Új privát üzeneted érkezett!

lenne még egy kérdésem, hogy csak fekve lehet szülni a kórházban?

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Ágnes! Vagy valaki aki tud ebben segíteni!

A Kútvölgyiben egyáltalán nincs koraszülött ellátás?
Engem nagyon érdekelne, ha esetleg korábban jön a pici, akkor autómatikusan átvisznek egy olyan kórházba ahol van koraszülött ellátás? Vagy előfordul, hogy megszülök a Kútvölgyibe és csak a babát viszik át máshova?
Remélem, hogy kivárja az idejét a picikém, de ha mégsem, akkor jó lenne tudni, hogy mégis mire lehet számítani ilyen esetben!
Meg az is érdekelne, hogy ha betöltjük a 36. hetet és megvan a baba kellő súlya, akkor már nem számít koraszülöttnek? Tehát akkor már nem kell másik kórházba menni???
Előre is köszönöm a segítséget!!!

Györesz 33+2

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az aggódást és a biztatást.
Az őszi babák topikban leírtam 3 hozzászólásban (tegnap, illetve ma), hogy mi történt velünk, hogy vagyunk.
A kisfiam szerencsére napról napra jobban van, és ez a legfontosabb.
Részletek tehát a másik topikban.
Üdv., és még egyszer köszönet mindenkinek az érdeklődő és aggódó sorokért, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattalak Titeket, igaz azt is csak pár napja, mióta 2 csík jelent meg a teszten :-) Pont így terveztük, hogy 2 év legyen a gyerkőcök között. Azt azonban nem gondoltam, hogy az orvos/kórház választás ennyire nem lesz egyszerű, az első babánál tapasztaltak nem ösztönöznek arra, hogy újból ott szülessen meg a babánk. Konkrétan nem volt rossz, mégis sok a mi lett volna ha érzés bennem, és egyre csak azt érzem, ogy ott nem. Egyelőre a Kútvölgyi látszik a legszimpibbnek, de még mindig ott az orvoskérdés. Ismerőseim Vida G-t ajánlották, de semmit nem tudok róla. Van e magánrendelése, rendelési ideje, elérhetősége, tarifa, hol kell időpontot kérni... Ha valaki tapasztalt ebben a témában, kérem segítsen.
Köszi, Bedo
bedo

Sziasztok

Györesz ha valami baj van a babával a Jánosba viszik.... inkább nem kommentalom volt hozzájuk szerencsém

Kép
vaktyuk

Vaktyuk, en biztos atmennek a gyerekemhez, ha torik, ha szakad, tudom nem lenne egyszeru, de ez milyen banasmod lene szegennyel, ha idegenekre biznam napokig?

remelem nem lesz erre szukseg

Kép
babarozsa

Györesz!
Velem együtt engedtek haza egy 35 hetesen megszületett babát. Azt hiszem ők 1 hetet voltak bent, de nem vitték el a babát máshová, de a súlya is 2,5 kg fölött volt valamivel. Biztos van idő- (hét) és súlyhatár is.
Vendég

Györesz, engem azért küldtek át a SOTE I.-re (a SOTE II.-re akartak először, de ott nem volt hely), hogy ha meg kell születnie a babámnak, koraszülöttként ne mentővel kelljen átvinni oda (mindenképpen át kellett volna vinni), hanem még a pocakomban átkerüljön, hogy ott azonnal el tudják látni.
Liv

Kép

Kép
liv

Györesz!

Ha nem tölti be a 36. hetet és/vagy a 2500 g-ot, akkor automatikusan megy a jánosba nélküled a varratszedésig, ha van baja, ha nincs. Aki a jánosban szül kora babát, aZ IS szív, mert külön épüéet a szülészet és a csecsemőintenzív. Ha eredetileg nincs baja, ott majd lesz.Kép Jó 4 éve jártuk meg, de egy ismerős fél éve ugyanazokon ment keresztül, mint mi. Makk egészséges kis súlyú baba jól összefertőzve Klebsiella f.sató vírussal. 4 év alatt nem sikerült kiírtaniuk a kórt az osztályról. Az egyéb nyalánkságokról is tudnék írni, korábban már megtettem itt-ott. Úgyhogy sztem jobban tennéd, ha konzultálnál egy olyan kórház dokijával, ahol van koraosztály, hogy, ha idő előtt indul meg a szülés, ne is a kútvölgyibe indulj, hanem egyenesen oda.
rjuli

Juli,
hol van olyan korhaz ahol van koraszulottellatas?

