Új privát üzeneted érkezett!

SZIASZTOK!!!

TAHTI:Fénypostával mennek a drukkok, jelentkezz, ha tudsz valamit!!
Nagyon sokat gondoltam rád ma!!!

HENY:Nagyon jó a tábla, köszönjük, hogy rászánod az időt!!!

HARI:Nagyon örülök, hogy kicsi Lilikéd a gyógyulás útjára lépett.Pihenj , amennyit tudsz, rosszkedvet meg zavard el!!!

Megvolt a cukorterhelés, voltam turizni, csudi édes dolgokat vettem.
Mindjárt megszámolom,miből mennyi van és mit kell még szépen lassan beszerezni.. :roll: no, meg ami megtetszik, othagyhatatlan darab :wink: .
Jelentem Balázskának is, anyának is ízlett a cukros tea, sok-sok lime-mal :roll: .
Az eredmény holnap lesz készen.
Megittam a teát és 20 perc múlva Balázs olyan bugit nyomott le pocakban-tehát a kisfiam édesszájú....
Nem tudom már , ki kérdezte,de kellett vizeletet is leadni.Az rögtön elkészült, negatív lett.
Ha valamit kihagytam, bocsika...
Majd még később jelentkezem, vár a háztartás...
PUSZI MINDENKINEK!!!

Kép
rozsa1979

wow ... de jó, bekerültem a táblázatba :)
Igen, én júliusra voltam kiírva (vagyok :), azért hozzátok klikkeltem, mert amikor a nyakiredő "gondjaim" voltak, gondoltam, ti már átestetesk rajta, több a tapasztalattal rendelkeztek, mint a júliusiak. De nevezhetjük a sors kezének is :)

És Judyról is tudok, amikor AFP vérvételre mentem, utána kerestem itt a fórumok között mire számíthatok, az egyikben ráleltem Judyra, jan. 29.-én kapta meg az eredményt, negatív lett neki down-ra :) Ő is kislányt vár :) De biztos ő is elmeséli, ha ideje engedi :)

Nekem ma jött meg az AFP-m, tökéletes :) 1,05 MoM :) Lassan tényleg megnyugszom :)

Henibaby, pár adat rólunk:
Kor: 36, első baby, Budapest, Szent János Kórházban tervezem a szülést, ha már a szülésznőm ott van ... fogl.: művészeti asszisztens (az utolsó ez volt, előtte PR, nem kívánok ide visszatérni) ... van két bölcsész diplomám - nesze semmi, fogd meg jól ... Most írok (könyvet - mesekönyvet ... ez a cél, az írás :) ... ha nagyon nem jönne össze (zárt világ, vagy ahogy én hívom: zárt osztály, elég nehéz bekerülni), pszichológiát szeretnék tanulni, amíg itthon babázom (mert a korom miatt sokat nem késhet a második) ... mi van még? Lakóhely: Bp.
Ja, és a gyereknek apukája is van :) Közgazdász, 14 éve vagyunk együtt, 3 éve házasok is vagyunk, nagyon szeretem, egy tündér :) Mellesleg nyelvzseni a szentem, apai ágon öröklődik nálunk, eddig csak férfiaknál jött ki, így most megy a drukk, hogy a kislánya is örökölje :)
Vendég

Plusz,
Luna, nem tudom Portugáliában milyen a felhozatal baby holmi ügyében (pl. kiságyba fejvédő), de pár évet éltem Spanyolországban, ott eszméletlenül nagy a választék (soha egy országban nem láttam még ilyen nagy felhozatalt), nagyon szeretik ezeket a kiegészítőket és meseszépeket készítenek :) ... a gyerekholmiktól is elájultam (csak akkor még nem volt aktuális :( ...
Ha időd engedi és nem nagy kiruccanás, szerintem egy hétvégi kirándulást megér :)
Vendég

Köszi Heni a magyarázatot... :) így gondoltam én is. állítólag lány a peteérés előtt lehet csinálni- így az esélyes...

Jaj Rózsa, amúgy köszi az infót a császárról... hát remélem hogy én meg elkerülöm, mert nálunk szigorú fekvés van és bébi nélküliség... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

KONKRI: Hála Istennek, itt aki jól érzi magát, és EDA érzéstelenítése és nem spinálja volt, az mehet, ha akar.
( A nővérek annyira figyeltek ránk, ha elmentünk volna azt se vették volna észre...)
Az őrzőben volt velem együtt egy roma 16 éves friss császáros"anyuka" , aki miután kitolták a műtőből és érezte a lábát, rögtön ment (ki tudott) cigizni.
Tudták a nővérek, rá se bagóztak.Engem persze jól lecsesztek, mert eszek.
Mi lesz, ha hányok?Mondtam, jön a takarító néni és felmossa...

