Új privát üzeneted érkezett!

röntgenes?olyan is van?bár én egyáltalán nem vagyok jártas ezekben a dolgokban.

és maradni kell a kórházban?vagy h van?

KépKép
bettike83

Mók,
én nem tudom, milyen mértékegységet használtak a laborodnál.
Nem igen hallottam róla, hogy 279 lenne :shock: :shock:
már 100-nál is iszonyú magas.
Igen, az éhgyomori is magas ---> metformin+diéta+mocorgás ez tuti jót fog tenni.

Eclipse
eclipse
Budapest

Bettike,
nem kell.
Mensi elmúltával, de még piri előtt egy délelőtt megcsinálják.
Először valami fertőtlenítővel kitörölik a hüvelyt, aztán a méhszájon keresztül felvezetik azt a vékony csövet, benne a kontrasztanyaggal, befújják és UH-n nézik, hogy áramlik. Ha kész, adnak antibiotikumra receptet megelőzésképpen, és lehet menni.

Eclipse
eclipse
Budapest

értem..

és olvastam arról is hogy pénzbe kerül.ez igaz?szoval csak pénzért csinálják?

elég slyos összegekről irnak az egyik topikban.

KépKép
bettike83

Igen, TB finanszírozott helyen is meg kell venned magadnak a kontrasztanyagot a csővel, az 20 000Ft.
Ha nem TB-s, hanem magán helyen vagy, arról csak 1 infóm van - Pesten a Róbert-ben 38 000 volt 2009-ben.

Eclipse
eclipse
Budapest

Eclipse!

Köszi a választ, nekem is fura, majd megnézem a mértékegységet.
Lehet hogy ilyen eredménnyel már nem is élnék, vagy nem tudom...
De az azért fura hogy ha az éhgyomri 17, akkor miért adnának más mértékegységet a terhelésre.......

Bettike 83!
Én nemrég vizsgálódtam a eten ez ügyben, 29.900-40.000 között láttamaz ultrahangost, a röntgenest nem ajánják mert ha enyhén is de károsítja a petefészkeket, legalábbis ezt írták.
Ráadásul állítólag az uh-s nem is fáj annyira minta röntgenes, bár állítólag egyik sem egy álom. Nem akartalak megijeszteni, nekem még nem is volt, de szerintem készüljön az ember rosszabra, és akkor kellmesen csalódik max.Szerintem aneten te is keress rá!
Címet,telefonszámot kaptál, kell oda bautaló, mert engem is érdekel a téma???!!!
mók

nekm még egyenlőre előtte vizsgálatok vannak,aztán az áthárhatósági.akkor jó drága lesz,de mit csináljunk,rá kell szánni a pénzt...nekünk küzdeni kell a babárét,ezt el kell fogadni :?

KépKép
bettike83

Mók,
azt nem mondanám, hogy 279-es inzuval nem élnél.
Valamikor amikor ide regsiztráltam, már majdnem egy éve, olvastam hogy itt valakinek 300 volt az induló cukra, de nem tudom milyen mértékegységben.
Abban a mértékegységben, amiben nekem mérték, a 70-100 is iszonyú soknak számít. Ugyanakkor 70-nel is babásodtak már.
Szóval nincs igazság.
De az biztos, hogy a cukorháztartást rendezni kell!
Most ki a nőgyógyászod, és hova jársz endo dokihoz?

Eclipse
eclipse
Budapest

"300 volt az induló cukra"

A félreértés elkerülése végett, nem az éhgyomori cukra, hanem a terhelt, csak az indulót úgy értettem, hogy metforminos kezelés előtti állapot.

