Új privát üzeneted érkezett!

Nah, mar vagyok en is. Megtortent a vedooltas, ma is kettot kapott Kristof, mar csak egy van hatra (a baranyhimlos masodik resze).

Es nemtom eszrevettetek-e, csutortok delutan van, mar lassan este lesz es nem szultem! Szoval nem jott ossze. Most mar szinte mindegy mikor, lehet hetvege is. Feri mar tukon ul, azt sem banna, ha ma tulesnenk rajta. :D
En meg egy par nap nyugit szeretnek, ugy erzem.

Kattkat!
eleg durva ez az NST! Huh, ha most az enyemet a tied melle raknank, akkor lenne rohoges. Az enyem olyan siiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkk!

Ronci!
meg en is nyakdugos vagyok. Nekem nem pottyant ki, szerintem tartogatni fogom szulesig. Kristoffal sem hullattam el korabban.

Edit!
Nagyon szurkolok, hogy tortenjen mar valami. Te erdemelned meg jelen pillanatban a legjobban a szulest! Orjito lehet ez a varakozas.

Bimbovedo: nekem is volt, asszem avent, hogy melyik meret, azt mar nem tudom. Es mar arra sem emlekszem teljesen hogy hogyan is funkcionalt. Sokat nem hasznaltuk, akkor vettuk meg, amikor mar Kristof nem akarta elfogadni az ures cicimet, a bimbovedovel meg egy ideig at lehetett verni. De nem volt hosszu palyafutasa.
Vendég

Napi vicc:

Benzinkutas felfigyel egy sírdogáló szőke nőre. Kérdezi tőle, hogy mi a baj..
- A gyújtáskapcsolóban hagytam a kocsikulcsot és az ajtót véletlenül lezártam a zárgombbal. Nem tudom, hogy nyissam ki.
- Sajnos én nem tudok a pult mögül kimenni, hogy segítsek, de itt van egy darab drót, ezzel az ablaknál próbáljon meg benyúlni és a zárgombot felhúzni.
Szőke boldogan kisiet a töltőállomás épületéből. Néhány perc múlva hangosan röhögve, a nevetéstől kicsordult könnyeit törölgetve belép egy férfi...
- Hát ez nem igaz! ... Hát ilyen nincs!
- Mi történt uram? - kérdezi udvariasan kutas.
- Képzelje el... Kint van egy szőke nő aki egy darab dróttal próbálja a kocsiját kinyitni… - mondja a röhögéstől fuldokló ember.
- Uram! - csattan fel a kutas - Ön igen modortalan. Miért kell nevetni másnak a baján. Ön is kerülhet még hasonló helyzetbe és akkor Önnek is jó lesz, ha egy darab dróttal ki tudja nyitni a kocsiját!
- Nem azon nevetek én ! - mondja a férfi -, hanem azt röhögöm, hogy az a szerencsétlen küszködik a dróttal, de bent ül egy másik szőke aki irányítja, hogy: kicsit balra, kicsit jobbra............

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Most vegignezve a vonalzokon nemtom, hogy en miert is akarok annyira szulni.
Jo sokan vagytok meg elottem, akik tolem aktualisabbak.
Mondjuk gondolom azert programoztam ra az agyam a heten szulesre, mert:
1. Kristof is egy hettel korabban jott es azt mondjak, hogy kis korkulonbseg eseten a kovetkezo baba 37 het kornyeken megszuletik
2. a sok kemenyedes, meg a koltozes elhuzodasa miatt sokat izgultunk, hogy legalabb feb 1-ig bent maradjon, illetve addig, ameddig el nem rendeztunk mindent
3. az is szempont, hogy Ferinek ho vegen vissza kell vinnie a kocsit az angolokhoz muszakiztatni, nem akar egy par napos baba mellol elutazni harom napra, raadasul a kompjegyet mar mostanaban meg kellene rendelni, a kocsit el kellene vinni szerelohoz atnezetni, de ezekkel szinten meg kell varni Erik megerkezeset, nehogy epp akkor jojjon ram a szules, amikor nincs kocsi.
Foleg az utobbi dolog miatt lenne jo mar a heten babazni.
Nah, majd meglatjuk.
Vendég

Kakti, hát nem rossz vicc, de a tegnapi sokkal jobb volt! :lol:
Anyósnak elmeséltem ebéd közben és majdnem megfulladtunk, én a borsólevestől, Ő a bolognai tésztájától. :D

Bea, szívás ez a műszakiztatás, de Te biztos előbb megszülsz a kiírtnál.
2 nappal ezelőtti nst-m nekem is elég sivárka volt.

