Új privát üzeneted érkezett!

Még mindig visszaolvasva:

Köszönöm a G-pontos képdícséreteket!

Stelly, körömvágás:
Már azon megy itthon a harc, hogy kinek vágjam le hamarabb :) Nem volt ez mindig így. Mint látható, a képen Ricsi retteg :):):)
Nem fürdés után vágom a körmöket, mert akkor nagyon puha és könnyebb mélyre vágni, fájósra sikeredhet. Általában reggeli-délutáni procedúra.

Katka
Akár több, akár egy gyerek nevelése nagy türelem és lazaság igényű :) Egy idő után kettővel könnyebb is lesz, meglátod! Mikor a kicsi majd felül, sokkal több közös játékba be lehet vonni, remekül ellesznek ketten!
Már eljutottam odáig, hogy nem kapok infarktust, ha betrappolnak sáros cipővel a lakásba :) Csak idő kérdése volt :mrgreen:

Csillag, írtad, hogy volt terhességi cukrod.
Nem küldött el a dokid korai csekkolásra? Ilyenkor sokkal hamarabb nézik az előzmények miatt, hogy aztán időben tudjanak kezelni, vagy diétára fogni mindkettőtök érdekében. Nálam ez volt, mivel az elsővel szintén cukrom lett, de a másodiknál kiderült, hogy ezt szerencsére megúsztam. Persze akkor már az elejétől diétára fogtam magam, talán ezért sem alakult ki.

Bettike, Lh-tesztet használtam első babánál, nekünk is összejött vele (Esthajnalcsillagtól veszek majd itt a Babaneten, nagyon jó árban van). Mondjuk a nyákot is figyelheted, nagyon jól jelzi, hogy mikor vagy fogamzóképes. Petevezeték-átjárhatóság vizsgálata szerintem megér egy kört, ha még pár hónapig ezekkel az "eszközökkel" nem sikerül. Meg Esthajnalcsillagnak van valami tesztje az ondóvizsgálatra, de én ehhez nem értek. Végülis kettőn áll a vásár :)

Befejeztem visszaolvasást, remélem, hogy senki sem maradt ki, most már naprakésznek érzem magam :) Este jövök, puszik!

maccs01

Maccs, bocsi :( ez ilyen hirtelen volt, de én is folyton variálom... szóval csinálok én másikat, ha ez a választottad! nem tart semmiből, és nekem volt más is, ami tetszett! :) amúgy az adatokat igen, a régiből kiindulva! már alig várom, hogy megjöjjön... de csak nem akar. csak a hasam fájdogál. talán PÉ!? nem tudom. Te már túl vagy az első rendes vérzésen amúgy? vagy a semmi adat azt jelenti, hogy még nem vagy túl rajta!?

a maszk lehet, hogy vicces, de szerintem nagyon jó ötlet! ha Te vagy beteg, és a gyereket félted is ugyanilyen hasznos! :)

nekten nem az orosz név jött be eddig!? és akkor Madison hogy lenne magyarul!? amúgy nem rossz! majd írtok MTAnak, aztán pikk-pakk engedélyezik! ;)

g-pontos! :D:D:D:D:D

Tina, ezek a nevek! nem sámli... :( Ircsivel értek egyet, hogy nem kell túlfaxnizni, vagy hogy írják! bár igaz, mi sem mindennapi nevet választottunk, de talán nem is olyan kacifántosat... de, hogy a következő mi lesz!? azt passzolom!

Csillag, lehet kapni a patikában orvosi szén tablettát, az jó a hasmenésre, és szedheted... vagy az Elevit :P most pl. pont jól jönne, ha szorulásod lenne. nem? lánykádnak továbbra is jobbulást. gondolnám a hányás a sok köhögéstől van. nem? Beni is volt, hogy hányt, mert a slejm hátrafolyt a torkán, és az irritálta szegénykémet! úgy megijedt, mikor hányt, mert előtte ugye sosem, és alig tudtuk megvígasztalni, annyira sírt! szerencsére ez már rég volt. mostanában lekopogom, semmi bajunk, egy egy meghülésen kívül! ;)

Iricsi, védőnénid nagyon arcsi! amúgy biztos kötelező nekik, de, ha az ember nem tudja megoldani, akkor mi van!? nálam annó nem jött ki a csajszi, csak kikérdezett, bár mondta, hogy ez szabályellenes, de mivel kiderült, hogy nem is hozzá tartoznék (akkor albiban laktunk... de a bejelentett címem szerinti védőnőhöz mentem), illetve pár hónapon belül el is költöztünk ide Miklósra, így nem foglalkozott ezzel annyira se ő, se én!

jaaa, tényleg. keresztszemest én is csinálok! Beninek is akartam az 1 éves szülijére, de az nem jött össze... na, talán majd most nekiugrom! olyan szépeket lehet kapni... mondjuk jó drágák is, de tényleg örök emlék lehet! ;)

sophie27

Sziasztok!

Hol van mindenki? :(
Királylány, hát igen, hál' Istennek annyira kedves a dokim, hogy elintézte gyorsan. :)
Na és akkor az eredményeink a 12. heti genetikai uh-ról:

élő magzat, magzatok száma: egy
placenta: melső fali bal oldalon
magzatvíz mennyisége: normális
szívműködés: van
CRL: 60,6 mm (4,6 mm-t nőtt 3 nap alatt :wink: )
BPD: 20,4 mm
THQ: 16,3 mm
Fl: 8,1 mm
Hl: 7,8 mm
NT: bőven 3 mm alatt, normális érték
orrcsont látható
terhesség nagysága: 12+5 hét

Egész idő alatt megint ficánkolt mindenfelé, de amikor le kellett mérni, akkor nyugis volt :D
És kaptunk fotót, a végén megint a hátát mutogatta, doki megszólal: na akkor most egy fotót csinálunk, erre a törpi azonnal átfordult a hátára és vígan mutogatta magát a fotóhoz én meg majdnem sírtam örömömben apukával karöltve :roll: :roll: :roll: Ő a legeslegédesebb Törpicur az egész világon, nagyon rabul ejtette a szívünket :roll: :roll: :wink: :wink:

Jelentem, töltöm a fotókat gmail-re :)

ui.: Doki elején azt mondja: biztos 12 hetes?? nagyobbnak tűnik... :shock: vagy csak ilyen vékony a hasfala? Mondtam neki, inkább az utóbbi... :lol:

Kép

Kép
barbcsi

Szilvi tegnap este mondta éppen Gábor, hogy messze még a nyár és mennyi nyűgöm van. És tényleg. Ezt most rosszabbul veszem, mint anno Bencét. Igaz akkor nem volt gyerekem, annyit pihentem amennyit akartam. Az a legnagyobb bajom, hogy délutánra fáradt vagyok. Mikor hazaérek már sötét van, hideg van, nem esik jól semmit csinálni.

