Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi.
A szurikkal kapcsolatban azt mondta a dokink, hogy a bárányhimlő ellenit NEM javasolja. GYerekkorban lehetőleg el kell kapni és kész. :wink: Az a "legtutibb..."
Viszont én a Prevenart beadattam. Mostmár a 2 éven aluliaknak ingyenes, nekem még fizetős volt :evil:
De Bende nagyon sokat betegeskedett, és az indokoltnak tűnt.

Én mást nem adattam be... Ja, de, az influenza ellenit.

szilvás76

Betti!
Hajrá! De ne görcsölj a témára! :-) :wink: Ha jönni akar, jönni fog a Baba! :-)
Kapd el Apát! :lol:

szilvás76

Betti, nem akarlak elkeseríteni, de a pozitív ovuteszt vagy a páfrány még édeskevés. Nekem az LH szint megvan, totál pozi az LH-csík középidőben, de a progiszintem még mindig alacsony. Tehát van peteérés, de nem rendes. Ebből még önmagában nem lesz baba. (Persze drukkolok neked is, legyen, csak ez még nem minden... én is tökre örültem, meg mutogattam a dokinak, az meg megrándította a vállát, és elküldött 18, 21 és 23. napi vérvételre. A progim a béka feneke alatt volt..)

Szerintem maradj a PCO kivizsgálás vonalon, járd végig ezt az utat először. Kitartást!!

Kép
xtina75

Betti.
Mégvalami. Az én lelkesedésem egy dolog, de nekem nem kellett eddig sosem PÉ-t figyelni, ez csak lelkesedés részemről, nem tanács. Hallgass azokra, akik jártak már hasonló cipőben, és van tapasztalatuk a témában.

Csináld azt, amit a dokid mond.
Az otthoni praktikák azért tényleg nem olyan biztosak, és már elég rég vártok Babára ahhoz, hogy csupán ilyen praktikáknak higgy. Próbáljátok meg "természetesen", de ha nem sikerül, akkor dokibácsi!!! :-)

szilvás76

Ja, igen, Apát elkapni attól még :D Az mindenképp jó :D

Zsófi, drukkolok neked, hogy megjöjjön, nekem tudod mi segített? Mondjuk hülyeség, de az mondják sok minden fejben dől el: csináltam egy hcg tesztet. Pedig védekeztünk, mert még kellett, erősödnie kell a méhnek, de gondoltam, hátha rásegít a csont nega teszt. Bejött.

Kép
xtina75

Tina! köszi a tippet! nekem is 21. napi vérvételeim voltak régebben! mostani dokim nem mondott semmi ilyesmit, eddig. piri után vissza kell mennem kontrollra, szóval majd akkor jól kifaggatom, hogy cuk. terhelés, vagy ilyenekkel hogy állunk! nem, mintha szeretném azt a vizsgálatot!

és lányok! ha mentek majd a cuki terhelésesre (bár még odébb van az!), ráadásul a cukros lötyisre, nekem mindig azt mondta az endós dokim, hogy citromot facsarjak bele! azt szabad, és mégsem lesz olyan elviselhetetlen az íze! max. egy nagyon édes limonádé, amúgy én nagyon ki vagyok tőle! (bár hozzáteszem... terhesen meg sem kottyant! :D)

Szilvás, Neked meg a barihimlő oltásos infót! nálunk pont dokinénijavasolta... gyerekem nagyon érzékeny bőrű, kék szemű. a napokban a védőnéni is azt mondta, hogy az ilyen kis érzékenykéknél szokták javasolni, mert attól függetlenül, hogy elkaparja-e a gyerek, vagy sem, meg szokott maradni 1-2 heg... de még én is filózok! prevenárt már megkaptuk (2-3-4 hós, plusz 15 hós oltásokkal együtt!). szerencsére már tavaly túl voltunk ezen, plusz h1n1 ment még, 1/2 ampulla a gyerkőcbe! lehet, hogy többet nem adatok... majd még alszom rá párat! ja, és a barihimlő ráadásul 2 otlást, mert az 1 nem véd! :S

ja, és tudom. még ezt a vizsgálatkérőset akartam mondani! tök le vagyok döbbenve, hogy mennyi helyre kell rohangászni... nálam, 2 éve mindenre a nőgyógyász (SZTKs) adott beutlót! kértem, hogy nézzenek rubeolát is, mert volt gyanú egy kolléganőnél, meg toxo-t is! ráadásul a herpeszre a 30. hét után vettek mintát! ;) mindezt ingyen! de akkor ezek szerint most ennyire megváltozott minden!? :S

sophie27

[quote="sophie27"] írta:sophie27tök le vagyok döbbenve, hogy mennyi helyre kell rohangászni... nálam, 2 éve mindenre a nőgyógyász (SZTKs) adott beutlót! kértem, hogy nézzenek rubeolát is, mert volt gyanú egy kolléganőnél, meg toxo-t is! ráadásul a herpeszre a 30. hét után vettek mintát! ;) mindezt ingyen! de akkor ezek szerint most ennyire megváltozott minden!? :S

3 éve nekem is mindent a nődokim írt meg, egy-egy vizsgálatkor odaadta mindegyik beutalót, ami a köv. vizsgálatig esedékes volt, sőt, még dátumot is írt rá, hogy biztos jó időbe menjek.
Most ami van, az kriminális! :evil:

szilvás76

Sziasztok!

Zsófi, az utolsó bekezdésed a Torchban benne van, biztos nézted.
Bárányhimlő
Felrakom 1órán belül Ricsi és Enzó oltási lapját Gére :)
Nem lesz egyforma, mert különböző korukban kaptak meg egyes oltásokat, így van amiből több kellett adott gyereknél, másiknál csak egy.
Ricsinek beadattam a bárányhimlő elleni oltást, Enikőnek nem, nem is fogom, mert lány, essen át rajta a majdani terhessége miatt leginkább. Azt hiszem, hogy az RTL Klubon, talán a Fókuszban volt róla szó, hogy milyen súlyos szövődményei is lehetnek egyeseknél. Azonnal felhívtam dokinénit és 1héten belül oltattam Ricsit. Átfuthat rajta a vírus, de nem lesz durva. Lányomnál azért sem, mert tulajdonképpen nincs arra adat - még, legalábbis nincs róla tudomásom -, hogy mi van akkor, ha már beoltott terhes anya kapja el, mi lesz a magzat sorsa... Tehát ez - szerintem - nem olyan védettség, amit szerzel egy lefolyt bárányhimlő esetén. A védőnőm is ezen parázik, beoltatta a kicsiként a gyerkőcét, az elsők között, a lánya most 17 éves, viszi magával mindenhova, ahol bárányhimlős gyerek van, de semmi. Ez az én privát véleményem, remélem, hogy Enikőnél semmi gáz nem lesz.
Amúgy a doktornénink elismeri, hogy vannak szövődményei a bárányhimlőnek, de potenciálisan nem jellemző.

maccs01

[quote="maccs01"]
írta:
maccs01Tehát ez - szerintem - nem olyan védettség, amit szerzel egy lefolyt bárányhimlő esetén. A védőnőm is ezen parázik, beoltatta a kicsiként a gyerkőcét, az elsők között, a lánya most 17 éves, viszi magával mindenhova, ahol bárányhimlős gyerek van, de semmi. Ez az én privát véleményem, remélem, hogy Enikőnél semmi gáz nem lesz.
Amúgy a doktornénink elismeri, hogy vannak szövődményei a bárányhimlőnek, de potenciálisan nem jellemző.

Az én dokim majdnem szóról szóra ezeket mondta, és ezért nem javasolta feleslegesen terhelni vele Bendét. Essen át rajta, lehetőleg még gyerekként és legyen védett.
Én elfogadtam. :wink: :lol:

Én 15 évesen kaptam el, nem volt olyan gáz, pedig állítólag felnőttként sokkal sz@rabb lefolyású.

szilvás76

Tina, nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!!
de persze mindenki másnak is

Bettike, én már írtam neked. Hogy ezek az otthoni dologok jók, de szerintem érdemes lenne egy teljes kivizsgálás. (nem csak neked a párodnak is). Sok helyen ingyenes pl Budai Meddőségi Központ vagy ha fizetős jó hely kell akkor az a Mensmentis!
Én ha nem megyek el ide, akkor még a mai napig nincs a pocakomban baba.
Szerintem nem érdemes ennyit várni sajnos az idő megy és fiatalabbak már nem leszünk.

Ma kaptam időpontot AFP-re, illetve kértem még a toxoplazmát is.
(nincs macskám, de kutya van és az állatorvos is mondta, hogy jobb megnézni). Így szerdán megyek vérvételre. (mondta, hogy 5 csővel vesznek majd le) :(
Most pénteken meg ismét megyek cukorterhelésre (viszont a saját 30g szénhidrátos reggelimet kell megenni majd, és rá 1 órára ismét vérvétel).
Nagyon utálom a vérvételeket!!! :(
Ja a Babafalva vonalzó teljesen megörült. :D :D :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody, tényleg megőrült a vonalzód :)

Szilvás, én nem reszkírozok fiamnál.
Én átestem rajta, két hegem maradt a homlokomon :):):) Mivel alapvetően arcon gyógyulnak szebben a sebek, nem feltűnő. Tavaly az egész oviban bárányhimlőjárvány volt. Azért rajtam volt a para, hogy Encó ne olyan piciként kapja el, erősödjön csak. A férjem még nem volt bárányhimlős.

maccs01

Ma reggel voltam a 12. heti uh-n. Nagyon boldogtalan vagyok, olyan gyorsan lezavarta a doki az egészet, semmit se mutatott meg, nem láttam még mozogni se a babát, se az alkatrészeit szám szerint, csak fejre láttam és gerincre, hogy azzal legalább minden rendben. Persze az orrcsontot elfelejtettem megkérdezni, látni meg nem láttam. Képet is olyan bénát adott, hogy fel se teszem, mert nem túl látványos. Nagyon nem vagyok ezzel a dokival megelégedve, mert nekem túl gyorsnak tünik. Persze lehet, hogy ö ettöl még alapos és ö mindent látott, amit látnia kell, de engem nem nyugtatott meg. Rákérdeztem, hogy akkor minden rendben, nincs min aggódnom, minden a helyén és megfelelö méretben. Persze mondta, hogy igen és nekem nem is nagyon marad más, mint hinni neki, de nem örülök.
A nyaki redöt se nézte meg, vagy legalábbis nem szólt semmit a témához. Számonra csak az ülömagasság derült ki, ami 8 cm.
Mennék más dokihoz, de senkinek sincsen olyan, aki elégedett lenne vele. Erröl a mostanimról hallottam csak jókat, de nekem ezzel együtt nem jön be és nem vagyok biztos benne, hogy odafigyel rám kellöképpen. Az elsö dokim (erdélyi származású magyar) teljesen más kaliber volt, nagyon hiányzik ö nekem. Egy igazi régivágású joviális öregúr, aki imádta a gyerekeket, a stabil párkapcsolatokat és összességében nagyon megnyugtató és alapos volt. 3 gyereket gondozott ö részemröl, bár sose szültem nála, mert túl messze volt nekem, aztán mielött kiélvezhette volna elsö unokája közelgö születését összeesett rendelés közben és meghalt. Pedig teljesen fitt volt, nagy vigyázott magára és úgy örült az unoka közelgö érkezésének. :( Hát én egy ilyen dokit keresek, de ebböl a fajtából errefelé nem nött több.

Mentem keseregni és átadni magamat további többhetes aggodalomnak.

Puszi: Barbi
Vendég

itt konkrétan hóvihar van most.... újabb 35 cm-t mondanak... mikor lesz már ennek vége???
madárcsicsergést, lágy szellőt, 21 fokot, és tavaszi napsütést akarok!!! de most!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
gtunde75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Nem tudom, hogy érzem-e Kisvakarcsot :roll: :oops: :wink:

Királylány
Kúráld magad!

Tina
Párodnak is mielőbbi gyógyulást!

Én se akarok már havat!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Pompom lányok!
Kép
Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

woody, köszi ;)

Bols, küldd el az adataidat Ircsinek, beírja a táblázatba. Meg, ha még valaki kimaradt...

Zsófi, a Mensmentisbe megyünk holnap a TORCH (azt csináltatok) az Toxoplazma, Rubeola, Cytomegalovírus, Herpesz. Meg egy IR-t, ha már ott vagyok. Viszem magammal a Macccskát :D Egymást fogjuk támogatni, tanulva a nőgyógyis-várós esetről, ott fogunk rötyögni.

A vonalzóm délután átvált. :evil: Már a 2. napot mutatja, holott reggel jött meg. :roll: :oops:

Kép
xtina75

IRCSI :D

Kép
xtina75

Tina,de jó hír!!

gmailre mindjárt megyek,képet nézni:)

Barbi doki,UH :(sajnálom,de azért biztos minden rendben.

Szakad a hó,ajajj...

Clarika a két szomszédos szülőágy kilőve...Megyei-Klinika

:lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi: 14 hét+5 nap!

babaimádó
Kép
babaimado

Az összeset elírtad 1 nappal :lol: :lol: :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

igen, egy napot siet a tábla, de nem baj.. nem ez a lényeg... :lol:
jesszus... az eleje már lassan az AFP-hez közeleg... :shock: :shock: :shock: :shock: hogy repül az idő... :shock:

Kép
gtunde75

[quote="babaimado"]A írta:babaimadoz összeset elírtad 1 nappal :lol: :lol: :lol:

Jobb oldalon ott a dátum, hogy mikorra vonatkozik :lol: :wink:
(ez már a holnapi állás)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
[quote="babaimado"]A írta:babaimadoz összeset elírtad 1 nappal :lol: :lol: :lol:

Jobb oldalon ott a dátum, hogy mikorra vonatkozik :lol: :wink:
(ez már a holnapi állás)

na erre nem jöttem volna rá magamtól... azt hittem Szilvás megy holnap vmi vizsgálatra... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

azért ennek a kis változásnak is örülök,és megadjuk a esélyt mindenképpen,de nem hinném hogy pont most jönne össze mikor 2 év alatt nem.de azért pici örömre adott okot most.
arra már rájöttem hogy az otthoni pratikák nekem már nem elegek,ugyhogy a kivizsgálásokat mindenképen megkezdem mikor megjön.szoval várom vérnénit.szoval nemsokára irágy a doki.pénteken kell hivnom a rákszűrés eredményéért.

KépKép
bettike83

Hajrá Bettike!!!!!!!!!!!!! ;)

Kép
xtina75

bettike, szuper akkor hamarosan tuti siker lesz nálatok is! :D

Tina, én pénteken megyek a Mensmentisbe.
Sajnálom, hogy nem csütörtökre kértem időpontot, akkor együtt várakoztunk volna a vérvételek között.

woody

Woody: óóó... majdnem péntek lett nekünk is, de oda már csak 1 hely volt... népszerű nap.

