Új privát üzeneted érkezett!

melinda

én is ezért kezdtem el a kivizsgálásokat,jó tudni h mi van,van e komolyabb baj.

most ha megcsinálják a labort abból kiderül van e pco-m?
és ha van akkor elvileg a doki küld tovább endos dokihoz?
vagy hogy van ennek a menete?

már rég óta irok ide,de már nem emlékszem kinél,hogy volt :? :?

KépKép
bettike83

Meli, a fogyásom az lassú..... :) jaaaaaaaa, mozogni is kéne? :oops: :wink: :) Most valahogy nincs kedvem hozzá. :oops:
Recepteket gyűjtök, és adok. De sok van amin csak az alapanyagot változtattam. Pl:sima liszt helyett: teljeskiörlésű rozs lisz, graham liszt a simával keverve; cukor minimális vagy édesítő. Szóval ilyenek vannak.

Hajni, grat a spontán mensihez. :)
mókica

laptető :) :) :)

KépKép
bettike83

Meli, biztos ismered ezt az oldalt:
http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php
itt is jó dolgok vannak hogy mit lehet enni. Persze a diétás topikban szuper menük vannak. :wink:
mókica

bettike!
ha kész a hormonprofil, akkor ott az lh/fsh arány az, ami sokatmondó lehet. normál esetben 1:1 körüli, pcos-ben az lh általában sokszorosa az fsh-nak.
esetleg lehet a tesztoszteronban is eltérés... és persze alacsony progi, ami mutatja, hogy nincs pé (talán emellé magas prolaktin, ami pcos-ben igen gyakori)

engem diabetológushoz küldött a nőgyógyász, lévén hogy nálunk nincs endokrinológus. bár igazán nem is tudom, mire jó az endodr, hiszen ha megvan minden vizsgálat, és a metet is fel tudja az ember iratni, akkor nem tudom, mit tudna még egy endodr hozzátenni a dolgokhoz...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

juli

köszi..mostmár igyekeztetem magam h minél előbb megjöjjön,bár sajnos nem rajtam múllik :?

és amugy ti hogy áltok?

KépKép
bettike83

bettike!
én most norcolut és closti után vagyok, 8 cn-on.
csütörtökön megyek majd uh-ra... bár kicsit félek, hogy a doki a múlt héten felfedezett reflux és gyulladás illetve a rá kapott gyógyszer miatt azt fogja mondani, hogy hanyagoljuk egy kicsit a projectet :? szívem szakadna bele...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Bettike,
Juli leírta a lehetséges laboreltéréseket, bár el kell, hogy mondjam, nekem az összes laborom jó volt, még az lh/fsh arány is!
A dokim rá is írta a laborra, hogy a laboreredmények nem támasztják alá, de pcos vagyok!
Később lett terheléses inzulinom, azon már látszódott, hogy emelkedett az inzulin szintem.Úgyhogy nálam így volt!
De persze mindenkinél más, és más!
De a petefészkek is utaló jel, a gyöngysorszerű cisztákkal!
Hajrá kivizsgálás!

Juli,
és nem is volt spontán mensid mostanában?
A dokid mit mond erre?Nem akartok tovább vizsgálódni?Tudom, hogy már ígyis sokat jártok orvoshoz!De ki tudja.Biztos van valami megoldás!Mert a closty nem megoldás!

Móki,
megnézem az oldalt!Köszike!
Énis próbálok diétásan sütni, főzni!
Csak az a gondom, hogy mikor nincs időm főzőcskézni, akkor nem tudom mit tudnék enni, ami nem hízlal!Ez a nehéz!
A receptekre majd igényt tartok! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

melinda!
érdekes, amit a hormonokról írsz... nekem 5-6xosa szokott lenni az lh az fsh-nak... és IR-em meg nincs :o aztán mégis pcos-es vagyok.
spontán mensi? nem is tudom... decemberben volt egy, de ott bromós ovu-indukciót akart a doki (csak nem bírtam a szert :)), ami be is jött... életem egyetlen ovuja volt (hőm alapján legalábbis) és 13 hónap után karácsony előtti spontán vérzés. bár nem mondanám annyira spontánnak ezt sem, hiszen gyógyszer előzte meg...
szóval lényegében olyan, hogy csak a metet szedem és van rendes vérzés... nem volt.

a clostit pedig én kértem az orvostól... tudom, hogy nem megoldás, de úgy éreztem, nem tehetem meg, hogy nem adok ennek is egy lehetőséget.

kivizsgálás? most nagyon nincs erőm... baromi sokat kivett belőlem a múlt heti kórházasdi... főként, hogy értelme sem volt, mert ismételten nem javulok. az egyetlen, amit elértünk, hogy előtte volt diagnózisom, most már az sincs.
evvan :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Deepgirl!
Nagyon aranyos vagy, de nem tudom most kéne-e váltanom, holnapra megtudom, és azonnal írok neked.