Itt ha minden rendeben van csaszi után 4 órával mehetsz osztályra és pááá anyuka.
A babát mihelyt kitoltak, már apája karjában volt és oda is adták nekem.
Velem lehetett végig, míg ki nem mentünk osztályra.
Utána meg ugye itt rooming-in van.
Ha szólsz, hogy vigyék el a kicsit, még a nővérke húzza a száját, hogy ugyan miért vigyem el anyuka???
Az nem számít, ha lázas vagy, stb...
Tied a baba és ismerkedjenek , szokjátok egymást
:roll: :roll:

Kép
rozsa1979

Anya maci, ez itt kinalatban ugyanaz mint Spanyolorszag, minden van mi szem szajnak ingere... horror osszegekert :) Ellenben nincsen vagy elenyeszo a hasznaltcikk 'piac' ezert tamaszkodom anyagi okokbol is az ebayre jelen szituban :)

luna6

konkri, igergetett neked csaszart valamiert a dokid? asszem valaholelvesztettem a fonalat miert keszul (oke, nem keszulsz :d) ennyire ra a temara. felmerult valami problema?

luna6

[quote="henibaby75"][ írta:henibaby75img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1265201547.7141.jpg[/img]

Szia,
Nálunk is kislány lesz, Nóra. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Valóban úgy van, h a lány spermiumok lassabbak, de szívósabbak, akát pár nappal a tüszőrepedés előttől is kibírják, ki tudnak várni. A fiúk ezzel szemben fürgék, gyorsak, ám rövidebb életűek, ezért gyakorta akkor lesz fiú, ha éppen a tüszőrepedés napján, vagy akár másnap van az együttlét. Ez petesejttől is függ, hiszen van, h csak órákig lehet megtermékenyíteni, úgyhogy itt sokaknak lehet, h csupán órákon -perceken- múlott a gyermekáldás ;-) Jah, a sperma = spermium és adalék együttesen, de maga a sejt az a spermium. Nem okoskodás akar lenni, de ebben a témában eléggé "otthon" vagyok.. most már csak azt nem tudom, h vigyorit vagy szomorút tegyek ide. :roll:

Nah, a vizsgálatok sűrűségével nekem csak az a bajom, hogy tulajdonképpen a 12. hét óta engem senki nem nézett meg kézzel, nem tapintotta meg a hasam, vagy a méhem, nem is tudom. Lehet, h nem baj, hiszen a genetikai UH-n mondta a szonográfus, h zárt a méhszáj - ezek szerint látni úgy is. Ha így vesszük, 1,5 hete vizsgáltak, tehát talán tényleg semmi okom aggodalomra. Köszi a válaszokat!

Anya maci, csúcs a bemutatkozásod, "a gyereknek apja is van" kezdetű rész különösen ;-) Én is a Jánosban szülök majd! Ki a dokid? A tábla alapján valószínűleg nem egyszerre fekszünk majd bent, de talán tudunk egymásnak segíteni infókkal. Ha a babád lombik, akkor nem a BMC-ben készült (ez a János területén lévő meddősségi kp)?! Ha igen, ott ki volt a dokid?

Már említettem, h a férjem elhatárosta, hogy sk. készíti majd a bölcsőt, egészen be van lelkesedve, én meg megilletődve az ötlettől... olyan szép szerintem a gondolat, s ha úgy alakulna, hogy nem is nagyon használjuk majd, akkor is csodás emlék, nem? Ezzel kapcsolatban azt akartam írni, h keresgéltünk a neten, jó kis bölcső mintákat, amit felhasználhatunk... és rátaláltunk egy házaspárra, akik szintén sk. készítették a sajátjukat. Nekünk pontosan az a bölcső tetszett meg, de nagyon!!! Írtam nekik, és tk. kedvesen mindent megírtak válaszul, kellékeket, méreteket, még a munkafázisokat is, és hozzá rajzot, képkeet is mellékeltek. Ha netán még valamelyikőtöknek ilyen gondolata támadna, örömmel elküldöm hozzá az instrukciókat mail-ben.

Várom Tähtit, remélem, megnyugtatták, és pihen, csak azért nem ír.

Na, legyen szép estétek, én megyek, kinyújtani a hátam.

detti_10

Luna: ha lepényem maradt volna a méhszájnál, akkor az császár... 90%

Rózsa: nálunk is így van a rooming in: ha elakarod vitetni estére-nem volt melegvíz a szobában a gyerekfürdetőnél... vagy ordított és gondoltam h a másik két csaj had aludjon... hát volt aki húzta a száját... meg akkor vigyek ruhát, meg ha észre veszik h van pelusom azt se adnak... de se baj, ezeken nem idegelem magam...

Detti: te voltál aki látta üzletben a titi tritont? hol? ott mennyi volt? (én láttam, de gondoltam hogy ember is megnézhetné esetleg vagy ha annyi mint a webshopos akkor inkább megvesszük a boltban) de én boltban még nem láttam...

Kép
Kép
Kép
konkri

Aaaa ertem, ezt valahogy en korabban atugrottam, bocsi! Meg szerencse, hogy idovel es a meh novekedtevel a legtobb lyen esetben 'elmaszik' a lepeny megfelelo helyre, ezek szerint akkor nalad is megy elfele, hat hajra neki!! :)

luna6

Látom, Tahti még nem írt. Pedig már azt hittem itt vár a jó hír. De ha pihen, azt megértjük.