Kép
babarozsa

remelem mi nem kerulunk ilyen helyzetbe

Kép
babarozsa

HalihóKép
Én úgy tudom az orvosomtól, hogy már nem áll a 2500 grammos határ, nekem azt mondta, most már csak az 1500 alattiakat viszik el, ezen ne aggódjak.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

az joKép

Kép
babarozsa

Edina!

Velünk minden rendben, holnap megyek doktorbácsihoz, és valószínűleg jövő héten (mikor betöltjük a 12. hetet) lesz a tarkóredő szűrés. Eddig valahogy nem izgatott egyik ilyen vizsgálat sem, de most már kezdek én is izgulni, hogy minden rendben van-e odabent. Nekem a saját orvosom csinálja a tarkóredőt, és ott helyben "ki is elemzi". Alig várom már, hogy lássam ezt az apróságot, múltkor még csak egy kis "pacni" volt az uh. képernyőn, most már pedig "kész baba" lehet. Én is kíváncsi vagyok a nemére, jobban mint az elsőnél!
Ha van időd, írjál mailt!!!!
Zsu
tothzsuzsi

A legnagyobb - intenzív - koraszülött osztály az I. számú nőgyógyászati klinikán van, és le a kalappal az összes ottani orvos előtt, különösen dr. Hajdú Júlia előtt, aki az intenzív koraszülött osztály vezetője, egyetemi docens. Az ő osztályán nagyon jó helyen, jó kezekben vannak a babák.

Kép

Kép
liv

A Margit kórházban, a Schöpf Méreiben biztos van, de nyilván máshol is, csak én nem ismerem őket.
Az 1500 g elég irreálisnak tűnik. Mármint, hogy megúszható a spec. ellátás. Az nagyon pici és nagyon korababa. Ha 2000g-ot mondanak, az még elképzelhető.
rjuli

Babarozsa nem az atmenetel a kerdes ahogy Rjuli is irta, hanem a korulmenyek, ejszaka egyszer atmentem es szinte egy nover az osszes babara,-kerdezem doktorno akivel esetleg beszelhetnek? Hat az most ejszaka nincs, pofatlanul a szemedbe hazudnak,ill semmi muszeres ellatottsaga nincs ha valami /ne adja isten/ komolyabb baja van kicsit benaznak aztan kuldik at olyan helyre ahol esetleg tudnak a babaval valamit kezdeni, en is ezert gondolkodtam el, hogy tenyleg a kutvolgyibe menjek e szulni.....

Kép
vaktyuk

Bedo!

Ha szeretnél több hozzászólást olvasni Vidáról, akkor rákattintasz a Humana reklám alatt a KERESÉSre, aztán a Kulcsszavas keresésnél beírod, hogy Vida, majd Keresési beállításoknál pedig kiválasztod a Szülészetek, kórházak címszót, aztán Végrehajtás. Feljön egy csomó hozzászólás, amiben Vidáról van szó.Kép

Gabi
efgabi

Vaktyuk!
de ez eleg gaz azert!
most azert keressek egy masik korhazat, meg orvost, mert hatha gond lesz?Kép
egeszsegugyKép
ha lenne mas kapcsolatom, akkor lehet, hogy atmennek

Kép
babarozsa

most magas lett az AFPm, remelem csak vaklarma, de ha megis, akkor nem tudom mi lesz

Kép
babarozsa

Persze, nem abból kell kiindulni, hogy gond lesz, de vannak intő jelek, amiket nem szabad figyelmen kívűl hagyni, mint ahogy én is tettem az 1. terhességemkor, bízva a dokiban, hisz ő úgyis szólna-gondoltam naívan. Szóval, ha gyakori és erős keményedések vannak, idő előtt rövidül a méhnyak, nyitva van a méhszáj, felmerül a toxémia gyanúja, felszálló fertőzés makacs tüneteket okoz, nagyon rossz a vérkép, szivárog a magzatvíz, az uh szerint lényegesen kisebb a baba az elvárhatónál, stb. akkor azért érdemes az embernek talonban tartania egy olyan helyet, ahova még ő maga is bejut, nemcsak a baba.
rjuli

hát igen
nekem lehet, hogy lesz ilyen korulmeny, ezert most kereshetek egy masik korhazatKép

