Új privát üzeneted érkezett!

A képet nem tudom felrakni, de így megtaláljátok:
www.ikea.hu
és ha a konyhára kattintotok pont azt hozza be (a kéket) amelyiket szeretném :P
Vendég

hát ez a lakásfelújításos dolog tiszta "gyomorgörcsöt" idéz Geo :-)
mi tavaly újítottunk fel! :-) már látom miért megy rá sok embernek a kapcsolata! nagyon kemény volt és a keretünkből úgy kifogytunk hogy másfél milliót számoltunk - otthoni segitség volt emiatt főleg - na szóval 3 milliónál álltunk meg .. és a tetőszigetelésre nem jutott pénz egyáltalán :-) ebből 1 millió volt a fűtés! 1 millió a konyha (konyhagépekkel mindennel!!! cakli pakki) 500 fürdő 500 pedig egyéb! (tapétázás burkolás álmennyezet ajtók stb.) most minden vadiúj de csomó helyen átvertek a fűtésünk nem működik ha újrakezdhetnénk máshogy csinálnánk de nem volt tapasztalatunk és azért bevallom amilyen lett (kb. mint geo lakása mostani állapota) ésahogy most állunk hát több mint ég és föld a különbség! hálaég a tartozásunk is megadtuk úgyhogy most nullán vagyunk :-) és van egy cuki fészkünk amibe öröm hazaérni!...
Vendég

Kedves Kismamik!

Elnézést kérek a zavarásért, Gremese vagyok a 2007 szeptemberi babák topikból.
Családi vállalkozás keretén belül babáknak és mamáknak varrunk hasznos és praktikus dolgokat.
Elsődlegesen mei tai-okat:
Kép Kép
majd babaerszényeket:
Kép
Mindkettő odébb van még, a mei tai-t a baba 2, de inkább 3 hónapos korától ajánlom. Újszülötteknek a babaerszény és a rugalmas kendő a megfelelő hordozóeszköz. (A kengurut tessék elfelejteni! :)).

Ami most aktuális lehet számotokra, az a kismamabandázs (fekete, barna, homok, almazöld a orgonalila színekben):
Kép

valamint a derékmelegítő (fekete, barna, homok és farmerkék színben):
Kép

Ezen kívül készítünk még babavédő takarót bevásárlókocsira:
Kép

Hordozós táskát (most van fejlesztés alatt), és minden félét, amire igény van, és meg tudjuk varrni.

A honlapon találtok még hordozótakarót, hamarosan hordozós láncokat és még sok minden mást. :)

Ha bármiben tudok segíteni nektek, kérdésetek van, írjatok bizalommal!

A BABANETES KEDVEZMÉNY ÉL, keressetek priviben! :)

További kellemes pocakosodást!

Üdvözlettel:
Gremese
www.mei-tai.hu

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok kismamik!!!!
Nem tudom már ki kérdezte, de az én szülésem kicsit kalandos, de nem fájdalmas, összességében jó élmény volt.
Befektettek előbb, mert a méhszáj 3211 volt és a méhlepény III.fokban érett volt( a szívgyógyszer miatt, amit szednem kell) mondták, itten mindjárt baba lesz.
Bent üdültem a kórházban 10 napot, hát csak nem hagytam el Lilikémet.
Megvárta a 42 fokos melegrekordot
:lol: :lol: .
Felmentem a szülőszobára 2 perces, 100-as fájásokkal(ctg szerint) vigyorogva.
Burokrepesztés, oxytocin után vártunk......mert Lilike feje nem volt beilleszkedve.
Este 19 órakor volt a burokrepesztés, néha jött az orvos vizsgálni, nem haladtunk, mondta, hogy császár lesz.
Én meg neki:ÁÁÁ, megszülöm én ezt a babát, csak adjanak időt...és aludtzam a szülőszobán, mint a jógyerek.
Reggel 6-kor doki bácsi azt mondta, nem várunk, meg kell csaszizni, hogy tudjuk , miért nem haladunk sehova, ekkor már az oxytocin maximumon ment, meg sem éreztem.(csak kutya éhes meg szomjas voltam, már bocsika.)
Bevittek a műtőbe, 20 perc alatt kinn volt Lilike pocakból.
Ott mondták meg, hogy extrém rövid, 19 cm-es volt a köldökzsinór, emiatt nem tudott beilleszkedni a feje és megszületni a kicsi lány spontán.
Most megpróbálkozunk újra a spontán szüléssel, meglátjuk mi lesz belőle.
A rövid köldökzsinór állítólag öröklődik, meglátjuk májusban, mi igaz belőle.

:wink:

Kép
rozsa1979

Vércukor terhelés:
Holnap megyek, viszem a teát, citromot és a várakozási időben elmegyek turizni.
A belgyógyászatot én már lerendeztem(havonta jelenésem van a kardiológián a Betaloc miatt szív-uh-on)
Fogorvos még decemberben bepecsételt a kiskönyvembe.
Márciusban lesz 4 D UH.
Utána meg lassan jönnek a Ctg-k, nekem a 34. héten kezdik.
Utána meg csak-csak eltelik az idő és jön gólya Úr, hozza a csomagomat!!!