-j-, és kedve lányok!
Félve, és döbbenettel írom ezen sorokat, de tegnap délután, és ma reggel is pozitívat teszteltem!!!! :shock:
Ma megpróálok bejutni este az orvosomhoz, holnapra remélem okosabb leszek.
Nem tudom elhinni!!! Met nélkül, ezzel a betegséggel, clostival?
Vannak csodák?
Viszont még mindíg görcsizek néha, ez elkeserít, de hátha, végül is két másfajta teszt remélem nem hazudhat!!
Annyira felkészültem a hosszú harcra hogy tényleg hihetetlen....
mók

Sziasztok Lányok!

Hiper-szuper jó volt a hétvégénk! :D :D :D

Sokat nem tudtam visszaolvasni, csak felületesen.

Mók,
remélem jó helyen tapadt meg a baba, és minden rendben lesz! Irány a doki, és proginézetés! Hajár, drukkolok!

Meli,
lehetséges szerintem 10 hét alatt 10 kilót fogyni, de többet nem is szabad, mert kimerítenéd a szervezeted lombik előtt. Ez a határ, és ezt is kemény lesz elérni, sok erőt, kitartást kívánok hozzá!

Cseh Erika doktornőnél voltam először, amikor tavaly február végén, lassan egy éve UH-val látszott a policisztás kórkép, de sajnos akkor a doktornő nem volt hajlandó elfogadni az azonnali felvetésemet, hogy PCOS, jött a túlélő tüszővel, meg minden egyébbel, hogy biztos nem pcos ha kamaszoromtól rendes volt a mensim (persze, 17 éves koromig, aztán 17-től 22 éves koromig fogigtálót szedtem, felhagytam a versenysporttal és csokin meg cukros üdítőn éltem, és beborult az anyagcserém...)
3 hónapig minden hónapban Duphastont akart szedetni velem, és nem is ajánlotta a labort, pedig már fél éve nem mensiztem.
Szóval így rögtön otthagytam őt.

Eclipse
eclipse
Budapest

mók: nagyon drukkolok Neked :)
Vendég

,mók

drukk neked++++++++ :) :) :)

KépKép
bettike83

Lányok!
Szerintetek 4 hetesen látszik már valami uh.-n?
Nem találok a neten erre vonatkozó infót.

Eclipse!

Most megijedtem mert én is a Cseh doktornőhöz járok.
Pont múltkor mondta hogy egyre több pcos betege van, lehet hogy egy éve még nem foglalkozott ezzel a betegséggel, de most már diétás csoportokat is létre akar hozni egy dietetikussal összafogva.
Lehet hogy 1 év alatt változott a hozzáállása, igaz én kb.1/2 éve járok hozzá.
mók

bébike4!
Nekem van otthon 850mg metforminom, ha kell ingyen odaadom.
Tavaly kaptam az elöző nődokimtól, de akkor, nem mertem beszedni egy szemet sem, origi doboz.
Bárki másnak is szívesen ha gyors segítség kell.
mók

Mók,
én nagyon örülök annak ha egy doktor változtat a hozzáállásán!
Ő még egy fiatal doktornő, nagyon jó, ha szakmailag fejlesztette magát 1 év alatt! Szuper!
Nekem most jelen pillanatban nincs nődokim. Cseh után mentem a Mensbe Arnold dokihoz, de ahogy azt már olvashattátok tőlem, óriási csalódás volt.
Most senki, megyek majd sztk-s rákszűrésre.
De az endokrinológusom Rencz Rita a Mensben, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Úgy általában elmondható, hogy a budapesti Mensben minden doki nagyon felkészült PCOS témában, és igenis megéri hónapokat várni időpontra!!