Voltunk ma is fodrásznál :lol: Bár ma azért volt izgi, mert Lili is jött, neki is levágta a fodrásznéni a haját. Láttátok volna hogy feszített a székben, mint egy kis hercegnő :lol: Nagyon élvezte, hogy vele foglalkoznak. Amikor az én hajamat csinálták, azt kevésbé. Bár azért nagyon jól bírta, de kicsit már unta a végét. Még szerencse, hogy ő volt a második, így kénytelen volt kitartani.
És most, hogy a fodrász tanácsolta, hogy copfozzuk be a haját, csodák csodájára egész délután viseli a tündéri copfjait :lol:

Konkri,
kicsit gyagya vagyok, nem emlékszem gratuláltam-e a fiúhoz. Ha nem, akkor most megtenném! :lol:
Meg a lepényednek is gratulálok!

Detti,
már a múltkor is akartam írni, hogy tök jó ötlet, hogy párod csinálja a bölcsőt! Az enyém nem hinném, hogy kész lenne vele időre, úgyhogy bele se vágunk, de azért irigykedek. Majd tegyél fel róla képet!

Geo,
Ti mit csináltok a pároddal egész nap?! :shock: Azért a jóból is megárt a sok! :lol:

Kép
Kép
hari

Képzeljétek, nem tudtam ellenállni, vettem a lánynak egy farsangi jelmezt. Nem akartam, mondván, hogy van egy olyan ruha, ami jó lett volna, de szerintem ha ezt meglátja, nagyon tetszeni fog neki. A Sparban meg vettem egy pillangó szárnyat még valamelyik nap neki, úgyhogy a kettő együtt már szerintem jó lesz neki farsangra. Na jó, egy kicsit giccses, de erre az alkalomra jó lesz.
http://www.vatera.hu/disney_hercegnos_h ... 65061.html

Kép
Kép
hari

Ja és kinéztem egy babakocsit már megint.
Lennétek szivesek jól megkritizálni? Mert nagyon drága és igazából szeretném magamat lebeszélni róla, de egyelőre nem ment. Hátha ti meggyőztök hogy nem jó semmire. Pontosan nem is értem, hogy a funkcióit hogyan lehet használni. Persze előbb elmennék megnézni személyesen is, mielőtt kifizetném, de azért várom a kritikákat!
http://www.vatera.hu/babakocsi_161308399.html

Kép
Kép
hari

Par evvel ezelott meg az enyim csaj is 'olni tudott volna' egy ilyenert :) Volt is jo par hasonlo jelmezunk idehaza allando hasznalatban, de mar kinotte oket. Viszont pont ma nezegette, hogy milyen kellene neki mar megint :) Pedig itt nincsen osszenpi mindenki beoltozik buli... illetve dehogynem van, csak ittutcai felvonulas van, mint a rioi karnevalon :) Es mindenki egyformaba oltozik az osztalyban (a suli is asszem egy tema) es kivonulnak a varos foterere es ott pompaznak :) Szoval az ilyenkiralylanyos dolgokat oda nem lehet felvenni. Ellenben itt felenk a CARNAVAL az egy konret nap es igazodik a brazilhoz, na es annak a kornyeken az ember ha megy bevasarolni, akkor anyukak es apukak serege lathato mindenutt tunderekkel, kalozokkal, pokemberekkel, hercegnokkel... amugy spontan szervezodesben. Szoval a carnaval kornyeki napokon a gyerekek beoltoznek es ugy mennek bevasarolni meg barhova, ahova eppen a szuleik viszik oket :)

luna6

Jaj Detti, elfelejtettem írni, hogy a méhszáj állapotát az uh-val is meg tudja nézni a doki... attól hogy mondjuk a külső kinyílik, még a belső rész lehet zárt a végéig is... nyugi. ha a doki most uh-val zártnak látja akkor ő biztos nem akar piszkálni... nyugi a végén fogja nézni!!!
meg szüléskor is jó párszor... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hari már mondok is egy okot: nincs bolygó kereke... és sztem jó nagy portéka... ez így jó lesz? :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sajnalattal kozlom, hogy nem talalom lebeszelosnek a kocsit :) Magamat azonnallebeszelnem rola (nalam a sulya, a merete miatt eleve nem jatszik, a mozes sem, meg a felfujhatos kerek sem, be sem ferne) Ha olyan helyen maszkalsz ahova nem kell emelgetni, ahol van hely tolni, akkor szerintem ez tud mindent amit tudhat (megannal is tobbet, mert az etetoszek es hinta funkciokat nem tudom elkepzelni :D) ehez kepest (es a piacon levo fullfunkcios arakhoz kepest) en meg csak draganak sem talalom. (mas kerdes, hogy nem lenne ra nekem sem penzem most, de amibe ezek a fullextrasok kerulni szoktak, hat ez azok kozott nem a draga kategoria nem?)

luna6

Konkri,
Nem. :lol:
Igazából a bolygó kerékkel vannak problémáim. Lehet, hogy hülye vagyok, de nekem Lilivel az első kocsi bolygó kerekű volt és átfordítható volt a tolókar. Egy telet sem bírt ki, mert ahogy az egyik irányba toltam a hóban, úgy kicsit szétálltak a kerekek. Csak minimálisan, de ugye mivel mozgathatók voltak, így fixálva is volt egy ici-pici mozgásuk. Szóval a lényeg, hogy ment a kukába. Ezért most pont olyat keresek, ami nem bolygós :oops:
De azért értékelem az első próbálkozást :lol: Persze az is lehet, hogy az egy gagyi kocsi volt és egy profi bolygó kerekessel nem fordul ilyen elő.

