Új privát üzeneted érkezett!

Tünde őt nem ismerem.
Jah,csak gondoltam hallottad (csaj) borzasztó lehet...egyedül voltál?

Panka is csinál majd UH-t? Akkor talán láthatod is a babát mert a klinikán olyan kedvesek hogy jól elfordítják a monitort h.ne láss semmit :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

nem, most nem kérek uh-ot a Pankánál... :? de én annyira nyújtogattam a nyakam az uh-on, hogy odafordította a monitort (ez kedves volt)... viszont annyira gyorsan csinálta (minden mérésnél kimerevítette a képet), hogy még annyit se láttam, hogy mozog-e... mindegy, azt láttam, hogy ott van!!! :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Igen ez az én se láttam mozogni épp ezért nyugodtam meg tegnap hogy bizony rúgdos a lelkem :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Valaki írja le létszi a közös honlap címét.
Köszike

Kép
Kép
schopin

Schopin, privi ment!

maccs01

Évi! Köszi! Kép Kép

maccs01

Tünde, Gratulálok a szép uh-eredményekhez!
Szegény lány, nem lennék a helyében... lehet, hogy már voltam...

Woody, akartam már írni, hogy nagyon örülök a mamanaciknak, sikerült találnod szépeket. Lehet, hogy törzsvásárló leszel :)

maccs01

Schopin, szép a kisgyerkőc, nagyon örülök, hogy veletek is minden rendben!

maccs01

Csillag!
Őszinte részvétem!

maccs01

[quote="xtina75"] írta:xtina75tváltott a vonalzóm... pedig nincs is piri :(

...de már itt az ideje!!! Szólj Neki, ez lesz az utolsó dobása :):):)!

maccs01

Woody, tök jó lesz a 4D, szép ajándék Magatoknak! (meg nekünk is:))

Barbcsi, májusi esküvő, de jó! Gratulálok! Biztos szépek lesznek a gyűrűk és egyediek.
A mienk a sima karika :)

maccs01

Köszi a hozzászólásokat, most megnyugodtam kicsit! :)

Évi tényleg elkerülte a figyelmemet a kérdésed :) bocsi....
Nyugodtan befestheted! :)

Alig jut időm valamire is, ezért írok csak ritkán....
Kicsit besűrüsödött a program ebben a hónapban, győzöm utolérni magam! :)
Minden este lefekvés elött azért elolvasom, hogy mi történt veletek! :)

Egy kép a Bébibogyóról! :)
Kép Kép :D

Akkora a teste, mint a feje.... :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jah, amikor mozgott keze is volt, de ezen nem látszik.... :S :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Maccs! Igazából a mién olyan lesz, hogy arany a gyűrű, és egyik oldalról 3, másik oldalról 3 fehér arany csík van benne, és az enyémben a 3-3 csík között középen lesz egy átlátszó (fehér) színű brillkő. Az eljegyzési gyűrűm olyan, hogy félig arany, félig fehérarany és ahol a kettő találkozik, ott van szintén egy fehér, brillkő. De majd teszek fel róla képet. :wink: Nem valami jól írtam le. :?

Ircsi! Persze, hogy teszek fel képeket majd! :wink: Viszont lenne hozzád egy kérdésem, remélem tudsz nekem segíteni. :roll: Pénteken voltam vérvételen, tesztreggeli utáni vércukor volt, a 40g-os glükózos (vagyis 1 db zsemle, 2 dl tej). Előtte 1 órával kellett volna ezt megennem-innom, de ha jól emlékszem, 3/4 órával előtte történt kb. És tegnap mentünk az eredményért, amin (csak az erre vonatkozó részt írom ide) ez állt:
Klinikai kémia
Glukóz: eredmény: 6,9 mmol/l
ref. tartomány: 4.1-5.9
Vagyis magas lett... Viszont a vizeletemben a glukóz normális, és én azt olvastam, hogy terhességi cukorbetegség esetén a vizeletben is jelenik meg glukóz... De azt is olvastam, ha 7 mmol/l értéket eléri vagy meghaladja, illetve ha magasabb a referencia értékeknél, akkor további vizsgálatok szükségesek. (OGTT)
De a családunkban senkinél nem fordult elő cukorbetegség, nekem se volt soha, mindig jó volt az értéke, úgyhogy most egy picit megijedtem. Nyugtass meg, és mondd el nekem, hogy akkor most magas ez az érték és aggódnom kell vagy nincs semmi baj? Mert mire legközelebb megyek dokihoz, megőrülök, ha nem tudom meg, mi van.

