Új privát üzeneted érkezett!

[quote="konkri"]N írta:konkriyuszika: sztem ha a két év marad akkor lesz hely államiban is! Nálunk már most is úgy kezd alakulni. csináltak egy giga-mega új ovit a régiből és elég sok helyen látok hasonló terveket, ráadásul olyan kivitellel, hogy csuda. nem bölcsik lesznek, hanem mini ovik.

Háát, Nálunk nem lesz egyik sem, már utánaérdeklődtem, azt mondta a polgi, hogy a következő 2-3 évben biztosan nem terveznek ilyen beruházást.
Így vagy cipelem be magammal reggelente majd Veszprémbe, vagy nemtom.... majd addig kiderül, sok idő van még, szerencsére. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Helló Lányok!

Jaj, sajnálom a veszekedéseket, :( ráadásul, hogy vannak egész komolyak.

Hari, olyan boldogtalanság sugárzik sokszor a soraidból. :( Annyira sajnállak. Pont olvasok egy könyvet és tegnap értem a lelki aggresszió c. részhez, azonnal eszembe jutottál.
A kocsi mikor derül ki, hogy oké-e vagy sem?

Luna, akkor jó ünnepelgetést, bár ahogy látom, téged nem nagyon hat meg. :D

Geo, jó tanulást mára!

Picur, Ti meg tudtátok csináltatni az apaságit? Én múlt héten kértem a dokitól igazoló papírt és azt mondta, majd csak a 30. héten ad, mert addig úgysem csinálják meg az önkormányzatnál, mert lejár, mire szülni megyek. Pedig annyira szerettem volna azt is letudni.
Hihi, egyforma a vonalzónk.

Móni, üdv köztünk, gyere, mesélj bővebben is magadról!

GYED/GYES - szerintem sem lenne jó ötlet visszaállítani, ez szinte luxus lenne, még akkor is, ha magam ellen beszélek. Azt pedig kötve hiszem, hogy azt a "piszkos munkát" amit elvégzett egy hatalmon lévő kormány, saját káruk árán visszaállítaná egy következő. Így nem ők veszítenek szavazókat és népszerűséget sem többek között, hát hülyék lennének visszacsinálni.
De politikáról inkább ne is beszéjünk, van abból elég vita mindenfele. :?

Kép

Kép
***csilla***

na ez az apasági meg érdekes akkor, mert nálunk az anyakönyvvezető azt mondta, hogy a 9 hónap alatt bármikor meg lehet csináltatni- mivel a bent lévő gyerek nem igazán cserélhet már apát... de én ettől a témától házasság idején is eléggé ki vagyok bukva... ezt az elementáris baromságot!

Kép
Kép
Kép
konkri

na csajok egy kérdés, de már amúgy fel vagyok készülve hogy pofon fog érni csütörtökön a babakocsi ügyben-
ha nektek vki azt mondja h zöld a babakocsi, akkor melyikre gondolnátok?
erre:
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... =atlan2in1

vagy erre:
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... citrovegyi

de amilyen mákom van, tuti hogy az első lesz a boltban. de csütörtökön úgy is kiderül a titok :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
te teljesen belebetegszel ebbe a kocsidologba :roll:
Valóban mindkettő zöld, de a második zöldebb. Csütörtökig bírd ki valahogy, akkor kiderül. De légy optimista! Mondom ezt én... :lol:

Csilla,
aranyos vagy, hogy gondolsz rám. Kár, hogy nem valami jó dologról jutok eszedbe. Azért ám nem olyan rossz a helyzet, mert ha nem vitázunk akkor minden nagyon jó, csak olyankor sem tudom kiirtani magamból a "félelmet", hogy mikor üt be megint a krach. Amúgy sok oka van ennek az egész rossz dolognak. Egyrészt ugye a pénz. Hiába segítenek Anyuék, ez talán csak még rosszabb a páromnak, mert nem érzi magát igazi férfinak talán. Akkor ugye 4! éve nem alszunk együtt, ez sem sokat segít az önbecsülésének. Az anyukája sem tartja őt sokra és ezt ki is nyilvánítja, hát ez is csak ront rajta. És még sorolhatnám. Ráadásul én tényleg elég rendetlen vagyok, úgyhogy néha mikor felgyülemlik benne a sok rossz, akkor rajtam vezeti le.
Na, most megyek, mert megjött a haverjával és pont internetezni akarnak :lol:

Minden esetre ha bajom lesz, jövök hozzátok panaszkodni, mert máshova úgysem tudok :lol:

Kép
Kép
hari

Köszönöm a fogadtatást :lol:

Magunkról nem sok mindent tudok írni. Grétikém csodababa, 5 év és sok sikertelen lombik után spontán kopogtatott. Pötikém is spontán. A várandóság első felét végigparáztam :oops: Februárban volt egy vetélésem a 11. héten. Nagyon megviselt. Most addig nem voltam nyugodt amíg nem kezdtem el érezni rendszeresen a mozgását :roll:

Konkri nagyon belemerültél a babakocsikba :)
a második a zöldebb szerintem, de ha nem is az lesz a boltba amit te szeretnél még bőven kaphatsz valahol a kicsi megérkezéséig.

Én még nem vettem semmit a kicsinek. Egy barátnőm májusban jön angliából haza és az Ő kisfiának a ruháit mind nekünk igérte. ha azokat átnézem csak utána vásárolok amiket még esetleg kell :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

ja igen, kisfiunk lesz :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát köszi lányok a vigaszt :) azért szem az első citrom és szürke, no de tényleg mindegy, majd csüt reggel kiderül, hogy beborul :)

Móni: hát nagyon örülök,hogy itt vagy te is, remélem gyakran jelentkező tag leszel, mert elég szűk a keretünk :) sztem Heni táblájáról már egy csomó csajról semmit se tudnék mondani.
Azért biztos lenne mit mesélned magadról, pl hányas lábad van, mennyi a vérnyomásod :) És ügyesek vagytok, hogy ennyi lombik után és vetélés után így sikerültek a dolgok!
Azt azért elmesélhetnéd, hogy hány éves vagy és hogy kb hol laksz, ha nem titok. hol fogsz szülni stb...
neven gondolkodtatok már?

tényleg Luna mama, mi van a ti fiú nevetekkel?