Eclipse
eclipse
Budapest

Eclipse!
Én nődokihoz a Dr.Cseh Erikához járok, az endokrinológusom Dr Csupor Emőke. De most kiütötte nálam a biztosítékot, hogy ilyen inzulinszintre, még mindíg azt várjuk hogy még 9kg-t fogyjak hogy gyógyszert adjon.
Bejelentkeztem Tüű doktorhoz, március 18-ra kaptam időpontot, nagyon durva!!!!!!!!(mármint hogy emmyit kell várni)Te hova jársz, mert hogy látom te is Budapesti vagy!?
mók

mók

neked összesen mennyit kell fogynod?

nekem sajnos kb 18kg-t.
én sok helyen azt olvastam hogy ha lefogy az ember akkor álltalában rendeződik a ciklus,mert nálam valószinű hogy ez kavart össze mindent,mert ennyire nem volt nekem rendszertelen a ciklusom régen,most már nagyon durva,régen mindig 40 napig simám megjött,30pár napra.most meg vér is alig van ha megvan,meg sokára jön meg...

KépKép
bettike83

Bettike, én nem tudom mibe kerül az átjárhatósági. Én egy fillért se fizettem amikor laparral egybe kötve megcsinálták. Mivel altatásos műtét volt, így nem is fájt. :)

A fogyás rendezheti a ciklust! De ki kell deríteni mi áll a rendeszertelen ciklus mögött.

Mók, örülök, hogy elmész másik dokihoz. Hidd lesz met is. És szerintem egyáltalán nem hosszú a várólista, már lassan március.
mókica

Bettike83!

Sajnos nekem nagyon sokta kell még fogynom, 108.4-ről indultam, most 99.2 vagyok, tehát egyértelmű hogy nagyon sok van hátra.
Nem tudom mi lesz ami jó, de 10 éve még átlagos 60kg-os nőci voltam, és szégyeltem hogy egyfolytában hízok, de hála égnek remélem még időben jutottam dokikhoz. Szerintem a bátorság és a kitartás a lényeg. Legalább is nekem nehéz volt a dokiig eljutni, mert szégyeltem magam.
Most már hogy tudom a betegségem, és a súlyom ok okozati összafüggésben van, már legalább nem szégyenkezem.
Ja évekig nem mertem mérlegre állni. :oops:
Nem olyan vészes a te túlsúlyod, biztos megbirkózol vele, hanekem megy akkor bárkinek!!
mók

Sziasztok! bocsánat a zavarásért, a segítségeteket szeretném kérni, ha esetleg valaki ki tudna segíteni, elfogyott a Merckforminom, (500 vagy 1000 lnenne a legjobb) és most nem tudok felíratni! De ha esetleg valakitől tudnék venni, vagy receptet átvenni, esetleg kölcsönbe kérni (amint felíratom, visszaadom), akkor azt nagyon nagyon megköszönném!!! Millió köszönet előre is!

Kép

Kép
bébike4

bébike!
500as metre általában nincs támogatás... így azt simán meg tudod bizniszelni a gyógyszertárban, hogy kiadják recept nélkül is ;)
de ezt csak halkan súgtam :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Juli, próbáltam, de nem adják ki egy helyen sem. :cry: Vagy tudsz esetleg olyan patikát, ahol adnak?

Kép

Kép
bébike4

bébike!
Én itthon meg tudtam már így oldani. sajnálom, hogy neked nem megy. patikát nem írnék, hiszen nem hiszem, hogy egy bajai címmel sokra mennél... és hát az ördög nem alszik... :?
receptben meg sajnos nem tudok segíteni... én is jövő héten megyek iratni.

úgy sem adnak, ha megígéred, hogy később beviszed a receptet?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

mokicza

én is örülnék neki ha nem kellene fizetni,bár annak örülnék legjobban ha nem lenne szükésg rá már mert sikerülne korábban a bébi :) mennyi idő mulva szokták csináltni az átjárhatóságit?következő honapban megyek vérvételre,ilyesmi,és az első vizsgálatok után mennyi szokott kb az idő lenni,vagy ez nem számit?

mók

azért ügyi vagy,mert már igy is sokat fogytál,és biztos vagyok benne h a többi is szépen le fog menni..

KépKép
bettike83

mók: nekem 2009.dec.15-ei laborom: 0perces 9,8 uU/ml (tartomanynak ide 2,6-17,00 van irva) 60 perces 79,3 uU/ml 120 perces 74,3 uU/ml

ezek magas ertekek, 2x850 meforalt szedtem ra mar jo ideje es dec vegen osszehoztuk a babat ilyen ertekek mellett.

remelem betudod azonositani, h neked ilyen mertekegysegben van-e.