Kép
rozsa1979

Rozsa, a terheleses cukornal elvileg nem szabad elmaszkalni, semmifele fizikai dolgot vegezni. Ulni kene egy helyen bekesen, neked ezt nem mondtak? :)

luna6

LUNA:Nem, sőt tanácsolták is, hogy ha megittuk a cukros lötyit, húzzunk el a labor elől, mert tele van a váró minden féle (belgyógyászati, idegbeteg, stb..)emberekkel, meg járvány is van.
Nekünk ezt a rendelő intézetben végzik, ott van 30 féle rendelő, megyei székhelyű, mindig tele van...

Kép
rozsa1979

Na cső csajok!

Sikerült végig olvasnom titeket, most gyors írok, aztán fürdés és doki 4-kor...

Rózsa: állat hogy írtad h cukor közbe turizol! hát én is azt fogom :) zsír! Csaszis szülésed: tul kép inkább arra vagyok kivi, hogy utána a varrás, a fájdalom, a fürdés... bár remélem és bízok benne hogy most 4kor nem fognak nekem garantált császárt mondani a szarul tapad lepény miatt...
pedig én gyanítom, mert kismanó csak bal oldalon kapar, a jobbon sose...

Cukor: én is 26. hétre emlékszem...

de hogy milyen kemény itt országon belül is: nekem se volt toxom, de csak egyszer néztek és mint mondtam a cukorra is 26 hétre emlékszem...

amúgy Heni most meg veled álmodtam és a ruhákkal :)

tena betét: sztem a legnagyobb kell és kakukk és akkor Heni is azt írta hogy egyel nagyobb mint a normál méretű bugyink, de ha kettővel lesz nagyobb az se fog leesni :)

délelőtt vásárolni voltunk, én balga kitűztem egy 5000-es keretet, amit sikerült még +15-el überelnni... viszont egy darabig csak kenyér kell a boltból... bár még süthető zsömlét is vettem. imádom, a hollandoknál nagyon sokat ettem, jó melegen még ketté vágni és bele a szalámit... (ja nálam a szalámiban ki is merül a húsfogyasztás így terhesség idején)

kurva hó, ne essen, én holnap ikeázni akarok!

elmesélem még, hogy mi itt Bicskén egy 10000-es város vagyunk, gimi iskolák, nagy rendelő, hivatalok stb... a régi polgármesterünk az egy ciklusa alatt sajna rákos lett és meg is halt, pedig nagyon jó fej volt. na jött egy új önjelölt a megvett győzelmével és itt ha esik a hó egy darab út sincs elkotorva. legszívesebben szembe köpném ezt a barmot! ami el van az mind magánszorgalom... és a főtér környéke is olyan tré, hogy kb 4 cm hó van vastagon, keményen rátaposva az útra, amit fagy esetén már egyébként se lehet eltakarítani.

de a rossmannos biztonsági őr szemét is kinyomnám szivem szerint, mert ki tud állni az üzlet elé cigizni, de hogy a meredek fagyott járdájukra valami cuccot szórjon, az már lux. utálom ha valaki ennyire nem törődik a környezetével, nem próbál többe tenni az asztalra a munkájában...

a másik halálom, hogy a járdát ugye azért a magán ember eltakarítja, mert neki muszáj, no de a hülye gyerek meg általában a nyanyák hol mennek- hát persze hogy az úton, a ami így is szűk a hó miatt, meg csúszik is... amúgy is gyűlölöm ha valaki az úton megy ott ahol járda van.

épp a múltkor mentünk anyóshoz és ki megy előttünk az úton, hát a sógornőm lánya, hiába mentünk mögötte, mert az mp3 persze bömbölt a fülében... majd kiakadt, hogy megijedt, mert a férjem rádudált... no mondom sógornőmnek, hogy szólhatna a lányának, hogy ugyan már a bömbölő mp3al ne az úton sétáljon a nagy hóba, meg amúgy is a járdát használja... erre mit mond okos sógornőm: mások is így mennek, meg a bicósok is...
kiakadok, mikor másokkal példálóznak, engem anyukám mindig arra tanított hogy ne másokhoz viszonyítsam magam (pl nem indok hogy mindenki egyest kap arra ha én is)
nem álltam le vitatkozni sógornőmmel, hogy akkor őt ugyan annyira érdekli, hogy ha a bicósnak megy át a torkán az autó, mint a saját gyerekének... ugyan már tanítsa a szabályokra!