Jaj és Móni, látom te is a két évesek táborát szaporítod :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat en lanynevekben vagyok 'meno' azokbol belemszorult most egy jo nagy adag, de a fiukban tovabbra is fenn all a fantaziatlansagom es nemtetszesem :)
De azert alakul... bar az elmult idoszakban osszesen ket olyan nev merult fel elso nevnek ami nagyjabol mindkettonknek tetszik. A befutobbnak tuno otthon nem is ritka vagy furcsa vagy idegen (na ez tolem nem normalis megoldas :D) ellenben itt nem nagyon hasznaljak, szal valahol megis ritka :) A masodik neven nincs igazan vacila, egy olyan baratom nevet kapja ugy tunik, akit elozo tavasszal meggyilkoltak :( Na jo, ez igy biztos eleg morbidul hangzik... szoval egy nagyon kedves es korabban kozeli ismeros emlekere ugymond :) Ezek most a tervek :D Nem hiszem, hogy barmi valtozas is beall, mert felhagytam hetekkel ezelott a listak furkeszesevel :D

luna6

Csilla, nem jár le az apasági, és nálunk nem az önkormányzatnál kell csináltatni, hanem az okmányirodában. Amúgy meg nem tudják, hogy mikor szülsz, mert ne adj isten, ha korábban jön a baba, akkor mi van?
foltivspicur

Móni, üdv közöttünk, nagyon szép a kislányod! :wink:
foltivspicur

Jó reggelt :lol:

Konkri igazad van. Az kimaradt hogy 38-as a lábam, a vérnyomásom általában alacsony :lol:. 33 éves vagyok és Szigetszentmiklóson lakom. Nemrég költöztünk ki Pestről, cicusom miatt. Itt csak jobb a levegő meg van nagy kert ahol játszhat.
Nevet még nem találtunk. Egyenlőre Pötinek hívjuk, ha nem sikerül megegyeznünk marad ez a neve :lol:
A dél-pesti kórházban fogok szülni.
Csemetém 2,5 éves, igazi rosszcsont :lol: :lol:
Reggeltől estig mondja a magáét, be sem áll a szája. Aludni délben nem mindig alszik sajna, nem akar lemaradni semmiről. Imád csavarogni. Anyja lánya 8)

Picur köszönöm :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

sziasztok Csajok! Üdv Móni! :-) a csapatban! mindig jó ha bővülünk!
hát elmesélem nektek a tegnap esti frenetikus élményem magammal és Esztivel! :-)
tehát... fekszem... leszállok gondolatilag Esztihez! lábaim a kigyókámon - halk zene pislákoló lámpa! és akkor odarakom a kezem a pocakra! és érzem hogy odakúszik! nem rúg nem kapál nem boxol! odaúszik! akkor megszólítom! Esztiiiii itt a Mami :-) mire ő továbbsiklik a tenyerem vonalába! ... annyira kész voltam hogy 15 perc pihi után hivtam a párom hogy az élményt megosszam vele! de ő férfi örül és édi de látom hogy azért ezt csak én élhetem meg! sajnálom ettől! hideg a keze! nagyon nagyon ! szinte fagyott mindig!!!! és eddig Eszti nem szerette! de már tudja az apa keze! hihetetlen! mostmár tudom hogy ez a gyerek már a pocakban érez stb. nem hülyeség!!!! :-)

amúgy ti éjjel amikor alszotok nincs olyan hogy forgolodtok spontán meg ilyenek és elfelejtitek hogy terhesek vagytok? mert nálam gyakran előfordul! ugyanis annyira jól vagyok! nem feszül semmi nem érzem a súlyt stb.! és akkor rájövök ... jaj de jó kismami vagyok! és akkor tök jól megnyugszom és visszaalszom!!!!

A pénteki UH-n meg az volt hogy a csokit benthagytam a kocsiban! ... na mármost igy Eszti nem kelt fel! és aludt! az orvos próbálta kelteni de mindhiába! azt mondja: HÁT ÉN ILYET MÉG NEM LÁTTAM :-) ... aztán amikor felfeküdtem és levetkőztem (puli vastagabb holmik ilyesmik) azt mondja: NAGYON CSINOS KISMAMA meg van dícsérve! na ettől annyira zavarba jöttem hogy az összes felrakandó kérdésem elfelejtettem! a párom meg ott dagadt a büszkeségtől és elmentünk apuhoz mert ő a doki mellett lakik és mondja a párom: a feleségem a legcsinosabb! (na leszűrte a lényeget!) aztán megyünk ki a dokitól a váróba de kapunk mindig dvd-t és várni kell rá 2-3 percet mig felírják és az Esztis UH-s kép a kezembe és ül kint egy házaspár nagy pocakkal a mami erre megszólal váratlanul: Jaj de jó fotó! mire én dagadok a büszkeségtől: ugye milyen édes? kislány lesz! mire a nőci: és hanyadik hét? mondom 25! mire a nő: úristen és hol a pocakod :lol: :lol: :lol: mondom van pocakom és már jó nagy!!!!! :lol: :lol: :lol:
holnap küldök pocakos fotót a nászutról ugyanis a párom csak minket fotózott annyira lehangoló volt a hely :-)

Geooo voltunk Pásztón és gondoltunk Rád! vettünk ott a fő utcácskában egy lámpát! a babynek persze! tapsi hapsisat és tök cuki! és irtó olcsó is volt! :-)

na most megyek mézeskalácsot enni! nálam az standard! :-)
Vendég

Sziasztok kismamik...
Remélem mindenki jól van adok már magunkról egy kis életjelet mert megvagyunk de hát most megint nem történik semmi időszakunk van :)

Móni üdv közöttünk sok szeretettel és hogy bővíted a fiúk táborát most ez a várandós időszak úgy tűnik főleg az övék de vannak ám kislányok is bőven.

