Új privát üzeneted érkezett!

Boruska!
Emiatt egyaltalan ne erezd magad szarul, mert azert vagyunk emberek (es nem szent emberek), hogy a sajat problemankkal legyunk elsosorban elfoglalva. Vagy rosszul vagyok beallitva?
Mert a sajatunkat meg jo esellyel meg is tudjuk oldani, de a masikeval kezdeni sem tudnank mit... :roll:
Mert ha igy nezzuk en is csak behisztiztem ok nelkul. Huh, nem lesz Feri velem ot napig, ket babaval maradok egy nagy hazban. Nah, nagy dolog. Hanyszor lesz meg ilyen! Hany emberrel tortent mar ilyen! Nem peldalozni akarok, de Katat olyan helyzetbe hozta az elet, hogy a komplett terhesseget es szulest, valamint a babagondozast kell atelnie ugy, hogy nincs mellette az, akit elete parjanak gondol. HOzza kepest hol van az en problemam, hogy ot napig ferj nelkul leszek??? A sunyiban sem.
De lehet ezt meg fokozni, gondoljunk Editre, akinek meg a ferjet is gondoznia kell es hatszaz fele szaladnia fizikalisan es szakadnia lelkileg, gondolatilag.
Es o is megoldja! Mert ugyes lany! Ahogyan Kata is, te is, es en is. :D
Csak kell a lelkunknek egy kis nyavogas azelott, hogy nekiallnank tenni is az ugy erdekeben.
Vendég

hűűű ma tényleg mindenki szülni fog hehe
Barbi, Bea, Katica, és mivel el vannak tűnve Benettke és Dalika is drukkk!!!!
Meg magamnak is drukk!

Kakti, de jó, hogy van tejci!

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat, neked is drukk :) mikorra mész ma?

Berci is elgondolkozik azon, hogy kijön, úgy érzem, csak ő a hasfalamon keresztül akar utat törni - viccen kívül, tényleg át fog lukasztani a köldökömnél ha így folytatja :) bezzeg amikor ctg-n voltunk, akkor lapított! nem olyan primadonna, mint az anyja :)
egyébként vmi miatt azt érzem, hogy inkább az apjára fog hasonlítani, külsőleg-belsőleg nem tudom, miért, csak egy megérzés

boruska

Kattkat Ez édes :lol: . Ez az öndrukk. De sokan szorítunk ám Neked, Nektek, értetek. Ha ez a csapat is megszül, akkor már tényleg csak mi maradunk páran a sereghajtók.

Tényleg Dalika sincs már legalább 2 napja. Nem írt senkinek?
pammut

ja, még az is eszembe jutott, hogy ha az apjára üt, akkor késni fog, nem kicsit, sokat :) vagy :(

boruska

Sziasztok!

Ma úgy keltem fel, hogy mindjárt írok és megkérdezem, hogy, mikor szül már valaki? ;) Erre most olvasom a híreket, szuper :D

Hajrá Katica és Barbi! Ja és persze Bea, Neked is drukkolok! Kattkatt Te pedig akár hiszed, akár nem mindjárt szülni fogsz, persze én nem vagyok boszi, mint Nóri, de azért vannak megérzéseim, meg hát Neked már jár az "élvezet" ;) szóval csak ügyesen és kitartás!

Boruska, annyira megértelek, hogy ki vagy borulva. Pammutnak van szerintem igaza, nekünk első gyerekeseknek nagyon új ez az egész... De mikor meg lesz a baba, úgyis minden kialakul szépen :)

Nálunk egyébként a helyzet változatlan. Kedden voltunk dokinál, közölte, hogy most mindenki túlhordja a gyereket és nem érti, hogy mi van, fáznak a babák? ;) Persze én még itt nem tartok, de nem nagyon hatotta meg a nyákdugó történet, pedig tök lelkesen meséltem neki. A méhszájam 2110, ami azért azt jelenti, hogy alakul, szóval szépen itthon nyílogat, amit nem bánok, ezt sem majd a szülőszobán kell már majd kinyitni. Ja és a vizsgálat másnapján megint jött egy nagy adag nyákdugó, szóval szerintem már a belső méhszáj is nyílogat, remélem. Ma napközben viszont nem szülhetek, mert Ember nagyon messzire megy dolgozni, szóval csak este jöhet a Gyermek :)

Na megyek, majd még jelentkezem....

