Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

LUNA: Nagyon jó, hogy írtad a hagymatea receptjét. Szükségem van rá. Épp most főzöm. Lerobbantam, de rendesen. Szombaton Bogi kezdte, ma már én is torokfájással, köhögéssel, náthával ébredtem.

CSILLA: Gratula a kislányhoz! Nagyon jól sikerült az uh kép.

GEMINI: Nektek is gratulálok a harmadik kiscsajhoz.

A takarításhoz mostanában nekem sincs sok kedvem. Viszont amikor elkap a gépszíj, akkor mindent egyszerre akarok megcsinálni, és olyankor úgy kell lelőni magam, hogy hagyjam már abba. Pedig milliószor megígértem magamnak, hogy szépen beosztom a házimunkát, hogy ne legyen egyszerre sok, de amikor nincs hozzá kedvem, akkor hat ökörrel sem tudnak megmozdítani, hogy nekifogjak... és így szép lassan felhalmozódik.

Ma voltam a védőnőnél. A laboreredményeim mind jók. Jövőhétre megkaptam a beutalót a terheléses cukorvizsgálatra és ismételt toxoplazmózis vizsgálatra. Ezen kívül fel kell hívnom a belgyógyászati rendelőt, hogy időpontot kérjek a vizsgálatokhoz.

Na, megyek... mostanra már kész a hagymateám. Fejest ugrok az ágyba és kortyolgatom a varázsitalt.

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Heni,
Jobbulást!! Pihenj sokat, és gyógyulj meg hamar!

Nálunk is kész a tea, Lili már 2 pohárral is megivott belőle. Remélem hatni fog. Bár már lemondtam ezt a hetet az oviban, de jobb lenne, ha köhögés nélkül alhatna, mert úgy sajnáltam szegényt az éjszaka. Meg magamat is, mert be kellett feküdnöm hozzá az ágyába. Igaz elég nagy az ágy, de azért mégsem az igazi. Viszont olyan jó volt, hogy néha arra ébredtem, hogy simogat álmában :D

Kép
Kép
hari

Hari,
csatlakoznék hozzád :wink: én is mindent össze szoktam mosni.. viccs h én kiválogatom a szennyest kupacokba, a férjem meg átrendezi őket általában 8)

Henibaby,
jobbulást mindannyiótoknak! :wink:
Vendég

Nos mar elis ment a szerelo. Kilikadt a szuronel egy muanyag alkatresz... basszus, volt benne ket 1 centes, az ugye nem tudja atfurni a muanyagot, es egy amugy apro es mindket vegen total tompa kis kavics, ez valami tengerparti gyujtesbol szarmazhatott at a gyerekem valamelyik zsebebe. Valoszinu az utotte a likat, de hogy? Mindenesetre lik van, folyik, ki kell cserelni az also fertalyat a gepnek, de nem volt naluk pont ehez a gephez valo. Ugyhogy majd most beszereznek, meg majd teloznak, majd eccercsak lesz megint mosogepem :? Mindezt most, hogy hetegra sut a nap es vegre tudnek kint tergeteni :)

luna6

Sziasztok!
Jó olvasni Benneteket! Először is nagy gratuláció Csilla a babádhoz, hihetetlenül édes a kép, és ha jól látom, a punci is tisztán kivehető, egyszerűen édes-drága! Nem csodálom, ha telejesen odavagy.
Mi is úgy határoztunk, hogy 23. hét körül mennénk újra a 4D-re, állítólag 21. hét körül már alakul a kis pofijuk. Én nagyon sokat vártam most a genetikai UH-tól, és sajnos, h annyira gubózott a Picúr, persze jó volt hallani, hogy rendben vannak a dolgok, de az én anyai szívemnek, szememnek nem annyira tetszett a mostani mozgása.. állítólag csak álmos lehetett, vagy félig aludt is, de a 14. heti ehhez képest discózás volt, és én bevallom, arra számítottam, h majd ismét integet, terpesztget, stb.

