Új privát üzeneted érkezett!

Mikor megfelelő a méhszáj??? most ezen gondolkodom. van aki 3000-rel megy be szülni is..ritka, de van..na, most jól elmerengek ezen! :lol:

Kép
Kép
ronci

agic! sütés nélkül kb 15-20perc míg elkészül a süti! :lol:

Kép
Kép
ronci

Megőrülök ettől a kölöktől! Annyira édes ahogy bekómál és teljesen szétcsúszik evés végére! De nem tudom, hogy eleget eszik-e?
zuzmooo

Ronci, gondoltam, hogy nem tart sokáig, de kellenek a célok a következő napokra is, mert különben egész nap csak aludnék :D

Bár lehet, hogy győz az éhség és megcsinálom most :oops:

Kép

Ági
agic83

zuzmoo! nem mérik meg a csecsemősök, ha megkéred őket? bár most még olyan piciket esznek, de hátha!!

Kép
Kép
ronci

ronci: azt mondta, hogy nagyon fent van a méhszáj, és a belsőt nem is igazán tudta megnézni. Aztán annyit mondott, hogy ő ezzel a méhszájjal még nem tud mit kezdeni. Ha most indítana, akkor ott kínlódnék, de valójában nem indulna meg a szülés, azaz nem tágulnék rendesen. Aztán meg mondta, hogy minden nap megvizsgálja, mert az ő elvei szerint a terminus túllépés minden napja rossz. (nekem van egy 17-i dátumom is) Ha magától nem indul be a folyamat, akkor mihelyst alkalmasnak találj a méhszájat, indít. De hogy mitől alkalmas azt nem tudom. Gondolom itt azért nem csak a nyitottságára kell gondolni. Mondtam neki, hogy én nem erőltetném az indítást, mondta, hogy ő sem, de nem vár sokáig.

Katica nem tudom miért nem akart kijönni. De azt mondta, csak holnap szándékozik kitenni a lábát a szobaajtón.

Egyébként mikor várakoztunk a dokira a szülőszobánál, kijött egy újdonsült apuka. Jajj, olyan aranyos volt. Megállás nélkül járkált, és fülig ért a szája. Folyton telefonált, és olyan boldogan újságolta , hogy megszületett a gyermeke. Teljesen megható volt!

Kép
zsizell

Zsuzs!

Ha bekómál, akkor valószínű. Nincs digitális mérleg? Enyémgyerek 5naposan még éhezett. Akkor indult be a tejem. 10-20-30g. maximum. Most 700g a hízása hazahozatal óta! Cumisüveget, tápszert még nem látott!!!!
Vendég

Zsizell! akkor az én méhszájammal már elindította volna? /teljesen kifejtődött méhnyak, felpuhult méhszáj, belső 1ujjnyi.../
Én úgy vagyok vele, hogy csak beindul magától is ha úgy gondolja..a terminus túllépés még nem gáz, ha rendesen ellenőrzik a baba állapotát. szerintem.
Nem írt értéket a cx mellé a papírodra?

Kép
Kép
ronci

Megmutatom a két kedvenc pasimat:
Kép
zuzmooo

Zuzmoo! Nagon jól mutatnak! De édes az a pici pasi!! :lol:

Kép
Kép
ronci

sziasztok

Ma egy kicsit kimozdultam, voltam IKEÁban meg Árkádban, és kocsival mentem a jó időre való tekintettel - kicsit paráztam a vezetéstől, de túléltük. Muszáj volt, már nagyon be voltam penészedve. Összefutottam az unokatesómmal egy fél órára, dumcsiztunk.

Itt a házban a másik kismama vágül is febr 5.én megszült, és most összefutottam vele a lépcsóházban, be is kukkantottam megnézni a babáját, kislány, nagyon cuki :) Nézegettem, hogy te jó ég, hogy fér bele egy ilyen baba a pocakomba? :) Elég ijesztő :)

Berci nagyon ficereg és néha olyanokat szúr a hasam alja, hogy betojok :shock: Amúgy meg beton a pocim és mindenki azt mondja, hogy nagyot nőtt az elmúlt 1-2 hétben.

boruska

Zsuzsa!