Kép
deepgirl

bébike4: nekem vanegy 2009.10.15-ei receptem felesleges. viszont foggalmam sincsen hany honapig lehet kivaltani. ha 3 honap akkor mar lecsusztunk, ha fel ev akkor szivesen elkuldom.

Kép
deepgirl

bébike4: utana neztem es 3 honap. sajnalom :(

lanyok! teherbe eses utan nem lenyeg az inzulin szint csak a cukor szint? tehat megerne venni egy vercukormero keszuleket?

Kép
deepgirl

Gota! Nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Kép
timcsi82

Mók, 279 eléggé magas,Babszika volt ott a rekorder. Nekem 180 volt a csúcs.

Fogyni nehéz de kitartó munka meghozza a gyümölcsét.Laasan -40 kg-nál tartok, lassan de biztosa haladok a célfelé, kitartás!
Vendég

mók: nekem most esett le, hogy van feb (aszem)16 delelottre egy idopontom tuu doktorhoz Pestre. de nem fogok felmenni (debreceni vagyok) mert azota rendezodtek a dolgaim es meg nem mondta le a noverem az idopontot (mert o kerte nekem) ugyhogy ha erdekel -vagy barki mast erdekel - privibe add meg a telszamod es hetfon felhiv a noverem es megbeszelitek, hogy atiratja a te nevedre az idopontot.

Kép
deepgirl

Bébike! Nekem van érvényes 850-es Merckforminos receptem. Ha érdekel írj privit!
Ja, és semilyen metre nincs már tamogatás, legalábbis nekem múltkor ezt mondta egy gyógyszertáros.

Ja, és még annyit, hogy én lejárt recepttel is tudtam methez jutni. Mert, bár a rendszer visszaköpte a receptet, hogy régi, a gyógyszerész kiadta, mondván, úgysincs rá támogatás, és azt meg látja, hogy jár nekem, mivel felírta a dokim.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Deepgirl!
Igen,terhesen már nem nézik az inzulint,csak a cukrot!Azt viszont figyelni kell nagyon!Árt a babának a magas meg az alacsony is!!!!

Kép
Kép
zazzy

Monyó
Most olvastam a nagy hírt! Nagyon-nagyon gratulálok a gyönyörű hajasbabádhoz! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit nektek!!
gtünde

Zazzy: koszi, akkor be kell ruhazni egy ilyen kutyure!

Kép
deepgirl

Deepgirl!
Mit csinálsz te hajnal kettőkor??? :shock:
hát igen,nem árt.Eleinte érdemes majd minden evés után evés után nézni,rájössz,mi az amit bírsz,mit nem,aztán belejössz,tudod,kb mit ehetsz,legalábbis én utána már ritkábban néztem :oops: leginkább akkor,ha tartottam tőle,hogy sokat vagy nem jót ettem.
Én nem bántam meg,hogy szedtem végig a metet,így is elszállt a cukrom a 30.héten,onnantól nagyon kellett figyelnem,előtte elég szabadon ettem :oops: szinte semmi nem piszkálta a cukromat.

Kép
Kép
zazzy

lányok

és ha az derülne ki a vizsgálaton hogy nem vagyok átjárható,akkor mi van?

KépKép
bettike83

Hunci!

Nagyon szép a -40kg gratulálok hozzá! :)
Mennyi voltál mikor elkezdted a diétát és mennyivel lettél babás, ha meg szabad kérdezni? :)
Én most küzdök a fogyással. Nem egyszerű az tuti. Még eddig nem fogyóztam kitartóan,de most nagyon belelendültem és betartom.
A cél érdekébe mindent!!!!

Csajok!!!