Nanetto gyönyörű menyasszony voltál és nagyon csinos vagy..A párod joggal büszke rád.

Csajok ez az alvás téma...Hát hason már azt sem tudom hogyan kell aludni pedig az a kedvenc pozim de majd eljön még az ideje.Viszont a két oldalamon már egész jól megszoktam nekem viszont néha húzódik az oldalam amikor oldalt fekszem és néha elég megtalálni a jó pozit általában jól fel kell húznom a lábam ahhoz ne húzódjon.Viszont van olyan hogy háton fekszem mikor felébredek pedig oldalozva aludtam el.Lassanként tudom vigyázni kell a hanyatt fekvéssel mert a véráramlásra figyelni kell de úgy tűnik még mindig tudok és szeretek így aludni ha álmomban nem zavar bízom benne nem is okoz gondot.

Az én párom türelmetlen vagy az én kisfiam nagyon zsivány egy gyerkőc.Ugyanis elkezd mocorogni gyorsan szólok az uramnak tegye oda a kezét mert beindultunk erre nem abba hagyja azonnal Kicsi-Lali????Mintha tudná hogy az már nem az én kezem!!???Pedig az apja keze meleg de kész amint ő teszi oda a mancsát abba is hagyja azonnal a mocorgást.persze a párom meg nem nagyon bírja kivárni amíg esetleg újra beindul a kicsikénk....kis türelmetlen de abban a pillanatban amint én teszem oda kezem hogy érezzem a mozgását már bökdös rugdos...csúcs ez kiskrapek :D :D
De a mocorgása még mindig változó.Nappal általában kevésbé aktív egy két mocorgás hogy anya ne aggódjon este aztán beindul de tegnap nem volt túl aktív este sem...no nem lehet ezt még meglőni :D
bibócska

Konkri,
Köszönöm a hiányolást, tök jól esett :D
én is gondolkodtam már az estin, egy hét múlva megyek a suliba az illetékeshez és megkérdezem tőle a lehetőségeimet.

l.moni,
örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, üdv itt :)
a Henibaby-féle táblázathoz küldesz infókat? :lol:

Hari,
és lehet már tudni mikor jön legközelebb a védőnő? :roll:

Konkri,
osztom hgy az apasági hülyeség, mármint főleg házasok esetében.. :twisted:
nekünk is kell kérni egy papírt az anyakönyvvezetőnél, mert mire a baba jön, már egy éve leszünk házasok, így nem jó a mi saját papírunk, mert egy évnél nem régebbi kell.. :?
én ezt márciusban intézem, februárban már nem fér bele..
ja, meg mennem kell még szemészhez is, meg fogorvoshoz is, hogy nézzenek meg és pecsételjenek.
kíváncsi vagyok holnap mi sül majd ki a babakocsi-ügyből, szorítok, hogy az legyen amit te szeretnél, vagy ha nem azaz, akkor hozzanak olyat :P

l.moni,
én is nézegettem Szigetszentmiklóst, mert nem sokáig szeretnénk a városban maradni (oké, még be sem költöztünk), most még főleg a 2kutya, később meg a csetlő-botló gyermek miatt.. Milyen ott lakni? És a közlekedés? Nem durva reggel bejutni a városba? vagy olyankor nem is szoktatok menni? :roll: :oops:

Nanetto,
én is jól alszom, nem szoktam felébredni, max ha pisilni kell, vagy szomjas vagyok. illetve néha az elalvással van probléma, mert ahogy oldalt fexem, a kis fiúcska odabenn rögtön fel akar tolni, hogy elég, ne feküdjek rá :lol:
Voltatok Pásztón?? Király! 8)
Vendég

Na akkor most jovok en is :)

Apasagi: hat messze nem hulyeseg az egesz, es nem arra talaltak ki, hogy a kismamikkal szivozzanak, csak bele kell asodni, hogy mi ennek az oka. Az oka pedig a szuletendo gyerek szemlyisegjoga, az apjanak a kilete, ezt rendezik ilyen modon jogilag. Hazasok eseten Geoo nem kell apasagi nyilatkozat, az egy masik tortenet amirol te beszelsz, neked azt kell igazolnod, hogy hazasok vagytok (anno 3 honapnal nem regebbi hazassagi anyakonyvi kellett, ezek szerint ahogy irod ele az egy ev most). Fenallo hazassag eseten nem is lehet apasagi nyiolatkozatot tenni, hiszen ilyenkor a torveny alapesetkent a ferjet tekinti az apanak. (ha nem o az, azt csak szuletes utan lehet rendezni). Szoval a gyerek szemelyisegjogait vedi ez a rendszer, lehet, hogy macera meg nyug meg ilyenek, de nem szivozas es felesleges papirozas hanem a gyerek erdeke, hogy rendezve legyen ki fia borja :)

