Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg elfelejtettem, pedig tegnap még az eszemben volt :oops:

Nagyon Boldog Névnapot Geo!!!!!!!!!!

Kép
Kép
hari

ja és hízás: anya amikor itt volt pénteken, akkor közölte, hogy na mostmár kismamás a pocim.. majd egy-két másodperc után hozzáfűzte: de combod is van ám!!! :twisted:
Vendég

Hari,
köszi szépen :lol:
na ha jól olvastam, akkor ti is jól megkoronáztátok a Valentin-napot.. :(
mi mozi után a liftben vesztünk össze, egy vagy két hónapja most először, hogy utána az autóban bőgtem, majd nem voltam hajlandó vele beszélni sem, és ma még a névnapomat is elfelejtette :cry: , kb fél órája írt skype-on hogy ne haragudjak, teljesen kiment a fejéből.. :evil:
Vendég

Na kozben el eltuntem meg megkerultem :) Akcio van az auchanban es 60%al olcsobb a mosopor (folyadek). Elvileg, mert penteken sem kaptam es ma sincs :( Nincs szerencsem... ugyan a szo szerint por alaku Xau is ilyen akcios, de nem ismerem, sosem hasznaltam... a vegen lehet most lesz az, hogy kiprobalom, nem akarok teljes aron sokat kolteni erre most.
Es utolert minket is a bebiakcio az Auchanban... nezem, de jo lenne tisztaban lenni pl a pelenka arakkal, mert egy kezdoadagot kell vegyek meg en is, de fogalmam nincs rola mibe kerul amugy, hogy ezek most tenyleg megerik e vagy sem. Van itt huggies kezdopakk amiben egyben van torlokendo is (bar arrol szivesen lemondok, es amugy is csak 28 pelus van benne, roszabb szeriaban az egy hetre sem eleg :D) meg huggies 120 darabos ecopakk, na az mar jobban hangzik... de hogy az ara is ez e... meg van Dodot is (na ez a masik ismert marka otthon, csak ott mas nevre hallgat es nem jut eszmebe) abbol is van kezdopakk, de az meg meg dragabb... ahhh... el vagyok veszve, ezer eve nem foglalkoztam a temaval, es most is csak a kezdeti par hetre szeretnek :)

luna6

Hát igen, Valentin-nap. Mi nem szoktuk tartani, de azért eszembe jutott, hogy ha már nem tartjuk, akkor azért legalább nem kéne összeveszni. Bár nem is vesztünk össze, mert arra esélyem se nagyon volt. Egyszerűen csak egyik pillanatról a másikra elkezdett pakolni, csapkodni, tiszta idegbeteg volt. Meg mertem kérdezni, hogy mi baja, erre üvöltött, hogy nekem azt tudnom kéne, mert neki mindig ugyan az a baja és már milliószor elmondta blablablabla. Ilyenkor már tudom, hogy jobb, ha nem szólok egy szót sem. Lilivel is összeveszett, de vele kibékült. Erre jött Lilikém, hogy tanácsot adjon, hogy békültek ők ki és akkor én is csináljak úgy :lol: Kis falat, olyan cuki volt. Persze nekem aztán eszem ágában sem volt békülgetni. Inkább bementem Lili szobájába és lefeküdtem aludni. Aztán este már jött volna békülni, de én addigra már úgy éreztem, hogy egy nagy gombóc van a torkomba és nem békülésre vágytam, hanem hogy visszacsinálhassam az életemet úgy 13 évvel. Na aznap kellett volna otthon maradnom, vagy valahova máshova mennem, ahol nem találkoztunk volna soha. És ezt sajnos komolyan így érzem, még akkor is, mikor nem vitázunk. Na mindegy, most már ez van, Lili imádja az Apukáját és viszont. Gondolom a kisfiával is jó kapcsolatuk lesz, úgyhogy nem érzem úgy hogy jogom lenne szétválasztani őket. De ha egyszer kirepülnek a gyerekek, akkor talán eljön az én időm is. Addig meg igyekszem így élvezni.

De akkor a Te Andrásod rendes, hogy legalább bocsánatot kért így utólag.

Kép
Kép
hari

oooh, van itt auchan markas confort plusz nevu pelus is, valaki akinel van apro ismeri? anno ezek a sajatmarkasok meg zacsis kulsejuek voltak, na de 8 ev alatt tuti valtozott, gondolom azota ezek is szellozos anayaguak, ugye?

luna6

ha mar valentin nap, eszembe sem jutott, mi sem tartjuk. jellemzoen en a nevnapokat sem szoktam tudni, mert itt nem is ismerik a fogalmat sem, ezert mindenki ugye erosen tesz ra, hogy nekem pl lenne ilyenem :) ezerta sajatom sem mindig jut eszembe :D

luna6

Luna,
én nem olyan rég volt, hogy még pelenkákat vettem, de én sem tudom, hogy most milyet vegyek. Főleg, hogy ami az egyik gyereknél beválik, az a másiknál nem biztos. Úgyhogy én biztos nem veszek nagy csomagot, mert ha nem válik be, akkor mi a túrót csinálok vele? Nekünk Lilinél a Libero vált be, a Pampers-ből kifolyt minden. Barátnőmnél viszont pont fordítva volt. Most szerintem én megint megpróbálkozom a Liberoval, de lehet, hogy fiú esetén váltanom kell majd. Tehát nem biztos, hogy a nagy kiszereléssel jobban járok. Na ezt most jól körüljártam. :lol:

Kép
Kép
hari

Nagy kiszereles? De hat mit kezdek en egy olyan csomaggal ami egy hetre sem eleg? Mert hogy a gyerek apja elbenazza es keptelen utanpotlast venni az fix. Szoval arera kell gondolnom, hogy az elso idokre legyen itt legabb ket heti adag, hogy ha nem vagyok erom teljebe es nem tudok lemenni a boltba, ne legyen gaz :) Utana nekem mar mindegy, mert tudod, en moshatozni akarok... de a korhazba es utana a kezdetekre fog kelleni meg eldobhatos.
Ezaz... szoval a Dodot az az ami odahaza Pampers... hiaba, reg volt hogy en otthon pelenkaztam :) (libero itt ertelemszeruen nincs, az otthoni gyartas ha jol remlik)

luna6

halihó! megjöttem! jaj annyira nem pörög bent az idő :-( fuhhh
sajnálom a férjurakkal való veszekedéseket ! :-( ez nagyon rossz főleg másállapotban! mi ritkán vitázunk harmónikusan élünk de mi rengeteget teszünk ezért hihetetlen nagy energiákat fektetünk bele de úgy látom van értelme! szeretem ha a zoknimba szerelmes üzenet van vagy szívalakúra vágja a pirospaprikát mint tegnap :-) de elvárja ő is a kényeztetést hgoy férfi lehessen és nem mindig könnyű de a mérlegnek hiszem hogy úgy kell állnia hogy mindenki adjon-kapjon! ha meg erre nem figyelünk nagyon nehézzé válik a dolog! de hiszem ha az ember akarja akkor igenis vissza tudja csinálni a dolgokat! (vagy túl naiv vagyok - vagy kevés ideje vagyok házas :-)) mi megbeszéltük anno ha nem működik a kapcsolatunk elválunk ha van gyerek ha nincs ha jó neki ha nem! mert a gyerek a végén úgyis megsinyli! akörnyezetünkbe irtó sok ilyen egybemaradt pár van! elég siralmas ... ! de persze könnyű mondani! ha benne lennék biztos nem lenne ilyen egyszerű!!! és örlődnék meg minden!!!! ezért drukkolok mindnyájatoknak!!!! a szeretet mindig pozitiv energiákat gerjeszt a veszekedés stb. meg több negativat! ami soha nem jó!!! na nem energizálok :-) meg nem bölcsélkedem! :-)

Megnéztük az AVATART aki nem látta azonnal menjen megnézni :-)
Vendég

SZIASZTOK!

HARI: Ne emészd magad, jön még borúra derű... :wink:

GEOOO: Boldog névnapot kívánok így utólag én is.
Az Istenke éltessen sokáig!!!

[/b]PELENKA: Mi eddig vettünk egy csomag koraszülött Libero-t és egy csomag 1-es Libero-t.
Meglátjuk, melyik fog kelleni.