A ciklus és a ferti is keddi napot jelölt nekem PÉ-nek.
Ezek mindig pontosak? Aznap pont nem voltam együtt párocskámmal. :(
De előtte 3 nap is. :lol:
Most szépen kúszik felfele a hőm,remélem így is marad! :lol: :lol:

Kép

Görbicsek:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 14400_.png
nanicke
Székesfehérvár

Nanicke, sok voltam és most is sok vagyok :cry: fél éve stagnál, de nem ezt nézem, hanem hogy kb 36 kg lement, kb mert a végén nem mertem mérlegre állni.Babásodtam 106 kg-mal, de előtte már sok lement, szóval amikor babásodás előtt méretszkedtem utoljára kb 118 kg voltam, de gondolom, voltam több is csak nem mértem :oops: célom a 75 kg....
Vendég

Azta Monyó!!

Micsoda zabálni való hajasbabád van!!!Minden elismerésem!!
Gyönörű baba!!!

Voltam vérvételen hajhullás ügybe.Minden érték negativ a házidokinak megállt a tudománya.
TSH:1,4
T3:4,56
T4:13,64

vese rendbe,vashiány nincs, vérszegény nem vagyok-csak az okos haj elhagyja a buta fejet!!! :lol: :lol:

Ja és amire nagyon büszke vagyok a koleszterinem 8,3-ról lement 5,5-re.
Vendég

Bettike, ha egyáltalán nem vagy átjárható akkor lombik! De erről itt már nagyon sokszor volt szó.......

Nanicke, pé jelzésben a ferty a jobb, az pontosabb. A ciklus van hogy rossz helyre teszi. Ez szép pé volt. Szépen megy fel a hőd. Együttlét pedig pont jókor volt. :wink: A srácok hamarabb is érhetnek a randira. Ők kb. 3 napig életképesek a női szervezetben. :wink:

Loviné, grat a koleszterin csökkenéshez. Sajnálom hogy nincs meg a hajhullás oka. :(
mókica

Mókica,

Mind a két helyen vezetem a görbét és mind a kettő ugyanott jelölte a Pé.-t.
Csak a fertit nem ismerem annyira és az angol tudásom sem a legjobb. Azt nem tudom,hogyha a fertit akarom kitenni hol van a link amit megoszthatok másokkal.
Nincs valahol a fertinek magyar leírása?

Most várok türelmesen mi lesz a folytatás. :)

Kép

Görbicsek:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 14400_.png
nanicke
Székesfehérvár

Nanicke, angolul én se tudok. Nekem a barátnőm vezeti ott a hőm. Szerintem tudnak a csajok a link megosztásban segíteni neked.
mókica

Sziasztok!

Utolsó reményem van most ebben az üzenetben, remélem sikerem lesz.
PCO-s vagyok, és babát tervezünk, de már 4 hónapja nincs semmi... Amióta abbahagytam a fogamzásgátlót (Mercilon), semmi..
Próbálkoztam mindennel, a végén a dokim Proverát írt fel, de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás a baba problémámra.
Tudtok nekem segíteni egy orvos vagy rendelő ajánlásában?

A mensmentis-t láttam a neten.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban? Mennyi idő egy kezelés? Itt azt értem, hogy hónapok, vagy hetek...

Előre is köszönöm a válaszokat...

:(
angelfly

Timcsi,

köszönöm szépen.

Kép
gota79

nálam amúgy semmi különös. már nagyon várjuk babóca érkezését, főleg apci. jövő héten még a maradék dolgokat akarom megvenni.
a múlt héten voltam vérvételen és védőnőnél. a védőnő szerint tankönyvbe illő eredményeim vannak. most 3hét alatt 0,5kgot híztam, úgyhogy még 4kg van az indulási súlyig :D

Kép
gota79

gota

4 kg az nagyon jó,ügyes vagy :)

de azért remélem lombikra nem lesz szükség...csak átjárható vagyok,bizom benne..