Kép
Kép
hari

Luna,
Nem akarom betenni a csomiba és emelgetnem sem kell :lol: Csupán göröngyös úton szeretném tolni és a lényeg, hogy ha süt a nap, vagy fúj a szél, akkor át tudjam fordítani a tolókart. Ja és hogy kibírja végig, ne kelljen félév múlva másikra cserélni :lol:
Amúgy a hinta és hasonló funkcióit én sem értem, és mondjuk az csak plusz, ilyenekre alapjáraton nem gondoltam, de mivel nagy kertünk van és sokat lesz kint az udvaron, nem lehet hátrány, ha hintázni is tud benne. De persze ezért külön nem fizetnék ennyit.

Kép
Kép
hari

HARI: Nekem kifejezetten tetszik a babakocsi. Én is ki voltam akadva a bolygókerekektől. Amit mi vettünk, az is fix kerekes. Sokféleképpen használható, és ez jó. Gondolom, te sem fogod cipelni emeleteken keresztül. Arra még figyelj, hogy összecsukva beférjen a csomagtartóba. Összeségében nekem bejön a funkcióit illetően és dezign-ilag is.

NYUSZIKA: Köszönöm az infót a táblához. Próbáltam visszaolvasni, hogy talán már valahol írtad, hogy lányod lesz, de nem leltem sehol, így inkább üresen hagytam. Gondoltam, úgyis jelzed, ha hiányosság van.

GEOOO: Hahóóóóóóóó!!! Nem tudtok betelni egymással? :D :D Érthető :wink:
Vendég

Kép
Szépen alakul a táblázatunk! :D :D
Vendég

Hari, hat ha csak terepre megy es csomitartoba sem, akkor mosmtar nagyon keresnem kene okokat amivel lebeszeljelek vegkepp errol, illetve meggyozzelek, hogy ez nem lesz jo :) Hath a atobbieknek tobb otlete lesz :D:D

Sutottem le zsirt... illetve oldalast fokhagymasan zsirban, most dermed a hutoben. De a labas aljan ami maradt az isteni... csakhat ugye nem kifejezetten az a dietas kaja :) Ugyhogy majd modjaval kenegetem :) Fuhhh az oldalas is de finom lett benne. Legkozelebb majd csirkevel csinalom... na mert mintha az ugye nagyon dietas lenne szinten :)

luna6

Hari,
még nem tudom mi hogy műxik a Péterfyben, a 25.hétre írtam be magamnak szüléstervkészítést, úgyhogy nem a mostani terhesgondozáson, hanem a következőn szerintem már tudok erre válaszolni 
ezzel kapcsolatban kérdésem: én attól parázok, hogy ha nincs beöntés, akkor nem fogok odacuccolni az orvos fejére??
Sztem nagyon kirly a jelmez!!!
A babakocsi pedig szerintem szupeer!!

Konkri,
örülök h jó helyena lepény!
na és most már két fiúcska anyukája leszel, szuper!!

Detti,
én 4hetente járok terhesgondozásra a dokimhoz, ő átnézi a leleteimet, megnéz UH-gal, ad beutalót, meg ilyenek(de kézzel nem nyúl belém, pont amiatt, amit Konkri olyan jól leírt). nem tudom a dokid miért nem hívott már korábbra, mert a barátnőm is 4hetente jár terhesgondozásra..

Henibaby,
jó hogy írtad a citromot, biztos én is viszek majd maammal, köszi!
Vendég

Geooo, hogy kerulne oda a dokid feje? :DDDD Es hidd el nekem, akkor es ott mikor akcio van meg sem fog fordulni a fejedben, hogy ez tortenhet, de ha igen akkor is egyreszt ugysem erzed (es folyik ott minden egyeb mas is bovivel) masreszt ugysem fogod tudni, mert nem latod es nem kozlik mi minden es honnan folyt es hova :D Ugyhogy ha szeklet (maradek) esetleg nem is folyik, lesz ott meg boven mas is :D (tenyleg nem fog sem eszedbe jutni, sem nem fogod erezni mi zajlik, csak a nagy kosarlabdat fogod erezni ami at akar preselodni rajtad :D)

(nalam az elsonel volt beontes, a masodiknal szoba sem kerult, asszem mert valahogy nem volt mar ra ido.. illetve korabban azert lett volna, na d evegulis nem volt :) Nem volt kulonbseg a kitolasnal a ketto kozott ebbol a szempontbol :))

luna6

Jajj meghalok olyan fáradt vagyok, de azért leírom mi történt tegnap óta :oops:

András amikor este hazaért, azonnal kirohantam hozzá a kapu elé, és olyan szééép volt, amikor kiszállt a Touareg-ből, napbarnítottan, Bamako-s ruhában, hogy azt hittem elbőgöm magam, de hirtelen olyan zavarba jöttem, mert egyfoltában bámult, meg mosolygot, meg az arcomat simizte, és azt mondogatta hogy milyen fiatal vagyok :D
szóval annyira jó ilyenkor megint egymásra találni, teljesen máshogy látjuk egymást külsöleg, és jajj szupeeer!!! 8)

utána beértünk a házba, és hát elájult hogy milyen rend, meg tisztaság van, majd levettem a kabátomat, és megállapította hogy kismama vagyok :D és milyen szép a pocim, de milyen vékony vagyok, és ezzel volt eltelve egész este :D

majd megvacsiztunk, meg fürdés, és aludtunk, mert szegény 3napi vezetés után (és főleg azután, hogy hónapok óta nagyon durva tempóban dolgozik) le is feküdtünk aludni.