Te valami protekciós szobában vagy, vagy ez nem egyágyas?
Tényleg, Te ott szültél, ahol dolgozol? Esetleg a szüleid is dolgoznak? Jár ilyenkor valami kedvezőbb bánásmód? Illetve a "kussolj, ne nyüszíts, mert elaltatlak!" nyugtatáson kívül más az ügyeletestől? :roll:
Vendég

Zsuzsi, de édesek a pasijaid :)

boruska

Nóri: van itt egy mérleg, de szerintem hülyeségeket mutat. Legutóbb 5gr-ot. De tegnap hogy vittem a lámpa alá, lemérettem a nővérek mérlegén (úgyis le kellett vetkőztetni) és a 2 órás szünet alatt (2 szopizás) 60gr-ot bekajált.
De nem akarom számolgatni, hogy mennyit kellene ennie, meg kajánként mérni, mert csak stresszelni fogom magam. (mintha így nem tenném... :roll: )
Reggel a dokinéni azt mondta, hogy megállt a súlycsökkenése. Az akkor jó, nem? Ennél több nekem most nem kell, csak hát egy rendes paramami mindig idegeskedik :lol:
zuzmooo

Na, meg olysan jó, hogy végre megoszthatom valakivel a paráimat és nem csak a falat bámulom. :D
De lőjetek le ha sok vagyok!
zuzmooo

Nóri! Zsuzsa nem nyíregyen dolgozik..

Kép
Kép
ronci

Uhhhh. Ennyire vagyok csak hülye? Nem oda ment Debrecenből. Mátészalkára? Jesszus...
Vendég

Én aszittem oda ment át. Mekkora butyok vagyok... Egyszer kérdeztem is tőle, milyen Ebesen lakni. Aszonta fingja nincs, mert Te laksz ott!!! Jó a memoárom! :lol: :oops:
Vendég

Zuzmoo! gyere csak! la. pörög a topik! :lol:
ha megállt a súlyvesztése akkor eleget eszik!!! és az jó../mintha egyébként nem tudnád!!!! :lol: csak más az ha a sajátról van szó, így van?én is ezt fogom csinálni. :lol: /

Kép
Kép
ronci

Zuzmoo: nagyon helyesek a pasik!

Ronci: szerintem nem indított volna még nálad sem. Gondolom azért kivárja azt a hét napot, amit említett, hogy az ő elvei szerint annyi az etalon.
Amúgy olyannyira nem írt semmilyen értéket a papíromra, hogy papírt sem írt, meg a kiskönyvbe sem. Holnap úgyis randizunk. :D Én megbízok benne teljes mértékben, szerintem az egyik legjobb doki az ÁEK-ben (nem csak szerintem). És ahogy mondtam, nem erőlteti az indítást ő sem, de a 7 napos maximumhoz tartja magát.

Kép
zsizell

Nóri! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

tényleg lányok! akinek volt szülésznője: mennyit adtatok nekik???

Kép
Kép
ronci

Ezt mondom!!! Nem jó orvosgyereknek lenni! Ne vizslasd szegényt! Eszik. Ha röfög közben, akkor nyel is. Ha nyel, van tej. Ha van tej, elájul. Ha elájul, örülj, mert bár már dél van, végre van 5perced kitörölni a csipát a szemedből és kidobni az éjjel összegyűlt pelenka-zsepi-törlő-vatta készletet a pelenkázó mellől. Ha nagyon jó vagy, pisi és kávé is belefér! :lol:
Vendég

ronci, jó kérdés, én is akartam kérdezni!

boruska

Ronci!