Após kitalálta, hogy kutassak fel neki pohármosó szerkezetet, amivel 1 poharat lehet egyszerre kimosni (van egy picurka éttermük, amolyan ebédeltető) erre most nem hív, pedig rohadt fontosnak tűnt. Az az érdekes, hogy Bp.-en nem is találtam ilyet, csak Szegeden, Pécsen.
Lehet, h ettől b@szódott fel a vérnyomásom. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat:
sztem a Metroban is lehet pohármosót kapni...
Vendég

Barbus most kelt 1,5 órára és megevett 30 ml tejet. Próbáltam szopiztatni, csak nem olyan rég szívtam le és még nem volt benne valami sok. Utána inkább adtam neki a fejtből. És most alszik megint. Lehet hogy tegnap is ez volt a baja és nem a hasa fájt? Nem tudok eligazodni ezen a gyereken. Bár az anyósom azt mondta, hogy mikor kihagynak a babák egy etetést, akkor a megszokott adag akár kétszeresét is ehetik, vagy gyakrabban. Így már értem, hogy nem hal éhen. Remélem most már így marad az éjszakánk, mert olyan jó egyben 5 órát aludni. Utána 3-at és még 3-at majdnem.

bea: Hát hajrá szülés. Remélem sikerül megoldani a dolgot (kocsi).
vicky79
Budapest III. kerület

Ó, köszi Nóri, felírom a listámra.

Kattkat

Kép
kattkat

Á és a dokim felvilágosított, hogy miért van nekem a védőnő által február 14.-e beírva a kiskönyvembe szülési dátumként!
Mert a Naegele-féle számítás szerint számolt, azaz:

Szabályos, 28 naponkénti ciklusok esetén a terhesség időtartama az utolsó menstruáció első napjától számított 10 holdhónap (azaz 40 hét vagy 280 nap). Gyakorlatban a szülés időpontjának kiszámításához a Naegele-féle számítást alkalmazzuk: utolsó havivérzés első napjához hozzáadunk hét napot és visszaszámolunk három naptári hónapot. (Például, ha az utolsó havivérzés első napja december 1, akkor a szülés várható ideje a következő év szeptember 8-a lesz.)

Lehet, hogy tényleg neki lesz igaza.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: nekem is emiatt van március 1. írva a kiskönyvembe :twisted:
zuzmooo

Megjött a zsebes tároló a pelenkázó fölé. Nagyon aranyos lett! :) De ahhoz hogy feltegyük, még venni kell egy rudat a 7végén. Nem túl jó a kép. Az alsó sötét rész szép zöld és a füst-pamacsok sem látszanak jól.
Kép
zuzmooo

Sziasztok!

Látom, senki sem gyorsult be eddig, vagy legalábbi snem tudunk róla :)

Vasaltam délután, baromi nehezemre esett ennyit állni, utána el is aludtam, úgyhogy most egy kicsit kótyagos vagyok, meg fáj kicsit a fejem. Legszívesebben aludnék vissza, de nem akarom teljesen elállítani magam.

A hasam egy csomót keménykedik, főleg ha felállok, de amúgy se fájás, se semmi, no buktaveszély :)

boruska

Zuzmooo!
De jó ez a zsebes cucc!
Csináltattad, hogy ennyire passzol a falfestéshez?

Kattkat

Kép
kattkat

Csak gyors bekukk, mert mennem kell vacsiztatni. Tettem fel friss képeket a Picasara. Anyósomék el vannak hűlve a képek láttán... :lol: :wink: Később még jövök!
ktc

Kattkat: igen, varrattam (én sajnos ehhez béna vagyok) és küldtem a csajnak fotót a falról :)
zuzmooo

Jelezném: Barbi nagyon lapít!
Mindjárt üzenek is neki, hogy van-e valami... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, Barbinak azóta sem hatott a bábakoktél.
Azt mondja, ma mászkáltak a városban, most meg anyósozik. Holnap reggel megy CTG-re.
Huhh! Én is holnap megyek 15:30-ra - de szerintem nem lesz semmi... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Az én kérdéseimmel soha senki nem foglalkozik... :? Nekem mindent 2x kell megkérdeznem mire valaki válaszol? :cry: Mindegy.