Eclipse
eclipse
Budapest

mók!
+ :D + :) + :lol: + :P + :D + :) + :lol: + :P + :D + :) + :lol: + :P

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Eclipse!
Ha már sztk-s doki, 18 évesen elmentem hogy hahó 3 havonta menstruálok, erre a doki"Magának ilyen a ciklusa", és ezzel szélnek eresztett.
Utána magán 21 évesen, ott meg csak ájuldozott egy főorvosnő hogy hé nem esztétikus a túlsúllya. Mondom egy főorvosnő, és erre adott fogigátlót.
Ja és ráadásul mindíg is migrénes voltam, de a fogigátlónál egy orvos sem kérdezte meg fejfájós vagyok-e? Mert hogy akkor nem is írhatták volna fel, de ezt is késöbb tudtam meg.
Mióta nem szedem, semmi bajom a fejemmel, max havonta egyszer fáj, az sem vészes.
Ennyit a dokikról.
Ja, a Cseh doktornőt azért választottam, mert sok helyen dícsérték, és mintha a honlapján az lenne, elhivatott az endokrin betegségekkel kapcsolatos meddőség kezelésében.
mók

Igen, nekem is csak úgy adtak 17 évesen fogigátlót. Mondjuk akkor még nem volt problémám.
Az sztk-ba csak rákszűrésre fogok menni, vegye le a kenetet és kész, a többit hagyjuk :) Majd keresnem kéne egy új nődokit, de olyat, aki hajlandó beutalót adni átjárhatóságira, ill. olyan helyen dolgozik, ahol meg lehet csinálni egyből.

Eclipse
eclipse
Budapest

nekem is fogamzásgátlót adtak anno a hormonzavromra,akkor még sulis voltam.asszem diane 35-öt.hiztam is pár kg-t tőle :evil:
addig a 3 honapig rendbe tett,21 napos ciklusaim voltak,el sem hiszem már h nekem volt valaha ilyen rövd ciklusom :oops: de azátn mikor abbahagytam akkor ujra kezdödött minden...

KépKép
bettike83

én is diane-t kaptam 16évesen vérzés-gondolkra. 4 évig szedtem is... mondhatni szerettem :) bár utána a yadine jobban bejött.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Mók, csöndben gratulálok még csak. Igen létezik, hogy ilyen hamar sikerül clostyval. Elvileg petezsáknak kéne látszani uhun, de nem biztos hogy 4 hetes várandósságnál is.... Drukk, és gyere mesélj mi volt!
mókica

julcsi

akkor jó sokáig szedted,é nem tudom meddig szedtem,talán 3 honapig,aztán leáltam,és utána jött még egy turnus.

KépKép
bettike83

julcsi

akkor jó sokáig szedted,é nem tudom meddig szedtem,talán 3 honapig,aztán leáltam,és utána jött még egy turnus.

KépKép
bettike83

Mókica!
Köszi az infót, kíváncsi leszek az esti vizsgálatra!!!!
Kicsit be vagyok t..va hogy minden ok. legyen.
Végül is kiszámoltam most kezdem az 5. hetet, ha tényleg babus.

Lányok!
8 évigszedetem dianet, és után 2 év cipromix, mondván ezek bababarátok. Bárki bármit mond nem vagyok meggyöződve róla hogy bármilyen kicsi dózis hormon van bennük, szerintem a hízásomat nem kicsit befolyásolta!!!!
Csak én hajlamos voltam homokba dugni a fejem, most már sajnálom.......
És ami még sértő hogy szerintem minden fogigátló elött több viszgálatot kellen végezniük az orvosoknak, nem csak májfunkciót!
Lehet hamarabb kiderülne pl.:ki az aki pcos.
mók

Sziasztok!
Bocsi a zavarásáért. Néha olvasgatlak titeket.
Én is PCO-val küzdök és a Mensmentisbe járok.

Angelfly! A Mensmentis fantasztikus hely. Csak jókat tudok róluk mondani. Ma is voltam vérvételen. Múlthéten az inzulin miatt voltam, és olyan rendes volt a hölgy, velem küzdött. Előre elkészítik a cukros lötyit, még a citrom is benne volt. Persze sajnos kicsit drágák.

Mók! Ha az orvos is igazolja a terhességedet szerintem hívd fel a Mensmentist, mond el nekik mi van. Lehet hamarabb bejutsz valamelyik belgyógyászhoz. Én a Major doktornőhöz járok és nagyon megvagyok vele elégedve.
franci

mók: Gratulalok a pozitivhoz, este mar tobbet fogsz tudni, 5 hetesen a petezsak mar latszik rendesen! Az idopont Tuu dokihoz viszont idokozben sajnos mar elkelt!

monyo: milyen az anyasag?

