Új privát üzeneted érkezett!

Ronci, nálunk meg még soha nem volt a védőnő, de nem is jelezte, hogy szeretne jönni...gondolom majd azért legalább egyszer a születés után csak eljön, többször biztos nem fog.

Nóri, Hannibál ébredése :D :D

Fülbevaló: mi 10 hónapos korában rakattunk neki. Egyáltalán nem sírt, nekem úgy tünt abszolút nem fájt neki sem a művelet, sem utána. Annyi volt a nehézség, hogy nagyon mozgatta a fejét és igy nehezebb volt a fülbelövést végezni. Újszülöttnél ezért ez könnyebb.

Erusverussal mi lehet...
lara

Légzésfigyu: nincs középen a lap, nem teljesen sík a kiságy alja (rácsos, vagy ilyesmi) elmászik a baba a nagy ágyban, rossz az érzékenysége: 3-as alatt van)
ezek a leggyakrabban előforduló problémák
Vendég

Nóri, rácsos a kiságy alja, ezt tudnám max orvosolni mondjuk egy furnérlappal. 2-esnél is beriasztott. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ktc, remelem jobban vagytok mar!

Lehetseges joslo fajasok nelkul szulni? Marmint nekem alig-alig vannak. Ami meg van nagy ritkan az meg nem nagyon fajdalmas, csak ugy fajogat. Elotejem sincs. Remelem ez nem azt jelzi, hogy meg hetekig benn szeretne maradni a gyermek. Jovo het kedden inditanak ha addig semmi sem tortenik. Bocs, nem akarok nyavalyogni, de eleg nagy szivas a tulhordas... Marmint 9 honapon kersztul vartam a Februar 6-at, de a szules (gyermek reszerol) erdeklodes hianyaban elmaradt...

Itt egyebekent teljesen maskepp allnak a szoptatashoz, nagyon tamogatjak. Voltam is egy szoptatassal foglalkozo eloadason, amit a korhazban tartottak. Nagyon hasznos tanacsokal lattak el minket, es szules utan ha gond lenne, meg hazhoz is kijon egy szoptatasi tanacsado.

Kép

Kép
editmk

Edit, az elsővel nekem sem volt jóslóm, legalábbis nem igazán éreztem. Azt olvastam, hogy jellemzőbb, hogy a többedik terhesek érzik ezeket.
Az előtej megléte meg tökmindegy, nem jelez előre semmit ha van, ha nincs.
Tudom milyen érzés neked, én 8 napot húztam rá először, teljes kétségbeesésben voltam...de végül csak kijött.
lara

Üdv csajok!!

Tudom már rég voltam itt bocsika érte!!

Na most már sok febrárinak már meg van a baba és sokaknak nem sokára meg lesz!!!

Hát nekem nem igazán akar ki jönni bár még van ideje, most szombatra vagyok kiirva!!! Már régóta messzes a lepény de hálisten áramlás van baba hízik 1000-el most vagyok 39 hetes és 3 napos és 3,5 kiló, remélem nem fogok 4 kilónál nagyobb gyereket szülni de hát ki tudja:)

Ahogy meg van a baba és haza jöttünk írok tapasztalatokkal és képeket is teszek majd be!!!

Üdv mindenkinek!! Akinek még hátra van annak fájdalom mentes szülést kívánok!!!!!!!!!!!!!!!:):)

Kép

Kép
zsuzs24

Csilla!

2-es az 3 alatt van!!!! 3-as FÖLÖTT legyen. Minél magasabb az érzékenység, annál kisebb mozdulatra reagál. Ezek a kismadarak még nem nyomják a lapot olyan erővel, hogy megérezze az apró levegővételt!
Vendég

Sziasztok
Én is gondoltam, már a tápszer allergiára...
De annak ilyesmi tünetei lehetnek?
Ja most néztem, hogy a kis pofiján ilyen kis piros pötyik vannak.
(mint az allergiásoknak, kérdés attol van-e)
Ja fülcsit mi is kaptunk....:)
APÁTOL!!!
Gyönyörű, hasonló, mint a Lucáé, de nem mertem még berakatni, olyan nagynak tűnik....
De mondjuk még nekünk is séta tilalom van..
2 hét és utána mehetünk azt mondta a doki néni

Kép
bettike830

Mi kölcsönözzük a légzés figyut, honnan látom az érzékenységet??
Én agybajt kapok tőle, a miénk állandóan visít.......

