Új privát üzeneted érkezett!

Juti!

Naná, imádok jó híreket hozni. Meg amúgy is függök egész nap! :lol: :lol:
Vendég

Nóri, ha ilyen szépen beálltatok, szerintem csak akkor fej, ha szükséged van rá, amúgy én nem kínlódnék vele.

Juti, paraanya létem attól tart, de bízok, hogy nem az :roll: netes képek szerint nem az, remélem a valóságban sem :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

kismaki: én le szoktam mosni domestos-os vízzel. Hajszárítózni, seperni nem szabad, mert akkor a penészgomba spórák a levegőben szálldosnak..
én is csak keményedtem...slám 3 ujjnyi nyitott méhszájjal mentem dokihoz :)
szerintem a beöntéssel sincs semmi baj, inkább a wc-be rakom bele mint a szülőágyba :)

reni: amikor megszülsz és észreveszed a párod vonásaid a gyerekedben még inkább úgy fogsz rá nézni, mint egy Istenre :)

Nóri: remélem hogy elmúlik állítólag van akinek 1 hónapnál is tovább tart, de wazze már hétfőn mi is 1 hónaposak leszünk. Remélem, hogy a 6 hetes vérkép kontrollon minden rendben lesz, mert azt mondták, hogy akkor tarthat sokáig a sárgaság, ha vérszegénységgel párosul.
Én csak szoptatok, igaz, hogy egyszerre 1 mellből és szopi végén a bentmaradt tejcsit kifejem. A másik cickót nem fejem ki.Olvastam hogy onnan lehet tudni, hogy melyik a bentmaradt és melyik az újonnan termelődött tejcsi, hogy amikor már nem lövell, hanem csak csöpög, akkor azt már nem kell kifejni. Nekem Levi ha 70-80 at eszik, akkor tudom, hogy kb 60 milinek kellene még kijönnie.
stephie

Nálunk fémtokos a bejárati ajtó, és körülötte mindig lecsapódik télen a pára. Szóval a penészt Zsolti hipós ronggyal szokta letörölni. Elég sokáig szép marad, de ha nem változik a párássosság, akkor persze visszajön.

Kép
zsizell

Nóri!

Én fotoshoppal és corel draw-val dolgoztam, van is mindkettő a gépemen!
Add meg a képeket, a méreteket és megcsinálom neked (legalább csinálok vmi hasznosat).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csak melegkiütése van Lillunak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Úgy jártam, mint Micimackó: kértem mindenből (kenyeret nem hehe), most meg kipukkadok :D . Kezdtem a tegnapi lecsóval, folytattam a mai lencsével, folyadéknak egy kis zacskós leves és a végén a brazil kakaós Danett.

Anita gyönyörű a kisfiad! Szívesen nézegetjük, annyira formás. Az én nagy fiam is sárga volt 1 hónapos koráig. De nem tuti, hogy ha a bőrében van, akkor a vérében is lesz.

Kismaki Én anyósomtól kaptam Szavo penészölő sprayt. Nagyon tuti, csak erős szaga van. Asszem épp most akciós a Tesco-ban. Nálunk is volt több helyen, ez szépen levitte és anyósom szerint nem is jön vissza egyhamar. Általában ott jön a penész, ahol hőhidak vannak. A mi házunk nincs még bepucolva, szinte minden belső sarok penészedik valamennyire.
Fájásaim nekem sincsenek, viszont keményedek. Ha ülök, akkor sokat.

Nemrég kérdezte vki a tejtárolós zacskót (Anita?). Szörnyen drágák a tejtároló rendszerek. Erre a mi védőnénink azt javasolta, végy egy jégkockatartót, főzzed ki és ebben fagyaszd a tejet. Egy kocka kb. 10 g. A kockákból sok belefér egy zacsiba, csak dátumozni kell. Így annyit tudsz elővenni amennyi szükséges. A nagy fagyasztókban 6 hóig eláll. Nem csak közvetlen fogasztásra jó, hanem később, a főzelékhez, gyümölcshöz adható. Így szívesebben fogadja el a baba.
pammut

nóri: Nekem már van lefagyasztva egy pohárnyi tej, amiben a tea van. Majd valamikor felhasználom főzelékhez. Szerintem ne hagyd a melledben sokáig a tejcsit, mert be tud gyulladni. Nekem reggelre mindig bekeményedik, mondjuk ma a balból kezdett nagyon folyni a tej, mert a jobból szívott éjszaka. Irigyellek azért, hogy Noncsi ilyen jól szopizik. Nem tudom az én tündérkém mikor akar már jobban szopizni. Azért jobb volt így, hogy nem kellett lefejni. Egyébként én csak egy nap egyszer sterilizálok, azt mondták a kórházban is.

