Új privát üzeneted érkezett!

Kitakarítva :D Kenyér a kenyérsütőben, hétvégi kaja kigondolva (innen már csak egy lépés, hogy el is készüljön... ;) )

Úgyhogy most míg felszárad nézem a Klinikát :)

Kicsit elfáradtam... De olyan jó kedvem lett, hogy csuda. Pammut, köszi, hogy gondolsz ránk :) Úgy felvidítottál a tavasz gondolatával, hogy csak vigyorgok, mint egy vadalma :) KÖSZI!

Zsuzsa, Boldog névnapot kívánok én is! Ja és üdv otthon Kaktival együtt, várjuk a képeket, beszámolókat :)

Na megyek vissza vigyorogni...

Kép

Ági
agic83

tavasz!!! (álmodozós szmájli!)

szeretném már rügyező fák közt a parkban tologatni Bercit! Egyrészt pár hét, másrészt meg olyan messze van - ill. annyi durvaságon kell még addig túlesni :oops:

boruska

Ági, mi egy napra vagyunk kiírva?

boruska

Boruska, eddig azt hittem, hogy Veled, meg Pammut-Borival egy napra vagyunk kiírva, de valahogy a vonalzó elmászott :)

Nekem UM: május 20., szóval elvileg február 23-ra vagyok kiírva... Bár a méretei alapján a doki 25-28-at írt be a kis könyvembe, oszt majd a kiccsaj úgyis kitalálja ;)

Én is ezért várom a tavaszt, olyan jó lesz, tavaszillat, gyerkőccel nagy séták... Aztán nyáron Balcsi Zapával... Olyan gyorsan itt lesz, hogy csak na :D

Kép

Ági
agic83

Nekem 23-ra van beállítva a vonalzó, de azóta már mondott a doki 25-öt is - és nálam is a 'majd meglátjuk' működik...
de bedilizek, ha még több, mint egy hetet várnom kell...

boruska

Megjött a kaki végre 1,5 nap után! :) Kicsit büdös kicsit zöld, de a miénk. Egyébként nem is volt kicsi, tele lett vele fél óra alatt a pelus.

zuzmoo: Én is be voltam rosálva mikor haza jöttünk. Mert a kórházban mégis csak ott voltak a csecsemősök, akikhez mégis csak be lehetett volna rohanni ha valami gond van. De itthon nincs senki, csak anya meg apa. Remélem azért ti is megoldjátok a dolgokat, mint mi. Valahogy csak alakulnak majd a dolgok, de hidd el jó lesz már végre a saját ágyadban aludni.

reni: Az első az anyakönyvi kivonat. Ezt ha már át tudja venni a párod, akkor ezzel egyidejűleg megkapjátok a lakcímkártyát is. A taj kártyát az anyakönyvi hivatal igényli, ha már átvettétek az anyakönyvi kivonatot. A taj-kártyát kiküldik postán és az adókártyát is. Ezekkel lehet igényelni a csp-t és az anyaságit postán. Esetleg előre letöltheted a nyomtatványokat és amit tudsz töltsd ki és írd alá, akkor apa hamar postára tudja adni. A gyerek után járó szabadságot és az apanapokat kell még iggényelnie a párodnak. A papírokat úgy látom több helyen is másképp intézik, de nálunk a máv-ban így. Az igénylésekhez a papírokat még a kórházban töltötte ki a védőnő.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok, hihetetlen, tegnap és ma nem jöttem, erre 4 baba születik..

Zsófi, a leggázabb a fürdőszoba volt...a többi rész elment. A szülő rész az király.
Tej van elég, ha: legalább 6 pisis pelusa van/nap és szopik után alszik átlag 2 órát.