én a fiamnak mindig mondom és már ő is tudja két évesen, hogy aki az úton megy az buta. és ha körülnézés után megyünk át az úton, már ő mondja magától és szedi az apró lábait, hogy gyorsan-gyorsan... :) (nem ott nézelődünk)

erről jut eszembe egy: egykor fiatalon :) egy barátnőmmel mentünk le kocsival a balcsira a többi haverhoz, Siófok közepén pirosat kaptunk egy zebra előtt... na jött is két kutya, akik tudták mikor mehetnek át a zebrán... igen ám, de két kutyára hol máshol jött rá a szexelhetnék, mint a zebra közepén... mondom a barátnőmnek: nézd már ezek b@sznak átmenni... :) (bocs)

Kép
Kép
Kép
konkri

én is anno a cukor közben intéztem a védőnőt...
ja amúgy nekem semmi bajom nem volt vele, kivéve hogy én nem vagyok nagy ivó, és nehezemre esik annyit egyszerre meginni.
amúgy pisit kell vinni, vagy csak vér lesz?

Kép
Kép
Kép
konkri

Akkor en itt jelentkezemmint fo buta. (lehet azer annak is valami logikus oka, ha valaki nem ugy csinal valamint mint ahogy az 'okosok' :D) telen nagy hoban eszembe nem jutott soha a jardan setalni. Es miert? Mert ahogy a jardakat nem takaritjak es terdig er, ugyanugy a tetok is nyakig havasak, es ha csak egy picit megindul es az a jarokelore megy, akkor annak annyi. (arrol nem is beszelve, hogy a terdig ero havat ha a jardan nem takaritjak, babakocsival pl ott remneytelen es az autout meg mindig jarhatobb) Az is nagy orom ha nem anyukara hanem a maga elott tolt bebekocsira gyerekestul zudul sok-sok kilo ho. (persze ez szigoruan ilyen idore vonatkozik, mint ami most nalatok van, de nem tartom butasagnak ha kikerulik a ferde tetos hazak melletti jardakat)

luna6

KONKRI: A seb az szinte nem is fájt.
Én 24 óra helyett csak 8-at voltam fenn az őrzőben, utána már mentem ki sima osztályra ki.
Este már egyedül zuhanyoztam le, igaz kicsit lassú tempóban.
1 napig kicsit görnyedten közlekedtem, másnapra már szinte semmim nem fájt.
3 nap múlva kapcsot, 5 nap múlva varratot szedtek.
No, utána már még könnyebb volt kiegyenesedni.
Én bevallom sokkal jobban félek most egy hüvelyi spontán, mint egy császáros szüléstől...(járt utat járatlanért el ne hagy, tartja a mondás...)
:roll: (asszem rám szokták volt mondani, minek az ilyennek gyerek????) :

Kép
rozsa1979

Nanetto,
a lakásfelújítás valóban nem leányálom, de az építészünk nagyon korrekt, rendes ember, ráadásul igazi profi, eddig minden úgy zajlik ahogy terveztük, ráadásul még a tetőt is ő csináltatta meg a háznak :D
a pénzdolgok is stimmelnek eddig, minden az ütemezési terv szerint zajlik.
Nekünk 8millió a teljes felújítás ( na ezért picit húzom az orrom apósomra, mert hagyta a lakást 15évig használatlanul "férgesedni"), meleg víz sem volt benne :D meg fűtéés, csak a 3 cserépkályha, meg a világítást, konnektorokat, mindent újra kell csinálni, a többit meg láttátok :oops:

Rózsa,
teljes lázba kerültem, ahogy említetted, hogy mindjárt itt az idő!!! igaz van 4 hét köztünk, de jajj tényleg gyorsan eljön az a június (nekem) :)

Konkri,
remélem jó hírt kapsz a dokinál :lol:
na az meg a legidegtépőbb, hogy amikor valaki az úton megy, te meg mész felé kocsival, és még akkor sem képes nemhogy a járdára felmenni, e kicsit lejjebb húzódni se, nehogy véletlenül ki tudd kerülni.. :lol:

András már Magyarországon van!!! 3óra és haza is ér :D :D
Vendég

Sziasztok,

Eddig sírtam, azért nem írtam. A baba él, de kevés a magzatvíz, holnap megyûnk a klinikára genetikai Uh-ra, lehet, hogy amnio is lesz belöle.
Nagyon félek!!!
Volt már valakinél vagy ismerösénél ilyen?
Próbáltunk olvasni a neten utánna. Holnap reggel tudunk talán kicsit többet...
Nem tudom mit mondjak....magam alatt vagyok!
Lehet nem írok, de olvasok.
Vendég

TAHTI: Imádkozom értetek!!!!
Pihenj le, igyál sokat, vegyél be magnéziumot.
Nem néztek páfránylevél tesztet, nem szivárog-e a magzatvized?

