Szia!
Nálunk az a sztori, hogy a gyerekes családoknak a Jézuska hozza a fát, meg a gyerek(ek)nek az ajándékot, a felnőttek pedig megajándékozzák a rokonokat, barátokat. Akinek nincs gyereke, vagy már nagy, az kénytelen fát venni és díszíteni, mert a Jézuskának nincs ennyi mindenre ideje. Mi is mindig készítünk valamit, Tami már egyre szebb dolgokat tud csinálni. Idén nagy sláger az üvegfestés, meg kipróbáltuk a szalvétatechnikát is, az is tetszik neki.
A Mikulás nálunk csokit, narancsot, diót hoz, meg egy könyvet. Általában valami karácsonnyal, téllel kapcsolatos esti mesélős könyvet.
Karácsonyra nálunk szigorúan játék az ajándék, a ruhát amúgy is megvesszük.
Nem körömvirág, hanem kövirózsa, csak én összekevertem. Nem alapszinten vagyok lüke
Olyat hol lehet kapni? És folyós kiszerelésben van?
Én is csináltam adventi naptárt, már fenn van a falon, Tami teljesen be van pezsdülve, hogy elkezdhesse bontani, pedig olyan édességek vannak benne, amit egy átlag hétköznapon is megveszek neki. Szerintem a két ünnep között talán lesz időnk, meg módunk találkozni, akkor kevesebb a munka is. Bár nálunk teljesen kiszámíthatatlan, a férjem karácsony előtt mindig hajt, ilyenkor sok embernek törik össze a kocsija. Remélem, akkor semmi göthösség nem üt ki rajtunk.
Olvasni mindent szeretek. Harry Potter, Rejtő éppúgy jöhet, mint egy-két "divatkönyv", például Havas Henrik, de amit igazán szeretek, azok a történelmi regények. Főleg a középkor érdekel, de nagyon sokat olvastam a zsidó államról, illetve az alapításáról, meg a holocaustról is. A kedvenc íróm egyébként Merle, na neki minden könyvét többször is kivégeztem. Jöhet orosz klasszikus is, mondjuk Tolsztoj, a magyarok minden mennyiségben és egyáltalán, minden.
Ma voltunk látogatni a nagymamámat az idősek otthonában. Mind a két gyerek velem volt, az öregek megzabálták őket. A mamám is sírva fakadt, úgy örült nekünk. Gondolom, furcsa még neki ez az új helyzet, de tényleg nagyon lelkiismeretesen foglalkoznak vele. Hosszú szünet után Tami holnap végre megy óvodába, már most nyafog, hogy nem akar, de nem lehet állandóan lógni. Pedig annyi mindent tudnék vele csinálni, amit hétköznap jobb. Van a Sportcsarnok környékén egy játékbemutató/kiállítás, mindenféle játék van a legótól a barbie-ig, és ki is lehet próbálni. Oda szeretnénk elmenni, de hétvégén meg sem merem próbálni, biztos nagy a tömeg. Ezen a héten pénteken már megyünk úszni is, alig várom, én is nagyon élvezem. Most jó sokat írtam, lesz mit olvasnod
Üdv Bucska