A masik amihez meg szolni akartam a bolcsi dolog: teljesseggel oke szerintem ha valaki ellene van, nem szereti, megteheti, hogy ne is hasznalja...
de ettol meg masoknak szukseges. Es nem szukseges rossz feltetlenul es nem ordogtol valo talalmany :) Ne mossuk ossze az ovodaval, egy bolcsode az egeszsegugyi intezmeny es sokkal szigorubb felugyelete van mint egy ovinak (ami meg oktatasi tema). En reszemrol teljeseggel kizartnak tartom azokat az infokat (tevedes jogat fenntartva magamnak) amik elhagzottak, hogy egy maganbolcsiben harmincakarhany gyerekre lenne egy gondozono. Fizikailag keptelensegnek tartom, de szerintem ilyen torvenyleg sem letezhet. Az meg, hogy az oviban ez van, ekkorak a letszamok (bar ugye valtas van odahaza tan a legtobb oviban, mas van delelott es delutan is, ebed es lefekves idoben fedesben ketten) az tenyleg nem idealis... de annak az anyukanak akinek a gyereket mar letszamon felul sokadiknak joindulatbol tettek a csoportba annak eletmento, mert ugye ha nincs hely hogy megy vissza melozni.
Teljesen ledobbentem anno, mikor az enyim jart bolcsibe, hogy a jatszoteri pletykakban micsoda hirek szoltak arrol a bolcsirol, amibe mi minden gond nelkul jartunk, es persze mindig olyanoktol hallottam, hogy milyen iszonyu es borzalmas hely is az, akik szinten csak hallottak ettol meg attol. Nem kell szeretni, persze nem, es ha ember lanyanak nem kell igenybe vennie akkor az tok jo. De felulni az ilyen remhireknek es tovabb meselni... nos sajnalom azokat az anyukakat akiknek az elso gyerekuk erkezik es tudjak, hogy nekik szukseg lesz ra, mert iszonyu kettos erzeseket lehet bennuk igy elultetni. (magamrol most nem beszelek, mert en orommel viszem oda a gyereket amikor majd kell)
Egesz biztos vagyok benne, hogy egyik bolcsi sem szakositott gyereknyuzo intezmeny. A gondozonoknek sem az az almuk es letelemuk, hogy az ev tulnyomo reszet a nap sok-sok orajat, ordito, bombolo, egymast pufolo... teli pelenkatol szaglo gyerekek kozott a sarokban ulve eltoltsek. Sot elek a gyanuperrel, hogy meg csak a koszban, mocsokban retekben valo egesznapos dolgozasuk sem vagyalmuk, ugyhogy en nem tartom valoszinunek, hogy a tarsadalom legalja menne bolcsodebe dolgozni es ott ilyen allapotok uralkodnanak altalanossagban. (oke, elofordulhat, hogy vannak kevesbbe topon levo intezmenyek, de ebbol en nem altalanositanek).
Nah, ezt csak a bolcsik, es foleg a majd bolcsire hagyatkozo anyukak vedelmere :)

luna6

fhúúú tegnap bakker tök elfáradtam..
viszont az egyik nyelvfejlesztésen nagyon jó volt, mert Manócska úgy bugizott, hogy a mellettem ülő csajjal szinte megállás nélkül röhögtünk, mert ő is látta pulcsin keresztül is :P

a Csengeryben a fürdőszoba egyik falát már lecsempézték, mert ma a kazánt rakják fel oda, és alá kellett csempézni, és hát nagyon király lesz, rakok képet is
Kép
Kép

Ma meg úgy döntöttem az első órámat kihagyom 8)
úgyhogy csak 13:15-re kell beérnem, tehát 12:20kor kell indulnom..

tegnap ahogy öltözködtem, vagyis ahogy próbáltam felöltözni, rá kellett jöjjek, hogy már csak egy db fekete farmerom jó rám, a többi nemcsak hasban, de már combban is szűk :shock:
úgyogy mostantól tunikákat fogok hordani, legalább abba beleférek és nem vagyok bálna sem :wink:
na majd hétvégén készíttetek magamról képet, és meglátjátok hogy alakultam.. :?
ja, és 65kg vagyok!!!!!!! életemben nem voltam még ennyi!!
amikor korábban 63 lettem, már dagi voltam, és szörnyen éreztem magam... hmm.. :roll:
mondjuk az sem tesz jót, hogy a kariról megmaradt szaloncukrokat zabálom :oops: :lol:
Vendég

Luna,
tudom, hogy nekünk nem apasági kell, ezért írtam csak "papír"t :)
viszonz ha fennálló házasság esetén alapból a férj lesz az apa, akkor meg hát... mindegy. ez van, elintézem és kész de én akkor is viccesnek tartom :lol:
Vendég

Na jó reggelt!

Már itt voltam, csak lapítottam, mert alig írtatok... úgy sejtem h ez a topic a babák születése után be is zár majd... :(

Köszi Geo a szorítást- igen holnap megyünk, de ha nem az lesz akkor már csak kínos lesz számomra a szitu, mert majd átugrottam a telefonba a pasi nyakába... viszont már tudom ha nem az, akkor haza jövünk és egy nyíregyházi üzletből fogom 55-ért megrendelni a titi-t, úgy hogy nem aggódom. most még örülnék is ha spórolhatnák a tervhez képest egy 10est. pedig lassan már azon voltam, hogy na jó akkor megrendelem 80ért az espirot... :) de inkább spórolnék.

Most amúgy is tegnap óta tiszta para vagyok, bár öngerjesztett... apósom egy (nem tudom hogy fogalmazzak) nem volt sose bejelentett munkájuk, otthon gazdálkodtak, most 62 lesz mindkettő és mehetnének nyugdíjra (oké, hogy minimál, de ez is valami) most abból élnek amit após összeüzletel. viszont míg nem voltunk együtt az urammal, a házukat ráíratták és vettek fel a férjem nevére 8 milló kölcsönt... (ha együtt lettünk volna én tuti nem engedem) most idegesít, hogy após meg anyós még a nyugdíját se képes elintézni, és hogy kössön magára valami biztosítást, mert ha nekem elpatkol vagy lerokkan, akkor tönkre vágja az életünket... még az egy dolog lenne, ha hagyjuk bukni a házukat a banknak, de mi akkor is bárosok lennénk + hova tesszük anyóst meg őt + lenne még ott több számla ami kifizetetlen maradna... sógornőmre tuti nem számíthatnék az biztos, az egy petákot nem adna, inkább tartaná a markát, pedig ő kerülne szarba, mert az ő házuk egy udvarba van apósékkal... ha legalább elintézné a nyugdíjat az futná a törlesztőjükre + egy biztosítás, ami baj esetén pár hónapra elég lenne, míg valahogy túladnánk a házon... de nem... ez bele se gondol abba, hogy így tönkre vághat embereket...
és ha erre gondolok csak szétb@sz az ideg!
azt hiszem, hogy jövő héten ha férjem nem cselekszik tovább én megfogom mondani, hogy lépjen!

