ha meg ott van, akkor meg tuti láb alatt. Rábízni ugyebár senkire nem tudom. Így aztán legalább 10x annyi időbe kerül minden ...

Zoltánról: lassan nagyjából visszatértünk a normális kerékvágásba. Éjjel már nem ébred (kopp, kopp, kopp), bár a múlt héten 1 órával a lefekvése után felzokogott, s negyed órán át nem lehetett megnyugtatni. Aztán mintha elvágták volna, elaludt. A nagyjából azt jelenti, hogy néha 9-kor elalszik, máskor meg fél 11-kor sikerül csak letenni. Ezzel szemben nappal nem alszik többet 3 órácskánál. Az elalvásunk is vegyes, néha cicin, máskor meg ölben, ringatva sikerül csak. Bezzeg a régi szép idők (úgy júliusig), mikor letettem és aludt. Kép
Nálunk még mindig az anyatejcsi a fő hami. Néha azért elmarad hol a délelőtt-délutáni, hol a déli. Eszünk csomó mindent (tejest nem), de még mindig csak inkább kóstolgatósan. Bár olyan is van, hogy ebédre bemegy 1,5 virsli + 1 hatalmas vilmoskörte + 1 barack és még kérne. Na ilyenkor nincs szopi. Kép
Megtörtént az első 2 nagyobb balesetünk. Kép Szeretett volna előlem elszaladni a legény, de a szándék volt gyorsabb a mozdulatnál, s így szépen pofára esett. Kezdett feldagadni, gyorsan hidegvizes ruhát nyomtam rá, így csak icike picikét elszíneződött a bőre. 4 nap múlva már nyoma sem volt. Kép A másik meg tegnap történt, amikor meglátogatott a sógornőm (akivel előző nap balhéztam össze, mert vendéget szeretett volna hozni magával a jelenlegi kupinkba). Szóval ült a földön a gyerek mellett, s egyszercsak a kicsi felállás közben eldőlt s beverte a szájacskáját/bajszocskáját az etetőszékbe. Persze felszakadt. Kedvem lett volna elküldeni azonnal valahova ... De még csak jól rá sem ripakodhattam, merthogy babát vár. 5+2 hetes. Jövőhéten megy megint UH-ra, hogy megvan-e még, nő-e.

A felvetett témákhoz pár szó.

Megkülönböztetés: nálunk van. Az apai nagyi műveli az unokák között. S mégcsak nem is titkolja. Pl: a legnagyobb állandóan ott van a Balcsin (idén is ott volt a 2 hét szabija alatt), a középső 1x sem, pedig egész nyáron vakáción volt ...

Csaszi: mi végig rendes szülésre készültünk. A doki végig azzal biztatott, hogy ilyen csípővel 2 óra alatt túlleszünk mindenen. Ezzel szemben túlhordtam 1 héttel (nálunk ez családi vonás, örökletes, amit mondtam is neki) majd befektettek, ott magzatvíz vizsgálatot csinált, ami baromira fájdalmas volt, mert felsértette a méhszájat. Mindezek után másnap szerintem a doki segítségével repedt meg a burok és folyt el a magzatvíz, majd következett a 7 óra vajúdgatás. Fájásgyengeséggel, oxitocinnal, majd beszorult fejecskével, leeső pulzussal ... csaszi. DE: mindez nem viselt meg annyira, mint az, hogy a párom, akivel együtt csináltuk végig az egész babavárás minden örömét és izgalmát, nem lehetett ott a várva várt apróság világrajötténél és mellettem sem. Mindketten ezt szerettük volna és nagyon hiányzott, mi több fájt. Hónapokba telt, míg ezt feldolgoztuk valamennyire.
Ezek után mégsem toltam el magamtól a gyermekem, hanem alig vártam, hogy leteljen a 24 óra fekvés és végre mehessek érte (hamarabb is keltem fel Kép). Nem is engedtem el, Kincsem csak akkor volt a kórházi babaszobában, mikor látogatóm jött. Akkor meg alig vártam, hogy elmenjenek, hogy újra együtt lehessünk. Kép Mai napig nagyon anyás.
Szóval: szerintem az anyaság érzése nem a szüléssel kezdődik, hanem ott formálódik bennünk attól a pillanattól, hogy szeretnénk azt a kis lényt, aki egyszer majd meg fog születni. Ennek az érzésnek a kialakulását pedig gátolhatják félelmek szüléstől, az anyaságtól, de utóbb mindig a természetes ösztön győzedelmeskedik, s mindenki a maga módján jó anyja lesz a gyermekének. Kép
Az imprinting a madarakra jellemző, nem az emberre. Kép