Kép
rozsa1979

Tahti szorítok neked!!
Igyekszem én is utánaolvasni.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Köszönöm a jókívánságot és az áldast is!

rozsa1979,
a nögyógyász megvizsgált délután és azt mondta hogy nem szivárog a magzatvíz, hanem csak a normális terhességi váladék van. Veszem be a magnéziumot, és már majdnem 4 liter víznél tartok reggel óta.
Vendég

Tahti,
leírom mi történt a sógornőmmel, hátha segít..

a sógornőmnél pont az ellenkezője volt, (ha jól emléxem) neki túl sok magzatvize volt. Nagyon elkezdett parázni, aztán küldték különböző vizsgálatokra, és a végén kiderült, hogy terhescukra van. mindössze a terhesdiétát kell betartania, és minden rendben vele. Remélem nálatok sem lesz semmi gond, szorítok nektek!!!
Vendég

Valaki egy fórumon azt írta, hogy azt mondta neki a doki, hogy a magzatvíz mennyisége állandóan változik. Lehet, hogy akkor éppen cserélődött neked.
Valaki azt írta, hogy attól még, hogy az átlagosnál kevesebb volt a magzatvíz, minden rendben volt.
Azt is írták, hogy annak, akinek nagyon kevés, fájdalmat okoz a magzat mozgása. De neked ilyen nem volt, biztos, hogy minden rendben lesz!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Tähti, nagyon szorítok nektek, hogy ne legyen semmi gond a babucival! Csak megnyugtatásképpen, az egyik fórumon egy doki ezt válaszolta:
"A magzatvíz állandó körforgásban van, így időnként előfordul, hogy kevesebb, vagy több. Ilyenkor kb. 2 hét múlva újra ellenőrzni kell, hogy változik-e a mennyisége."
Lehet, hogy nem segít, de szerintem igyál többet, attól baj nem lehet. :wink:
foltivspicur

tahti,

csatlakozom a többiekhez, drukkolok nagyon. Igyál sokat, az tényleg segíthet, azt írják. (én is utánaolvastam, de sokkal okosabb nem lettem)
Reméljük holnap már jó híreket mondanak. Azt is írták, hogy lehet, hogy éppen cserélődik a víz a vizsgálatnál, az is okozhatja, hogy éppen kevesebb. Szóval holnap mindenképp írj, hogy mit mondtak.
És ne sírj, mert az nem segít!!!!! Tudom, könnyű mondani.

Geo,
gondolom már izgulsz, jó hogy Andrásod nemsokára hazaér!
Te mit tudsz, hogy a Péterfyben van beöntés és borotválnak-e? Lilit az Istvánban szültem és ott egyik sem volt. Mondjuk főleg a beöntés hiányának örültem. Persze részlet kérdés, csak érdekel.

Lili kicsit jobban van, éjszaka csak párszor ébredt köhögésre, láza nem volt. Haladunk a jó irányba úgy néz ki.

Ma már én is vásárolgattam :oops: Sok tavaszi és nyári ruhát magamnak, meg ágyrácsvédőt (elég hülye neve van), meg baldachint, hogy legalább kicsit el legyen majd szeparálva a srác tőlünk.
Persze van amire még csak licitálok, de előbb utóbb úgyis az enyém lesz :lol:

Beszéltem barátnőmmel is, hogy hétvégén, ha Lili rendben lesz, átviszek egy nagy csomag lány ruhát az ő lányának és akkor elhoznám, amit a kisfiamnak válogatott ki. Csak hogy lássam mi van és mit kell még venni. Az ágyat is ők adják, de azt csak majd március-április környékén. Nekem mondjuk jó, mert addig csak a helyet foglalná itt. Ugyanis a hálóban van egy óriási asztalunk, amibe én beleszerettem, megvettük, de kiderült, hogy nem fér el itt a nappaliban :roll: Úgyhogy most azt is árulom a vaterán, de nem igazán viszik el. Pedig kéne a hely. Persze még júniusig elvihetik. Ha nem, akkor lehet hogy egy asztalon fog aludni a gyerkőc :lol:

Kép
Kép
hari

Látom, közben mennyien utánaolvastak. Azért jó kis csapat ez! Kicsit meg is hatódtam :lol:

Ráadásul nálam megint jönnek a hangulatváltozások. Épp hogy elmúlt, már megint itt van. De állítólag szülés után elmúlik :lol: Bár nálam utána a depresszió a soros. Remélem most kimarad, tényleg nem ragaszkodnék hozzá. Bár ha jól láttam, más is írta, hogy hajlamos rá. Legalább nem vagyok vele egyedül.

Kép
Kép
hari

Köszi lányok!
Vendég

Tähti, nekem a dokino amniokor mondta, hogy na most kisebb lett az uszoda egy idore, de majd a vese ujratermeli a folyadekot... amugy annak is akinek csak szivarog es nyugiban marad (vagyis nem reped meg igazan a burok) agynyugalom mellett a veszteseg ujratermelodhet. Biztosan ezert is mondtak neked a sok-sok ivast!! Remelem minden rendben lesz, nagyon szoritok nektek!!!

es jol be van 'allva (gyulladva?) a vallam... bar talan mintha ma kevesbbe fajna, de a jotol fenyevekre van. hogy ez mi a frasztol lehet?!

luna6

Tahti, szia! Én is utánanéztem, és majd mindenütt zat írják, a legfontosabb információ, mennyire kevés a víz. Ha csak kicsit, nem tűnik, nagy jelentőségűnek... "Legtöbb esetben csak arról van szó, hogy dehidratált a kismama, és néhány napi tudatos vízivással normalizálódik a víz mennyisége.
A magzatvíz-index, vagyis az ultrahangos vízmennyiségmérés eredménye bizonyos hibaszázalékot, illetve a tévedés lehetőségét is magában rejti, ezért egy mérésből még nem lehet biztos következtetéseket levonni.
A magzatvíz újratermelődő anyag a szervezetben, ezért a mennyisége is napról napra változik. A vizsgálat eredménye tehát nincs kőbe vésve.