Hivatalos elv szerint doki a magánrendelés 10szeresét. Szülésznő annak a felét. Hát én sztárdokit választottam. TV-be jár meg minden. 9eFt a magánrendelés. 100-at kap. Szülésznő 40-et. Elvégre ügyeletes is volt. Ne kérdezd meg, hogy nem sok-e. De. Sztem kurva sok. És az ilyen hülyék, mint én, még feljebb nyomják az árakat. De kevesebbet nem volt képem adni. Az anesztes a 10eFt-ot nem fogadta el. Úgy hárított, mintha hülyék lennénk. Másnap meg bejött meglátogatni... :shock:
Vendég

Ez nem protekciós szoba, hanem jó pénzért bárki megkaphatja. Van benne Tv (csak m1 és duna :( ) hűtő, mikró, mérleg, pelenkázó, két fotel és nyáron biztos jó, hogy légkondi is.
Én nem itt dolgozok, apáékat az idősebb korosztály ismeri, de ez a szülésnél szóba sem került. Az ügyeletes doki nagyon korrekt volt velem de nem hiszem hogy emiatt, mert elég fiatal. Nem éreztem hogy külön bánásmódban lenne részem, de nem tudom mással hogy bántak. (gyakorlatilag csak adott időközönként nézett be valaki a szülőszobára, egyébként le se sz@rtak). Itt a gyermekágyon is a morcosabb nővérek, szülésznők velem is ugyanolyan pokróc módon beszélnek mint mással.

Ja, annyi mégis volt, hogy mikor bejöttünk, még a pénteki ügyeletes vizsgált meg és utána látta a papíromon, hogy Dr vagyok. Mondtam, neki, hogy nem számít, kb annyit tudok szülészetből, mint ő az én szakmámból. Erre mondta, hogy ő már diagnózisokra sem emlékszik szemészetből, így megegyeztünk, hogy akkor én mégiscsak többet tudok a szülésről. (így leírva semmi különös, de akkor jól esett stressz helyett poénkodni)
zuzmooo

Mi az eredeti dokimnak nem adtunk volna lóvét mivel családi barát (Szabi majd a magánrendelése informatikai hátterét fogja kicsit megfejleszteni). Én gondoltam rá, hogy az ügyeletesnek kellene adni, de Szabi azt mondta pénzt ő nem hajlandó, max. vesz egy üveg jó drága piát (Annak meg szerintem semmi értelme). Egyébként valószínűleg nem fogadná ek a pénzt, legalábbis kollégától nem szokás, de volt már példa ellenkeő esetre is :roll:
Én ide a csecsemősöknek és a gyermekágyas nővéreknek szeretnék 1-1 ajándékcsomagot (kávé, tea, keksz... ilyesmik) Az mindig jól jön és ők tényleg napok óta kedvesen foglalkoznak velünk (kivétel persze van)
zuzmooo

160ml-t evett. Kib@szott Milka vagyok én vagy mi? Ruhában 4kg. Csak 2hetes! Mi lesz később??!
Vendég

Nóri, nálunk 12e a magánrendelés :oops: úgyhogy annak a tízszerese...

Viszont a szülésznőnek sokallnám az 50e-t vhogy...

boruska

Bori: szereztél valamit a szemedre? Jó lenne kikezelni Berci érkezése előtt, mert könnyen elkaphatja.
zuzmooo

Mi is annyi adtuk amennyit Nóri irt.
Az én dokim meg az ig helyettes a kórházban.

Hol találom Zuzmoo szüléstörténetét?

K
bchris

Mindenki eltűnt... :(
zuzmooo

Nem is igaz :D Csak a háttérből várjuk, hogy ki fog szülni legközelebb :)

Zsuzsa, a kontaktlencse vs. szemüvegben szülés kérdésemre tudsz válaszolni, vagy hülye kérdés és mindegy... Bocsi, hogy megint megkérdezem, csak gondoltam elveszett a sok írás között :oops:

Kép

Ági
agic83

Chris! a gmailen van fent a beérkező levelek között..

én sem tüntem el, csak haza jött a párpm és vele foglalkoztam..most meg már megint elment, ugyhogy itt vagyok..
Beáról semmi hír? Kattkat?

Kép
Kép
ronci

Vagyok csak dokinál voltam táppénzes lapért...