Sebes cici: na lehet, hogy erre a Lansinoh-ra rápróbálok vagy a 100% lanolinra, ami lesz a patikában. Köszi!
[size=12]
Katica! Nagyon gratulálok nektek!!!
[/size]

Zarja, ez az, csak tarts ki! Nemhiába csöpög a másik ciciből a tej! Nálunk az első baba volt ilyen, nem volt hajlandó szopizni ciciből, iszonyatosan kinlódtam vele, de a végén csak sikerült. 2 napig kiskanállal etettem anyatejjel, a harmadik naptól rácuppant. Egyszerűen ő nem volt az a szopibajnok tipus. Bezzeg most Léna, az ellentéte, egy atomporszívó.

Fejés: én még egy csepp tejet sem fejtem! Nem is birnék, ilyen sebes ciciből, elég nekem a porszívó-bébi!
Én mindent eszek, tegnap pl. töltött káposztát ettem :D Nincs baja Lénának tőle úgy tűnik.

Barbi! Nagyon örülünk Kittinek, gratulálok!!

Kattkat! Ez már igen! Domonkos! Szuper vagy!!!

Nóri, ez valahogy ismerős, hogy azon imádkozom, hogy ne ébredjen fel, mert akkor szoptatni kell és az fáááááj :D

Bea! Éljen Erik!! Nagyon gratulálok!!

Dalika, neked is nagyon gratulálok Dorinához!!!

[size=18]Benettke! Borókának micsoda szép súlya van, nagyon gratulálok!![/size]
lara

Sziasztok,
csak egy gyors helyzetjelentés:
hétfő este 19:32kor megszületett kicsi lányunk, Dorina. 3600 grammal és 51 cm-el.
Délután fél háromkor kezdtem fájni, rögvest 5 percenként. Apa pont itthon volt, úgyhogy ahogy ideért a pesztra mi már mentünk is a kórházba. Minden rendben zajlott, úgyhogy hamarosan kezemben tarthattam a második csodámat.
A tej már második nap elindult, azóta is ömlik. A lányka reggel már 120 grammot szopizott.
Most megyek, mert igen elfáradtam már mostanra.
A friss babáknak és anyukájuknak sok sok gratula!!!!

dalika

Viki, Nálatok adókártyát is intéztek automatikusan?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!
Gyors bekukk, mert elég nyűgi vagyok.

A doki nem biztatott ma sem túlzottan, hogy szülnék mostanság. Megvizsgált újfent, azt mondta már lejjebb van a méhszájam, az már jó. Az UH-n megint érdekesek voltak (nem tudom emlékeztek e még, mikor panaszkodtam rájuk). Na, most olyan méreteket mértek, mint 3-4 héttel ezelőtt :shock: Mutattam a dokinak, de csak röhögött, mondta, na jól van akkor várunk még vagy két hetet. Persze komolyra fordítva mondta, hogy ne törődjek velük, nem megy össze a gyerkőc.
Szombat-vasárnap is mennem kell CTG-re. Meg persze utána is minden nap.

Voltam megint Katicánál. Most kijött a szobából, jó sokat beszélgettünk, nagyon boldog még mindig. Érthető is! Azt üzeni, hogy az iwiwen az ismerősei között van a férje, és ott találhatunk fényképeket Emőről.

Kép
zsizell

csuppancs: Valaki intézett adókártyát, mert kaptunk postán azt is.
vicky79
Budapest III. kerület

Tettem fel egy Emőkés képet a G-mailre, ha valaki nem lelné az iwiwen. :wink:

Kép
zsizell

Zsizell
Tegnap nekem is volt uh, és hát elég kicsi bpd-t mértek, 35 hetesnek felelne meg....a combcsont viszont oké...úgy döntöttem nem foglalkozom a dologgal, hisz tényleg miliméterekről van szó...
vagy kisfejűek leszünk....