persze féléjfélkor arra ébredtem, hogy férjember horkol, mint egy rozmár, de nem volt szívem felébreszteni, így áthurcolkodtam én a nappaliba a kanapéra :cry: jó lett volna azért vele aludni...

aztán ma reggeli után elmentünk a Csengerybe, hát Andrásnak nagyon tetszett, hogy milyen jól haladnak, és ott voltunk vagy 2órát, mert nagyon sok mindent meg kellett beszélnünk az építésszel...

a konyhában már dűlőre jutottunk, ollyan lesz, mint ami az ikea honlapján lesz, a többit a héten még el kell dönteni, a wc valószínű zöld lesz, a fürőhöz meg beleszerettem már egy sempébe, csak most számolgatnunk kell, meg ilyenek..

nemrég értünk haza, előtte csempéket, fürdőket néztünk, meg az ikeába voltunk (ja, az építésznek azt mondtuk zuhanykabinunk lesz, aztán most mégiscsak kád marad, de lesz hozzá jajj elfelejtettem hogy hívják, ilyen üveg lap, így állva is lehet majd benne tusolni).

most meg vacsiztunk, és sztem hamarosan alszunk.
mindenkinek szép éjszakát kívánok! :)
Vendég

JAAA!!!
és a parkettásnál a nőci megkérdezte h mikor érkezik a baba :lol:
Vendég

Szia Detti,
igen, a BMC miatt lett a Szent János Kórház, én Skriba Eszter segédletével lettem anya, így gondoltam, ha elkezdte, fejezze is be :)
Majd megbeszélünk egy talit, amikor kontrollra mész, én elég közel lakom, tudok alkalmazkodni ... a vége felé úgyis sűrűbben kell majd menni, tuti összefutunk :)
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Napok óta be sem kapcsoltam a gépet, tegnap végeztünk a felújítással, legalábbis ami a szobánkat illeti. Annyira, de annyira elfáradtam, hogy talán még soha nem voltam ilyen fáradt. A derekam is iszonyatos, alig bírok menni, és persze jó néhány idegsejtem is tropára ment. :?
Még az előszoba van vissza és apróbb simítások itt-ott, aztán rendben is vagyunk.

Most csak életjelet adok, és próbáltam visszaolvasni. Kicsi Lénával minden rendben van, de ránk fog férni a pihi, az biztos.

Vigyázzatok magatokra!

Tahti, gyere, jelentkezz, izgolok nagyon.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok csajszik!

Gratulálok az újabb kisfiúhoz!!!!

Mi kb. 10 perc múlva indulunk az uh-ra!!!! Elérkezett a nagy nap! Konkri, nekem aki rám néz, fiút jósol, és én is bal oldalon éreztem mocorgást. De páromból kiszedtem, hogy habár mindegy, de egy kislánynak jobban örülne, mert bringázni fog majd a bébi az tuti, és kevesebb lány bringás van. :lol: Hozzáteszem, az elején én is nagyon kislányt szerettem volna, most meg nekem teljesen mindegy, de a páromon szeretném látni, hogy mit szól majd, így most a lánynak drukkolok én is. De amióta mindenki mondogatja, hogy fiú, azóta annak érzem. :roll: Majd jövök du. a hírekkel!

Amúgy beteg vagyok, mint a kutya, a bal szemem megállás nélkül könnyezik, nagy gombóc a torkomban, orrfolyás... Hiába, soha nem tanulok a hibámból, nem szárítottam meg a hajam rögtön, ilyenkor mindig másnapra tüszős torokgyuszim lesz. :evil:

Tegnap megkaptam az afp eredményem, 0,7 Mom.

Heni, tegyél fel képeket a cuki ruhácskákról, amiket beszereztél!

Azt hiszem, most már nekem se lesz megállás, ha ma kiderül a baba neme. :oops:
foltivspicur

Geo, én is ikeába voltam tegnap, hogy hogy nem találkoztunk? vagy te a pestibe voltál?

Kép
Kép
Kép
konkri

téényleeg??? :D
mi az örs vezér tériben voltunk.. :)
Vendég

[quote="henibaby75"]
írta:
henibaby75NYUSZIKA: Köszönöm az infót a táblához. Próbáltam visszaolvasni, hogy talán már valahol írtad, hogy lányod lesz, de nem leltem sehol, így inkább üresen hagytam. Gondoltam, úgyis jelzed, ha hiányosság van.

:D
Köszi, hogy beleírtad, tök jó, hogy már rózsaszín :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Gyorsan visszaolvastam, de mindig olyan sok az infó, hogy elveszek közötte. :D

Babakocsi: ugyan nem értek annyira hozzá, de Nekem még az a 15 kg is soknak tűnik súlynak, amúgy ránézésre jól néz ki. Mi olyat néztünk ki ami max 8-9 kg.

Tahti, remélem minden rendben Nálad, szorítok.