Előre is köszönöm szépen! :roll: :oops:

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok!

megérkeztem! minden rendben! :) :D :D :D :D :D

Panka augusztus 1-től 23-ig nem lesz, de van helyettese, akivel át szokták venni ilyen esetben egymás betegeit, és az a doki pont a B terv lett volna!!! szóval a helyzet így remek! ha pont akkor jön a baba, amikor a Panka nem lesz, akkor a Halvax fogja levezetni a szülést! :lol: :lol: :lol:

egyébként nem kellett rákérdeznem, hogy mi lesz augusztusban...mondta magától... :lol: :lol: :lol:

most nagyon örülök és megnyugodtam!

Kép
gtunde75

Barbcsi
Evés utáni eredménynek ez a 6,9 elfogadható!!!! A megadott referencia-tartomány az éhgyomrira vonatkozik.
Vizeletben akkor jelenik meg a cukor, ha huzamosabb időn keresztül magas a vércukorszint.
Éhgyomri vércukrot nem néztek????

A szénhidrát anyagcserezavartól mentes ember esetében a vércukor éhgyomorra, illetve étkezések előtt: 4,5-6 mmol/l, étkezések után egy- másfél órával 6-7,5 mmol/l, a vizelet pedig cukormentes, tehát minden rendben van.
Az ideálisan kezelt cukorbetegeknél a vércukor (legalább az esetek 70 százalékában) éhgyomorra, illetve étkezések előtt: 4-7 mmol/l, étkezések után egy- másfél órával 6-9 mmol/l, a vizelet cukormentes, illetve 20 mmol/l alatti a cukortartalma.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi Ircsi a választ! Nem néztek éhgyomri vércukrot, ezek szerint kellett volna? :oops: :( Köszönöm, hogy megnyugtattál! :) :roll:
24. héten van az oGTT, amit minden terhes nőnél elvégeznek (ha jól tudom), az először éhgyomorra veszik le a vért, utána a vízben oldott 75 g glukózt kell meginni, és rá 2 órára még egyszer van vérvétel. Ezért gondolom, hogy most éhgyomrit nem néztek vagy nem tudom... Sajnos nem vagyok orvos. :(

Kép

Kép
barbcsi

Tünde,akkor ez még egy jó hír! Örülök neki.
Csak én szülök a Megyeiben? :roll: begyertek ám hozzám :lol:

Clarika köszi a választ

evilany

Barbcsi
ha az éhgyomri vércukor magas, akkor már nem lehet megcsinálni a terheléses vizsgálatot!
Egy a lényeg... az az étkezés utáni 6,9-es érték nem rossz!

(Ilyen vércukorral én simán műtőasztalra engedem a betegeket, akár mellkas-, vagy nagy hasi műtétről is van szó :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,mi újság a magzatmozgásokkal?Érezted azóta is?
Nekem sokat feszül fáj a pocim alul szerintem tágíthatja a világát...

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Levettem a vonalzómat, mert valszeg nem jó, nem állítottam be az időzónát, és délután már a köv napot mutatta. Ma van a 29. napom, és holnap kell megjönnie. (15. napon volt PÉ) Csuriban van az ujjam, hogy holnap megjöjjön :P

Kép
xtina75

Hajrá, xtina, főleg, ha ilyen "pontos" szokott lenni!

Schopin, Clárika, Tünde - szuper, hogy minden rendben az uh-vizsgálatokon!

Évi, raktam ám föl képet a gmailre. Ide nem akartam annyira kitenni, meg vacakolni se volt időm a kicsinyítéssel, így is tök késésben voltam egész délután...alig találtam olyan fölsőt, amiben normálisan nézek ki és kitehetem itthonról a lábam.
Vagy töltött galamb vagy zsák-feeling. Ez a két véglet volt jellemző :x

bekri

Köszönjük az Adri-köszöntéseket, lányok! :D

Illetve köszönöm a gerinchülyeségemmel kapcsolatos megnyugtatást is, most még egyszer megtapiztam a hátam, és tuti, hogy nem olyan magasan szúrtak, valószínűleg valami egész más. Végülis semmi gondot nem okoz.

Maccs, nagyon hasonló az én altatási taktikám is - csak nem szoktam kivenni már az ágyból, és néha bejön, néha nem. Majd biztos jobb lesz idővel megint, végülis hat hetes kora óta átaludta az éjszakát, úgyhogy az alapvető képessége megvan rá.

Ja, gyerekruhák... sajnos a legtöbb helyen vagy rózsaszín kisvirágos, vagy kék kisautós ruhát árulnak babának...