Az egész hétvégénk szupi volt.
Szombaton voltunk a játszóházba, Apa értünk jött.
Lilike csuda jól érezte magát.
Ebédeltünk étteremben, aztán közös délutáni alvás volt.
Tegnap meg megfőztem, aztán a Kikában vettünk Lilikének új tapétát, meg függönyt a szobájába, meg egy felfújható katicás ,nagy plüss fotelt is.
Utána nagy alvás következett és elmentünk a Nagyerdei szánkódombra.
Este értünk haza.Mi felnőttek kipunnyadtunk, Lilike meg nem volt fáradt.
:roll: :roll: :roll:

Kép
rozsa1979

Nanetto, en ketszer voltam olyan kapcsolatban, ahol azt mondtam eddig es nem tovabb. Es bennem fel sem merult (hat ize... nem vagyunk egyformak) hogy a gyerek pl marasztalo ok lehetne. Nem is volt. A nagyom 7 eves volt kb mire elvaltunk, a kicsi meg 3 honapos (ott nem volt valas szerencsere, mert ott mar tudtam, hogy nem szabad hazasodni :D) mikor eljottem, es egyiket sem bantam meg egy pillanatra sem. (neha felek is magamtol, hogy kepes vagyok elhatarozasra jutni es akkor pakolok :D de mostanaban nem akarok pakolni... illetve ha igen, akkor sem a pasi vagy a kapcsolat miatt, hanem mert veeeeegtelenul unalmas neha itt de majd igyexem jol atdolgozni a szitut. Ja, meg az oktatasugy miatt is neha hazamehetnekem van, na azt nem tudom atszervezni, vagy beletorodom, hogy az enyimek ebbe kell felnojenek, vagy pakolunk mind es irany haza ottani oktatasba :))

luna6

Rozsa, es ilyenkor mit jatszotok a jatszohazban? Veled jatszik vagy van iranyitott foglalkozas? Otthon nagyon kevesszer jartam csak olyanban, de ha jol vettem le ott a szulok aktivan jatszanak a gyerekekkel. Nos itt ilyen jellegu jatszohazat meg nem lattam. Vannak ugyan, de kizarolag olyannal talalkoztam, ami tele van ezekkel a felfujhato hatalmas ugralovarakkal es maszokkal es csuszdakkal, szoval fizikai oldalrol kozeliti meg a jatszast, szoval orjonges, tombolas, rohangasza van :) Mondjuk ilyen helyre meg jobb ismeros gyerekkel menni, legalabbis egyedul enyim nem vegyulne idegen gyerekekkel ilyen helyen. Leginkabb szulinapokkor jartunk ilyenben, itt nagy divat a kisebb gyerekeknek oda szervezni a szulinapot, kiorjongik magukat, nem a csalad lakasat amortizaljak le... es a helyzin biztosit szendvicset meg tortat. Na semmi extra meg luxus... e smeg igy is horror draga szerintem, a vendeglato fizeti a szamlat raadasul es minden egyes meghivottert kulon.

luna6

LUNA: Mi elég sok helyre járunk Lilikével, hogy lásson több gyereket, főleg , így télen, hogy a játszótér kiürül.

Keddenként Kodály féle módszerrel tartott zenebölcsibe megyünk.
Itt 60 perc ének, mondókázás van furulya kísérettel és utána 30percet játszhatnak a gyerekek kölönféle hangszerekkel(csörgődob,rumbatök, furulya, stb.)

Csütörtökönként Csiri-biri tornára járunk, itt mondókákra vannak torna játékok és fél óra szabad foglalkozás különféle sportszerekkel(csúszda, labda,stb..)
Ez összesen 1 órás foglalkozás.

Szombatonként(Apa délelőtt angol tanfolyamra jár, mi meg Játszóházba)
Itt 2 órát töltünk,ugrálóvár, csúszda, legó , játékkonyha , babakocsik, szóval minden féle játék van.

Minden hova együtt megyünk, a világért nem hagynám ott senkire sem.
:roll: PARAMAMI VAGYOK- A GYEREK LEGJOBB HELYE AZ ANYJA SZOKNYÁJA MELLETT VAN :roll: , ezért nem adom oviba sem, többek között.

Kép
rozsa1979

Lilike is inkább zárkózott, halk szavú kislány.
Anyájával jól eljátszik, de ha véletlenül mellé keveredik más gyerek, csak néz a nagy zöld szemeivel rám.
Mi is itt a játszóházban tartottuk a két éves szülinapját.
Nagyon élvezte, én meg azt, hogy nem nekem kellett mosogatni... :wink:
Itt mi rendeltük az ételt, tortát és vitte a cég a játszóházba.
Addig ott szépen feldíszítettek mindent, megterítettek.
Csak menni kellet.
Kb.30.000 Ft-ba került, de örök élmény mindenkinek!
Szóval szerintem megérte.

Kép
rozsa1979

Klassz, hogy ennyi lehetoseg van feletek. Mondjuk a paramamisagod okaval en egyaltalan nem ertek egyet, vagy inkabb ugy fogalmazom, hogy en tolem ez teljesen tavol allo gondolat, en az ovodat (es adott esetben a megfelelo bolcsodet is) kivalo helynek talalom, es szuksegesnek ahoz, hogy a gyerek ne erezze magat ufonak aztan majd az iskolaban, avagy a kotelezo nagycsoportban. En nem gondolom, hogy jot tesz neki belecsoppenni nagy gyerekkent egy teljesen idegen kornyezetbe ahol mindenki otthon van es ismerik a szabalyokat. De ez az en velemenyem, es egyaltalan semmifele szandekkal nem mondom, csak mert szoba kerult, mindenki pont ugy kell, hogy csinalja ahogy neki szimpatikus. :) (a masra valo otthagyasnak is megvannak a pozitivumai szerintem :) de tudom, hogy van aki otthonoktat es meg iskolaba sem adja a gyerekeit, es azok a gyerekek is felnonek gond nelkul :) bar azoknak is egyszer el kell hagyniuk a csaladi ovo feszket) (de hangsulyozom, ez az en maganvelemenyem, es a vilagert sem varom senkitol sem, hogy hasonloan gondolja, csak adodott az alkalom es elmondtam :))

luna6

Enyim nom kb mostanra engedett fel az iskolaban :) Marmint hogy o a gyerekekkel mindig is jol elvaolt, bolcsitol kezdve ovin at a suliig, de iskoalaban a tanerovel csak akkor beszelt, ha kerdeztek, szoval elkonyveltek hallkszavu, nembeszelosnek. Na amit ott nem mondott el azt itthon mindig bepotolta :) Meg a gyerekekkel az udvaron. De idenre - azt mondja a tanitono - mar ugytunik kezdi kinoni... csak nehogy tulnoje magat :) Szoval neki amugy az ismeros gyerekekkel es kozosseggel nincs baja, nem visszahuzodo, de vadidegen helyen ahol csak 1.2 orat vagyunk o nem ismerkedos, baratkozos, ahoz neki is tobb ido kell. van gyerek aki ugye ilyen helyen eledall es mindja a magaet, pedig sosem lattad :)

luna6

Védőnő még mindig sehol :roll: Jól elfelejtett??? Mondjuk nem olyan nagy baj, csak akkor lefeküdtem volna aludni, ha tudom. Remélem most már nem jön, mert lassan-nagyon lassan- mennem kell az oviba.

Luna,
ha másról van szó, én sem vagyok híve az ilyen "kényszer együttlétnek" De a fene egye meg, ha rólam van szó, akkor én egy irtózatos nagy balfék vagyok.

Nálam nagyobb PARAMAMA nincs a világon! Szívem szerint állandóan ott lennék a sarkában, az oviba is bekameráznám, mert hallani és látni szeretném egész nap, minden mozdulatát.
Mikor 2 éves volt és úgy láttam, hogy még egy székre se tud leülni egyedül, mert Anya nem engedi, akkor döntöttem a bölcsöde mellett. De én majdnem belebetegedtem! Szörnyű rossz érzés volt, hogy "leadom" a gyereket. De láttam, hogy ha velem marad, akkor egy nyámnyila kis semmiresejó kényeske lesz. Viszont azt gondolom, hogy ha én más fajta lennék, hagynám,hogy a saját útját járja, módom lenne mindig társaságba vinni, akkor lehet, hogy nem adnám be csak 5 évesen az óvodába, mikor már kötelező. De mivel én látom, hogy inkább rontok a gyereken, mint hogy előremozdítanám, úgy gondolom jól döntöttem. Tesónál már nem lesz kérdés, hogy 2 évesen beadjam-e, mert ugyebár most már nincs más választásom.

Kép
Kép
hari

Sziasztok! Azta, mennyi minden! Most ráértem visszaolvasni, nagyon érdekeseket írtok.
Hari: sajnálom, hogy a férjedre időnként rájön az ötperc, mennyivel jobb lenne szeretni és viszontszeretve lenni, mennyivel másabb minőségben telnének el úgy a napok. De abban is igazad van, hogy házasságból, kicsi gyermekekkel nemigen ugrabugrál az ember lánya... ugyanakkor olyan jó lenne valami, ami kirángatna ebből Benneteket, mert soksok év telhet el így és a Te önbecsülésed nem igazán tud nőni ilyen társ mellett. Bár lenne idő, pénz, indíttatás, stb társterápiára vagy egy összebújós utazásra - menteni, ha menthető. Hátha történik valami, és jobb lesz. De itt mindig kipanaszkodhatod magad.
Valentin napot mi sem tartunk, de szerencsére vita sem volt, illetve én is prüntyögtem egyet tegnap, de ez most nálam gyakorivá vált. Szerencsére engesztelés is megvolt :wink: férjem nagyon komolyan veszi a várandós érzékenykedéseimet.
Geoo: Nálatok is volt kis zördülés, de remélem, édes utána a békülés. 8) Boldog névnapot tőlem is! :) Nem féltelek én az alakodat illetően, biztosan az új comboddal is szupercsini vagy.
Csilla: nagyon szuper a pocid és az egész alakod. Igazán nincs min aggódj Te sem. Sőt!
Heni: sajnálom, hogy így megijesztett a kislányod a légúti problémával. Lehet, hogyha megtehetitek, egy erdélyi kiruccanás nagyon jót tudna tenni. Parajd gyógyír majd minden hasonló gondra, hosszú tünetmentességet biztosít az ott eltöltött pár óra, hát még, ha ismétlitek. http://www.salinapraid.ro/hu/description.php/Játszóter/12/ nagyon klassz hely, én is jártam többx is. Parajdon árulnak most egy készüléket is, ez olyasmi mint a hidegpárásító, de mégsem, hiszen a só éppenhogy elszívja a nedvességet; de valahogy a lényege, az ottani sóból pasztillát beletenni, azt a levegőt bocsátja ki, a készülék a betöltött sóbigyóval hónapokig O.K., és kerül kb. 10ezer forintba. Utána olcsón lehet bele venni az utántöltőt. Mivel egy ismerősünk lehet, hogy hoz majd többbet is az országba, ha érdekel, később bővebb infókat is tudok adni róla, sőőőt, lehet, h tudok szerezni is. Ha érdekel bővebben, majd egyeztessünk.

Azt hiszem, vezetek súly-gyarapodás ügyben, de azon kívül, h figyelek a kajákkal, igyekszem nem stresszelni ezen magam. Korábban nem gondoltam volna, h ez lesz. Arcom is kerekedik erősen. Nekem már a köldököm teteje kezd kifele álllni, lehet ebben is rekorder vagyok.
Szombaton voltam a nőgyógyászomnál, megmutatta a Jánosban a szülőszobát, amitől elaléltam, olyan tuti. Vajúdó+szülőszoba ugyanaz, van benne sarokkád, labda, apának pihenőszék, WC+tus, zenelejátszó eszköz, plazma tv, mindez szép, vadiúj. Eddig nem is nagyon mertem a szülésre gondolni, de ezt látva egy kicsit megnyugodtam, annyira emberi, sőt.
Tényleg hogy álltok a témával? Javarészt apás szülések lesznek?
Babával minden O.K., méretei rendben, papíromra csak BDP lett írva: 50 mm, és FL: 38 mmm, no, meg a TAD, amit eddig nem mértek: 54 mm. Placenta jó helyen, baba medencevégű fekvésben, víz átlagos, és a méhszájam zárva. Baba nagyon nyugodt volt, éppen csak a kezecskéit mozgatta, DE ugye nem lehet semmi baj a lábával pl? Ez olyan hülye kérdésnek hangzik, de azért jól esne, ha mondanátok rá okosakat. Para-kismami vagyok. :oops:

Nanetto: nem csak a technika szuper, amivel szerkeszted a képeiteket, hanem a képek is! Méltán vagy rájuk büszke, igazán!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.02.15 14:45-kor.

detti_10

Hari,
sajnos nem tudom mit mondjak erre... szomorú..
az persze "normális", hogy amikor balhéztok, akkor úgy érzed elrontottad az életed, én is mindig ezt érzem, akkor már azt se érdekel, hogy egy 130nm-es lakásban neveljem a fiamat, már költöznék anyáékhoz vissza, meg ilyenek.. :? de aztán kibékülünk, és eszembe nem jutna anyámhoz menni :D
de ez nem jó, hogy amikor béke van akkor is ezt érzed :(
fogalmam sincs mi lenne a jó. mert a gyerekeknek az a jó ha egész a család, de a feszültség sem jó a két szülő közt..
ha most azt mondanám, hogy én biztosan elhagynám Andrást ha nagyon rossz lenne vele, akkor csak a pofám lenne nagy, mert anno amikor sokat veszekedtünk, a két kutya miatt maradtam, mert nem tudtam volna őket magammal vinni. És ezek kutyák.. nem gyerekek.. szóval nehéz, de kívánom neked a legjobbakat!! :wink:
András este is adott jóéjt puszit, meg reggel is jött búcsúzni, délelőtt meg a csempe miatt hívott, aztán mondta hogy mondjam el miért vagyok ilyen, mert szerinte csak túlreagáltam, meg blabla.. de annyira égő az, amin kiakadtam, és egymagamban bőgtem az anyósülésen, hgy ezt inkább hagyjuk... :oops:

Nanetto,
én is imádom az Avatart! 8)
Tegnap a Farkasembert néztük meg (András heves tiltakozása ellenére), és nekem tetszett, habár a vége rövidre sierült, de én szeretem az ilyen filmeket :P

Rózsa,
én is olyan pelusokat fogok venni, amiket te (Libero kora, meg 1-es), a múltkor már a kosárban is voltak, csak visszaraktam, mert nem volt nálam annyi pénz, úgyhogy ez a következő hónap alkotása lesz... :oops:
és köszönöm szépen a köszöntést :wink:

minket annyira kikészít ez a felújítás, ráadásul úgy, hogy most a Bamako is veszteséges volt, és a következő is az lesz, hogy ha a héten nem sikerül Andráséknak egyezkedniük, akor nem tudom mi lesz.. még soha nem voltunk ilyen pénzhiányba.. Tiszta Kenny a South Parkból 8)
Vendég

Hari, ne erezd ezert masnak vagy 'roszabbnak' magad, nem en vagyok az atlag am! :) Van egy baratnom akinek nincs gyereke (bar irtora es nagyon szeretett volna, velemidos, szoval nem huszonka mar) es ferje sem, csak egy baratja, aki kozel 40 evesen meg mindig anyukajaval lakik es esze agaban sincs onnan elkoltozni, amikor a baratnom megvette a sajata lakasat felajanlotta, hogy akkor legyen kozos, vegyek egyutt es koltozzenek, de a srac nem akart. Szoval a lany tudja jol, hogy ez a kapcsolat minimalisan sem az amire vagyok, csalad, gyerekek... DE nem hagyta ott a sracot (pedigugye itt meg valasrol vagy szetkoltozesrol sincs szo) mert joeg, mi lesz vele ha o egyedul marad, akar csak idolegesen is. Szoval ilyen is van. En speciel nagyon szerettem egyedul lakni, elni, es ennek a gondolata most sem tunik ijesztonek, sot van benne valami vonzo is :) (na engem ez ijeszt meg neha, hogy ez nem 'normalis' :D)

