Sziasztok!
Végre újra itt.
Utólag bár, de Boldog Név- és Születésnapot mindenkinek, akinek volt, és előre annak akinek mostanában lesz, ki tudja mikor jutok el az írásig legközelebb.
Mamm
Gratulálok a kisfiúhoz! Zsófi gyönyörű!
Bibar
Gratulálok a kislányhoz! Csini kismami vagy!
Mot
Szép kis csaj Krisztina!!! Közös kép fantasztikus!!!!
Elan
Milónak is hígabb volt a széklete a tejtől anno, kb 15hónaposan kapott először, kicsit vártunk, kb két-három hónapot, újra próbáltuk, akkor is híg volt, majd újabb két hónap, aztán akkor a laktózmentessel próbáltuk. Azzal nem volt baj, sokáig azt használtuk, kb két és fél évesen próbáltuk meg újra a sima tejet és már nem volt probléma, naponta kétszer iszik, reggel kakaót, este tejet.
Tubikriszta
Én örülnék, ha ha többet aludnának a lurkók. Miló sosem volt nagy alvó, most már csak este alszik, napközben csak akkor ha sokat autózunk és az elringatja. Zalán most kezd áttérni a két alvásról az egy alvásra. De ez még elég képlékeny, mert ha kint vagyunk 11 körül, a babakocsiban tuti elalszik, meg a szánkóban is, akkor meg kell neki még egy délutáni is. De ezek nem hosszú alvások, örülök, ha van egy óra. Milónál is akkor lett jó, amikor kialakult a napi egy du-i alvás, akkor aludt kb másfél, nagyon ritkán két órát. Hajrá fogyókúra!!!
Witch
Hú mekkora torta, jól nézett ki! Az almaevős nagyon cuki!!
Gyógyulgat Jamina?
Jucicuki
Nagyon jó a pocaklakós fotó. Kis mosolygós!
Vic
Másik szoba, nappali, fürdőszoba, konyhapult? Még változatos is!
Süni
Zéti nagyon szép kis kisfiú!
Gabi
Milónak is ki kellett párnázni a szivacsa mellett anno, mert mindig lemászott róla. Szegénykém, alszik azóta rajta?
Chesti
Miló nálunk is „nyávogva” beszél, tök idegesítő, én is rászólok, hogy csak akkor teljesítem a kérését, ha okosan mondja.
Láttam volt pár téma mostanában.
Benti cipő: Én is azt hallottam, hogy az az egészséges, ha a kisgyerekek sokat vannak mezítláb, de nem sima, hanem egyenetlen talajon. pl kavics. Bentre javasolt a cipő. Nekünk nincs, nekem olyan fura, hogy egész nap szandálban játszik, bár gondolom az oviban is abban vannak. Szoktunk játszani, törpét, óriást, belső és külső élen járást, porszívó vezetéken való járkálást, aztán, majd ha a Zalán nem eszik meg mindent, amit talál, lehet lábbal felszedni gyöngyöket, ezek jó kis lábtornák.
Evés: Nálunk Zalán még naponta legalább hétszer szopizik, ebben van két éjszakai is, de most már a pólóm rángatásával jelzi, ha kell neki, és fejrázással int nemet, ha elég volt. Most nagy változás volt eddig háromszor evett mást is, délelőtt gyümi, ebéd főzi, vacsi főzi, vagy tejberizs, tejbedara rizstejből gyümivel. Tejet még nem szeretnék neki adni. Aztán Zalán pár hete nem hajlandó a főzeléket megenni, helyette a kenyeret annál inkább. Jelenleg amúgy csak négy foga van, de nagyon ügyes. Most reggel eszik cicizés után kenyeret sajtkrémmel vagy húspástétommal, amit én csinálok, hogy egyen kis húst is, ha már főzeléket nem eszik. Tízóraira megint cici, aztán gyümi magában vagy túróval, vagy natúr joghúrttal, ebéd, na ez gáz, itt megy a próbálkozás főtt darabolt zöldségekkel, ebből eszik pár falatot. Du megint gyümi, vacsi meg, amit eddig is, vagy megint kenyér. Remélem hamarosan visszatérünk a normál főtt kajára. Most jönnek a fogai, lehet ezért nem akar nagyon kanalazni.