Kép
bettike830

csuppancs: nekünk azt mondták a koraszülöttön, hogy 5-ösre kell állítani az érzékenységét, mert ha kevésbé érzékeny, akkor a kicsit felületesebb légzést nem érzi és akkor beriaszt.

vicky: korás orovsnő mondta, hogy őket még 25 fokon kell tartani, hogy csak a növekedésre legyen a babák energiája, nem pedig a hőtermelésre.

edit: persze, hogy lehet! Egyik gyerekkel se volt fájás, és úgy tágultam ki. Gép bizonyította, hogy volt fájás, csak én semmit se éreztem. Lehet hogy neked is nagy a fájdalomküszöböd.

fülbevaló: lehet hogy van benne valami, mert Szandinak másfél évesen lövettük, és annyira megijedt a hangjától, hogy egészen kb 1 hónapig nem volt hajlandó kicseréltetni a bébi fülbevalóját
stephie

Nóri, Lara! köszi a fülcsis válaszokat! hogy egyszerre mennyi minden kezd el foglalkoztatni, hogy már itt van tényleg a nyakunkon minden! most jutott eszembe,hogy még fülcsije sincs és hogy eddig még nem is gondoltam rá! érdekes!
Lara! egyszer muszály kimennie a védőnőnek! az első munkanapon miután haza mentetek! több nem tudom, hogy kötelező-e, de az az egy igen..ugyhogy menni fog.. :lol:
Azért is gondoltam, hogy hozzánk is elég lenne ha akkor jönne mikor megszületett, mert: 1: közben a cuccain nem lesz változás
2: az az 1hét ide-vagy oda nem mindegy???ha eddig már nem jött.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ronci 2010.02.09 13:25-kor.

Kép
Kép
ronci

Csajok! Az normális, hogy nekem egyre kevesebb a folyásom? :oops: Régebben volt olyan nap, hogy 3x is kellett cserélni, most 1, max 2-vel simán elvagyok. Ez ugye nem baj?

A másik dolog, hogy 2 napja lejjebb ment a pocakom egy nagyon picit, csak annyival, hogy a cicim már nem fekszik föl rá és mégis olyan nagyon sok a savam, hogy csak úgy kapkodom a Rennie-t :shock: Utálom a gyomorsavat :x

Editmk! Én is ettől félek, mármint a túlhordástól. Azért is mondogatom most is magamnak, hogy márciusi lesz a baba, hogy ha eljön a 27-e akkor ne érjen csalódás. Ha meg hamarabb dönt úgy a királyfi, hogy kibújik az csak jó :lol:

Katica! Most érkezett meg a meglepi! :lol: Hát nagyon nagyon szépen köszönöm, tisztára elérzékenyültem mikor megláttam :roll: Mégegyszer köszönöm :wink:

bellerreni
Eger

Edit, tökre együtt érzek, én is attól félek, mint Reni, hogy az érdeklődés a gyerek részéről a születésre elmarad 23-án :)

Idáig kotyvasztottam a konyhában, meg mosogattam, főzőlapot súroltam, leszakad a hátam ettől a kis álldigálástól...

Minden kész az ebédre, csak nem vagyok éhes :)

boruska

Reni!

Nekem szülés előtti héten csökkent a folyás és nőtt a sav! :lol:
Vendég

Bea:
Teszteltünk:
Nagy Fal kínai étterem a maglódi osanban - tök jó! Egész jól főznek! Lili olyan fickándozást tartott a közepesen csípős kaja és a csípős káposzta után, hogy csak na! De most abbahagyta. :) És azért menet közben volt néhány jósló is...

Zsemle:
ha nincs kenyérsütő, meddig kelesszem?

Barbi:
én úgy tudom, nincs sok köze a későbbi tejmennyiséghez az előtejnek

Fülbevaló:
én még nem szeretnék. Majd ha Lili szeretne, akkor kap. Én anno csak akkor kaphattam, ha már magam tudtam kezelni (13 éves voltam). Persze utána elkapott a gépszíj, és az egyik fülemben 4, a másikban 2 luk volt. Aztán egy-egy mindkettőben benőtt, így most 3+1 likam van - a fülemben! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nóri: Nálunk a védőnő szúrja és ő ezt mondta. Mégis csak csináltassam meg neki a 4 hetes vizsgálatkor? Ne várjunk 6 hónapos korig? Nálunk az én fülbevalómat fogja Barbus hordani. Tegnap előtt mértük babucit, akkor volt 2680 gr. Nekem első utam a közjegyzőhöz vezetett. :) Köszönjük meg szépen a rendszernek. De a friss levegő nekem is jól esett, csak nagyon aggódtam a gyerek miatt. Ebben az "anyuka pihen-baba nyugodt" dologban lehet valami, mert Barbus is elég nyugodt gyerek és már a kórházban is az volt. Csak egyszer sírt sokat, mikor éhes volt.

edit: Nekem semmi fájásom nem volt és mégis 3 ujjnyi méhszájjal mentem szülni.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri! Akkor most azt mondom, hogy a próféta szóljon belőled :lol: Fájogat a hasam is :? Úgyhogy megyek visszafekszem. :oops: Ma még ki sem keltem az ágyból csak titeket olvasni, olyan szégyenletesen lusta vagyok, de arra gyúrok, hogy ne legyen sírós a babám :wink:

bellerreni
Eger

Képzeljétek a babanet a 38. heti leírás helyett a 39. hetit küldte nekem :roll: Lehet ő tud valamit amit én nem? :lol:

bellerreni
Eger

Zuzmoo: ne morogj. Nekem is vissza kell fizetnem. Erre írtam egy bájos levelet a nagyfőnöknek, hogy most született meg a kisfiam, és hát ő is tudja, hogy ez milyen helyzet meg minden, szal adjon részletfizetést. Azzal is húztam az időt, mire feladtam postára, ott megkapták, válaszoltak stb. És aztán természetesen engedélyezték a részletfizetést. Mondhatjuk úgy is, hogy kamatmentes kölcsönt ad a céged. Így már jobban hangzik?

Igen a tápot nehezebb megemészteni, ergo attól hasfájós lehet. Sőt a cumival több levegőt is eszik.

Vérzés: 2 napja vége. hm de a végén olyan furi volt átlátszó folyadék ami a szagot adta. Azt mondták normális, ez a sebváladék.

Reni: nekem egyáltalán nem volt folyásom. Úgyhogy szerintem normális.

zarja

Na, a mai gyerekcsalogatóm megvolt:
- voltunk ugye kínait enni, csípős kaját,
- felmásztam a tetőtérbe a bazi magas lépcsőfokokon,
- lecipeltem a kiskádat, amit a poén kedvéért megtöltöttem egy adag könyvvel (amiket fent szellőztettünk, miután elhoztam anyámék dohányos lakásából,
- kimostam a kiskádat kívül-belül.

És bízom benne, hogy Lili ért a „szóból”.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok,
látom különösebben senki nem hiányol minket :D , de gondoltam azért bejelentkezem. A tegnapi fittségemből estére nem maradt egy fikarcnyi sem, olyan rosszul voltam megint, hogy csak na. Bár most az erős görcsök helyett csak egy iszonyat hányinger-szédülés-fejfájás-pici fájdogálások koktél volt a jussom. De reggelre elmúlt. Mi a túró lehet ez??

Beát rettenetesen irigylem a mérhetlen aktivitásáért!! KOra reggel zsömlét sütni...

Kakti, de jó Neked, hogy ilyeneket kirándultok!!

dalika

Dalika! Hányinger pici fájás nekem is szokott lenni, de én inkább a savra fogom, legalábbis én azt hiszem inkább attól van, mint a szülés közeledtétől. :roll:

bellerreni
Eger

Szellőztünk egy pár percet. Barbus utálta, legalábbis az öltözködést. De idesüt a napocska és így nincs olyan nagyon hideg. Csak ráadtam két kis sapkát, kis kesztyűt és az overálját. Remélem azért majd megszereti. Most nézem a tv-t és hármas ikrek vannak benne. Nem semmi lehet ennyi gyereket ellátni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, ezen én is mindig elgondolkodom, hogy hogyan csináljak akik többes ikreket szülnek :shock: Gondolj bele nyolc gyereket ellátni egyszerre! Szerintem fizikai képtelenség... Nekem sokszor egy is sok :D

Nem tudom Reni, mert nekem savam most nincs már egy ideje. Na mindegy. Egyébként le a kalappal előtted! Nekem csak néha volt savam, de teljesen kész voltam tőle! Utálatos egy dolog!