Úgy látszik, én is kissé pasi vagyok: szépen mosok, midnig baleset nélkül, és a mosogatógépet is professzinoálisan rendezem be :) és szerény si vagyok, khmm... de engem is szokott rendezgetni a férjem, meg néha jön utánam a konyhában és pakol, meg igazgatja a dolgokat, ami engem eléggé zavar... én is szeretem a rendet és a percizitást, de azért van bennem normál női lazaság, pl. amikor 3 dolgot csinálok egyszerre, és lehet, h nem vonalzóval pakolok, ellenben mindegyik halad azért az útján, de ő lényegesen szögletesebben látja a világot, minimális lazasággal.

A hétvégén baba üzleteztünk a férjemmel olyan jóóó volt, eddig nélküle járkáltam azt a keveset. Babkocsikat is tologattunk, próbálhgattunk, és úgy néz ki, döntöttünk is, amitől egész euforikus állapotba kerültem! :) Teljesn bele vagyok esve a választásunkba, ami szép kék, de nem fiúsan, hanem inkább uniszexesen, vhogy életben olyan kis finom babakék, sőt, sztem a csajos kisruhákhoz sokkal jobban is megy, mint e típus lányos színváltozata, ami narancs+piros kombináció. Nagyon tuti, pumpálható hátsó kerekekkel, multifunkciós, és olyan szééép :D Na mindjárt mutatom.

detti_10

A párásítót visszavonom, mármint ami Titeket illet. A párom azt mondta, hogy az egy sz...r, mert ennyire nem szabadna vizesítenie, úgyhogy még véletlenül se ajánlgassam itt nektek. Azért aranyos, hogy így védi az érdekeiteket nem? :lol: Úgyhogy felejtsétek el, felteszem a vaterára, inkább valami ismeretlen bosszankodjon akkor. Én azt gondoltam, hogy csak simán nem faburkolathoz van kitalálva. :oops:

Kép
Kép
hari

Nagyon jol nez ki a kocsi! Nekem csak a hordozojaval kapcsolatban lennenek ketsegeim, de a szine nagyon tetszik. Most hogy irtad a keket, rajottem mindket csajomnak sotetkek kocsija volt :D A nagynak volt benne valami kis narancssarga az uloreszen asszem meg a kupolajan, de alapszine egyertelmuen sotetkek, a kicsinek is, neki egy minimalis sarga volt az uloreszeben, de a 70% szinten kek:) Ugyhogy nekem nincsenek komoly iranyelveim. Mondjuk valoszinu fiunak nem vennek bugyirozsaszin kocsit, de mar lilat siman, es lanynak is feketet (a kisebbiknek a feket szalados kocsija meg is van meg otthon) meg zoldet is siman :)

luna6

Luna,
csak kíváncsiság: a hordozójával mi a baj??

Kép
Kép
hari

Nincs baj vele, csak irtam, hogy en az ADAC tesztoldalt olvasgatva es ott a tesztvideokat nezve nem bizom egyetlen nem bevizsgalt ( nem letesztelt) noname hordozoban sem, mint autosules. Babakocsi ratetnek persze oke, de en (es ez tenyleg sajat heppem) csak olyat fogok venni amit ok teszteltek es kozel kifogastalan eredmenyekkel, ha mar biztonsagi ules es egy bebinek, akkor legyen is maximalisan a feladata csucsan :) Nekem muszaj lesz nap mint nap tobbszor is utra kelni, szoval nalunk aktiv hasznalatban lesz az ules valoban.

luna6

Detti,
tetszik a kocsi, én is néztem ezt a típust, csak valahogy a sportrésszel nem vagyok kibékülve, de ugye ízlések és pofonok :D

húú lányok most rendeltem egy 32cm-es Bolognai pizzát a Don Pepéből, már itt csorog a nyálam..
ja, ez a rendelés annak köszönhető h túlfizetésem volt az egyetemi könyvtárnál, és ma küldtek 3000pénzt :lol:

húúú... és amitől szenvedek néha... olyan rég ettem szushit, és annyira ennék :P :P
de ezt most ugye egy JÓ darabig nem lehet.. :evil:
Vendég