Szép estét a csapatnak.

bellerreni
Eger

Reni! Ugye nem fogsz megsértődni? Én nem voltam egész délután, takarítottam - hátha megerőltetem magam... Amúgy nekem sem mindig válaszoltok(nak), de hát megkérdem még egyszer, ha nagyon fontos volt számomra. Ebből ne vonj le messzemenő következtetést! :wink:

Kép
zsizell

Reni!
nekem is feszül a szeméremcsontom nagyon, de a pocim még fent van.. tágul az izületed, készül a szülésre...

Kép
Kép
ronci

CTG-n voltam ma...síkság 1 db 80%-os dombbal...mondtam a dokinak, hogy 6 napja egyfeszt jóslók vannak, de nem esett hanyatt a hírtől, kábé normálisnak tartotta ezt, ahogy leolvastam az arcáról. Vizsgálat nem volt és kaptam 1 hét múlvára időpontot újabb CTG-re...na az lenne a gáz, ha oda még el kellene mennem...akkor a kardomba dőlök!!!

Kattkat, húú, neked milyen jó kis CTG-d lett, Nórinak lett ilyesmi emléxem (gmail-en van) és tán 2 nap múlva szült vagy hogy?

Kakti, minek vinni cumisüveget a kórházba? A lefejt tejnek? Te már nagyon fészekrakásnál vagy!
lara

Lara!
Most megnéztem, és sajna még 1 hetet várt Nóri is a babára a cikkcakkos ctg-je után.(ha jól láttam)
Na akkor én is megzavarodok, ha még 1 hetet kell várnom!

Kattkat

Kép
kattkat

Lara:
A Jánosba egyiket az esetlegesen sikerrel lefejt tejnek kell vinni, a másikat a glükózos víznek. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem is mondták, hogy vigyek be cumisüveget kisterilizálva - csak azt nem tudom, hogy mire elcsomagolom, beviszem, hol lesz az steril, azt írja a gép, hogy használat után még kb 1-2 óráig minősül sterilnek...

boruska

Katica, szép nagy a pocak! Te sem gondoltad, hogy ekkorára megnő Emő, mi?:)

boruska

Sziaszok!

Gyors bekukk :D Lassan egy hete nem voltam, holnap próbálok majd visszaolvasni, remélem mindenki jól van és szaporodik a babáink száma. Molmarnak gratula, Nóritól tudom, hogy megszületett a kislánya.

Mi ma jöttünk haza, azt sem tudom, hol áll a fejem, remélem gyorsan sikerül majd rendszert vinni az életünkbe. Hanna jól van, csak sajnos a kórházban a sárgaság miatt kapott tápszert, így hiába jött meg a tejem, egyelőre kap ilyet is-olyat is. Fél hét óta megy a szoptatási mizéria, szopott 40 gr-ot, úgy tűnt, elég, majd ordítani kezdett a tápiért. Kb. fél órája fertőtlenítgetem a különféle edénykéket, erre mikor már keverném a trutyit, hallom, csönd van. Bealudt :shock: Szerintem ez a hülye fertőtlenítés túl van lihegve. Az anyám biztosan nem sterilizált ennyit :x Katica, lehet, hogy rád csörögnék majd, ha nem gond, mert félek, a szopi körül még lesznek nehézségek.

A szülés nehéz volt, majd leírom és felrakom a gmailre, szerintem akiben pici félelem is van, az ne olvassa, nem elrettentés akar lenni, ez csupán az én történetem. (a szülésznőmnél amúgy másnap 1 óra alatt szült meg egy mama...) Az én alkati adottságaim miatt lett végül csaszi, mert nem tudtam tágulni, de mire ezt a doki belátta, beletelt némi időbe.

Na, hangokat hallok, futok a bébihez, szép estét mindenkinek!

Kép
juci-77

Reni, a szemeremcsontom mar egy-ket hete nekem is nagyon faj es feszit, asszem a relaxin nevu hormon a felelos ezert, mert meglazitja az izuleteket, hogy konnyebben kijojjon a baboca. Ha teljesen beilleszkedik majd lejjebb megy a hasad.

Kattkat, ah remelem nem kell meg egy hetet varnod, meglatod hipp hopp beindulnak majd az esemenyek.Mondjuk pont en beszelek... Jobb mar a vernyomasod?

Zuzmoo, nagyon klassz a zsebesed.

Kakti, ez egy tipikus szokenos vicc, en jot nevettem rajta.

