Új privát üzeneted érkezett!

zsizell: Én is nagyon jól aludtam szülés előtti éjszaka.

Mindenki szülni megy? :wink:
vicky79
Budapest III. kerület

Szerintem menjünk együtt lányok! Fogjuk meg egymás kezét, és foglaljuk el valamelyik kórházat :lol:

Kép
zsizell

Sziasztok!!
Hát én nem megyek szülni..nem is vagyok kipihent, meg nem is érzek ráutaló jelet, semmit...
Lara! la. jól ki leszel nyílva, mire szülni mész és 1óra múlva már kapjuk az smst, hogy megszületett a pici! :lol:
Blanka ma 7óta egyfolytában fent vírit, nem alszik..ez is meglepő mostanában!

Kép
Kép
ronci

zsizell! na de melyik kórházat? hogy jó is legyen, meg el is férjünk... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Kakti, én már letettem, hogy lesz valami a napokban. A hétvégére számítok.
Tényleg emléxem, hogy Zarja Zsoltija is írta, hogy Eszter jól kialudta magát a szülés előtti napon. Ha nálam ez bejönne, akkor ma szülés! :D

Eszter, értem már akkor! Próbálod más pozícióban is?

Viki, emléxem én is micsoda nagy dolog volt emberek közé menni a hetek óta tartó szobafogságból, még egy Tesco is egy nagy kirándulásnak számított inger szempontjából, feldobta az egész hetet.
lara

Valaki egyszer küldött egy tájékoztatót, hogy milyen papírokat és hol kell intézni szülés után..nem mentette el valaki? mert én nem tudom hova tettem.. :cry:

Kép
Kép
ronci

Ronci, nem is bánnám, ha már csak a kitolást kellene végigcsinálni a kórházban! :D Csak időben beérjünk.
Az a baj, hogy engem már nem vizsgál doki, csak ha beindul a szülés, mert már nem találkozom velem többet, úgyhogy nem tudom, hogy most hogy állunk...

Nóri, mi újság a kilókkal? Fogadjunk már nem csak minusz 2 kilót mutat a mérleg, hanem már sokkal többet!
lara

ronci: nekem mindegy melyik, csak legyen EDA. A kórházfoglalós demonstrálós táblámon az a felirat lesz, hogy EDA. :lol:

Kép
zsizell

Jó reggelt!

Lara, van az már -4kg is :cry: Áttértem a cukormentes kajára. Na nem szénhidrátmentes. Csak a napi 3nagy kancsó tea, amit benyomtam 3*5kanál cukrot tartalmazott. Most pl semennyit. Csak a kávé 1kk. Majd csak lemegy valahogy... :shock:
Lucával 2kg maradt rajtam. Utána meg csak híztam. Szóval ha most fordítva lesz, az sem nagy baj! :lol:

Felteszek két képet, ha nem gond. Sztetek is hasonlítanak?

Kép
Kép
Vendég

Miért mindig velem történik ilyesmi???!!!! :x Kora reggel jól felidegesítettek! Mivel tavaly még más volt a munkahelyem, a táppénz számításához kell egy hülye nyomtatvány az előző helyről. Már három hete megkértem (akkor egy órát telefonálgattam emiatt), azt mondták kipostázzák. Erre most szól az új munkahelyem, hogy még mindig nem kapták meg, így nem tudnak nekem táppénzt számolni, teljes fizetést fogok kapni, amiből persze majd vissza kell fizetni :evil: Megint rátelefonálok a debreceniekre, erre kiderül, hogy a barmok elküldték ugyan, de rossz címre!!! :x (és ez ilyen kézzel kitöltős, "egy-darab-van-belőle-a-világon" papír) Küldenek egy másolatot, és csak remélhetem, hogy elfogadják Mátészalkán.
Most mi a lóf@szt tudok csinálni?! Majd fizethetek vissza két havi táppénz különbözetet... Ja és persze ez a rohadt fecni kell a TGYÁS számításához is! :x :x :x Olyan nagyon elegem van a világból ilyenkor! Legszívesebben bebújnék az ágyba, fejemre húznám a takarót és lesz@rnék mindent! De sajnos a dolgok nem intéződnek el maguktól.
zuzmooo

Sziasztok!
Mi is itt. Az ejszaka nem volt tul jo, de volt mar ennel rosszabb is. Ejfelig apa volt ugyeletben, aztan eves, 5-ig aludt, aztan en ugyeltem, de egy orat aludt 6-7-ig, eves, azota en fenn vagyok, o bezzeg alszik.
Szoptatas- itt fel voltak haborodva, hogy egyaltalan meg mertem kerdezni, hogy szerintuk miert nem tud szopizni az en babam- pedig a gyerekorvosnak az elso talalkozaskor szep summat adtam a korhazban, es o mondta, hogy barmiben segitenek a noverek. Ja, persze, csak szidtak, hogy miert nem etetem, ha van tejem. De vegul is, akarmennyire tapasztalatlan voltam, rajottem, mi a baj, es igy bimbovedovel tud enni- annyi a szerencse, hogy meg a korhazban kiderult, mi a baj, igy itthon mar nagyjabol minden jol ment, mar csak a fajdalom kene elmuljon... Tenyleg, aki szinten szenved fajo bimbitol, talaltam egy kencet, ami nalam jobban bevalt, mint a garmastan- mondjuk nem sebes a mellem, csak ossze-vissza van repedve es naaagyon faj- Multi-Mam a neve, holland, csak novenyi olajokat tartalmaz es nem kell lemosni, es vegre legalabb ket szoptatas kozott nem egnek annyira.
Vicky- az en babam nem tud elmocorogni, mert a takarot jo szorosan teszem ra. Es minden nap 5 percet setalunk kint a babaval, a haziorvos ezt javasolta.
geri79

Vicky: uh, nagyon rossz lehet, hogy nem tudtok kimozdulni. Mi is félve jöttünk haza ugye kedden, a védőnő másnap meglátogatott, azt mondta, hogy holnaptól tehát szombaton született és csütörtöktől már vigyük ki sétálni először negyed óra, másnap fél óra így egészen az egy óráig. Mondjuk azt is hozzá tette, hogy -5 fok alatt már ne. De mákunk volt, mert akkor szép volt az idő. Őszintén? Nekem is jót tett, nem vagyok már olyan sápadt. Én is elszoktam a levegőtől.

Jaj, ilyet ne írj, mert Zsolti akkor teljesen átveszi az uralmat a nicknevem felett. Csak ő fog írogatni nektek. Eddig még valahogy kordában tudtam tartani, de most már ott tartunk, hogy este 11-kor ébreszt, hogy megszült Molmar. Álmosan felülök az ágyban: aham, gratu, kösz és alvás tovább.

Arra figyelj oda, hogy a táptól többet alszik, nehezebben és lassabban emészthető, mint az anyatej. Ha meg tudod oldani érdemes (a te érdekedben) este tápozni (ha már muszáj) mert akkor te is nyugodtabban és többet tudsz egyhuzamban aludni. Nappal meg az anyatej, mert az úgyis gyorsabban felszívódik. Bár megkóstoltam a tápot és a tejet is, a táp semmilyen ízű, a tej meg édes. Ezért bízom abban, hogy ugyanolyan haspók, mint az apja (bár az előzmények nem erre engednek következtetni), és a finomabb felé fog tendálni, mégha nehezebben is jut hozzá.

Zsizell: hát én most már nagyon bánom, hogy nem a januáriak közé csapódtam, mert akkor úgy lennék, mint itt Boruska, és sokkal de sokkal többet tudnék a kezdeti nehézségekről. Ne bánd, hogy annyit írunk erről, TE sokkal felkészültebb és okosabb leszel, mint én pl. Bár sajnálom, hogy a januáriak átköltöztek zárt topikba. Ja még egy mondat: viszont emberi szempontból nagyon jól érzem magam itt, és ebből a szempontból egyáltalán nem bánom, hogy itt vagyok. Olyanok, mint az utánunk jövők, ott is csak egy vélemény lehetett, nem fogadták el az ember másságát. Ki is vetettek volna onnan. Itt legalább megfér egymás mellett a róka és a nyúl is.

Ááááh, dolgoznom kéne két etetés között, de egyre csak itt lógok.

zarja

Nóri!
Hogy hasonlítanak-e? Mint két tojás! Nagyon cukik! :D

Ronci!
A táblában lévő emiledre elküldök egy paksaméta kitöltendőt - ha kell. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kimenetel: hát Luca két hetesen kint volt. Akkor április volt. Gyönyörű tavaszi idő. 4kg felett volt. Nem volt járvány.

Most akkor sem vinném ki ha fizetnének érte. Nekem a sétaélmény szikrázó napsütésben, nyíló tavaszi virágokkal az igazi. Nem mondom, hogy adiig ki sem tesszük a lábunkat. Valószínű hétvégén menni kell anyámékhoz, mert Lacinak felügyelni kell a villanyszerelést. És vagy itt maradok 2napra 2gyerekkel egyedül, vagy beülünk a kocsiba. De nem viszem közösségbe. Gyerekorvos a lelkemre kötötte, hogy 4kg alatt ne vigyem ki. Mert a hőháztartása még nem jó, annyira meg nincs még szüksége friss levegőre... És valóban, a 25fokos szobában jegesek a mancsai.
Vendég

Ronci: nekem ez van meg:
a címe: Szociális és Munkaügyi Minisztérium: Tájékoztató a gyermekek után járóellátásokról 2009
1265708163.968.pdf

és ezen az oldalon találsz nyomtatványokat:
http://www.allamkincstar.gov.hu/cikk/621
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.02.09 10:45-kor.
zuzmooo

Nóri: nagyon édesek a csajok! Mint két tojás :D
zuzmooo

sziasztok

bea: zsemle receptet kéretik feltenni a másik topikba :)

Nóri: speckó én azt se tudom melyik, melyik :shock: Viszont jól látom, hogy a felső képen kicsit sárgás a kisasszony? Mikorra múlt el?

írni akartam, hogy nem én írtam a szoptanítot, de juci már leírta :)

Tegnap apja is hozta a k@cs@g formáját..... Mivel az én drága uram csőrögére vágyott, nekiálltam két szoptatás között csőrögét gyártani. Ennek az lett a vége, hogy nem volt időm vacsorázni, csak hogy a csőrögével kész legyek, mire Levi felébred. Zuram szépen megcsinálta a gyerekeknek a vacsit és közli, hogy mi majd ráérünk, mert ő nem éhes.. (mondom magamban kaffa) Leülök szoptatni, Levi csócsálja a mellem, alig jön belőle valami, erre az uram bejön egy jó nagy tányér csőrögével meg mellé bolti tejberízs és jóízűen megeszi (nem is volt olyan éhes, mi?) Kérdem tőle, hogy nekem nem csinálnál egy szelet kenyeret, ha már úgyis jóllaktál? Neki nincs kedve, meg most alig bír megmoccanni, úgy televan.... Kép nénikéd :twisted:
Így fogok én legközelebb csőrögét csinálni...

zarja: a bizsergés külön jó :) belövell a tejcsi. Nekem van hogy 2x 3x is csinálja szopi közben. De néha esküszöm olyan mintha harapófogóval szépen csavargatnák a mellbimbóm :lol:

zuzmooo: dokiddal beszéltél?
stephie

már napok óta 3 hetesek vagyunk a vonalzó szerint.... ki érti ezt?
stephie

Jó reggelt!

1 órája keltem :oops: , azóta csak olvaslak vissza benneteket. Jó sokat írtatok.

Nóri! Szerintem is tök egyformák :lol: Ha nem olvastam volna el a hsz-ed akkor azt hinném, hogy Noncsiról tetél fel két képet. :lol:

Én azért sunyítok itt a szopival kapcsolatban, mert szedem az igét mindenkitől, aki már benne van ebben... :lol:

Kíváncsi leszek az újholdra. Szerintem én márciusi anyuka leszek. Most nagyon úgy érzem. :roll:

Bea! Én is akarom a zsömi receptjét. :P

Zarja! Te csak ne akarj sehova menni. Itt a helyed közöttünk, mégha a szopiban nem is tudunk annyit segíteni, de akkor is ide tartozol. És a Zurad is. :lol:

bellerreni
Eger

Kakti!!! várom! és köszi! :lol:

Kép
Kép
ronci

Na, azért a dühöngésem után leírom azt is, hogy milyen jó volt a kicsi fiam az NST-n. Egyébként nagyon kis lusta, de most pont mozgott annyit, amennyi kellett :) (ebben persze lehet hogy segített az előtte elfogyasztott csoki és kóla is)
Az az érdekes, hogy nálunk nem is nézik a méhtevékenységet. Csak a baba szívverése és a mozgás-jelzések vannak a papíron. Bár valószínűleg úgysem mutatna semmit. 3 napja hagytam teljesen abba a MG-ot, de nem keményedek. Nézett a doki áramlást is (azok is jók) és csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy 9.8-as a BPD :shock: :shock: :shock:
zuzmooo

Ronci!
Már ott kell lennie!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita: az az igazság, hogy úgy felhúztam magam ezen a táppénz papíron, hogy eszembe se jutott megkérdezni a szülésznőt (nagyon köszi a tegnapi sms-t ;) )
Ha így folytatom, azért nem lesz, mert ilyen zizzent a fejem és mindig el fogom felejteni :lol:
zuzmooo

Hú Zuzmoo: ez nagyon gáz. Én is halálra izgultam magam a papírjaim miatt, amit végül nem postán, hanem személyesen egy ismerőssel küldtem el Ózdra. De még így is baszakodnak vele! Ne húzd fel magad, most már úgyis mindegy. Megoldást kell találni. Szorítok.

Nóri: tényleg mint két tojás. Remélem nem versz át minket! :wink: :D

Eszter: jó, hogy itt vagy, és tényleg sokat tanulunk tőled az elejétől fogva, na meg a többiektől is, ahogy áttáboroznak a babázók oldalára. De azért elhiszem, hogy nem egy hálás szerep, hogy a "te károdon" tanulunk.

Kép
zsizell

Anita!

Vonalzó sztem hetente vált. Nem lehet? Sárga? Hát igen, az Luca. Valóban sárga volt, de sokat ront a képen a szoba sárga fala, meg függönye. A gyerekorvos is odavitte az ablakhoz, elhúzta a függönyt és úgy nézte meg!
Nem tudom, mikorra múlt el, nála nem néztek sebit. Mert már a kórházban 100-180g-ot megkajált 5naposan. Szóval nem is foglalkoztatta őket sztem a zabagép kislány!
Vendég

Annyi a lényeges különbség a két gyerek közt, hogy Noncsinak nagyobb haja van és sötétebb. De mást nem nagyon látok én sem! :lol:
Vendég

Anita!

Tudod, a férjed hova dugja a fánkokat... :lol: :lol:
Vendég

Eszter: már én is gondoltam rá, hogy amilyen aktívan részt vesz a topic életében, Zsoltit külön is regisztrálhatnátok ;)
zuzmooo

Zuzmoo!!! szintén köszönöm!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Nóri: lehet hogy hetente vált, majd kiderül :)
Nekünk ablaknál is sárga még mindig, bár mostanában kékfényezem ha épp alszik, de egyszerre csak 10 percet, ettől függetlenül nekem reggelre mindig kicsit sárgábbnak tűnik...

Reni, Zsizell és aki még kellemetlenül érzi magát szopi témákal kapcsolatban : butaság, hogy így éreztek, én se tudok hozzászólni se a mei-taihoz, se a gátmasszázshoz, szerintem ez tök rendben van :)

apropó megszült mamik: nektek még mindig van vérzésetek? Én már nem emlékszem, hogy kettes számú gyerekkel meddig tartott, de most még mindig "ünneplek"
stephie

Sziasztok Anyucik!
Szerintetek az elképzelhető, hogy Vivike a tápszertől nem alszik, és esetleg hasfájósabb is?????
Mar 3 napja nem alszunk éjszaka, és napközben meg mint egy kis angyal.....
És csak éjszaka kap tápot.

Kép
bettike830

sziasztok,

annyit írtatok reggel a a Kínai kajáról, hogy felhívtam 2 kollégámat (jönnek hozzám látogatóba), hogy hozzanak nekem Kínait, meg maguknak is kaját, és ebédeljünk együtt... pofátlanság, de nagyon megkívántam.... rögtön azt kérdezték, hogy "mi van ki akarod füstölni bentről a gyereket?!?!?!" IGEN!!! Ki.

alvás... én az éjszaka ugyan 1x felkeletem pisilni, de ettől függetlenül úgy aludtam, mint a bunda, és reggel úgy keltem, mint akit agyonvertek... akkor még álomkóros voltam, de megreggeliztem apjukkal, és mostanra, kitakarítottam az egész lakást (porszívózás, felmosás, portörlés stb...) apának van estére még sütcsirke, meg krumplipüré, amit az este sütöttem, úgyhogy majd csak holnap főzök valami frisset neki ebédre...

Lehet, hogy a tegnapi csípős pizza tette meg a hatásást, de egész délután és este fájdogált a pocakom alja... eddig semmi fájásom nem volt... sem jósló, semmi...
remélem a mai Kínai is hozzátesz valamit és még a héten, ha előbb nem, a front hatására osztódásnak indulunk.. :)

Eszti, tényleg ne aggódj, ha nem tudsz szoptatni, mert az emiatti stressz is gátolja a tejtermelést... szóval csak nyugi.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem kb 3 hete van 1-1 csepp előtejem... ez jelent valamit, vagy semmit??? mármint, hogy a későbbiekben lesz-e vagy sem.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri
tényleg nagyon hasonlítanak a csajok egymásra... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Anita- en mar ne folydogalok vasarnap ota, remelem ez igy is marad.
Bettike- lehet, hogy a taptol faj a hasa, de az is, hogy siman felcsereli a napot az ejszakaval. Az en babam is csinalt ilyet, sajnos, meg szerintem meg fog is.
Nori- valoban nagyon szembetuno a hasonlosag!
geri79

Én is olyan szívesen ennék kínait vagy pizzát, de rengeteg kaja van a hűtőben, csak egyiket se kívánom :( (van töltött káposzta, csülök pékné módra, sült hurka-kolbász, sült oldalas és még madártej is...)
zuzmooo

Barbi!

Nekem 3éve mindig van egy csepp tejem... :lol: Azóta nem múlt el!
Vendég

nóri: Tényleg eléggé hasonlítanak a csajok. Látom ti mind a két csajszinál elég hamar berakattátok a fülbevalót. Mikor fúrattátok ki a fülüket és ki csinálta? Én is szerettem volna már berakatni a fülbevalót, de a védőnő azt mondta hogy fél éves korukig még sokat változik a fülük és elmászik a két lyuk egymáshoz képest. Tényleg várjunk addig, vagy megpróbáljuk berakatni legközelebb mikor az 1 hónapos vizsgálatra megyünk? 4 kiló felett vigyem ki??? Az nálunk még szerintem legalább egy hónap. Addig begolyózok. Bár én is szívesebben sétálnék napsütésben és nem hókotrót játszani a babakocsival. Nálunk mondjuk nincs 25 fok a szobájában, csak olyan 21-22. Ennyit mondott a doki és a védőnő és így nincs akkora különbség a nappali és a gyerekszoba között. A keze neki is hideg, de jól érzi magát ennek ellenére.

zarja:Este szoktam neki tápot adni és kevesebbet, mint a tejből. A tápból 60 ml-t szoktam neki adni még tejből 70-t. Tényleg jobban alszik tőle. Mi is örülünk mind a kettőtöknek. Zsoltinak is és neked is. :D És persze Bulcsi babának is.

stephie: Nekem vérzésem már alig van, inkább csak maszatol. Már a tisztasági betét is elég.

bettike: Nem lehet hogy Vivi allergiás lesz a tej alapú tápszerre? Nem híg nagyon a kakija? Egy másik fórumban az egyik csajnak is allergiás a babája a tápszerre és kapott másik fajtát.

Nyomtatványok: A kincstár honlapjáról töltsétek le, mert a magyarország.hu-n is vannak fent nyomtatványok, de a kincstár szerint azok nem frissek.

Játék a babának: Feltettem a forgós halacskákat a kiságyra, de amikor tegnap megmutattam Barbusnak olyan volt, mintha megijedt volna tőle. Mikortól vannak el ezekkel? Látni már biztosan látja, mert észrevette.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, nem baj, de legalább egyre fogy, amúgy biztos azért nem -8, mert sok folyadékot iszol. Meg hát még csak most szültél!
Jaj de szépek a lányok! Nagyon hasonlítanak egymásra, a felső képen van Luca? Nem totál egyformák, de nagyon hasonlítanak!

Na, a jóslóim visszatértek, átlag 15 percesek...követnek mint az árnyék, már hiányoztak, rossz volt nélkülük :P
Esküszöm szülés után nem a magzatmozgás fog hiányozni, hanem, hogy nem érzem 10 percenként a feszülést :D :D :D
lara

megjártam a védőnőt, megvolt a kettős könyvelés...többször már nem kell menni. mérleg szerencsére elromlott :lol:
vérnyomim jó, lábam vizes.
kérdezte hogy bejöjjön-e holnap átnézni a baba és az én holmimta, de mondtam hogy ráér majd ha meglesz Blanka.

Pammut
Igazad van hogy most ez a legfontosabb téma. nem is arra írtam, csak úgy elkalandoztam hogy azóta már mekkora lett:) de biztos én is mindent meg fogok most is tenni a szopacsért...

Nóri
tényleg nagyon egyformák:) szépek:)

Zarja
macera: annyiból volt macerás, hogy először szoptatás. közben tápot csinálni. belerakni a szoptanítba, de úgy hogy a kis csövecskék a kupak farkasfogaiban legyenek, hogy ne folyjon ki a cucc. ezt felakasztod a nyakadba, a kis csövecskéket ragtapasszal a cickókra. és ha már adni akarod neki akkor kihúzod a csövecskéket a farkasfogak közül, hogy folyjon a pótlás.
utána meg mosogatás, fertőtlenítés....
de hát ez cumisüvegekkel is van.
ja és én nem fejtem mert nem ment...

én is ennék kínait:) itt Érden van egy nagyon jó...
viszont szülni még nem...holnap még a sulis farsangra elmennék :lol: :lol:
csütörtökön már szülhetnék, de ha lehet úgy hogy amikor éppen ctg-re, uh-ra megyek amúgy is.
Nóri, please vudu :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Akkor aki már túl van rajta illetve tudja, segítsen nekem egy kicsit!!!
SZóval miután megszületik a babánk és megérkezik a születésije illetve a taj kártyája, utánna kell intézni a Tgyás-t, az anyasági támogatást és a családi pótlékot, ugye? Vagy van még valami????
A tgyást azt tudom a munkahelynél kell intézni, a másik kettőt meg egy helyen, ugye? vagy nem?

Kép
Kép
ronci

Bent is van a zsemle recept. Nagyon finom volt. Nem olyan konnyu es lyukacsos, mint a bolti zsemle, attol tomorebb, kicsit talan bagel-es. De nagyon finom. :lol:

Barbi: elotej nekem Kristoffal elso gyerekeskent felidotol volt, most gondolom a korai gyermekvallalas miatt mar az elso trimeszterben eszrevettem, a tizedik het korul. Ugy tudom, hogy semmit sem jelent.
Vendég

Ja és hozzám csütörtökön jön először a védőnő megnézni, hogy "hova is rakjuk a babát"..nem siette el, bár én is mondtam, hogy ráér akkor jönni, ha már megszületett Blanka, de most jönni akar.Hát jöjjön..nekem mindegy.

Kép
Kép
ronci

megjöttünk a ctg-ről - megint szép tankönyvi ábrát produkáltunk, babó sem aludta végig az egészet, mozgott néha, meg egy-két apróbb fájásom nekem is volt, de semmi drámai. Eszerint még nem készüljek nagyon.

A dokit épp csak elcsíptem, rohanásban volt, azt mondta, nem kell már nekem UH, most csináltunk két hete, minek. Ő is meg a szülésznő is olyan látványosan nem aggódott a méretén, hogy nem erőszakoskodtam. Viszont dokker elhúz szabira a következő ctg-ig, úgyhogy majd a szülőágyon látom újra - vagy ott sem, ha még nem jön haza. Ja, és megismerkedtem a 'váltótársával', akivel be szoktak ugrani egymás helyett, ha a másik szabin van, szóval lesz orvosom akkor is. Ezzel a dokival se volt semmi gond, így ránézésre, amennyire egy kézfogásból megítélheti az ember.

boruska

ronci, nekem jöhetne nézni, még nincs itt a bölcsője, nagyanyjánál dekkol, a kiságya meg majd akkor jön csak át anyuéktól, ha kinőtte a bölcsőt, és átköltözik a másik szobába. Szóval ha vki nem nézi a hasat, nem tűnik fel neki, hogy ide heteken belül gyerek jön :) - nem vagyunk szívbajosak :)
(na jó, a kiskád, meg az állvány már itt van)

boruska

ronci: Így van, ahogy leírtad, de nekünk az anyakönyviért apának be kellett mennie. Meg apának kell intéznie az apanapokat. Mi még most intézzük a kincstárnál a családit és az anyaságit. Ezeket is csak akkor tudod, amikor már megérkezik postán a taj-kártyája a gyereknek. Nálunk szülés előtt nem is volt kin a védőnő, csak mikor már hazahoztuk a gyereket.

boruska: Majd apa hazahozza a fekhelyét, mikor ti bent vagytok a kórházban. Szerintem nem olyan nagy gond.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki:
Hát pont jókor kérdezed, mert tegnap beszéltem erről a gyerekorvossal. Aszonta, nem érti miért nem SZÚRAT mindenki ilyen korban, mert ilyenkor még nincs idegvégződés a fülben=NEM FÁJ NEKIK. Kb 2hónaposan már van. Illetve már nem mindenhol szúrják, hanem lövik, ami állítólag sokkal rosszabb. Annyi kezelést igényel a dolog, amennyit a köldöke. Kis alkohollal megpiszkálom és kenek rá tetran kenőcsöt. Sztem jövő hétre már be is gyógyul minden.

Amúgy hamarabb is kimehettek, de a 2500g és 47cm-vel szült bnőméket csak 1hónap után engedte ki a gyerekorvos és akkor még nagyon jó idő is volt. Olyan 15fok körül. Hát nem tudom, egy pár perces levegőzés talán belefér, de félórás séta semmiképp. De ez az én véleményem. Mennyi most Barbus súlya? De ahogy nézem, lassan ő is egy hónapos lesz. Talán azt megvárnám, hacsak nem jön valami nagyobb enyhülés a kinti időben. Te attól esetleg elmehetnél mondjuk valami közeli helyre. Nekem az első utam a fodrászhoz meg kozmihoz vezetett. Ugyan a házban van mind2. És csak szárítottak. A másik meg csak szemöldököt szedett. De olyan baromi jól esett, hogy ihaj! (Ez Lucával volt még)
Vendég

Vicky!!! köszi a segítséget!
Nóri! a lányok fülbevalója arany vagy orvosi acél, vagy milyet jó nekik szuratni???

Kép
Kép
ronci

Ja és képzeljétek, sokat beszélgettünk a doktornővel a babák habitusáról. hogy vannak babák, akik a kórházban végigordítják a napot. Na ők olyanok maradnak később is. És a kórházban csendes, nézelődő-alvó babákból sem lesz hárpia hazajövetel után. És ez állítólag attól nagy mértékben függ, mit csinál az anyuka au utolsó hónapban. Ha dolgozik, vagy nagyon stresszel, a gyerek azt a stresszhormon szintet szokja meg, vagy mi és az egész személyiségét befolyásolja. Ha anyuka otthon hímezget, pihen és csak szép dolgokkal foglalkozik, akkor a baba is nyugodt lesz.

És ekkor ugrott be, hogy amikor Olaszországban laktam, az olaszok a várandós nőket múzeumba, koncertre, kiállításra cipelik és csupa szép dologgal veszik körbe őket. Mert ettől a baba lelke is megszépül. És lehet, hogy nekik van igazuk! :lol: (kellett nekem Lucával a Hannibál ébredésére beülni a moziba 4nappal szülés előtt!!! :shock: )
Vendég

Sziasztok Csajok!

Csak egy gyors bejelentkezés. :D
Tegnap hazajöttünk, első éjszaka jól telt itthon. 11-kor feküdtünk le, hajnali 3-kor ébredt. Igaz hogy másfél órát szórakozik a cicin, valószínűleg zavarja hogy ömlik a szájába a tej, de aztán reggel fél 9-ig aludt. Imádom, nagyon édes.
Kicsit sárga, de szerencsére hízott már, így hazaengedtek. 3150 grammal született és 3080-al jöttünk haza úgy, hogy előtte 18 dkg-t fogyott. Naná, mert császár napján egyszer tudott valamennyit szopizni. Infúzióval a kézben csak az egyik karomon feküdt, "oszt jóvan".

A vérnyomásom még nem tökéletes, úgyhogy gyógyszert kell szednem rá, de a lábdagadás már sokkal jobb lett.
A sebem is kibírható, bár a hirtelen felugrások egyelőre felejtősek.

Csak futólag olvastam bele az utolsó oldalba, nekünk is beriasztott egy csomószor a légzésfigyelő. A párom már berágott és kikapcsolta. Nem tudom mi lehet vele a gond, majd megpróbálom kideríteni.

Akik még a szülés előtt állnak, nagy drukk hogy úgy menjen minden ahogy szeretnék, a távollétemben megszülteknek pedig naaagy-nagy gratula.

A kórházban nagyon rendes, kedves volt mindenki. Tiszta, jó a kaja, a műtét után is folyamatosan figyeltek rám, a gyerekágyon is, szóval tényleg csak és kizárólag jókat tudok róla mondani.

Remélem MilánBaba hamarosan felébred és babázhatok tovább.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ronci!

Arany karika van. Lucának először sima babafülbevalója volt. Azt egyszer egy sapkalevételkor elhagytuk. Vettem egy másikat, azt meg a szájából szedtük ki! :shock: Sík ideg voltam. Ezek ilyen beakasztósak voltak. Az előző oldalon Luca fülében látszik is. Olyan 5-6eFt volt párja. Na akkor felidegeltem magam és vettem egy szuper biztonsági kapcsos karikát szép kövekkel. Akkor 14eFt-ot fizettem érte. Azóta nem nyílt ki, de ez picit nagyobb méret, újszülöttnek nem biztos, hogy jó lenne.
Hagyomány, hogy az első fülüst apa veszi a lyányoknak, így elküldtem abba a boltba, ahol Lucáét vettük. Egyrészt 25eFt-ot kértek ugyanazért, ami neki van. Másrészt nagynak ítélte. Így vett egy ugyanúgy biztonsági záras baba karika fülbevalót apró kövekkel. Végülis egyformán néz ki, csak Lucáé finomabb kidolgozás. Noncsié olyan 6eFt volt. De a lényeg, hogy nagyon erős a kapcsa.

Ez Lucáé, jobb képet nem találtam róla:
Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?