kismaki: Nálunk inkább száraz a levegő, sajnos nem tudok a penészre mit mondani. Laktunk egy olyan albérletben, ahol nagyon vizesek voltak a falak. Ott a párátlanító 1 hét alatt 1 liter vizet is összeszedett.

Azoktól kérdezném, akik üvegből etetnek/tek: Ha hosszabb útra kell menni, aminél már egy etetés benne van akkor hogy vigyem a tejcsit. Ha a lefejt tejet viszem üvegben, akkor próbáljam minél hidegebben tartani és felmelegíttetni valahol, vagy tartsam testhőmérsékleten és adjam oda csak úgy. Nem romlik meg, ha kb. 20 fok körül tartom és nem hűtöm le? Vagy vigyek majd neki inkább tápot? Azt könnyebb megoldani, csak olyan hőfokú babavízzel összekutyulom és kész. Csak azért kérdezem, mert 26-án megyünk a csípőszűrésre és tuti egyszer meg kell etetnem valahol. A kórházban a diabetológus dokinénim asszisztense biztos megmelegítené nekem a kajáját és ott meg is tudnám etetni. Véleményeket kérek.
vicky79
Budapest III. kerület

De jó nektek, hogy már a szoptatás a téma. Én még mindig ott tartok, hogy milyen lesz a szülésem... :roll:

Penész: Arról a Szavo bigyóról én is csak jókat hallottam. Nálunk annyira szarok az ablakok szigetelései, hogy nem penészedik sehol :lol:

Na megyek eszem valamit.

bellerreni
Eger

bellerreni: Milyen lenne a szülésed? Hát gyönyörű, mint nekünk. :D (Legalábbis utólag.) Én azért nagyon örülök hogy előbb szültem s nem maradtam itt szülés előtt úgy, hogy már sokan túl vannak rajta. Jobban pánikoltam volna, mint így.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri: már több felajánlást is kaptál, de ha gondolod én is szívesen megcsinálom, küld át amit szeretnél. Egyébként is unaloműzőnek foglalkozok az egésszel ;)

Penész: nálunk is komoly probléma és sajnos amíg ilyen magas a páratartalom, nem is fog teljesen megszűnni. A szellőztetéssel is az a baj, hogy kint is magas a páratartalom a sok csapadék miatt.
Korábban Domestosos vízzel mostam, de hamar visszajött. Kb 2 hónapja vettem ezt a Szavo penészölőt és tényleg szépen eltüntette, nem is kellett mosogatni, csak ráspricceltem. Eddig csak egy sarokban egy kis tenyérnyi helyen jött vissza (azt újra lefújtam)
Viszont rettenetesen erős klór szaga van! (undorodós smiley)

Szoptatás: az az igazság, hogy a hozzászólások ezen részét át szoktam ugrani :oops: (aztán majd kérdezem a sok hülyeséget, ha rám kerül a sor) :oops: :oops: :oops:
zuzmooo

valaki kérdezte a kaját...

én tegnap bostoni csirkemellet ettem : csirkét befűszerezem ráteszek pár karika paradicsomot, aztán sajtot a tetejére és be a sütőbe. Hamar kész és nem lehet elrontani. Tegnap tettem még mellé egy kis sárgarépát és borsót is. Isteni volt.

a másik ami mindig siker: füstös lapcsánka (tócsni stb)
Két lapcsánka közé berakok hagymás, baconos, kolbászos cuccot, sajtot olvasztok a tetejére
stephie

Viki!