Köv kérdésem azoknak szól, akik még egyben vannak: lehetséges, hogy ezek az utolsó napok lassabban telnek, mint az összes eddigi hónap? :roll:

Sütni kéne valamit, de nincs kedvem. Pedig sógornőmék jönnek vacsira.

dalika

dalika: A másik fórumomban most majdnem velem egyszerre szült egy csaj 3 kislányt. Tudod a meddőségis kezeléseknél előfordul. Nem tudom hogy látnám el őket. Nekünk is két petezsák volt még 8 hetesen, de a másik felszívódott, mert nem volt már benne a baba. Utólag azért nem bántam az én méhszájammal, hogy csak egy baba maradt. Lehet hogy csak sokkal nehezebben tudtam volna kihordani kettőt. És most ellátni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki Nem akarlak elkeseríteni, de a babák zöme utál öltözni. Különösen a sapkát nem állhatják. De várj csak egy pár évet, amikor mindenféle göncöt magára húz a kis nő :lol: !
pammut

Csuppancs Üdv közöttünk kórházi váltótársam!
pammut

pammut: Én is mondtam már neki, hogy majd én is így fogok ordítani, mikor a nagynénikéjével öltözködnek majd. Meg mennek plazázni. :D
vicky79
Budapest III. kerület

dalika, az utolsó hetek ÖRÖKKÉ tartanak :) és ez hivatalos :)

ma én is nyugodt anyukát játszom, meg próbálom a hátralévő időben, hátha át tudom verni a gyereket, és nyugis baba lesz :D

boruska

Éjszakai bagoly jelentkezik. Szinte semmit nem aludtam az éjjel. :? Ma megjártam a CTG-t meg az UH-t, uh-n azt mondták, nagyon lent van a feje, alig tudják mérni. Így dokim megvizsgált, nekem egyáltalán nem fájt. Méhnyak kissé megrövidült, de méhszáj zárt (nem is nagyon érte el a doki), és a feje kimozdítható. Péntekre újabb CTG és vizsgálat van előirányozva. Jóslóknak örülünk, ezt mondta a dokim. Viszont zárt méhszájjal szóba sem jön az indítás, így várunk. Most nem is baj, nem vagyok még jól. Boriról ne is beszéljünk. Délelőtt kiakasztotta az apját, nem lehetett vele bírni, még a gyerekorvoshoz is elvitte, mert nagyon megijedt. Amikor hazaértem, akkor feküdtek le, de persze hiába volt hót fáradt a gyerek, nem akart aludni. Odafeküdtem melléjük, bevackolódott hozzám, s még javában fennhangon meséltük egymásnak apával, hogy mi volt, erre hallom, egyenletesen szuszog. Anyahiány, de ijesztő a mérete.
Ja, még annyit, hogy a kórházban a gyerekorvosok már kérdezgették a dokim, hogy mi van Bori-hugival, jön-e már? Tök jó, hogy számítanak rá és várják! Uh-n súlytipp: bő 3 kg. 8) :shock:
ktc

Igen igen igen! Örökkévalóságok az utolsó napok!

Képzeljétek, meglepett ma a nagymamám Kazincbarcikáról. Mindig szokta mondani, ha jön, de most csak kaptam egy sms-t délelőtt, hogy már a vonaton ül, és nemsokára itt van. Neki álltunk főzőcskézni, de már el is ment, szegény így is sokára ér haza vonattal. De tök jól esett.
És a barátnőm is bejelentkezett 6ra. Lehet, hogy tudnak valamit amit én nem? Mindenki azért jön, hogy még egyben lásson! :D

Kép
zsizell

Ajajjj Katica! Jól belehúztál a babanövesztésbe! Nem is hitted volna, ugye? :wink:

A dokinkkal hol szoktál beszélni a Máv-ban? Bár holnap ha jól tudom nem ügyel. Csak azért kérdem, ha esetleg rosszabbodott volna a helyzet a méhlepénnyel, akkor én is megkeresném.

Nekem lehet, hogy azért fájt a vizsgálata, mert már nyitva volt a külső méhszáj...de nem tom, ez csak tipp.

Kép
zsizell

Csajok! Nem jó ülni. Ideültem a géphez és fájogat a hasam alja. Amikor feküdtem semmi bajom nem volt. Érdekes...