Bea: 7-kor megy a következő antibigyó. 8kor burokrepesztés, mert addig nem mernek, hátha bedurvul a dolog. 2ujjnyi msz. 5perces "fájások" amiket nem is érez!!!!

Figyi, mit szólnátok, ha mondjuk mindannyian rajzolnánk egy szívet Kattkatnak, lefényképeznénk vele magunkat. Valami hozzáértő összemontázsolná én kinyomtatom és elküldenénk neki? Lehet, hogy hülyeség, csak ez olyan, mintha mindenki aláírna egy képeslapot, csak áthidalnánk a földrajzi határokat! NA? Aki nem vállalja a fejét :lol: Az meg csak a szívecske rajzáról küld fotót! Hm?
Vendég

Nóri! részemről rendben, de én majd csak holnap tudom megcsinálni..bár az sem ártana ha párom is itthon lenne a fotózáskor: úgy kicsit egyszerűbb.. most töltődnek az aksijaim, biztos, ami biztos alapon. :-)))
szóval kattkatról azóta semmi hír?
meg most aztán tényleg mindenki eltünt!

Kép
Kép
ronci

Lement a napocska a vonalzómról...

Kép
Kép
ronci

Hú ez a Kattkat..
Egyedülszülés:
írtam 1 csomót, kitöröltem, és most azt írom:
azért xar volt egyedül szülni

igazábol csak a szópós témák miatt nézegetek mindíg föl, hátha akad valami, mert sosem tudom eldönteni, jól csinálom -e.
ma egész nap nyüglödtünk és pukiztunk....

zsó
Kép
pcd1985

Vagyok én is, csak készülődeök holnapra, mert vendégek jönnek. Gyorsan összekészítettem az ételt, sütöttem zebratortát, meg elpakolásztam.

Kattkatról még nincs hír, írtam neki négy óra körül, de nem válaszolt, szóval biztos történt már valami csak még nem tud írni.

Én fájdogálok. Keményedik a hasam ha fekszem, ha állok, most meg a konyhai műveletek miatt a derekam is megfájdult. Ha meg akar születni akkor még szerda délelőttig jöjjön azért imádkozom vagy majd csak jövő vasárnap.

Holnap ha Kattkat olyan állapotban lesz akkor én szerintem beugrom hozzá és megnézem őket, de a szívecskés dologban is benne vagyok. :D

Reni ne izgulj nem maradsz egyedül!!!!
Vendég

Csajok!

Erusverus???? :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Erusverus valamikor talán a múlt héten írt, de azóta nincs róla infó. Szerintem.
Vendég

ja lefotozom magam szivecskével, azon ne muljék

csuppancs:a gyermek ha 100x büfiztetem 101.xre is szopna..ezzel nincs gond, csak a büffel, meg a pukkal

nori:utánaolvastam a sab simplexnek, amit ajánlottál már többmindenkinek,és az én lányom is csak anyatejes, és vonakodom bármit beadni neki
győzz meg léééccci

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi! miért kell meggyőzni? elolvastam a tájékoztatóját és kifejezetten ajánlják szopis babáknak... mi a baj vele???

Kép
Kép
ronci

ronci
én is elolvastam a tájékoztatóját, de mégis csak 1 gyógyszer és most azon mérlegelek, hogy végülis egy természetes dolog ez a pukizás az ujszülötteknél, a sab simplex meg nem az.de ha tudok rajta segíteni hát miért ne???
vagy túlagyalom? :?
mindent tulagyalok

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi! ez egy természetes dolog, de szerintem neked is volt már úgy, hogy espumisant vettél be, mert nem szünt magától a puffadásod és tudod, hogy az milyen rossz.... hát a piciknek is rossz, csak ők nem tudnak magukon segíteni..ez a szerep rád jut. ha mesterséges is, de neki jobb lesz, hát nem megéri?????? sőt neked is jobb lesz. :lol:

Kép
Kép
ronci

Beáról valami hír????