Nekem ilyenem van és szuper. Viszont már nem látom sehol, hogy lehetne kapni. Nákunk a folyamatos tápszerezés miatt nagyon bevált. A meleget és a hideget is megtartotta. A kocsiban meg melegíteni is lehet vele...
http://www.teszvesz.hu/item911039681_te ... ml#gallery
Vendég

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Azt hittem , hogy 1 nap kihagyás után bébibumra jövök vissza...
úgylátszik most van a vihar előtti csend? :wink:

Anita, nagyon édi Levi és tiszta apukája :D . Valóban sárga még szegényke. Te egyébként szedsz most vasat? Nekem azt mondták szoptatás alatt muszály , mert mind a 2-en vérszegények leszünk. Így én most tardiferont szedek + multivitamint.

Én tegnap melrohantam és vettem bimbovédőt (még soha nem használtam) és lás csodát, kicsi lányom a "műanyagosított" ciciből már kitudja szívni a tejet. Most már eszik ciciből 60ml. Igaz, így viszont 1 1/2- 2 óránként cicire kéretszkedik...

Kép
csipike09

Erről a bimbóvédőről jut eszembe. Lányok, akik már használjátok, világosítsatok már fel! Azt nem értem, hogy van ugye ez a műanyag kiálló része, amit szopizik a baba. Már alapból nem vágom, hogy hogy fér abba bele a bimbim. De amit igazán nem értek, hogy azt olvastam , hogy nem csak a kiálló bimbó részt kell bekapnia a babának, hanem körülötte az udvart is. De azt hogy kapja be a védőn keresztül?? Akkor most hogy is van ez?
Ja, és még valamit nem tudok: először azt hittem, hogy a méretezése az én cicimre vonatkozik, de felvilágosítottak, hogy az a baba miatt fontos, hogy mekkora rajta a lyuk... Tényleeeg???

Kép
zsizell

Zsizell- Hat, nekem Nuk bimbovedom van, es nem is tolti meg a bimbo azt a uanyag reszet, nemhogy ne ferne bele. De a baba beleszivja a bimbot, es a szaja mar a korulotte levo boron van. Meretezest nem tudok, a gyerekdoki azt mondta, hogy kozepest vegyek, en azt vettem, es jo.
Ahogy olvasom, mindenki babaja tobbet eszik, mint az enyem. Abel max 70 ml eszik meg, azt is kb 3 orankent, hamarabb nem igazan keri. :(
geri79

Csajok, elsősorban többedik babások. Míra is náthás lett, én is hőemelkedéssel takonykórral küzdök. Sajna ebben rutintalan vagyok, mert Jázmin ilyen kicsiként nem volt beteg.
Akinek van tapasztalata, help me! Algopirint szedjek v. paracetamolt?
Kicsinek próbálunk orrot szívni, anyatejet cseppentgetek az orrába...

Ti hogy csináltátok?

Kép
Kép
szana80

geri: ez teljesen másként néz ki, mint amit én láttam Aventosat :shock: az olyan pillangó alakú. Egyébként nekem az Avent boltban azt mondták, hogy S-est vegyek, a legkisebbet. Ehhez képest neked közepest mondtak. Úgy látszik egy újabb téma, amiben merőben más álláspontok vannak.

Kép
zsizell

Szana
én úgy tudom csak Panadolt szabad szoptatás alatt.

bimbivédő: passz.

Geri
a napi mennyiség megvan, nem? kb testsúly/10*1,5 ha jól emlékszem.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kakti, Zsuzsa!

Köszi, Ildinek már átdobtam a képeket! :D

Szana!

Paracetamol mehet! Nekem a sima, 500-as paracetamol nem vált be. Inkább Rubophen. Az a fejfájásra is jó volt. Illetve amikor kijöttem a kórházból friss arcüreg gyulladással, megittam egy NeoCitran-t is. Viszont amellé már nem vettem be paracetamolt, mert 500mg van abban is!

Zsizell!

A normál Avent bimbóvédő hatalmas!!!
Vendég

Zsizell, nekem aventos van, és én a közepeset vettem. Abba bőven belefért a bimbom és még + hely is van elől, ami kitöltődik amikor a pici megszívja. A "pillango szárnyak" pedig a baba szájvonalával phuzamosan vannak, így ha az udvart is be akarni kápni, szerintem, menne neki.