Juj, de hosszú lére eresztettem a mondandóm. Pedig épp csak jelentkezni szerettem volna, hogy élünk. Kép

Tali:
Buksi, köszi a meghívást, mi élnénk vele. Kép Vencelinónak pedig előre is boldog első névnapot kívánunk. Kép

Beteg babóknak gyógyulást kívánok, egészségeseknek pedig további boldog növést/gyarapodást. Kép

Pussz: Boró

U.I.: Bocs, akinek nem írtam de a postás felébresztette a csengetésével a gyerekem. Kép
Boró
femõke

SziasztokKép

Gyors bekukk mert ébredezik Dani és megyünk utána városbaKép

BuksikaKép
Köszönöttel vettük a meghivást, mi is élnénk vele, főleg hogy jövőhéten Csepelezünk, mert szabin lesz apa és igy megyünk nagyizni (legalább itthon nem kell akkor föznöm, tudom gonosz vagyok, de néha jól esikKép)

BoróKép
Látom nálatok is a csengő a mumus, én már gondokodtam rajta hogy kidobomKép
Sok puszi a sérülésekre hogy gyorsabban elmuljonKép
Nálunk is a felfedező kedv növekedésével nőnek a kék foltok számaKép

InesKép
ahogy magunkat mint nőket ismerem, elég sokáig birjuk a robbanásig, de utána hatalmas a detonációKép

Nah most megyek mert vége az aranyidőmnek...

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ezer meg egy éve, ahogy szoktam... Kép

Képzeljétek Liliána tegnap felállt. Kép El sem hittem, azt hittem csak véletlenül csinálta, de ma megint gyakorolta. Kép Kicsit nehéz vele mostanában nagyon anyamanci lett. Sokszor az ölemben alszik el napközben és úgy kell letennem aludni. Pelenkázni egyszerűen lehetetlen, úgyhogy leköltöztünk a földre, mert félek, hogy a pelenkázóról leesik. Vettünk neki járókát, és ha nem érek rá utána mászni, akkor abban nagyon jól el van.

Na közben lányzóm felébredt... mennem kell.

Azért nem hagyhatom ki még ezt a pár sort...

Képzeljétek következő babánkat április 20-ára várjuk. Jelenleg 10 hetes a pocaklakó! Kép Kép Kép
Remélem nem kiabáltam el és minden rendben lesz.

Sok pusz
Noémi
noémi

Noémi!

GRATULÁLOK!!!!!

Örülök, hogy jelentkeztél, gyakrabban gyere.

Ahogy nőnek ezek a pindurkák, annál mozgalmasabbak a mi napjaink is. De olyan hip-hop felnőnek.
Most egynlőre ennyi, mert alatatom a Hannát(őt is kell még).

Boró!
Jó költözést, irigyellek, de a pakolást már nem annyira.

Puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Ines, karácsonyi vásárlás? Milyen előrelátó vagy! Kép Én sose tudok így vásárolni. Vagy csak nagyon ritkán. Sokszor vannak ötleteim, hogy majd kinek mit kéne venni, aztán decemberre meg elfelejtem.

Buski, kop-kop, reméljük az alvás már így marad. Kép Köszönjük szépen a meghívást, mi is megyünk Vencel névnapját ünnepelni. Kép Kép
Ami a megkülönböztetést illeti úgy látszik én nagyon szerencsés vagyok, de a mi családunkban nem volt ilyen gond. Sőt nagyanyáméknak van 4 unokájuk, plusz az egyik fiúk egy elvált nőt vett el, akinek már volt 2 gyereke. A nagyszüleim őket is ugyanolyan unokájuknak tekintették, mint minket.

