sziasztok!
Hajnalok-hajnalán jelentkezem, mert kivert az ágy.
Jó sokat írtatok, mióta nem voltam.
Babszi, miért nem indul februárban?
Francba!
Nszoke, nekem laparom volt, nem olyan rossz, mintha felvágnák az embert.Nekem nem fájt annyira utánna. Ja, és 2-3 hónapot mondtak szünetnek, aztán hajrá babagyártás! Szorítok neked!
Boris, csinálj légyszi vonalzót, ha lesz időd, hogy tudjuk követni kicsi magzatodat! Hogy érzed magad?
asszem korábban írtad, hogy kicsit tartasz tőle milyen lesz 2 gyerekkel!
ez természetes, de bizton mondhatom, GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!
még akkor is, ha egyik befejezi a sírást, a másik elkezdi, vagy éppen egyszerre éhesek..., stb.
Nagyon jó! (mondjuk nálunk most Benivel vannak gondok, majd lejjebb írok róla, kérdezek)
Avi, gratulálok és sok sikert! Csak úgy süt az önbizalom és tettvágy az írásodból! Hajrá!
Csináld a Painttel a kicsinyítést, nekem is a csajok mondták el, hogy kell, leírom neked, remélem érthetően fogalmazok:
Fájl- megnyitás-aztán katt a fent a KÉP-re- nyújtás/döntés, aztán átírod a vízszintest is, függőlegeset is , én 20 %-ra szoktam, mert nagy képeket csinálunk. Már csak menteni kell: fájl-mentés másként!
Közben én is teszek 1 képet:
Süti, gyönyörű nagy lány Berni, szoktam nézni képeket!
Bocs, ha kihagytam valakit, nem szándékos.
Szóval gondok: Szegény Beninek olyan székrekedése van mostanában, hogy ezt nem kívánom senkinek.
Jan.1-énk úgy kezdődött, hogy este ordítva próbált meg kakálni, miután szegény egész nap csak mondogatta, hogy kaka-kaka.
Ekkor már 3 napja nem volt, de neki ált. 2 naponta van.
Próbáltunk segíteni neki, bíztattuk, de mikor megláttam, hogy elakadt a kaka, én is sírtam vele. Még jó, hogy van apa, aki szintén kikészült mikor meglátta, de erős tudott maradni.
szörnyű volt látni, hogy ki van tágulva a kis fenéklyuka és nem bírja kinyomni. olyan fájdalma volt, hogy szerintem örökké emlékezni fog rá.
apa az orvossal beszélt telefonon, hogy mit csináljunk, én meg próbáltam simizni, bíztatni, de ellökte a kezem.
Végül sikerült neki.
Leavolac-ot mondta a doki, hogy kapja minden reggel, étrend rostosabb és jó lesz. De megint csak eltelt jó 3 nap a következőig, ami könnyebben ment, de ez is őrült kemény volt. Nem is értem, hogy lehet egy széklet ilyen kemény.
2 nap újra eltelt eseménytelenül, akkor este adtunk neki Guttalax cseppeket a doki javaslatára, állítólag attól lesz reggelre, hát nem lett, köv. este is, több cseppet, megint nem lett reggelre semmi. Délután Leavolac, de a gyors hashajtó adag. Ennek még nem jött meg a hatása, amikor sikerült kipréselnie magából ordítva. Később lett hatása és végre megnyugodott.
Remélem beválik a rostdúsabb táplálkozás, mert eddig sem akarta a szobatisztaságot, de ezek után még úgy sem akar bilire ülni.
Nem erőltettük soha, csak minden nap felajánlom, üljünk wc-re, bilire, de határozott nem a válasz.
Ha van tapasztalat, írjátok meg légyszi!
Csupa gondokkal jövök itt sok idő után, de van más is:
Az a baj Benivel, hogy marhára nem önálló.
Sajna a nagyszülők totál elkényeztették, minden falatot a szájába tesznek (jó, néha annyira nem akar enni, csak játszani, hogy én is etetem, csak egyen már valamennyit).
És a kis drága legtöbbször nem akarja egyáltalán megfogni a kanalat, villát, csak mutogatja, hogy én vagy bárki adja neki.
Akkor nem akar harapni, ha nagyobb dolog van előtte, össze kell kis falatokra vagdosni neki, magától így is csak párat kap be, aztán megunja és menne, ha hagynám. talán pár falatot még bele tudok rakni én.
Na, meg az öltözés!
Abban sem mutat semmi önállóságra való hajlamot.
Vagy kicsi még 2 évesen???
Csak áll és nem akarja csinálni.
Mondom neki, hogy segítek, együtt csináljuk, én segítek, ha elakad, de azt mondja, NEM, MAMA! Nagy sokára hajlandó valamit kezdeni, de már nagyon kivitelezhetetlen így elindulni sétálni, mert addigra lefáradok, leizzadok, a másik éhes lesz hamarosan, szóval kész vagyok.
légyszi írjátok meg van okom aggódni, vagy egyáltalán mikor kell egyedül öltözniük (gondolom óvodában már igen, ami már novemberben) Hogy vegyem rá? És a bilizésre, wc-re? Tudja, érti, hogy oda kell, de annyira tiltakozik, hogy ő nem, hogy odáig el sem jutunk, hogy ráültessem pár percre.
szóval ezek miatt is tudok ritkán jönni!
Bocsi hogy hosszú voltam!
Puszi mindenkinek