Néhány ritka esetben azért apad a víz, mert a baba emésztő szervrendszere vagy veséje valamilyen oknál fogva nem úgy működik, ahogy kellene (pl. valamilyen elzáródás vagy fejlődési rendellenesség miatt), ezért ilyenkor jobban meg szokták nézni a babát ultrahanggal, hogy ezek a szervek rendben vannak-e nála.
A „kicsit keveset ittál mostanában", illetve a magzat fejlődését korlátozó, súlyos vízhiány esete között ugyanis széles a skála.
A súlyos magzatvízcsökkenést szabad szemmel, illetve manuális vizsgálattal is lehet észlelni: ilyenkor a kismama pocakja szorosan a babára tapad, olyanformán, mint egy vákuumfólia, úgy, hogy a baba végtagjai szinte szemmel láthatóan kirajzolódnak.

Nagyon átérzem, hogy megijedtél, és Te szegény, mit élhetsz át, közben pedig lehet, hogy semmi komoly. Biztosan most megnéznek mindent alaposan, és reménykedjünk, hogy semmit nem találnak az ég-világon! Ha teheted, szerintem azért pihenj le, és egy kis citromfű tea várandósan sem árt, egyúttal folyadék is, ugyanakkor nyugtat kicsit. Nem szabad aggódni, idegeskedni a baba érdekében - persze tudom, könnyű ezt mondani. Ha bármiben segíthetünk, szólj!

detti_10

Na olvasni még nem tudtam csak utánam levő Lunát:
itt takarítanak minden járdás, de az út csúszik, én ezért vagyok kiakadva rájuk. a járda itt tök frankó biztonságos.

Na doki:
minden szuper, megnézett egy csomó mindent, fejét, szivét, vesét, végtagokat... stb...
fej átmérő 48mm
és szemmel láthatóan Ferenczi Martin István érkezik!!! :)
boldog vagyok, no nem azért, mert fiú, csak mert tudom hogy ki érkezik...
ja és a legszebb, hogy a lepény is jó helyen van már!!!

na majd olvasok...

Kép
Kép
Kép
konkri

Tähti megijedése juttatta eszembe, hogy megkérdezzem, ami napok óta foglalkoztat.
A 11+ héten voltam genetikai UH-n,
a 14-en önszorgalomból 4D-n,
majd a 19. héten a hivatalos genetikai UH-n.
Eközben a saját nőgyógyászom nem vizsgált egyszer sem, szóval nem volt tapizás, méricskélés, vagy kenetvétel, semmi.
A 19. heti után felhívtam a nőgyógyászom, h bejelentsem, ezen is túl vagyunk, akkor őhozzá mikor kell mennem. Már korábban említette, hogy a 20. héten lesz egy manuális vizsgálat, sztem UH-t nem is csinál, csak nyúlkál :shock: Amikor hívtam, azt mondja, hogy majd csak febr. 13-án menjek hozzá. Akkor leszek a 22. héten, éppen akkor töltöm be. Szerintetek nem kell sűrűbben menni? Olvastam, valamelyikőtök írta, hogy mértek áramlást is, vagy mit, szóval ezek az extrák nem kellenek? Vagy elég infó az, hogy a legutóbbi vizsgálat alapján mindne méret O.K.? (Méhlepény elhelyezkedése is.)
UH hivatalosan csak a 28. héten lesz. A 19-28. között ki sem bírnám UH nélkül, ezért már elhatároztuk, hogy a 23-24. körül megyünk 4D-re. Nem vagyok hipochonder, meg a turkálásra sem vágyom, ami 11+ óta nem volt a hüvelyi UH-k óta egyáltalán, ugyanakkor néha rámjön, ha vmi történne, észrevennénk-e időben? Vagy ha nincs gyanús tünet, akkor nem kell aggódni?
Persze ez az egész azóta nyomaszt, mióta olvastam a neten, h néha észrevétlenül is kinyílik a méhszáj. Vagy ez nem iylen drasztikus, és éppen csak icipicit nyílhat? Bocs a kérdésekért, de tudjátok, több terhességet veszítettem már :( (igaz, 8. héten) és ez a baba lombikos, évek küzdelmének gyümölcse... szóval ha mostanában kiválóan is vagyok, és boldog, kiegyensúlyozott benyomást teszek, bennem motoszkál olykor a félsz, na.

detti_10

Konkri, gratulálok! Ahhoz is, hogy kisfiú, ahhoz meg különösen, hogy minden O.K.
Nekünk 18+6-on volt a fej átmérő 43 mm, Tied egy héttel idősebb, és neki + 5 mm :-)
Klassz a nevetek is, nekünk is 2 keresztneve lesz, ennyi már biztos. A többi még nem:-)
detti_10

Tahti: irtóra szorítok! de én érzem, hogy semmi gáz!!!

