Új privát üzeneted érkezett!

Üdv Mindenkinek! Köztük az újaknak is!

Tiduj! Hát azért egy kicsit irígykedek a labdás torna miatt. De kellett az az idö, hogy tényleg felkészüljek, mire a férjecském hazajön és úgy örült a kedvenc kajájának is, úgyhogy MEGÉRTE!!! Biztos lesz még hasonló torna!

Tudom, hogy nem szép tölem, de egy kicsit megnyugodtam attól, hogy olyan sokan írtátok a haskeményedést. Nekem is szokott lenni és fáj is olyankor. Kiványcsi vagyok, hogy a kicsim hogy éli meg? Remélem nem fáj neki is!

Én is hasonlókat hallottam a pocaksimogatásról, tehát csak visszafogottan...

Gabi! Bevennél engem is a táblázatba? Bp-i vagyok, 25 éves, 1. baba, -1-dik próbálkozásra jött össze, most 22 hetes és 2 napos. Azt hiszem más nem kell. Köszönöm és kitartás!

Jó hétvégét Mindenkinek!
menta (menta)

Ja! Február 6-ra vagyok kiírva.

Menta
menta (menta)

Bocsánat, hogy megint én vagyok!
Tiduj és akit még érdekel nem kertész kismamanadrág:
A Váci úton, kb. 500 m-re a Duna Plazától az Árpád híd felé van a Flestex Divatáruház. Írtó helyes vékony bordázatú fekete és zőld bársonynadrágokat láttam 7000 Ft alatt. Vannak más kismama cuccok is, elég szépek, de azok egy kicsit drágábbak. Azért szerintem érdemes megnézni.
Menta
menta (menta)

Sziasztok !

Még 3 hét !

Szorítsatok nekem ! A Femikénél fogok szülni a SOTE II-n.

Remélem, minden rendben lesz.

Sűrűn keményedik a pocim, de nem fáj semmim.

Jók legyetek !

Kata
Kati25

Sziasztok lányok!

Ha valaki tud valami infót a doktor Harsányiról (a MÁV kórházban) kérem ossza meg velem!

Köszi.
Névtelen

Sziasztok!

Orsoly!
Üdv közöttünk!
Legyél bizakodó a jövõt illetõen! Kép Nálunk is nagyon nehezen jött össze a Pici, és most meg már láthatod hol tartok! Kép Úgyhogy ne aggódj, nemsokálra azon veszed magad észre, hogy már csak pár hét van a szülésig! Kép
A doki nem mondta,hogy mikor kell visszamenned? Általában a 12. hét körül szokták újra visszahivni a kismamákat és utána küldik a terhesgondozásra. Ha nem mondott semmit a doki, akkor szerintem a 12. héten menj vissza! Kép
A MagneB6-bol annyit kell szedni, amennyit a doki mondott. Én az elejétõl szedem, de csak 2-szer egyet naponta. Valóban drága, de megéri, mert csökkenti a méhösszehúzódásokat és ezzel segit megtartani a terhességet.

Sziasztok!
Helga - 35.

Sziasztok megint!

Még csak most sikerült az azonosítómmal írni, az előbb én kérdeztem névtelenül. Már régóta olvasom a hozzászólásaitokat, sok hasznos infóval láttatok el, babakocsit is ez alapján vettünk (III. Zápor u.).

Moncsúr
Mihályi Món

Dojika,
az étvágytalan gyomorral kapcsolatban: nemrég volt a Spektrumon egy film (már nme tudom, mi volt a címe) és abban azt mondták, hogy a kezdeti hányingernek és hányásoknak, étvágytalanságnak nagyon is komoly szerepe van. Ugyanis ezzel az ,,éheztetéssel" a méhlepényt arra kényszríti a szervezet, hogy minél nagyobbra nöjjön, így jobban táplálva majd a magzatot. Hú, azt hiszem, ez nem sikerült valami tudományosra, lényeg, hogy amikor néztem a filmet, akkor logikusnak tünt.
Egyébként szoktátok nézni a Spektrumon a Szülök iskoláját (már ahol van lavór a tetön Kép)? Érdemes, nagyon sok hasznos tanásot adnak benne kezdö és gyakorló szülöknek (és persze várandósoknak is).

Mégegykata! Szia Kép! Mi újság, mesélj? Hívtad már az esztergomi dokit? Szólj, ha tudok valamiben segíteni!!!!

Lányok, a vasat szedjétek!!! Nekem még szülés után is kell szednem (bevallom, gyakran elfelejtem, olyankor kapok is a férjemtöl!)

Kitartást mindenkinek:
Jamina
Jamina

Sziasztok!

Elöször is: mivel annyi Kata van már itt én a Kata007-et használnám. A "már megint megjött" topicból (ott simán csak Kata voltam) jönnék hozzátok, de majd csak kedden. Akkor megyek a dokibácsihoz, aki biztosat mond. A tesztem zebra volt, de én megvárom a szakember véleményét. Ha minden igaz, hétfön kezdem a 7. hetet, 4c-ra sikerült, Miskolcon lakunk, 35 éves leszek és van már egy 6 és fél éves lányom.

Csak azért jelentkeztem mert ma olvastam végig egy jó pár oldalt töletek, és itt a végefelé látom, hogy Nyuszimanó "panaszkodik".

