Kriszta!
Mi a gondod?
Lényegében pont azokat mondtam, amiket a nő. Ugyanis tőle tanultam
A szemvizsgálatot távcsővel,a kezet eszköz nélkül végzik. Ő sem azt mondja, hogy a kezességet végzik a kukkerral vagy a fülhallgatóval. Általában minden azonosoldali-ekkor van domináns félteke és vannak összhangban a működések, de előfordul, hogy nem. Ekkor van az, hogy a jobb szeméhez emeli, de a bal lábával rúg, stb. Nyilván, ha a szemesség is, a hallás is, és minden egyéb jobbos,a kéz pedig kérdéses, akkor érdemes azt is jobb irányba terelni, egyrészt, mert akkor ez nem lesz az agy megerőszakolása, másrészt mert könnyebb a jobbkezesek élete. A kezességet el kell dönteni iskola előtt.
A láb-dologban annyiból nincs igaza, hogy nem csak (vissza)rúgással lehet eldönteni, ráadásul nem feltétlenül egy eléguruló labdát kell visszarúgatni, hanem elég, ha álló labdát tesz le a gyerek elé.
Az én lányomról azóta tudom, hogy bal lábas, mióta síel, ahogy terhel, nehezedik, kanyarodik, abból derült ki, labdáról szó sem volt.
Lényeg a lényeg, ha az óvónők nem boldogulnak vele, akkor az általad bemásolt cikk szerinti szakemberekkel járjatok a végére.
Klára,
varrjon ő gombot,
akkor majd megtudod, milyen kezes.
De Gellért még kicsi, ráér még eldönetni.