Köszi Detti: István a nagyapám emlékére... a másik még él (83 éves) de az ő nevét meghagyom a fia lányának a gyerekének (nem tom érthető e) Amúgy Marcell is még József is, mert apja, apán, apósom, sógorom=mindenki Józsi :) )
Egyébként az István név tetszik, de azért én M betűs nevet szerettem volna ketteskének is+ ha sima István lenne akkor öreganyám Pityukának hívná...

na én balga már fel is adtam röpke 14-ért ruha rendelést... pár napozó meg pár kertész gatyó (ezek bodyval szuperek) meg szett, meg egy pulcsi... majd teszek fel fotót ha megjönnek.

csak nehogy holnap ikea után a corába is elszabaduljak... na ott is akció van és sokkal jobb mint az auchan. szerintem ruhába a cora és a tesco a jó, az auchan csak elvétve...

Detti: méhszáj, nyugi! nem fog kinyílni, de ha nyílik is még az se világvége! anyu a 3-al már össze volt varrva+fekvés de ez már a brutál... nyugi semmi baj!
baj akkor van ha elfolyik a magzatvíz, vagy leáll a bébi szive... de ez senkinél se fordulhat elő!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

helló kislányok...
mi minden tud történni egy délután alatt....

Täthi megy a drukk ezerrel és gondolok rád hogy minden rendben legyen....és biztosan igazuk van a lányoknak lehet pont a cserélődés pillanatában volt a vizsgálat...

Konkri gratula hogy minden rendben van és persze hogy most már tudod kisfiú lapul a pociban...

Detti nekem a dokim adott egy várandós öröknaptárt amin le van írva mikor milyen vizsgálatokat kell elvégezni(vagy kellene)
ezen pl:7 orvosi vizsgálat van a 9 hónap alatt...
de az is rajta van mikor kell menni vv.-re mikor kell érzékelni a magzat mozgást(kb) 4d uh javaslat és az utolsó hetekben pedig hetente menni vizsgálatra...jó kis naptár.
nekem jövőhét kedden a 23.heti vizygálatom és uh-om lesz...
bibócska

Jahajjj Konkri, az eszem rovid es Tähtirae voltam rahangolodva. szoval ezer bocs es az anyukajuk is, naaagy gratula a fiucskahoz!!! :) es persze a jo UHhoz is.

luna6

Sziasztok!

TAHTI: Mint ahogy LUNA is írta, én sem vagyok egy nagy ivós. Egyszerre sem bírok sokat meginni, és a nap folyamán is hajlamos vagyok elfelejteni, hogy innom kellene. A dokim felhívta a figyelmem, hogy próbáljak meg tudatosan inni. Ha minden órában legyűrök kb. 1 dl vizet, az már nagyon jó. A kevés magzatvíz nem szokott különösebb gondot jelenteni, több folyadékbevitellel orvosolható a dolog.
Azért szorítok nektek ezerrel, hogy minden oké legyen!!!

Én most értem haza a vérvételről. Reggel 5 egységnyi vért hagytam ott, majd miután megittam a csodaitalt, 2 óra múlva még egy egységnyit. Ez az én sorsom. Ritka vércsoport, ami rendszeres ellenanyag ellenőrzést von maga után. De hál isten, eddig még nem volt gondom vele, csak nagyobb odafigyelést igényel.

A köztes, várakozási időben elmentem a közeli turiba, és vettem néhány holmit. 2 pici farmert, 1 hálózsákot, több kissapit, és néhány ici-pici zoknit.

KONKRI: Gratula a kistököshöz!!! Látod, bejött a megérzésed!

DETTI: Én kb. 4-5 hetente járok a nőgyógyászhoz. Olyankor csak a méhszájat nézi tapintással, illetve a hasamat szokta felülről, és oldalról finoman megnyomogatni, hogy mennyit is nőtt a méhem az utolsó vizsgálat óta.
Ilyenkor még nem túl sűrűek a vizsgálatok, a vége felé annál inkább megszaporodnak.