Miló reggel a kakaón kívül alig eszik mást, egy két falat szendvics. Szerintem a kakaó elég rendesen eltelíti. Meg amúgy sem egy nagy evő.
Fogkrém: Mi is a nenedentet használjuk.
Sírni hagyás: Mi sem hagytuk sírni a lurkókat, szerintem ez nem jó. Nekünk is javasolta a védőnő, hogy ha elalszik mellen ébresszem fel, úgy tegyem le az ágyba, és ne vegyem fel, ha sír. Meg kell tanulnia elaludni. De szerintem ez nem tanulás, hanem idomítás. Sok olyan baba van, aki szeret testközelben lenni, és szerintem amennyire csak lehet ezt az igényt is ki kell elégíteni, nemcsak az éhséget, stb. Azzal, hogy a baba jelez felénk sírással egy igényt, pl hogy vegyük fel, közelünkben akar lenni és mi nem veszünk róla tudomást szerintem egészen mást tanul meg a baba. Persze így előfordulhat, hogy sokáig nem hajlandó egyedül elaludni, és többször felébred. Ez benne van a pakliban. Miló is úgy alszik el, hogy ott vagyunk mellette, de már vagy egyáltalán nem ébred fel éjjel, vagy egyszer iszik egy kis vizet és alszik is tovább, de akkor már nem kell mellé feküdni. Kíváncsi leszek Zazánál, hogy lesz majd, ha már nem cicizik.
Víz: Mi eddig a Szentkirályit vettük leginkább, de most a téma kapcsán áttértünk az Óbudaira. Abban 11 mg/l nátrium van. Ezt a cikket találtam a neten:http://www.babaszoba.hu/articles/Korai_meg_az_asvanyviz?aid=20081120184716
a lényege:
A Német Gyermekgyógyász Társaság az ásványvíz alkalmazására szigorú rendszabályokat hozott. Ennek értelmében az ásványvíz literenkénti mennyiségében nem haladhatja meg a 20 mg nátrium-, a 10 mg nitrát-, az 1,5 mg fluorid-, a 200 mg szulfát- és a 200 mangántartalmat.
Ezek a mennyiségek megfelelnek a normál ivóvíz ásványianyag-tartalmának. Ha mégis ennek szennyezettségétől tartunk, akkor a palackozott víz vásárlásánál az említett szempon-tokra alapos figyelmet kell fordítani.
Rólunk még pár szó.
Zaza már egy hónapja megy, most már egyáltalán nem mászik, kivéve, ha tolja a kisautókat. Egy hét alatt teljesen elhagyta a mászást. Mondjuk mászott így is öt hónapot, így nem gond, hogy korán elindult. Kis gézengúz, mászik fel a kanapéra, ágyra, így egy perc nyugtom sincs, mindig figyelnem kell éppen merre jár. Le tud mászni, de általában felmegy és bohóckodik rajta és nem figyel oda éppen hol van. Milóval egyre jobban kijönnek, játszanak is, de azért még vannak harcok. Viszont Miló szívesen eteti, aminek Zaza is nagyon örül(főleg annak, amit még nem is kellene kapni), még a száját is megengedi törölni, nekem kész harc. Miló elkezdte védelmezi, megfogja, ha kinyitom az ajtót, nehogy kimenjen és leessen a lépcsőn, stb. Ha kint kiveszem a Zalánt a babakocsiból, akkor folyamatosan mondja a magáét, hogy anya vigyázz, anya kiment az út közepére(lakóparkban lakunk, nincs járda) anya hozd vissza, meg ő is megy és fogja. Ez jó dolog!
Zaza még nem beszél, csak halandzsázik, nemet nagyol jól int a fejével. Mutogat ezerrel. Mondjuk Miló is így volt, aztán másfél évesen mondatokban beszélt, verset mondott stb. Kíváncsi vagyok, Zaza mikor szólal meg végre, hogy anya!!!!!
Imádunk szánkózni, két műanyag szánkónk van, egyik még apáé volt, most az a Milóé, Zazának meg vettünk egy olyat, amibe be lehet csatolni. Nagyon élvezi, Miló meg azt, ha húzhatja a Zalánt.
Na eldugulok, csak még rakok fel pár képet: