Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Twist!
Mi a babás fórumunkon azt mondjuk, h a babák nem olvassák a szakkönyveket.

Laló pl. 5 hónapos volt, amikor nem kelt csak hajnal 5kor a kajcsiért. Van olyan baba, aki már 3-4 hetesen átalussza az éjjelt.

Ditus!
Miló is kis "szemes" pasi. A kitakarással egyetértek.

Moncsi!
AFP eredményed meg van már?

Boni!
Kocsiügyben fejlemények?

Az én Babám már félórája alszik. Mostanában ilyen kis bújkálós lett: Kép Kép Kép
20150601134430

VIcky,

kitartás, azért a nyugodt természet megmarad, de azt el kell fogadni, hogy a nyugodt babáknak is vannak rossz napjaik :wink:

Twist,

Danika 6 hetes kora óta átalussza az éjjelt, tiszta tankönyvi gyerek :lol:

Viki mami,

AFP megvan, a védőnő egyenlőre csak a korrigált MOM-ot mondta be a telefonba, az 0,93, több mint Dancinak volt, úgyhogy biztos jó :roll: AZ eredeti leletet hétfőn kapom meg.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Viki mami,

tündér Lackó fickó a kis bujkálós :lol: A dobozba bújóst a héten már megcsodáltam az iwiwen :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Hát tegnap az éjszakánk nem volt éppen idilli. 4-ig sírt, mert fájt a hasa s csak anya mellkasán nyugodott meg. Persze így én nem vittem túlzásba az alvást. Majd meglátjuk ma jó lesz-e az infacol. Annyira összehúzta magát, hogy a hasfájásra tippelek.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,

lehet, hogy hasfájós lesz a pici lány. Danikának is sokat segített, hogy a mellkasunkon altattuk, ilyenkor még a meggymag párna is segít, azt fel lehet melegíteni és az ellazítja a görcsölő pocikáját.
Ha az infacol nem jó akkor az Espumisant próbáljátok szerintem az egy fokkal hatékonyabb és nagyon finom banános ízű.[/b]

Kép}
monic80

monic: Kérdeztük a patikában és azt mondták hogy váltogassuk majd ezt a kettőt. Állítólag úgy az igazi. Egy ideig infacol, amíg használ, utána az espumisan. Majd kiderül, remélem nem lesz ennyire komoly a hasfájása.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok, nálunk is megjelent a hasfájás ám. Nálunk az jött be, amit Monic mondott, hogy apa vagy anya hasán fekszik a baba, simogatjuk a hátát. Jön a nagy megkönnyebbülés és azonnal mosolyog a pici lány:)
Egyelőre ez még bejön, de már bevásároltam az összes féle hasfájás elleni cseppet.
(Képzeljétek, végre nem sír tisztábatevés és fürdés közben! Annyira jóóóó!)

Desviki, aranyos a "dobozos" kisfiad!:)))
Vendég

Twist,

Danikánál akkor kezdődött a hasfájás amikor 5 naposan 160 g-ot szopott. Utána már mindig meg kellett szakítani a szopit és mérlegelni, mert hajlamos volt a bezabálásra.
Aztán a bezabálás megszűnt de a hasfájás maradt...

Kép}
monic80

[quote="twist"
Azt írják a könyvek, hogy 1,5 hónapos korára átalussza az éjszakát a kisbaba. Na, meglátjuk.[/quote]

:mrgreen:

Zsiga nem olvasta :wink: még most sem alussza át mindig az éjszakát!

Viki Lackóbubus nagyon édes!
Vendég

Boni mami,

Danika épp hat hetes kora óta alussza át az éjjelt, de ő tankönyvi gyerek, már a lombik alatt is mindig ezt mondta a doki az eredményeim láttán :lol:

Kép}
monic80

Minket most ellepett a hó, nagyon durva, ahogy esik. Remélem, hogy kiásnak majd minket. Ha más nem, akkor az utókor:)
Elég nyügi ma a kiscsaj, most aludt el végre, eddig nem találta a helyét szegényke. Régebben sem bírta a hidegfrontot.