Pammut
hát igen, sose tudhatjuk :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

zsizell, tökre együttérzek... a gyerekméret-mizériában, meg a 'mostanság nem szülünk' probléma miatt is... :(

apja úton van hazafelé, megtáltosodott!!! megyek hajat mosni, és végre hétvégézünk (remélem, ez az utolsó hétvégénk kettesben) :)

boruska

Na, fasza! Luca anyóséknál alszik. Apa egész éjjel kártyázik. Én egyedül itthon egy szopógéppel! :oops: Még hálóing van rajtam felül. Alul melegítő. Mondjuk praktikus, mert gombos a felsőrésze a hálóingnek, így lehet szoptatni. Nem mintha fáradnék a csöcseim elpakolásával. Fölösleges meló, mert úgyis egész nap használják őket. A hajam koszos, a lakás is. Még jó, hogy tegnap főztem, mert ma mikrózni is alig volt időm. Holnap is egyedül leszünk egész nap. Pedig terveztem egy kis sétát. De majd bedobom kendőbe és veszek a kifőzdében enni. Nagy séta lesz! :lol: :lol:
Vendég

Nálunk is a kórházban intézik a TAJ kártyát. Aztán a Polgármesteri Hivatalból lehet elhozni 2 db személyi ellenében a az anyakönyvit (és szerintem a lakcímkártyát is). Az adókártyát nem tudom. Csuppancs Nektek az adókártyával mi a tennivaló?

Ágic Hehe nekem is ilyen febr. 24-28 dátumom van :D . Az előző a védőnőé az utóbbi a dokié. Itt a vonalzó az előbbivel számol, mert a kalkulátor is azt adta ki és az alapján lett a vonalzó. Én viszont inkább a dokiéval számolok, később ér csalódás :lol: .
pammut

Csajok lehet hogy azért van ennyi baba februárra, mert utána jön a megcsappantott ellátás? Nálatok tudatos volt ebből a szempontból az időpont????
Vendég

Bori! De neked legalább még van hátra pár napod :? Én meg ma ünnepélyes keretek közt bejelentem, hogy megkezdtem a túlhordást (na jó, csak a terminus túllépést).

Kép
zsizell

Nóri, nálunk "tudatos volt". Amit annyit tesz, hogyha májusban nem estem volna teherbe, akkor a következő hónaptól nem próbálkoztunk volna. (na persze ki tudja, hogy meddig tartott volna)

Kép
zsizell

Csajok! Nyugtassatok meg, hogy jó az igény szerinti szopizás és idővel nem fog egész nap a cicimen lógni a kölyök! Annyira el vagyok bizonytalanodva :cry: Időnként abban is kételkedek, hogy van-e elég tejem. Ilyenkor megnyomkodom a cicim és ha megjelenik néhány csepp, megnyugszok.
Meddig lehet ezt a depit ép ésszel bírni?
zuzmooo

nóri: Mi örültünk hogy sikerült. A sógornőmet kérdeztem, hogy a pénz miatt szülne-e hamarabb. Ő május 9-re van kiírva, de azt mondta hogy nem akar hamarabb szülni. Pedig sokat számít a pénzben, de a baba méretében nem annyira. Bár én sem szüleszteném ezért meg magam, de én most sem bántam hogy hamarabb szültem. Mondjuk még maradhatott volna a babusom bent egy-két hetet, de örülök hogy eddig is bírtuk és nem jött még hamarabb.
vicky79
Budapest III. kerület

Pammut, a babakötvényes tájékoztatóban olvastam hogy kell nekik a ded adóazonosítója.

Nekem a kórházi benttartózkodás alatt mondtákhogy nem is február 24, hanem 27 a célidő. Örültem. :roll:

Nóri, nálunk konkrétan a vizsgaidőszak miatt esett a választás februárra, mint születési hónap, de a változások miatt mindenképpen május előtt akartunk bébit.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nálunk ez a gyes-gyed mizéria fel sem merült. Egyszer eldöntöttük, hogy szeretnénk babát és onnantól próbálkoztunk.
zuzmooo

Lányok, gratulálok az új babákhoz! Csodálatos ez a bébieső!!