Kép
csipike09

Nóri, hatalmas? Nekem a normálba (S) bele se férne a mellbimbóm :shock: :oops: Ezért vettem M-eset.

Kép
csipike09

Sziasztok,
hát a tegnapi nap elég nyűgösen ért véget... A kutyát majd két órát macerálták a rendelőben. Infúziót kapott, ultrahangot csináltak és vért is vettek tőle. A vérvételnek legkésőbb hétfőre lesz eredménye, akkor okosabbak leszünk. De az összegtől, amit ezért elkértek elsírtam magam!

Ma reggel voltunk nst-n. Minden rendben odabent. Bár a dokim ugyebár valahol Ausztriában csúszkál, úgyhogy más vizsgálat nem is volt. Bár a derekam folyamatosan szúr és keményedik a hasam is. Szerintetek lehetséges, hogy belőlem még mindig ez a nyákdugó jön??? :shock:

Apa nemsokára indul Pestre. Holnap estig egyedül leszek itthon. Remélem Dorcikám nem pont most akar elindulni a nagyvilágba.

Nincs valakinek valami jó kis fehérkenyér receptje véletlenül?

Egyébként én ma elég antiszoc vagyok. Talán a szürkeség miatt? Itt olyan fostalicska idő van, hogy csak na!

Az első lányommal mi is próbáltuk a bimbóvédőt, mert rettenetesen kirágott. Nekünk nem működött. De nem is tudtam, hogy ennek méretei vannak :shock:

Számítógépes zsenkitől kérdezném, hogy olyat hogy lehet csinálni, hogy egy képbe több legyen? Magyarul összemontázsolni több fényképet egybe?? :roll:

dalika

Csajok! Nekem majd szét feszül odalent. A hasam nem ment lejjebb. Lehet, hogy úgy illeszkedik be a feje, hogy fent marad a hasam? Vagy mi lehet ez?

bellerreni
Eger

Judit!

http://limarapeksegetartalom.blogspot.com/
itt lehet mazsolázni kenyereket. Mindegyik tuti!!!!
Vendég

Judit: ha csak annyit akarsz, hogy több képet egyberakni, a legegyszerűbb Office PoverPoint-al (az általában van is a gépeken és nem kell telepítened foto-programokat)
Megnyitod a PP-t, Beszúrás-> Kép beszúrása fájlból
ezt megcsinálod mindegyikkel. Átméretezgeted ha kell és elrendezed ahogy szeretnéd. Ha azt akarod hogy másképp fedjék egymást : jobb klikk és előrehozás vagy hátraküldés gomb.
Ha már úgy néz ki, ahogy szeretnéd, kijelölöd az összes fotót -> jobb klikk-> CSoportok ->Csoportosítás
Majd jobb klikk -> mentés képként. png fájl tipust érdemes választani, hogy a háttér átlátszó maradjon, ha ez nem célod, akkor jpg (ez kisebb lesz)
zuzmooo

Szana- mi fiziologias oldatot csepegtetunk az orraba es aztan szivjuk le az orrszivoval. En is ugy tidtam, hogy csak paracetamolt lehet, de amikor nagyon fajt a fejem, a gyerek haziorvosa azt mondta, hogy lehet aszpirint is.
Juti- 7-8-szor eszik 70 ml-t, es kb 3 kg, ugyhogy ugy gondolom, eleget eszik, csak kevesebbet, mint amit a tobbiek irnak.
geri79

LÁNYOK lenne egy kérdésem hozzátok,akik már babáztok!

Hány kaki normális egy nap egy 10 napos csöppségnél?
(anyatejes,eddig 2x-szer kapott potlást)
Milyen színű kell,hogy legyen?Az állaga?

Köszönöm,ha válaszoltok!

Kép
Kép
szintus

Köszi csajok, a gyerekorvos azt mondta algopirint szedjek, esetleg 1/2 neocitran; de annak a tájékoztatója szerint egyértelműen ellenjavallt szopi alatt.

Nóri, neked arcüreggyuszid volt szülés előtt/alatt/után???

Kajálással kapcs. Én úgy tudom, hogy testsúlykg-onként 150ml a napi adagjuk. Míra is jó evő - bár most szegénykém megszenved vele :cry: , ő már eszik néha 120-at is. De nagyon változó 50g-120-ig bármi előfordulhat.