Kép
babarozsa

Ha igazán jó koraszülött osztályt akarzs, az a SOTE I.
De ott meg annyira foglaltak a dokik, hogy keresni is nehéz őket, nemhogy megtalálni. Milyen körülményed van ami nem jó?
Vendég

most a Schöpf-Mereit probalom, de meg nem valaszolt senki

lehet, hogy rossz helyen tapad a lepeny
ez meg magaban nem veszes, de lehet

Kép
babarozsa

es magas AFP
de az sem biztos, hogy gond lesz

Kép
babarozsa

Nem jobb, ha megvárod, hogy mit mond a dokid?
Ha gáz van és a doki normális, akkor úgy is szól, vagy ajánl valakit olyan helyen, ahol te és a baba is a megfelelő ellátást kaphatjátok.
Vendég

persze, megvarom, en is igy gondoltam, csak nem art kicsit elore gondolkozniKép

Kép
babarozsa

Ne fesdd az ördögött a falra (ejnye-bejnye). Az a méhlepény még 20-szor körbejár a hasadon és az AFP önmagában nem jelent semmit. A doki véleménye mindenképpen fontos. Nem hiszem, hogy nekik megérné ottartani olyat akit máshol tudnak ellátni teljes biztonsággal. Ezért éppeszű ember nem válalhatja a felelősséget.
Vendég

jo, joKép nem festem
2 het mulva minden kiderul!

Te amugy kihez jarsz? es hol tartasz?

Kép
babarozsa

Mészáros dokihoz és utánad vagyok 10-12 nappal. Jól tudom? Én Feb. 16.-ra vagyok kiírva.
Vendég

vagy a nok lapjan is?Kép

igen! en elvileg febr.10.

Kép
babarozsa

Bingó!!!
Akkor nincs is akkora különbség köztünk, mármint a babák között. Én úgy amlékeztem, hogy te feb eleje én meg a közepe, de akkor majdnem együtt.
Vendég

Címem: endomed@axelero.hu
Rákóczi Ági
rákóczi

Köszönöm!

Kép
babarozsa

Cinicini, akkor valtjuk agymastKép
ha nem jon ra elobb...
azt meg nem annyira szeretnem, viszont a vizsgaidoszak a 9. honapban van, ez eleg ciki, ugyhogy elovizsgazom, ami szinten nem lesz egy piskota dolog
de az utolso hetekben mar csak pihenni szeretnek, nehogy amiatt elobb jojjon, mert en vizsgazom

Kép
babarozsa

majd bejonnek a korhazba vizsgaztatni:-D

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Én is a Kútvölgyiben fogok szülni, ha minden jól megy, január végén, Hegedűs Tibornál.
Én is attól tartottam/tartok is még egy picit, hogy szép hely, jó hely a Kútvölgyi, csak nagy hibája, hogy nincs PIC-e (Koraszülött-újszülött intenzív). Bár én egyelőre úgy gondolom, hogy ha minden rendben megy, és én nagyon drukkolok, hogy úgy menjen, akkor nemigen lesz rá szükség, ha meg korábban jönne valamiért, vagy probléma adódna, akkor valahogy bejutok valamelyik klinikára. És lehetőleg még egyben, az a legjobb egy esetleg koraszülött vagy bármilyen egyéb problémával rendelkező babának, ha még az anyukája pocakjában utazik, nem már kinn, akármennyire is vigyáznak rá. Ebben az esetben meg úgyis oda indulok el, nem a Kútvölgyibe.. De a legjobb lenne, ha nem lenne semmi probléma :-)
allyra

Allyra, en is ezen gondolkozom, de vajon beengednek-e valamelyik "olyan" korhazba. Akkor onnan is kell egy dokit szerezned.
De hogy 2 orvoshoz járj gondozasra, az egy kicsit sok lenne.
Onnan a Jánosba viszik át a babákat, de én arról akórházról nem halottam jókat, én is ott születtemKép
voltak sztorik, de az rég volt

Kép
babarozsa

Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan

Babarozsa
Ne aggódjatok, biztosan minden rendben lesz.
Liv példája adjon erőt, hogy időben eljutott és anem volt kérdés, hogy vészhelyzetben fogadja a kórház vagy sem. szerintem ott minden ER esetet fogadnak. Nem kívánom senkinek, hogy azt élje át, amit átéltek, de a lényeg, hogy maximálisan törődtek a kórházban a picivel és a mamájával is, erősödik a kis legényke és nemsokára hazamehet szerető szüleihez.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Babarózsa, én aztremélem, beengednek minden további nélkül, de azthiszem, erre rá kéne kérdezni a dokinál, hogy hogy is megy a dolog. A Jánosról én is hallottam pár dolgot, nem rajonganék érte túlzottan, ha odakerülne a babám :-(