Kép

Kép
editmk

Reni Légyszi légyszi ne sértődj meg! A válasz elmaradásának oka lehet, hogy a többiek is tanácstalanok, vagy nem értik pontosan. Ha nagyon aggaszt vmi, akkor én is "segítség" felkiáltással szoktam kezdeni...másodjára. Előbb utóbb reagál vki.
Első babásoknál ált. csak a végén száll le a baba, esetleg csak a szülés közben. A lenti feszülést meg okozhatja hormonális hatás, ahogy a medence és a szeméremcsont ízületei lazulnak, illetve a már elég nagy rájuk nehezedő súly is. Én is éreztem már, ahogy a gátamat nyomja a súly.

Nekem spec. a köldököm környékét nyaggatja a gyerek és ott van vmi nagyon fájdalmas dolog. Ma este már kézzel nyomtam visszafelé, hogy babám ne bántson, de fütyült rá :( . Öröm az ürömben, hogy jó sokat mocorog.
pammut

juci: Nekem a kórházban azt mondták a csecsemősök, hogy naponta 1 sterilizálás elég. Ne vidd túlzásba szerintem.
vicky79
Budapest III. kerület

Pammut:
a köldököm nálam is kritikus pont - főleg esténként...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit, szerencsére az előbb 122/74 volt a vérnyomásom! :D
Nem szeretnék itt a finisben beszopni egy toxémiát...
De látom még Ti is egyben. :?
Hát remélem, hogy mivel a végletekig kiélvezik babáink a testünk vendégszeretetét, nem lesz gond a szopival, alvássa, kakival, pisivel stb stb

Juci, jó, hogy jelentkezel. Aztán majd tegyél fel még képeket Hannáról!

Kattkat

Kép
kattkat

Az előbb felszólt egy srác kaputelefonon, még a férjemmel járt egy suliba, hogy a kocsink melletti kocsira rázuhant valami iszonyat hóbucka a tetőről és elég jelentős pusztítást végzett benne, azaz behorpadt a teteje és betörött a vezetőoldali üveg is.:evil: :evil: :evil:
Anyós gyorsan lerongyolt és elállt, mert még van ott egy jó nagy adag lecsúszásra készen, szóval vigyázzatok Ti is!

Kattkat

Kép
kattkat

Reni: ha érdekel a masszász, mert akkor holnap teszek fel a gmailre rajzot is (sk fogom csinálni, tehát ne várj nagy csodát) Mond, hogy érdekel e

Sajnos nem tudok hozzá szólni, mert nekem nem akartak megjönni a fájások. Én még így akár 3-4 hónapot is kibírtam volna.

És igenis ha kérdés van, többször fel kell tenni. Sok liba csak gágogni tud. :wink:

Off: anyuék mindig sajnálták a tesómat, mert hogy hogy született szegény gyermek. Eddig nem értettem. Mióta szültem értem, és most már én is sajnálom. Szal akkor még nem volt Uh, és mikor már a szülőcsatornában volt a tesó derült ki, hogy arctartásos, tehát nem a fejbúbját tolta előre, hanem az orrát. Akkor már ott nem tudták császározni, ezért anyut alulról felszelték (tehát egy marha nagy gát-hüvelymetszést csináltak) és vákummal kiszippantották. Képzelhetitek, a vákum, az pont a kis arcát érte, és így húzták ki. Brrr, nem csoda, hogy olyan hibbant a tesó. Ma már ha uh-n látják, hogy arctartásos, meg se kísérlik a hüvelyi szülést, abból egyből császár lesz.

Érdekes, Bulcsú baba ebédnél (2 órás etetés) nagyon hisztis, szinte le akarja tépni a mellbimbóm. Este meg kifejezetten igényli, hogy órákat cuppogjon a cicimen. Én meg örülök, hogy még stimulálja, és hogy hozzám bújik.

Ja, és Katica, tényleg beválik ez a meztelen összebújós dolog. Olyankor egy idő múlva akármilyen hisztis is mindig rácuppan az üres cicimre, és ott megnyugszik. Akkor is, ha azt a pár milit előtte kifejtem. Sőőőt, érdekes, mert amint megérzi a testem az ő kis testét, egyből el kezd csöpögni a tej. Akkor is ha előtte szárazra fejtem.

esty

Sziasztok!

Ronci!

Még én sem találkoztam a nyákdugómmal...

Nekem is szokott olyan lenni amikor felállok, mintha ott lenn szúrna valami...olyan felfázós érzés. Épp az előbb is volt!

Reni!