Barbcsi gratulálok a szép eredményekhez. Nem semmi mennyit nőtt 3 nap alatt :shock: :lol: Képet mindjárt kukkolom.

Nevek: nekem tetszenek a különleges nevek, de nem tudnám elképzelni a saját gyerekemnek.

királylány

olyan jó olvasni, hogy mindenkinek szépen növöget a babája! sajna mi pompomlányok kimaradunk a buliból most, de veletek együtt örülünk és tudjuk, hogy hamarosan nekünk is jó lesz! nagyon jó! :)

képeket nézem! :)

sophie27

én is nosztalgikus hangulatba kerülök... meg is nézem Benim uh fotóit! ;)

sophie27

Barbcsi, szuper eredmények.
3 nap alatt 4,6 az nagyon jó szerintem.
Kiváncsi leszek, hogy hétfőre mekkora lesz babám (2,5 hét az sok volt most).

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sophie, nagyon nagyon drukkolok, hogy minden pompomlánynak mihamarabb sikerüljön a baba a pocakba!!! :) :) Reméljük, hogy hamarosan jöttök a jóhírrel és együtt drukkolhatunk Nektek! :)
Királylány, köszi a gratulációt, még töltöm a képeket :), bepótolom az eddigi lemaradást :roll:, rólunk is teszek fel képet. :wink:
Sztárfotót lefényképeztem mobillal, úgy teszem fel (bocsi, ha kicsit homályos), de mi nem tudjuk beszkennelni, mert nincs szkennerünk sajna. :(

Kép

Kép
barbcsi

Ne haragudjatok, hogy nem írok még mindenkinek közületek, de időbe telik, mire képbe kerülök, ki kicsoda és mi van vele. :oops:

babaimádó
Kép
babaimado

Babaimado semmi gond.

Zsófi meglátod hamarosan sikerül nektek is. Mi szurkolunk ezerrel :)

Barbcsi a képeket már nagyon várom!

királylány

Barbcsi tényleg nagyon édes a Törpicúr. Ti meg szemtelenül fiatalok vagytok :!: :lol:

királylány

Hááát... Már mondtam :). Én 20, apuka 24 éves. :)
Királylány, te is töltessz majd fel képeket rólatok? Bár a blogodat már nézegettem. 8)
Na megyek kicsit pihenni és babanaplót írogatni. :roll: Olvasó üzemmódban maradok. :D

Kép

Kép
barbcsi

Barbi tudom, hogy írtad már, de akkor is. Most szembesültem vele mikor megláttam a képeket. Nagyon helyesek, szépek, aranyosak vagytok. :)
egy pár képet tettem már fel. Majd teszek még csak ezen a gépen nem sok van. de innentől majd folyamatosan töltögetek.

királylány

Zsófi, ne hülyíts meg! Tied az elsőbbség! Nem stipistoppoltam le :) Majd keresek új tickeres oldalt, kíváncsi vagyok, máshol milyenek vannak. Nehogy változtass, nem azért mondtam, hanem vedd dícséretnek, nekem is nagyon tetszik!
Áh, mesi... sehol! Ez lenne az első... ha lenne :)

Barbcsi, nagyon jók a kismanó adatai!

Este nézek majd gmailt is, új fotók, nyami :)

maccs01

Maccs, köszi! :)

és köszi lányok nektek is a bíztatást! :) majd jelentkezem a jó hírrel, akármikor is legyen az!

fotókat meg én is lesem...

sophie27

Zsófi, nagyon várom már a jó híreidet úgy cirka 2hónap múlva :)
Valóban orosz neveink vannak, 4fiú. Egy lány szintén orosz, egy másik meg nemtom, de hasonló a hangzása. Madison elvileg lánynév... mondjuk annyira nem is tetszik, mint a fiúneveink, de jól hangzik. Fiam lesz :):):)

maccs01

Köszi a dicséretet Királylány. Tudom, néha néznek az emberek, milyen fiatalok vagyunk, de már megszoktuk. :wink:
Fiatal szülők leszünk, de nem bánjuk. Terveztük, akartuk ezt a kis csöppséget nagyon, és örülünk, hogy viszonylag hamar sikerült is. :wink: Én személy szerint mindig is erre vágytam. Fiatalon feleség és anyuka lenni. Vele pedig nem félek semmitől, bár nagyon elszomorít, hogy a fiatalok lemondhatnak a jövő tervezésről. :( Se gyes, se fészekrakó program, sőőőt ezentúl lakáshitelnél 25% lesz az önrész. :( Legszívesebben elmennénk külföldre, itthon olyan bizonytalannak érezzük a helyzetet. Hogyan vegyünk lakást, alapítsunk családot, ha ennyire nem támogatnak minket??? És ez a Ti korosztályotoknál sincs másképp. Sajnálom, hogy ilyet mondok, szeretem a nagyszüleim, de mindig csak a nyugdíjasok? Ki gondol a dolgozókra és a fiatalokra?? Mi lesz velünk? :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
barbcsi

Barbi ezzel egyetértek. Semmi bajom a nyugdíjasokkal, de hányszor hallottad, hogy a Gyes-t, családi pótlékot emelik? Egyszer sem. mert emelik, de mennyivel. Sőt, most stagnál a válság miatt. A nyugdíjasnak nem kell gyereket iskoláztatnia, hitelt fizetnie, és még számos dologra nem kell költenie. Mi még szerencsés helyzetben voltunk, mert hitelből ugyan de tudtunk lakást venni. És nem mindegy mennyi a törlesztő. Nekünk forint alapú, a válság miatt sem nőtt a részlet. Nincs esélye a mai fiataloknak, hacsak a szülő nem segít ha tud. De ne is menjünk bele, mert a világot megváltani sajnos nem tudjuk. Nekem meg mennem kell Bencéért az oviba csak előbb kiszabadítom az autót a hó alól. És még üzletbe is menni kellene, pedig nagyon utálok vásárolni.