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Tahti! engem decemberben az esküvő után a klinikára kellett beszállítani mert olyan hasigörcsöm volt! kiderült kiszáradtam! akkor volt az a hányós időszakom meg esküvőm (ott sem ettem és nem is ittam csak 2 pohár ice-teát!) emiatt begörcsöltem a gyerek függőlegesbe rámtapadt! ... aztán doki megnyugtatott semmi pánik pedig én már sírtam! és mondta hogy igyak igyak igyak! napi 3-4 litert! mondtam kihányom .. sajnos! .. .de aztán hálaég valahogy utána megjavult a helyzet és tudtam inni és a baba 2 hét alatt regenerálódott!!!! .. .szóval IGYÁL!
nekem adtak itatási útmutatót is - mert napi 4 - 4,5 litert kellett innom :-) szóval hogy juttasd be ezt az ipari mennyiséget! ha kell leírom!
remélem jobb a hangulatod! :-)
nincs baj ne izgulj!!!!!!!!!!!
Vendég

LUNA: Írtad a sztorit a kényeskedő lányról. Hát ma nekem is volt szerencsém összefutni hasonló kaliberű kismamával. Mikor kijött a vérvételről, és meg kellett innia a szőlőcukros vizet, hát ne tudjátok meg, mennyit vacilált rajta. Ja, és közben egyfolytában nyomta a szöveget a párjának, hogy ilyen szar, meg olyan szar, ő ezt nem bírja legyűrni, és két korty után, közölte, hogy ő már milyen rosszul van stb.... Hozzáteszem, én belefacsartam az enyémbe 2 citromot, az édes ízt szinte nem is éreztem, csak az üde citrom ízét. Rácuppantam az üvegemre és egyszerre lehúztam az egészet. Rajtunk kívül, még vagy 5 kismama volt ott, de csak ez az egy hisztizte túl az egészet. A többiek szépen csendesen, zokszó nélkül tették, amit tenniük kellett.
Vendég

NANETTO: Hogy működik ez az ivási tortúra? Engem is érdekelne, mivel én alapjáratom kevés folyadékot fogyasztok. És amikor a nap végén rádöbbenek, hogy megint nem ittam eleget, akkor nagyon mérges vagyok magamra.
Vendég

Nalunk elore gyartott lotyit hasznalnak. Legalabbis abban a laborban ahol eddig ilyet csinaltak nekem (a PCOSem miatt ugye kellett terheles, ugyhogy egy eve sincs az elozo). Ugy nez ki mint egy uveg kanalas orvossag, gyarilag keszul es alapbol citromos edes limonade ize van, szamomra belul az ihato kategorian :)

luna6

Mikor otthon jártam terhesgondozásra, ott nekem is előre gyártott itókát kellett meginnom. Itt nekem kellett megvennem, este bekeverni és reggel vinni magammal. Megkóstoltam, citrom nélkül, és nekem még akkor sem tűnt szörnyűnek, citrommal meg pláne nem.
Vendég

Kép
Vendég

Basszus :!: :!: :!: :!:
A "kishernyó" a vonalzómon mindjárt a finisbe ér... :roll: :roll:
Vendég

Jo helyen van az a hernyo :) 5 hetes beosztasban vannak a vonalkak es a 25 korulinel alldogall a kis kukac :) Az utolso vonalkanal vege is lesz, nincs tovabb, nemmaradt le semmi :) Csak beeloztel alaposan :)

luna6

Hello Csajok!
Tähti, ugyan ma minden kiderül, de egy ismerősömnek a 4D-n mondták, hogy elégtelen a magzatvíz mennyisége, 20 hetesen megmondták neki, hogy terhességi cukra lesz, és tényleg. Diéta és sok folyadék volt a megoldás! Most 3 éves a kislánya és makk egészséges :)
Henibaby, én is rosszul voltam a terheléses vérvételen (terhesség előtt nézték), műanyag pohárba kaptam langyos vizet a Szent János Kórházban, bele a cukrot ... én olyan rosszul voltam, senkinek nem kívánok hasonlót (egyedül mentem, de én is nyögtem volna a páromnak, ha ott lett volna).
Hamarosan megint mennem kell (pár hét múlva), jegyzeteltem, akkor én is viszek magammal citromot, remélem nálam is beválik :)

Kontroll ... én a másik véglet vagyok, kb. 3 hetente dokinál vagyok, de most pl. hetente megyek majd (jövő héten szív-ultrahang, plusz 18. heti genetikai uh) ... Nekünk nehezen jött össze a baba, aztán kettőnek indult, utána magas lett a nyakiredő érték, szerintem engem már nem engednek hosszú "pórázra" :)
Egy barátnőm 6 hetente járt csak orvosnál, neki minden rendben ment, nem paráztatták!
Szerintem, ha nem kell gyakran járnod, az azt jelenti, hogy minden ok! De ha nem bízol meg teljesen a dokidban, keress egy másikat, nézd meg, hogy mennyiben más az ő "technikája".

Küldök egy szívmelengető történetet:
Két férfi nevelt egy oroszlán kölyköt, akit később szabadon engedtek, majd meglátogatták ... mindenki azt mondta, az oroszlán nem fog rájuk emlékezni ...
http://www.cyberthing.net/video-play.php?id=105

Ja, nálunk újra esik a hó :)
Vendég

Sziasztok!!

Én csak hétfőn megyek dokihoz, majd akkor kiderül, hogy mikor kell mennem vérvételre.