Nekem is feszülgetett ott lent, de egy ideje már nem...pedig nekem olyan lent van már a hasam, hogy a Zuram szerint ha picit is lentebb menne, kiesne Borkó :)

Nóri!

Köszi! Küldd el lsz. a barátnőd elérhetőségét, vagy az enyémet neki :wink:

Képzeljétek UM alapján nekem ma lenne a nagy nap...hátha!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Esty!

Az egyik szülésznő (!) ismerősömnek is arctartásos volt a fia 20 éve...őt visszahúzták a szülőcsatornából...nem is tudom melyik a rosszabb megoldás :roll:

Az én fiamat is vákumozták ici-picit...szerencsére Ő a fejbúbjával előre jött...aznap igazi kis csúcsfejű volt...másnapra viszont már nyoma sem volt.

Anita!

Úgy emlékszem, hogy nálunk is min. 1 hónapos koráig sárga volt Zéti...én azt hittem már rég nem az, amikor is a védőnő ismerősöm felvilágosított, hogy ez a babó még sárga ám!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

hát ez durva...
azóta még 3 hólavina zúdult le a szemközti háztetőről iszonyú robajjal

szia Benettke!
te hogy érzed, mikor szülsz?

Kattkat

Kép
kattkat

Eszti, de jó, hogy bevált! Csak így tovább!

Nóri,
nem tudom a pontos körülményeket, de szerintem megpróbálhatnád elhagyni a fejést, Noncsi nagyon ügyes. Ha fejlődési ugráshoz ér, pár napig gyakrabban kéri a szopit, utána beáll. Ideális esetben nincs szükség fejésre. Én is erre gyúrok most. :lol: Hja, ha majd szopis problémákkal traktállak benneteket, nem ér kiröhögni! Másnak mindig könnyebb tanácsot adni, a magam ügyében lehet, nem leszek ilyen higgadt. :lol:

Reni,
ha először nem reagálunk, tényleg írd ki a kérdés elég, hogy S.O.S, vagy FONTOS, akkor jobban megakad a szemünk rajta. Sokan vagyunk, sokat írunk (szerencsére), van, hogy elsikkadunk dolgok felett, ill. lehet, aki válaszolna neked, csak később jut fel a fórumra. Ne vedd a személyed elleni támadásnak, más is van így vele. Dalika is szokta írni, hogy nem hiányoljuk, pedig nem így van, csak nem firtatjuk, hogy épp merre lehet. Van, hogy az én írásaimra sem jön reakció, ill. ha csak olvasok 1 napig, nem kerestek azonnal. Kitartás, tudom, nehéz, de próbáld ne a lelkedre venni! Oksi?

Erről jut eszembe, Csiszáról nincs hír? Már babázik elvileg, lassan talán haza is jöhetnek.

Na, ma fürdéskor felfedeztem, hogy beléptem a gazdagodók közé. :evil: Nem hiányzott. És a szeméremajki visszerem is iszonyatosan csúnya. Ma sokat szurkált a szeméremdombomban, először meg voltam ijedve, hogy a császáros heg, de tükör előtt beazonosítottam, hogy annál lejjebb érzem. Az aranyér is szerintem ezért jött elő, furakszik lefele a kisasszony (legalábbis remélem!).

Bea,
a JEL-es szösszeneted fenomenális, annyira jó stílusban írsz, hogy ezeket összegyűjtve ki lehetne adni!

A meglepikkel most el vagyok maradva, mert a héten itthon tartjuk Borit, mellette viszont még annyi időm sincs, hogy igyak (ma is kevés lé ment le a torkomon, most próbálom pótolni). Holnap nálam is ctg lesz, meg talán vizsgálat is. Bori apával marad, kíváncsi vagyok, mit fog művelni.

Stephie, köszi az adóbevallásos felvilágosítást, akkor nem jelölöm be a családi adókedvezményt. Egyébként amúgy is felesleges lenne, elvileg nem is adózom (gyes, családi pótlék, ápolási díj az össz bevételem).