Nyuszimanó!
Szóval ne izgulj, jön az utánpótlás Kép Kép Kép
Látod Orsoly már itt van, jön még Norci,ö hétfön megy orvoshoz, és velem egyidös, aztán kedden én, ha minden jól alakul.

Bocs, hogy kicsit hosszú voltam.

Kata007
Kata007

Sziasztok Lányok!

Most itthon vagyok, ezért el tudtalak benneteket olvasni. Mamacica! Gratulálok a kisfiúhoz. Pocok! SOk boldogságot a pici lányhoz.
A múlt héten volt egy kis gubanc velünk, pontosabban semmi különös csak forgolódik a kislány és ez keményedéseket okozott, mert keresztbe feküdt 2 napig aztán faros lett, talán most megint jó helyen van. Majd kiderül jövő héten, amikor már a 35. hetet kezdjük. Hogy megy az idő.
Beja! Hétfőn mindenképpen torna. Én szerintem 3/4 2 körül ott leszek, megtaláljuk szerintem egymást.
Addig is mindenkinek jó pihenést!

Tikk
Tikk

Sziasztok!
Én még mindig a MÁVOS babavárók után kutatok.Ha valaki arról a környékről olvassa soraimat, jelezzen!S.O.S., mert már a 40. hetem közepét taposom és még jó lenne a nagy nap előtt infót cserélni dr. Harsányiról. Köszi: Moncsúr
Mihályi Món

Kedves Moncsúr!

Létezik egy a " MÁV Kórházban szültem" topic is. Szerintem biztos találsz ott infókat Harsányi dokiról. Én nem ismerem, de ha a többiek ismerik biztos fognak válaszolni, csak a legtöbbjük a munkahelyükön tud internetre mászni, azaz hétköznap.
Üdv Kata007, Orsoly és várjuk Norcit is!
Menta
menta (menta)

Sziasztojk!
Jó hetet mindenkinek!Kép

Ma voltunk hajnalban (reggel 7.20.)Kép doki bácsinál.
Minden oké! Szívhangot is hallgattam. Ott susogott az én drágám!Kép
Csak ez a manuális vizsgálat ne lenne.

Legközelebb novemberben kell mennem. Akkor lesz a terheléses cukor és végre megcsináljuk a toxoplazma vizsgálatot is.Kép

Sok pusszz. Minden "réginek" és "újnak".
Chris
Chris

Sziasztok !

Hétvégén voltam a dokinál. Nagy örömömre és megleoődésemre előbb jön Bence. Szerinte a héten vagy a jövőhéten biztosan szülni fogok.
Ugye ez volt hétvégén. Egyébként mindent rendben talált, és már egy újnyira i voltam tágulva.
Ma reggel meg mentem Wc-re, és pont akkor jött ki a nyákdugó, véletlenül vettem csak észre, de erre mondta a doki, hogy ez még nem jelent semmit, valaki észre sem veszi.
Szerintetek azért már közeledek nem ?

Egyébként jól vagyok, még bent a munkahelyemen, azért a kocsiba van a cuccom, hátha.

Ha nem tudok már írni , akkor a Beával üzenek, hogy mi történt.

Mindenkit puszilok, vigyázzatok magatokra! Köszönöm a sok-sok segítséget Mindenkinek!!!!!

Üdv.: Király Kati
Király Katiq

Szia mindenkinek!

Gratulálok a friss anyukának és babájának!
Üdvözlöm az új kismamákat!
Nem voltam egy hétig, mert kiirt a dokibácsi a megfázással!
Képzeljátek időközben kiderült, hogy kisfiúnk lesz! Kép Ez már biztos nem alakul át! 6centi a fejecskéje és 4,5 centi a combikája! Jó magas lesz mint az apja! Kép Roland Dániel lesz a neve!
Képzeljétek a dokibácsi jól lecseszett, hogy hiztam egy honap alatt 4 kilot és most azt böjtölöm... Joghurt, gyümi, fözelék, rozskenyér..és mindebből keveset..brr..

Na sok pusszancs mindenkinek!
catnet-Niki (24hét1nap) Kép
catnet

Sziasztok!

Naaagy üdvözlet a friss kismamáknak Kép Kép

Király Kati, fú te nemsokára szülsz! Ha eltávozott a nyákdugó, az már a szülés megindulását jelenti, nem?

Most nézem, hogy ahoz képest, hogy frissmama topic én is jól ittragadtam, holott ma kezdem a 27. hetet. Kép De az "ami a szülés elött van" topic nem igazán fogralmas Kép

Kiscicám egész éjjel forgolódott és rugdosott meg fejelt Kép reggel fájt is a pocakom és picit kemény volt (szétrúgta az házat) bevettem egy Magne B6-ot, most jobb, de azért elhoztam magammal a magnézium pezsgötablettát, mert még most is pörög az én kis fiúgyanús magzatom Kép Kép

Beja, voltál dokinál? Mit mondott???

Pusszatás,

Mamacica(26hét1nap)
Mamacica

Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat! Boldog babavárást kívánok Kép

Tikk!
De jó, hogy jelentkeztél! Csak megfordul még a babócád, én szorítok érte. Írj, amikor csak tudsz. Akár e-mail-t is!

Kata!
Én nagyon izgulok ám érted KépKépKép De jó, hogy mindjárt túl vagy rajta! Kép

Felénk semmi különös nincsen. Nagyon szeretnék már ott járni, ahol most Kata Kép Már annyira várom, hogy láthassam a kicsikémet KépKép Eddig nem voltam türelmetlen, de most valami beindult, és alig gyözöm nyugtatni magamat, hogy még egy hónapot mindenképp ki kell bírjak.

Kellemes hetet mindenkinek!

Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
</pre>

<pre>
Erás 39 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 39 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 39 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 38 hét 6 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 38 hét 4 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 38 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 38 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 36 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 37 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 36 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 35 hét 6 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 35 hét 2 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 34 hét 6 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 35 hét 0 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 34 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 34 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 33 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 33 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 33 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 32 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 32 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 32 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 32 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 31 hét 3 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 31 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 31 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 30 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 30 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 30 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 30 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 29 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 29 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 29 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 29 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 29 hét 0 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 28 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 28 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 27 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 28 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 27 hét 4 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 27 hét 6 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 26 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 26 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 25 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 25 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 24 hét 5 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 24 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 24 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 24 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 24 hét 0 n Gy&#337;r 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 24 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 23 hét 1 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 23 hét 0 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 23 hét 5 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 23 hét 0 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 22 hét 4 n Maglód 33 év 4-5.b.
Tünde 21 hét 4 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 20 hét 4 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Dojika 1.c. 6 hét 5 n Budaörs 27 év 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Kati: Valami front lehet, nekem szombaton ment el a nyákdugó! Annyira jó érzés volt! De azóta semmi.

Pénteken voltam újra CTG-n, ahol lefektettek, minden rendben volt úgy 5-6 percig, amikor is a normál 150-s szívdobogás leesett 68!!!-ra. Megint volt vészhelyzet, rohangálás, megijedés, de amint az oldalamra fordultam normalizálódott a helyzet. Valószín&#369; elnyomott a gyerek valamit. Csináltak amnioszkópiát (mely elején mindjárt kiderült, hogy 1 újnyira ki van tágulva a méhszáj), de hála minden rendben volt a magzatvízzel is.
Ezek után természetesen azt hittem szombaton, hogy ez már a cél kezdete, mikor elment a nyákdugó, s két órán keresztül jöttek rendszertelenül fájások, de aztán az is elmúlt.
Kíváncsian tekintek a hét elé.

Catnet: örülök, hogy meggyógyultál, gratulálok a kisfiúhoz.

Mindenkinek jó egészséget!

Manka2
Manka2

Sziasztok!
Juj de izgalmas Kati!Kép
Annyira jó lehet, hogy nemsokára meglátod BencétKép Jó sok embert meg fogsz elözni a táblázatban, ahogy elnézem!!!
Próbálj meg pihenni mostanában! Muszáj neked még most is dolgoznod??????????????? Vigyázz magatokra, ügyes legyél és azért még jelentkezz a szülés elött, ha tudszKép Utána meg gyere mesélniKép

Mamacica!
Hát már te is belépsz lassan az utolsó harmadba? Úgy megy az idöKép
Mamacica: milyen érzés a haskeményedés??? Azért kérdem, mert nekem néha olyan érzésem van, mintha hirtelen felfújódnék, és feszitené belülröl valami a pocimat. Azért nem tudom, hogy ez az-e, mert utána mindig van jó nagy, gyakori "szélmozgás" (bocsi), megkönnyebbülés, és aztán már nem feszül. Akkor ez nem az???

Lara!
Még egyben??? Úgy várom már, hogy írja valaki, hogy Lara a kórházban van és szül... Ezek a legizgalmasabb napokKép Jó olvasni, hogy ennyire jól érzed magadKép

Lányok!
Chris irta, hogy bárcsak ne lett volna manuális vizsgálat szombaton, erröl jutott eszembe, hogy:
Nektek milyen gyakran csinál a dokitok manuális vizsgálatot???
Meg ha mentek a szokásos orvosi kontrollra pl. havonta, akkor mit szokott csinálni a doki? Hogy müködik ez otthon?

Most meg képzeljétek, megyek bababemutatóraKépKép Az amerikai meg ausztrál ismeröseim szerveztek egy bulit, mert az egyik ausztrál csak megszült, és a kisbabáját mutatja meg nekünkKép Lesz nagy piknik, "babazsúr". Kiváncsi vagyok, hogy müköd9k ez amerikai szokás szerintKép Olyan izgalmas más nemzet szokásait is megismerni, majd beszámolok róla, milyen volt.

Legyetek jók, és vigyázzatok a pocaklakókra!!!!

Pusszantás: Nyuszimanó 20hét4napKép
Nyuszimanó21

Király Kati!

Istenem, hogy szalad az idõ! Még szinte tegnap volt, mikor bíztatgattunk, hogy nyugi, össze fog jönni a babóca!
A nyákdugó ugyan nem feltétlen jelent semmit, de nálam az ikreknél nagyon bejött. (ugyebár bent feküdtem már, éjjel elment, reggel mondom az osztályosdokinak, közölte, hogy á, maga még úgyse, reggelizzen csak nyugodtan. Nem telt bele félóra, épp megettem a reggelit, és burokrepedés...)
Szorítok nektek!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Jaj Kép, Kata, de jóóóóó!
Szia Manka2!
Jó, hogy nincs semmi bajod.
Annyira drukkolok nektek! Kép
Bele lúdbörzik a hátam, hogy mik is történnek veletek! Kép
Nem is tudom leírni mit érzek.
De csuda klassz.

Catnet-Niki!
Gratula a fiúhoz!