Geo, tök jó, hogy hazaért a Párod, és folytathatjátok a lakásfelújítást is. :)

Nálam nincs semmi különös, mostanában többet kell pihennem, mert sokat keményedik a hasam, és nagyon feszül. Már alig várom február végét, addig fogok dolgozni, utána otthon pihi. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Mi hír Tähtiról?
Vendég

Nemrég találtam a neten - vitalitás.hu oldalon:

Babalexikon

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bla.htm

Hitelesnek tűnik :)
Vendég

na megjött a februári pénzem, és már rá is szabadultam a teszveszre :evil:
Vendég

Friss sztori:
Egy ismerősömmel történt a napokban, el kell küldenem nektek is :)

"A csütörtök reggelem szó szerint krimibe illő volt.
Mostanában éjjel későn fekszem és így reggel is későn kelek. Pénteken reggel fél 8-kor csöngetést hallottam álmomban. A másodiknál már rájöttem, hogy nem álmodom. Először ajtót sem akartam nyitni, de hallgatóztam és kifüleltem hogy nem ismerős jött, így kikecmeregtem.
A kémlelőn kinézve két egyenruhás rendőrt pillantottam meg. Mire gondol ilyen kor az ember... Gondoltam jobb lesz ha kinyitom az ajtót.
Első kérdésük, persze a köszönés után az volt, hogy várok-e csomagot egy bizonyos nőtől. Teszveszről rendeltem dolgokat mostanában, erre emlékeztem ott félálomban így mondtam hogy igen. Második kérdés az volt hogy mi lehet benne. Na itt azért volt némi gondom, mert az agyam még nem ébredt, mondtam hogy elég sok mindent rendeltem mostanában, de miért a kérdés. Kibökték, hogy van egy nekem címzett csomag a postán és csipog.
Ennél a pontnál megvilágosodtam! Ez csak a megrendelt légzésfigyelő lehet. El is nevettem magam, mire rámszóltak, hogy nem vicces... Hirtelen visszafogott lettem. Gyorsan felhívták a postán lévő kollegájukat, a hírrel hogy egyrészt egy kismama vagyok, másrészt hogy a csomi légzésfigyelő lesz, és főleg az volt a kérdés hogy mi a teendő.
Parancs az volt, hog vigyenek oda, és azonnal vegyem át a csomit. Kértem 10 percet hogy összeszedjem magam, addig a zsaruk megvártak lent a ház mellett a rendőrautóban. Mentőben már ültem, rendőrautóban még nem, ezt is ki kellett próbálni. A zsaruk fiatalok voltak,az egyik még jóképű is, de tipikus bunkó rendőr. Kár érte...
Először a közelben lévő kis postára vittek, akkor döbbentek rá, hogy nem ott van a csomag. Én minden cucccomat oda kapom, így én is meglepődtem, de azon még jobban, hogy ilyen komoly "vészhelyzet" van és azt sem tudják hol.
Útközben elmondták, hogyha nem találnak otthon, akkor le kellett volna zárni a környéket és kihívni a tűzszerészeket, de így is kb 10 embert foglalkoztatott a csomagom egész reggel.
Végre kiderült hogy a csomi a város másik felében a nagy postán van. Azt hittem be lesz zárva a posta vagy valami, de nem... Bevezettek hátra egy szobába, ott állt már két rendőr, meg kát postai alkalmazott a gyanús csomaggal, ami már nem csipogott, az egyik zsaru szerint biztos lemerült az elem. Személyimet persze meg kellett mutatnom, aláírtam az átvételit, kaptam egy kést és figyelő tekintetek mellett megkezdtem a bontást. Még mindig nem értem mire volt ez a nagy felhajtás, ha a hős kismama bontja ki a terrorgyanús csomit, de szerencsére nem sok kétségem volt afelől, hogy nem fog robbanni.
És láss csodát a légzésfigyelő volt. :)
Mostmár csak attól féltem hogy otthagynak a világ végén, de rendesek voltak a rendőrök hazavittek. Most már ők is megkönnybbültek. Hazafelé megkérdezte jóképű, hogy láta elég nagy már a pocim, hol tartok a terhességben. Mondtam neki hogy már nagyon a végén a 9. hónapban. Közölte hogy nehogy most még megszüljek a kocsiban. Mondtam hogy elég volt nekem ennyi izgalom egy napra, én ma már nem szülök.
Szerencse hogy felkeltem, kinyitottam az ajtót, mert gyanítom ha tűzszerészek barmolnak vele, nem lenne légzésfigyelőm. Így viszont kipróbáltam, működik is, és minden oké!
Ráadásul minden ki a sztorin röhög, jó kis kaland volt. Kismamaságom legviccesebb története."
Vendég

Tanulság: bármit rendeltek, ha elemes, kérjétek meg, hogy elem nélkül küldjék :)
Vendég

anya maci,
ez tetszik amit írtál :lol:

lenne egy kérdésem: most utaltam a PayPalnak pénzt, és azt olvstam, hogy amint megérkezik oda a pénz, már vásárolhatok is. ezt amúgy jelzik majd nekem mailben? :roll:
Vendég

Na en mar megjartam ma a fogorvost, latom Tähti meg sehol, szoritok tovabbra is nagyon!!!