Kép
deepgirl

mók

nagyon várom a jóóóóóó hireket :)

KépKép
bettike83

deepgirl!
Azért köszi Tüű-höz a lehetőséget. Aranyos vagy hogy gondoltál rám.
Köszi a gratukat, de még eléggé félek hogy csak fars. De ugye két külömböző teszt nem lehet fars?!!!

-j-!
Dobj a pozitív gondolataidból egy keveset. Csak mára kérlek!!!
mók

mók!
sajnos ma baromira elfogytak a pozitív gondolataim... dél óta úgy fáj a hasam, hogy ülni alig tudok... pedig a legújabb álláspont szerint semmi baja :shock: ... hát erre kíváncsi leszek :?

egyébként a diane és a cipromix nem bababarát, nem is fogamzásgátló. baromi erős lórúgás-szerű hormongyógyszer, aminek csupán mellékhatása a fogamzásgátlás.

nekem volt a fogigátló előtt kivizsgálás. még haematológusnál is jártam, mert nem tudták mi bajom (mily meglepő... éppen már akkor sem :!: :lol: ).

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

juli

most te hol jársz a ciklusban?

KépKép
bettike83

9. cn-on vagyok.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

mók: ha 2 teszt is pozitiv es tenyleg rendesen latszik, hogy az ott csik akar lenni akkor nem lehet fars. - szerintem -

Kép
deepgirl

-j-!
Sajnálom, akkor küldök én!!!
mók

deepgirl!
Köszi a bíztatást, estére kaptam időpontot, 20.45-re, tehát valószínűleg csak reggel írok fejleményeket.
Csak azok a görcsik, azok idegesítenek...
mók

mók!
köszi :) aranyos vagy... :D

drukkolok, hogy minden oké legyen :!: :!: :!: reggel gyere a hírekkel!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Mók,

én is halkan gratulálok. szerintem progit mindenféleképpen sírj ki, azzal ártani nem ártasz, viszont ha szükség lenne rá, és nincs....

Kép
gota79

Mók, a drukkok mennek! :D :D :D

Én vasárnap tesztelek egy korait, hátha! :oops:

Én diane-val kezdtem nem híztam tőle,de szar lett a májfunkcióm. Áttértünk a Yadinra amitől kb. 3 év alatt 30kg plussz lett.
Utoljára a Cipromixet szedtem amit már a PCOS-re írtak amíg nem akartam babát.Ezzel áltam le novemberben. Ettől nem lett rossz a májfunkció és nem is híztam.
Én csak egyet tudok 10 éves korom óta híztam folyamatosan.
De amióta kiderült a pcos azóta semmit nem híztam és csak most kezdtem el diétázni + mozogni igazán.Ja meg a metet szedni.
És jönnek a sikerélmények! :D :D
Fogyok, jól érzem magam, volt Pé-m és még lehet pozi is leszek.
nanicke
Székesfehérvár

juli

nekem is szoktak görcseim lenni,ma vagyok 11.napon,de 2napja görcsölök..és ezt viszont nem tudom mitől lehet.gondolnék a peteérésre,de nincs rá utaló jel,az az áttetsző,nyulos cucc..csak görcs van,meg ilyenkor még korai is lenne...bár a doki azt mondta h a petefészek megnagyobbodás miatt görcsölhetek sűrűn..

KépKép
bettike83

nanicke

örülök h jól érzed magad,remélem én is lassan hasonló jó eredményekkel leszek gazdagabb :)

vannak terhességre utaló jeleid?

KépKép
bettike83

Youlcsi!

Én sem értek a lovakhoz...... :wink:

Coeliákiára szűrtek már valaha?
Mert az még ilyen alattomos dög.
Otthon is meg tudod nézni:
http://www.bioszallito.hu/Biocard-liszt ... rmek-34450

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

rambóka!
cíjja!
volt immunológia, és szövettan is (ezt is csináltak most szegeden, tehát biopszia már 2x is), de semmi... most még nyomozok... hátha megkapom a válaszaimat ;)

bettike!
én ha görcsölök, akkor már világ vége van... nem szoktam, csak fájni. de ez ciklustól, pcos-től független dolog :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Bettike,

Nem nagyon vannak. Azt mondják,hogy a krémes nyák utalhat rá, de nem feltétlenül.
Még nagyon az elején vagyok. Vasárnap is csak a 12.dpo-m lesz.
No meg csütörtökön kiderül milyen a progim.
Most arra vagyok a legkíváncsibb. :D :D

Még nem sokat fogytam kb. 4-5kg 3 hét alatt.De már most jobban érzem magam.
És a legjobb,hogy a múlthéten futnom kellett a buszra és meg sem kottyant. Tartom a diétát és minden másnap 30perc duci tréning dvd.
nanicke
Székesfehérvár

Sziasztok!

Mók!
Izgatottan várom a híreket!!!!!!!Látod, mondtuk mi hogy korai még azt a duphastont abbahagyni. Ugye még szeded???

Képzeljétek, ma kaptam mélt a Róbert Károly magánklinikáról. Az uhus petevezeték átjárhatósági a tavalyi 37ezerről 49 lett. Hát még jó, hogy van ilyen vizsgálat.... :evil: Pedig én asztmás vagyok és azt hallottam hogy ebben az esetben ilyet csinálnak. De hol csinálnak ilyet tb-s alapon?????

hajni...
Budaörs

Ja és ma kiakadtam kicsit. Eddig a gastroyaltól rendeltem szénhidrát szegény, vagy csökkentett szénhidrát tartalmú kaját ebédre, így tudtam pontosan hogy menyi van benne. Erre ezek a dögök megváltoztatták a honlapot is, és nincs már fent a szénhidrát mennyisége a diétás kajáknak. Írtam nekik, erre azt írták, hogy a kcal mennyiséget nem tüntetik fel, és sajnálják hogy nem kedvező választ adtak nekem és megértésemet köszönik. Basszus, nem is ezt kérdeztem,amire válaszoltak....ááááááááááá
Eddig miért tudták feltüntetni??????

Komolyan mondom sokan nem értik a magyart. Biztos a leghozzáértőbb ül a gép és a telefon mellett...... :twisted:

hajni...
Budaörs

hajni...
Budaörs

Mok,halk gratula! :wink: Nagyon drukkolok,hogy minden rendben legyen!

Lucuzs,mizus veled,regen nem irtal?

Hajni, errol eszembe jutott,hogy itt meg mindenre az van irva nagy betukkel,hogy Fat Free (zsirszegeny) es kozben semmi koze hoza. Csokikra,chipsekre...
Kis betukkel ott van mennyi cukor,szenhidrat van benne.Tele van termeszetesen.
Nem tudom,mintol zsirszegeny?!?! :twisted: De a buta kanadai,biztos elhiszi,hogy tud ugy chipset enni,hogy nem hizik tole.

Kép
paszicsnyek

mók!
:?: :?: :?: :?: :?:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Én tavaly maszek nőgyógyásznál csináltattam az átjárhatóságit. Akkor és most is 30000Ft, Lehetett volna tb-s alapon is, csak a röntgenes verziót, amiből inkább nem kértem, azt a győri kórházban csinálták volna. Ha valakit érdekel privátban meg tudom adni a maszek doki elérhetőségét, egyébként tatabányai.(kapcsolatban áll pár egészségpénztárral is, ha ez segít)

Mók!!!
Gondolok rád az este! Nagyon drukkolok!!!
Szerintem is csak a petezsák fog látszódni, ilyen korán. De ha jó helyen van, az már fél siker! A progit én is csak javasolni tudom.
Milyen gyakran görcsölsz és mennyire erősek?
jucus80

Kedves Hajni!
No hát igazad volt, szedhettem volna a progit egyfolytában, de bajt nem okozott.

Kedves -j-, és kedves Lányok!
Tegnap dokinál 13 mm méhnyálkahártya, méhen belül bal oldalon pici pukli, szerinte az a baba, és a teszt nem hazudik, főleg nem kettő.
4 hetesek vagyunk, sajnos az uhu nem olyan felbontású hogy látszódjék, majd 19.-én megyünk újra, és addigra tuti látszani fog.

Apa betojt kicsit, hozzáteszem én is, pedig több mint egy éve várjuk!!!! persze nagyon boldogok vagyunk, csak új az élmény.

Köszönet mindenkinek a drukkokért, ha minden jól megy 19-én fotót is hozok.
mók

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?