HAJRÁHAJRÁ!!!!

Kép

Ági
agic83

pammut, reni meg kismaki van még talán rajtunk kívül, aki nem az abszolút célegyenesben van, aztán slussz :) jól gondolom?

meg ágica, bocsi, kimaradt :)

boruska

kedden már itthon lesz a dokim, remélem, rá tudom venni, hogy ne csak a ctg legyen, meg is vizsgáljon, de úgy ám, hogy elinduljon a baba :)

egyébként most egész pozitív vagyok, nappal sokkal kevésbé kilátástalan az élet. a horror sötétedéstől elalvásig tart, az a 4-5 óra, amikor befordulok...

boruska

na, most már eldugulok :)

boruska

de még ezt, Barbinak írtam, és írt vissza, megosztom:

[quote]S írta:zia. Már 3 óta a szülőszobán vagyok, de sajnos nincs sok előrelépés. Remélem, mihamarabb jön a doki és felpörgeti az eseményeket. Már rohadtul unom. Kezdek fáradni. Barbi.

boruska

Jóga és szülés: én tudtam használni. Egész vajúdás alatt térd könyök helyzetben voltam, ott próbálgattam a jógás pozícióváltásokat. A légzést olykor tudtam alkalmazni, de általában csak akkor ha rám szóltak. Bár a teljes jógalégzés volt a legjobb.

Vicky: igen, a táptól van büdös széklete a gyereknek, és 3-4 nap míg átér a babán.

Boruska: mi ezt kaptuk a Bulcsú szemére: Brulamycin, ha ő használhatja akkor egy érett magzatnak se árt.

Mi gyakorlunk a Szoptaníttal rendületlenül. Bár néha elfog az érzés, hogy kínozhatom e ennyit a gyermekemet egy olyan dologért, amit én határoztam el. Egyszerűbb lenne a cumit betolni a szájába oszt jól van. Így meg azért van ám vonyározás, meg testfeszítés. Ráharap, nem jó, újra kezd, jó 80%-os legyen így, rángatózik, kicsúszik, fáj, rákiáltok, újrakezd. Néha feladom és a szájába tolom a cumit. Olyan dühödten rágja, hogy kiráz a hideg, hogy ott volt az én cicikém is. Lassan haladunk, nekem is tanulnom kell, így olykor még elcsábulunk az egyszerűbb megoldás fele. De pl ma reggel betolt Szoptaníttal egy 110-et, meg valamennyi tejet is, mert közben folyamatosan folyt a másik mellem is (ez a tejleadó reflex nem?) most beájult. Érdekes, a 2 órai etetésnél a leghisztisebb, reggel és este békésebb. Nem akarom elkiabálni, de a tejem is mintha egyre több lenne. Már másfél adagot tudok egy nap lefejni (Milkák, nem ér kiröhögni, nekem ez nagy büszkeség!). Cél a napi 7 adag.

:lol: :lol: :lol: Most majdnem a Zsolti nevében küldtem el, hogy egyre több tejem van. :lol: :lol: :lol: Végül is a cölibátus következménye lehet, hogy tényleg több "teje" van.

zarja

Katica írt:

Ma reggel 7.37-kor természetes úton megszületett Székely Emőke 2950g, 51 cm. Anya és lánya jól vannak, csak fáradtak.

Nagy-nagy gratula nekik!!!
pammut

Boruska Esténként sokszor én is alig várom, hogy lefekhessek végre.

Babácskám éjjel, míg Katica-Emő híreit olvasgattuk meg vártuk, tök sokat mozgott. Most meg 6 óta (akkor szoktam kezdeni számolni) 5-öt. Kiakasztó :evil: .
pammut

Jujj, de jó hírek. Hajrá csajok!!! Katica, Barbi, Bea, Kattkat, Benettke... Ki van még? Remélem senkit nem hagytam ki. :oops:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Zarja! Tök jó, hogy alakulgat a dolog. Csak legyél türelmes és tuti, hogy minden rendben lesz és meglesz a napi 7 adag tejcsi is :wink:

Én meg sosenem fogok szülni :cry: Ha már Nórinak sincs megérzése velem kapcsolatban az már gáz... :shock:

Pedig fogantatás szerint már szombaton betöltöm a 40. hetet. :roll: De ez senkit nem érdekel :lol: főleg a kis fiacskámat nem. Tuti amúgy hideg van idekint azért nem jönnek :lol: Nem baj, már ha ennyit vártam rá akkor ez a pár nap vagy hét :shock: nem okozhat gondot. :wink:

bellerreni
Eger

Zarja Igen, ha szoptatsz, akkor a másik melledből is megindul a tej. Ez normális, mert mindkettőre hatnak a hormonok. Csak arra kell figyelni ne áztass el mindent :lol: .
pammut

Naaaaa! Katica! Nagy nagy gratuláció Emőkéhez! Gyors gyógyulást és sok sok tejcsit.

bellerreni
Eger

Ááááá. Most látom, hogy az én napjaim is már 1 számjegyűek :lol: :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Hatalmas gratula Katicának. Sok sok tejcsit kívánunk.

Reni
Nekem 3 nappal szülés előtt (ugye akkor még nem tudtuk h nagyfiú ilyen hamar kibújik) azt mondta a fogdokim (nekem is letört egy darab a fogamból) hogy nem csinál vele semmit, mert érzéstelenítőt nem akar adni, mert egy kollegánája a paciensénél, aki kismama volt ettől indult be a szülése.
Én persze mondta h adhatja :lol:

Viki
Nekem kijutott mindkét "féle" szülésből. Hát nem is tudom h melyik volt a jobb. Az első után én teljesen lelki beteg voltam, mert nagyon féltema műtéttől. Egész terhesség alatt azt mondtam h nekem fel ne vágják a hasamat. És hát valge bevonzottam magamnak.
(9 óra vajudás után császároztak meg)

Összehasonlítva:
A császár fájdalommentes volt ( a vajudást leszámítva), viszont a gyógyulás utána lassabb volt.

A sima szülés fájdalmas volt, de gyorsan lezajlott (1,5 óra). A gyógyulást most ugy érzem, hogy gyorsabb. Kb 2-3 cm a vágásom.

A szülés történet lassan elkészül. Csak én ugy vagyok vele, hogy nem akarok senkit sem "rémísztgetni", hogy milyen (meg nincs két egyforma szülés sem). Első szülésnél én sem olvastam ilyeneket.
De ha nektek nem az akkor ha elkészül felteszem szivesen.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Gratula Katicának Emőkéhez!!!

Közben írt Barbi, burkot repesztettek, 'nincs visszaút'! :)

boruska

bchris, engem érdekel a szüléstörténet, még ha durva is, jobb felkészülni

majd csinálj egy vonalzót ennek a gyereknek, mert eszerint még hasban van :)

boruska

Hajrá Mindenki!

Ma kétgyerekes vagyok, szóval hanyagolom az ittlétet... Jesszus, így csak jövő hónapra lesz meg az 1000hsz-em! :oops: :lol: :lol:
Vendég

SziasztoK!

Megyek ma CTG-re, ahogy Katica írta. Igaz azt is írta, hogy én hamarabb szülök, mint ő, de nem jött be neki. És, hogy lássátok milyen rendes, nekem hajnalban még a szülőszobáról is azt írta, hogy menjek helyette a 10.30-as időpontra, mert az jobb időpont! :lol:

Szóval ma meglátogatom, ha nem bánja, majd hozom a híreket, hogy hogy vannak!

Kép
zsizell

Szilvi, üdvözlöm Katicáékat!
Piszkálnak is, vagy csak ctg?

boruska

Bori, átadom. Piszkálnak is!!! Hátha! Ugyanaz a dokink is, ha neki bejött, én is reménykedem :D

Kép
zsizell

Szilvi, úgy legyen! Azért szólj, ha bent maradsz :)

boruska

Vonalzó proba

bchris

Nagyon gratulálok Katicáéknak!!!

Lenne néhány nagyon ostoba szopis kérdésem:
1. nektek mindig büfizik utána? Mert Benő nem nagyon. Gyakran nem sikerül és 20 perc után úgy teszem le.

2. Van amit mindenképp kihagytok az étrendetekből? Tudom rengeteg infó van a neten, de ha mindre hallgatnék, fényen kellene élnem.