Nyuszimanó!
Én úgy látom, hogy orvosa válogatja a manuális vizsgálat gyakoriságát. Az enyém - most még csak havonta járok hozzá - minden alkalommal megvizsgál így.

Sok pusszzz. Chris
Chris

Nyuszimanó!

Nekem nem volt igazi haskeményedésem szeritem, de fájt a méhem (nem nagyon) és kissé keményebb volt tapintásra. Ennyi.
Engem is érdekelne kit-hogy vizsgál a doki, engem nagyon ritkán néz manuálisan, eddig összvissz kétszer vizsgált meg így, inkább UHval ha nincs semmi panaszom, azt mondja nem bolygatja inkább a picit ha nem muszáj. UHn is látszik zárt-e a méhszáj.

Pussz

Mamacica
Mamacica

Sziasztok!

Most vigasztaljatok kérlek... A szülészem eltörte a karját... Még 6 hét van optimális esetben, de egy törés????
Niki K. 33.

Különben alig aludtam éjjel, a kezem dagad... Már nem tudom sírjak vagy nevessek. Kép
Niki K. 33

Niki!
Annyira sajnálom ami történt. De kérlek, ne ess kétségbe. Egy törés 6 hét gipsz, egálban vagytok! Különben is két karja van.Kép
Melyik karját? Mi a f...ét csinált ez az orvos?!
Fel a fejjel! A szülészno ott lesz veled, a doki elég ha szóban ott van!
Pusszz. Chris
Chris

Bejaaaaa szijaaaa!!
Mizuuujs????KépKépKépSanta vagy meg?KépKép
Bocsi Lanyok!Irtam ide is hatha nem jossz mifelenk.Pusszantas nektek.

Mamacica
Neked is sok-sok oriasi puszi es koszi a multkori mokus ugyetKép
kriszti

Sziasztok!

Tiduj, Jamina : köszi a tanácsokat. Elég zavaró ez, hogy enni csak kéne, nekem meg semmi nem esik jól... Ráadásul már inni sem tudom mit igyak, mert azokkal is hadilábon állok...

BGabi: látom felvettél a táblázatba, köszönöm, nagyon kedves T&#337;letek, hogy így befogadtatok.

Király Katinak, sok sikert, örülök, hogy hamarosan meglesz a babája.

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Chris!
Köszönöm biztató szavaidat! Én nem tudom mit csinált, gondolom legalább annnyira idegesíti mint a kismamáit... Eddig is biztattam a lányom, hogy nehogy elobb jöjjön most aztán mindent beleadok... Kép
Nagyon rossz, mert csak ot ismerem a kórházban. Ráadásul miatta járunk oda. Még egyszer köszi, olyan aranyos vagy! Kép
Puszi: Niki K.
Niki K.

Lányok!

A Kenguru Gold mintaboltban (XIII. Gyöngyösi sétány 5.) még a héten minden baba- és gyermekruha 16% kedvezménnyel kapható. Anyukám most vett a picinek két szuper hálózsákot, de van mindenféle más holmi is.
Pocok

Sziasztok!

Helga: a doki nem mondta mikor kene menni, csak irt egy papirt a vedononek, hogy vegyen terhesgondozasba. De az igazat megvallva, nem ennel a dokinal szeretnek szulni....tenyleg, tud valaki jo dokit a Peterffyben?Kép

Mamacica: a doki mondta hogy szedjek 2x2 MagneB-t, meg 500mg-os C-vitamint, meg az Elevitet... Egyebkent en is szolnoki vagyok eredetilegKép

Dojika: akkor mi kb egyidosek lehetunk, en a rendszertelen ciklusaim miatt meg nem tudok pontos idopontot, de a doki egy hete 6 hetesnek saccoltaKép Te hol szulsz es kinel?Kép

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziaztok lányok!

Adri, szia!
Hajrá, ha császár, akkor császár, ne izgulj, szorítokKép

Lara, szió!
Nálad is röppennek a napok, már csak 11??? HühaKép

Király Kata, szióka!
Olyan helyes pocakod van, jól nézel kiKép
(aki nem értené, a dokinknál összefutottunk szombaton, jól megszemléltem a pocakjátKép)
Hallod... izgalmas híreket mondott Neked a doki, pláne hogy azóta a nyákdugó is távozottKép Szuper, elõbb láthatjátok a kicsi fiatokatKép HajráKép Majd megyek látogatni, csak küldd azt az SMS-tKép

Manka, szia!
Nálad is beindult a folyamat, úgy izgulok érted is! Kép

Kata007, üdv. a fedélzetenKépKépKép Hozzátok a többieket is magatokkal a másik topicból!
Vigyázz nagyonnagyon magadra és a pici Babszemetekre!

Tikk, sziaaaaaaKép Akkor ma tornán tali!

Niki K., szerintem is max. 6 hét a gipsz egy törött karon, vagy talán a dokidnak még annyi sem lesz, és szerintem biztosan ott lesz Veled, ám az lehet, hogy még egy doki ott lesz segítségként, ami nem baj... Ne izgulj!