További szép napot/estét, holnap jelentkezem.

királylány

[quote="maccs01"]M írta:maccs01adison elvileg lánynév

Azt tudod, hogy max MEDIZON-ként fogják engedélyezni...? Így már nem olyan cuki. Mint a Ginger ---> Dzsindzser... hát tudod mikor! :D

Nekem a Gergő mellett a Gellért is kezd tetszeni. De a páromnak nem tetszik :( Mindegy, már örülök, hogy találtunk egy fiú és egy lánynevet... :)

Kép
xtina75

sziasztok!

barbcsi sajnos külföldön se jobb a helyzet... sőt!!! ott nem hogy 2 évig nem kapnak pénzt az anyák :arrow: 6 hónapig jár ellátás... lakás??? ha nem örököltél, felejtsd el, mert olyan ingatlanárak vannak, hogy a többség élete végéig bérleménybe lakik, mert esélye sincs saját ingatlanhoz jutni... az édesanyám 20 éve él Németországban... de az ingatlanárakról kérdezd nyugodtan bmaas-t... ő is ott él...

Klári én is a Pankához járok... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: remélem augusztusban nem megy szabira... :lol: :lol: :lol: :lol:

megnézegettem a képeket! nagyon helyesek vagytok új csajszik!!! :lol: :lol: :lol:

maccs a gyermek után járó ellátások után (TGYS,GYED,GYÁP) a munkáltató nem fizet az államnak... nem ez a baj, hanem az, hogy egy kismama se tudja garantálni, hogy nem kell hónapokra táppénzre mennie...

Kép
gtunde75

Maccs!
Nagyon jók a videók!
Nem küldött el a doki csekkolásra :(
De majd a hétfői ultrahangon rákérdezek!
Zsófi!
Elevit?na az tuti megfogná :)
de most még elvagyok így...max ha holnap is így leszek...felcserélem a terhesvitamint 2 napra...
Évi!
Mi van veled kicsilány?
Merre csellengsz? :shock: :)
--------------------------------------------------------------
Apa elment dódozni...felmentem a boltba...vettem babánt,körtét,narancsot(ezt üdítőben) és piskóta tekercset...annyira hívogatott a látvány.Gyomrom rögtön rámozdult.Már meg is eszikéztem (2db)
Most leküdtem utánna egy pohár narancsot...jól érzik magukat odalent :D
---------------------------------------------------------------
Na majd még bekukkantok.Puszikaaaaaaaaaaaa :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

jajjj ez a billentyűzet!!!!!!!!!!!!!!!
nem fognak a betűk rendesen :(
Nem babánt....BANÁNT vettem :D :D :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tina, Medizon... fúj! :)

Csillag, kérdezz rá mindenképp! Remélem, hogy nem lesz semmi gond a terhelésen.

Tündi, köszi a kiigazítást :) Én Ricsi születése előtt két hónapot voltam táppénzen :):):) Aztán Tgyás, majd jött a többi. Táppénz előtt persze kivettem a szabikat, főnöki engedéllyel kiadták az egész évest, ez szép volt. A főnököm felesége is épp akkor volt várandós, úgyhogy megértőbb volt.

maccs01

hát én is remélem :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Hazaértem az úszásból :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

csajok, tettem fel mai pocakfotót... nem nagyon van változás, ezért az előzőt le is töröltem... de azért már látszik! :))))

Kép
gtunde75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó ez a vonalzó... höhö... még hogy "Testing"... védekeznünk kell :D

Jelentem az Elevitszedőknek, hogy a Femibion sokkal jobb!!!
Azt szedem 2 hete, és semmi gond az emésztéssel.

Kép
xtina75

húúúúúúúúúúú, mennyien vagyunk!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Tina...én is átváltottam femibionra...de most ezzel a hasmenéssel...lehet visszahozom elevitet 2 napra :D
nekem sincs vele semmi bajom :D :D sőt....!!!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Gtünde én úgy tudom, Svédországban azért kicsit jobb a helyzet. Régi barátnőm nagymamája lakik ott és amikor kint voltunk nálunk majdnem 1 hónapig, én csak jót hallottam Svédországról. Nagymamája egy percet se dolgozott ott, mégis szuper nyugdíjat kap, és csak annyi volt a feltétel, hogy tanuljon meg svédül. Igazából félnénk mindent itthagyni, hiszen itt nőttünk fel, itt vannak a szüleink, nagyszüleink, kint senkit nem ismerünk, mi lenne? Csak elszomorító, hogy milyen helyzet van nálunk, és még reményünk sincs, hogy valaki talán jobbá teszi.

3an vagyunk kiírva egy napra huuuu, kíváncsi leszek, mi lesz. :D Tényleg nagyon szépen gyarapszik a csapat. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok
Ma szüleimnél voltam Komlón,ill.táppénzes lapért.
Húúú mindenki a Pankához jár :shock: :?
nézem az új képeket

Az én babám nem mozgott :( ti mind irjátok h.ficánkoltak :? enyém egyszer billentette a fejét oszt ennyi...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ne búsulj Évi! Lustizott :D Ráér még sokat mocorogni :D :DNyugis baba lesz :D
Na megyek lepihenek...elég volt mára :D
Úgy elfáradtam a semmittevésbe :D
Na jó...dolgoztam is itthon...nem csak henyéltem :)
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Megnéztem a képeket,nagyon szépek!!

Barbcsi nagyon csinos vagy,szerintem jó hogy ilyen fiatal anyuci leszel,ettől Te még jól fogod végezni a dolgod :wink:

Az én babám képeinél,amin oldalról van,olyan kis csapottnak tűnik a homloka...vagy rossz a szög?......... :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok, 2 napja nem jutok rendesen netre. Olvastam amiket irtatok de valahogy most nem fog az agyam válaszolni.

Tünde téged azért meg kell cáfoljalak, nekem is sok rokonom él kint Németországban és ha nem is fenékig tejfel ott sem az élet ha valaki akar akkor ott is lehet saját lakása! Ott más a mentalitásuk az embereknek inkább elmennek nyaralni mint kicsit is félretegyenek lakásra, nekik nem baj a lakbér. Aki meg akar vehet lakást és az itteni árakhoz képest el sem hiszed de nem nagy különbség van közöttük (itt egy jó fizetés üti a 350 eurot! és mégis egy ház ugyanannyi szinte, albérlet itt nálunk egyetemi városban 3 szobás panel 300 euro volt a válság elején de ha jó állapotban volt akár 400 is, Németországban egyetemi városban egy 2 szobás 400 euro). Nekem kereszt szüleim, anyukám mindkét 1. unokatestvére saját lakásban él Németországban banki kölcsönnel vették, tesóm barátnőjének 1. unokatestvére saját házban él, nővére csak azért nem még mert nem találtak ami megfelelne nekik. Tehát lehet ha legalább 2-en keresnek a családban. A kaja is olcsóbb, ruhát is lehet olcsóbban venni csupán a luxus drágább a fizu meg lehet 10x-es is.

Nekem éppen öcsém készül februárban végleg Németországba költözni egyik szívem sír másik örül. Sajnálom, hogy nem láthatom naponta de tudom idővel jobb sora lesz.

Kép
Kép
melisch

barbcsi igen a nyugdíjasokat ott megbecsülik... ez tény!
de pl Írországról azt hallottam, hogy nem szűrik a terheseket (csak magánrendelésen horror összegekért)... ha beteg baba születik :arrow: rántanak egyet a vállukon... egy másik fórumról haza jár egy kismama a szűrésekre... olcsóbb a reppjegy, mint az ottani magánrendelés...
minden országnak megvannak a pozi és nega oldalai... és most mindenhol nehéz... :?

Kép
gtunde75

át gyerekek nem sok minden tud kihozni a sodromból, de Dönci minden erejével azon van, hogy ezt elérje. Kész vagyok. Tegnap egész nap nem volt nyugta, otthon volt de. a párommal, hogy tudjon aludni, de jóformán nem is aludt. Du. egész végig pezsgett, mint egy nyuszi, mely rendesen felöntött a garatra redbull-lal! Kitalálta, hogy hogyan jut fel Eni eddig biztosnak mondható emeletes ágyába. Elöször bemászott Imihez, onnan Eni íróasztalára, majd onnan felmászott Eni ágyára és olyan boldog volt. Nomármost nem is lenne ezzel semmi gond, ha nem lenne nagy baj abból, ha onnan leesik a nagy hancúrozásban. Eltoltam jó messzire az íróasztalt. Két óra telt el aránylag nyugalomban, mire rájött, hogy nem kell neki ehhez az atrakcióhoz íróasztal, fel tudö a létrán is mászni, pedig alul nincs is foka és a két lépcsö nagyon messze van egymástól. Most már egy perc nyugalmam sincsen. Ha kijön, bontja a konyhát, ha a gyerekszobában van, kirámolja az ágyakat és mászik.
Mindezt köhögve és taknyosan. Tegnap egészen estig hemzsegett, nem tudtam lefektetni. Este 9-kor a páromnak sikerült lenyomnia. Én két órával késöbb mentem aludni, de nem tudtam elaludni, mert a párom még mindig az egyik barátjával telefonált aránylag handosan. Aztán alig aludtam el, Dönci üvölt. Átmentem hozzá és elaludtam mellette. A párom éjfélkor visszacsalt. Hajnali 1:50-kor Dönci újra üvölt. Ált. ha átmegyek hozzá és pár percig simogatom, visszaalszik. Hát ma éjjel nem. Szakadt a hó és elég szeles volt kint az idö. A hó reflektálta azt a kevés fényt is, ami éjszaka kiszürödik innen-onnan és olyan világos volt, mint hajnalban, amikor végleg felkel. Elkezdett magyarázni nekem, mint reggel szokta. Hajnali 4-ig küzdöttem vele, minden próbálkozásom hiábavaló volt, viszont immár mindenki ébren volt. Én úgy éreztem magam, mint a bika a bikaviadalom, csak vesztenivalóm van és nagyon dühös voltam Döncire. A párom is felébredt, mondta, hogy inhalálni kéne vele, meg ilyesmi. Mondtam neki, hogy akkor hajrá, mert én most nem. Mire ö, hogy de ö nem tudja mit kell és hogyan összeraknia, stb. Na ettöl végleg elborult az agyam. Mi a szösznek zargat ezzel is, ha ennyire tehetetlen!? Mint aki jól végezte a dolgát lefeküdt és elaludt... Valamikor én is és Dönci is kidöltünk. Reggel nagyon nehezen kelt a banda, Eni elaludt a wc-n. 10 perc nagy csend után csak ránéztem és felkapcsoltam a villanyt, így sikeresen fel is ébredt. Imi és Regö is 8 után keltek. Nekem 9-re már a fogorvosnál kellett úgy lennem, hogy a gyerekek reggeliztek, felöltöztek, stb. Jó kis kapkodás volt, de Imi ügyesen segített Döncit is felöltöztetni, így némi csúszással, de elkészültünk. Na akkor le, kiásni a kocsit a hótakaró alól. Szerencsére biztosan indul, téli gumi is van, csak le kellett vakarnom. Gyerekeket gyorsan kiraktam az oviba, aztán rohanás a dokihoz. Ott persze maga a lehetetlenség parkolni, minden fizetös. Találtam egy fizetös helyet, de az automata csak kerek összeget fogad el, nem ad vissza. Hát szét tudtam volna azt a szart verni! Szerencsémre egy másik autós, aki gyakran parkol ott, kisegített és kiegészítette az aprómat úgy, hogy fizetni tudtam.
Nem késtem sokat, de késtem. Mindegy.
Jött a fúrás-faragás, a háttérböl csak azt hallottam, ahogy Dönci szétszed dolgokat. Reméltem, hogy a fúrásnál már azért nem segít be... Túléltem a kezelést, de nem lettem boldogabb. 6 hét múlva megint jelenésem van ott, mert még mindig van élet a fogamba 3 kezelés után is és most is fáj. Makacs egy darab. Hazafelé bevásároltam, aztán irány az ágy. Ma nem föztem eddig még semmit, kidöltem Döncivel egy másfél órára. Közben hazajöttek a gyerekek és azóta megint megy a konyha-ágy program. Dönci evés közben egy teli üvegpoharat úgy lerakott az asztalra, hogy az rendesen atomjaira tört. Az üvegszilánkok mindenki tányérjában, kajájában és az én kezemben landoltak, mivel közvetlenül mellettem tette. Aztán amíg ezzel foglalkoztunk, addig a fürdöszobában a másik hobbijának szentelte a felszabadult idejét. Egy egész guriga wc-papírt beáztatott, majd a kis kezeivel turmixolta a wc-csészében. Minden tele vele. Ezen a korszakon mindegyik átesett és mindannyian túléltük, de kötélideg is kevés hozzá néhanap.
Ennek ellenére imádom a kiscsibé(i)met, csak hát aggódok az egészségéért, de nem lehet foylton mellette.

Estére azért csak föztem. Egyszerü kis zöldséges egytálételt gondoltam ki, jól be is laktunk vele.

Mindjárt írok tovább, csak megszakítom a monológomat, különben túl soknak tünik egyszerre.
Vendég

melisch igen, többet keresnek nálunk, ha nem is a 10X-ét... átlagban 4X-ét... és az árak is hasonlóak, vagy jobban, mint itt... ami a mindennapi életet illeti... de! egy 2-3 szobás lakás bérleti+ rezsi díjja kb 700-800 euro, az átlagfizetés 1200-1500, de akkor már nagyon jó munkahelyed van... egy eladó kb 900-1000 eurót keres...
az anyu konkrétan a város legszélén egy garzonban él...ott már 2 ember nem érezné jól magát...mindezt 350 euróért, és azt mondta ez nagyon olcsó lakás...

de felesleges ezen vitázni!

Kép
gtunde75

Külföld
Azért meg kell nézni az ottani fizetéseket!!!!
Pl.: Ausztriában a minimálbér 1000euro, normális lakást (rezsivel) már lehet bérelni 500 euro/hó áron.
Élelmiszerek árai kb. olyanok, mint Mo-n.

Nekem testvéreim, unokatestvéreim mind továbbköltöztek Mo-ról.
(mi is tervezgetjük)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi
Kitartást neked!
Leírásaid alapjhán zajlik ám nálatok az élet :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ausztriában pl. családi pótlék (egy gyerek után)
0-3 éves 105,4 euró
3-10 éves 112,7 euró
10-19 éves 130,9 euró
19-26 éves 152,7 euró
(van 13. havi csp)

GYES... annak függvényében változik, hogy mennyi ideig maradsz otthon a gyerekkel:
30. hónapig: 14,53 euro/nap
20. hónapig: 20,80 euro/nap
15. hónapig: 26,60 euro/nap

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Egy kis vidámság.... :lol: :wink:

Két székely beszélget:
- Hej komám, meghalt Jóska szomszéd
- Há milett véle?
- Levágta az ujját a vonat...
- Háde abba nem szoktak belehalni komám
- Há de éppeg az orrát piszkálta...

--------------------------------------------------------------------------------

Ábel kiszalad a konyhába:
- Idösanyám feldőlt a szobába a nagyszekrény!
- Jóisten fijam... milesz ha apád megtudja?
- Sze tuggya, me alatta van...

--------------------------------------------------------------------------------

Számtantanár lett a székely legény. Hazalátogatott, mikor az anyja reggelire megfőzött három tojást. Az új tanár dicsekszik a tudományával:
- Édasapám, mit szól hány tojás van itt?
- Három fijam
- Nem igaz, mert öt
- Hát az hogy lehet fijam?
- Úgy édesapám, hogy ahol három van, ott kettő is van... és három meg kettő az öt
- Ez igaz fijam, s akkó én megeszek kettőt, anyád a harmadikot, ste edd meg aztat a kettőt akkó amék marad...

Utaznak a vonaton a székelyek. Az egyik megkérdi a másiktól:
- Maga nem véletlenül Kristály Domi Csomafaláról?
- Én nem
- Minnyá gondoltam, me egyáltalán nem hasonlít rea...

Mózsit a kocsmában hasba szúrták. Az orvos kötözés közben megkérdi:
- Nagyon fáj?
- Annem, csak amikó röhögök...

Két székely beszélget:
- Ecce erőst rossz szokást vett fel a feleségem
- Mit te komám?
- Nem fekszik le csak hajnalban
- S addég micsiá?
- Várja, hogy érjek haza

Ábel bá berúgott a vásárban, befeküdt a szekér derekába s elaludt. A lovak elindultak szépen hazafelé s a kocsma előtt megálltak. Két komája kifogta a lovakat és behajtotta a kocsma mögé.
Egyszercsak megébred Ábel bá s néz körül:

- No ha én vagyok Küs Ábel, akkó ellopták a lovakot... Ha nem énvagyok, akkó találtam egy szekeret...

A templomban éneklés közben Sári nén a mellette ülő Róza néne felé pillant s látja, hogy az énekeskönyvet fordítva tartja a kezében. Odasúgja neki:
- Róza, nézze mán, fordítva tarcsa azt a könyvet
Róza nén megfordítja gyorsan aztán visszasúgja:
- Há lássa na így vanez, ha az a varasbéka onokám otthon hezzamatat

Gyergyóban egy örmény összeszedte a rossz órákat, kijavította és árulta utána. Bemegy Pista bá a kereskedésbe, nézelődik, majd megakad a szeme egy faliórán.
- Osztán naccságosúr, az az óra ott a falon jól mejené?
- Az kéremszépen nagyon jól megy, csak érteni kell hezza: amikor nyolcat mutat s tízet üt, akkor fél kilenc

Ignác bá csak vett az örménytől egy vekkerórát, az ágya mellé tette s mindegyre figyelte, hogy jár-e rendesen. Az óra aztán éjfél után pár perccel megállt.
Ignác bá hátba löki Póli nént:
- Te Póli, áll a vacak!
- Na hálistennek... Akkó megfordulok!

Csíkdánfalván egy arrajáró turista megszólít egy fa árnyékában heverő embert:
- Aggyonisten bátyám! Hogy ment a munka az idén?
- Ajjólment kéremszépen, nem panaszkodhatom. Fát kellett volna vágjak de jött egy nagy vihar s elintézte, aztán búrjánt kellett volna kaszáljak, de egy ménkű belécsapott s meggyúlt az egész, így aztán asse kellett megcsinálni...
- S most micsinál bátyám?
- Há én itt várom, hogy egy kicsi fődrengés kivesse a fődből a pityókámot

Janika találkozik a keresztapjával az úton:
- Apád otthon vane?
- Otthon há
- Osztán micsinál?
- Semmitse
- S há anyád otthon vane?
- Ő es otthon
- Há ő micsinál?
- Segít idesapámnak

Két székely kártyázik, amikor az egyik elszellenti magát. A másik megkérdi:
- E ki vót te?
- Há ejsze a kutya
- Sze benn sincs az
- Nem baj, majd béjő

- Mennyiért adja a malacot bátyám?
- Ezer lej
- Jajj, az nagyon drága, a szomszéd faluban csak nyóccáz lej
- Akkó vegyen ott
- Vennék, de ott nincs már
- Akkor várjon, hogy itt se legyen sakkó én es olcsóbban adom

Mari nén elmegy a doktorhoz vizsgálatra:
- Mari néném mit érez, mi jut eszébe, ha ide teszem a kezem? S ha itt tovább tapogatom?
- Jaj lelkem... hát a segédjegyző

Százéves Mózsi bá elmegy a doktorhoz:
- Mostanába valami baj van velem doktorúr, ha meglátok egy szép fehérnépet rögtön futni kezdek utána
- Ha meglátja, hogy egy szép nő akkor jó a szeme, ha még futni is tud utána akkor a lába is jó, hát akkor mi a baj?
- Az, hogy mikó utolérem elfelejtem mit es akartam véle csinálni

Mózsi bá leesett a szekérről szénarakás közben, s megütötte magát
- Mari te, gyere lám ide
- Monnya na hallám mia baja?
- Hallámcsak szójj hezzám, tudoke beszélni...

Mózsi bá s István bá találkoznak hóviharban, mínusz húsz fokban az úton.
- Há te komám mé nem hordod ilyen időbe a bundasapkát?
- Azét me esszevágtam mikó a múltkó az a szerencsétlenség történt velem
- Mien szerencsétlenség te?
- Pálinkával kénáltak s nem hallottam...

Mari nén felmegy Pestre egyetlen leányát meglátogatni. Szép kertes házban laknak, modern felszerelés, a garázsban Mercedesz, minden ami kell. Örült is Mari nén, aztán megkérdi a lányát:
- Oszt mondd, boldog vagye édes jányom?
- Hát édesanyám, nem vagyok boldog
- Oszt há ménem lányom?
- Én azért, me a férjem impotens
- Ó hogy a ráksúj egye meg a pofáját, pedig nekem aszonta a lakodalomkor, hogy mérnök

Mózsi bá felmegy Pestre és a sok járkálás közben rájött a vizelhetnék. Nem ismerte a várost, fogalma sem volt hol találhat wc-t, ezért megállt egy parkban és elkezdett pisilni.
Arra megy egy rendőr, meglátja, odamegy és megbünteti Mózsi bát 1500 forintra mert vétett a közszemérem és köztisztaság ellen. Az öreg szó nélkül odaad egy 2000 forintost, majd mikor a rendőr vissza akart adni 500 forintot, Mózsi bá visszautasította:
- Istállom biztos úr, maraggyon az a forint me egy vékonykát fingottam es...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi :shock: :shock: szóval ezekre készüljünk fel... :?: :roll:

evilany

tunde rokonaim ezen árakat is mondták és nem tudom Mo mennyi a fizu és Romániával (ezért írtam itt nálunk) tudom csak összehasonlítani itt pl a minimálbér brutó összege 600 lej (még 150 euro sem) és sajnos a válság óta sokan csak ennyit kapnak vagy többet kicsivel akinek már több a neto fizuja mint 250 euro azt már azt mondja jól keres. Na én ezen árakhoz igazítottam és itt egy nagyon rossz állapotban levő panelért kértek 60.000 eurot válság előtt, egy uj emeletes lakóház pirosban volt ennyi készen meghaladta a 100.000 eurot. Fel sem tudtuk fogni kinek van ennyi pénze és mégis a bankok adtak kölcsönt, nem tudom, hogy :roll:

Én sem akarok vitázni lehet most az öcsém miatt jobban hajlok arra, hogy ott jobb az élet mint itt. Persze azt is hallottuk, hogy ott dolgozni is kell azért a pénzért.

Barbi :shock: :shock: :shock: ilyen egy "rossz" napod, hát minden elismerésem

Kép
Kép
melisch

Melisch
Mo-n a minimálbér nem egészen a RO-i duplája :?

És... sajnos a közalkalmazottak bére nagyon a béka feneke alatt van :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
(egy kezdő szakápoló annyit keres, mint egy kezdő takarító :roll: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Találtam egy jót :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Először meg kell szeretnünk magunkat. Ahhoz, hogy megszeressük magunkat, meg kell ismernünk önmagunkat, hogy pontosan azt adhassuk magunknak, amire szükségünk van ahhoz, hogy egyensúlyban maradhassunk. Ha egyensúlyban vagyunk, tudunk adni. A szeretet áramlása azt is jelenti, hogy kihozzzuk magunkból a legtöbbet, hogy adni tudjunk a világnak, hogy azt gazdagítani tudjuk, hisz a hozzájárulási képességünk ad valódi boldogságot. Ez egyenlő önmagunk megvalósításával. „Adhatok“ érzése, miközben egyensúlyban maradok.

Az önismeret az egyetlen út ahhoz, hogy kiteljesítsük magunkat. Megismerjük határainkat, és azokat folyamatosan lépésről lépésre tágítsuk, megismerjük belső világunkat, dühünket és örömünket – csak ez után leszünk képesek elfogadni másokat is, és szeretni másokat, azaz adni a szeretetet. Minden, ami ahhoz segít, hogy megismerjem önmagam, ezáltal megszeressem önmagam, és kihozzam magamból a maximumot, az gazdagítani fogja a világot. Így egyre több szeretetet tudunk adni is.

Mindenkit arra szeretnék buzdítani, hogy megismerje önmagát, hogy megszeresse önmagát, hogy egyre több vidám, kiegyensúlyozott ember vegyen körül bennünket.

http://www.baratno.com/view.php?arclid=2010012701

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nem bírom ki, hogy ne beszéljek bele ebbe a Németo. versus lakás témába, mert minket is igen közelröl érint.
Kezdjük az elején: ez egy igen nagy ország, 80 millió lakossal. Maga Baden-Württemberg tartomány már nagyobb, mint egész Mo. Stuttgart és a bajor föváros, München az ország legdrágább városai minden szempontból, de az is igaz, hogy ez azzal függ össze, hogy a két déli tartomány tartja el az ország jelentös részét. Nálunk ugye itt van a kertek alatt a Mercedes szíve, a Porsche a város északi részén, itt volt még nemrég a Neoplan (busz) a küszöbünkön, itt van a Bosch, az IBM és még sorolhatnám minek a központja. Ha Németországról beszélünk, nagy szélsöségeket rejtünk egy kabát alá. Nálunk minden baromi drága, de vannak az országnak részei, ahol példának okáért az ingatlanok fantasztikusan olcsók. Ez Berlin és ált. a keleti ill. az északi részekre igaz, illetve a rosszul elérhetö kisvárosokra és falukra, ahol tényleg szarért-húgyért kapsz ingatlant. Már csak az a kérdés, hogy miböl fogsz megélni!? Ugyanis az ingatlanárak a megélhetési lehetöségekkel szorosan összefüggenek. Nálunk a városban inkább találsz munkát, mint vidéken. Rengetegen ingáznak napi 2-300 km-t akár egy irányban is, mert különben sose lehetett volna saját kuckójuk. Nagy ár érte, föleg, ha családos az illetö. Fél életét az autóban, a dugókban, az utakon tölti, messze a családjától. Ha gyerekei vannak, az asszony kocsikázza öket mindenhova, tehát eleve kell két autó és egy ráérös menyecske, akinek nincs is jobb dolga, mint a szaporulatot szétszórni és összegyüjteni nap mint nap. Mi már az összes lehetöséget végigzongoráztuk, beleértve a vidékre költözést is. Sok ismerösünk ment le vidékre, egy se boldog, visszavágyik. Nagyon más a falu mentalitása, sokkal nehezebb a városiaknak beilleszkedni, mint fordítva.
Vegyük az átl. fizetést, nettó szük 2000 Euro az asztalostól a kezdö építészig, stb. Van ennél kevesebb is, ha nem dolgozol egész nap, stb., de jellemzöen inkább lényegesen több. Az életkorral is autómatikusan emelkedik a fizetés. A mi két szobás lakásunk havi 1000 Euro melegen rezsivel, garázzsal, házmesterszervízzel, tokkal-vonóval. Egy 4 szobás lakás legalább a duplája ennek. Az autók olcsóak, ha az ember nem feltétlenül valami újat akar és van egy kis érzéke a témához, a benzin drágább, mint otthon. Az élelmiszerek olcsóbbak és lényegesen jobb minöségüek, ha a discont árszínvonalán hasonlítjuk össze. Ún. teljes szortimentü boltok lényegesen drágábbak és nem jobbak. Itt az Aldi a piacvezetö, minöségben és árban a konkurensei felett áll. Ruhákhoz nem tudok hozzászólni, mert nem szoktam ilyen helyekre járni. Lehet jó leárazásokba belefutni. Nekem az a tapasztalatom, hogy a H&M és a C&A árban és minöségben verhetetlen, a testildiscontok, mint a Kik vagy társai árban azonosak, de sokkal szarabb mimöségüek.
Itt sem tejjel és mézzel folyó kánaán uralkodik. A német társadalom alapjáraton gyerekellenes még akkor is, ha a politikusok nem így látják. Ha gyereked van, automatikusan a rövidebbet húztad. Csak a k-német oldalon müködik a bölcsi rendszer, mifelénk ilyesmi csak elvétve akad. Ha több gyereked van, mint a társadalmilag elfogadott kettö, akkor automatikusan asszociális csölakó vagy, kivétel, ha van egy nagy villád és egy Porsche Cayened a ház elött...
Ha még ehhez fiatal is vagy, elmebetegként kezelnek.
Az ország tendenciálisan a lefelé menö spirálban van. Nagyon nagyon a társadalmi különbségek, nagyon sokan és nagyon gyorsan csúsznak le a középrétegböl. Jelenleg az a helyzet, hogy a gyerekek 30 %-a baromi szegény, további 30 %-a szegény és ez az arány évröl évre csak nö. Minden nálunk! Az ember el se hinné! Vegyük a mi példánkat. Nekünk ugye 1000 a lakás, és ennyi marad megélhetésre, autóra és betegbiztosítóra, ruhára, kirándulásra. Nyaralni nem tudunk elmenni. Ha a párom bedobná a törülközöt és munkanélkülinek menne, elzavarnának minket egy lényegesen nagyobb lakásba (állam fizeti), de olyan gettóba, hogy az orromat nem merném este kidugni, megtarthatnánk még az autónakt is, mert 7000 Euro értékig a munkanélküli segélyben részesülönek is lehet autója. Kapnánk isten tudja mennyivel több pénzt is, mint amennyink most van. Egy két gyerekes család 1600 Eurot kap a lakáson felül!!! Akkor mi 5 gyerekkel?
De mi büszkék vagyunk és ugyanakkor elégedettek, mert ezt mi értük el, nekünk senki se segített. Ha viszont munkanélküli vagy, elküld az állam óránkénti egy euroért gürizni akárhová.
A lakáspiac: mostanában mi is nézünk, mert 2 szoba lassan kicsi lesz... Minden, ami városhoz és a vonzásköréhez tartozik, megfizethetetlen. Egy új 4 szobás lakás 350-500 ezer Euro között mozog. Egy lepukkant sorház olyan 280-350 között... Egy önálló ház kerttel ritkán 350 alatt, megy egészen a másfél millióig.
De leérve vidékre, ahol a róka és a kakas egymásnak kívánnak jó éjszakát, ugyanez már filléres nagyságrend német szemmel nézve, vagyis egy ház 15-40 ezer Euro. Ezek ált. öreg parasztházak, inkább csak törpéknek kényelmes belmagassággal, de akkor is a saját 4 falad.
A városban van kultúra és jó iskola. Vidéken nem szeretik, ha az aprónép gimibe megy, mert ki fogja akkor a földet megmüvelni. Szóval ez is egy nem elhanyagolható szempont.
Itt is csak létbizonytalanság van, de talán egy másik nívón, mint otthon. Itt még müködik a szociális háló, de nem sokáig, mert a kasszák roham ütemben ürülnek az öregedö és hosszú életü társadalomnak köszönhetöen. Fiatal pályakezdönek nem egyszerü az élete, tapasztalatból is mondom.
Nálunk ez van:
- gyerekpénz 18. életévig ill. a tanulmányok befejeztéig (van ún. Bafög, ami olyan, mint otthon a diákhitel, fele ajándék, fele kamatmentes hitel, de csak rászorulóknak)
- a tartomány ill. a város támogatja a munkavállalók gyerekvállalását másfél évig (régen 3 ! évig)
- 3 gyerek után kapsz ingyenes belépöt a tartomány bizonyos múzeumaiba, stb.
- gyerekszámtól, de keresettöl függöen Stuttgartban van családi kártya minden gyereknek, évente fejenként eddig 90, idén már csak 60 Euroval. Ebböl lehet úszni menni, vagy tornaegyesületet fizetni, ilyesmi
- 5 gyerektöl bonus kártya, iskolakezdéskor 150 euro és ingyenes iskolával összefüggö aktivitások, kirándulások, ilyesmi