Kép
Kép
Kép
konkri

Alapbol az apa, de ugye honnan tudhatnak a korhazban pl biztosan, hogy nem valtal el az elozo egy evvel korabbi papirod ota? :) csak onnan, hogy minel frisebb hazassagi anyakonyvit kernek be :) (ahol pl ugyanahoz az anyakonyvhoz tartozik a korhaz mint ahol a hazassagot kotottek, ott elvileg megoldhato - meg is oldjak, Vacon megoldottak - enelkul, de ugye nagyon sokan nem ott suzlnek)
Na csak elmeselem - lehet mondtam mar - hogy amikor a Mancim szuletett en mar elvalt voltam. De mivel a szuletesnpjahoz kepest visszamenoleg a valasig nem volt meg a 90 nap automatikusan a volt ferjem nevere kerult. Es utan akellett ezzel szorakozni es a dolgokat tisztaba tenni. Aki ilyenbe nem keveredik bele annak az egesz ertelmetlennek tunik... :) jobb is ha nem kerultok bele :D

Es most akkor mi lesz a Csengerivel? Marmint hogy meg kesz sincs, de tulkepp mar megvan, hogy onnan is tovabbkoltozes? :) Azt akkor majd kiadjatok? (a Csengeri az Isabellaban levo vedonoi szolgalathoz tartozik?)

luna6

Huu Konkri, ez tenyleg gaz igy. Eletemben egyszer kovettem el egy hasonlo ballepest, csak en kicsiben. (hozzam merten eleg nagy volt az is, de csak parszazezres nagysagrend). A Mancim apukajanak hitelkeptelensege es tartozasai miatt az en nevemre vettunk fel hitelt... es elkovettem ugye azt a ballepest (amit en tegnapelott itt aldasos lepesnek titulaltam :D:D:D hat ugye nezopont kerdese :D:D:D) hogy kitettem az ember szuret. Na ott atokba is foglalta, hogy oke, o ezen tul egy petakot nem fizet... es tisztessegesen ezt az egy igeretet az eleteben be is tartotta az utolso fillerig :D:D En gyedbol meg gyesbol es persze gyerektartas nelkul csengettem ki helyette, es azt mereszelte erre mondani exanyosom tavaly nyaron (nemi egyeb temaju ordibalas kozepette) hogy meg is erdemeltem :D:D Igaza volt amugy, megeredmeletem es joool megtanultam a lecket :D:D
Neked viszont... fuuu, de en remelem, hogy ki tudtok ebbol maszni, vegulis a rossz vegzet az csak egy lejetoseg es teoria egyelore, meg akarmi is lehet, es kivanom, hogy a legjobb verzio jojjon be!!!!

luna6

Konkri,
én ha tehetem a baba születése után is maradok :D
na megértem hogy felidegesített a dolog... de tényleg nem szabad annyiban hagyni!

Luna,
igen, a Csengery oda tartozik! honnan tudod? :P
A terv az mindig az volt, hogy a Csengeryt mindenképpen fel kell újítani, mert így jobb áron tudjuk majd eladni.
szóval amíg nem tudtuk hogy babánk lesz,addig azt gondoltuk, hogy felújítjuk szépen lassan a Csengeryt, és elkezdjük árulni. Addig, amíg nem sikerül eladni, addig maradunk Pomázon, de amint eladjuk veszünk vagy építünk valahol egy kertes házat a Csengery árából.
most, hogy jön a baba, Pomázon nem maradhatunk, mert nagyon kicsi, ezért kell nagyon gyorsan felújítani a Csengeryt. De amint kész én fotózom, és megyek is egy ingatlan irodába, hogy mire a pici járni tanul, addigra legyen kertünk. :D
és a kutyákat sem tudom hogy fogom állandóan lehordani a betondzsungelbe.. :cry:
Vendég

Még csak egy izét olvastam, de ahhoz írok:
Luna én azért tartom hülyeségnek, a házasság esetén "frissíteni" az anyakönyvit, mert egyébként üti egymást azzal, hogy ha meg ép most váltunk volna akkor viszont mégiscsak az lépne életbe és akkor a volt férj nevére kerül a gyerek... én itt nem értem a logikát... akik lehúznak x időt egymás mellett az igazoljon, de aki elvált ott mégis a volt férjé a gyerek... ???

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat onnan tudom, hogy a Mancim a Mavban szuletett es az Isabella vegen laktam akkor, ahol az a chopperbolt is van, ha ez igy mond valamit (azert az jonehany sarok toletek, na mindegy a Ferdinand hid felolo Isabella veg) es beza enis odatartoztam abba a vedonoi izebe :) Es en szerettem, abszolut jo elmenyeim vannak rola, es hat igy a gyerekdokink is a Csengerys rendeloben volt. Szoval ismeros videk :)
Mi tobb, hogy meg tobb vonatkozasom legyen, mielott az Isabellaban laktak laktam az Onkormanyzattal szembeni hazban is (nem jut eszembe az milyen utca, mindenesetre az okmanyiroda mellet az onkomranyzattal szemben van) azzal a kedves imserossel akit tegnap emlitettem, hogy megoltek :( Es neki volt egy jooo nagy ebe, en azt az Andrasira hordtam setikalni (hat nem egy kutyasetaltatatos kornyek az ott, az tuti)... bar ha nagyon muszaly ott van a park a piac melett, de hat az is dzsumbi, meg tan nem is kutyaknak valo (es a nagyok bekapjak a tieidet, nincs ott eleg hely)

