Új privát üzeneted érkezett!

Az egyzeri támogatást szülés után mindenki megkapja?
Mert nekem azt hiszem nem lesz meg a 365 biztosított napom.
Tavaly júli 22-től dolgozom és dec.21 től vagyok terhes tp-n. Úgy tudom a TP fele időnek számít.-és csak 4 órában dolgoztam :(
Ugye bár még gyesen vagyok Fanni allergiája miatt április 5-ig.Annyira nem látok tisztán :(
Ezek az új Jogszabályok :( :twisted: :?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Dia!
Neked is jobbulást!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

Csak gyors bekukk

Csillag, asszem egyszeri támogatást mindenki kap (anyasági v. mi a neve), aki rendszeresen járt védőnőhöz. Továbbá van olyan is, hogy a kerület, ahol laktok, szintén fizet a szülésért :) Kispesten kaptam 16ezer forintot Enzónál. Mikor a X. kerületben laktunk, ott nem volt ilyen akció :), akkor nem kaptam Ricskóra.

maccs01

Megjártuk Tinával a vérvételt, majd' bealudtunk :) Tőlem 7flakonnal vettek :) (IR+cukor 3x + vas) Aztán bedobtunk egy reggelit a Mekiben :) Tina majdnem hazáig elhozott :):):) Na, holnap meglesznek az eredmények, nagyon kíváncsi vagyok!

Csillag, eredményeid nagyon jók! Gratulálok! Úgy veszem észre, hogy Te is sokkal nyugodtabb vagy már! Csak így tovább!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.02.11 11:02-kor.

maccs01

köszi Maccs!
:D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na visszamegyek lefeküdni.Muszály volt felkelnem :D az eredmény miatt :) és ha már itt voltam írtam is egy keveset :D
Még ha "butaságot" is kérdeztem :)
Legyetek jók!További nagyon szép napot! Vigyázzatok magatokra!!!
:D
Puszi

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok,

Képzeljétek, a Torch csak 2-3 hét múlva lesz kész :(
Az IR már holnap.

Csillag, nem kérdeztél butaságokat, és naggyon örülök, hogy a babával minden rendben!!! Továbbra is szorítok, neked is, meg mindenki másnak, de jól alakulnak a dolgok!!!

Nálunk meg az eső esik most.

Kép
xtina75

Dia.
Nasivin orrcsepp. Amíg át nem vészeled az első pár napot. Én leginkább csak este használtam, illetve a Bioparoxszal együtt.
Legalább aludni tudtam...
És ez az orrcsepp elég jó, nem vágta gallyra a nyálkahártyát.

Amikor meg már nem "dugul", elhagyod.
Semmi baja nem lesz a babádnak! Viszont fényévekkel jobb lesz a közérzeted...
:lol:

szilvás76

Évi. Levettem. Lesz, ami lesz. Veszélyes élet... :-) :lol:

szilvás76

Hahó! Senki sincs a közelben???
Mindenki dolgozik??? :-)

Én most ebédeltem, jó kis krumplistésztát savanyú uborkával. :-)
Jól is laktam... Most aludnék egyet. :lol: :wink:

szilvás76

Szilvi :lol:
Nálunk ma indul a szülésfelkészítő,2re megyek. Felöltöztem csinosan,farmer kismama tunika,régi farmer-bandázzsal,remélem útközben nem hagyom majd el :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

:-)
De jó!
Anno én is elmentem mind az 5 előadásra.
Egy jótanács.
Amikor azt mondják, videóztok (szülésről), inkább ne menj el!
:wink:
Komolyan!

szilvás76

Anyasági támogatás
Ki jogosult anyasági támogatásra?

Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően

a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt

b) az örökbefogadó szülő, ha a szülést követő 180 napon belül az örökbefogadást jogerősen engedélyezték;

c) a gyám, ha a gyermek a születését követően 180 napon belül - jogerős határozat alapján - a gondozásába kerül.

Az anyasági támogatás összege

Az anyasági támogatás - gyermekenkénti - összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-ával, ikergyermekek esetén 300%-ával.