Szóval voltam dokinál a hétvégén én is. 81.4 mm-es Bálint baba kobakátmérõje, ez alapján masszívan tartja a december 10-i kiírást.
Lusta babánk most is végighortyogta az UH-t, erre ráadásként még faros is, bár a doki nem gyõzött nyugtatgatni, hogy nyugalom, 8-9 hét alatt még bõven megfordulhat és meg is fogja tenni... én elhiszem neki, de azért nyugodtabb lennék, ha már fejjel lefele lenne... Na, majd beszélek a fejével! Kép Mivel rajta csücsült a nemesebb részein, ezúttal nem tudtuk meglesni a zacsit és a fütykõkét, aszonta a doki, hogy nem lát oda, mert eltakarja a pocakja a látnivalótKépKépKép Kis haspókomKép
A derékfájásomat, ill. a sántításomat meglátván döbbenten kérdezte hogy mi az öreg istent csináltam, aztán elõadtam bánatomat, és megnyugtatott, hogy aki gyógytornászhoz járok a máv-ban ezügyben, biztosan segíteni fog kimozgatni ezt a vackot a derekamból, jó kezekben vagyok. Oké, mondtam, ámen.
Haskeményedés ügyben is megnyugtatott, hogy nem kell ijedeznem, ez állítólag tényleg ilyen érzés, de mentségemre váljon, hogy hát én még nem tapasztaltam, ezért is ijedtem meg kicsit.
A terheléses vércukrom tökéletes, éhgyomorra 4.0 volt, kajálás után meg 4.5, szóval tökjó. A hemoglobinom (mindenféle vas vagy más vitamin szedése nélkül!) is teljesen okés, azt mondta, ne szedjem a vasat, mert teljesen felesleges.
Annyit mondott még, hogy a MagneB6-ot továbbra is szedjem, 3x1-et naponta.
Most nem volt manuális bekukkantás a derék-állapotomra tekintettel, azt mondta, hogy UH-n jól látszik, hogy zárt a méhszáj, nem kell hogy felmásszak a vizsgálóasztalra, nehogy még nagyobb baj legyen a derekammal (megjegyzem, kivételesen örültem is ennek, mert szerintem nem tudtam volna felmászni az asztalra...).
Na, ezek voltak.

November 15-én kell csak legközelebb mennem, ami kicsit távolninak tûnik, mivel az már a 37. hét lesz, és csak akkor lesz az elsõ CTG-m. Nem késõ ez az idõpont szerintetek az elsõ CTG-hez?????

na cupppppantás mindenkinek,
Beja (32dik)
Beja

Sziasztok!

Alig gyözöm olvasni, mi minden történt a héten, amig nem voltam. Keddre begörcsöltem, ágynyugalom, meg minden. Ráadásul a dokim szabin volt. Kép Most már nagyjábol rendben minden, még 5 hétig dolgozom.

És ígértem nektek, hogy leírom pici lányunk nevét, ha Apa hazajön. Szóval Apát átvettem a reptéren KépKép épségben, egészben.(tudjátok, amikor hatszor repült, és itt majréztam Nektek) Szoval büszkén közölhetem a nénikkel és bácsikkal, hogy kislányunk neve Losonci Leila lesz. KépKépKép Szerintem nagyon szép név, mindketten sötét hajuak vagyunk, a párom haja szinte fekete, és ha az ö hihetetlenül hosszu szempilláit is örökli, akkor gyönyörü kislány lesz. A doki szerint minimum 58 cm-el fog születni, mert hosszu a combcsontja is. Ugyhogy a név szerintem találo, Nektek hogy tetszik?

Amugy nagyon fáradt vagyok, elmesélem, miért.
Mostanában nem alszom éjjelente, mert csüt. este hazahoztuk A BLÖKIT. (vettünk egy dogot...) Nagyon agyatlan, játékos, eszméletlen aranyos, nagypocakos, nagymancsú, ráncosfejü. Ötször belefér a börébe. Elkerítettük neki a teraszt, és most egy kiselejtezett konyhaszekrényben lakik. Az elsö két éjszakát végigüvöltötte, hiába hoztunk az alomból szagmintát a tesokrol, nem tudtuk átverni. Megvettem neki a legdrágább kutyakajákat 15 kg-os csomagban, persze, hogy nem kell neki. Csak a sonka, meg a grillcsirke. Szombat éjjel már csak a fél éjjelt ugatta át (már nem sírt, csak pofozta a játékait, és ugatott), erre valaki javasolta, hogy vacsira mézes tejet adjunk neki, mert az lenyugtatja. Tegnap este vacsira benyalta az összes mézes tejet, és végigüvöltötte az EGÉSZ éjszakát. Mintha felturboztuk volna. Összesen 1 óra 12 percet aludtam, nagyon mérges vagyok rá. (Persze csak addig, amig rám nem néz azokkal a gyönyörü szemeivel) Reggel kimentem hozzá, azt hittem, éhes, gondoltam, megetetem. De persze ökelme játszani akart, levadászta a felmosorongyot, amivel az otthagyott dolgait szedegetem fel. Persze, hogy csak éjjel végzi a nagydolgát, így esélyem sincs a megfelel&#337; helyre szoktatni. Ma reggel három nagy kupacot találtam, amelyekbe simán belegyalogolt. És mivel alacsony még, a hasa is olyan lesz, állandoan törölgetem a samponos ronggyal. Ez viszont gyorsan kihül, és akkor elkezd reszketni a reggeli hidegben. Akkor persze meg kell szeretgetni, mert addig ugysem hagy békén. Ugyhogy elvagyok, ez a legjobb edzés a gyerek elött. Tök fáradt vagyok.