Juci,
tel. számom a tábliban, hívj nyugodtan, ha szükségét érzed! Egyébként felháborító, hogy eddig mindenhol kapásból tápszereznek, nem is női tejet adnak, s mindenhol kapásból cumisüvegből. Megértem, hogy sok a munka a babákkal, de mégis dühít. Nóri olyan jól leírta, hogy Noncsi hogyan kezdett szopizni, abból is látni, hogy nem véletlenül a 3-4. napon van csak tejbelövellés, azt ki kéne várni!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha nagyon besárgul a baba, max. női tejjel (más anya teje) kéne itatni, de azt is elég lenne kiskanálból, olyan pici még a gyomruk, azt a mennyiséget be lehet kanalazni! Vagy poharazni! Hú, de felháborodok ilyenkor! Szegény édesanya otthon meg küzdjön meg a szoptatással! PFFFFF! :evil:

Egyébként előre tartok tőle, hogy a MÁV-ban is elviszik első éjjelre a babát, s hiába lesz ott a papír, amit írtam, hogy mit NEM akarok, úgyis belenyomják a cukros vizet vagy a tápot. Ezért reménykedem abban, hogy ha szólok a gyerekorvos-főnöknek, talán megúszhatom (ezért jó, hogy Bori által jó ismerősök vagyunk, próbálom kihasználni a kapcsolatrendszert). Szerintetek van arra mód, hogy ha külön kérem, nem viszik el tőlem az első éjjelre sem? Költői volt a kérdés...
ktc

Kattkat!

Ma :wink: De szinte minden nap ezt érzem már úgy kb. 1.5 hete...Uram már csak beletörődően bólogat...azt hiszem már nem hisz nekem :wink:

Ktc!

Sztem nem ragaszkodnak Ők annyira plusz egy gyerekhez, hogy ne adnák oda első éjszakára is, ha kéred :roll:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Bea!

Írtad, hogy ha aránylag kicsi a korkül. a két babó között és az első hamarabb jött, a másodiknál is nagy erre az esély...aha...úgy látszik nálam ez nem jött be.

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke, de jó lenne! (álmodozós szmájli)

Na, kié lesz a 400. oldal teteje? Úgy látom, nem az enyém... :cry: :lol:
ktc

Komolyan mondom, nem vagyok normalis, hogy nem birok aludni.
Mar fel oraja felebredtem, probalkozom a visszaalvassal, de eselyem sincs. Olyan hulye vagyok!
Ha meg hatig birtam volna, akkor mar jo is lenne minden. De ennek igy semmi ertelme: most nem sutok kenyeret, mert van, sutit sem, mert az is van. Nincs vasalni valo, takaritanom sem kell. Netezni sincs kedvem. Szivesen levonulnek a nappaliba dvd-zni, de max a gyilkos elmek erdekelne, ha azt nezem ilyen sotetben egyedul, akkor szivrohamot kapok. Merthogy kezdek felos lenni. Remek. :evil: :evil:

Benettke!
Hat igen, most mar en is azon a velemenyen vagyok, hogy a kis korkulonbseggel kapcsolatban semmi sem igaz, amit irogatnak neten.
En mar annyi mindent olvastam!
Peldaul ezt a korabban szulos dolgot. Ezen kivul azt, hogy a kisebbik gyerek joval kisebb lesz, mivel a szervezetunk nem tud a ket terhesseg kozott eleg energiat osszeszedni, kimerult, emiatt kevesbe lesz ellatott a 2. babo. Illetve ilyenkor illene borzaszto verkepeket is produkalni. Az emelgetes miatt meg teljesen nyitott mehszajjal rohangalni minimum felidotol. :shock:
Ebbol nalunk eddig kb semmi sem igaz.
Mar a 39. hetben vagyok es mint latjuk, meg nem estem szet.
Erik mar nem tunik kisebbnek.
Tokeletes a verkepem, szebb, mint az elso terhesseg alatt.
A mehszajam csak 2100-as, ez is a harmadik trimeszter elejen lett ilyen.

Felfazos erzes: meg engem is gyotor, pedig nem vagyok felvazva. Nem is tom, hogy mikor kezdodott, de harom hete mar tuti van. En olyankor a gyerek fejet erzem mozogni, nyomodni, majd ezt koveti a fajdalom. Szoval szerintem o nyomja a hugycsovet.

Meg pocakosok!
Az ejszakai agyban forgolodas nektek hogyan megy?
Nekem borzasztoan rosszul. Most mar akkora a hasam sulya es merete, hogy az oldalamon fekve szo szerint kiteritem magam mellett. Ez igy OK, de amikor meg akarok fordulni (idonkent kell, mert a csipom faj, ha sokaig fekszem egy pozban) akkor szo szerint a hasam ala kell nyulnom es emelni kulon, kozben finoman lassan forogni.
Nagyon idiotan hangzik, de mashogy nem megy. Tegnap ejszaka osztonosen lenduletbol kezdtem kulon pocakemeles nelkul a hatamra fordulni, ugy meghuzodott a hasam, hogy majd beledoglottem.
Tudom, hogy csak a szalagok huzodnak, de annyira fajt, mint meg soha, megijedtem, hogy a mehlepennyel tortent valami.