A masik, azt ertem, hogy neked hol 'jo' ha a gyerek 5 eves koraig csak veled van, de vajon a gyereknek igy belekerulni egy idegen kornyezetbe jo e? Az jut eszembe, milyen nekem felnottkent egy total idegen kulturaba belecsoppenni, alkalmazkodni, megismerni, beleszokni... oke, en delutan nemmegyek haza az anyukamhoz, hogy kipihenjem az uj elmenyeket, a gyereknek ennyibol konyebb, de nem hiszem, hogy az 5 ev anyu szoknyajan annyi elonyt ad, hogy megerne kiprobalni hogy veszi az akadalyt 5-6 evesen a melyvizben. Aztan lehet van gyerek aki vigan belevetne magat egy hang nelkul (szamomra teljesen meglepo modon enyim csaj sem reklamalt soha, hogy egyik naprol a masikra ment itt oviba ugy, hogy egy hangot nem beszelt portugalul. pedig dramakra szamitottam). Nem tudom mi az az egyedu plussz amit csak te (csk az anyuka) adhat meg ot evig es annyival de annyival ertekesebb, mint hogy a sjat kozegebe keruljon. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem gondolnam, ha lehet felnapos ovi mert anyuka otthon van akkor az se legyen... annak en sem vagyok hive, hogy ebredestol agybafekvesig kulon, de teljesen elzarni ettol a 'forrastol' mert en feltem... nem vagyok benne biztos, hogy megfelelo. (aztan lehet, hogy van gyerek akinek jot tesz, nem zarom ki, illetve ugye en csak a partvonalrol szovegelek, mert egyreszt nem probaltam, masreszt mi bolcsiztunk is egy evet, es asszem az is csak pozitiv dolgokat hozott :))

luna6

Geooo, bar csak en is ezt mondhatnam, hogy csak a szam jar, de en anno beza felpakoltam a 3 honaposat meg a 7,5 eveset (altalanos elso osztalyaban 3 honapban) es kb masfel het alatt leszerveztem haveri segotseggel a fuvart, az uj iskolat, uj tanitonenit es mindent.

Geoo, gondolom nem vigasztal, de meg masfel het a fizuig, es erosen penzhianyban vagyunk mar mi is, es meg csak nem is extra kiadasokkal hanem a kajaval pl :) nem kene futeni pl. :)

luna6

Detti,
köszönöm neked is a köszöntést :P
Nálunk igen, apás szülés lesz, mindent együtt csinálunk :D
sztem nincs baj azzal, ha a lábát nem nagyon mozgatta, lehet h csak lusti volt :D
én mindig csokival a képemben megyek UH-ra :lol:

na én megyek a barátnőmért, mert kijön hozzám Pomázra 8)
Vendég

Heni, nem akartam megint én tolakodni elsőként, de megnézve a babaruháidat, megintcsak megtetszett egypár. Ha bárki kéri, én nem szeretném, mert már kapok kisrucikat Tőled, de ha éppen senki más nem vinné el, tetszenek az alábbiak:
- pamut napozó
- macis kisruha
Köszi, szia!

detti_10

Na hali gali!

Hát Harikám sajnálom! De tanácsot inkább nem adok :) te érzed, te tudod.

Geonak én is "bódog" névnapot kívánok!

Pénz :) jah hiába szűk ez a február, már én is kezdem variálni a költségvetést :) de azt hiszem a tesz-vesz és minden más felfüggesztve :) ma megjött az utsó teszveszes csomim is és még holnap jön egy webshopos.
+ a lényeg, hogy lehet hogy szerdán megvesszük az álom espiro babakocsit a satnyább álom titi triton árában :) fú szorítsatok!
Aki kivi az egész történetre az a blogomban megtalálja...

Luna: én is a te véleményed osztom az ovi kérdésben. persze az is igaz hogy a Rózsa féle dolog a szülő számára legellenőrzöttebb, de a társaság dolog miatt szerintem is szükség van a közösségre. De tényleg mindenki maga dönti el. Amitől viszont mindkét dolog ellenében vagyok, az az, amikor a szülő és ovi helyett a nagyszülő veszi kézbe a dolgokat. Szerintem anyósom fetrengene a boldogságban ha azt mondanám, hogy megyek vissza dolgozni és vigyázzon a gyerekekre, de én ebbe halnék bele inkább, mint az oviba :) és tudom, hogy sokan ezt is csinálják. de ez is egyéni szoc dolog.

ja amúgy a nagy babakocsi izgalomban nem jutottam minden végére az olvasásban...

amúgy képzeljétek, este megyünk nagyhúgomért a repülőtérre, na ezt Marcell így adta elő a kishúgomnak: megyünk aaa repülőtérre... Vikiért... aaa megyünk megmenteni :)
nem dadog, csak most ilyen nagyon összetettül akar fogalmazni és most kezd névelőket használni és ez most így megy... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, en sajat anyamban pl maximalisan megbizom, de ra pl csak egeto szukseg eseten bizok gyereket rovid tavon, mert full ellatja hiba nelkul, de o azt olyankor feladatnak es nem oromforrasnak tekini :) Egyebkent tartosan szoba sem johetne, de anyosom sem. Az itteni ket unokteso kvazi anyoseknal nott es no fel a mai napig, ott vannak ovi es iskola elott, delutan estig es 3 eves koruk elott allandoan. Volt, hogy reggel pizsamaban es meg esetleg alva hoztak oket, es este mar alva vittek haza oket. (ehez azert azt is latni kell, hogy mennyire mikromeretu hazuk van, magyar ember el nem kepzeli mekkora helyeken miket nem voltak kepesek itt epiteni, szo szerint a nappalija a haznak ha van 6-7 negyzetmeter mar lehet tuloztam :D nos ebben nekem elrettento egy csuszomaszo vagy akar 2-3 eves bebi is) Itt nagy divatja van ennek, hogy a nagymama neveli fel a gyereket mert ugye ingyen van (es nem mindig azert van ez, mert ne lenne ra keret). Nos en soha de soha... en elobb bizom meg a bolcsiben mint a nagyszuloben :) a nagyszulo az kenyeztessen meg alkalmi haver legyen, de nem o a nevelo. Meg nem is szakkepzett. A magaehoz mindenki ert de a masehoz egeszen mas attitud kell szerintem.

luna6

Na megjöttem, Fannit vittem a Hévhez, jó sokat beszélgettünk, és hozott rengeteg sütit, jajj most hányingerem lett a süti szóra :?
Vendég

Luna,
szerintem nagyon bátor dolog volt anno összepakolnod, én így gondolom :wink:
a fizetés meg bakker necces, mert azt mondta András, hogy fogalma sincs két hét múlva honnan ad fizetést az embereknek, mert a cégben sincs pénz.. :? az állam is csak 1-2 hónap múlva utalja az áfát, úgyhogy... :evil:
a múltkor nem vehettem meg azt a szalámit, amit szerettem volna :(
ez most ilyen sz*r..
ráadásul most már a felújítást sem bírjuk, apóséktól kunyizunk arra is pénzt..
aztán ha kész lesz a lakás, még nem biztos h be tudunk költözni, mert hogy gáztűzhelyre, meg konyhabútorra honnan lesz keret... :roll:
SOHA nem volt még ilyen anyagi gondunk...

Konkri,
neked is köszönöm a köszöntést :D
pont most meséltem a barátnőmnek, hogy pénteken mutogattam anyának a babás cuccokat, erre ő meg mondogatta, hogy majd milyen jó lesz h babázni fog, majd tisztába teszi, meg babakocsiztatja, meg ilyenek... :shock:
szerintem ő kajak abban a hitben van, hogy a szülés után beköltözik hozzánk :x a vendégszobába...
pedig ha tudná, hogy 2hétig mindenki ki lesz tiltva.. :P
nekem bőven elég lesz, ha mint nagyszülő bánik vele, és nem mint bébiszitter. pedig ő azt mondta ne adjam bölcsibe a gyereket majd, hanem ha visszamegyek a suliba, akkor majd ő viyáz rá.. mégiscsak jobb, mint egy idegen...na én erre majdnem elájultam.. sajnos nagyon nem értek egyet a nevelési módszereivel... de ezt azé mégse mondhatom a szemébe :D 8)
Vendég

nekem ma is jött 3 csomagom (ebből egy e-bay-es :lol: ) és pénteken is 11 :D
meg még van bakker 9tétel, amit már megvettem és még nem érkezett meg, illetve 6tétel, ami még liciten van..
és megnyertem egy rugit, keményen 1ft-ért. a személyes átvételt választottam, ma nyertem, de még nem válaszolt a csajszi.. hmm... már nincs is egy forintos.. hogy fizetek neki????? :shock:
Vendég