Na, hosszu lettem, eldugulok,

Pusz,

Niki
Niki

Szia Orsoly,
én is kb. 6 hetes vagyok, de lassan 7.
Az én orvosom egyébként a Schöpf-Méreiben orvos. Nem mondom hogy a kórház teljesen elnyerte a tetszésem, de még egy ilyen korrekt, megbízható orvost nem hiszem hogy találnék, és ragaszkodom is hozzá.
Úgyhogy ott fogok szülni. (hol van az még...)

Pusz: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok lányok!

Niki! Gyönyöru nevet választottatok! Komolyan, így a vezetéknévvel együtt! Kép Meg külön is. Kép

Beja, nekem a legközelebbi vizsgálat a betöltött 36. héten esedékes, így ne izgulj, mert leghamarabb utána megyek ctg-re én is.

Kezdek megnyugodni az orvos miatt. Mindig az volt a "rémálmom", hogy náthás lesz (november vége), lehet, hogy gipsz és nátha együtt? Csak valahogy nagyon bízom benne, hogy ott lesz velünk, így legalább szoktatom magamat a gondolathoz hátha mégsem.

Nagyon fáradok én is. Még 2-3 hét munka, aztán van néhány nap szabim, és célegyenes.
Holnap suliban leszek, ott nincs gép, de szerdán benézek.
Mindenkinek minden jót!
Puszi: Niki K.
Nk.

Sziasztok lányok !
örömmel olvastam az elmúlt napok termését.
csütörtökön továbbképzésen voltam pénteken pedig otthon kertészkedtem.nagyon jót tett.sikerült a derekam kicsinálni.lehuppantam a fenekemre egy virág kihúzása közben és ott is maradtam pár percre. azóta fáj a keresztcsontom.

Orsi !
gratulálok a babához.annak idején én is 6 hetesen tudtam meg hogy babát várok és én javaslom neked hogy minél elöbb csináltass teljes vérképet és kérj toxoplazma vizsgálatot is. mindegy hogy van-e cica-kutya otthon,akkor is kell. ha van állat,akkor valószin&#369; hogy védett vagy.vigyázz magatokra!

én még nem tudom a terheléses vizsgálatom eredményét.a MÁV-ban azt mondták hogy elküldik a Herczeghnek.gondolom ha gond lenne már rám telefonált volna. majd ma hivom hogy idöpontot kérjek töle.ha igaz betöltött 29.héten járok.

a vasról annyit,hogy nekem 12 a hemoglobinom és ez csúcsnak számit.sajna nem tartom bent a vasat igy felesleges bármit szednem. 12 db vasinjekciót kaptam és kevesebb volt utána a véremben mint elötte. kevés húst eszem ez is az oka.nem vagyok fáradékony (most)
aluszékony sem, a vérnyomásom alacsony de más bajom nincs ezzel.a baba azt a vasat kiszedi a szervezetedböl ami neki kell,mindent kiszed,függetlenül a táplálkozástól.szépen kikotorja a tartalékokat és ezért az étvégytalanság és a nem evés nem túl nagy gond az elsö hetekben ha nem társul mellé rendszeres hányás.
Dojika !
én sem tudtam enni,mindentöl felfordult a gyomrom. védekezik a szervezet ne hogy olyat együnk ami árthat a babának és ezért inkább keményen szelektál. állandóan kekszet rágcsáltam és babapiskótát.most rá sem birok nézni annyit ettem. pár hét és nem is fogsz rá emlékezni.

Kisbence

nekem már rendszeresen keményedik a hasam. kellemetlen, de ebben az idöben ez már nem gond. a méh készül a szülésre.
én nagyon sokat simogatom a hasam és akkor nem szokott bekeményedni. de Kisbence belebújik a tenyerembe és az nagyon jó. most nem tudom hogy fekszik mert pár napja mintha nem is lenne gyerek a hasamban annyira könny&#369;.
Kisbence

Hali Mindenkinek!

Niki K!
A nagy Dr V. eltorte a karjat(!), remelhetoleg meggyogyul mire Ti mentek szulni.Jo sokan jarnak hozza, gondolom a tobbiek sem orulnek neki...

Niki!
Edes lehet a pici kutyad, jo nagy feladat lesz megnevelni, en is imadom a kutyusokat!Kép
Szép nevet valasztotatok!Kép

Tiduj(27)
(nagyon telik az ido...)
Tiduj

Lányok, föleg Márti!Kép

Leirom nektek, hogy hol van a bababutorkészítö. Havanna u. 50. A férfi asztalos , és gyerekágyakat készít. A helyzet az, hogy sokkal szebbeket láttam az Elefániban, amit már írtam Nektek. (Szabo Ervin könyvtár bal oldalán, a parkolonál. ) Ugyhogy a Havanna utcában megvettük a hordozot, ami gyerekülés is egyben. Még 1 db akcios volt nekik, nagyon szuper. (14 ezer Ft) Akinek kell, csapjon le rá. Így egyben megvan a gyerekülés és a hordozo is. És etetöszéknek is lehet használni, mert a karja átfordíthato. Aztán: Megvettük a babakocsit is. A Havanna uton 32500 volt, szuper jo, szép, lábzsákos, nagykerekes, stb. Az Elefániban 28600 volt ugyanez, de mivel az utolsot hoztuk el az elözö szállítmánybol, most asszem 30 ezer körül van, tehát ez is itt olcsobb. Gyerekbutor: Tegnap vettük meg. Nézzetek el az RS diszkontba, mi 42 ezerért gyerekléptékü, biofenyö szinü butort vettünk. Elemenként lehet variálni, azt veszitek, amelyik elemet akarjátok. Arra pont jo, hogy összefirkálja zsirkrétával, ha megnö. Szerintem nézzetek ott is körbe, érdemes.