Kép
xtina75

Évi

Bizony lőttek, magamra maradok, nah, de erről nem csak te tehetsz.... :) a dokik egyre fiatalabbnak nézik a babát.... vérvételen, valami másik táblázatot nézett a nő,
ő azt mondta 12+6
UH szerint 13+3
De utolsó mensi szerint 14+4....
Hmmmm....
A lényeg, hogy augusztusba szülök, hogy mikor azt még egyenlőre nem merem kimondani, de ha így haladok, akkor lehet csak szeptemberben, vagy jövőre.... :?
:( :(

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Maccskát! Ez tök vicces volt Tina :):):)

Woody, de sajnálom! Talán legközelebb. Én az Ardaihoz akarok menni konzultációra, kiértékelésre, meg nézzen meg uh-val alaposan. Több szem többet lát alapon.

Lányok! Köszi a pompomlányos drukkokat + a szép animációkat! Igyekszünk :)

Zsófi, remélem, hogy hamar jön piri, kitartás! Én a türelmemet a 3. hét után kezdtem elveszíteni. Remélem, nálad azért 40 napnál hamarabb érkezik! Őrület a várakozás.

Bmaass, szegény doki bácsid, szegény te! Ez nem túl jó, azaz új dokid hozzáállása... Negyedik babádnál is ő volt? Leletet kaptál? Valamit???

Nálunk Kispesten ma még egy szem hó sem esett!!! Hurrá!!! Amúgy már vettünk hólapátot is anno, azzal ássuk ki a kocsit menetrendszerűen.

maccs01

Klári, UH szerint a lényeges. Meg az, hogy fejlődjön, növögessen!

maccs01

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vigyázzatok magatokra! Az ország nyugati felében vörös riasztás van a hó miatt!
Baranyában, Somogyban kötelező a hólánc!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika, nekem is mindig egyre fiatalabb terhességi kort mondanak.

babaimádó
Kép
babaimado

Ircsi, azt nem tudtam, hogy mai lesz a táblicsku. :oops: :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt
Hólánc,nekünk nincs hóláncunk :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok lányok-asszonyok!
CSak bekukk egy pár percre....
Egyedül maradtam itthon.Párom kiment a szüleihez segédkezni.Ebben az időben még a kutyát sem viszem ki. :(
Remélem mindenki jól van!
Köszönöm a részvétnyilvánításokat :( Aranyosak vagytok.
Majd jelentkezem.Mindenkinek sok puszi,kitartás és vigyázzatok magatokra!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Kriszti! Örülök, hogy bejelentkeztél!
Várunk majd vissza a csipet-csapatba!
:wink:

szilvás76

Vác az nem Dél-Mo, és mégis már megint esik ez a tetves hó! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Miért nem Karácsonykor tombolta ki magát? Amúgy is embernagyságú kupacok vannak, parkolni nem lehet az elkototr hótól, és már megint esik... :evil:
Naggggggggggggggggyon unom.
Dia kiástad magatokat? :-)

szilvás76

Betti, na ugorj rá a férjedre de iziben! :lol: de azért azt mondom, ha valamiért mégse jönne össze ebben a hónapban, ne kenődj el a szokásosnál jobban, hanem folytassátok a vizsgálatokat! Nekem a petevezeték-átjárhatósági nem mutatott ki semmit ugyan, mégis utána változott pár dolog a ciklusommal, és két hónapra rá fogant meg Adri két év sikertelenség után, szóval én biztos vagyok benne, hogy azzal fújtak ki valami oda nem illőt (volt előtte egy teljes spontán vetélésem, de azóta azt gondolom, mégse volt teljesen teljes).

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok lányok csak gyors én is bekukkantottam mert iszonyatosan beteg vagyok most meg elkapott egy kegyetlen nátha amiből eredően olyan az orom mint a pipacs :( de az vigasztal nem voltam lázas de fejem az viszont úgy fáj hogy tegnap bele szédültem apa hozta be a szobába nekem a gyógyszert mert nem bírtam felállni és kénytelen voltam bevenni egy fájdalom csillapító

Lányok millió pusz nektek és jobbulást a betegeknek :)

Lassan közelítünk a félidőhöz észrevetétek ?????
Vendég

stelly

hát igen,neked legalább hatott az átjárhatósági,biztos nem rosz dolog,de én addig nem akarok megcsináltatni mig nem tudom mi bajom.mert ha pco akkor egy átfujás nem lenne elég sajnos.