Monic, holnap 18 hetes leszel, gratula! Most már kéne lassan tudnod a pocaklakód nemét:)
Tankönyvi gyerekkel klassz lehet az élet!:)

Megyek, lefekszem aludni, mert az éjszaka is nyűgös volt és akkor kell most aludnom, amikor a baba alszik. Szasztok!:)
Vendég

sziasztok

VIKI
Jó nagy cula már Lackófickó!
Ez minden gyerek mániája hogy a pl. doboz jobban érdekli mint a benne rejlő ajándék, és a konyhai eszközök is sokkal érdekesebbek mint a legdrágább játék. :)

TWIST
Én még egyetlen egyszer sem aludtam napközben. Miló mindig felébreszt mert rosszat álmodik és olyankor fel-felsír, bár sokszor ki sem nyitja a szemét és alszik tovább de nekem épp elég hogy felébredjek hisz minden rezdülésére felriadok. Általában itt ülök mellette amikor alszik (ha épp nincs más dolgom) és lesem, van hogy mosolyog nem tudom mit álmodhat ilyenkor de van hogy picsogósra áll a szája, ilyenkor végképp nem tudom mi játszódhat le neki a kis fejében.

Tegnap úgy kialudta magát napközben hogy éjszaka szinte végig fent volt. Egész nap játszott hol a szőnyegén hol a hintában de mindig elfáradt benne és elszenderedett. Éjjel meg járt a keze-lába ami miatt meg éhes lett így hiába etettem meg este 10-kor utána még kért 2-kor és reggel fél 7-kor. Majd újra 9-kor és már délben is éhen akart halni mert teljesen felborult a napirendünk (ami amúgy sem volt igazánk kialakítva még, de most nagy volt a káosz az evészet terén is)
Kis adagokat evett csak és emiatt hamar meg is éhezett úgy éreztem hogy a tegnapi nap szinte csak etetésből és büfiztetésből állt és a mai nappal folytatódik. Most elaludt de megint olyan nyugtalanul. Folyton felébred az álmai miatt. Mi a fenét álmodhat???

Sajnálom a pocakfájós babákat, szerencsére mi ebből kimaradtunk eddig egyetlen egyszer használtam az espumisant.
Persze amikor volt a hasmenés akkor Milónak is össze-összerándult a kis teste ahogy kakilt, de nem sírt inkább csak nyöszörög most is néha ha bántják a szelek.

dita75

Dita

Attól is nyöszöröghet álmában, mert a fejlődés megviseli az idegrendszerét, és a kis csontjai is fájhatnak ahogy nőnek.
Danika is mindig mosolygott álmában, védőnő meg is jegyezte, hogy ez a gyerek cask mosolyogni tud.
Mostanában pedig kacag álmában :lol:

Kép}
monic80

Twist,

Nálunk még nem esett a hó, de a hírekben hallottam, hogy arrafelé nagy hó esett. Férjem hétfőn Pestre megy, nem örülök neki...

Kép}
monic80

MONIC
Nálunk legalább 30 cm hó van. Akkora pelyhekben esett egész nap mint az öklöm! :o

dita75

Reggelt!

Danika katalógusból kirángatott baba

:lol:

itt is nagy a hó! talán szánkózunk is!
Vendég

Jó reggelt,

mostmár nálunk is nagy a hó... :?

Délután mi tuti szánkózunk.

Kép}
monic80

Sziasztok!

Mi is megyünk a babakocsival szánkózni. Végre kitehetjük a lábunkat a lakásból mert egész héten nem voltunk a ku..a szmog miatt.
Ma megnéztem az adatokat és a szennyezettből kiváló lett. Hogy mitől az kérdéses mert szél nem volt csak hó :o a lényeg hogy végre mehetünk levegőzni, ha el nem süllyedünk a hóban! :?