Pusz,

Niki
Niki

SziasztokKép

Már nagyon régen nem írtam, bár olvasgatlak benneteketKép Velünk minden rendben, ezen a héten dolgozom utoljára. Már nagyon jó lesz pihizni.

Lenne egy kérdésem talán tudtok segíteni.
Kedves MÁV-os és Kútvölgyis lányok! A barátn&#337;m úgy t&#369;nik terhes és azt hiszem nem bízik a dokijában lehet váltana. Tudnátok ajánlani valakit? Határozottam emlékszem, hogy korábban felmerült pár név akikr&#337;l ódákat zengtekKép Beja, Niki, BMárti mintha ti odtt szülnétek. Talán Catnet isKép Segítenétek pár névvel?

Köszi szépen,
Évike

Ui. már kezdek izgulgatni a szülés miatt hihetetlen hogy a 32. hetet taposom...Kép

Orsoly! Csak nem Te vagy az Nagytarcsáról?Kép Gratulálok mindenesetreKép
Évike31

Sziasztok Lányok!
Jó sok új hír van, mióta nem olvastalak benneteket!
Üdvözlet az új Kismamáknak! Tavasszal, mikor megtudtam, hogy kisbabám lesz, haj, de messinek tünz még az ösz. Aztán itt van, lassan pakolom a kórházi csomagomat!
Kitartás, nem is olyan hosszú az a 9 hónap!
Képzeljétek csütörtökön voltunk szülésre felkészítön a szülöszobát látogattuk meg. Jó érzés, hogy tudom merre, mi van. A Kedvesem is velem volt, mindent tudni akart és megnézni. Épp akkor született egy pici baba, úgyhogy még azt is meg tudtuk nézni, hogyan látják el öket születésük után. A császáros babákat is megnéztük, olyan édes volt mindegyik:-))))! Ha tehetitek, majd a szülésetek elött Ti is látogassatok el ilyen tanfolyamra. Bár nem félek a szüléstöl, de mégis megnyugtató volt látni mindent!
Niki K!
Az jutott eszembe, hogy én tuti, hogy beszélnék az orvosommal, legyen ott mindenképp, ha nem is ö vezeti le a szülést ( mert akkor még nem megy neki), föleg, ha ennyire ragaszkodsz hozzá. Remélem azonban minden rendben lesz Veletek! Én öszintén megmondom, szeretnék elöbb szülni, mint a kiírt idöpont(1-2 héttel), mert ez a kicsi fiú szerintem így is elég nagy lesz.
Ágci
Ágci

Hali lányok,

Niki K, ezt nem mondod komolyan, a közös dokink???? Nem is tudtam! És megtartja azért a viziteket? én 25-én mennék hozzá. Múlt hét szerdán még semmi baja nem volt, akkor láttam utoljára. Hát én is megorülnék a helyedben. Én most azzal riogatom magam, hogy mi lesz, ha december végére leesik valami oltári nagy hó, és megáll a közlekedés a 10-es úton (Jamina, Adri, tinektek biztosan volt már ilyen élményetek arrafelé) és akkor be kell mennem az esztergomi ügyeletre a jó kis dokim helyett, hát még a gondolatra is kiráz a hideg. Niki, kitartás, hamarabb is felépülhet, és biztosan gipszesen is benn lesz majd, és biztatgat. A lényeget meg úgyis a szülészno csinálja - már a manuális, gyakorlatias dolgokat. Nemigaz?
mégegykata 28

A kicsi fiam irtó sokat mozog, forog, bukfencezik, teljesen meg tudom már különböztetni a fejét meg a popsiját, a lábát meg a könyökét, olyan jó érzés. És most kezd már néha kellemetlen lenni ha rossz helyen nyom - eddig ilyen nemigen volt. Továbbra is drukkoljatok nekünk kérlek, hogy rendben lemenjen a 23-i nagy költözésünk az új házba és ne legyen semmi bajunk, a babával. Jó? Nagyon izgulok, bevallom.

Mindnekinek nagy puszi
mégegykata 28
mégegykata 28

Szia EvikeKép De-de, en vagyok az, osszejott vegul a babaKépKépKép ES a mellettunk lako csaj is terhes, ugyhogy lesz jo sok kisbaba NagytarcsanKépKépKépKép

orsoly
orsoly

Még1Kata!

Szorítunk ezerrel.

Ja, a Havanna uti bababútorkészít&#337;nél BI-Pa van kiírva a névtáblára. Asszem els&#337; em. 4.

NikiK, Tiduj, köszi a dicséretet a névhez. KépÖrülök, hogy nektek is tetszik.

Pusz, Niki
Niki

Szijasztok!

Mi még mindig egyben, a dokimat próbáltam rávenni, hogy jósoljon nekem, de nem volt hajlandó. Azt mondta, hogy akár fél óra múlva is elindulhat, de túl is lehet hordani egy héttel..juuuuuuuuj, még leirni is rossz:-(( Szóval jövö héten megint CTG, akkor töltöm a 40.hetet.

Király Kati! Dejó neked! A nyákdugó elvesztése, télleg jelent már valamit!
Manka2! Juuuuuuj, neked is? Akkor csak én vagyok ennyire lemaradva. De az is lehet, hogy nekem sincs már meg a nyákdugó, csak nem vettem észre? Könnyen észre lehet azt venni? hogy néz ki?
Nekem még semmilyen fájás nem jött:-(((( Én olyan szerencsétlen vagyok Kép
Neked miért csináltak amnioszkópiát?

Jamina! Az elején a hányás azért van - én úgy tudom - mert a szervezet igy alkalmazkodik a hormonális változásokhoz. Ha valakit ez nem visel meg, az nem hány. Ezt a méhlepényes dolgot még nem hallottam.
A szülök iskolája, télleg nagyon jó, mi mindig nézzük:-)))

Nyuszimanó! Dejó is lenne! Szinte már zavar, hogy ennyire jól érzem magam még mindig. Jobb lenne, ha rosszul lennék, vagy fájna valami, vagy mittomén, de igy már olyan rossz :-(((((((
Manuális vizsgálat: nekem minden hónapban csinált a dokim, amikor mentem a szokásos havi ellenörzésre, most az utolsó hónapban, pedig minden héten, a CTG után.

Szijasztok, Lara(39.)- 8 nap a kiirásig
lara (lara)

Lara!

Ne izgulj, mi mindannyian drukkolunk neked. És mi is leszünk még ilyen idegállapotban, de te addigra már az édi babáddal törödhetsz, és elnézö mosollyal figyeled majd a görcsöléseinket, hogy kinek mikor indul meg a szülés. Kép

Pussz, kitartás

Niki
Niki

Szia Niki K.!

Beszéltél a Vida doktorral? Látta valaki, hogy tényleg gipszben van?
&#336; mit mondott?

Puszi
Trixi
Trixi

Évike szija!

Én a MÁV-ba a Herczegh doktorhoz járok, nekem eddig csak kellemes tapasztalataim vannak velek kapcsolatban.
Szólj, ha a barátnõdet érdekli, leírom akkora paramétereit és az elérhetõségét bõvebben, bár a babaneten lévõ MÁV-os topicban is sokat lehet róla olvasni.

cupp,
Beja (32dik)
Beja

Lara!
Csatlakozunk a drukkolók táborához!

Évike!
A MÁV-ban tudom ajánlani dr.Kelemen Csaba foorvost.

Mindenkinek minden jót!
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Aki még nem ismer a chatr&#337;l, vagy a megint megjött topicból: Norci vagyok, jelenleg hat hetes terhes. Igy hát csatlakozom a friss kismamák táborához.
Ma voltunk az els&#337; ultrahangon, doktorbácsi mindent rendben talált, láttuk a baba szivecskéjét. Látni kellett volna apuci arcán azt a meghatott büszke vigyort. Olyan jó érzés volt!
A baba születés 2002. június 2-ra várható. Orvosom Dr. Kodaj Imre. (Szabolcs utca)
Röviden ennyit magunkról. Igyekszem s&#369;r&#369;n jelentkezni és meghalgatni a tapasztaltabb friss kismamák tanácsait.

Norci
Norci

Bocs. meghallgatni.
Norci
Névtelen

Szervusztok Kismamák!

Nyuszimanó: A hetek számát én írtam össze-vissza, Gabi táblázata a pontos. Megnéztétek amúgy a lakást?

Dojika, Kata007, Norci: Szeretettel köszöntelek benneteket közöttünk, nagyon jó egészséget mindannyiótoknak és tényleg hozzátok át a többieket is!

Lara, Király Kati, Manka: hogy tudtok ilyen nyugodtak maradni a nyákdugó eltávolodása óta? Én már biztosan halálra idegesíteném az izgalom miatt a páromat és azt hiszem, benneteket is! Nagyon szurkolok nektek!

Catnet Niki! Gratula a kisfiadhoz!

Orsoly! Én a Péterfy kórházban dr. Orbán Istvánhoz járok. Nagyon szimpi, szívesen ajánlom, ha érdekel, írj vissza. De majd szülés után többet tudok írni róla. Kép

Niki! Tényleg gyönyör&#369; nevet találtatok, f&#337;leg a vezetéknévvel együtt szép. Kiskutya: én is imádom az állatokat, de nem mondták még neked, hogy ilyenkor kellene kipihenned magad? Kép Kép

Évike, szija! Nagyon elt&#369;ntél, én azt hittem, már nem is dolgozol. Ha tudsz, jelentkezz gyakrabban!

Én ma voltam dokinál, Pocaklakó megfordult, fejjel lefelé. Érdekes, én ezt valahogy éreztem. Mármint nem magát a megfordulást, hanem régebben mindig a bordáim alatt közvetlenül csuklott, elég er&#337;sen és kb. egy hete egészen lentr&#337;l, nagyon haloványan érzem csak a csuklását. Pénteken megyünk UH-ra, remélem, még mindig kislány lesz. Kép És 3 hét múlva csinálnak el&#337;ször NST-t.

Beja, ezt kérdezted? Nem tudom, hogy ez ugyanaz a CTG-vel, vagy butaságokat beszélek itt össze-vissza? Nem, most utánanéztem: kardiotokográfia=CTG, nonstresszteszt=NST. És érthet&#337;en mindkett&#337;: szülés el&#337;tt szívhangregisztrálás. Tehát nekem a 32+3=35. héten (és 4. napon) lesz el&#337;ször.
Beja, és meddig dolgozol?

Sok puszi mindenkinek: Laura32
Laura32

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?