Új privát üzeneted érkezett!

jajj hát nemvagyok valami túl jó matekból :oops: :lol:
Vendég

na sikerült duplán megerősítenem h matekzseni vagyok 8)
Vendég

Hari, szerintem is oke, hogy Lili is donthet :) Na de azert gondolom biztos, mert az en 'Lilim' (de nekem mindig teljes neven Lilianna vagy Manci) is mindig kapott alternativakat olyan dolgokban, amiben lehetett, es nekem is mindig megjegyeztek az ismerosok, hogy de fura, hogy 'alkudozom' a gyerekkel :) Amikor nem letkerdes egy dolog, akkor miert ne? Mondjuk a lefekvesi ido (vagy mig kicsi volt a kkor a delutani alvas) nem volt sosem alku targya... de ha amugy tok mindegy, hogy bentre x vagy az y ruhat akarja az oviba es ehez megy a c es a k harosnya is, akkor miert ne valaszthtna o, hogy melyik ruhat melyik harisnyaval? Vagy mostanaban az a kerdes, hogy szoknya vagy nadrag (meg mindig a szoknya a kedvenc) es idojaras szempontjabol mindegy es keznel is vannak, akkor had dontse el o. Mostanaban azon megy az alku, hogy ugye lefekudni nem akar (de tudja, hogy ebben nem alkuszom) de akkor olvassak... vagy ha dog faradt vagyok, akkor meg 10 percet nezhet tevet, vagy lefekszik de az agyban meg olvashat es nem kell aludnia azonnal :) Ilyenekben pl valogathat :) (csak legyen idoben az agyaban, azt magamrol tudom, hogy ha valaki almos es nekiall olvasni, akkor ugyis elalszik gyorsan, szoval had olvasson :D) Telen nem veszunk fel nyari ruhat (es forditva) de az adott eszak ruhaibol amik felvehetok (nincsenek mosasban, vasalasban, nem okoz extra azonnali pluszmunkat) valogathat :)

luna6

igen Geo ezt apunak is kifejtettem hogy mi nem 9 hónapig vagyunk terhesek hanem 10 :-) de nem értette szegény! :-) :-) mert ugye a 40 hét ... 38+2 az akárhogy is nem 36! :-)
de én is hülye vagyok matekból tőle örököltem!
tegnap például az volt a kvíz reggel 7-kor melyik az a hónap amiben 28 nap van! és mondtam reggeli alatt hogy ilyen könnyű kérdést: február! mire a párom: fúh de sötét vagy :-) és igy is lett! mert logikám nulla! de irodalomból versenyeket nyertem és a felvételim is max pontos lett és behívott az igazgató hgoy megismerjen és ezért vettek fel anno - mert a matekom akkor is nulla pontos lett!szóval Eszti reméljük örökli párom zseniális matektudását és logikai tudását !:-) néha olyna jókat viccelődünk mert szoktam fogni a fejét és forgatom és mondom: drágám mennyi agyad van és akkor röhög! :-)

amióta terhes vagyok tökre megszépültem! eltűntek a ragyáim és nincs új! :-) és a hajam is sokkal szebb és a cicieim már 80C-esek
na erre koment : a ragyára jók a hormonjaim most - a hajam ki fog hullani a szoptatástól - a cicieim meg úgyis összefonnyadnak!
néha úgy kiakadok milyen negativ ez a magyar nép! mire én úgy válaszolok hogy lehet hogy igy lesz de lehet hogy kivétel leszek és bármi legyen most tök jó!!!! :-)
Vendég

Luna,
azért én nem vagyok etalon, mert én sajnos mindent elfelejtek, de szó szerint mindent. Ami nem is lenne baj, ha ezt nem felejteném el, de mivel ezt is elfelejtem, így mindig azt hiszem, hogy nekem nem kell felírnom semmit, mert megjegyzem. Értitek? :lol: Naná, hiszen én vagyok hülye, nem ti :lol:
Néha azért felírok dolgokat, csak a fene se emlékszik, hogy hova. Úgyhogy igazából teljesen felesleges felírnom :roll:

Kép
Kép
hari

Matekrol jut eszembe, tegnap velem volt az egyetemen az emberem magyartanara is, jo baratunk, ide jott ferjhez. Igazabol portugal szakot vegzett anno, de hat itt meg magyart tanit, az egyetemen is visz tanfolyamot meg privatorak stb.... na nem ez a lenyeg, jott o is (meg jo, mert lehet meg most is ott keveregnek az epuletben) es o maradt a csajommal mig teszteltem.
Na es utana dumaptunk, es arrol, hogy a nocim mit tud magyarul, miben tudok segiteni leckeben... na igy jott sozba a matek, es mondtam, hogy egy eve meg sikitott ha magyarul akartam magyarazni matekot (azota sehogy nem akarok, 'apja' dolga lett) mert nem volt a fejeben szoftver, nem ertette a szamok erteket :) Na tegnap nagy buszken kozolte, hogy de oooo bizony tud magyarul szamolni 20-ig is :D Mondom dehogy tudsz, tizig egesz jol megy es mar tizig tenyleg erti is a mennyisegi fogalmat magyarul is, de felette mar vannak gondok... erre hogy de o tud, es elkezdte sorolni, tizig oke is volt, majd jott, hogy 11, 12, 13... 18, 19 :D:D:D es nem tudtuk meggyozni rola, hogy de nem ott meg van nehany ami hianyzik :)
Annyira erdekes vegignezni, hogy egy tok magyarnak szuletett es ott beszelni tanult gyereknek hogy valtozik az ertese. Azokat a dolgokat amiket 3 eves kora utan itt ismert meg, tanult meg, azokat egyertelmuen portuglul tudja jobban (oke, logikus, csak nekem nagyon erdekes is) es naaaagyon sok minden kimarad igy neki amit egy magyar gyerek csak ugy mellekesen az 'utszelrol' is felszed. Magyar nepmeset olvasni neki pl kesz kihivas, mert tele van ugye olyan szavakkal, amiket eleteben nem hallott. Mig egy magyar ovodas az ovoneni meselese alkalmaval meg a teveben esetleg talalkozik veluk (meg ha passziv szokincs resze is) neki fogalma nincs roluk.... es persze nem szol :D ugyhogy neha en sem tudom biztosra mi idegen es mi nem :)

luna6

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT

ilyet anno mar a csajomnak is akartam venni, csak nem kaptam sehol, aztan mire talaltam mar nagy volt hozza. De most idoben vagyunk, es gondoltam megmutatom nektek is :)
Eszmeletlenul letkerdes am :D:D:D Ez ket zoknicska a labra arra az idore mikor elkezdik nezegetni es fogdosni a labukat meg a kezuket... szoval manipulalni, es milyen erdekes lehet ilyen izeket repkedo labacskakon elkapni nem? :) A masik ket resze meg csukora valo, szinten erre, hogy meg akarja fogni, szal fejleszti a celzokat :) Nos tisztaban vagyok vele, hogy egy gyerek enelkul is megtanulja megfogni a vegtagjait :D:D es lehet ilyet nekem kene enni nagy meretben, nem is a gyereknek :D:D (engem a zoknis resze pl jobban izgat mint a csuklora applikalhato)

na es ilyet meg a macskamnak kene venni:
oda meg vissza lenne a gyonyorusegtol :) Sajnos tegnapelott nem fert be a legnagyobb boritekba sem, amiben jott ruci :) Pedig minden uj, a lakasba erkezo csomagoloanyagot kiprobal, lehet az doboz, szatyor, boritek... baarmi, amibe be lehet feszkelodni :)

jahh Geoo, nagyon csaloka a Lujza teste, nem olyan dagi mint amilyennek latszik (nincs 3 kilo az egesz macsek, vagy max annyi, szal pici is meg konnyu is felnott macskanak) minket is megteveszt akkora bundat noveszt, de alatta egy vekonka valaki bujik meg :)

luna6

Luna! látod te zseni vagy! :-)
én is mindig ezen röhögök! hogy világéletemben utáltam a számoakt és azokkal dolgozok! fura az élet! de hálaég a másik része a munkának - imádom! Olaszország teljes kapcsolattartása logisztika emberekkel való kontaktálás! nagyon változatos és örülök hogy van a melómba kihívás! és nem száraz! :-)
amúgy továbbra is a testhez álló munka nekem az a grafikusi lenne! :-) fura igy ennyi évesen megszülni mihez is lenne kedvem :-) amúgy világéletembe tanító néni akartam lenni de a szüleim szó szerint megakadályozták mondván nincs pénzkereset tönkre megy az idegem stb. stb és én akkor annyira felnéztem rájuk hogy elfogadtam hogy mást szánnak nekem :-) nem bántam meg!!!!!! bejártam a félvilágot és mindig olyan munkahelyem volt ahol nagyon sokat kerestem és szerettem! :-)
ja és a párom is itt ismertem meg! :-)
Vendég

Luna
lemértem a cipőcskét és kb 11,5cm a talpa.
és otthon tőled a csajszid a magyart, vagy a portugált hallja?
ja és természetes hogy a gyerek a kis zoknik nélkül is megtanul majd fogni, de ki nem sz*rja le, ha ilyen király dolgok is vannak már :lol:
Nekem is volt régen ilyen cicám, csak fehérben, anyáék felnőtt korában hozták el, mert a gazdija külföldre ment bébiszitterkedni. én egy pici cicára számítottam, mikor azt mondták h hoznak egy cicát, erre beállítottak egy 2méteres perzsával :shock: de már az első perctől imádtam!!! :D játék után mindig szétkarmolt a kezem, de én mazo vagyok, úgyogy mindig ment a játék 8)
nagyon imádtam, csak amikor anyáék kutyát hoztak a házhoz, megsértődött és elszökött. nagyon sokáig kerestem utána de sosem lett meg :cry:

Hari
én is elfelejtek mindent, és nálam bevált, hogy van egy naptáram. a férjemtől kaptam életem első naptárát Karácsonyra, és írt bele egy nagyon találó idézetet is: "akinek nincsen esze, legyen notesze" :D
és azóta mindent, de mindent felírok, még azt is hogy mikor kell itthonról indulni, meg ilyenek :P

Nanetto
engem a volt barátom szülei beszéltek le arról, hogy tanár legyek, mert ők mindketten azok, de én mégis annak készülök :wink:
ha egyszer lediplomázom... :?
Vendég

na asszem nem emelem ki többé a neveket, mert ez nem mindig jön össze.. :x
Vendég

ja és képzeljétek!!!
annyira király!!!
most tudtam meg, hogy holnap egyik órám sem lesz megtartva :D :D :D :D
Vendég

visszatérve: ha meglesz a tanári diplomám, biztosan fogok tanítani, de csak gimiben, vagy inkább kéttannyelvűben.
aztán sokat gonolkodtam már valamilyen saját bizniszben is, egy étteremben, vagy saját nyelviskolában...
szóval még nálam minden nagyon-nagyon a jövő zenéje..

például nemrég még úgy gondoltam, hogy Töki megérkezése után le kéne gyártani neki egy tesót, és utána belevetni magam a tanulásba, és a munka világába, majd amikor ők már nagyok, akkor vállalni egy harmadikat is.
még mindig benne van ez a pakliban, de annyira jó lesz majd a kisfiammal lenni, hogy lehet h nem szeretnék rögtön egy óvodát, habár az első verziót támogatom még mindig.. 8)

lányok a baráti társaságban-családban velünk együtt idén összesen 6 v 7 kisgyerkőc érkezik :D
Vendég

Fuuum cipikek hatalmasok!!! :) Na akkor leszurtem, hogy nem kell vele kapkodnom, vagyom ra de akkor boooven raer meg a lista vegere csusztatnom :)
Na ez a Lujza macska akkor hasonlo a tiedhez, csak annyiban, hogy kicsinyitett masa, tenyleg pici perzsahoz kepest is meg felnott macskahoz kepest is... lehet nem is fajmacska, nem tudjuk, merugye utcan talalt darab :) De mar nem csondalkozom ezen, nagyon szokos (szeretne lenni ) a draga. Es egy vaddiszno, a jatek az karmolos es harapos, valoban :) Amugy meg vegtelnul szimpatikus egy darab, senkitol sem fel, mindenre es mindenkire kivancsi (mig a masik az agy alatt remeg minden idegentol :D).

Az iment eros felindulasbol vettem egy osztyasutot. Asszem ezt a nepek inkabb waffel vagy gofrisutokent ismerik, csak nalunk a csaladban valamiert ez a neve. Az utolso darab volt a boltban... nem tul nagy, de hat ha ekkora, befogadjuk :) Regen volt nekem csak bekrepalt (vagy 8 eve tuti :D) ugyhogy ma akkor ezt fogok sutogetni a csajnak delutan, mert nem hagy elni mar a temaval :) Es asszem ma edes, almas lesz teriteken.

Engem nem kellett lebeszelni arrol, hogy tanar legyek, nekem tanito anyukam, eleg elrettento volt az onmagaban. Nos ezert mentem tanarszakra az egyetemre es lettem nemet tanar :D Persze eleve tudtam, hogy tanitani sosem akarok, ez menet kozben sem valtozott meg azota sem :D De a nyelvszakot magat a nyelv miatt imadtam.

luna6

Luna a goffrim az egyik gyengém! van hogy hetekig élek rajta! :-)
Vendég

En is nagyon szeretem. Ma edes verzio keszul, vettem almat szoval almas lesz a teszta, de hetvegen lehet csinalok sosat is... azt mi ugy szoktuk, hogy keszul hozza mondjuk gombapaptikas vagy lecso, vagy akar porkolt sem rossz, de a tobbi valahogy kiadosabb, es akkor alul egy reteg... ra a toltelek es kap egy tetejet is. Mint egy joooo nagy szendvics... ja es reszelt sajt vagy tejfol ra. Es akkor emberezt kessel villaval eszi persze foetelnek :)
A kekszes receptem viszont asszem valahol elkallodott... :(

luna6

Azta, mennyit írtatok! :-)
Geoo: nagyon édik a rucik, jó érzékkel válogatsz. Nagyon trendi lesz a kisfiatok, és - ami maitt én is büszke vagyok magamra - sokkalta olcsóbban, mint üzletekből. Olyan jó, hogy ennyi lehetőség nyílik most már a vásárlásra.