Reni!
Nekem lent van mar a pocakom es a gyerek is beilleszkedett, de en az altalad leirt fajdalmat nem ereztem. Szerintem Kristofnal sem, nem remlik.
Vendég

Jó reggelt Bea, meg mindenki!
Az alvás már nekem sem megy. Három óra óta gondolkozom rajta, hogy ki volt az az elvetemült, aki áldott állapotnak nevezte a terhességet. Biztos egy pasi...
Az oldalamon már nem tudok aludni, mert fáj. Mindkettő. A hátamon nem tudok aludni, mert fulladok. Felkelni alig bírok, kéne egy daru az ágyam mellé lassan.
Ülni nem jó, az állásról már ne is beszéljünk.

Reni, a szeméremcsontom nekem sem fáj, viszont a két hajlatban (a bikinivonalnál) fáj. Szerintetek lehet, hogy nyom valami ideget a drága kislányom?

Mindegy, én már csak vasárnapig maradok egyben!!!

Viszont hétvégére megint jönnek Anyukámék, úgyhogy ma sütés-főzés-takarítás... Megyek is embert faragni magamból, mer hétre jön Após kutyát oltani.

Ja, Kattkat (azt hiszem te kérdezted) nem vagyok benne a táblában, de nem is tudom hogy kerüljek bele :roll:

Mindenkinek szép napot!

dalika

Kép

Valamelyik reggel így fogadott az orchideám. Gondoltam hátha Nektek is csempész egy kis plusz szépséget a napotokba :wink:

dalika

Jó reggelt!!!
Dalika! Szép a viráágocskád!!!
Én mindjárt indulok nst-re...kiváncsi leszek kell-e ébresztgetni majd Blankát vagy megint tök ügyes lesz..
Bea! Nekem az egész terhességből az utóbbi 1hónapban az éjszakai forgolódás a legszörnyebb.. eleve át kell pakolnom a kitámasztó párnáimat, aztán meg annyira nehezen fordulok meg, hogy csak na! Főleg ha jól elfáradok a nap végére..
Éjjel én is fent voltam, éjféltől 1.30-ig fent voltam/pedig rohadt fáradt voltam, de úgy fájt a hasam, hogy még elgondolkodtam, hogy most akkor mi is van???Mondjuk nekem a fájás az még éppen elviselhető feszülős érzés, nem tudom más mit szokott érezni...
Na jó, megyek még egy kis tejbegrízt, aztán majd nst után jövök!

Kép
Kép
ronci

Jo reggeleket,

Bea, a gyikos elmek, kedvencem.

Atfordulas, hat ha fordulnom kell, akkor nyogok mint valami 100 eves, a szemeremcsontom ki akar szakadni a helyerol, es komolyan mondom lenduletet kell vennem, hogy sikeruljon a hadmuvelet. Amitol persze felebredek es aztan bajos a visszaalvas. Ejszakai kommando.

Ma egyebkent jon anyum, igy nem nagyon leszek, megyunk ele a repterre. Azert delutan meg benezek.

Hajra Kattkat, es mindenki aki ma szulne!

Dalika, csini a viragod.

Kép

Kép
editmk

Jó reggelt Mindenkinek!

Az én éjszakáim is rettenetesek, leginkább a forgolódások miatt. A csípőm nekem is be tud állni. Ha éjjel felkelek pisilni, tök jó, hogy sötét van, és senki nem lát, mert elég mókás módon tudok olyankor közlekedni - még azon a három lépésen át is, ami a lotyóig vezet. :) Egyik oldalamról a másikra fordulás meg laza fél-egy perc, mert annyira lassan tudom csak végrehajtani. A szopipárna meg annyira tud olyankor idegesíteni, hogy legtöbbször reggelre a földön landol.