Megjott nekem is az elso adag babaruha angliabol...de nem mutogatom. Mert en sem lattam meg :) Ugyanis a fogdokinal voltammikor jott a postas. Elmentem erte a postara (ez egy jo szokas itt, hogy nem mondog csak estetol vagy masnaptol lehet atvenni)de szerencsetlensegemre emberem nevere jott a csomag mert o alteregoja alatt ebayezek. Igy nekem nem adjak oda a csomagot, ugy sem, hogy ugye a felesege vagyok :) Szuper. Ugyhogy ha este hazajon ala kell vele iratnom a cedulat, elszednem tole a szemlyijet es ezekkel egyutt holnap ujra elautokazni a postara. Kellett nekem fogdokihoz menni, ha idehaza lettem volna siman odaadjak, mint az elmult 5 evben is mindig, mikor meg feleseg sem voltam :)

luna6

Jaj Tahtika! mi van veletek már! Én úgy izgulok! De tudom, hogy semmi baj nem lesz. Nem lehet!

Ezt nektek mondom csajok, ha Tahtival valami baj van, hát én akkor azt mondom, hogy rohadt az élet! De ez nem lehet! Ugye minden szuper és most vizsgálják, vagy szigorú fekvése van.

Figyeljetek! a régi fórumon csináltunk láncot... ez-meg az tudta ennek v annak a számát és a bármilyen hírrel jöttünk, hátha kellet szorítani, imádkozni (hát ha segít), gratulálni... én szívesen cserélek számot bárkivel!

Ja akivel meg egy helyen szültem azoknak a számát is tudtam/tudom és mákom volt mert én voltam hármunk közül aki középső volt, így én mindkettővel összefutottam a kórházba :) jó volt!

Én balga, gondoltam reggel csitti fitti vagyok, nem kő kávé... na a dédiéknél voltunk prücsökkel és szemem majd leragadt + picit ingereltek is, pedig édi két kis öreg. :) de most tök jó volt itt tejeskávézni ebéd után. fiúk alszanak (apa éjszakás volt-nem lustaságból alszik :) )

Szakértők (rajtam kívül :lol: :lol: :lol: )! kérés: szerintetek, ha valaki a 23. héten észlel magzatvízszivárgást, akkor azon lehet még segíteni? beton zárt méhszáj mellett? most hogy szóbakerült ilyesmi, kezdem azt gyanítani, ha a barátnőm akkor éjjel bemegy és nem várja meg a reggelt mire elfolyt neki, akkor talán még pár hetet húzhattak volna rajta kórházi körülmények közt + tüdő érlelő és hasonló...

Lknyuszika: nem baj ha keményedsz! ez normális, én is. szerencsére nem fáj v hasonló. amúgy pedig továbbra is kitartok, hogy hasfájásra (talán Nanetto írta hogy csak vitamint és vasat szed) Magnézim!!! Egyébként ennek hiányát a lábikragörcs éjjel alaposan jelzi. + bármiféle izomgörcs és fájdalmon segít... (terhességtől függeltenül is)

bementünk Prücsivel az oviba, hogy van e esélyünk szeptemberben 2,5 évesen bekerülni. azt mondták hogy májusban lesz iratkozás... no addig el kell döntenem... no senki ne gondolja, hogy ez azért lenne jó, mert nekem könnyebb lenne, nem, sőőőt... a picivel reggel és délbe v. délután menni a nagyobbért, hát még nekem lenne macerka... a betegségekről nem is beszélek... viszont én a gyerekről úgy látom, hogy érett a dologra. nem egy visszahúzódó típus. tegnap az ikeába leölelte az összes gyereket (szerncsére bunyó nem volt csak egyszer, mikor egy gyerek rákiabált, na őt megpróbálta megütni...) amúgy szeret a gyrekekkel lenni, de csak a nagyobbakkal. és rengeteg dalt, mondókát tud, és számol...
ja olvas is :) : egyik nap fog egy papírt, nézi és: "aszongya, hogy, betű" hát majd be szartunk rajta :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, ha a burok nem repedt meg nagyon es csak szivarog akkor szigoru agyfekves mellett a magzatviz csekely folyasa ujratermelodik belul es halaszto ereju ilyenkor a pihi. Szal repedest meretetol (gondolom hleyetol is mindenkeppen) fugg a dolog. Ha egyszer elfolyik akkor annyi...de szivargasnal meg lehet machinalni.

Szerintem 2,5 evesen ha amugy affinitasa is van a gyerekekhez, vetek lenne a dedet otthon tartani :) Neked is jobb lesz, meg ha macera is. (a macerat ugysem uszod meg, max halasztodna :D) A gyereknek meg aztan vegkepp...szerintem. Ha otthon lennenek mindketten akkor meg abban is megtalalnad a macerat. Nem az idore menes lenne az, hanem a nem egyszerre alvas, pihenes... turelmetlenseg hogy ki kell varni a sorukat. Szal a macera nem lesporolhato :) (en is mar elore latom a sorsomat, csak nekem nem csak a nagyot kell napjaban toppszor hurcibalnom majd a bebivel egyutt, hanem meg kulon idopontokban az emberemet is. nem latom at egyelore ez hogyan lesz kivitelezheto :D)