Boró, hát nem egyszerű nálatok az élet. Mikor lesz vége a költözésnek? Balesetek Kép Remélem gyorsan begyógyul Kincsed bibije.

Noémi, na végre! Már úgy vártam, hogy a többieknek is elmond. Kép Nagy-nagy gratula itt is! Meg persze Liliánának is a felálláshoz. Kép

Mi ma voltunk tanácsadáson, Kitti 7450 g és 68 cm. Fél kg-t hízott, centiben csak 1-et nőtt. Megint új védőnőnk van. Illetve a régi, aki már korábban is helyettesített. Fő a változatosság. Kép Végülis tényleg mindegy, nekem egyikőjükkel sem volt bajom.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

csak gyors bekukk... aki ma még nem indult neki a világnak,az várjon vele,mert nagyon hülye szél van! De az is lehet,hogy már nincs. Hát ezt akár Szilárd is mondhatta volna,olyan pontos volt Kép

CIPŐtéma: nem tudom, van-e olyan ,aki tanácstalan cipő ügyben /milyet? mikortól?/,gondolom sokan már túl is vannak rajta. Mi ma összefutottunk gyógytornásszal és csak megosztom Veletek,mit mondott,hátha valakinek jól jön. Tehát akkor kell beszerezni,ha már a baba nem csak egyszer-egyszer feláll, hanem gyakran és sokat van álló helyzetben /nálunk ez most van Kép/. Innentől nem előnyös ha a lakásban mezitláb mászkál,eljött a cipővásárlás ideje. Fontos,hogy a cipő hátul magas és keményebb /talán kérgesnek hívják/,jól tartsa a bokát. Mivel a mi babáink még nem annyira fognak most kint szaladgálni,talán praktikusabb egy nyitott szandit beszerezni,hogy jobban szellőzö na láb. Márkát illetően ő /elméleti tudása + két nyüzsgő fia tapaszatlatából/ a Dr. Leo-t és a Salust ajánlotta,ez nekem pl. hasznos infó,mert szinte mindenhol csak a Siestával találkoztam. Ami még fontos lehet később,hogy a gyerekek lábszerkezete olyan 7-8 éves korukig képlékeny,addig nagyon fontos odafigyelni a megfelelő cipőre /utána sem árt/,azaz lehetőleg mellőzni az ovis mamuszt és társait. Bocs,ha sokat írtam erről,hátha valakinek mégis hasznos!

Noémi!

És ezt csak így mellékesen a végére odabiggyesztve??????? gratula,és jó egészséget mindkettőtöknek Kép Kép Kép!

Boró!

Látom zajlik az élet! Ja,és Zoltánka már szaladgál ?! akkor jövő keddre megpróbálom még biztonságosabbá varázsolni a lakást Kép!

Tali:akkor eddig Ági,Boró + Ini is jön /talán pogit is hoz/Kép. Többiek? Mivel mi egész nap itthon leszünk, nekünk aztán mindegy hánykor lesz,de azért találjunk ki vmi időpontot,nem? Én javasolnám a 4 órát,ha nem találjátok túl későnek,a múltkor elég jól bevált,ha jól emlékszem. Mivel mégiscsak lakásban lesz, etetőszéket,mikrohullámú sütőt,tűzhelyen melegítést,kiságyat,pelenkázót,franciaágyat, Tigri Hajninak matracot tudok biztosítani Kép Viccet félretéve,ha valakinek mégis kell még egy-egy félóra szundi,vagy csak kicsit meghittebb cicis pihizés, az simán megoldható,ezért ne hagyjátok ki!

Most mentem!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

... most csak röviden...
Időm lassan olvasni sincs 2 fogzó és taknyos gyerek mellett, meg most még a szél is... grrrr...