Nekem ma jött meg a textilpelus (15 db) - kifogó (2 nagy tetrapelus)-fürdőlepedő csomagom. Annak is úgy örültem. Még 2 mintás pelust rendeltem máshonnan, ezzel tuti megvan a készlet, hiszen pelenkázásra nem ezt használom majd, ezek büfire, fej alá, stb lesznek.

Luna, bocs, h megint erről írok, már tk. unalmas lehet, de csak nem hagyott nyugodni a Nextes számozás. Leolvastam hát a csomagomról, na, és rájöttem, hol a gubanc. "up to 1 month"-on az van: up to 56 cm; "up to 3"-n pedig 56-tól nemtom meddig, azt nem olvastam el. Ezért szerepel 2 helyen is az 56 cm. Mondjuk ez egy info, de ettől még mindig sejtésem sincs (és gondolom snekinek) h mikor lesz jó rá egy 62-es napozó pl, csak nem szívom be, h éppen ősz közepén, de ki tudja. Úgy vagyok vele, ha jó árakon vezsem, egyrészt nem fogok idegeskedni a "pazarlás" miatt, másrészt talán én is tovább tudom majd adni.
Szerintem normális, ahogy felhalmozási vágyunk van, nem? Tegyétek a szívetekre a kezeteket: Ti nem nézegetitek a téli overállokat is ácsingózva? 8) ! De sztem azt már végképp nem szabad megvenni, mégsem 50.-Ft-os tételek.

Nanetto: szuper nászútad lesz! Azért néha csoszogj le a wellness-be, ha nem túl rossz a levegője (fullasztó, túlmeleg, stb) akkor egy nyugágyon ott is olvasgathatsz mamaújságokat, közben újdonsült férjeden tartva fél szemedet :-) Lássa csak mindenki, h Te is ott vagy azért! :-) A mini nászútunk nekünk is itthon volt, mindössze pár nap teljes ellátással, szintén kastélyszállóban, szintén csak a szálló területén eltöltve; de az nagyon jó volt az esküvő kipihenésére. Rá 2 hónapra utaztunk csak hosszabbra el.

detti_10

Na csövi!

Eddig darabokban olvastam és most fingom sincs hogy írtam e ma már v se :)

Geo: igen a 26-28 hétre fordul meg a bébi, de történhetnek még utána is csodák...

Hát Luna én is ilyen dolgokon vagyok kiakadva, hogy mozog e... én azt szoktam mondani, hogy mozog ő mióta van (leszámítva a csíraállapotott, de végül is míg apától jött a fele az már mozgott rendesen- ezt persze nem mondom :) ) szóval hogy mozog ő, én meg érzem... ha meg megkérdik h mennyi idős tényleg most tudom mondani h félidő, de egyébként... azt szoktam mondani, hogy a terhesség 40 hét én ebből 21 vagyok... és akkor sokszor jön a magyarázat hogy abból 2 hét még...
egyszer unokahugom jött azzal, h valaki 2 hetes terhes- mondtam neki, hogy ilyen nincs is :)
Egyébként én azt sejtem, h anyáink esetében még nem volt szó hetekről, akkor még amúgy is csak tölcsérrel hallgatóztak oszt kész (még is itt vagyunk uh nélkül is). Szóval lehet hogy akkor még az volt hogy hónap azt csá...

Marcellnak vettem én ilyen csukló csörgőt a brendonba, de egyszer volt rajta, mert nem igazán tetszett neki, de ez a zokni, ez elgondolkodtató.

Ja sírákra állítólag az olivaolaj a legjobb. nem tudom, nekem a cickóm lett csíkos, hiába kentem. utána pedig Nenetto valóban egy löttyedt kis vacakvány :)

Na én tiszta takonykór vagyok. köhögéssel indult, így vettem mucoprontot a gyereknek. ő nem itta én meg gondoltam múljon a köhögés... na most nézem a dobozán h terheseknek nem ajánlott, én hülye! + úgy éreztem hétfőn, hogy itt nem lesz taki-maki, de a mucopront mellékhatása lehet a nátha is... na köszi... remélem holnap már jobb lesz, mert ma az az igazi könnyben úszó szemű egésznapos orrcsavarósdi van... persze a gyereket nehezen viselem. apa dolgozik. hétvégén meg utaznánk anyuékhoz (300 km). jó lenne jobban lenni addigra.

Én brassóit csináltam, ami nálunk csirkemell (mert ember szinte csak azt eszik) mustárosan fokhagymásan pirítva + sültkrumpli. no de hiába vagyok vacakul készítettem magamnak zöldköretet (répa, broki, karfi), mert a szájpadlásom most elég érzékeny. hát nem szívesen eszem a saját főztöm, de ez jó volt.
fú és most úgy innék kólát!