Jaj, basszus most nagyon aggódom...

Kép
Kép
szana80

Szintus,
Nekünk szinte minden pelusban akad kaki, ami szép sárga, esetleg kicsit narancssárgás.

Kép
Kép
szana80

Szintus: anyatej mellett 2napig normális, ha nincs kaki. De az is, ha minden pelusban van kaki. Tegnap pl 6-kaka volt. De előtte csak a kórházban. Miután kiürült a mekónium, napokig nem kakilt. Utána sötétzöld, spenót színnel kezdett. Ma pl narancssárga. :lol: Remélem segítettem! :lol: :lol:
Vendég

Szintus, előszőr lehet zöldes(sötéttől világosig), majd sárga és "folyós".
Azt mondják, hogy akár mindegyik pelusban lehet kaki, de nekem mondjuka a nagyobbik lányom csak 4-5 naponként rakta tele és most a picinek is kb a 3-4. pelusban van csak kaki.

Megfázás, passz nekem eddig még pici baba nem volt megfázva.

Kép
csipike09

Hűű, Nóri, itt tényleg csuda dolgok vannak! Köszi!

dalika

Zuzmoo, neked is köszi a tanácsot. Megpróbálok felülkerekedni számítógépes idiotizmusomon és megcsinálni.

dalika

Köszi a válaszokat. Nem vettem eddig védőt, de nekem úgy érzem kelleni fog. A daganatos cicimnek a bimbije extra érzékeny -azt hiszem nem bírna(bírnék) ki egy szopit. :oops:

Kép
zsizell

Hát ez a kaki kicsit zöldes-sárgás folyós..

Sajnos nem tudom,hogy mennyit eszik,mert nincs mérlegem :(

De ha alszik rendesen,akkor remélem eszik is eleget!

Köszönöm a válaszokat! :wink:

Szana fiziolog.oldatot csepegtettem én is Fruzsi noszijába,
amikor ilyen picike volt,ő a korházban hült meg

Kép
Kép
szintus

Szana: mesélnél valamit a kórházról, milyenek voltak a körülmények, persze, ha a csöppség mellett időd engedi. :)
Vendég

Megérkeztem. Védőnő 10-ig itt volt, aztán meg mentem 2főigazgatóságunkról érkezett emberkével a mentőállomásomra, mert a felújítást kellett megbeszélnünk... Nem rég értem haza/még szerencse, mertmár majd éhen haltam/ és úgy szét vagyok csúszva, hogy csak na!!!!Majd elalszok, de nem alszok, mert akkor éjszaka még többet leszek fent.. :cry:
Kakaós csiga sehogy sem áll, sőt még boltba sem mentem, hulla vagyok.
Ráadásul ha felállok akkor tisztára felfázós érzésem van, olyan mintha beakarnék pisilni, meg minden. Ilyen eddig még nem volt.Valakinek hasonló?
Viszont ma végre big macet vacsizok, hoz a drágám haza fele jövet nekem! Már alig várom..de hogy mi van benne amitől ennyire AKAROM????

Kép
Kép
ronci

Szevasztok!

Ronci!
Az én nyákdugeszom is meg van még.
Legalábbis nem láttam kiplöttyenni. :)

Geri!
Jaj de sajnálom a képeket! :(
Én 11 éve voltam Dél-Afrikában 1 hónapot. Vittük a fasza Praktika fényképező masinát mindenféle tutiszupi objektívekkel.Utazás előtt beadtunk szervizbe, hogy nézzék át.
Első tekercs film oké lett, a többi 13 üres...
Fokvárosból utaztunk fel autóval Johannesburgba kb 4ezer km-t, végig a óceánparton, közben csomó nemzeti parkban jártunk és egyebek.
Át tudom érezni a helyzeted, bár én még visszamehetnék akár, de Ábel nem lesz újra pár órás baba :(

Anita!
Nyomuljál csak a sok Levi képpel! :)

Kismaki!
Szívesen látlak, ha végre erőt vesz a lustaságán és előmerészkedik Domkó..
Elmentem majd a számod, meg Te is az enyém és csörögj rám vagy sms.
Most már 2 naponta járok nst-re is. Te mikor mész legközelebb?
A 4.emeletre jársz Te is?
Ja igen, és valami rémlik, hogy hallottam már, hogy választható opció a beöntés és a borotva. Én majd rögtönzök, hogy kérem-e vagy sem.