Félálomban olvastam vissza. Irtóra szégyellem magam, de kicsit kivagyok. Ezek a pár órás alvások teljesen tönkrevágnak. Ma éjjel Apa rakta tisztába, amíg én összeszedtem magam annyira, hogy meg tudjam szoptatni. Napközben meg próbáltam volna aludni, de persze rítt, úgyhogy dajkálni kellett. Basszus, még csak 12 napja van velünk ez a tünemény, és puhány anyja máris kidől :oops:

A szopi nem áll be nálunk. 40-90 ml tejcim van, fejni már nem marad, a gyerkőc meg simán bevágna 120-t is. Eddig nem evett eleget, most meg túl sokat akar, így egyre több tápot eszik. Félek, tönkreteszem a pocakját ezzel a rengeteg kajcsival. Nem akarok elnyűtt, hisztis, félálomban kóválygó anyuka lenni :twisted:

Kép
juci-77

1 óra alatt a mérleg szerint 0 !!! grammot evett. :cry: :cry: :cry: Készen vagyok.
Legalább aludna be!
De, nem. A cicin nyammog, az ágyban sír.
zuzmooo

Zsuzsa!

Boldog névnapot! (kb a sajátomat tudom megjegyezni :oops: )

Kendőt nem próbáltad?
Vendég

zuzmooo: én is igény szerint szopiztatok, és kb tényleg úgy telik el a nap, hogy Levi szopizik 1 órát, böfögésekkel , bealvásokkal utána fél-1 órát a kiságyban pislog,pukizik,sír,csuklik és utána örülhetek ha egy fél órára bealszik és kezdhetem előröl.
Most megint azt vettem észre, hogy a védővel 1 óra alatt 60 ml szopott ki, és utána nagy bátran a pucér ciciből 10 perc alatt 30-at

Neked jól kapja be a cicit? Szájacskája nagyra nyitva, ajkai kifordulva mint a tulipán szirma?
stephie

Én már nem tudom hogy jól szopizik-e. A kórházban direkt mutattam a szopis tanácsadónak és csecsemős nővérnek is. Azt mondták jól harap rá.
Nóri: kendőm még nincs, csak ígérték, de már nagyon várom.
zuzmooo

Zuzmoo

Nagyon sok boldog névnapot.

K
bchris

Erik baba :D
Kép Par percesen

Kép Par orasan

Kép Szoval O lenni ocs

Kép Ilyet en is tok :D

Babo is es Bea is jol vannak!
Pontos elmenybeszamolo, pontos muszeres es mert adatok, tapasztalatok, atelt izgalmak, hetfon, ha boldog felesegem hazater, Szepen befekszik az agyba, olebe veszi a gepet, miutan sokszorosan ra lesz szolva, hogy nem kell takaritani, fozni
par nappal szules utan, megha szivesen is csinalja, mert nem dol ossze a vilag es a haz, ha 1-2hetig kevesbe precizen mas csinalja :D
A kepek feltoltesenek gaztette a gonosz ferj muve volt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.20 14:56-kor.
Vendég

gonosz férj: Köszönjük a képeket és pusziljuk a kiccsaládot.
vicky79
Budapest III. kerület

Nagyon szépek a képek!
Gratulálok Beának és apának a gyönyörű fiaikhoz! :wink: :D

Zuzzmo ha hallod,hogy közben nyel,akkor sztem
jól van a cicin.Mi néha 10-szer is újrakezdjük a cickózást. :wink:

Ma Hanna cicizett(hallottam h nyelt tehát evett is)és utánna bevágott még 90ml tápit!Sztem dugig van a gyerek!

Mennyit ehet ő meg mennyiségileg?

Zsuzsa boldog névnapot!

Kép
Kép
szintus

Bea! Gratula. gyönyörű ez a gyermek.

zarja

Most értünk haza. A rendelőből át kellett menni a kórházba NST-re, mert szülése volt a dokinak. Az NST tökéletes. Vasárnap vissza kell mennem méhszáj vizsgálatra és azt mondta, hogy magzatvizet is néz. :shock: Attól kicsit félek. Az milyen? Fáj? Mit csinálnak olyankor? Valaki tud nekem felvilágosítást adni ezzel kapcsolatban?