KépKép
bettike83

angelfly!
üdv itt!
nem akarlak elkeseríteni, de a kezelés lényegében életed végéig kell pcos-re. hiszen a cukorháztartást kell rendben tartani, azaz a hosszútávú cél a diabetes elkerülése... az meg lényegében egy mellékes hatása a gyógyszernek, hogy ha rendbe jön az insulin, akkor rendbe jönnek a hormonok is.
de a javulásnál is az az általános, hogy azért kb a 6 hónap kell, hogy a metformin hozza a hatást (ha hozza egyáltalán... mert én 11 hónapja szedem és még ciklust sem csinált), rendbe jöjjön a ciklus, helyre álljon a pé...

insulin-terhelésed volt már?
mert akkor lehet érdemes lenne egy diabetológusnál is bepróbálkozni. talán nem kell rájuk annyit várni, mint az endodokikra... és meglepő, de hallottak már a pcos-ről, és van aki ért is hozzá!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!
Örömmel tudatom Veletek hogy 86 nap után nagylány lettem, és fájok mint állat, mert pé-m is volt, hisz a vérvétel igazolja.... :wink:

hajni...
Budaörs

Szép napot mindenkinek!

Hajnal 4-kor arra ébredtem hogy nagyon rosszul vagyok.1,5 napja nem tudtam wc.-ni és iszonyatosan görcsöltem.
Levert a víz az ájulás került és azt sem tudtam ,hogy rókakoma látogat vagy a hasmenés. Soha nem voltam ilyen rosszul,de aztán jobban lettem. :( :(
Semmi olyat nem ettem (mivel diétázom) ami az epémet bántotta volna és az nem is fájt.

Most délelőtt meg arra lettem figyelmes,hogy a nyák olyan krémes fehér.A hőm is szépen lépeget felfelé.

Lehet,hogy összejött??? :D :D :D :D
Mikor érdemes először tesztelni? Dokibá láthat valamit uhun csütörtökön?

Bocsi,ha sokat kérdezek, de ilyen téren tudatlan vagyok még. :roll: :lol:

Kép

Görbicsek:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 00800_.png
nanicke
Székesfehérvár

Nanicke!
A pé-t uhu is igazolta? Mert nem akarlak hiú ábrándokba kergetni, de hiába szép a hőd, ha duphastont, azaz progit szedsz, mert az is emelheti a hőt. :|
Mondjuk az is igaz, hogy embere válogatja, van akinek emeli, van akinek nem. Ez pont olyan mit a closti, az is van akinél emel hőt, van akinél nem. Mások vagyunk, más más szervezettel........
A doki csütörtökön max vastag méhnyálkahártyát lát, és esetleg sárgatestet.......
Tesztelni 10es érzékenységűvel már lehet a 10.dpo-tól, azaz a peteéréstől számított 10.naptól. De nem szabad elkeseredni, ha nega, mert biztosra csak akkor tudsz menni ha nem jön meg...Bár láttam már olyat is hogy nagyon nagyon későn, vagy egyáltalán nem mutatta a teszt a babát, csak a vérvétel.....

hajni...
Budaörs

nem akartam nyers, bántó lenni.....remélem nem vetted annak!!!!!

hajni...
Budaörs

nanicke

én egyszer voltam ilyen rosszúl de akkor meg is jött,de akkor valami iszonyatosan rosszúl voltam,aztán hirtelen elmúlt..akkor a vetélés is megfordult a fejemben,de azt soha nem tudtam meg mitől volt :?

KépKép
bettike83

Hajni, egyáltalán nem vagy nyers, azt írtad amit gondolsz és ez így jó! :)
A dokibá is látta a csütörtöki uhun,hogy volt Pé. Ezért is írt fel duphastont. Bár én konkrétan nem tudom mire jó az. Vért is vett,hogy megnézze milyen a progi szintem. Emiatt megyek vissza csütörtökön megint. Most még nem kesergek, ha nem jönne össze, de ha mégis nagyon boldog leszek! :D :D

Bettike, hát nekem is minden megfordult a fejembe akkor,de most
már jól vagyok.