luna6

Aki elvalt annal ha elvalt van lehetoseg szuletes elott a valos apukatol apasagit csinaltatni.
KIVEVE: az a szabaly, es ez nem am magyar talalmany, hogy szuletes napjatol vissza ha 90 napban (a 90 nap konret miertjere en sem jottemra, pedig azt is meg akartam erteni anno :D) valamikor anyuka meg hazas volt AKKOR ferj vagy voltferj automatikusan a gyerek apja, ha megsem azt csak szuletes utan lehet rendezni.
Ha tul van a 90 napon akkor szabad a palya, lehet apasagi vagy nem megnevezni az apukat :)

luna6

Oké Luna már értem... de ez a válós dolog...

Geo: nem értem? hol fogsz maradni a szülés után??? :)

Hát após ügyében az lesz, hogy holnap megnézetem unokatesómmal a biztosításunkat, hogy mire fizet és ha ló szar, akkor megmondom neki, hogy a férjemre és apósra is készítsen egy kötvényt, ami fizet úgy legalább millió körül rák, agyvérzés, félláb, műtét, halál... akármi esetén. legyen apósra is, a férjemre is (mert hát ha vele történik vmi akkor is gázban lennék...) készítse el a kötvényeket és én az orruk alá dugom és kész passz...

Geo, jó lesz a csempe!

Kép
Kép
Kép
konkri

Lányok ti szedtek VASat?
Vendég

Konkri!
én sem akarok eltűnni a topicból szülés után :-)
jó rólatok tudni olvasni meg néha hozzászólni vagy csak úgy "írni"...

hát Konkri a hitel dologtól padlót fogtam! jaj valahogy valamit csinálj! azért ez nagyon komoly!!!! jesszum!!!! nekem a bátyám próbált lezálogosítani egy közös XI. kerületi lakást! amit ketten vettünk - előadta igy lesz jó úgy lesz jó! de nem mentem bele! persze jól összevesztünk ... aztán jött a válság és úristen de okos voltam! mostmár ő is belátja :-) és nem ülünk nyakig a kakiban! :-)
nekem is van hitelem 8 milla! egy lakást vettem! de ki van adva és nagyjából pörgeti a hitelt ... de igy is havi 15-öt hozzá kell raknom mert a hitelem 45-ről 73-ra kúszott fel! döbbenet! és ezt sehogysem tudod kivédeni! szóval jobb a hitelektől megszabadulni! vagy igy vagy úgy! és nem a fejünket a homokba dugni hanem ha kell leülni 100x és szépen megbeszélni pro-kontra miért kell hogy csinálni...!!! szóval Konkri találj egy megfelelő jó időpontot és 62 éves fejhez mérten :-) magyarázd el hogy mit hogy kéne csinálniuk!!!!! mindenképp lépj ...
Vendég

Sziasztok!

Konkri: Nem semmi helyzet, amibe apósodék sodornának benneteket. Egy hozzáértő embertől kellene megkérdezni, hogy ilyenkor mi lenne a leghelyesebb megoldás, és azt is hogy ha bármi történik velük, ti ne semmiképpen ne szívjatok emiatt.

Geooo: Én nem szedek vasat, mert az eddigi két vérképem alapján nincs rá szükségem. Sok cékla (nyersen vagy befőtt), sütőtök, brokkoli és spenót. Ezek szerepelnek rendszeresen az étrendemben. Viszont van akinek ezek ellenére is szüksége van pótlásra.

Apasági nyilatkozat, válás.... hadd ne meséljek, mit jártunk végig emiatt, de azt hiszem ezt már meséltem. Van ebben a törvényben olyan, ami igenis logikus és a gyermek érdekeit szolgálja, de van olyan is, ami abszolút abnormális.

Bogi szépen gyógyulgat. Az antibiotikum ma reggel el is fogyott. A héten itthon van velem. A farsangi bálnak sajna lőttek :(
De lesz még egyéb rendezvény is az oviban, amit remélem, nem fogunk kihagyni.

Kistökös a pociban egyre aktívabb. Napközben kevésbé vad és vagány, de folyamatosan érzem őt. Este viszont nagyon beindul a buli midaddig, míg el nem alszom.

Apropó alvás... én is hasonalvós voltam, de most ez már nem kivitelezhető. Én úgy oldottam meg, hogy félig hason, félig oldalt. A felül lévő lában térdben felhúzom, alá rakok egy párnát és így viszonylag kényelmes és a pocakra sem jut akkora súly.

Apropó súly... tegnap voltam a védőnőnél, hát kérem szépen +10-nél tartok. Itthon már nem is mérem magam, egyszerűen próbálok nem tudomást venni róla. Ha naponta a mérleget taposnám, akkor sem lenni kevesebb :? :?

Móni: Üdv a csapatban!!! Szeretnélek felvenni a táblázatba (mert nekünk van az is). Feltöltöm ide, hogy lásd, milyen adatokra van szükségem.