Ja! És ha még nem mondtam volna:
SZÜLNI AKAROK! :)

Dalika!
A táblába kerüléshez az adataid kellenek. Személyesek közül amit meg akarsz adni (vannak ott teljes nevek, telszámok, emilcímek, foglalkozás, lakhely, melyik kórháűzban szülsz, korod, kiírt időpötty, leendő és meglévő gyermek neve, a születendő gyermek méreteinek tippje). Ha gondolod, küldd el ezeket priviben, és beteszem a táblába!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Kialudtam a hisztimet is meg a fájdalmat is. :roll: Bocsika mindenkitől :oops: , de olyan rossz, hogy foggalmam sincs, hogy mi a fene lehet és nem tudom, hogy figyeljek-e rá, vagy mi legyen és olyan rossz volt, hogy senki nem figyelt rám :? De már jól vagyok és ma nem is történhet semmi, mert az embőc elment Nyíregyházára kocsiért... Délután nekem is dokker. Kíváncsi leszek, hogy az NST-n kívül lesz-e még más is. :roll:

Képzeljétek, este nagy volt odabent a ramazuri, vagyis inkább csak folyamatosan mocorgott, épp annyira, hogy nem tudtam tőle aludni. Azután rászóltam, hogy "aludj már fiam, mert nem tudok tőled aludni", és szerintem bepukkadt szegény, mert egész éjjel meg sem moccant. :roll: Szegényt már most "leordítom" és még kint sincs. Olyan lelkiismeretfurim lett, hogy csak na... :roll:

Na megyek, mert kezdődik a Szívek szállodája :lol:

bellerreni
Eger

Enyém a 400. oldal laptetőőőő Kép

bellerreni
Eger

Sms várt reggel Beneilditől:

Kedves Nénik és Bácsik!
Ladányi Léna vagyok, ma születtem 2:40-kor 3460 g, 53 cm vagyok!

Gratulálunk Ildinek és a kis Lénának!

esty

Hatalmas nagy gratula Léna születéséhez. Gyors gyógyulást és sok sok tejcsit kívánok.

Eszter! Igényt tartanék a kézzel készített rajzaidra, ha még áll a felajánlás :wink:

Bea! Olyan jól leírtad az éjjeli fordulást, hogy akár én is írhattam volna. Ugyanezt érzem és csinálom én is. :roll:

bellerreni
Eger

Jó reggelt! Látom másoknak is ramaty éjszakája volt :( . Én magamnak köszönhetem, tegnap annyi mindent ettem összevissza. Hajnali 3-kor hányingerre ébredtem. Meg hasmenésre. Aztán bolyongtam kicsit a lakásban, meg olvastam mire jobban lettem. Reggel fél 6-kor persze nem akarózott felkelni és a tükörben látott arccal elmehettem volna Busó-nak. Álarc nélkül :lol: ! Ja, és most nálunk is szakad a hó. Az utak nem annyira jók. Aki most akar szülni annak a közlekedés miatt is aggódnia kell? Bár az emberem azt mondta, ha kell, akkor a szántóföldön is bevisz :D . A kis elszánt.

Kattkat A toxémiát nem csak a magas vérnyomás hanem az erős vizesedés (megugró testsúly)és a vizeletben fehérjeürítés is jelzi. Ha aggódsz, vigyél pisit védőnőnek! (Én is emiatt megyek hozzá most hetente.) De szerintem ha akart volna már kialakult volna. Sajnos a magas vérnyomás önmagában véve se jó. Kedden nekem is 130/90 volt.

Kakti Jaja, enyém gyerek is este veszi célba a köldököm. Napközben olyan kis kedvesen mocorog, na de aztán este...

Benettke Akkor nálatok Apát érte utol az "ez már mindig így fog maradni" érzés. A 2. és 3. gyereknél engem is gyakran elfogott. De aztán csak megszülettek :D .

Bea Épp ma éjjel mondtam, hogy én még ezt 2 hétig nem fogom bírni. Mármint az éjszakai forgást. Egy idő után nekem is fáj a csípőm. Jön a párnarakodás. A hátamon már nem bírok átgördülni, megakadok a felénél. Inkább feltámaszkodok a könyökömre vagy fel is ülök oldalfekvésből. És nyögök, mint egy vénasszony.

Dalika Nekm is szokott ott fájni a combom tövében. Főleg elinduláskor. Tuti vmi ideget nyom a manó. Vmelyik gyerekemnél én 1 hétig sántítottam is emiatt, annyira nyomta, aztán leszállt róla. A táblába meg úgy tudsz bekerülni, ha nem akarsz közvetlenül belepiszkálni (én nem merek, mert hátha elszáll), hogy valamelyik ráérő táblavarázslót (Zuzmoo, Nóri stb.) megkéred intézze el Neked. Aztán priviben megküldöd neki az adatokat.
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?