Kép

Görbicsek:

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 00800_.png
nanicke
Székesfehérvár

nanicke

én drukkolok neked+++ :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, de nagyon kevés időm van!
Azért próbálom összeszedni a gondolataimat!Szóval:

Loviné,
gratulálok a laboreredményedhez!
De hogy ez a hajhullás mi a fenétől lehet?Mondjuk nekem is brutálisan hullik, nagyon utálom.Már lassan másfél éve.Néha kicsit jobb, aztán megint romlik!
A koleszterined viszont nagyon szépen lement!Ügyi vagy!
A diétás topicot olvasgatom ám vissza, ötleteket merítek a napi menüidből! :wink:

Lucuzs,
holnap uhu?Vagy rosszul emlékszem?
Olyan ritkán jössz ide!(Mondom én :oops: )
Hidd el, nagyon kíváncsiak vagyunk rá, mi történik Veled!

Ranita,
ez Rád is vonatkozik!
Nagyon drukkolok a lombikhoz, mert ez most tuti sikerülni fog!Én érzem!
Te leszel Lucuzs után a következő kismamink!
Gyere majd kicsit sűrűbben, kérlek!

Bettike,
ha nem vagy átjárható, Mókica jól mondja, akkor lombik!Én vagyok az élő példa itt erre!
De ne aggódj!Mikor nekem a laparom volt, eszembe sem jutott, hogy nem vagyok átjárható!Aztán mégis!
De sokszor előfordul, hogy az elzárt petevezetőket meg tudják nyitni!
Úgyhogy ne aggódj!
És hidd el, ha gond van, jobb, ha az ember tudja.Nehéz elfogani, de nem bánom, hogy kiderült, milyen gondjaink vannak, mert így legalább nem kellett elvesztegetnünk még 5-6évet!
Úgyhogy hajrá kivizsgálások!

Gota,
nagyon ügyi vagy, hogy nem híztál!
Tényleg, hányi teljesen elmúlt?
Te vagy a következő! :D
Pocakfotót kérhetünk?

Eclipse,
úgy örülök, hogy jöttél!Már nagyon hiányoztál!
Képzeld, elkezdtem sportolni! :D Eddig még nagyon lelkes vagyok!
10 hét alatt szeretnék 10 kilót leadni(ha nem lesz annyi, az sem baj).Szerinted mennyire reális a dolog?

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Angelfly,
ami a lényeg, ne keseredj el!Nem szabad!Sajnos ez egy álnok betegség.Meggyógyítani nem lehet, de kezelni igen!
Ajánlom neked a http://www.pco-szindroma.hu -t
Itt orvosajánló is van, ahol megtalálhatod a településedhez legközelebb levő nőgyógyászt, és endokrinológust, aki otthon vagy IR ügyben!
Tüneteid vannak?Túlsúly?Pattanások?Rendszertelen mensi?
Ha bármi kérdésed van, csak írj!
Ja, hogy mennyi idő a kezelés?Ez teljesen egyénfüggő!Van, akinek a 3as kezelés (met+diéta+mozgás) hamar meghozza a hatást.Pár hónapon belül.Általában minimum fél évet szoktak mondani!Annyi kell a kezelésnek, hogy kifejtse a hatását!

Hajni,
lehet, hogy hülyén hangzik, de én most örülök, hogy lett spontán piri!
Mert a következő alkalommal majd korábban lesz peteérésed, és akkor majd össze is jön a baba, hidd el!
És a fogyás is majd beindul újra!(énis ebben bízok magamnál) :oops: :D

Niki,
szerintem is pont jókor voltatok együtt!Ezen ne aggódj!
A hőd szépen alakulgat!Kívánom, hogy hamar összejöjjön!
De ha ez a hónap véletlenül nem jönne össze, akkor se kenődj el, hiszen mégcsak az út elején vagy!
És szerintem semmi szükséged nem lesz majd clostyra!
Ügyesen diétázol, szeded a metet, meg mozogsz, és spontán fog jönni az a baba, hidd el! :wink:
De persze nem temetem ezt a ciklust, simán lehet, hogy már most sikerült! :wink: :D

Mókica,
hogy megy a fogyi?Én kezdem megszokni a diétát!
Nem felejtettem ám el, hogy igértél nekem recepteket! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?