Az anyasági támogatási iránti igény érvényesítése

Az anyasági támogatás iránti igény benyújtása a „Kérelem anyasági támogatás megállapítására" című formanyomtatvány kitöltésével történik. A formanyomtatványon kitöltési útmutató is található, amely tartalmazza az egyes rovatokhoz tartozó magyarázatokat, valamint az igénybejelentéshez benyújtandó iratok, illetve iratmásolatok körét. A formanyomtatvány ingyenes. Az igényelbíráló szerv a Magyar Államkincstárnak az igénylő lakóhelye szerint illetékes regionális igazgatósága, illetve, ha az igénylő munkahelyén működik ilyen, akkor a családtámogatási kifizetőhely.

Az anyasági támogatásra vonatkozó igényt a szülést követő 180 napon belül lehet benyújtani!

Kép
xtina75

Én jelentem dolgozom. Illetve dolgoztam. Végeztem a sürgős munkával. Most a kolléganőmet várom, hogy visszajöjjön és ebédelhessünk.

Csillag grtaulálok az eredményhez!

Évi csinos leszel a kismamaszerelésben. :)

Szilvi jók a vonalzóid :D Köszönöm az orrcsepptippet. Van is otthon. Eszembe nem jutott volna felkelni éjjel miatta. Úgy megörültem, hogy nem kellett pisilnem sem. Gábor szóvá is tette, hogy nem keltem fel :lol:
Ja! Én is szívesen vízszintesbe vágnám magamat :lol:

királylány

Maccs, azt honnét lehet megtudni, hogy a kerület is ad pénzt és mi ennek a pénznek a neve?Hogy lehet hozzájutni?

babaimádó
Kép
babaimado

Babaimi (most így szólítsunk? :wink: )

Az Önkormányzatodat fel kell hívni, és kérni egy ügyintézőt.
Nem tudom, milyen osztályok vannak, gyámügy és egyéb szokott lenni, de a központ biztos tud kapcsolni. Általában azért kötik feltételhez is, pl x év állandó bejelentett kerületi lakcím.
És nem kötelező, csak ha van pénz erre elkülönítve, akkor adnak...

szilvás76

Sziasztok!

Vanilla, Dia, jobbulást nektek! Meg Szilvás, most már Rád is rádfér a teljes tünetmentesség!!! +++ Tina, betegeskedő leendő kispapának is jobbulást :wink:

Pompomlányaink, hajrá! +++++++

Én megjártam tegnap az sztk-t, mert az AFP-s beutalót nem írhatta meg a dokim... Röpke 2,5 óra után végeztem is... Mindössze 20-an voltak előttem, néhány néni csak leletért ment, s ők is ennyi időt várakoztak... Én meg már se ülni, se állni nem tudtam a végén... Nem tudom, miért ilyen nyögvenyelős ez a rendelés itt...

AFP-ről nekem nincs nagy véleményem. Bár nem vagyok szakember, de Kristófnál nekem elég rossz lett az eredmény, talán már írtam róla. Néhány hetes tortúrán mentem utána keresztül, mert aztán már mindenben találtak kivetnivalót a dokik, Baross utcába jártam... Na, az volt még egy leányálom, ott várakozni...
Szóval, minden szakorvos - akivel eddig találkoztam - azt mondja, hogy önmagában az AFP-nek nincs nagy jelentősége. Egyéb más vizsgálatokkal és vérvétellel összekötve lenne értelme vizsgálni, de ez Mo-on jelenleg nincs így. És necces az is, hogy eltalálják-e a helyes időpontot a vérvételhez, vagy sem.
Kristófnál 16 hetes 1 napos voltam és mégis rossz lett az eredmény.

Csak azért írom le ezeket, hogy senki ne kenődjön majd el, ha véletlenül nem lesz benne az ideálisnak kikiáltott tartományban.