Kép GEOOO: BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!
Vendég

Sziasztok, jó rég nem tudtam jelentkezni, de látom nem is hiányolt senki. :roll:

Hari hát ez nem túl jó, ami nálatok van, nem lehet könnyű így élni. Én is úgy vagyok mint Luna, én sem tudnám ezt így csinálni, ennél kevesebbért is rúgtam fel kapcsolatot. :) Mondjuk nem volt gyerek a képben, meg Én elég erőszakos típus vagyok, Nálunk leginkább Én üvöltenék, ha ilyesmire kerülne sor. :) De nem szokott, szerencsére ez alatt az 5 év alatt sosem veszekedtünk, mindent meg tudunk tárgyalni békésen. :)

Geo Boldog névnapot. Veszekedés, meg anyagi gondok...úgy tűnik mindenkinek ilyen hete volt a múlthét? :shock:
Mit jelent az amit írtál, hogy mindenki ki lesz tiltva 2 hétig?? Kicsit meglepődtem. :D

Én pont ellenkezőleg: az első két hétre idehívtam anyukámat segíteni, Anyós meg jelezte, hogy ő meg majd főzni fog helyettem, így lesz alkalmam nem megbuggyanni a kisbaba mellett, és megszokni egymást meg az új feladataimat. :D

Olvastam ezt az ovi-bölcsi dolgot is, Nekem tetszik amit rózsa csinál, nálunk is van zenebölcsi, meg ovis néptánc, ilyenekre szívesen vinném majd a babát. :D
Sajnos Nálunk úgy tűnik 2 éves korától bölcsibe kell majd mennie, mert dolgoznom kell, de szívesebben itthon maradnék Vele 3 éves koráig, persze nem elzárva a kortársaitól. :D

De bízom benne, hogy visszaállítják addigra a 3 évet, és maradhatok majd Vele. :)

Mi voltunk genetikai tanácsadáson, minden rendben volt szerencsére. :) Eléggé megnyugodtam, kicsit merészebben is kezdtem azóta vásárolni ezt-azt. :D

Mindenki vigyázzon magára, és csak semmi veszekedés! :wink: :P

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Oo Geooo, en rendszeresen nem veszem meg azt a ... mondjuknem szalamit, nalam pl a sajt hatrebb van (bar szalamibol is az olcsobb meg az akcios jon haza) szoval nem veszem meg a sajtokat amire vagynek :) Na de ne szoktam ezt, mikor felcuccoltam a csajokkal es egyedul voltam veluk ugye gyedbol meg gyesbol, akkor azer eleg szukos volt neha a budzse. :) Az egy darab hitelkartyank meg randa minuszban van mar regota, hogy jajajj... pedig avval szoktunk repulojegyet venni. Bar szerencsemre nem kell most jegyet venni, mire odajutok hatha egyenesebbe kerulunk :)

Geoo, en az elso gyereknel es evekig nem mertem megmondani anyamnak, hogy en mit gondolok maskent. Eredmeny egy baromi nagy osszeveszes volt evek mulva. Mert kb azt is 'eloirtak' nekem (nagyanyammal egyetemben) hogy mibe oltoztessem, mivel etessem, mikor vigyem ki a gyereket... az egesz gyerektema rendesen kicsuszott a kezembol. Uuuugy de ugy elveztem, hogy a masodik csajnak en vettem a ruhait es olyat ami nekem tetszett pl... a nagynak minden hazhoz hoztak, nem volt szukseg semmire mar, egyszeruen nem elhettem ki magam a dologban, mert nem mertem szolni :) Szoval ha osszeveszni nem is kell, azert finoman es diplomatikusan nem art ha megis elmeseled te mit szeretnel :)

Nekem is jott ebay csomim ma, majd tan holnap lefenykezem. Es vegre megvettem a vagyott elasztikus kendomet, osztrak neten talaltam ujonnan es egeszen akciosan es ugy tunik ma mar postara is adtak. Ezzel sikerult a fontossagi lista vegere szamuznom a babakocsit, ha ugy jon ki a lepes azt hagyhatom a legeslegvegere minden beszerzendonek, meg a bebi erkezese utanra is :)
Ja Geooo, nekem van meg egyforintosom, kuldjek? :D

Nyuszika, kivanom neked, hogy soha ne ertsd meg amit Geoo mondott, hogy 2 hetig senki se ki se be. Szerintem nalam tobb lesz, mondjuk nekem nem is nagyon kell majd oket tiltani, anyosom nem egy nyomulos alkat. De hogy mi lehet ha megis az tortenik amit Geoo vizional, hogy az anyukaja kvazi bebiszitterkent es babazasi osztonei kielesere szamit az unokara? Hat kb az ami nalunk... a nagymama fozott, az anyam furdetett, etetett, tisztaba tett, oltoztetett, a nagymama setaltatott... en csak pihenjek. Ez irtora jonak tunt akkoriban meg nekem is... nos rendesen a visszajara is fordult, ahogy irtam fenn meg a gyerek ruhatarat is ok szerveztek, mindent. Mi tobb anyam eleinte nalunk is aludt, hogy majd o kel ejjel, en pihenjek. Nagyon nem volt ez az egesz jo hatassal az en gyerekhez valo szokasomhoz, az osszerazodasunkhoz, az uj eletbe valo belejovesemhez... ultragaz volt, mondjuk igy :) U/gyhogy a masodik csajnal mindent en csinaltam, a nagy elsobe jarasaval torteno minden egyebbel egyetemben, mindenfele segitseg nelkul. Es elveztem, imadtam es eszembe sem jutott ugy szenvedni, faradni, fajni mint az elso utan :)
Na de nem torbenyszeru, hogy ez ttortenjen, de engem se lepjenek el a rokonyok az elso hetekben. Irto faradt, nyugos az ember, folyik a teje, nem folyik, jobbrol balrol ellentetes tanacsok... aaa csak a macera van vele :) Legszivesebben en kettesben lennek a bebivel mig 'ossze nem jovunk' utana johetnek a tobbiek :D

Ja es gyes. En speciel (most a partvonalrol) nagyon remelem, hogy lesz annyi esze barki is van hatalmon, hogy nem allitja vissza a 3 evet. A jelen helyzet is sokkal tobb mint amit amugy barhol mashol adnak, szoval a helyzet meg mindig rozsas, ehez igazitsak inkabb az intezmenyi rendszert, de be kell latni, hogy allambacsinak nincsen erre kerete, no meg munka szempontjabol is gaz a mamaknak az egesz 3 eves rendszer, a munkahelyekrol nem is beszelve :) Szoval inkabb a jelenlegit probaljak meg igy tartani (nem lepne meg ha evek mulva meg ezen is szoritananak) es teremtsek meg az osszes szukseges korulmenyt hozza, de vissza az vetek lenne. (maganvelemeny volt :D)

luna6

LÁNYOK: Én nem eltiltani akarom Lilikét a kortársaitól.
De: 1.) Visszahúzódó, zárkózott kislány. Kicsi kora óta járunk többféle foglalkozásra, (babaúszás, babamasszázs, baba-mama jóga, stb...)találkozik-érintkezik sok korabeli gyerekkel.
Naponta lenn van de. és du .is 2 óra hosszat(ennyit még a bölcsiben sincsenek kinn az udvaron szerintem).
2.) Itt ami van bölcsöde, nincs az a pénz, amiért beadnám , és óvoda sem.
Voltam mindkettőbe, higiénia nulla, 30-32 fős csoportra jut 1 gondozó+ 1 dajka.
A játékokat nem fertőtlenítik, a gyerekre nem figyelnek, stb.
Szomszéd gyerek szeptember óta óvodás , azóta 2* volt Salmonella fertőzése és egyszer volt fejtetve.
A kajáról ne is beszéljünk, egy nagy sz..r.Már bocsánat.

Szóval, most nem magamat védem, de anyagilag is Hál Istennek megtehetjük, hogy itthon marad velem.
Annak idején én is csak 5 évesen kezdtem az óvodát, tudtam írni, olvasni és az iskolába is be tudtam illeszkedni.
Nem vagyok egy nagy barátkozós, de gondom soha nem volt ebből.
Na, bocs a szófosásért...