Luna, vagy vki! :P
na most én is megnéztem ezt a tesztet, csak én a németből ey kukkot sem értek..
vki megnézné, hogy az általam választott gyerekülés megfelelően bitonságos e??? :roll:
http://www1.adac.de/Tests/Kindersicheru ... DModell=48
Vendég

Luna,
ok, így már értem. Azt hittem, hogy te látványra látsz valamit, amit én nem :oops: A bevizsgálás tényleg fontos, én is csak olyat szeretnék majd, ami biztonságos. Főleg ugye az én vezetési tudásommal. Na jó, ezt csak már nem tudtam kihagyni. Akármilyen jól vezet valaki, a biztonsági ülés mindenképp fontos, hogy jó legyen.

Geo,
Jó étvágyat!!!!!!!! Éhes vagyok. De mázlid van, nem szeretem a pizzát. :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, en 17 eves korom ota rendelkezem jogsival, es megszakitasokkal bar de azota vezetek is. (nyaron megjartuk 6000km-en Magyarorszagot is innen, reszben en is vezettem). Karambolom egy sem volt... ehez kepest ugy egy eve kb egy sotet este nem birtam becelozni a garazsbejaronkat :D:D csak olyan combmagas es teljesen holt terben volt, es atmenetkor kb 15-20 centi max ami van mindket oldalon a kocsinal, inkabb 15... es celozni kell mert nem tudom egyenesen megkozeliteni. Nos akkor egyszer nem sikerult a celzas, sikerult a diszlecet legyalulnom a kocsirol, meg nemi festeket is pluszban... a kapu az egyben maradt, o volt az erosebb :D:D:D:D hat elofordul az ilyen :D:D:D (emberem legyintett ra egy nagyot, majd levonult a garazsba kocsit festegetni... a surlodasokat festette be ki tudja mivel :D o amugy ennel tobbet zuzott mar rajta, ugyhogy ertheto, hogy nem sozlt semmit)

luna6

Luna,
még pár ilyen sztori és még a végén visszanyerem a kedvemet a vezetéshez :lol:

Mennyi idő után hat a hagymatea? Csak hogy mire számítsak. Ráadásul most 37,7 szegénykémnek a hőemelkedése. Remélem nem megy feljebb. Nálunk csak a hidegvizes törölköző szokott beválni.

Kép
Kép
hari

nagyon akkut kohogesre nem probalta meg. Olyan zavaro de nem allandora tegnap is, este meg kuhogtam kicsit, mara semmi. Azert ha issza adjal neki tobbszor is, en is csakmost kaptam ra terhesen a dolog izere, szoval tulontul a multba nyulo tapasztalataim meg nincsenek, hogy mi az az ugatas aminel mar nem gyors a javulas. Viszont artani boztos nem art, folyadekpotlas is, a mez is jot tesz meg a tea is.

luna6

Jah, hogy roviden es tomoren is valaszoljak, nekem eddig delutanrol (2 ivassal) estetol (egy bogrevel) reggelre erzekelheto volt a javulas magamon. :) Igy egyertelmubb... csak en ugye nem voltam tenyleg nagyon beteg meg, hanem csak kezdodott elhatalmasodni a kohogesem.

luna6

Gyorsan csak:
Detti én is ezt a kocsit néztem ki most a neten 80-ért cak-pakk hordozó, mózes és sport rész és az tetszik benne hogy fantörpikusan könnyű, de még kigondolom, hogy szánok e rá a kitűzöttnél 16al többet.
ja és én a citrozöldest néztem ki
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... citrovegyi

jobbulást csajok!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hari,
köszi szépen, és a háromnegyedének a befalása után most én is úgy érzm, hogy nem szereten a pizzát :?
habár a negyede megmaradt, és amikor holnap a karfiolleves után még éhezni fogok, biztosan megint megszeretem majd :P