Ja, és nálunk nagy dolog történt, Kristóf ugyanis jó ideje mindenkinek letagadta a kistesó létét, de a héten már mosolyogva mutatta, hogy anya pocakjában van a kistesó, amikor a boltos néni rákérdezett :D Tegnap meg a védőnéninél le akart lécelni a kistesó uh-os képével, még mielőtt eltehettem volna vissza a mappába... Alakulunk 8) és ennek nagyon örülök :D :D

bekri

Bea :-) Kristóf de cuki :D :lol: :wink:

Kép
xtina75

Bea aranyos lehetett Kristóf :) . Köszi, igyekszem gyógyulni.
AFP-ről én is ugyanezt hallottam. Én is a Baross utcába jártam. Háááát mit mondjak, egynapi hideg élelem nélkül nem érdemes menni. Minket is állandóan visszatapsoltak - mondjuk én megoldottam mert szeretek olvasni, de nem a férjemről mintázták a türelem szobrát. Volt, hogy elküldtem a Mekibe, ne legyen láb alatt. :lol: Végül aztán Bence ott született, csak jót tudok mondani, igaz, hogy a nőgyógyászaton feküdtem, Bence meg az intezíven, de akkor is pozitív a véleményem.

királylány

Ó, köszi :)

Bmaass, még akartam írni, hogy csak hüledeztem a babád CRL értéke láttán... 8 centi 12 hetesen... :shock: Nekem 12+5-nél volt 6,5 centi és akkor is csak sasoltam, hogy jé, mekkora!

bekri

Dia, én is szeretek olvasni, na de ennyire :lol: :lol: :lol:
Találóan írod, hogy visszatapsoltak... :lol:
Mi volt a gond aztán a szülés után? Vagy írtad már? :oops:

bekri

Dia köszi. Nagyon hosszúak voltak a vonalzók, és az aláírásba nem tudtam semmit sem beírni, mert nem engedte a rendszer.

Ezért cseréltem le. :-)

Bekri. Én már tűrhetően elvagyok, csaknem tünetmentesen. :-)
Csak a pocakom alja feszülget , de ez természetes... :-) Ja, meg rám most szállt az álomkór, nem az első trimeszterben... :-)
Én hétfőn megyek csapolásra, AFP és társai. Élmény lesz... Váci SZTK! Juhhé! :evil:

Bende is már mutogatja a pocakomat, hogy ott van bent a kistestvére. :-)

szilvás76

De helyesek lehetnek a nagyok, ahogy mutatják a kistesót :D Adrika még nem érti az ilyesmit, nem is próbálkozom, majd egy-két hónappal szülés előtt, neki az is elképzelhetetlenül sok idő lesz...

KépKép

KépKép
stelly

Na beszéltem a főnökömmel. Lehet holnap otthon maradok pihenni. Alapvetően nem szoktam kifeküdni egy náthától, de most mit meg nem adnék egy ágyért. Bár ahogy ismerem magamat nem bírom ki, hogy ne takarítsak ki :roll:

királylány

Szilvi én is hétfőn megyek AFP-re, a többin már túlestem a múltkor. Remélem nem leszek ott fél napig.......
Ma előbb lelépek, persze szigorúan főnöki engedéllyel :)

királylány

Stelly, hogy érted, hogy sok idő lesz Adrinak? Hogy az elkövetkezendő néhány hónap alatt is sokat fog az értelme fejlődni és akkor könnyebben megérti majd?
Vagy úgy, hogy sok idő kivárni, amíg a kistesó világra jön?

Ezekről eszembe jutott néhány dolog, amit hozzám hasonlóan vagy Ti is így éltek meg, vagy lehet, én vagyok csodabogár és lökött :roll:

Szóval, még én sem tudom mindig fölfogni a babát - pedig azért már láttam is kétszer uh-on, meg elég szépen gömbölyödik a pocakom (ezek azért nagyban segítenek a fölfogásban :wink: ).
Sőt, még elképzelni is tök nehéz néha, hogy valóban lesz még egy gyermekem, és hogy ez az idő tényleg el fog jönni egyszer :roll: :lol:

Na, a lényeg, hogy nem akarok okoskodni, pedig biztos úgy fest :lol: de szerintem még az Adrinál nagyobb gyerekeknek (gondolok itt Bendére vagy Kristófra, mert ők hangzottak el most legutóbb) sincs ilyen jellegű képzelete illetve időérzéke... Szerintem, bátran mondhatod Adrinak is a kistesót. Egyszer majd megérti és nem lesz türelmetlen szerintem :D

Mondjuk, lehet, én vagyok az, aki túlzásokba esem, mert csomó mindent mondok Kristófnak, olyat is, amiről úgy sejtem, hogy úgysem érti még... De valahol azt érzem, hogy mindig inkább fölé lőjem a szintet, mint alá. És honnan tudhatom biztosra, hogy mikor érti meg tényleg?
Ez a két éves kor környéke bizonyára fontos fordulópont. Nekem legalábbis az :lol: Mert Kristóf minden nap új meglepetéssel szolgál, minden nap kiderül valami, hogy jé, már ezt is vagy azt is tudja, és hogy ezt a szót nemcsak passzívan tudja, hanem aktívan használja is már, akár új kontextusban, teljesen új mondatot alkotva vele, az adott helyzetnek megfelelően... Tehát talán csak ezen a ponton tudom tetten érni, hogy valóban 100%-osan érti azt a bizonyos szót. De azt nem tudhatom biztosra, hogy egy nappal előtte értette meg, vagy már sokkal előbb értette, csak akkor még nem használta tudatosan ő maga is.

Na, ennek a monológomnak sosem lenne vége :oops: , és Kristóf is fölébredt. Bocs, ha valakit untattam, nyugodtan ugorjatok át rajta :wink:

bekri

Vanilla, Királylány
Jobbulást!

Évi
Kórházi integráció: hallottam a fejetlenségről... :cry:

Csillag
Oda van írva, hogy NEGATÍV!!!!

Maccs, Tina
Drukkolok a jó eredményekért!!!!!

Bekri
Nálunk már évek óta nem csak AFP-t néznek, hanem az ún. négyes tesztet csinálják. (Kelet-Magyarország)

A TOK-os hallgatók leszívták az agyamat... :evil:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, köszi, már nagyon izgulok...

Kép
xtina75

Na megjöttem,hát sokat nem ért...babakelengye,fürdetés,stb...minden amit már tudtam.De azért elmentem persze. 16 kismami volt különböző pocaknagyságokban és 2 kispapa :) És a védőnéni akit tavaly végzett a fősulin,pár kérdéssel zavarba is jött.
:? Na mindegy.

Lányok,pocakfotókat :)

Ircsi,mi az a TOK?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

TOK :arrow: térítéses orvosképzés :wink:
(főleg keleti nációk.... :? )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi hűűű :?

evilany

[quote="bekri"]
írta:
bekri
AFP-ről nekem nincs nagy véleményem. Bár nem vagyok szakember, de Kristófnál nekem elég rossz lett az eredmény, talán már írtam róla. Néhány hetes tortúrán mentem utána keresztül, mert aztán már mindenben találtak kivetnivalót a dokik, Baross utcába jártam... Na, az volt még egy leányálom, ott várakozni...
Szóval, minden szakorvos - akivel eddig találkoztam - azt mondja, hogy önmagában az AFP-nek nincs nagy jelentősége. Egyéb más vizsgálatokkal és vérvétellel összekötve lenne értelme vizsgálni, de ez Mo-on jelenleg nincs így. És necces az is, hogy eltalálják-e a helyes időpontot a vérvételhez, vagy sem.
Kristófnál 16 hetes 1 napos voltam és mégis rossz lett az eredmény.

na ezért döntöttem az amnio mellett... nem egy kismamát láttam zokogni és hetekig stresszelni az AFP miatt... én ezt nem csinálom végig! nincs szükségem több stresszre...így is van elég...