3. Azt hiszem most van a tejbelövellés nálam. Legalább is határozottan tömöttebb a cicim. Mindenki feji ilyenkor? Beni sajnos már egyen is bealszik, esélytelen a másikkal is megkínálni egy szopizás alatt. De nem sok kedvem van fejni. Fáj is meg a kütyüm is megolvadt sterilizáláss közben. :evil:
Ja, igen! és nem hajlandó megenni a lefejt tejet. Tegnap próbáltam kiskanállal és olyan heves tolta ki a szájából és grimaszolt, mintha sz@rt öntöttem volna bele.
zuzmooo

Jó hírek: most volt itt a gyerekorvos. A bilirubin szépen lecsökkent és megállt a súlyesés is, úgyhogy holnap valószínűleg mehetünk haza! :D
zuzmooo

Zuzmoo

Máté sem evett az első pár napban. (ő is besárgult) Ilynekor aluszékonyabbak a babák.

Én nem fejtem a kórházban minden tejbelöveléskor. csak egyszer fejtem mikor éjszakára is betették a kékfénybe és kellett neki vinnem kaját.
Azt megette cumisüvegből. Azóta nem probálkoztam az üveggel. Kanállal meg eddig csak vizet kapott amiben homeos bogyó volt feloldva.

Én a K betűs ételeket kerülnöm, meg 6 hétig a nyers gyümölcsöt.

Büfizés. Nálunk sincs mindig. Máté evés után szép komotosan kicsorgatja a felesleges tejet a szájából.

K

bchris

Zuzmooo!

Én nem kerülök semmi kaját. Én a hűtőt kerülöm... :D
De igazából azt nem eszem, amitől nekem is pukizni kell. (bab, borsó, káposzta, kukorica)

Tegnap bepróbáltam a rizibizit, volt is probléma estére. Így borsófőzeléket tuti nem eszem. Viszont amit adok puki ellen a lehető legjobb csodaszer (sab simplex). 5percen belül hat. Lucával is nagyon bevált. Az infacol meg az espumisan nem ért fele ennyit sem. Szóval ha eszem ilyet, akkor már készülök a cuccal. És akkor nem kell fényevőnek lenni! :lol:
Vendég

Katica! Ez nagyszerű hogy Emőke természetes úton születhetett! Teljesült az álmod! Szívből gratulálok!

Zuzmoo, az első napokban nekem sem mindig büfizett Milán. Volt viszont olyan, hogy a következő etetéshez vettem ki a kocsiból és 7 méter mélyről, igazi disznósat kaptam. :) Itthon viszont muszáj mindig, mert vagy elkezd csuklani, vagy bukik vissza a tejből ha fekvő helyzetben van. Függőlegesben meg jön a malacka. :lol:

Eszter, tök jó hogy használ a szoptanít. Most én is veszek megint homeos bogyót rásegítésnek.

Barbinak mennek a drukkok!

Tegnap fürdés előtt megmértük a bébit és visszanyerte a születési súlyát. Tök jó, már kétségbe voltam esve, mert a múlt hét óta nem mutatott változást a mérleg.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!!! megjöttem az amnioról..
Ktc! nagy nagy gratula Emőhöz!!!! :lol:
nálunk magzatvíz rendben, állítólag kicsit sok van a buksija előtt.. kérdezte a doki, hogy nem írták még uh-n, hogy sok a magzatvízem? mondom azt még nem, csak azt, hogy kevesebb az átlagosnál..csak nézett nagyokat.
holnap mennem kell nst-re, ha addig meg nem szülök.
állítólag "nagyon kedvező a méhszájam". méhnyak kifejtődve, méhszáj teljesen felpuhult, belső méhszáj 1ujjnyira nyitva..
Hát velem ennyi történt. doki szerint lehet még ma lesz valami, én nem hiszem... :lol: :lol:
zuzmoo! tök jó, hogy már ennyit itt tudsz lenni! :lol:

Barbinak megy a drukk!
illetve Zsizell neked is megy a drukk a piszkáláshoz! :lol:

Kép
Kép
ronci

Büfizés: nálunk is gond állandóan, már azt hittem, én csinálok valamit rosszul. De ha leteszem, a felesleg kicsorog (illetve előszeretettel hányja le az apját).