Luna,
a márka Peg Perego

Csilla,
te hogy haladsz a hordozókendőddel?? én most kezdtem el nézegetni a kötési útmutatókat, de vagy túl bonyolult, vagy én vagyok béna, vagy jobban bele kéne mélyednem, vagy nem tom :) mindenesetre most megnézem a vele járó dvd-t, hátha a mozgókép jobban segít 8)

Habár most nagyon rá vagyok zizzenve a Konkri által mutatott Infantino erszényre :oops: de emezt meg kellene tanulnom, hogy ha nagyobb lesz a baba, akkor is tudjam hordozni..
Vendég

Hat akkor legyen mara jo hir is, nem mintha sok rossz lett volna, de akkor fokozzuk :)
az amnio szerint az utod (genetikailag legalabbis) hibatlan, es megtartotta 12 hetes igeretet, es hat 100% fiu.

luna6

Geoo, a peg perego prima viaggio Tri fix? az a siman kocsiovvel bekotheto. Vagy a 'dokkolos' verzio? aminek van egy fix talba ami mindig benn marad a kocsiban es csak rakattintod az ulest? (ez a dragabb tutira) nem egyforma a vegeredmeny, ezert kerdem, ha megmondod melyik leforditom neked reszletesen a tesztjuket :) (legalabb elvezkedem kicsit :D)

luna6

Luna,
gratulálok a jó hírhez :lol:
amúgy még nem tudom, attól függ milyen kocsim lesz akkor, mert az Alfát szeretném lecserélni egy terepjáróra..
szóval attól függ lesz e a kocsiban isofix rendszer.
de a biztonsági övvel beköthetős jöhet, mert akkor a másik biztosan csak jobb lehet, és előre is köszi :wink:

amúgy visszaszívom a hordozókendős bénaságomat, a dvd-vel ezt gyerekjáték megtanulni, mondom ezt naypofával, de szerintem csak gyakorlás kérdése :D
jaaaa!!! és ha pl jobb kezes vagyok, melyk kézben fogom tartani szerintetek a babát? veletek ez h volt? :roll:
Vendég

Nemnem... vagyis a dokkolos verzioja sem isofixes!!!! annak a fix talpa is ovvel kotheto (nekunk sincs isofixunk sajna) se allitolag sokkal stabilabb talpasan bekotni mint csak magat az uleseket a kocsi ovevel. Tudod mit? leforditom mindkettot akkor :) (a talpasnak az osszertekeleset latom is, hogy eleve jobb, a reszletekkel meg akkor jovok)

En is jobb kezes vagyok, de hogy erted, hogy melyik kezemben fogom a babat? En mindkettoben :D:D:D Vagy ha muszaj barmit csinalni mig a kezemben van akkor gondolom arra a pillanatra a balban, merta jobb az ugyesebb. De ha bebivel kell hazimunkazni akkor meg kendo, es akkor mindket kezem szabad :) (en a papiralapu prosibol tanultam meg megkotni a kendot, mig a gyerek aludt, addig a nagyobbik egy babajan gyakoroltam tukor elott... illetve magat a csuszocsomo megkoteset meg baba nelkul, aztan mikor az megvolt akkor a magamra applikalast meg egy babaval... de jo erre gondolom egy kismeretu parna is :))

luna6

Sziasztok,

Annyit írtatok, hogy még nem tudtam elolvasni mind... :D Mindenki meg van dícsérve, szép termés :D :!:
Voltam dokinál: minden normális, a Minipöttyös megint hátat fordított és nem volt egyértelmü, hogy kisfiú vagy kislány.... :cry:
A doki mondta a következö UH-ra megmondja. Kérdezem az mikor van? A 28 vagy 30. héten amelyik szimpatikusabb :cry: Háát ez van.....
Ma igazán csak a méhemet, placentát, méhszájat,magzatvizet ellenörizte meg meghallgatta a nyavajgásom....Mondta jöv. hét Kedden úgyis megyek a Klinikkára UH-ra ahol meg szinte csak a babát nézik...lehet talán ott mutat valamit :wink:
Kérdeztem a Magnéziumról...mondja ha nincs izomgörcsom a végtagjaimban, akkor nem igazán segít, de akkor is inkább sok folyadékot kell inni és akkor rendbejön.... :roll:
Mondom de esetleg mikor húzódik oldalt a hasam arra esetleg segít...mondom otthon kaptam Magne B6.
Itt a finn nök nem szednek ilyeneket..... :roll:
Öregem, már látom az én szülésem olyan lesz, hogy kiraknak a Tajgára osztán szüjjé :roll: :D
A viccet félretéve minden O.K. :D
Mondtam is a férjemnek: Mivan hardvert csináltál, hogy még most se tudják eldönteni mi a neme :lol:

Olvastam hogy megy itt a fájdalomcsillapítás szülés alatt...majd írok róla csak még megcsörgetem anyósomat.
Vendég

fajdalomcsillapitas? a minap megleptem vele a dokimat, hogy mondtam, csak ha kotelezo mert mondjuk muteni kell akkor adhat nekem ilyet, ugye, hogy ot nem zavarja, hogy en koszonomde smemitsenem... aszonta hat ha en igy szertenem akor oke, de nem ez a jellemzo...es lattam rajta, hogy a palyafutasa alatt talan most futott bele ilyenbe eloszor :D:D:D

luna6

Hű, jó sok mindent írtatok...
LUNA: Gratulálok az egészséges kisfiadhoz!!!

HARI: Lilikédnek küldök gyógyangyalkát.Stodal szirupot(homeopátiás, gyerekek is szedhetik) próbáltátok már?

TAHTI: Kis szégyenlős utódod szerintem csakis kislány lehet.

LUNA: Remélem nem kövezel meg, de én pont tegnap mondtam Apának, hogy én mááá az ajtóban (szülőszoba)" kiabálok" az EDA-ért.
Egyedül akarok szülni, s hős sem akarok lenni, érdemérmet sem kapok érte, okosabb sem lesz, szebb sem a bébikém, ha én 10-12 órát szenvedek, szerintem.No, meg a lényeg, hogy ne punnyadjak ki, mert a babát el is kell látni szülés után...SZÓVAL GYÁVA NYÚL VAGYOK :cry: :cry: :cry: .

Kép
rozsa1979

Dehogy kovezlek :) En sem gyurok erdemeremre, belolem csak a tapasztalat es a gerincembe valo szurkodastol valo felelem beszel :D Elsonel fel sem merult barmi is, es tuleltem. Aztan a masodiknal meg mivel az elsot tul lehetett elni eleve nem gondoltam, de ott sem merult igazan fel, joval gyorsabb volt, rovidebb, meg konyebb is... igy ezek alapjan azt mondom, eddig is megvoltam nelkule es birhato volt (en meg csak kiabalos, karomkodos sem vagyok, csak sziszegos es halkan nyogos, ugyhogy a szomszedos szuloszabakban levoket sem zavarom :D) akkor nem lesz ez most semmaskep, alap esetben :) Ha szukseg lenne ra megis, ott egye a fene, hagyom magam, de sajat keresemre spontan koszi ne szurkodjanak hatba :) (szoval en is nyul vagyok... csak maskepp :D)

luna6

Luna,
fú király, akkor várom a fodítást :)
amúgy úgy értettem, hogy általában melyik kézzel tartottátok (fekve) a babát. Én most ahogy visszaemlékszem, Bendét a balban, de felhívtam anyát, ő is a balban fogta mindig az öcsémet.. csak mert az egyik kötésnél azon az oldalon kell először keresztezni, amelyik kéz "az erősebb" babafogásban :) nem tudom mennyire vagyok érthető, már elfáradtam :?

Tahti,
örülök hogy minden rendben van veletek!!

fájdalomcsillapítás: én beveszem terveim közé az EDÁT, de majd minden ott dől el úgyis a szülőszobán.. lehet h olyan későn kerülök be, hogy már nincs rá idő beadni.. de ha van rá lehetőség, és már úgy érzem meghalok, akkor persze kérni fogom, de megpróbálom mellőzni, na nem azért, mert olyan hős lennék, mint Luna, inkább azért, mert el akarom kerülni a később vele járó fejfájást..(ugye én erre érzékeny vagyok).. babaszületés után migréén... akkor inkább szenvedés... :(

amúgy én mostanában csak iszok és wcre járok.. olyan durván gyorsan szomjazom meg, hogy hihetetlen... :o

Na lányok én mára végeztem, és lassan alszom..

Jó éjt mindenkinek!! 8)
Vendég

Luna,
orulok a jo eredmenyednek! Most mar aztan tenyleg megnyugodhatsz!

Geo,
a balban fogod tartani, altatni, es barmi mast csinalni vele, ha te jobbkezes vagy. Mert csak a jobbkezed kepes a sziszifuszi munkakat megcsinalni, de erre mar akkor ra fogsz dobbenni, amikor eloszor a kezedben fogod. Mert automatikusan a jobbal fogsz barmi utan nyulni.

Luna, vagy valaki aki jaratosabb a babakocsikban
en ugy gondoltam, hogy mivel eddig meg sose ruhaztam be ilyen kis szuper babakocsira, most kene venni valamilyet, mert nem hiszem, hogy nalunk lenne meg tobb baba... A nagy gondom viszont az, hogy nekunk olyan kene, ami moge tesofelallo szerelheto. Nem tudom, hogy ezeknek a szuper-hipermodern kocsiknak van-e ilyen alkatresze, es ha igen, esetleg nincs-e az ara a csillagos egben. Ismer valaki ilyen kocsit? Nekunk csak a sportresze kene, mert elvileg az elso evben kendozni fogunk, telen ugyis keveset lehet errefele kijarni a babaval, tavaszra meg mar ulni fog. Es bebihordozonk is van.

Ui.: nekem ugy tunik, hogy mivel ezeknek a sportbabakocsiknak a tolo resze pont ott van, ahol a teso feje lenne, talan nem is csatlakoztathato ra tesofelallo, vagy ha igen, tudom is en, hogyan.

Gem

Kép
Szoval ilyenfajta tesofelallora gondolok. Normalis esetben persze a teso elore nez :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Miert lennek en hos? azert mert nem hagyom, hogy a gerincembe szurkodjanak? :D ugyan, ez nem hosseg. (meg azt tapasztaltam, hogy nem elviselhetetlen szulni. biztosan jo a fajdalomturokem, ki tudja.) ellenben a gyogyszermellekhatas turokem nagyon gaz, foleg amiota volt nekem a panikzavaros idoszakom, na azota extra gaz... anesztezia utani ebredesem tavasszal sem volt eppen leanyalom... ugyhogy engem csak ne erzestelenitgessenek, es akkor nincsenek mellekhatasok sem :)
Na bekapok valamit aztan meg majd jon a forditas :)

luna6

Nah erre nem en leszek az embered, mert nalam ehez nagy a korkulonbseg igy senki nem allt soha sehova. De asszem a felallok eleg univerzalisak es feltehetok sokfele kocsira. En mondjuk el nem tudom kepzelni, hogy egy gyerek ezen a keskeny izen akarjon utazni (azt igen, hogy gyalogolni viszont nem akar :D)
De hatha valaki mas nalam ezt sokkal jobban tudja, mert en ugye gyakorlatbol egyaltalan nem. (viszont vannak babakocsik amiken eleve gyarilag van tesverfelallo, vagy azok csak a nagyobbak es az neked nem is jo?)

luna6

Luna,
az a baj, hogy altalaban ami az egyik kocsira jo, az a masikra nem. Es meglehetosen dragak. Mi a mostanit 1 euroert vettuk egy "ocskapiacon", bar hivjuk inkabb second hand-nek, az ugy sokkal jobban hangzik. Egyszeruen nem voltam hajlando 60-70-80 eurokat kidobni ra. De most, hogy kocsit is nezek, gondoltam beszerzem a kettot egyszerre.
Es valoban, oriaskocsit nem akarok, mert a harom gyerek melle egy nagy terebelyes kocsi hozzank mar nem fer be.