Csillag, nagyon sajnálom.

KépKép

KépKép
stelly

Adrinak

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.02.10 06:50-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag, fogadd részvétem.

Ircsi, te milyen orvos vagy?

babaimádó
Kép
babaimado

Babaimi
Aneszt-intenzives szakorvos vagyok :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt, kismamik és pompomlányok!

MEGJÖTT! Mágikus dátumon, 2010.02.10. Remélem, 40 hétig fogom ezt a dátumot emlegetni! :)

Kép
xtina75

Tina
Drukkolok nagyon!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi Ircsi!

Kép
xtina75

Sziasztok!
Elaludtunk, gyerek lekéste a tornaórát :) Kép

Tinabébi! Ez aztán a kiszámítható ciklus! Szép! JÓ jel! (Klassz a centi :)) 2 hét múlva húzz bele Darling! Kép

maccs01

jó reggelt!!!

Mindenekelőtt HAJRÁ POMPOMLÁNYOK!!!! Juhhhhé!

szilvás76

Sziasztok!

Tina: Kép

Csillag őszinte részvétem!

Barbi gratulálok!

Tünde örülök, hogy minden rendben van.

Schopin édes a baba.

Éjjel fel kellett kelnem vizesruhát kötni a nyakamra mert rettenetesen fáj a torkom. Persze a fejem is. Nem került el a nátha. Jó lett volna ma otthon maradni, de ez a hét iszonyatosan zűrös.

Szilvi ma reggel ismételten ki tudtam hányni a semmit :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királylány 2010.02.10 09:38-kor.

királylány

Tina, ez jól hangzik! Hajrá babásodás! Drukk!!!!

babaimádó
Kép
babaimado

Dia.

Ezen a takonykóron mentem végig kb 4 héten keresztül (amit Nektek is volt szerencsétek végigasszisztálni). Még mindig nem tökéletes, de már csak elenyésző tünetem van. A torkomat még én is bekötöm éjszakára. :-(

Szóval lázam nem volt, de MINDEN MÁS igen ... :-(

Kitartás. Bioparox orrba és torokba nagyon hatásos. Mondjuk én többször öklendeztem tőle, nem bírom az ízét, de az arcüregem és a fülem szempontjából jó volt...

szilvás76

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Szilvi ma reggel ismételten ki tudtam hányni a semmit :?[/color]

Én a tejeskávém után betolok egy fél vajaskenyeret, és akkor jó. Nem sokat, csak éppen ne legyen üres a gyomrom, akkor nem jön a hányinger, napközben meg amúgysem szokott....

Ma reggel megspékeltem egy kis lilahagymával. Most meg rágózom ezerrel.

Kolleganőm is nagy hagymás, adtam neki is, így talán nem rohan ki a világból, hiszen ő is hagymaszagú :-)

szilvás76

Szilvi tudom, hogy keresztülmentél ezen. Én most mindentől öklendezem. Iszom a meleg teát, eszem a mézet. Már ezektől is rosszul vagyok. Mindjárt keresek egy csendes sarkot és lefekszem :lol:

Hagyma: :lol: én most nem nagyon bírom csak módjával

királylány

Azt mondta a dokim, ha "bántja" a gyomromat a hagyma, tegyem a fagyasztóba egy kicsit (felszeletelve)
Nem kell csonttá fagyasztani, de ettől nem ég a gyomrod, a vitaminok meg benne vannak így is...

Takarózz be egy két rucival. :-)
Anyukád majd néz egy jó nagyot!
:wink: :D

szilvás76

Dia, jobbulást!
Az én párom is takonykóros, megkértem, hogy egy hét alatt gyógyuljon meg, mert dolgunk van :) Ápolom már 3 hete, tudjátok milyenek tudnak lenni a pasik... Na ő ilyenkor még olyanabb. A nagy macsó :D

Jó ez a Kép

Kép
xtina75

Kép

szilvás76

hoppá. na szóval ezt szerettem volna tegnap Adrinak küldeni. :-)
Csak sikerült... :lol:

szilvás76

Tina köszi. Párodnak szintén jobbulást. Na nekünk két betegség között jött össze a baba. Először én voltam beteg, utána apa. Még antibigyót is szedtünk mind a ketten....
Egy pasinál csak egy rosszabb van: a beteg pasi :lol:

Szilvi tuti nézne :shock: Most vasalok, jól ki is melegszem tőle. Most kisütött a napocska, ettől kicsit jobb a kedvem.
Néztem tegnap az időjárás jelentést. felénk nem jósolt jelentős havazást. át remélem igaza lesz.