Geo: jók a cuccok, Marcusról van nekem is egy csíkos next mellényem hozzá egy drapp térdgatyó- igazi jó fiús szerkó :)

a cipőkkel én még nem nagyon foglalkozom. Majd ősszel.

Nekem is jött ma 2 csomi, de az 50 ftos napozókat és a Luna által megbeszélt napozót még várom nagyon.
Én vettem így 6-7 napozót, meg van 3 kis kertésznaci (bodyval jók) abból a tegnapi nekem is terep mintás :) ezzel ki is merítem a nyári ruhatárat. és + a vékony rugik tömkellege...

jaj még az ideababaruhát oldalon lóg 3 foglalásom holnapig... el kell döntenem... de sztem megveszem, egye kutya. :)

úgy ennék jégkrémet is de akkor meg fázom.

Jaj Hari- sztem ha gyereket kérdezel és adsz neki közeli és távoli opciót, ő sosem fog a későbbire tartalékolni, ők még a mának élnek. most vagy minél hamarabb akarják a dolgokat.

Geo jól megelőzött, mert én is akartam kérdezni h Luna hogy beszél otthon a gyerekkel?
És amúgy Mancinak mi a teljes neve? vagy ez? és ott mások hogy hívják?

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna: én is nagy cicás voltam, 13 évesen halt meg a kedvenc, pihepuha cicusom, aki óóóriásira nőtt (inkább nyúlt) utolsó hónapjaira, vhogy lazultak a szövetei, vagy nemtom. Jaj, úgy szerettem.
Őutána azért sem vágytam újra, mert nagyon nyomott hagyott bennem, plusz akkoriban már tervezgettük a gyermekvállalást is. Érdekes amúgy, 2006-ban még nem volt átvészelt toxoplazmám (cica 2004-ben húnyt el) most meg elméletileg nézték, d enem láttam a leletemet :roll: rá fogok kérdezni.
Ha cica egyelőre nincs is, azért van egy édes-drága kutyusom, aki már nagy, 7 éves, imádom, komolyan, de ő nem jöhet be a lakásba, csak szilveszterkor.
Kép
detti_10

Detti, engem nem untatsz :) HOgy mekkora lesz a skacod az rejtely egyelore, egy boztos, szerintem up to 3-asnal nagyobb napozot semmikeppen ne vegyel, mert ott mar nagyobb a valoszinusege, hogy a szekrenyben marad :)
Amugy en nem is nezek 3-6 hosnal nagyobb rucikat meg, de venni eddig csak 3 hoig vettem, szoval igazan nagy felhalmozas meg nincsen :)
Meg titokban remenykedem meg benne, hogy ebben a naptari evben hazajutok es eloszedhetem a rengeteg bedobozolt babaruhat es abbol lesz egy halom amit ujra tudok hasznositani :) Mondjuk nem a szoknyakat meg rozsaszineket, de volt a csajomnak egy halom unis-fius ruhaja is. Meg a teli overallja is bordo volt, ami abszolut uni arnyalatu, ugyhogy ha hazajutok, ez a kerdes pl meg van oldva :)

luna6

Luna,
most jó éhes lettem, úgyhogy megyek és eszek karfiollevest.. :)

ja és még azt is fontolgatom, hogy jó lenne pl itt az ELTE-n is tanítani.. :roll:

Detti,
köszi a dícséretet :P
De igeeen, én is nézegetek mindenfélét, viszont én már ebben a hónapban leálltam, mert most jöttem rá, hogy februárban nem jön a suliból szoctam, csak márciusban dupla, úgyhogy most templom egere van...
viszont márciusban telót kell vennem, mert a régi Motorolát eladtam a teszveszen :lol: és
most a szintén régi nokia7380-asomat használom
http://telefonguru.hu/keszulekek/keszul ... a_7380.asp
de szegény akksija alig bír egy napot.. :? pedig nagyon-nagyon szeretem. de most majd a jövő hónapban veszek egy újat
http://telefonguru.hu/keszulekek/keszul ... a_5230.asp
és majd ha még találok szép állapotban lévő 7380-at, egyszer még beszerzem, mert nagyon szeretem ezt a telót :P
amúgy eddig összesen 14telefonom vol :D igazi telefonbuzi vagyok 8)
Vendég

Detti: én nem nézem az overálokat :) van is, de utálom is őket :)
Amúgy én csajok esetében javaslom, hogy a kétségesen használható napozók mellé vegyetek egybe rucit, ami azért is jó, mert alá adhatsz rüvid ujjú body-t vagy hosszú ujjút is vagy még harisnyát is, és nem gáz ha lábszárig ér de az se ha csak combig... :) + lehet kapni jó kis pamutot ami akár önmagába is jó a nagy melegbe. lányoknál ezért jó a szoknya dolog.
fiúknál viszont én azért szeretem a kertészgatyót, mert azoknak is állítható a pántja, adhatok ez alá is harisnyát, különböző bodyt, pulcsit, kardigánt+ nem gáz ha esetleg bő és lezser, de jó még akkor is ha rövidebben áll. Nekem volt a gyereknek (januári születésü) első nyáron egy micimackós 80as kertésze, ami akkor jó lezser volt, majd kövi nyáron rá tudtam adni mint rövidgatyós, igaz jó a végére kellett állítani a pántot.
szóval ezzel a kertész és ruha dologgal nem lehet nagyon mellé fogni.