A verekedes nalunk sem a testverfelalloert megy altalaban, hanem azert, hogy ki uljon a kocsiban. A tesofelallo mar csak a ha nincs lo, szamar is kincs alapon mukodik. Zsofi sokat utazott rajta ucsorogve is, eleg mokas volt...

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Akkor nalatok mukodott a dolog :) Az, hogy az en fantaziam szegenyes es a sajat gyerekeimbolnem neztem volna ki az ottani utazast nem relevans velemeny egyaltalan, es amugy is csak illuzorikus, nincs valosagalapja ugye :)
Arra emlekeztem, hogy a PPnek vannak felallos kocsijai, talan meg a Pliko is olyan, ... es most megneztem, es ezt almodtam :D Ugyhogy storno. Valoban baromi dragak amugy, hasznaltan ebayrol pl nem lehet venni? Nem kerestem ezert nem vagyok kepben. A Litaf seat2go-ra azt irjak, hogy szinte minden kocsira jo... hat ja, de az ara egy esernyokocsi araval siman vetekszik :(

De amig kendozol a kicsivel a nagyobbik ulhet a kocsiban, mire a kicsi megy a kocsiba a nagy mar lesz harom is es akkor mehet a laban. Vagy tulzas lenne? (en sokaig babakocsiztatos fajta vagyok, ugyhogy nehez megitelnem kinek gaz vagy nem gaz 3 eves gyereket tolni... nekem konyebbseg, ha ahelyett mondjuk cipelnem kene :D)

luna6

Na Geooo, akkor a Perego tesztek:

elsokent irom, hogy a skala mindig ot fokozatu:
nagyon jo
jo
kielegito
meg megfelel
hianyos

PP Primo Viaggio Tri-Fix osszeredmeny: kielegito
leiras: ECE-csoport: 0+
ujszulotteknek 13 kiloig (kb egy eves kor)
Babikagylo nadragtartos ovvel es kozponti ovfeszitovel
sulya: 5,1 kg
autoba szerelese: menetirannyal ellentetesen 3 pontos biztonsagi ovvel
figyelem: legzsakkal ellatott anyosulesre nem szabad bekotni
ara: 169 eur

biztonsag: kielegito
pozitivumai: minimalis terhelesi ertekek frontalis utkozesnel
jo ovvezetes bekotesnel, az ules stabilan rogzul a kocsiban, kifejezetten nagy kagylo
negativumai: magas terhelesi ertekek oldalso utkozesnel

mukodtetes: jo
pozitivumai: minimalis veszelye van a teves hasznalatnak, gyereket konnyu belekotni, konnyen ertheto hasznalati utasitas es figyelmeztetesek a veszelyekre, konnyu ules
negativumai: tul koltseges kialakitas (ezt nem igazan ertem, lehet tul bonyolult kialakitas is)

komfort: jo
pozitivumai: jo kikepzes a labaknak, jol parnazott
negativum : nincs

tisztitas/kidolgozas: kielegito
pozitivum: jo kidolgozas
negativum: az ules huzatat nhez levenni es kizarolag csak kezzel moshato

szoval osszessegeben ez csak kozepest kapott!!!

PP Primo Viaggio Tri-Fix talppal osszeredmeny: jo

osszefolgalva: Bebikagylo jo teszteredmenyekkel. A rendelkezesre allo talpat eleg egyszer beszerelni a kocsiba es aztan az mindig ott maradhat ami megkonnyiti a bebikagylo ki es berakasat az leiras: ECE-csoport: 0+
ujszulotteknek 13 kiloig (kb egy eves kor)
Babikagylo nadragtartos ovvel es kozponti ovfeszitovel
sulya: 5,1 kg/3,1kg
autoba szerelese: menetirannyal ellentetesen 3 pontos biztonsagi ovvel
figyelem: legzsakkal ellatott anyosulesre nem szabad bekotni
ara: 218 eur

biztonsag: jo
pozitivumai: minimalis terhelesi ertekek frontalis utkozesnel
jo ovvezetes bekotesnel, az ules stabilan rogzul a kocsiban, kifejezetten nagy kagylo
negativumai: atlagos terhelesi ertekek oldalso utkozesnel, az ules nem tuln stabilan rogzul az autoban