Gumicukor, persze, vészhelyzetben fogad a kórház, csak nem mindegy, hogy meg kell-e járni a saját orvos/kórház-klinika utat, vagy rögtön tudok-e menni mondjuk a klinikára, ha szükséges.. Nem tudom, Livnél hogy volt ez, végigolvastam nagyjából a topicot, drukkoltam is nekik, de ez számomra nem derült ki.. Már csak azért is érdekel a kérdés, mert leendő orvosként (még egy szakdolgozat..) elméletben tudok jópár dolgot, és vannak helyzetek, amikor igenis sok idő lehet egy ilyen kör megjárása.. és talán még tudnám is, mikor készüljek izomból a klinikára.. bár nemtudom, gyakorlatom az ilyen téren egyenlő a nullával, szal nehéz. És sajna az egyetemen sokmindent megtanítanak, de az adminisztrációs utakról nemigen beszél senki, szal innen nem tudom..
Azthiszem, a legjobb lesz, ha megkérdem a dokimtól, hogy ő mit mond, még ha hülyének néz is miatta :-)

Allyra
allyra

Sziasztok!

Hát nekük sajnos volt tapasztalatunk abban, hogy milyen a János , én mikor 97-ben szültem sajnos a második napon átvitték kisfiamat, a Jánosba nem azért mert koraszülött volt ( 4650gram volt időre jött ), hanem azért mert volt egy kis légzés problémája, ami szerencsére egyáltalán nem volt komoly. Szóval a Jánosba a koraszülött osztályra került, hát szeritem az az egész hely egy horror, legalábbis akkor nekem annak tünt, soha senki nem adott megfelelő felvilágosítást, össze-vissza beszélt mindegyik orvos igazándiból a mai napig nem tudjuk, hogy valojában mi is történt ott, egy biztos egy jó kis szájpenészt sikerült összeszednünk mivel tök gagyi cuminak nevezet valamivel etették a babákat. Egyébként volt ott három szoba amikbe az anyuka is beköltözhetett 24 órába, de csak az apuka mehet be látogatóba. Szóval lányok én azt javaslom aki csak teheti messze kerülje el a helyet. Remélem most, hogy a másodikat várjuk nem kell majd a János vendégszeretetét elveznünk majd.
Bocsi kicsit hosszúra sikerült.

Kátya
kátya

Üdv Mindenkinek!

Én most várom az első babámat! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! Jelenleg 8 hetesnek mondanak, de épp most kellett orvost váltanom, mert eddig nemigazán foglakoztak velem. Szerintem. Ugyanis eddig még egyetlen vizsgálaton voltam, egy ultrahangon, de az orvosom semmilyen más vizsgálatra nem küldött még el.Szerintekek ez vészes?
asszony

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:26-kor.
Vendég

Cseréltem képet a profilomban, egészen friss szombaton készült egy lagziban.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Aki Budán lakik annak meg kell barátkoznia a Jánossal, mert ott van az ügyeletes gyerekbaleseti. Igaz, hogy Pesten van min. 4 gyerek kórház ahova rohanhatsz a gyerekkel, de budán csak ez az egy van. A budai gyermek Kórházban nincs röntgen, így az kiesik.
Mi pár hete jártuk meg és borzalmas volt. A körülmények, a kórház, amiről persze nem tehetnek, kritikán aluli. Másfél órát vártunk, hogy egy röntgenorvos megnézze a leletet.
De az is biztos, hogy nem szülhet minden kismama olyan kórházban ahol van PIC (koraszülött ellátás).
Vendég

mi pesten lakunk, mi a fenenek megyunk akkor egy budai korhazba? en sem tudomKép
sajnos ez orvos fuggo is
nehez, hogy az orvos is legyen jo, a korhaz is stb.

Kép
babarozsa

szerintem az is eleg, ha kesobb kuldenek el vizsgalatokra
elj egeszsegesen, az a lenyeg
szedj vitamint stb. mast ugysem sokat lehet csinalni

Kép
babarozsa

Én a Kútvölgyi elött pesti kórházba jártam (zugló) Budáról. Messzebb nem volt Kép
Vendég

Antaledi,
Tegnap voltam Szabo doktor rendelesen, Te mikor mesz legkozelebb? AFP-re okt.13-an, orvoshoz vissza 18-an, UH-ra 28-an megyek. Hatha talalkozunk valahol Kép

Tegnap kicsit megijedtem, mert van egy szemolcs a combom toveben, es azt mondta az orvos, hogy ha nagyobbodik, vagy tobb lesz, akkor altatasban le kell egetni, es ha a huvelybemenetig eljutna, akkor lehet, hogy csaszarral kell szulni. Persze nyugalomra intett, mert egy darab picike van, de azert kicsit aggodom... Ha valakinek van ilyen tapasztalata, orommel vennem, ha megosztana velem.

Koszi elore is
carezza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?