dita75

Megint szörnyű éjszakánk volt, alig aludt valamit, azt is anya hasán vagy a hordozóban. Tudom hogy nem a legjobb neki, de csak abban van el ha fáj a hasa, mert nincs vízszintesen. Most meg alszik mint a bunda. Nem tudom mitől függ hogy jó éjszakánk lesz-e vagy rossz. Itt is nagy a hó, olyan jó lenne sétálni egy nagyot.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,
nekem mind a két gyerekem sokat alszik a hasamon. Úgy csinálom, hogy a szopis párnát a fejem és a két kezem alá kanyarintom, így nem nehéz tartani, mert a kezeim alá vannak támasztva. Így órákat tudok én is aludni, amíg Levi most éppen aktuálisan, de anno Lilivel is rajtam alszik. Lili anno éjszaka kukorékolt, magamra tettem, én aludtam, ő meg csinált, amit akart. A végén mindig arra ébredtem, hogy ő is alszik, olyankor ment a kiságyába.

Twist,
nekem Lili 17 hónaposan aludta át először az éjszakát, Levi még most is kétszer kel. Ma épp éjfélkor és 5:45-kor. De ez már baráti, majdnem 6 órát aludtam egyben :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vicky, ezek szerint nem használtak a cseppek? Szegénykém, biztos összeszorul a szíved, amikor látod, hogy Barbusnak fáj a hasa.
Esetleg próbáld apa hasán altatni a pici lányt és addig aludj te is. Én így csináltam.
Én is úgy sajnálom ilyen esetekben Dorkát. A hátmasszírozástól szépen elmúlik neki. Jön egy büfi (férfias) vagy egy rotyi és máris mosolyog.)

Dituli, én sem nyugodtan alszom ám napközben, amikor a baba alszik. Gyakran felriadok és lesem őt, minden nyögésre fentvagyok. Szóval, nem vagyok kipihent, de már 10 perc folyamatos alvás is áldás a számomra. Akkor tudok talán kicsit nyugodtabban aludni, ha a párom van a babával és figyel rá. De ha éhes a pici, akkor sír, hogy lá-lá. Ez a "mi dalunk", amit megismerek azonnal és rohanok hozzá a teli cicikkel:-) :wink:
Na, hétfőtől egyedül leszek otthon a babácskával, akkor biztos nem merek majd aludni napközben.
Ti pl. hogy zuhanyoztatok, ha egyedül voltatok a babával? Vigyem be őt a fürdőbe a pihenőszékben? Az jó megoldás?

(Hurrá, ma már 3 hetes a kiscsaj!!:-)))
Vendég

Twist én akkor zuhanyoztam, amikor a kiságyában aludt!

Monic nálunk Zsiga hangulat függő.. van amikor lerángatja másik gyereket a saját szánkójáról, de van, amikor semmi hangulata hozzá

még mindig szakad a hó! baccus!
Vendég

TWIST
Én a mai napig nem merek akkor zuhanyozni amikor nincs itthon senki. Tegnap elment apa este lumpolni így ma reggelre halasztódott a fürdés. Azért nem merem egyedül hagyni mert vissza-vissza szokott nyelni még órákkal a kajálás után is. Olyankor gyorsan odaugrok és oldalra fordítom vagy felemelem hogy kijöjjön belőle de azt is úgy hogy oldalára fordítom és csak úgy emelem mert már ezzel is megjártam egyszer. Visszacsúszott neki a korty ahogy emeltem és úgy köhögött majdnem megfulladt szegénykém. Szóval én emiatt nem zuhanyozom akkor ha nincs ki vigyázzon rá mert a kádból nem tudom kirohanni ha SOS van!

VICKY
Sajnálom az éjszakát! Remélem megoldódik a pocakfájás.

LINUS
Már korábban is észrevettem hogy te és a párod is nagyon leleményes szülők vagytok (pl. táviránytóval kitámasztani a cumit és társai). Sokat lehet tőled tanulni. :)
Ez a szopipárnás ötlet is tök jó bár szerencsére nekünk egyelőre nincs rá szükség. Azelőtt sem volt nagyon pocifájós Miló de mióta a pregomint eszi még annyira sem.