Kép
rozsa1979

[quote="luna6"]
írta:
luna6Nyuszika, kivanom neked, hogy soha ne ertsd meg amit Geoo mondott, hogy 2 hetig senki se ki se be.........

Oké, így már abszolút értem, nagyon életszerűen írtad le. :D :D
Na, ezt Én sem szeretném :D De egyelőre még úgy vagyok vele, hogy az Anyukám jöjjön segíteni, Ő nem fogja kikapkodni a kezemből a gyereket, meg terrorizálni sem fog, hogy mit hogyan csináljak...Anyós inkább, de Őt majd ügyesen kezeli Párom. :D

[quote="luna6"]J írta:luna6a es gyes. En speciel (most a partvonalrol) nagyon remelem, hogy lesz annyi esze barki is van hatalmon, hogy nem allitja vissza a 3 evet. A jelen helyzet is sokkal tobb mint amit amugy barhol mashol adnak, szoval a helyzet meg mindig rozsas, ehez igazitsak inkabb az intezmenyi rendszert, de be kell latni, hogy allambacsinak nincsen erre kerete, no meg munka szempontjabol is gaz a mamaknak az egesz 3 eves rendszer, a munkahelyekrol nem is beszelve :) Szoval inkabb a jelenlegit probaljak meg igy tartani (nem lepne meg ha evek mulva meg ezen is szoritananak) es teremtsek meg az osszes szukseges korulmenyt hozza, de vissza az vetek lenne. (maganvelemeny volt :D)

Igazad is van, teljes mértékben, DE (most jön a de :D ) Nálunk nincs bölcsöde, Anyósra nem akarom bízni egész napra a 2 éves gyereket, Párom is dolgozik, tehát, a nagy kérdés, hova tegyem a 2 éves gyerekemet, mígy Én dolgozom. Ez kb. napi 9 óra, ha beleszámolok minden munkával kapcsolatos időt, van az 10 is. Szóval ha 10 órán keresztül magánbölcsibe rakon itt nálunk, az havi 70-80 ezer forint...a nettó bérem 94 ezer forint...akkor dolgozok 14 ezerért, és még a gyerekemmel sem lehetek.
Felőlem legyen két év otthon, de akkor legyen hova vinni - megfizethető áron - a gyerket, vagy keressek annyit, hogy megfizethessem a magánbölcsit.
Azért emlegetem a magánbölcsit, mert a kormány ezzel jön, hogy vannak férőhelyek, csak ugye nem az állami bölcsiben, hanem a magánban. Köszi. :) Ki fizeti ki? az állami bölcsi két településsel arrébb havi 8000.- forint, nálunk a maszek 70-80.000.- azért kicsit nem mindegy. :)
Na, Nekem ez a bajom ezzel csak. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lknyuszika 2010.02.16 07:00-kor.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

[quote="rozsa1979"][ írta:rozsa1979b] LÁNYOK: Én nem eltiltani akarom Lilikét a kortársaitól.
De: 1.) Visszahúzódó, zárkózott kislány. Kicsi kora óta járunk többféle foglalkozásra, (babaúszás, babamasszázs, baba-mama jóga, stb...)találkozik-érintkezik sok korabeli gyerekkel.
Naponta lenn van de. és du .is 2 óra hosszat(ennyit még a bölcsiben sincsenek kinn az udvaron szerintem).
2.) Itt ami van bölcsöde, nincs az a pénz, amiért beadnám , és óvoda sem.
Voltam mindkettőbe, higiénia nulla, 30-32 fős csoportra jut 1 gondozó+ 1 dajka.
A játékokat nem fertőtlenítik, a gyerekre nem figyelnek, stb.
Szomszéd gyerek szeptember óta óvodás , azóta 2* volt Salmonella fertőzése és egyszer volt fejtetve.
A kajáról ne is beszéljünk, egy nagy sz..r.Már bocsánat.

Szóval, most nem magamat védem, de anyagilag is Hál Istennek megtehetjük, hogy itthon marad velem.
Annak idején én is csak 5 évesen kezdtem az óvodát, tudtam írni, olvasni és az iskolába is be tudtam illeszkedni.
Nem vagyok egy nagy barátkozós, de gondom soha nem volt ebből.
Na, bocs a szófosásért...

Na, erről is beszélek bölcsi kapcsán. :)
Rózsa, de jó Nektek, hogy megteheted, hogy otthon lehetsz vele, bár majd Én is megtehetném....de ahhoz asszem valami csoda kéne. :D :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

LKNYUSZIKA: Jocóval mi is néztük a magánbölcsit, ki is tudtuk volna fizetni.
Azzal az volt a gond, hogy a 3-6 éves gyerekek együtt vannak, gondozó(óvonő) itt sincs több, mint az állami helyen.
Így 30 gyerek jut 2 db felnőttre.
Délelőtt 1 órát, délután 2-3 órát vannak kinn az udvaron a kisgyermekek.
Játék sem sok volt, igaz, az puccos fa játék, de pld: a hinta kiakasztott.
Hintának nincs korlátja, EU SZABVÁNY, hinta alatt meg beton van... no komment.
Saját játékot nem vihet a gyerek.
Külön, normális (nem Sodexo-s) kaját csak annak rendelhetsz, aki diétás.
Nekem azért fontos a megfelelő táplálkozás, mert Lilike rossz étvágyú volt.Mindjárt 3 éves és nincs 10.5 kg, igaz 92 cm.
Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszik, nem édesszájú... :roll: .
Sokat rágódtunk a dolgon Apával, de arra jutottunk, hogy itthon többet van foglalkozva vele, el van látva rendesen, nem azon kell aggódni, mikor, honnan esik le a gyerek...
Már tud számolni, imádja a meséket, értelmes, nem hisztis, stb...
Rengeteg helyre igyekszem vinni, hogy kortársakkal találkozzon,
vannak barátai is, feljönnek hozzánk, szóval nem elzárt kislányszerintem.
NO, MÁÁÁ MEGINT FOSTAM A SZÓT, BOCSIKA....

Kép
rozsa1979

Majd még olvasok, csak jöttem gyors:
Nyuszika: a jelen állás szerint nincs is opciónk választani, hogy 2 v 3 évig maradunk itthon, nekünk tuti hogy csak a 2 van (én speciel nem bízok abban, hogy 3ra visszaállítják) tehát nem csak te, de mindenki bölcsis v mini ovis lesz...

Mi is a csiri-biri tornára jártuk Marcellal, mint Rózsa. ez sok helyen van, van honlapjuk is.

Luna: én azért se hagynám szívesen a nagymamára, mert ha mégis elmondom neki, hogy mi az én elképzelésem, azért ő tuti megreformálná, meg bennük van, hogy csak azért is és ne mondjuk el anyának... nekem már attól is égnek áll a hajam ahogy fogadja a gyereket- az az igazi jaj, utyulu-putyulu... még be se parkolunk már rohan ki... ettől kiborulok. + az sem tetszik ahogy gyerekét nevelte, az se hogy nincs kerítésük... meg rengeteg mindenben más rangsorunk... ők az az igazi régimódi család, ahol a kaja az első és mindenekfelett. ez addig jó míg normális kaja van, de az édesség és egyéb... és a gyerek kívánsága sem parancs, ők meg ugranak. fú és még sorolhatnám.
vasárnap azzal akasztott ki, hogy tojást tukmált rám, mert az házi és nem tápos. nos én amúgy aputól hozom a tojást, mert unokatesómmal tyúkoznak (9000db) és ott tápos a tojás, azért mert a tyúknak a tojástereléshez megfelelő tápot adják, nem pedig ezt-azt, moslékot meg ami van... hát nem akartam mondani, hogy én ütöttem már két tojást egymás mellé és apuék tojása sokkal sárgább volt. én mezőgazdász vagyok én ezt tanultam, hiába ő meg egy paraszt asszony. egyébként meg görnyedtem én pár órát a takarmány számítással, hogy miből hogyan keverjék a tápot apuék.