Huuuuh, valamit még akartam, de elfelejtettem. Na, majd később eszembe jut.
Vendég

Ja... hitel. Nekünk nincs hitelünk. De sajnos saját lakásunk sem. Mivel párom papíron keveset keres, így a bankok mikor meglátják, hát jó hogy nem röhögnek a képünkbe. De sajna a szabály az szabály. Sok mindenhol próbálkoztunk már, de meddő próbálkozás az egész. Hát ez van, ez kell szeretni. Persze minden vágyunk egy saját lakás, de azért így is boldogok vagyunk.
Vendég

Heni, erre felenk nem is annyira 'divat' a sajat lakas. Nagyon sokan egesz eletuket berlakasban toltik el, ezek tartos berletek, szoval tizen huszon, harminc evekre is szolnak, mint anno ez volt odahaz is meg a mi idonk elott. Ez itt senkit sem 'frusztral', teljesen termeszetes, mondjuk mas nyugati orszagokban is sokkal elfogadottabb, mint odahaza. Velunk szemben pl all egy kacsalabon forgo (amde semmi penzer nem kene nekem, ahoz tul portugalosra van epitve) kiskastely, es mellette van 6 pici hazbol osszerakott sorhaz. Nos a nagy tulajai tulajai a kicsiknek is es berbe adjak, de amiota itt vagyok 5 eve, meg nem volt sehol berlovaltas, szoval ezek amolyan allando berletek, mintha tenyleg az ovek lenne :)

luna6

Itt is van hasonló lehetőség, mint amiről írsz. Pályázni kell rá, viszont feltétel a házasságkötés, ha család kéri, vagy pedig akkor van esélyed, ha egyedülálló szülő vagy. Ezeket 5 évre adják, de ha rendes bérlő vagy, akkor meghosszabítják a szerződést, később pedig meg is vásárolhatod a lakást. Havonta 25 ezret kell fizetni a lakáskasszába, ez ún. gyűjtögetés mindaddig, amíg ott laksz. Ezt az összegyűjtött pénzt, pedig később lakásvásárlásra fordíthatod, mondjuk önrészként. És ha már van valamennyi önrészed, akkor hitelt is könyebben kapsz a még szükséges összegre.
Vendég

Apasági: nekem azt mondták, kicsit későbbi dátumot írjunk a várható szüléshez, mert le nem jár a papír, viszont ha később születik a baba, mint ami a várható dátum, akkor nem érvényes.
Még nekem is el kell intéznem, mert én nem tudtam, hogy a dokitól igazolás kell, így annélkül mentünk el az okmányirodába. Aztán meg elfelejtettem kérni a dokitól igazolást. De majd most pótolom ha megyek hozzá.

Védőnő nem tudom mikor jön, próbáltam hívni, de most kint van "terepmunkán".

Alvás: pocakilag is nehezen alszom, pedig én amúgy is oldalt fekve szoktam, de most zavar, hogy még ha akarnék se tudnék máshogy. Meg Lili is ébreszt éjszakánként. Úgy néz ki állandósul a 1/2 2 körüli ébredése és most már 2x is bepisilt reggel 6:15-kor :cry: Pedig már sose pisilt be. Lehet, hogy az egyedül alvás miatt van? Na mindegy, ma vettem megint olyan lepedőt, ami nem ereszti át a pisit, este felteszem neki. Újat vettem, mert a régit már felismeri és nem szeretném, ha úgy érezné nem bízom meg benne. Ez meg úgy néz ki, mintha sima lepedő lenne. Elég szomorú szegény a pisi miatt. Bár én mondtam neki, hogy nem baj, ilyen előfordul. Lehet, hogy átteszem az ébredést 6-ra 7 helyett és akkor nem lesz ideje bepisilni, aztán lassan visszatolom majd 7-re.

Délután megyünk fogorvoshoz már megint. Kiesett a fogából a tömés! Biztos fog örülni szegénykém. Elfelejtettem mondani neki reggel. Azért remélem nem lesz hiszti.

Anyósom nagy szám, ma nem ment dolgozni, mert várta a kéményseprőket. Én jöttem haza vásárlásból, akkor jöttek a kéményesek. Hát nekem fogalmam sem volt, hogy használunk-e kéményt. :oops: Mondom, szólok anyósnak. Na az meg aludt a foteljában, de úgy hogy hiába kiabáltam neki, meg se moccant. Akkor hívtam a páromat, ő mondta, hogy nem használjuk. Aztán amit kaptam papírt bevittem anyósnak, megint kiabáltam, de erre sem ébredt fel. Még jó, hogy itthon maradt a kéményseprők miatt. :lol:

Kép
Kép
hari

Most ha majd összeházasodunk, akkor megpályázunk egy ilyet, hátha sikerül egy ilyen lakáshoz hozzájutni.
Vendég

De amit te irsz az valami szocialisabb alapon mukodo dolog. Itt teljesen piaci alapon megy, maganember ha van penze vesz egy adag kerot es kiadja. Ennyi :) Nincsen semmifele feltetelhez kotve, aki kiveszi az lakik benne :) Mintha az expreszben keresnel kiado lakast, kiveszed es leeled benne az eletedet :) Nem torekednek sajat lakas vasarlasara :)

luna6

Geo,
Én is szedek vasat, meg C vitamint, meg a "kedvenc" Rovamycin-emet. Tetszik a neve, mert ugye ezt kapom a toxoplazma miatt, ami miatt rovázok és a cicámat Micinek hívják. Így nekem a Rovamici néven fut :lol:

Kép
Kép
hari

Heny, szerintem is jó ötlet! azért saját lakás az saját lakás! bár én is voltam Amerikába és ott is mindenki bérel! és bátyám is 10 éve albérletben nyomja! de hát úgy gondolom ha az ember tudja a sajátját fizetni akkor nem "ablakon kidobott" pénz bár tudom nagyobb felelősség is mint az albérlet!
mi is azért maradtunk a páromnál a végén - tudjátok oda újítottunk fel egy teljes szintet külön bejárattal meg külön órákkal meg konyhával fürdővel hogy ne kelljen menni csepelre az én átlalam vásárolt kéróba mert akkor kéne fizetni a hitelt - ott is kell némi felújítás és ha kiesik a fizum (mert én bizony minimálra vagyok bejelentve és hát ugye a gyes gyed meg ezek kaki lesznek!) akkor szóval jó érzés hogy "nincs hitel" ... az a lakás meg jó lesz a gyerekünknek és igazából mi 4 év múlva akarunk innen dobbantani addig kihúzzuk anyósék felett! mi Kőszegre akarunk költözni! én is párom is! pont a Szabó hegyre az erdő közepére :-)
Ott van egy saját medvénk is! és imádunk minden fűszálat is! szóval az a mi "bázisunk" és életünk jelenlegi célja! oda eljutni egy házikóba babuval családostul! :-)
Vendég

Heni,
de jó, hogy Bogi jobban van! Farsang meg lesz jövőre is.