BONI
voltatok szánkózni? Nálunk már nem esik de viszont szélvihar van, úgyhogy megint ugrott a fránya séta. Holnap már egy hete hogy be vagyunk zárva a lakásba. Remélem eláll mert holnap már szeretnék legalább egy kőrt menni.

dita75

Na végre fényképeztem. Nem tudtam választani, csináltam vagy 30 képet, olyan édi fejeket vágott...
Kép
Kép
Kép
Kép

Dita,
hogyan alszik Miló? Mert ha sokat jön vissza a cucc próbáld meg hason altatni. Én el sem tudnám képzelni máshogy. Ha jön is vissza, szépen kifolyik a száján. A feje alatt lévő pelus meg felszívja, így vissza sem tudja szipkázni. Köhögni van, hogy Levi is köhög, de mivel hason van, szépen megoldja magának.

Twist,
én bizony zuhanyozok, bár inkább fürdök, ha alszik Levi. Igaz van légzésfigyelőnk is, az nagy biztonságérzetet ad, legalábbis nekem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és mindig a mutatóujját szopizza, nem a hüvelyket :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Twist,

én is akkor fürödtem régebben amikor este megfürdettem, megetettem Danikát, és letettem a kiságyba aludni.
Nálunk a gyerekszoba és a fürdő egymás mellett van, így csak nyitva hagytam az ajtókat.
Most pedig ha ketten vagyunk akkor együtt megfürdök Danikával a nagykádban, így játszunk is egy jót és én is tiszta leszek :lol:

Linácska,

tüneményes baba Levi, annyira aranyos mindegyiken, hogy én sem tudtam volna választani :lol:

Kép}
monic80

twist: Az volt a cseppekkel a gond, hogy nem minden étkezésnél kapott, mert volt hogy elfelejtettük. Elég zaklatott etetéseink voltak és mindig akkor jutott már csak eszembe, mikor már nekikezdtünk és ezt előtte kell adni. De most este kapott (bár büfizni ezzel sem sikerült most) és most durmol. Most csak üvegből adom neki a kját éjszaka is, így nem lesz olyan ideges és nyugodtabban alszik. A szopival meg majd szórakozunk nap közben. Tegnap hajnalban már apa simogatta a pociját én meg aludtam. A hordozóban egész jól elalszik ilyenkor, csak valaki simizze a pociját. A lá-lá nálunk is meg van. :D Zuhizni én este szoktam, de szerintem én beinném magammal. Csak vagy hagyd nyitva az ajtót, vagy kicsit öltöztesd le.

linacska: Levi baba olyan nagy már. Nagyon édes.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok

LINACSKA
kár hogy nem tetted fel mind a 30-at! :) Tényleg nagyon édi pofikat vágott. Én azt szoktam csinálni hogy amikor nagyon jó kedve van és teli szájjal vigyorog akkor kezembe veszem a gépet és lesem a köv. vigyort, de olyan kis sükebóka hogy nem mosolyog tovább hanem lesi a gépet hogy mi a fenét akarok én azzal. Szinte mindig ezt csinálja.

Miló csak akkor hajlandó hason aludni ha nagyon fáradt és nincs ereje tiltakozni ellene.

dita75

Sziasztok!

Olvasó módban vagyok, mert mostanában Niki és a házimunka leköti az összes időmet. Amíg alszik addig tudok házimunkázni, amikor meg ébren van, esélyem sincs bekapcsolni a gépet, mert a gép itt van a nappaliban, ahol Niki is játszik, és rögtön észreveszi, hogy gépezek, és jönne az ölembe püfölni a billentyűket, úgy meg nem tudok egy értelmes mondatot se leírni.

Vicky: Sajnálom a hasfájást. :( Tudom milyen rossz látni szegény csöppséget szenvedni. Nekünk csak a hordozóban ringatás, autózás, rajtunk alvás jött be. Semmi patikai szer nem használt igazán, mert Nikinek refluxa is volt egyben, ami miatt ezektől a patikai szerektől a büfivel együtt a tejcsi is jött vissza. Nagyon nehéz volt, úgyhogy nagyon együtt tudok érezni veletek.