Évi csak a teherautóknak kötelező a hólánc... személyautót még a téligumira sem köteleznek!!

csajok! é most éjjel nagyon szenvedtem... pontban éjjfélor kipattantak a szemeim és hajnalig ébren voltam... nem tudom konkrétan mikor aludhattam el, de 4 előtt biztos nem és 5.30-kor ébresztett az óra... durván 3,5 órát aludhattam, talán még annyit se... nagyon nehéz volt ez a nap... :shock: :roll: most mégse tudok aludni... :(

Kép
gtunde75

Évi háááát, én tettem fel Neked egy mai pocakfotót...(minden csütörtökön csinálok 1et ugyanabban a ruciban)... de túl sog változást nem látok... :shock:

Kép
gtunde75

Bea!

Pontosan mondva 13 plusz 1 napon volt 8 cm. Tényleg nagyot nött, én is lestem!
Pár napja, ha nyugiban vagyok úgy estefelé, de napközben is elöfordult már, mintha nyomna valaki belülröl. Nem vagyok persze biztos a dolgomba, de hátha! :)

Most volt itt a csoki szomszédasszony a két gyerekével, mert kizárta magukat. Elment a nagyért az oviba és útközben elvesztette a kulcsot, amit nagy hóban nem olyan egyszerü megtalálni. Én ennek ellenére nem nyugodtam volna meg és kerestem volna, de ö ilyen relaxos - vagy csak flegma - csaj. Mindenesetre ha valami kínja van, mindig elökerül, amúgy nem. A kisfia decemberben született, elöször tüdögyuszival, amjd a gyomor kijárati izmának hiányával vagy gyengeségével, késöbb véredényproblémákkal volt egy hónapik a kórházban. Mivel a csaj nem beszél jól németül, viszont dadog, írtó nehéz megérteni a mondandóját (pedig itt nött fel és itt járt iskolába, mégis gyakorlatilag analfabéta). Csináltam a babáról képeket, hogy mit mond hozzá a gyerekorvos anyám. Neki mindig olyan jó ötletei vannak. Mindenesetre az arcán lévö akármi nö és be is duzzadt neki... Itt a kórházban is és a gyerekdoki se tudott a témához hozzászólni, azzal nyugtatták, hogy majd elmúlik magától. Én nem lennék ettöl nyugodtabb, föleg ha az az izé nö és egyre duzzattabb...

Ircsi ha dobok egy képet összeszeded a gondolataidat a témával kapcsolatban? Te olyan ügyes könyvbúvár vagy!

A csaj egyébként a terhessége alatt volt több hónapik otthon Afrikában és ugyanaz a nödokija, mint az enyém, és ö sem elégedett vele, mert szerinte is túl gyorsan lerendezett mindent. Pedig ö még fizetett is, mint a katonatiszt, minden plusz bulira hagyta magát rábeszélni. Olyan naív szegény teremtés, néha falramászok a dolgaitól!

Mentem dolgomra, a mai nap az agyamra megy. Egész du. kettöig kint voltam a jeges hidegben és a szakadó hóban a gyerekekkel.

Puszi: én
Vendég

Jó reggelt kismamik és szurkolócsapat!

Kép

Kép
xtina75

Jó reggelt!

Tina
Megelőztél :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Évi
Délután majd teszek fel képet! Igaz, nekem még inkább csak "kövér" hasam van, nem "kismamás" :oops:

Barbi
Küldjed a képet! Ha tudok, segítek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Ircsi maraggyá má kövér has :?

Én végre nem hízok,védőnőnél voltam több mint egy hónapja 73,most is csak 74 (tehát max 1 kg jött fel,ami normális is)

Nekilátok a pólóknak.Először nekiestem indigóval,aham,a pólóra meg nem ment át semmi,fura.

evilany

Ezt teszveszeltem :D vadiúj,2800-ért
Kép

vatera:
Kép
ez egy ezres volt,meg vettem még egyet 150-ért,annak valami hibája van az alján de ahogy mérték min.8 cm le kell belőle vágni nekem.
És vettem felvasalható matricákat,a kicsi 6x8 cm 250 ft a nagy 10x12 cm 450 ft,Tv maci,Kisvakond,Malacka :)