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigoNéztem tegnap az időjárás jelentést. felénk nem jósolt jelentős havazást. át remélem igaza lesz.[/color]

Csak havat neeeeeeeeeeeeeeeeee! Remélem, igazad lesz! :-)

szilvás76

Szilvi nagyon remélem, hogy már nem esik max. csak novemberben. Most itt süt a nap és jókedvem is lehetne, ha a két sógornőmből nem lenne hülye mind a kettő. Enyhén fogalmaztam :?
Isten bizony a gyerekemet nem állatkertbe fogom hordani, hanem megmutatom neki mind a kettőt. :twisted:

királylány

Raktam be a g-mailbe pár képet. Találtam őket, nyári fotók. Olyan jól éreztük magunkat! :-) Ez volt az első "komolyabb" nyaralásunk hármasban... :wink: :lol:

szilvás76

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Tina Na nekünk két betegség között jött össze a baba. Először én voltam beteg, utána apa. [/color]

2006-ban tartottam egy miskolci csajszival a kapcsolatot, egy fórumon ismerkedtünk össze, csak a fórum feloszlott.
Na az a lényag, hogy ő is egy takonykór közepén esett teherbe, úgy hogy láza is volt (nem túl magas)

Szóval lehet, hogy a picit megroggyant immunrendszer néha még segíthet is... :-)
De sztem nem kizáró ok a "próbálkozásra"!

Úgyhogy HAJRÁ Pompomlányok! :lol: Úgy szurkolok mindenkinek!!!!

szilvás76

lehet csoda történt...nekem már közel 1 éve nem volt norális peteérésem,legalábbis sztem,nem volt jele meg semmi,szoval sztem nem volt.az egyik nagyon rendes babanetes anyuka küldött nekem egy ovulácios mikroszkopot és mindennap ellenőriztem h van e valami,hát nem volt,legalábbis a mikroszkp semmit nem jelzett,csak a sima ábra volt rajta ami nem pé jelent.de már tegnap is láttam rajta ilyen páfrányra hasonlitó valamit,de nem tudlajdonitottam neki nagy ügyet mert azt sem tudtam pé-kor mit kell látni,aztán utánna olvastam a dolognak és nagyjábol rájöttem mit is kellene látnom.ma pedig határozottan páfárnyos lett,a derekam is nagyon fáj,görcsölgetek,meg észrevettem egy kis pé-re utaló nyákot is,ami nekem már rég nem volt,persze ez sem annyi mint régen szokott lenni,de valamit jelzett a testem amit most nem tudok mire vélni.

szerintetek?

bár nem élem bele magam,de nagy valószinűdéggel pém van.13.napon vagyok,most számoltam gyors utánna.
ja és 37fokos a hőm,ami elég soknak számit sztem..

KépKép
bettike83

sziasztok!

vagyogatok én is... sajnos nincs sok időm mostanában, ezért is vagyok ritkábban! megint nem tudtam mindent átolvasni, néha úgy mennek az oldalak, hogy csak lesek, néha meg csak cammog a topik! na, én ezt a cammogósat tudom követni! :)

Tina, gratula mensihez, na meg Maccs, Neked is! (nekem még mindig sehol... :()

Tina, nektek hajrá hajrá ebben a hónapban! jujj, de izgalmas! :)

örülök, hogy mindenki szuper eredményeket kap az uh-kon! tök jó! a másik izgis a lassan aktuális afp lesz!

betegeskedőknek továbbra is jobbulást! mi szerencsére jól vagyunk, remélem, hogy nem is leszünk betegek, mert jövő héten mennénk oltásra... az utolsó kötelező, a 18 hónapos! aztán 6 éves koráig nyugi. illetve még a bárányhimlősön gondolkozom... nem tudom, hogy mennyire van értelme!? gyakorló anyucik!? nektek mi a véleményetek?

ja, és akartam még mondani, hogy az auchan-ban vannak kismama derékmelegítők, meg csomó kismamás cucc, csakúgy, mint a cora-ban is! ha tehetitek lessétek meg a katalógusokat! ;) már, ha van a közelben... :roll:

Adrinak utólag is boldog szülinapot!!!

sophie27

Bettike, ez jól hangzik! ;) örülnék, ha PÉ-d lenne! de ezek a tünetek nagyon ígéretesek! gratula hozzá! akkor most kellene talán megtámadni apát...

(amúgy másik fórumon kiderült az is, hogy a lányok általában PÉ előtt 3 nappal készültek! ;))

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?