Lina: Nagyon édi a kispasi! :) Niki is a mutató ujját rágcsálja, mostmár azzal az egy szem fogacskájával. :)

Viki: Jól bedobozolta magát Lackó! :) Csak lecsukod a tetejét, és már küldheted is postán! :wink:

Monic: Gratula a jó afp-hez! :) Mikor mentek a 18. heti uh-ra? Szerintem a kinőtt kisfiús ruhákat elcsomagolhatod, mert nem lesz szükség rá! :wink: Remélem, nem lesz túl szégyenlős, és megmutatja a lábaközit. Már nagyon kiváncsi vagyok.

Dita: Én is hason altattam Nikit, mert a pocakfájás miatt is jobb volt úgy neki, meg a reflux miatt is, mert úgy ki tudott csorogni a büfi a szájából. És úgy néz ki szeret is hason aludni, mert most, hogy már pörög-forog mindenfelé, bejárja az egész kiságyat alvás közben, a hátára nagyon ritkán fordul.

Nemone, Évi: Tündériek az 1 éveseitek! :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest

Sziasztok,

Denika,

de jó, hogy jelentkeztél!
Úgy örülök mindig amikor jut időd néhány sort írni nekünk :lol:
Gratulálok Niki baba 1 szem fogacskájához!
Danika is hason szeret a legjobban aludni, szerencsére így kiskorában sem kopott ki hátul a haja :oops: :lol:
Szerdán megyünk 4D-re, remélem akkor már kiderül.
Pocakfotót tegnap próbáltam csinálni, de a vaku kiszúrt velem, ma újra próbálkozom.

Vicky,

az a baj, hogy már nem emlékszem, de az Espumisant lehet étkezés után adni. Az angolvizet 100%, hogy lehet, de azt Barbus csak 1 hós kora után kaphatja.
Én is nagyon sokat aludtam úgy Dancival, hogy rajtam feküdt, sokszor csak ez használt a hasfájás ellen. Meg persze az ha ráhasaltattam az alkaromra és úgy sétáltam vele, de azért órákig nem bírtam azt sem...

Dita,

Milónak megszűnt a hasmenés az új tápinek köszönhetően?

Viki mami,

én azt álmodtam, hogy babát vársz. :wink:

Kép}
monic80

Halihó!

Moncsi!
Az ilyen álmokat szeretem!!! Kép Pár napja olyan nyugi szállt meg, tudom, h lesz kistesó vmikor. Ha jönni kell, jön majd, mi szeretettel várjuk.

Örülök,h jó lett az AFP eredményed!!! Drukk a szerdai uhuhoz!!! Remélem Ketteske terpeszt majd!

Timejka!
Sajnálom, h ki kell venni Bencéd manduláját! Sokat betegeskedik miatta?

Dita!
Amúgy Laló mindennel eljátszik. Kap 2 fazekat, szűrőt, fakanalat. Frankón kevergett, közben megáll, megnyalja :lol: :lol: :lol:

Majd nézd meg ,h Miló is milyen jól el lesz egy ásványvizes flakonnal.

Boni!
Szuper a Zsigivel közös avatarotok! Készültök már a 18 hónapos oltásra?

Arany Laci is megkapta múlt héten a barihimlővel és az agyhártya ellenivel együtt. Volt kis sírás, de utána hamar elmúlt. Kapott is matricákat a doktornénitől.

Viki!
Sajnálom a pocakfájást! Drukk, h minél hamarabb elmúljon. Lalónak amikor fájt a poci az espumi cseppek és a tornáztatás jött be.
Ha szeret rajtatok megpihenni, akkor szerezz be egy kendőt. Magadra kötöd, ő is biztonságban érzi magad ,te is tudsz mást csinálni.

Linácska!
Levi nagyon cukker!
Kanalazással hogy haladtok? Mik a kedvencei?

Denika!
Örülök,h füstjeleztél!!!