Összességében ezen támogatások miatt nem érdemes gyerekre vállalkozni...

Még valami: jár az anyasági nyugdíj, vagyis az az idö, amíg otthon vagy a gyerekeddel, az is beleszámít a munkával eltöltött évekbe.

Összességében a nyugdíj itt se életbiztosítás. Ha aránylag kevesett kerestél, müvészet a nyugdíjból megélni. Sok nyugdíjas ezért másodállásban is dolgozik, ezzel is rontva a fiatalok esélyét.

Itt ált. jellemzö a bérlemény, nem mint otthon, ahol ez inkább fordítva van. A lakást vagy házat itt is hitelre veszi a nép, és itt is sokak nem tudják fizetni, utcára kerülnek szimbólikusan vagy ténylegesen. Akinek úgy van lakása vagy háza, hogy nincsen rajta teher, az a dicsö felmenöinek köszönheti. Nálunk is így volt a családban mindkét oldalon és az anyósomék kivételével ez így is van. Mindenki csak azért tudott egy aránylag kényelmes életvitelt megengedni magának, mert a felmenöi a családalapításukkor bizony szép kezdötökét adtak a fiataloknak és haláluk után is eleget hagytak örökségnek hátra. Az én anyósmék nem állnak velünk szóba és a fiúkat gyakorlatilag kitagadták az örökségböl miattam. Nekünk nem adtak a családalapításkor se semmit. Innen szép nyerni... :)

Monológ egyenlöre befejezve. Van kérdés, nincs kérdés. :)

Barbi
Vendég

közalkalmazottak nem tudom mennyit keresnek de tuti nem sokkal többet a minimálbérnél, azonban vagy 3 éve már egy egyetemet végzett munkás, ha a szakmájában alkalmazzák és kell a diplomája a pozíció betöltése végett, akkor a minimál bér x2-esát kell kapja. Ezzel kicsit kizárták, hogy egy kezdő orvos vagy tanár annyit keressen mint egy takarítónő, ahogy te is írtad. Nem sok de valamivel több. A szakemberek meg a minimálbér 1,5 x-ét kell kapják.

Szomorú helyzetek ezek és gondolom napokig lehet rajta, sajnos, vitázni és jobb nem is lesz :cry:

Kép
Kép
melisch

Barbi...hát annyira nem is kolbász a kerítés?...

Vagy 2 évig erősen dolgoztam az angliai kimenetelen. Először,kapcsolatba kerültem egy közvetítő céggel,minden papír intéződött,fordíttatott,stb. Végül meg is kaptam a NMC kártyámat kintről,azzal lehet ott állást vállalni mint szakképzett ápoló anélkül csak sz*rpucolás persze lehet ezzel is? De ezt kevesen tudják. Majd a cég egyszercsak megszűnt létezni...na persze erről nem szóltak,de mivel nem vették fel a telefont kinyomoztuk h.megszűntek...jó hírű profi állasközvetítő,köszi...majd egy másik céget kerestem,na ott eleve megmondták mennyiért közvetítenek ki,ahamm mondom ez nem kicsit szabálytalan. Majd egy dokin keresztül,aki orvosokat juttatott ki,de onnan is csődöt mondtuk,nem kellett akkor épp nővér....majd jött Miki és onnantről kezdve az ügy lassan feledőbe merült...amit nem is bánok annyira,mert bizony sok ismerősöm kollegám jött onnan is vissza hogy háááát annyira nem is jó,meg nem azt kapta amit igértek stb...

Más,nőtt a combomon egy pattanás,azaz az volt múlt héten most valami rohadt nagy piros dudor vagy tenyérnyi udvarral...hm...alig bírok menni.Kikezelem sudo crémmel... :roll:

evilany

És különben más is csapott homlokúnak látja kisdedem vagy csak én? :oops: .......

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?