Nálunk ma is járt a postás :lol: Hozott nekem egy olyan izét, amit a csapra kell tekerni és ha hideg a víz, akkor kéken világít, ha jó, akkor lilán, ha pedig forró, akkor pirosan. Főleg Lili miatt rendeltem, mert mániája, hogy kiszaladgál kezet mosni és mindig rettegek, hogy leforrázza magát. Viszont ha leveszem a víz hőfokát, akkor este fürdésnél mindig megszivatom magam, mert elfelejtem visszaállítani és ha nem tűzforróra van állítva, akkor csak valami nagyon kis langyi víz jön, amit az öntöttvas kádunk jéghidegre leszív. Szóval most világítós vizünk van :lol:

Kép
Kép
hari

Mi is már évek óta lakunk ebben a lakásban, és a tulajdonos szerencsére egy nagyon jó ember. Nem kér magas bérleti díjat, a rezsi meg ugye annyi, amit elhasználunk. Én 4 éve lakom itt, de legelőször anyósom a fiaival bérelte a lakást előttem vagy 8-10 éve. Utána a két fiú kirepült, majd jöttem én, és miután megszületett Bogi elég sok veszekedés volt, és már keresgéltünk is bérelhető lakást, de aztán anyós úgy döntött, hogy inkább ő költözik a barátnőjéhez, mi meg maradjunk külön, mert hogy neki a 3 szobás lakás egyébként is nagy lenne.
Vendég

Na megyek megfőzöm a vacsit, mert későn jövünk ma haza. Aztán majd visszanézek.

Kép
Kép
hari

Hari: Örülök, hogy jöttél. Mi ez a kütyü, amit a vízcsapra kell szerelni? Még nem is hallottam ilyenről. Jó dolognak tartom.
Vendég

Ez jó!!!!

Lunának ketyere.
Nekem kütyü.

Hari

Mostmár magyarázhatod...
Vendég

Heni szorítok lakás ügyben!
Amúgy tényleg "magyar" divat a saját ingatlan- valahogy a tudat... azért nekem jobb érzés azt tudni, hogy ha hitelre is de a sajátom fizetem és nem albi... amúgy nekem már csak 1 misi van, amit ha visszahoznák a szocpolt már ki is pipálhatnék..
(ennyit mint após álmomban se vettem volna fel)
amúgy köszi lányok a sajnálkozást, de ez az egy járható út amit írtam- kötni kell neki vmi ultra biztosítást ami tényleg mindenre fizet, ha nem is hitelösszegüket, de legalább annyit hogy míg a házukat elpasszoljuk tudjunk vmiből fizetni rájuk... és ki fogom kötni hogy a férjem lehet csak a kedvezményezett. a férjemének, meg én, mert nem akarom hogy bármilyen kiskorú kapja a zsét és ne használhassam baj esetén.
mondjuk azért baj esetén agyoniskolázott sógornőm megérdemelné hogy lessen ki a fejéből mint a lukinyúl... mert mint írtam a terhelt házzal egy udvaron lakik. így mondjuk sanszos lenne ha árverésre kerül a ház, akkor szép szomszédai lennének- kerítés nuku + az ő telkükre még az istállót is ráépítették apósék.

egyébként nekem is az a tervem Nanetto, hogy x év múlva veszünk hitelre egy lakást és kiadjuk, így a gyerekeknek lenne vmi indulója és a hitelt fizetném a bérbeadásból...

Ja leesett hogy Geo hol akar maradni szülés után :)

Képzeljétek, gyerek megette a tökfőzit! :) amúgy semmi főzit nem eszik meg, semmit ami lottyos :) lehetazért ette meg, mert jó savanyú lett :) és azt meg szereti.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát én sem tudom mi lehet ez a ketyere-kütyü :)

Ja vas- a vitaminomban van, de majd a 30. hét körül veszek maltofert és azt szopogatom. az előzőnél is kb akkor szólt a doki...

Kép
Kép
Kép
konkri

Én is szívesebben fizetném a sajátomat, ha adna valaki annyi pénzt, amiből meg tudom venni.
Egyébként ha lenne külön lakásom, és mondjuk összeköltöznék a párommal egy közösbe, akkor én sem adnám el a másik lakást, hanem szintén bérbe adnám. Végülis akkor onnan is jönne vissza egy kis pénz, és ha bármikor szükségem lenne rá, akkor kéznél van.
Vendég

KONKRI: Ügyi a fiad, hogy megette a főzit. Ezentúl próbáld meg mindig savanyúbbra készíteni, ha ez az ízvilág jobban fekszik neki.

Mi csak a gombával, májjal, tojással, zöldbabbal, spenóttal állunk hadilában. Ezeket jobb ha nem is kínálom Boginak. Semmilyen formában nem eszi meg.
Vendég

ja egyébként már annyira nem is bánnám, ha holnap nem az álom babakocsim fog várni a boltba, mert akkor azonnal megrendelem vmelyik titi-t a nyíregyházi nőtől...
de a pofám egy picit biztos ég majd a boltos pasi előtt, aki eltette nekünk az espirot... :)
ráadásul ebbe a nyír-i boltba találtam még tök jó dolgokat- olyan takarót, amibe bugyolálni is lehet, meg nem olyan átlag rácsvédőket... és hasonló... bár ha a varrógépem nem halt volna be, és megkapom a fizum, akkor megyek is a méteráruba és varrok, mint a güzü :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?