Jah, mi történt az előbb. Pffff. Itthon általában melegítőben vagyok és mivel nem tudom ráhúzni a hasamra, mert akkor nyomna, a hasam alá van tolva és így az ülepe sem ott van ahol kellene neki lenni. Legugoltam az ásványvízért és egy kb 10 cm-es szakadás keletkezett a melegítőmön :lol: Nagyon sexi :lol: Nemsokára jön az embőc haza addig maradok ebben a vágykeltő melegítőmben :lol:

bellerreni
Eger

Csak gyorsan, mert olyan migrénem van, hogy betojok... :cry:

Juci hívott. Jól vannak, Hannus porszívó, de tej még nuku. Kicsit besárgult, ma kék fény alatt van. A szülésről annyit, hogy nem simult el a méhszáj pereme. 45percen keresztül kitolásban volt. A hasát az ügyeletes doki nyomta, a szülésnő bentről próbálta kiszedni. Az eredmény: vagy vákuum, vagy felvágják. Az utóbbi mellett döntött érthető módon. Aznap felkelni is alig tudott. De a hangja alapján egész jól van. Talán pénteken már jöhetnek is haza!
Vendég

A lányom megevett 70g-ot!!!!! Ez rekord!!!! :lol: :lol:
Vendég

Lányok!
Van valakinek tapasztalata Medel vérnyomásmérővel? Mennyire megbízható?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kínai... megvolt az ebéd, jó csípősre sikeredett... de nem baj, talán eléri célját.
Ráadásként az előbb elsétáltam a Diego-ba gyerekszőnyeget nézni, mert az még nincs, és ez a régi csúnya is, és iszonyatosan szöszölődik, úgyhogy kuka lesz belőle... találtam is egy helyes Micimackósat, úgyhogy ha ember hazajön, elcsalom mevenni.
Már második napja érzem úgy, hogy lent feszül a hasam, a farkcsontom úgy fáj, hogy alig tudok hajolni... remélem ezek már jó jelek... :)

Kakti,
én Medel Mini elektromos mellszívót kaptam kölcsönbe a barátnőmtől, neki nagyon bevállt, remélem nekem is be fog.

fülbevaló.
Nálunk az a szokás, hogy a keresztszülő veszi meg a keresztelőre, de anyám beelőzött, már meg is vette Kittinek a fülcsijét, pont olyan, mint Lucusé, csak kicsit kisebb ha jól látom...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nálunk is az a szokás, hogy a keresztszülő veszi meg a fülit bár nálunk nem lesz rá szükség :lol:

bellerreni
Eger

Reni!

Most még nem lesz rá szükség! Később meg az utód elintézi magának :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Barbi!
Az nem Medela? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, köszi. Gyagya vagyok. Nemtom miért gondoltam hogy az 5ös az érzékenyebb. :oops:

Pammut, köszi az üdvözlést. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Érzékenyebb, pont ettől jobb :)

Nóri: hűűűha, nagyon ügyes
stephie

Kakti! Hát mondasz valamit :wink: Egyébként én is össze-vissza vagyok lyuggatva, meg a bátyáméknak is van fülijük úgyhogy nem fogok meglepődni rajta, ha a fiam is affinitást érez a piercingek iránt :lol:

Csajok! A baba fejének beilleszkedéstől fájhatnak a nyílásaim? :oops: Inkább a hátsó fáj :shock: Ha nem attól akkor mitől lehet?

bellerreni
Eger

Jó, most már teljesen bekavarodtam. Beállítom 5ösre és kész. :lol:

Amúgy köszönjük szépen mindenkinek a gratulációkat.

Fogamzásgátlás. Én most megoldattam végleg. Egy nyilatkozatot kellett aláírni apának meg nekem, és kész. Ő öregnek tartja magát, illetve megbeszéltük hogy egy harmadik gyerek nem érné meg hogy földobjam a pacskert. Ott valszleg még durvább lenne a vérnyomás mint az első kettőnél. :roll:

Ja, ma megkaptam tőle hogy visszatért a sárkányarcom. :oops:

Valakinek tejtároló zacsis tippje nincs? Mármint olyanra amit nem aranyáron mérnek.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs: azt nem tudom a patikában mennyiért adják a zacskókat, de a neten ezeket találtam:
http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=1787

http://www.milkybag.hu/
zuzmooo

Lányok!
Hogy lehet kipróbálni egy légzésfigyut gyerek nélkül?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti... deeee bocsi, benéztem

Barbi

KépKép
hbarbi80

Kakti, ráteszed a kezed, illetve elveszed róla.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti! Ha bekapcsolod és a kezeddel elkezded, de tényleg csak nagyon nagyon halványan "nyomkodni" a lapot, de tényleg ne nyomkodás legyen inkább csak hozzá érsz és elengeded, megint és megint elengeded, majd utána nem nyúlsz hozzá akkor a miénk 15 mp múlva csipog. Tesóm így csinálta. :roll:

bellerreni
Eger

OK. Kösz. Kipróbálom. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?