Bea! Nagyon szép a kis Erik!

Köszi a válaszokat az intéznivalókra.

Na megyek pihikézni. Holnap jövök.

bellerreni
Eger

Reni. Az az amnioszkópia, amiről azt hiszem Ronci vagy Zsizell :oops: tud beszámolni. Tulképpen egy világító bigyóval megnézik a magzatvíz szinét. Ez mondjuk totál zárt méhszájnál tudtommal nem megy.
pammut

Reni, gyorsan ránéztem az amnioszkópiára. Lehet zárt méhszájnál is és kicsit kellemetlen, de nem feltétlenül fáj (a cikk szerint). Lényege egy kb 20 cm hosszú vékony fémcsövet vezetnek a magzatburokig és a bennelevő fényforrás fényénél megnézik a magzatvíz szinét, állagát. Ez az irodalom. Akinek már volt, majd ír okosabbat tapasztalatból. Jó éjt.
pammut

Ezennel a baglyot kihalt állatfajjá nyilvánítom! :) kivétel a Riska-bagoly!
Vendég

Jó reggelt!
Reni: én most indulok mindjárt a 2.magzatvíz vizsgálatra..
Ugyanolyan érzésre, mint egy rákszürés..feltárnak kacsával, aztán bedugja a kis cssövecskéjét és megkukucskál.. attól függőn milyen a méhszájad: választják a cső vastagságát.
Szóval fájdalmasság szempontból ennyire gondolj, nekem kicsit rossz volt az első annyiból, hogy a hasam szurkált egy picit.. de tényleg picit. Aztán elmondják, hogy lehet utánna egy kis barnás-véres váladékozás, de nekem az se volt.. Utánna megnézte még a méhszájamat, azt már kézzel és kész is voltunk.
Tegnap azon elmélkedtem, hogy ilyenkor mikor belesnek, szerintem látják, hogy milyen haja van a kicsinknek..mivel látják a buksiját, meg látják, hogy zöld-e a víz, így a haját is látni kéne. úgy egnézném! Mármint, hogy kis sötétbarna, szőke vagy kopasz lesz! :lol:
Na jó öltözködök, mert ügyeletben be kell érni legkésőbb 8ra.
ronci

Óóóó Csajok! Köszönöm szépen a felvilágosítást. Én már magát a kacsát is utálom és azt hittem, hogy megmenekülök tőle egész terhesség idejére, de hát sajna ez van... Tényleg mi történt mindenkivel? Szundibundi volt mindenkinél :lol: Amúgy én úgy gondoltam, hogy ma hajat mosok, mert holnap a vizsgálat közben bármi megtörténhet úgyhogy inkább viszek magammal minden cuccot, nehogy váratlanul érjen, ha esetleg bent kell maradni vagy ilyesmi. Jól teszem vagy csak túldramatizálom a dolgokat? :roll:

Na megyek vissza mesét nézni :lol:

bellerreni
Eger

jó reggel!

Ma eddig minden szép és rózsaszín :)

Tegnap este amikor már meguntam az 1 óra cicin függést védővel, bepróbálkoztam megint a puszta cicivel, és azóta is azzal szopott. Végre megint jól kapta be, és 40 perc alatt leszívott 120 ml, azért ez lényegesen jobb mint kínlódni, remélem megtartja ajó szokását.

Reni: többiek már leírták, de jobb ha nem parázol, mert akkor eleve egy kicsit jobban feszítesz..

Bea: Erik nagyon aranyos, és Kristóf is ahogy sasolja :)

Zsuzsa: tök paraszt vagyok, megfeledkeztem a névnapodról :oops: Boldog névnapot utólag is. Én is hallgatni szoktam, hogy hallom, hogy nyel-e, és ha nem jól harapott rá, akkor kivettem a szájából a bimbit, ha kell akkor 5ször is.