Mi jól vagyunk, élvezzük a sok havat és a szánkózást. Sokat vagyunk lent. Lalóm még a lakásban is felpattan a szánkóra, mondja,h papa: vagyis az apja húzza őt. :lol: Lent is fogja és húzza az üres szánkót. Rá kellene vennem, h húzzon engem
:lol: :lol: :lol: :lol:
20150601134430

Micókám!
Ti jól vagytok? Rég láttam Olcsi képet!
20150601134430

Drága Viki,

Jól vagyunk, Igen. Olcsa nagy kópé, négyfogas kópé. Csak a játék az megy állandóan, nagyon lefáraszt. Nemsokára jövök a képekkel, de most valahogy lightosan nyomom. Láttam arany Lackó képeket, tüncik. Imádom a zoknijait. Múltkor eszembej jutott Lackó a hűtőbetyár, Olcsa kérlek szépen viszi a gitárját, rááll, és igy tud benyúlni a szekrénybe. Amúgy már elindult, legtöbb 12 lépés volt, nagyon cukker úgy megy mint aki tök részeg :lol: :lol: :lol: :roll: Ami elég húzós nála hogy keveset alszik, napközben csak másfél órát és ennyi. egésznap húzós vele már hét után fürdünk oszt alvás. Már sokat főzök neki, ma zöldbabfőzi volt, imádta és csináltam husit is comból ahogy irtad, én is lesek az üvegekről, köfy mindent, pusszancs

Kép
pgsuska

Boni, köszi hiányolást, drága vagy,

Monci, rem jól vagytok, mindannyian!!!

Vicky, sajnál hasfájást, nekünk kizárólag a Sab Simplex vált be, drága Évink tanácsolta, előtte mindent kipróbáltunk!!!

Kép
pgsuska

Jó reggelt!
[quote="pgsuska"] írta:pgsuskaAmúgy már elindult, legtöbb 12 lépés volt, nagyon cukker úgy megy mint aki tök részeg :lol: :lol: :lol: :roll:

Irgum és burgum! Ezt csak így elrejted a hozzászólásban? Gratulálok!!!!!

Egészségére a fiatalembernek a hammát!
20150601134430

Viki valamelyik nap nekem is olyan megérzésem volt veled kapcsolatban, ezért is kérdeztelek az vizsgálatokról.. figyu ilyenkor minden vizsgálatot újra kell csinálnunk? lassan nekem is telefonálnom kellene. :oops:

Suska éljen a 12 lépés!!!! Zsiga sem alszik többet.. bár Vasárnaponként 2 és fél órát is alszik..

most meg pár napja nagyon rosszul alszik éjjel is.. közénk veszem az s ejó.. ha ágyában marad az s ejó..visit ezerrel mint amikor hisztizni szokott .. aztán van amikor befekszem mellé a kiságyba és csak úgy nyugszik meg
:oops: de van olyan hogy csak úgy ha viszek neki cumisüvegben tejet. mert a vizet cumisüvegestül kivágja a kiságyból . :roll: :shock:
Vendég

Boni!
Akkor ti sem a természetre bízzátok?

Itt falunk "csak" 3 és 21. napi vv, rákszűrés a chlamidia szűrés kell a folytatáshoz. Mi még sehol nem állunk ezekkel a vizsgálatokkal.

Zűrös éjjeleket sajnálom.

Én jobbral el, a Feneséges Henceg reklamál a reggeliért.
20150601134430

Viki azt hittem már elkezdtétek..úgy rémlett

:roll:

majd a nődokim megmondja mi légyen... 8) de én a természetben nem bízom :oops:
Vendég

Monic,
hányra mentek UH-ra? Mi is bent leszünk Kecskeméten hármasban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, jaj, de éééééééééééédi Levi!:))))

Monic, remélem, ma megtudod ketteske nemét. Nagyon várunk a hírekkel!:)

Suska, gratula 4 szép fogacskához és hogy elindult Olcsa!::)) Szép pillanatok lehetettek ezek:)