egyébként pedig ha már van pár ruhátok nézzétek össze és látni fogjátok, hogy egyes márkák esetében mennyire más a számozás, eltérés... persze jó akinek van már viszonyítása az szemre veszi a ruhát, ugye Luna :) de hát a neten ez nem olyan egyszerű, mint a "bótba" :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja a ruha előnye még csajoknál, hogy könnyebb pelust cserélni vele... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Jaaaj erre nem is valaszoltam Geoonak sem, na Konkri akkor itt van kettotoknek egyszerre :)

En a csajjal magyarul beszelek mindig :) Na most ebbe azert csuszik annyi hibaszazalek, hogy amiket o csak portugalul ismer azt a szot portugalul szoktam mondani (fonevekrol van szo) benne a magyar mondatban :) Illetve ha kerdez valamit (tegnappl az volt a tema, hogy minek a tampon es hogy hasznaljak :D) akkor ha tudom, hogy a magyar magyarazat tul komplikalt lehet akkorel szoktam mondani azert portugalul is neki, meg magyarul is, hogy erthetobb legyen. De a fo nyelv vele a magyar, es o is az esetek tobbsegeben ugy beszel velem... bar neha atvalt es ha nagyon meselni akar iskolai dolgot akkor a fele maskep sikerul :) Meset felolvasni en pl csak magyarul szoktam neki mar egy jo ideje.

A Manci az meg csak a beceneve :) Igazabol nem Manci :D:D Bar egeszen biztosan nem is tudom kiket hovtak Mancinak. O Lilianna Blanka. Es a Lilianna annajabol lett egy rovid idoben anci, es abbol lett gyorsan Manci, meg egesz kicsi volt, igy rajtaragadt :) Es teljesen fel is vallalja, hogy o a Manci :D De pl Lilinek sosem hivtam, az oviban meg a suliban az ment persze. Nekem vagy Lilianna egyben, vagy Manci :D

luna6

Jajj Konkri,
imádoma a brassóit :lol:

most hogy egész nap döglök és nyugi van, Töki most bepótolja, hogy a nagy összevisszaságban nem nagyon mocizott.
és jelentem, most csuklik 8) már ha ezek a rángatózások azok 8)

én már most annyira szeretem őt!!!! :P
Vendég

[quote="konkri"]j írta:konkria a ruha előnye még csajoknál, hogy könnyebb pelust cserélni vele... :)

En fekvos kisbabanak otthonra nem szerttem (unneplosnek, alkalomra persze) mert igazgatni kell, alagyurodhet alvaskor, ha felemelem akor is halmozodhat honaljban... csuszomaszonal beleakadhat a laba kozlekedeskor es klasszul lehet pofara esni benne :D Szoval igazan gyakoribb hasznalatra nalam azok foleg meno gyereknel voltak... illetve alkalomra korabban is de azok rovidebb idore nem mindennapos csuszasmaszara :) (delutani setals babakocsibanulos 2-3 orara viszont tenyleg edi)

luna6

edesek, de mindennapos hasznalatra foleg agyban aluszkalo ujszulottnel szerintem igen kevesse praktikusak. ettol meg 'kimenobe' biztos en is raadnam.
vegulis nekunk is kenyelmesebb pizsamaban hevereszni az agyon, mint bali ruhaban vagy menyasszonyi ruhaban sok fodorral meg csipkevel :)

luna6

Na jo, a menyasszonyi ruha tulzas... de akkor legyen az, hogy kiskosztumben szukszonyaban alszunk delutani sziesztat avagy treningruhaban :) Lehet valogatni :D

luna6

na én meg jól rátaláltam az együttes címszóra... hát ott is vannak cuccok... :( bár én nem szeretem az előre összeállított szetteket, jobb szeretem én passzintani a felsőt és a gatyót.

Kép
Kép
Kép
konkri

SZIASZTOK!!!
Gyors bekkukkantás...
Kidolgoztam a belemet is... :lol: .
Betegeknek jobbulást!
HARI: Megya drukk toxoplazma ügyben!!!
Babaruhák szebbnél szebbek.
Nekünk már csak 1 pólya és egy pléd kell, minden meg van már.
Ja, meg egy zenélősjáték :roll: .
Én ruhákból vettem koraszülött méretetis, meg 50-es méretet, meg 56-osat is.
Valamiért nekem a fotó felrakása nem sikerül. Béna vagyok, segítssség....
No, további szép napot nektek!!!
Hiányzik TAHTI, VAJON MI LEHET VELE????