Bagolynak én is bagoly vagyok, de nem a netezős fajta, bár Riska nagyon szeretnék lenni :)

Szeretnék dicsekedni picit. Szandi lányomnak nagyon jó a kézügyessége. Úgy rajzol, hogy nézi a könyvet és úgy rakja mellé a képet. Nézzétek meg 5 évesen milyen ügyes (igaz, én is jó rajzoló vagyok,nagymamám meg festő volt, de akkor is büszke vagyok rá)
Kép Kép
stephie

Hahó

Reni
mostanában már nálunk is bent van egy motyó a kocsiban, ne kelljen visszajönni érte Érdre. és tegnap hajat is mostam.
ilyen vízkukucskálásom még nem volt.

Bea
tesóképek nagyon jók :D :D várjuk a beszámolót.

Anita
szopi, hurrá...
tényleg ügyes a lányod, még a gesztusok is ugyanolyanok...Bartos Erika nálunk is nagyon megy...

nálam tiovábbra sincs semmi, már a jóslók se :shock: :shock:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jajj Csajok! Nézegettem az iwiw-en a képeket. Hát olyan nagyon szépek a babáink. Úgy megzabálnám mindet :lol:

bellerreni
Eger

Reni: már többször említettétek itt az iwiw-et, van a topikunknak lapja?

juti: nálunk is az anna peti és az anna peti gergő sorozat szinte teljesen megvan. :) nagyon szeretem őket én is meg a lányok is.
Amikor Keszthelyen voltunk, akkor jó alaposan megnéztük a Festetics kastélyt és végig mondták, hogy erre a szobára emlékszem, vagy hogy mi is ott ültünk a szökőkútnál :)
stephie

Reni Vidd csak a cuccodat, ha Téged megnyugtat. Én csak egy vészcuccot szoktam berakni NST-re. Köntös, hálóing, papucs, törölköző. A tapasztalatok szerint ez az első órákban elég, akármiért is fognának bent. A nagy pakkot majd hozza Apa, ha kell :D .

Anita Akkor ma Levente is ügyes volt. Szandi lányod meg tényleg jól rajzol. Anna, Peti és Gergő :wink: . Én lányom is szereti. Apropó: az Alexandránál most féláron kaphatóak, ha vkit érdekel.
pammut

Nóri: én bagolykodtam egész éjjel, csak nethez nem jutottam :( Pedig mennyivel gyorsabban telik úgy az éjszaka. (de sajnos a nagyszobában van a gép, ahol apa aludt.)

Anita: nagyon ügyes gyerekeid vannak! Mindkettőnek nagy buksisimi!

Reni: enyimet viheted is zabálni! Ha csak holnap hozod vissza, az se baj ;)
zuzmooo

Anita! Azt hiszem van a topicnak lapja is, de én az ismerőseim képeit nézegetem és ott látom őket. Te fent vagy az iwiw-en? Bejelölhetnénk egymást.

Pammut! Nekem nemsokkal több van a nagypakkban sem :oops: Azért NST-re nem cipelem magammal, de a kocsiban elfér. Tökmindegy, hogy itthon van vagy a kocsiban. :roll: Hátha az, hogy ennyire felkészülök a kisfiam fogadására meghozza az ő kedvét is a kibújáshoz :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Zuzmoo! Ha egy kicsit közelebb lennél hidd el, hogy rohannék. Bár az is igaz, hogy te vagy a legközelebb hozzám :roll:

bellerreni
Eger

Nem feledkeztem ám meg rólatok, csak még kicsit gatyába kell rázódnunk. Legkésőbb este jelentkezünk.
Addig is a legfrissebb képünk:
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: neked ugye Tommee T. mellszivod van? Bevállt? Nekem nem igazán, de valószínűleg bennem van a hiba.
zuzmooo

Anna, Peti és Gergő, most hónapokig abból kellett mesélni nekik..pedig már nagyobbak és fiúk....

én bejelöltem iwiwen a 2010 februári topikot, de még függőben vagyok....

Kakti
:)cukorborsó a lányod:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?