Fejés: a saját szomorú tapasztalatom alapján fejnék, már az első pillanattól kezdve. Eláll a hűtőben, legfeljebb a hozzátáplálásnál felhasználod, de legyen tartalék. Illetve induljon meg jól a tej.

Én már eldöntöttem Tesóbabánál az első pillanattól fejünk, és meg se mutatom neki a cumisüveget, kizárólag Szoptanítot láthat, ha akkor is szükség lesz rá.

Ha aluszékony se higyj neki, minimum 4 óránként keltsd fel, ha önmagától nem kell. Nálunk így indult, Bulcsú is aludt én meg sajnáltam felébreszteni, egyre kevesebbet evett, tehát többet aludt. Ergo még kevesebbet evett. Mai ésszel nem hagynám annyit aludni.

zarja

Eszter: nem hagyom aludni. Most kb 2 óránként eszünk. A baj az hogy cicin is alszik és az egész szopizás arról szól, hogy piszkálnom kell különben nem csinál semmit. Ez meg olyan rossz, hogy bántanom kell. Van úgy, hogy sírásig piszkálom a talpát (ezt utálja legjobban), de abban a pillanatban, hogy abbahagyom már alszik is békésen. Remélem ennél kicsit élénkebb lesz ha teljesen elmúlik a sárgaság.

Ronci: ha hazamegyünk, biztos nemtudok majd ennyit itt lenni. Most a laptoppal tudok olvasni szopi közben is, ha meg végeztünk írok.
zuzmooo

Figyelem

Kattkat írt 10:02-kor. "Felvették a szülészetre, mert csordogál a magzatvíz. Ebből ma gyerek lesz. :D"

Gratulálok Emőhöz és megy a drukk a többieknek is. Sűrű nap lesz.
Vendég

Reni: ha éppen nem lennék gépközelben és megszületne Domonkos átküldeném neked az sms-t és értesítenéd itt a többieket??? Megyünk vásárolni aztán nehogy lemaradjatok a jó hírről. :D
Vendég

Na mondjam, hogy megmondtam, hogy Kattkat és Bea egyszerre? :lol:
Látjátok ezért nem érezték a csápjaim a szüléseket, mert mindenki egyszerre szül!!! :lol:
Legyen ma 4babánk.

Emő, Kitti, Domi és Erik. Vagy az utolsó kettő felcserélhető!
Vendég

HAJRÁ Kattkat!!!!!!
zuzmooo

Katica, sok szeretettel gratulálunk :lol: Emő nagyon jó méreteihez és a természetes úthoz is, ügyesek vagytok!

Hajrá babaeső! Lányok könnyű és gyors szülést mindenkinek :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Katica, GRATULA :)

Hajrá Kattkatt, mondtam én :D Hajrá Barbinak és Beának is!

Már alig maradunk egy páran ;) Olyan izgi :D

Ronci, látom Te is alakulgatsz :)

Én semmit nem érzek, de nem is sürgetem (még...) majd kialakul....

Kép

Ági
agic83

Kismaki! Egész nyugodtan küldheted, én itthon vagyok. :wink:

Kattkat! Mennek a drukkok. Kép Kép Kép Kép Kép Kép

A felettünk lévő lakásban valamit felújítanak vagy nem tom mi van, de olyan, mintha a nyakamba akarnának szakadni. Úgy képzeljétek el, hogy míg máskor 15 hangerővel nézem a tv-t, most 27 hangerőnél alig hallottam, fel kellett hangosítani 30-ra. :shock:

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Katica- gratulalunk Emokehez!!!!!!
Es mennek a drukkok Barbinak, Kattkatnak es Beanak!
Szopizas- eleinte Abel is aludt kaja kozben- vagy inkabb helyett-, de ahogy erosodik, egyre gyorsabban megy, mar kb max 10 perc, a kezdeti 2 ora helyett... Es en is piszkaltam eleinte kaja kozben, mert muszaly volt. Bufi- nem mindig jon ossze, de olyankor bukik.
Kaja- en ket hetig nem ettem nyers gyumolcsot, de almat mar eszem, es nem zavarja- illetve ne rosszabb, mint eddig, mert o eleg hasfajos.De nalunk nem jott be a sab simplex, iszonyuan gorcsolt tole, annyira uvoltott egy egesz delutanon keresztul, hogy megpattant valahol egy kis hajszaler, es kovetkezo bukasnal veres valami jott ki, amitol en persze bepanikoltamm, es azonnal zaklattam a haziorvost. Most nem adok semmit hasfajasra, kicsit nyuglodik neha, de legalabb nem torkaszakadtabol ordit. Fejes- en muszaly volt fejjek, mivel o is inkabb aludt a cicin es nem evett, teljesen bedurrantak a melleim, es nagyon feltem a mellgyuszitol- azota is naponta egyszer fejek, amikor jol kimaszirozok minden csomot, biztos ami biztos. A kiskanalbol is meg kell tanuljon enni, mi a gyogyszereket adjuk vele, eleinte mindent kitolt a nyelvevel, de lassan megtanulta, hogy is kell ezt.
A ti babaitok is meg mindig szorcsognek? En ugy sajnalom szegenyt, sokszor olyan, mintha alig kapna levegot. De erdekes modon inkabb ejjel, nappal szepen veszi a levegot.
geri79

Sziasztok!

Nem nagyon tudtam még visszaolvasni, csak ezt az oldalt futottam át, de azt hiszem a lényeg itt van :wink:

GRATULÁLOK KATICÁNAK!

Mennek a drukkok Barbinak, Kattkatnak, Beának...kell még valakinek???

Én ma IS voltam CTG-n...mocorogni már nem akart Borkó...bezzeg a doppler alól azért elmászott vhogy...hanyatt fekve kellett töltenem röpke fél órát...mozogni így sem mozgott persze...csak nekem volt méhtevékenységem (a gép szerint)...szülésznő meg is akart vizsgáltatni egy dokival..."ellenálltam" :wink: ...ma du. úgy is randim van a saját orvosommal...kiderül, hogy várunk-e még, vagy indítanak a közeljövőben :roll:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

[quote] írta:römmel értesítelek, hogy 2010.02.18-án 10:40-kor megszületett Koller Kitti 2700g, 52cm-rel. Mindketten jól vagyunk, csak kicsit elfáradtunk! Barbi
Vendég

Nagyon gratulálok a lányokhoz! Két fiú kéne még melléjük!!!!! :D
Vendég

Barbiiii! Hatalmas gratula. Neked is gyors gyúgyulást és sok sok tejcsit kívánok.

Hát Csajok! Mindenki megszül szépen lassan, csak egy páran maradunk itt a végére. Én már beletörődtem, hogy csak márciusban szülök, úgyhogy nem is számítok hamarabbi időpontra. :lol:

Bori! Tutkeráj, hogy te is, meg Pammut is meg Kismaki is megszültök februárba. Figyeljétek ki, hogy én maradok legutoljára. Reniboszi mondja ezt! :lol:

bellerreni
Eger

Valóban babaesős nap lesz ez - ill. már az is.
Hurrá hurrá Barbi Kittijének.

Akkor most Kattkatnak és Beának mennek a drukkok - ill. Szilvi is szeretné, ha beindulna a vizsgálattól.

Maradtunk kb 5-en :shock:

Reni, én már nem tippelgetek, próbálom sztoikusan elfogadni, amit a gyerek akar, csípném, ha jövő héten kibújna, de ha nem, az már március...

boruska

Reni
Ne aggódj még én is itt vagyok :roll:

Gratulálok Katicának és Barbinak:)

Drukkok mennek a többieknek is.

nálam semmi, ctg síkság.
uh rendben.
ha semmi sem történik jövő csütörtökön újabb ctg és akkor piszkálás is...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Barbi!!! Gratulálok a kicsi lányhoz! :lol:

Kép
Kép
ronci

GRATULÁLOK BARBINAK!!!! Gyors gyógyulást és sok tejcsit kívánok!

Geri: Benő is szokott szörcsögni és ő is csak éjszaka. Leszívni szerencsére eddig nem kellett.

Kitartás a végének! Már senkinek nincs sok hátra! ;)

Aki szedi az urtica urens-t, hogyan szedi? Én az első naptól eszek napi 2-3 x 5golyót, de most elbizonytalanodtam.
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?