Én tegnap óta parázok, hogy a pasival esetleg félre értettük egymást a babakocsi témában és náluk a boltban van egy Espiro, de az tuti, hogy nem a vector lesz, hanem az air típus... hát én ebbe bele fogok szomorodni... remélem, hogy ha így van, és azt mondom, hogy az nem kell, mert az a típus nekem k-ra nem tetszik... akkor még megrendeli nekem a titi-t zöldbe... :(
amilyen mákom van, biztos félre beszéltünk és nem az én álmom lesz, hanem az air típus :( most olyan szomorú vagyok :(
egy reményem van, hogy ő azt mondta hogy zöld és az air típus az szürke-citrom... én nagy lázamban nem hallgattam meg pontosan, vagy átsiklottam és most nem emlékszem h milyen típust mondott, de ha jól emlékszem akkor azt mondta hogy 4 és ez is csak a vector lehet... viszont az ára meg az air típusnak felel meg totálba. de remélem, ha megrendeli a titit, akkor hamar ideér, mert a Marcellt tologatni kell még néha.

na összekapom a fejem és jövök pontosan olvasni mindent.

Kép
Kép
Kép
konkri

Nyuszika: sztem ha a két év marad akkor lesz hely államiban is! Nálunk már most is úgy kezd alakulni. csináltak egy giga-mega új ovit a régiből és elég sok helyen látok hasonló terveket, ráadásul olyan kivitellel, hogy csuda. nem bölcsik lesznek, hanem mini ovik.

Én is két hét behajtani tilost rendelek el és csak azért, mert bár van akit szívesen látok, de van akit nem, viszont kivételt nem teszek. Egyébként meg minden könyv a 6 hét gyerekágyat írja, ameddig nem illik/szabad/ajánlott látogatni... a 2 hét még így baráti... és amiről Luna is beszél, hogy az elsőnél volt bajom, ez okozott depit is, most nem fogom hagyni. én akarom megoldani, egyedül a dolgokat! én vállaltam a gyereket, nekem kell megoldani. persze én már a kaját is "megfőztem" arra két hétre, mert én tuti hogy hozatni fogom, és tudom, hogy anyós azzal jön majd itt is, hogy a házikoszt..., de ezzel ráfázik, mert én BÁRKI FŐZTJÉT elcserélném menza kajára :) én imádom a nem házi kaját! én nem akarom, hogy akár kaja címén ide kússzon bárki... én is bánom, és örök fájdalmat fog okozni, hogy Marcell első heteivel nem egyedül küzdöttem meg.
Egyébként meg mindig jobb előre kimondani hogy nix látogatás és aztán én csinálok egy kisebb sétát, mint úgy elküldeni őket hogy már beszivárogtak...
fú de sokat tudnék mesélni, hogy ki miért ment az idegemre- após kérdés nélkül berontott a szobába és a gyerek fölé állt, aki azonnal felébredt, mert rossz alvó volt és persze hogy ha bámulják megérzi. nagyszüleim jöttek, hogy hoznak házi tejet minden héten, amit már nem tudtam hova önteni, mivel speciel én nem ihattam tejet... természetesen se anyám, se anyós nem úgy vasal/hajt ahogy én, tehát hajthattam mindent újra hogy be tudjam tenni a helyre... szülés előtt nekem anyós, anyám szintjén imádott nő volt az életemben, na de azóta...
ja mellesleg már a kórházban jöttek a bajok: sok telefon... első kérdés: és van tejed? én mondtam, hogy nem... mire mindenki úr isten, az nagy baj... na nem is lett csak úgy a 3. napra igazán... de addigra én már totál magam alatt voltam 20 telefon után... és nem vettem fel senkinek... na erre megsértődtek... (csak a férjemmel és a barátnőmmel beszéltem, mert ők nem ezt kérdezték...)

ami még gáz volt nekem, amiről már írtam, hogy effektíve fizikális szeretetet nem éreztem a gyerek iránt. tudatosan igen és aggódtam és hasonló, de ha magamhoz öleltem, akkor nem zsongtam... ez hormon dolog és bárkit elérhet... na ezt aztán totálisan hátráltatta a sok jöttment... sokkal később kezdtem érezni azt amit akartam... mert mindenki már babázott én meg alig. na azt ezen is még jött a plussz depim...

aztán, bár egy 0 hónaposnak nincs még napirendje szopi is igény szerint van, de ha mások is ott vannak akkor te sem tudsz úgy élni, ahogy te szeretnél 100%-osan.

és azt se fogom hagyni hogy bárki (fiam és apán kívül) ott legyen a szopi közben...

sajnos azt tudomásul kell venni, hogy szülés után, akár milyen gyereket "kap" az ember, ha van segítség, ha nincs, akkor is mosott szar lesz mindenki. nincs opció. a testnek egy ekkora változás nagy stresszel jár. a helyzet kulcsa talán az, hogy jól gondoljunk át előre mindent és ne érezzük azt hogy kiesik minden a kezünkből- értem itt a házimunkát. át kell gondolni és leszervezni fejben. én most is így élek és teli vagyok idővel... sztem főzés nélkül egy nap 1-1,5 óra munka belefér. persze nem nagy takarítani kell, de módszeresen. + mosás, vasalás... ha pedig van főzni való is azt akkor is úgy hogy 2 napra és akkor egy nap főzés egy nap más munka. és nem kell bonyolult dolgokat főzni. így rengeteg idő jut majd minden másra. viszont talán a mosás szempontjából is jók leszünk, mert nyáron azért kevesebb a ruhánk... ja és még azt kell átgondolni, hogy arra hogy fordítasz időt, hogy hajat moss, szőrteleníts, körmöt vágj... én szeretek azonnal felöltözni ha felkelek. remélem fel tudok majd kelni fél órával a gyerekek előtt és rendbe vágni magam, mert az már fél siker, ha jól érzem magam a bőrömben. bár sanszos hogy így 5kor kelhetek :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Henibaby,
köszönöm, aranyos vagy :P

lkNyuszika,
A két hetet arra értettem, hogy abban az időben (minimum :D ) csak hármasban szeretnék lenni a férjemmel és a babával. nem szeretném ha elárasztanának minket a látogatók, meg anyám nagyanyámmal karöltve, és együtt énekeljék nekem, hogy ők mindent jobban tudnak, meg hasonlók, mert ők sajnos ilyenek.. :?
szeretném megismerni a babámat, nyugiban :) ők kiabálósak és kioktatók, meg még sorolhatnám. :x
jó neked, ha valakinek jó a kapcsolata az anyukájával, nála jobb segítséget el sem tudok képzelni, de tőlem nem a főzés-pakolás feladatát venné el, hanem a gyerekemmel való törődést, mint ahogy Luna is írta..

Luna,
teljesen megértem amit írtál, anyáék nekem is ilyenek, de majd ha max én nem, andrás az asztalra csap majd 8)

bölcsi, bébiszitter:
én max egy évet halasztok, de aztán vissza a suliba.. és még nem tudom mi lesz... mindenesetre már a baba születése után elkezdek valami tuti bölcsit keresni, aztán ha ez nem jön össze, szerzek egy Mary Poppinst :P
erre anyám kiakadt, hogy majd jön ő és lesz Ő a gyerekkel.. na én majdnem behaltam, az én gyerekemmel nem fog kiabálni, és tévére meg helytelen étkezésre szoktatni!!! :twisted: a saját 6éves fiával kéne törődnie, aki szegénykém a leggyengébb az iskolai előkészítőn.. :cry: :cry: :x
meg a másik naggyal, akit velem próbál megregulázni, mert csak rám hallgat... :?

Konkri,
kívánom, hogy a babakocsival minden rendben menjen!!
Vendég

Nekem egy óra múlva indulnom kell suliba, és csak 18:15-kor végzek, aztán hazavezetni, meg stb.. hosszú nap lesz..
Vendég

Sziasztok!

Csajok, nekem az agyamra megy ez a méhszáj dolog. Ma éjjel azt álmodtam, hogy megszültem itthon, és icipici volt a baba, de élt, aztán estére már nem, meg műanyag volt. :roll:

Egyfolytában azon jár az agyam, hogy be kéne pakolni a táskát, mert ha hétfőn mégis azt mondaná a doki, hogy be kell feküdnöm, akkor mit csinálnék? Párom mire összeszedné, ami nekem kell... Még nekem is pár nap, úgyhogy lehet hozzá is fogok. Inkább ne kelljen, de legyen kész, ha mégis úgy adódik.