luna6

Köszi Luna a megerősítést... én még pro és kontra tudom sorolni a dolgokat... még nem tudom biztosra mondani egyiket se, de nem szeretném elvetni egyik verziót se. Tulkép azt se tudom, hogy ha januárba (betöltött 3 évesen) menne... gondolom akkor is kell menni az iratkozásra... vagy nem? viszont azt gondolom, hogy az ő esetében még a következő évet megvárni vétek lenne... és hát itt nem bölcsiről van szó, hanem ez már egy nevelő és fejlesztő intézmény... szóval sorolhatnák ide és oda is okokat, de még nem döntöttem... majd apával... (bár sztem akkor is én mondom ki a végső szót :) ) a gyereknek tetszett így elsőre :)

tisztára ki vagyok, nem ülhetek gép elé, mert szét vásárolom magam a netes turkiban :)
azt hiszem megyek és fabrikolom a gyerekszobát... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: én sajnos abban az üzletben, ahol jártunk, nem láttam a Titi Triton-t vcsak a bébihordozós rész volt ott. A babaszafari oldalon nézegettem korábban, az ő üzletükben kérdeztem meg, h van-e, de ők állítólag nem forgalmazzák már.

Hari: hát igen, a bölcső. Na, azt én sem tudom, mikorra lesz kész, mert akkor kezdenénk, amikor azsabadban lehet farigcsálni, tehát talán márc. vége... mivel én férjemnek sem kimondottan szakmája, sőt :) (ő ügyvéd) így majd akkor "dicsekszem" tovább, ha készen van a mű :-D Mondjuk nagyon ügyes, mert tulképpen mindent megszerel, és nagyon klassz fa könyves-polc-szekrényt már készített, az dizájnos, meg minden.
A babakocsi(d) szerintem nagyon klassz, a színe is, esteleg tényleg kissé súlyos, de ha nem gond... Amúgy én azt gondolom, a hinta a hordozójának a funkciója lehet, nem? Mert a mi általunk kinézett hordozó talpa is billeg, hintaszerűen, de fixálható, és akkor etetőszék akár. Talán így kell érteni ezt. Hogy oldalra miképpen hintázik, passz. :shock: De klasszul néz ki sztem.

Anya maci: Skriba doktornőt én is ismerem. Zekéhez jártam a BMC-be, de Skriba többx is helyettesítette és nyáron egyik stimulációmat ő csinálta végig, az inszemet is. Kedvesnek látszik, bár ott a "futószalagon" nehéz megítélni. Randiban benne leszek!

detti_10

Nekem a kisebbik egy evig volt bolcsi is, es azt kel lmondjam igen pozitiv tapasztalatokat szereztunk abban az amugy allami bolcsiben :) Mar ott is tanult egy csomo dalocskat es versiket. (itt meselem el, hogy a magyar bolcsi es ovi mind.mind fantasztikus :) ahogy mondom!!! itt is van minden, de.... egyetlen verset nem tanultak a 3 eve alatt az oviban, de az eddig 2,5 ev alatt a suliban sem. Egyszeruen nincs olyan, hogy memortier, valamit fejbol mondani... dalocskak meg csak csak, de abbol is semmi komoly mennyiseg, csacskasagok. Versek semmi, hogy fejbol mondott mesekrol mar ne is beszeljunk. Az iskolaban nincsen enek ora, torna ora, rajhz es technika sem. Van 3 tantargy... ehez meg orarend sincs, mert ehez az sem kell. Espersze napkozi sincsen.... szoval amikor majd panaszkodtok a gyerekintezmenyre - mert lehet, nekem is voltak ott is morognivaloim - jussak eszetekebe, illetve az enyim gyerek, hogy itt mennyivel 'szegenyesebb' a dolog. A magyar ovopedagoguzok - es a topiklakok kozottieket is boven ideertve!!! :D:D - szuperul kepzettek es jol vegzik a dolgukat, meg ha vannak morozus napjaik is :o))

luna6

Sziasztok!

KONKRI: Mikor mi voltunk tavaly áprilisban beíratkozni, akkor azt mondták, hogy szeptembertől még nem járhat a lányom, csak mikor már betöltötte a 3 évet. Másnaptól vihetem az oviba. Mikor rákérdeztem, hogy vajon miért van ez így, a válasz: törvény szabályozza, hogy csak betöltött 3 éves gyerek mehet oviba. Nekem akkor ezt mondták. Ezért kezdtünk ovizni január elejétől.

Beíratni temészetesen be lehet a gyerkőcöt, és ha hamarabb nem is veszik be, januártól mindenképpen viheted őt.

Aztán lehet, hogy veletek kivételt tesznek, és sikerül hamarabb is eljutni az oviba.
Vendég

Jahh beiratkozasra akartam irni. Ez mar 8 eve is igy volt, hogy csak a betoltott 3 eveset vettek be, ellenben ot is csak akkor ha az elozo beiratkozaskor be lett iratva es fel lett veve. Tehat ha a gyerek betolti a 3-at a 2010-2011-es tanev soran akkor iden tavasszal kell beiratni ahoz, hogy a szulinapjatol mehessen. (bar szerintem van ahol szoktak kivetelt tenni es nem kotik az ebet a 3. szulinaphoz ha az szeptemberhez kepest nem fel eves csuszas. de a nagyobbikom - na az meg mar 13 eve volt - szinten csak marciusban kezdett a szulinapja miatt)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?