Ma vaniliás kiflit fogok sütni,remélem sikerül,sajna a sütési idejét nem irják sehol úgyhogy majd kiderül,meg pompost.

evilany

És vasárnap bababörze a vásárcsarnokban :wink:

evilany

Ircsi imhol a képek. A kisfiú nem egészen két hónapos. Az anyja szerint a születésekor volt egy-két gombostüfejnyi pötty ebböl a késöbbi micsodából, ami azóta roham ütemben terjed és ami föleg aggodalomra ad okot, immár be is ödémásodott. Csak az elsö képnél vakuztam, a többi müfénynél készült, ezért nem olyan jók a színek, de nem is fontos, az elsön minden jól látszik, a többi inkább az ödéma miatt jó. Nem akartam a babát szemböl vakuzni és már estefelé járt, ezért volt gyenge a fény.
Szóval ez a micsoda nö, immár a fülében belül is van ill. a legújabb a füle mögött, aztán a férfi részleg körül is van. Ennyi eddig. Itt a dokik nyugtatják, hogy minden rendben, de én ezt nem hiszem el, ha az izé nö és beduzzad...

Vélemény?

Kép

Kép

Kép
Vendég

Barbi :shock: :shock: :(

evilany

Sziasztok!

Barbi, ez nagyon gáz, és azt mondják rá, hogy minden rendben???? :shock:
És az Anyuka ezt el is fogadja?
Nem tűnik "rendben" levőnek egyáltalán!!!
:evil:

szilvás76

Mi a fene lehet ez,véralvadási zavar?

evilany

ilyen foltot láttam már, de nem volt ödémás. És nem "nőtt"...
:-( Szegényke...

szilvás76

Közben kitaláltam, hogy mi lehet ez, de majd Ircsi is megerösíti a gyanúm. Szerintem ez egy hänangiom, vagyis a véredények jóindulatú tumora, mely az elsö életévben gyorsan és nagy kiterjedésüre fejlödik, majd a másodiktól a 10. (!) életévig az esetek 2/3-ban maradéktalanul visszafejlödik. Namármost a gond csak az, hogy ennél a babánál nagyon gyorsan és nagyon területet érintöre fejlödött, ami eleve elgondolkoztat, mert a többi szaklap szerint ugyan gyorsan nö, de teniszlabdányinál nagyobbra pár hét alatt azért mégse szokott. A másik, hogy olyan területeket érint, ami nagyon gáz: nemiszerv és szem, ajkak és fül környéke, ami darabonként is fejtörést okoz, mert vérezhet, befertözödhet, nemápolás esetén a gyerek beszédfejlödése visszamaradhat, a szeme gyengén látóvá válhat középtávon ill. kancsalság alakulhat ki, a nemiszerveknél meg a gyulladás és felülfertözés okozhat gondot. Régebben az volt a módi, hogy kivárni aztán majd csak lesz valahogy, de manapság meg szokták állítani ezt a gyorsan kellemetlenné váló folyamatot vagy 10 másodperces mélyhütéssel (alkalmanként egy nm cm-es börfelület kezelhetö így és esetleg heges marad) vagy lézerrel. Utóbbi elvileg hegmentesen gyógyul.
Hát ennyi. Gyaníthatóan én már levertem volna a nagyhisztit kissé korábban, de ez az anyuka olyan bárgyú (gonosz szó tölem, de tényleg így van, hiszékeny és lassú, ennyi erövel az afrikai sámánoknál kéne a megoldást keresnie), hogy nem küzd a kezelésért, hanem elbizonytalanodik, elveszti a fejét és struccpolitikát gyakorol.