Konkri gartulálok a kisfiadhoz :lol: :lol: Nagyon tetszik a neve, nagyon komoly. Szerintem nekünk is majd 2 neves lesz.

Tahti drukkolok :!: :!:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Anyam maci, hogy a csudaban vagy te 17 hetes? Tabla szerint is en vagyok a sereghajto juni vegevel. Vagy te mar eleve is juliusra voltalkiirva? Egyaltalan nem zavar, nem azer kerdeztem, csak meglepett, hogy van valaki aki meg utanam kovetkezik :D

luna6

Heny-baba Tahti és akit érdekel: vízivási tréning orvos által megállapított módszerrel :-)
tehát amikor a mandulám kiszedték annyira gennyes volt mindenem és a veséim tönkrementek hogy egy gyógyszerkúrát kellett csinálnom melynek lényege hogy a bevitt víz gyógyszerrel együtt kimossa - kitisztítja a veséimet! a lényeg hogy közölte az orvos ha napi 4,5 litert nem iszok meg be se szedjem mert akkor a gyógyszer inkább káros (mert megragad) mintsem gyógyító! akkor beparáztam mert ennyi vizet...! na aztán mondta nincs is ennél egyszerűbb! a dolog működik napi 3-3,5 liter alatt kiszáradva érzem magam! tehát
Reggel 3 dl-t magadba kell valahogy öntened! nekem ehhez ajánlott egy 4 dl-es poharat! sikerült is kapnunk! :-) de ha nincs nem gond! de legyen legalább 3 dl-es! szóval amikor megittuk kikortyoltuk nem kell egyszerre! utána (én vizet iszom csak!!!) az a lényeg hogy mindig de mindig de mindig öntsünk utána! mindig teli legyen a látványa! ... ettől az érzéstől ha nem is vagyunk szomjasak pszichésen (állítólag) mindig 1-2 korty könnyen lemegy a tetejéről! amit utána újratöltessz! ... nálam működött! bent is úgy jövök 2 liter ásványvíz mindig POHÁRBA töltve! reggel indulás előtt 4 dl víz és hazaérve 2 dl kakaó vagy tej délután pedig amig bírok kortyolok! elég szar de nektek nem kell napi 4 litert bevinni de 2,5 szerintem szükséges! a jó veseműködéshez meg a szervezetnek és tél is van!!!! .. próbáljátok ki az elején nagyon nehéz lesz aztán meg rutinná válik a szervezet pedig a legvégül már úgyis KÉRI! ...
:-)
Vendég

ja és a pohár mindig legyen szem előtt! ... :-)
Vendég

NANETTO: Köszi a vízivási tanácsot. Ezt mindenképpen ki fogom próbálni. Egyébként én sem iszom semmi mást, csak szénsavmentes ásványvizet.

ANYA MACI: Én a 2 dl cukros vízbe belefacsartam 2 egész citromot, és a végére tényleg csak a citrom íz maradt. Az én szájízemnek, kicsit sok is volt a citrom, mivel túl savanyú lett. De aki émelyeg az édestől, annak tényleg javasolt a két citrom.
A táblázatba bocsi, rosszul írtalak be. Elnéztem a júliust, júniusnak. Kijavítom.
Vendég

Kép
Vendég

Csövi!

Jöttem, hogy mi lehet Tahtival, de az a gyanúm, hogy ma még nem fog jönni, bár, én tudom, hogy semmi gáz nincs!!! szóval nem ezért nem fog jönni...

Egyébként Judy-ról tudunk valamit?

Köszi Heni, hogy beírtad ketteskémet a táblába.

Köszönjük a név dícséretet is: én azért választok komoly nevet, mert úgy 15 év múlva, úgy is komolyodni fog... régen lány névnek tetszett a Napsugár, de anyu megkérdezte hogy jó, de mi lesz vele 50 évesen? 50 évesen is Sugi lesz? meg hát nekem heppem, hogy a gyerekek egyforma betűvel kezdődjenek. tetszik az is ha a keresztnévvel alliterál (mint az enyém) de a Ferenczire nem találtunk F betűs neveket, így már rég óta tudjuk, hogy Marcellünk és Martinunk lesz. Amúgy a nagyobb a terhesség kezdetétől következetesen fiú tesóról beszél...
tegnap összeszedtem az okokat, hogy miért is volt egyértelmű, hogy fiú:
- kétszer is megjósolták különböző jósnők...
- telibe találtuk a peteérést
- szerintem a barátnőm angyal babája küldte és szerintem a küldött babák mindig ellentétes neműek...
- babona szerint ha bal oldalon mozdul meg először akkor fiú...

Kép
Kép
Kép
konkri

LUNA: Nagyon egyszerűen, és egyértelműen elmagyarázta :D :D
Kiegészítés: mert a fiú spermák ügyesebbek, és ha éppen akkor ott egy érett pete, akkor betámadják. :D - úgyhogy KONKRI is jól mondja, hogy telibe találták a peteérést...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?