Tegnap elintéztük az apasági nyilatkozatot. Párom teljesen be van zsongva, mentünk bababoltba is, kinéztük álmaink babakocsiját. Neten utánanéztem, 20e-rel olcsóbb, de még így is baromi drága... De amikorra kell, addig még lehet akció, meg addigra hátha jelzi vki a családból, hogy beszáll, és akkor nem lesz akkora teher. De ahogy csillogott a szeme, egy srác töviről hegyire elmondott mindent a kocsiról a boltban, párom itta a szavait, meg mi nagy bringások vagyunk, ennek meg a kerekeit le lehet venni, és minden van, amivel tisztogatni kell. :lol: Legalább ez nem az én feladatom lesz. 8)

Vettünk egy hatalmas szatyor kisruhát, főleg párom válogatott. Megbeszéltük, hogy semmi hercegnős és nyálas cucc nem lesz (nem csak a ruhákat illetően), majd mikor végeztünk és ránézett a ruhákra, megszólalt: "mégiscsak rózsaszín puncibarbi lesz" :lol: :lol: :lol: a cuccok 99%-a rózsaszín. Én akkor fogok hatalmasat röhögni, ha a 4d-n kiderül, hogy kisfiú.
:lol: :twisted: Amúgy főleg téli cuccokat vettünk, hol van az még :lol: de találtunk nagyon csini téli kabátot kettőt is, meg vastag rugikat. Nem lehetett ott hagyni. Nyáron biztos több nyári cucc lesz, legközelebb akkor kéne elindulnunk vásárolni.
foltivspicur

Na, most jól bepótoltam az elmaradásomat. Megyek mosni, de azért majd benézek közben.
foltivspicur

Folti milyen kocsit néztetek? és nem mellesleg milyen ruhákat vettetek????

Geo baby hiányozni fogsz ma, vigyázz magadra!

Én még mindig alig érzek ízeket a takonytól :( és reggel ótabújom a babakocsi témát- nem tudom minek, ha úgy se az van a boltba akkor úgy se tudok rajta változtatni. de végülis jó az is ha megrendelik a zöld titi-t, csak már úgy beleéltem magam (egy picit) hogy meg lesz álmaim kocsija... :( de végülis a zöld titi is álom, meg uram szerint az a normál zöld sokkal jobb, mint a divatos kivi/citro zöld... csak jólett volna már tologatni benne a Marcellt, ha elolvad a hó...

kéne porszívóznom, de a gyerek elaludt...

jaj Geo- és amúgy az iskolát estin nem tudnád csinálni? meg lehet hogy olyan órarendet csinálhatnál, hogy nem is okozna gondot az egyévesed és csak 1-2 napra kéne csőszt kerítened mellé...

4 vonalkás órám van és fog sincs hány óra pontosan, dél körül jár? a szgépen meg nem jól jár... azért lehet ebédelek, mert éhes vagyok amúgy...

de ha most felteszem ezta kommentem úgy is kiírja hány óra :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, a kocsi neve Coletto Austin 3, a pisztácia színűt néztük ki:

http://bambino.hu/shop_ordered/3968/sho ... tpic_3.jpg

Ez minden szempontból tökéletes lenne nekünk, és bele is szerettünk. Már csak a pénzt kell összegyűjteni rá...

majd rakok fel képeket a kisrucikról is 8)
foltivspicur

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... &cikk=A3-1

itt bővebben is lehet róla olvasni, csak a hordozót kell külön megvenni, amúgy minden jár hozzá :P
foltivspicur

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni ha lehet :).
Én is júniusra várom a második gyermekemet.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Bocs az offért,lenne egy eladó babahordónk,ha valakit esetleg érdekel
http://www.teszvesz.hu/item923925282_pe ... o_alk.html

Boldog és örömteli babavárást kívánok!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Szia Moni, legy udvozolve nalunk :) Gondolom a tobbiek is osztjak a velemenyemet, peeersze, hogy lehet csatlakozni :)
Es ha van kedved meselj is, mikorra vagy kiirva, milyen nyugjeid vannak, meg barmit ami eszedbe jut :)

Nalunk ma unnepnap van, munkaszunet.... hatalmas unnep, a carnaval napja :) Mondjuk holnapig meg iskolaszunet is, csak csutortokon lesz suli. Ugyhogy ma keeson keltem, de kesz a gombapaprikas vagymi az, most fo hozza a teszta... es almos vagyok. :)
Es majd lassan reagalok is egy-ket dologra :)

luna6

Szia Móni, üdv közöttünk!

Most jutottam idáig, hogy leüljek. Reggel átvittem Anyuékhoz egy pár képet, hogy lefotózzák őket. Aztán elmentünk a Metroba, de nem vittünk kártyát. Kiállítottak egy ideiglenest, a mai napra. Ezek után sehol nem találtuk amiért mentünk, kiderült, hogy csak csütörtöktől van az akció :oops: Úgyhogy jó páros vagyunk Anyámmal. Persze azért sikerült vásárolnunk pár dolgot, csak hát azt nem amiért mentünk.

Tegnap kiderült, hogy volt a védőnő, csak nem működött a csengőnk. Én meg itt dühöngtem bent... Ő meg gondolom kint :roll:
Szülőire se tudtam elmenni, mert Andris azt mondta hazaér addig, de persze nem ért haza. Mondjuk nem is volt sok kedvem, különben átadhattam volna anyósomhoz is, de annyira azért nem erőltettem a menetelt.

Lesz majd kirándulás az oviban májusban. Anyukák és gyerekek együtt. Hát remélem azért nem május végén lesz.

Megnyugtató olvasni, hogy más is küzd pénzgondokkal :lol: Én is elszálltam kicsit a vaterán. Most néztem, hogy ha mindent megnyerek, amire licitálok, akkor nem fogom tudni kifizetni. Remélem lesz, amit nem nyerek meg, bár nem igazán szeretnék semmiről lemondani. De már nincs sok fizuig, úgyhogy remélem valahogy kihúzom. Mondjuk nekem szerencsém van, mert Anyuék sokat segítenek anyagilag. Ha vásárolni megyünk, akkor mindig ő fizet szegénykém. Néha rossz érzés, hogy inkább nekem kéne már a szüleimet segítenem, nem fordítva, de persze örülök, hogy van módjuk segíteni. Remélem sose fognak rám szorulni.
Na azért így is vagyok néha gondban, mert mindenre nincs képem tőlük kérni pénzt. Igaz lenne még bőven min spórolnunk, úgyhogy mindig azzal vígasztalom magam, hogy ha tényleg nagy sz.r-ban leszünk, akkor még meg tudjuk húzni az övet magunkon. Aki már most is csak a legszükségesebbet veszi meg, annak viszont biztos sokkal rosszabb.
De hát mindenkinek más rossz jut.

Párommal tegnap már beszéltünk, próbáltuk kitalálni, hogy akkor most hol is legyen a tesó. Lili szobáját mégis kihúztuk a lehetőségek közül, mert akkor szegénynek nem lenne hova visszavonulnia, pedig mostanában elég sokat van bent és "titkos" dolgokat csinál. Nem biztos, hogy örülne, ha ezt elvennénk tőle.

Kép
Kép
hari

Nálunk nem is tudom hogy lesz majd az első időszak, mert ugye anyós itt lakik az udvarban. Ki nem tilthatom. Bár az is hozzátartozik hogy nem szokott átjönni, úgyhogy lehet, hogy nincs mitől félnem.
Mikor Lili született, a hátam közepére kívántam minden látogatót, viszont rettegtem, ha egyedül maradtam vele. Úgy éreztem mindent rosszul csinálok, ki voltam merülve, ha ő aludt próbáltam utolérni magam. Én akkor kb. 2-3 hét alatt fogytam 10 kilót. Igaz nem is voltam jól, 40 fokos lázzal feküdtem napokig, aztán kórház, de aztán mikor helyretettek, akkor is nagyon féltem, hogy rossz anya vagyok. Viszont segítséget nem akartam, mert attól csak még inkább úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anya.
Hát most igyekszem egészen másként csinálni majd mindent.
Azt nem mondom, hogy tapasztalt anyuka vagyok már, mert nem, de azért tudok pár olyan sarkalatos pontot, ahol elrontottam anno.

Be nem áll a szám. Lőjetek le!!! :twisted:

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?