Kép
rozsa1979

A zenelos jatek az az agy fole a forgo? Nekem mindkettonek volt, ra sem bagoztak :( Ugyhogy eselyes, hogy ebben a korben ezt en kihagyom. (aztan lehet pont a harmadikat erdekelne :D)
helyette talan az agyban nezegetni valo valami ilyesmi lesz (aztan majd kialakul):

ennek a fekete feher oldala valo 3 honapos korig az elesz szinkontrasztok miatt, a masik oldala kesobbre... amugy fejvedokent felerositheto az agyra, meg lapozhato konyvecske is lehet belole kesobb.
aztan meg az is lehet, hogy nem lesz semmi :)

luna6

Rozsa,
leírom én hogy szoktam, hátha segít:
1.melléklet feltöltése
2.kitöltöm a felugró kis ablakot
3.tallózom a képet
4."elküld"
ha meg pl túl nagy a kép mérete, akkor :
1.megnyitom a képet
2.enter
3."Tools"
4."Resize image"
5.itt 600astól kisebb méretet csinálok, de van amikor már eleve kisebb mint 600, akkor csak simán rákattintok hogy mehet és a végén arra h "done".
ezután a "resize" képet tallózom, nem az eredetit.

na lányok mindenkinek szép éjszakát,
én mára kikapcsolok :P
Vendég

Fú de sokat írtatok! Nekem is jött a postás és volt benne egy nekem való felső, amin flitterek vannak. Na meglátta a lány és őrjöngött, hogy adjam neki, vagy vegyek neki is ilyet :lol: Úgyhogy én az elmúlt pár órát azzal töltöttem, hogy flitterekből felvarrtam az egyik pólójára, hogy LILI és még egy virágot is alkottam. Erre közölte, hogy legyen rajta még egy tündér is! :roll: Mondtam, hogy olyat én nem tudok, erre lerajzolta nekem. Olyan édes volt. De mondtam, hogy azt majd máskor egy másik pólóra. Nekem ennyi is elég volt.

Rózsa
köszi a drukkot.
Tahti nem jön sajnos, de olvass vissza, ha pontosabbat szeretnél tudni :cry:
60. oldal szombat 10.01

Kép
Kép
hari

Jaj én olyan hülye vagyok, már értem hogy kérdezted Rózsa. Bocsi.
Nekem is hiányzik, talán azért nem is értettem elsőre, hogy mit írsz. :cry:

Kép
Kép
hari

Megyek is inkább, már kifáradtam mára.
Fájdogál a pocakom is, kicsit feszül. Talán mert sokat görnyedtem varrás közben.
Nálunk borsófőzeléket rendelt a lány, úgyhogy még megyek főzni, aztán fürdetés és remélhetőleg NAGY egyedülalvás!

Kép
Kép
hari

na jöttem, mert azt hittem vmi nagy írástömegről maradtam le... de nem :(
sztem én is kikapcsolok mára és átnézünk a szomszédba apukámékhoz... hátha mostoha anyám lefoglalja a gyereket, mert én kezdek megint vacakolni. ilyenkor félek a két gyerektől, mert én nem szoktam betegen ilyen ramaty lenni, de két gyerek mellett mi lesz? remélem csak a terhesség miatt vagyok most ilyen nyomi beteg. és még én akarok 3at...
na jó éjt...

Kép
Kép
Kép
konkri

JÓ PIHENÉST MINDENKINEK!!!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Én egész nap babarucikat válogattam. Van néhány kislány ruhám, melyek még jó állapotban vannak. Feltöltöm ide a fotókat és akit érdekel valamelyik darab nagyon szívesen postázom. A rucikat természetesen ingyen adom, nekünk már nincs szükségünk rájuk.

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Vendég

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép
Vendég

Kép

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
Vendég

Bevallom, vasalni most nem volt kedvem, azért ilyen gyűröttek "szegénykék". De frissen mosva, frissen vasalva postázom. (Azért gondolom, mindenki saját maga átmossa őket mielőtt hasznukat venné.)

Egyenlőre ennyit töltöttem fel, de lesznek még nagyobb méretűek.

Szép estét mindenkinek!

(Szorítsatok, holnap megyek dokihoz, és lesz uh is.)
Vendég

Heni,
tök jófej vagy, hogy felteszed a ruhákat. Holnap én is előkeresem ami még megmaradt és felteszem. Én is jófej szeretnék lenni :lol:
Holnapra megy a drukk, ha hazaértél jelentkezz!!

Jó éjszakát mindenkinek, most már tényleg megyek :D

Kép
Kép
hari

HENY: Megy a drukk az uh-hoz és a jó eredményhez!!!!!