Tegnap nyűgös napunk volt, de végül is éjjel sikerült jót aludni, csak a szokásos két etetésre keltünk fel. Ami tegnap szuper volt az az, hogy megszólalt a picilány, tündéri édes vékony hangon azt mondta apának, hogy Lá! (tudjátok ez a kaja az ő nyelvén). Majd' elolvadtunk, nagyon szépen mondta és nevetett is hozzá. Meg is etettem és tényleg éhes volt, tehát komolyan mondta:)
Jó, ez nem igazi szó, csak az ő nyelvén van jelentése, de akkor is hihetetlen cuki hangja van:)
Vendég

Hú csajok. Nagy gondban vagyok az ovival, és nem tudom, mit csináljak. Két évig nem volt semmi gond, de most van. A probléma gyökere az, hogy az óvónő lányának lejárt a gyese az ikreivel, persze nagyjából semmi képzettsége nincs, munkalehetőségre így esélytelen. Na így az anyja odavette az oviba, de hogy minek, azt nem tudom. Hiába van 3 gyereke, nem igazán ért a nyelvükön, alapvetően lusta, 2. hete nem adja rá a gyerekemre a pizsamát..., aztán most januártól lecsökkent az állami támogatás, ez havi 50.000 kiesést jelent az ovinak (egy magánoviban márcsak nem hiányozhat annyira nagyon az az ötvenezer), és ezért a másik szakképzett óvónő (a vezetőn kívül) már csak délután van a gyerekekkel. Persze, végignézi, ahogy alszanak, ezért biztosan kell a diploma. Amikor foglalkozást kellene tartani, akkor meg csak az ovódavezető, aki már láthatóan belefásult, szerintem foglalkozásokat sem tart, meg a lánya, aki nem ért hozzá. Na meg a dadus, aki szólni sem mer, mert egyszerűen kiútálják, itt ez a módi, ez volt az előző dadussal is. Most attól félek, hogy feladja az óvónéni is, és elmegy, mert a gyerekek igazából őt szeretik, ő foglalkozik velük, és mi szülők is őt tartjuk a gyerek megfelelő fejlesztésének zálogaként. És a legnagyobb baj, hogy ha valamit szóvá teszünk, akkor a vezető óvónő csak puffog, és még jobban elkezdi útálni azt, aki mellett kiállunk. Most nem tudom mit csináljak. Az a baj, hogy alternatíva nem nagyon van, de ez így meg a gyerek rovására megy már.

Viki,
szeret Levi kanállal enni, a gyümik bejönnek, egyenlőre alma-barack-körte. A banántól pöttyös lett.
Zöldségből a cukkini a nyerő, és az keverve bármivel. Ma pl. krumplival. És az istenkirály a Sinlac.
Valahogy elég lassan haladunk, de mivel Levi jól szopik, így nem is siettetem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

Linácska,

holnap megyünk uh-ra, nem ma. Holnap 12 óra 20-ra van időpontunk, ani azt jelenti, hogy talán 13 órakor be is hívnak.
Én biztos kivenném az oviból Lilit, főleg, hogy magánovi, és a pénzedért elvárhatod a maximális szolgáltatást. Csak hát más kérdés, hogy hova tudod beíratni máshova.
EZ az ovi Lajosmizsén vagy Kecskeméten van? Mert azért Kecskeméten vannak lehetőségek. :roll:

Ma Pesten voltunk, nagyon elfáradtam. Pedig nem coltunk sok helyen, de engem az utazás is fáraszt. Danika egész nap az ülésben ült szinte, úgyhogy most itthon vagyok és hagyom had mászkáljon össze-vissza kedvére.

Kép}
monic80

Zsuzska,

gratulálok Olcsa első lépéseihez! Nagyon ügyes kislegény, és nagyon leleményes is, a gitárt használja fellépőnek :lol: Gondolom ti is tanultok tőle, hogy egy hangszert mennyi mindenre lehet még használni. :lol: Addig jó amíg csak a sajátjára áll rá :lol:
Te hogy vagy? Csinálod még a fogyókúrát, vagy már elérted az általad kitűzött súlyt?
Danika is nagyon keveset alszik mostanában napközben, olyan is van, hogy csak kétszer 10 percet :shock: Az esti fekvés is a 10 óráról max fél kilencig jött előre. Egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy az én fiam egyszer már 7 órakor aludjon :oops: :lol:
Nemsokára nálatok is szülinap, nekem minden nap eszembe jut, hogy jesszus, már 1 év el is telt. Ilyen gyorsan...
Mi köszönjük jól vagyunk, Picike is jól van szerintem. Ultrahang holnap lesz, remélem megtudjuk, hogy kisfiú vagy kislány lakik odabent.