Tali nekünk asszem kimarad Kép messze van kocsi nélkül, a délután meg amúgy is kétesélyes Csengénél (vagy alszik, vagy nem, de akkor hisztis...)

Noémi
Gratula!!! KépKépKép

... meg minden ügyesedő manónak is Kép ... betegeknek további gyógyKép-ok...

üdv
Rebi

ja... cipő... Nálunk Falcon un. első cipő volt, mert annak olyan az orra, hogy könnyen tud benne 4kézlábazni is a manó... épp elindult kölkecek azért még ha sprintelni kell, azt nem 2 lábon csinálják Kép a dr. Leo-val pl. az a bajom, hogy iszonyú merev a talpa ...

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Egy gyors bekukk, kíváncsi voltam rátok és hogy ki volt ott a demón!

Buksika, nem láttalak, pedig bíztam benne hogy felismerlek, meg Emökét sem, igaz teljes lázban voltam, annyira izgulam!

Amúgy nálunk minden rendben, de a szokásos este 6 és 7 óra közötti hiszti ill. örjöngve ordítok rohamok most úgy alakultak, hogy naponta egyszer rátör, és ilyenkor csak azt akarja, hogy sétálgassak vele le fel a lakásban, én ezt nem szeretem, mert író fáj a derekam, de szinte mindig ö "gyöz" és sétálok inkább, csak hagyja abba. Máskor olyan szépen eljátszik, jön megy négykézláb a lakásban, és amikor rátör ez a dolog, mindig azt hiszem biztos éhes, de nem fogad el semmit, még a cicit sem, nincs bekakilva, nem álmos, szóval csak a séta kell neki. Abban a pillanatban ahogy felveszem elhallgat, és ez fel szokott engem bosszantani, hogy itt ordít mint akit ölnek, és közben semmi baja. Szóval néha nem vagyunk egy hullámhosszon, de ez kb. napi 10-20 perc, legtöbbször olyan nyugis baba.

Ti szoktátok csak úgy fel le sétáltatni a csemetét? (leülni egy pillanatra sem szabad!)

Vic,
Esetleg érdekelne a babakaja, ha még nem adtad oda, de azért szeretnék adni neked cserébe valamit!

Mindenkinek minden jót kívánok, most már kevesebbet fogok "politizálni" és talán többet tudok jönni.

Betegecskék gyógyuljatok!!!!!!!!!!

ÜDv.
Andi

UI.
A hosszú ö-ket nem fogadja el, ezért írtam rövideket, bocsika.
andi68

SZiasztok!

Buksi! Nagyon szerettem volna menni a talira, de már 3 hete bejelentkeztem aznapra nőgyógyászhoz, és mivel ilyen sokkal előtte kell intézkedni, nem hagynám ki. Pont délután 5re. Kép Mindegy, majd legközelebb. Éjszaka átalvása: szuper!

Noémi! Ez nagyszerű! Nálatok sem lesz nagy a korkülönbség. Kép

Boró
baleset Kép Sajnos nálunk elég volt áprilisban egy hasonló eset és azóta a páromon kívül nem merem senkire rábízni Dorkát. Postás: Én kiírtam a csengőnkre, hogy rövidet csengessen. Azóta alig meri megnyomni.

Sajnos mi nem jutottunk el a tüntetésre, mert fájt a pocakom, de ma bepótoltuk, tök jót sétáltunk a Rákóczi úton. Olyan furcsa, hogy nem jár arra az ember egy darabig, és mennyi minden változik!

Dorinámról: mostanában néha már próbálja maga alá húzni a lábait, amikor hason fekszik, ilyenkor jön a nagy hasraesés. Kép Hason már körbefordul, meg hátrafelé tolja magát. Most már vagy 3 hete tartja a napirendjét, úgyhogy le merem írni, hogy kialakult. Kinőtte szinte minden őszies cuccát, nagyon várom már a bababörzét, mert most hirtelen mindent újan megvenni kész anyagi csőd lenne.

Na csörög a pizsi, mindenkinek jó pihenést!

Szilvi

Kép
Kép
szilvih

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?