Én anno pl. a térdemet lejártam a gyerekemért, mert fél éves koráig olyan sárga volt, mint egy kis kínai. Hetente kétszer vittem gyerekorvoshoz vérvizsgálatra, a doki már teljesen kivolt, hogy mi a fene ez. Elvittem töbször is a klinikára a gyerekdokitól fügetlenül is, már bekötötték vértranszfúzióhoz, de azt mégis megúsztuk szerencsére, mert a kezelö dokink más véleményen volt. Nagyon határeset volt a kisfiam, de rendejött, viszont nagyon oda is figyeltem rá. - Szülöi szakmai ártalom, vannak konkrét elképzeléseim, hogy mire kell kifejezetten ügyelni és ha az beüt, akkor rohanni. - A Hb-je végig az 5,9 és a 6,9 között ingadozott, ami a normál érték harmada kb. emlékeim szerint. Annyi vasat adtam neki, hogy a végén már attól feltem, hogy mágnesezhetö lesz a gyerek. :)

Na mentem vasalni.

Pusz: én
Vendég

Sziasztok!

Ircsi, tök jó, hogy van, ahol már rájöttek erre az AFP-s dologra... Ígéretes, remélem, hamarosan az egész ország területén (pl. Budapesten) is bevezetik.

Tünde, én valahogy úgy vagyok vele, hogy egyszer megvezettek vele, többször nem :wink: Eldöntöttem, hogy ha nem lesz jó az eredmény, akkor sem fogok aggódni, meg stresszelni. Nincs értelme. Remélem, meg is tudom majd valósítani :D
Bár párom sem ért velem egyet a következő elképzelésemben, de engem azzal kergetnének ki a világból - meg az őrületbe is-, ha azt mondanák, hogy vetessem el, ha beteg. Nem vagyunk egyformák.

Mindenesetre, én nagyon drukkolok neked előre is a szúráshoz!!! +++

bekri

Bmaass, ez nagyon durva, még nem láttam ilyet. Szegénykém...

bekri

sziasztok!

Tina, Maccs, majd számoljatok ám be a vv eredményéről!

Évi, klassz cuccokat vadásztál ismét! pólóról tessék később fotót hozni!

pocakfotókat amúgy a gmail-be tesztek!?

Barbi, szegény kisgyerek! olyan jó, hogy Te anyja helyett is anyja vagy az ilyen gyerkőcöknek! remélem, hogy Ircsi megerősít, vagy megcáfol, de azt biztos, hogy ez nem normális... az a valami szegénykének a szemét is veszélybe sodroja, már, ahogy csak áll neki... na a hallásáról ne is beszéljünk! lehet, hogy hülyeség, de első körben azonnal valami tumor jutott az eszembre róla! ez a henangióma meg inkább nem olyan, mint egy anyajegy mondjuk, de ugye kidudorodik a bőrből, de mégsem ilyen!? ez inkább úgy néz ki, mint egy tűzfolt, de szegénykém! remélem, hogy az unszolásodra észhez tér anyuci... és apuci mit szól!? szerinte is minden okés? legalább egy legyen már realisztikus a családban! nem?

Tündi, mikor lesz a szuri!? :S drukkolok ám nagyon és biztosan minden tuti lesz!!!

sophie27

Évi, milyen volt a szülésfelkészítő?

bekri

Bekri,nem sokat ért..babakelengyéről volt szó,de pár kérdéssel hamar zavarba is jött a védőnő,pff.(pl.légzésfigyelő,helyes fektetési mód..) nem baj,voltunk jópáran,különböző pocakméretekben :)

Zsófi szia jól vagytok? Pocakfotó,igen,gmail.

A bodyt ma feladtam,mert szar a papírvágó szike ami itthon van,be kell szerezzek egy másikat.Különben ma semmi se megy.Vaniliás kifli tészta hihetetlen szar lett,kuka...lett helyette csokis meggyes muffin. Ja és mindent leejtek,összekenek,kiborítok. Csak legyek túl épségben a pompos sütésen :lol: bár az ujjam lereszeltem a sajtnál.

Viszont,beszéltem az echo-s orvos barátommal holnap ügyel,úgyhogy bemehetünk babalesre!!! Bár azt mondja ő biztos nem tudja a nemét pl megmondani,meg kiértékelni,de megnézhetjük milyen,hogy mozog,stb...:lol: örülök!! (bár lehet butaság...de minden alkalmat kihasználok hogy lássam a Tapsit,az megnyugtat :) majd ha már mozog,akkor meg az)

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?