Ma voltam nst-n:

Kép

Azért már cakkosodik a méhtev., de zárt a méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi (cx1000)

Már a helyén van a babó, de még nem teljesen illeszkedett be.
Be fogok hugyálni (na ez is egy undorító szó), ha ennél még lejjebb megy. :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

Ja és negatív a kókuszom :lol: :lol: :lol:
Hogy valami jó hír is legyen.

Kattkat

Kép
kattkat

Hát Kattkat!

Üdv a klubban! Emlékszel, nekem is volt ilyen nst... :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma jöttünk haza a kórházból, jól vagyunk, a szopin rajta vagyunk ezerrel. Majd később még jelentkezem! Addig is mindenkinek drukkolok szüléshez, szopihoz, egyébhez, amihez kell!

Kép
Kép
molmar

Kattkat: igen a 4.-re járok csak én általában este szoktam menni, amikor a szülésznőnk éjszakás. Most a doki miatt voltam délelőtt. Este jó, mert bemegyünk a szülőszobába és ott csinálja meg, meg mellette tudunk beszélgetni is. Nagyon szép lett az nst-d. :) Mentem a számodat.
Vendég

Aaaaaaaa,ez nem lehet igaz,sogorno jelolt aki 15-re volt kiirva, ma megszult! Elso baba es 2! ora alatt lezavarta. Bakker, raadasul 3.40 kg es 57cm, nem is kicsi baba. Ahhhh, orulok neki nagyon, viszont felmerul bennem a kerdes (nem is tudom miert, talan mert az en datumom februar 6-a volt) az en lanyom mar soha sem akar kijonni??? :shock: :shock: :shock:

Na visszaolvasok, mert ma arra meg nem volt idom.

Kép

Kép
editmk

Judit: nagyon szívesen! Ha mégsem menne, küld át a képeket, szívesen megcsinálom.
zuzmooo

Ezek a melegítők tényleg jók, én is akarok majd ilyet venni. De most az a bajom, hogy ugye nem kocsival megyünk, hanem bkv-val. A melegítést megoldanák nekem a kórházban, mert szerintem az asszisztens nőt megkérhetem, szívesen megmelegíti nekem. (Most jöhetnek a kövek, de a védőnőm javaslata ellenére én mikrózom a tejet. Barbus éjszaka még azt a 20 mp-et is alig bírja ki.) Inkább az lenne a kérdés, hogy hideg tejet, mell hőmérsékletű tejet, vagy tápszert vigyek.

szintus: Nekünk 2-szer van nagyobb adag, de majdnem mindegyik pelusban van kaksi. Sárga és nálunk nem annyira folyós, inkább keményebb, de azért folyós. Azt csak a popsi tisztításakor veszem észre, hogy mennyire kemény.

kattkat: Én szívesen feltenném neked a szüléses ctg-met. Nem volt ennyi cikk-cakk rajta. Kár hogy ezt nem adják ide.
vicky79
Budapest III. kerület

és most 143/74 a vérnyomásom is jajjj :?
na még később megmérem
reggel 130valahány volt

Kattkat

Kép
kattkat

bár reggel koffeines teát ittam
az nem nyomhatja fel?
igaz, az már vagy 7 órája volt :)

Kattkat

Kép
kattkat

Oh, csajok!
Aludtam vagy két órát most délután, és még bírnék többet is, de félek, hogy mit csinálok majd akkor éjszaka...
Most már tényleg türelmetlen vagyok, de nagyon. Legnagyobb bánatomban kimostam mindent a szennyestartóból (most megy az utolsó adag a gépben), kimostam/-fertőtlenítettem a szennyestartót (néha meg szoktam ezt is csinálni), vízkőtelenítettem, a teafőzőnket meg a vízforralómat és már végképp nem tudok mihez kezdeni magammal.
A Jánosba vinni kell ugye 2 db cumisüveget (aminek annyira nem vagyok barátja), így már azokat is sterilizáltam.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?