Csokis Mandulás süti (ronda, de finom)
)))
20 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2-3 evők. keserű kakaó (én a 20%os hollandból csinálom, abból elég 2 kanál is, mert az első adagnál 3mat tettem, de kipattant a szemem is tőle, annyira csokis lett )
Ezt egy nagy tálba bele kell szitálni, vagy ha nincs időtök (nekem nem volt ) simán elég beleönteni.
Másik tálba:
10dkg puha vaj (kockarama,liga, stb)
15 dkg cukor
1 tojás
Picit fel kell olvasztani a vajat, hogy habosra lehessen verni.
Majd a kettőt összeönteni, beletenni még 15 dkg étcsokit (szerencsivel csináltam), mondjuk egy kisebb tábla csak 10dkg, én ennyit tettem és elég volt.
Nagyon sűrű tészta lesz belőle, alig keverhető fakanállal össze.. Én a végén gyúrtam inkább.
Aztán kisebb golyókat kell csinálni és mehet a tepsibe.
Majd előmelegített sütőbe kell tenni 200 fokra, 6-8 percre.
Ahogy tapasztaltuk, gáztűzhelynél 6 perc, villánynál 8.
Itt lehet egyedül elszúrni, mert ha picit is tovább marad benn, akkor megég a csoki.
Elkezd a csokitól szétfolyni(tehénlepényre emlékeztet
) és amikor a teteje már picit repedezett, de még puha belül, akkor már kivehető, mert kb. 10 perc alatt megköt a levegőn.
Party/Katica tortabevonót kell felolvasztani, abból pár csepp a tetejére és rá kell szórni a reszelt mandulát.
Esetleg fahéj elhagyásával ilyenkor szórható kókusz is. (sztem a kettő üti egymást, de nem próbáltam)
Illetve továbbfejlesztett változattal sok porcukor pár csepp 100%-os narancslé egyvelegét is rá lehet csepegtetni, az is megköt rajta. Ez utóbbi igazi karácsonyi ízvilág!
Jó étvágyat!