KépKép
bettike83

[quote="vanilla01"]
írta:
vanilla01
Lassan közelítünk a félidőhöz észrevetétek ?????

:roll: bizony

Jobbulást :?

evilany

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbabavi
http://www.bmkpecs.hu/

Köszi,a doki azt mondta hogy idén még maradnak maradjak nyugodtan...gondolom semmi nyoma még a költözésnek.
Az egész integráció azzal kellett volna kezdődjön múlt szeptemberben(!) hogy a nálunk 6-ik emeleti ITO kiköltözik a Megyeibe,a mi mostani főnökünk vezetésével...tehát feltűnt volna ha ez végbement volna :lol: na még ez se történt meg,nem ám a szülészet költözése...bizakodó vagyok.

Vao,5 hónap 27 nap és babázok :)
Bár,ha hétfőn már 33 mm BPD-t mért a doki ami betöltött 15.nek felel meg,vszinű előbb :)

evilany

Sziasztok!
Most kaptam az sms-t hogy megvan a kombinált tezstem eredménye.Kinyomtattam.

PAPPA-A szint: 1690.00 miu/L 0.81 MoM
Szabad ß-hcg szint: 17.00 Ng/ml 0.53 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT) 1.80 mm 1.20 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: Negatív
Kozkázat a Down -kór előfordulására: 1:15 000
Kockázat a 18-as triszómia(Edwards-kór) előfordulására: 1:49 000

Ezek jó értékek?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kriszti!
Tökéletes értékek, nyugi!!!
nekem a Down 1:2500, Edwards 1:50000, és az enyém is negatív (amúgy 1:250 -től kell figyelni!)

Szóval minden oké Kismami! :-)

szilvás76

Jó reggelt!

Vanilla, JOBBULÁST!!!

Nálunk reggelre vagy 6 cm hó volt. :( Férjem ment is takarítani reggel. :)

Tegnap beszéltem a HR-rel. Jeleztem nekik, hogy május végéig szeretnék dolgozni.
Szerencsére ki lehet venni a teljes idei évi szabimat, az jó mert most 23 nap, de tuti veszek ki még, tehát talán a június megoldva (kb. teljes fizu). Aztán van a 15 nap betegszabi és utána táppénz. A gyerek születésekor meg úgye TGYÁS.
Sajnos a Cafetéria dolog viszont nem biztos, hogy meglesz még júliusban is, mivel 30 nap táppénz után nem kapok semmit. De ez van.
Ja és kérdeztem, hogy mennyit fogok majd kapni TGYÁS stb. Mondta, hogy fogalma sincs, mivel új jogszabály van majd megnézik és jelentkeznek. :? De legalább ők intéznek majd mindent, kivéve a családi pótlék és az egyszeri 70e Ft-os támogatást.

woody

Szilvi!
Köszönöm szépen!!!!
:D
Most már szinte 100%ig nyugis vagyok :)
Eltekintve más problémáktól :(
De minden O.K. :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, szuper értékek! :D :D :D

woody

Sziasztok!

Szilvi itt nem esett csak 2cm. Remélem már nem is fog esni. Elég volt már. Tavaszt szeretnék én is, mint Tünde....meg gondolom, mint mindenki.

Köszönöm, igyekszem gyógyulni, bár éjjel alig kaptam levegőt.

Vanilla jobbulást neked is.

Most nem reagálnék arra amit írtatok, mert munkám van, csak pihenésképp néztem be. remélem a délutánom lazább lesz majd és tudok jönni. De azért fél szemem itt lesz. :lol:

Ircsi a kórház: Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet. :)

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?