Kép
rozsa1979

Henibaby,
várjuk az élménybeszámolót :lol:
Vendég

Heni: én szívesen elfogadnám (mosást, vasalást semmiképpen nem engedek!) a sárga nyári vagy a bordó vastagabb rucit, a zseb nélkülit, melyiken a virág található, levélkével. Ha más nem akarja pont azokat. Mindkettő nagyon édes, nekem mindegy lenne melyiket kapom, de csakis, ha viszonozhatom valamivel! Sajnos gyerekcuccaim nincsenek, de csoki, stb, kigondolhatnád, ill. én is gondolkozom - esetleg privátban leegyeztethetnénk ;)

Nekem ma egyelőre tk. szomorú napom van, egy piti dolog miatt jót sírtam reggel, meg még Tähti is eszembe jutott :( talán az időjárás, nem is tudom. Remélem, vhogy sikerül felvidulnom.

detti_10

Nekem a bordó/püspöklila fehér szegélyes tetszik, de nincs kire ráadnom... :)

Heni, siess az eredménnyel!

Detti (mindig vissza kell keresnem h Detti v Betti... bocs ha egyszer félre írom majd) ne legyél szomorú! tök happy minden :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Lányt váró anyukák!
Betti, Folti- találtam egy még gyorsan és jó áron megcsíphető csomagot:
http://www.teszvesz.hu/item912270234_hi ... banak.html

Most láttam egy newbornnak kikiáltott 68-ast :) hát ekkorát nem szeretnék szülni, de még hordani se nagyon :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

A ma reggelem úgy indult, hogy Bogi sírására és köhögésére ébredtem. Fejvesztve ugrottam ki az ágyból, és rohantam a szobájába. Alig bír beszélni, úgy be van rekedve, alig van hangja. Szerencsére nem lázas. Így ma mellőztük az ovit. A gyerekorvos déltől rendelt, így gondoltam, délelőtt még el tudunk intézni néhány dolgot.

Kezdtük az anyakönyvezetőnél. Leadtuk a papírokat, ami a házasságkötéshez kell. Kiírta a hölgy a nyomtatványokat, kérelmet, fizettünk 5000 Ft illetéket. Na most ezt a paksamétát továbbítja a megyei anyakönyvezetőnek, aki vagy rábólint vagy pedig elutasítja. Bízom benne, hogy bólintás lesz a vége.

Utána mentem a dokihoz, megvizsgált. A méhszáj teljesen zárt, ez maradjon is így még egy ideig. Aztán átmentünk az uh-ra, hogy végre megnézzük a felső ajkát (nyúlszáj miatt). Hát képzeljétek el, most sem mutatta meg az arcocskáját. A buksija szépen látszott, pocakja, keze, lába szintén, na de az arcocskája. Kis szégyenlős... (Bogi ugyanezt csinálta annak idején). Aztán doki bácsi a vizsgálófejjel kicsit megpróbálta felrázni... semmi, aztán egy másik ponton megint megmozgatta kicsit erősebben, na akkor hajlandó volt az arcát fordítani, de csak profilig, így végül aztán nagy nehezen ráláttunk a szájára - és doki szerint rendben van.
BPD: 62,8 mm
FRONTO: 88,3 mm
Combcsont: 49,0 mm
Karcsont: 45,4 mm
...hát ekkorák vagyunk most.

Utána mentünk volna a gyerekorvoshoz, de ki volt írva, hogy összevont rendelés van, így a rendelési idő is más, ami azt jelenti, hogy 11-kor be is fejezték mára a rendelést. Most azon gondolkodom, hogy délután vigyem-e az ügyeletre, vagy próbáljam meg otthon kúrálni, és ha rosszabbodna akkor hétvégén még mindig ott az ügyelet. Nem tudom, mit csináljak...
Nem örülök neki, hogy a saját orvosa nem tudott ránézni...

DETTI: Te voltál az első jelentkező, aki lecsapott a két rucira, így téged illet mind a kettő. Írd meg priviben a címed és a jövőhét folyamán postára adom őket.

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Heni, sajnálom Bogit! Jobbulást neki, te pedig vigyázz,nehogy elkapd!
Mi sajna együtt szedtük össze a gyerekkel ,mert ugyan azon napon ébredünk reszelős hanggal, igaz ő jobban halad a gyógyulás útján, mert ő azért nurofenezik én meg max algopirin, ha már nagyon rosszul vagyok.

Nekem vasalnom kéne, de ezt a munkát irtóra gyűlölöm. Pedig muszáj, mert össze kell dobnom néhány ruhát ha holnap anyuhoz utazunk.

Ja a Uh pedig szuper, csak azt nem tudom mi az a fronto- ezt még sose hallottam így, meg a méretből se tudok következtetni, de a bdp-je elég szép :) fú én anno ennél a méretnél már aggódtam, aztán persze úgy 10cm-re nőtt majdnem és lám még se volt gáz :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?