Nem tudom, hogy jók-e a megérzéseim, eddig nem nagyon éreztem, hogy fiú vagy lány, de most a lány utóneves könyvet vettem le a polcról és abban próbálok neveket keresni. Apa meg váltig állítja, hogy kisfiú lakik odabent. Egyikünknek biztos igaza lesz.
És érdekes. mert az előzp házasságából van lánya, Danika a fia, de azt mondta, hogy akkor örülne igazán ha megint fia lenne :roll:
Szerintem őt is megviseli lelkileg, hogy a lányával rengeteg a gond... :?

Kép}
monic80

Monic,
én is holnapra gondoltam. Holnap leszünk bent.
Ez az ovi amúgy Lajosmizsén van. Kecskeméttel az a baj, hogy azért naponta bejárni két gyerekkel ráadásul kétszer, mert érte is kellene menni ez nem túl jó, ráadásul a kecskemétieknek sem jut hely. Ha ott dolgoznék, akkor működne.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Monic, apát megértem, nem könnyű a lányos apák élete, hála Isten nálunk mán nincs ilyen gond :lol: :lol: :lol:
Fogyókúra kell még mindig, messze vagyok a céltól, lassan de biztosan haladok, én még nem is ettem édességet!!!

Csajok, Kéne némi Help!! Lassan kisfiunk egy éves, és no ötlet ajándékra, kérnék szépen tippeket, főleg azoktól az anyukáktól akik már túlvannak ezen, a torta az egyértelmű, de valahogy most semmi ötletünk nincsen, előre is köszi nektek!!!

Linácska, jók Levis képek, már nagy legény, cukrod????

Vicky, gratula gyönyörű lányodhoz, csodaszép lehet!!!

Kép
pgsuska

Monic, azt akartam irni, hogy idén még nem is ettem édességet. sorry de hulla vagyok mán

Kép
pgsuska

Suska építőkockája( használtan mega bloks kockákat jó áron lehet kapni illetve a wader olcsó ujonnan is! ) van már nagylegénynek? vagy egy egyszerű kismotor ?

mi hárman vagyunk lányok :lol: szerintetek apumnak könnyű volt, férjem még mindig emlegeti a villámló tekintetét, amitől majd összecsinálta magát..most már nevet rajta :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Zsuzska!
Laló anno kismotort kapott (ezt jóval később kezdte csak használni), + tanukókutyát, mega blocks építőket.

Most persze már nem lehet leszedni a mociról. Nekem ülni kell a szőnyegen, ő felpattan rá. Kigurul az ajtóig, ott integet, aztán visszagurul hozzám, megölel és kapok puszit. Kép

Moncsi!
Drukk az uhuhoz! Én is kislegényt érzek nektek.
20150601134430

[quote="desviki"][ írta:desvikib]Jó reggelt!

Zsuzska!
Laló anno kismotort kapott (ezt jóval később kezdte csak használni), + tanukókutyát, mega blocks építőket.

Most persze már nem lehet leszedni a mociról. Nekem ülni kell a szőnyegen, ő felpattan rá. Kigurul az ajtóig, ott integet, aztán visszagurul hozzám, megölel és kapok puszit. Kép

ismerős! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsuzska,
hát nem nagyon mérem a cukromat, meg oda sem figyelek. Majd szopi után. Hízni hízom, de ha már nem szoptatok, majd újra szedem a gyógyszerem. Most a mérőm is odaadtam anyunak, mert 7,4 volt az éhgyomrija, és állítólag a terhelése is pocsék, de ott konkrét számokat még nem tud.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?