Alvás:
Enyém gyerek az összes plüssöt hordja ki pisilni és kakilni elalvás helyett, miután azt már nem hiszem el, hogy neki még tizenkettedjére is kakilni, pisilni kell.
)) Ezért sorra pisil/kakil a rénszarvas, Banánka meg az autók, sőt a múltkor megiramodott Bálint az emeleti fürdőszobába is, mert kakilás után feneket kell mosni a rénszarvasnak... hát jó mérges tudok lenni miatta, de utána mindig röhögök rajta, olyan cuki. De egyébként mindig is magától aludt mind a két gyerekem. Nálunk az együttalvás a gond, az sehogy nem megy, ha akarjuk se.
Iskola: én gyerekem 7 éves múlt, mikor iskolába ment, saját döntésem alapján. Pontosabban majdnem 7 és fél volt - az óvónők szerint el kellett volna küldenem 6 évesen, mert így már úgy ment suliba, hogy magától megtanult olvasni és folyékonyan nyomta, míg a többiek ismertkedtek a betűkkel. Most pedig 5 osztályos gimibe jár, vagyis 20 éves lesz, mire érettségizik - amit egyébként nem bánok, mert akkorra tényleg felnő.
De az iskolai unatkozást elkerülendő elhatároztam, hogy Bálint szépen 6 évesen bevonul az iskolába. Ezt megvitatva nagyobb gyermekem közölte, nehogy kitoljak Bálinttal, neki nagyon jó volt így végig és most is, és adjam meg az esélyt Bálintnak is azzal, hogy kivárok az iskolával. Hát Ő csak tudja, és nekem tényleg nem kellett mellette ücsörögnöm, hogy tanuljunk, pedig lusta a lelkem, nagyon.
Zsebi: Én már tavaly beírattam Bálintot az oviba... Pedig fiatalabb a gyerekeidnél. Biztos ami biztos, pont azért mert Ő se a körzetes oviba megy. Felvenni meg tényleg nem kötelesek. De a védőnő nekem azt mondta, hogy új szabály lesz, 2,5 évtől mehetnek a gyerekek majd oviba, vagyis felveheti őket az óvoda - gondolom rájöttek a nagyokosok, hogy nem lesz annyi bölcsis hely, a gyerekeket meg tenni kéne valahová. Egyébként nálunk sok kisgyerek azért nem jár oviba, mert az anyjuknak nincs hová visszamenni dolgozni, és éppen ezért nem tudják és nem is akarják kifizetni azt a 7-8 ezer forintot, amibe az ovi kerül. Hát ennyire gáz a helyzet.
Mindenkinek jobbulást az érintetteknek pedig boldog szülinapot és névnapot kívánok utólag is, nem sorolom fel, mert óhatatlanul is kihagynék valakit és azt nem szeretném.