Kép
Kép
ronci

hát igen, persze, köszi a biztatást, én is ide lyukadtam ki a nagy agyalásomban.
és az hogy ki espumisant, ki infacolt, ki sab simplexet használ, hát ez a következő, amin agyalhatok, hogy akkor én melyiket
a tesómék is nyomatják az espumisant de ők félíg tápolnak nórinak meg kizárólag csecsen csüngő a gyermek...
és nekem is csak cici..
hu de nehéz ez az anyaság
bocsi hogy ennyit nyávogok, meg panaszkodok, de nekem ez naggyon nehéz és én nem így képzeltem nem is tudom mit képzeltem, nem érzem magam anya-anyának, csak egy kurva nagy feladatot és felelősséget érzek, amit nem lehet feladni, ha akarnám se, csinálni kell

zsó
Kép
pcd1985

zuzmoo: Én sem értem, hogy miért nem kaptál a varráshoz is edát. Nekem adott az anesztes még egy adagot be a varrás előtt. Nem is fájt egyáltalán, csak a szúrásokat éreztem. Biztos szörnyű lett volna anélkül. Én a szülés elején csokit és később szőlőcukrot ettem. Méregetnem kellett a cukromat és ha alacsony volt, akkor engedélyt kaptam a cukorra és az ásványvíz ivásra. Mi croissant vittünk apának, de már ő is kezdett éhen halni.

nóri: Ma én is ránéztem a zárómra. Én állítólag rendszertelen fájásokkal mentem be! Az anesztes srácnak mi is akartunk adni, de nem volt. Ő meg szeretett volna kapni, de azért mégis csak kétszer szúrt meg.

zsizell: Úgy látom a mávos dokiknál az a trend, hogy a kitoláskor ne legyen az emberben eda, mert akkor nem érzi rendesen a fájásokat. Nekem is így volt, jobban mondva nekem annyi oxit adagoltak, hogy egálban legyenek. Katicához én is olyan szívesen bemennék. Biztos nagyon boldog. Neked ki is a dokid? Az aki Katicának? A miénk is nagyon jó doki, versenyeztessük. :D

ronci: Katica bitos nem akarta Emőt sem ott hagyni, meg első nap azért az ember nem szívesen távolodik el az ágyától. Én nagyon szédültem este és még elég erőtlen voltam másnap. Én nem tudtam ülni se jól még napokig. Nekem nem fogadott volt a szülésznőm, de én adtam neki 20 ezret. Adtam volna többet is, de ennyi volt bekészítve. Majd megítéled, mennyit ér a tevékenykedése. És a dokim 70.000-t fog kapni, ha megjön addigra az anyasági.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsófi!

Én azt gondolom, ha fáj valami, akkor azt csillapítani kell. Ha fáj a fejem, beveszek egy bogyót. Ha a gyereknek fáj vmi, az is kap. Nekem elég meggyőző, hogy ha vmit nem lehet túladagolni. Sab simlex hatóanyaga is ugyanaz, mint pl az infacolnak, csak több van benne vmivel. Illetve ez vmi szilikon. Hát nem vagyok egy orvos, de a szilikonos cuccok fizikai tulajdonságaiból kiindulva azt gondolom, hogy ez nem kémiailag hat. Vagyis nem tom mi a jó szó, szóval nem felszívódik a szervezetben és úgy vált ki hatást, hanem az anyag fizikai tulajdonságát használják ki. Pl. hogy a zsíros kenyér zsírja kibéleli a gyomrot piálás előtt! :lol: Ez a szilikonos cucc meg a buborékokat pukkasztja szét. Habzásos mérgezés esetén használják gyors elsősegélynek is. Legalábbis mi ezt tanultuk a mentőstől az eü tanfolyamon! :D
Vendég

Vicky! nálunk a fogadott szülésznőnek adnak max 20000 ft-ot! úgy látszik erre más a mértékegység..
Én azért kérdeztem Katicát, hogy miért nem ment ki az ajtón..az már csak 1lépés..de biztos meg volt rá az oka.. :lol: csak elképzeltem ahogy az üvegen keresztül "kiabálnak" egymásnak zsizellel.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?