mukodtetes: jo
pozitivumai: minimalis veszelye van a teves hasznalatnak, gyereket konnyu belekotni, konnyen ertheto hasznalati utasitas es figyelmeztetesek a veszelyekre, konnyu ules
negativumai: nincs

komfort: jo
pozitivumai: jo kikepzes a labaknak, jol parnazott
negativum : nincs

tisztitas/kidolgozas: kielegito
pozitivum: jo kidolgozas
negativum: az ules huzatat nhez levenni es kizarolag csak kezzel moshato

ez jo minosites kapott!!

Ahogy nezem, a kat alapveto kulonbseg, hogy a talpasat sokkal konyebb hasznalni ha ki es be is teszi az ember, nem kell az ulest minden alkalommal kulon az ovvel rogziteni, valamint a talpas verzio boztonsagosabb kategoria oldalrol jovo utkozesnel mint az elso.

luna6

Luna, és akkor vajon ez a hordozó nem megfelelő? Az nem elég, hogy: "az autósülés hordozó megfelel az EU szabványoknak (ECE R44/04)"? nálunk övvel lesz bekötve csupán, a gyártó már nem is gyárt hozzá talpat, illetve én úgy hallottam, h mára átminősítették, h övvel kötve stabilabb, vagy legalábbis detto.

Aham, Konkri, megnéztem a kocsitokat ;) sztem meg fogod venni, tényleg nagyon klassz, és az ára is. Mi az air-t néztük ki, mert itt Csillaghegyen a közeli Duna parti út, ill. a sima utak is igénylik a pumpálható kereket. Tényleg hihetetlenül könnyű, és a tartozékok ráhelyezése pedig egy mozdulat.

Geo: Peg Perego-ról csak jókat modnanak, biztosan jó döntés!

Valaki írt a Titi Tritonról, ami így nekem is nagyon tetszett, képről. Aztán olvastam egy összehasonlítós fórum- oldalon, h tk. beizzadós az anyaga. Jártunk üzletben, ahol volt, direkt odamentem megfogdosni, és tényleg olyan suhogós a kárpitja, már nem tetszik, bár abban az álomszép kékben nem volt, amit aneten nézegettem, jó lett volna az anygaán túl az árnyalatot is megnézni.

Remélem, senkit nem sértek meg ezzel, nekem a Pierre Cardin kocsiknak sem tetszik a kárpitja és a látott színösszeállításai nekem sem. Mondjuk azt mi semmiképpen nem vettünk volna, egyéb okokból, de azt hittem, tetszeni fognak. Ettől még lehet, h szuper járgányok, barátainknak az van, és nagyon dícsérik.

Szerintem mi a választásunkat már nem írjuk felül :-)

Akartam kérdezni a tapasztaltakat: mellszívóból miylet érdemes? Kézit, automatát? Egyáltalán kell ezt előre venni? Olyan tanácstalan vagyok, és olvastam, h sokan ódzkodnak az elektromostól, én meg vmiért mindig úgy gondoltam, h azt kéne venni, csak ráteszem, lehet kellemetlen, de tuti megszabadít a fájdalomtól s.o.s. Jól, rosszul gondolom?

detti_10

Az hogy europai szabvany azt jelenti, hogy forgalomba hozhato, mert tudja a minimumot minimum, amivel lehet :) Ha elarulod a markajat (nem latom a kepen, csak hogy neo) akkor megnezem van e esetleg korabbi tesztesztje. Ha nincs, az azt jelenti, hogy a toresmutatokat vizsgalo intezet (es ennek semmi koze ahoz, hogy szabvany e az ules vagy sem) nem is vizsgalta be mert nem tartotta arra erdemesnek. Meg a 'nagy nevu' markak ulesei koztt is van olyan aminek nem tul jok a baleseti mutatoi... szoval jo lehet az ules, de lehet, hogy a jok kozott az egyik leg kevesbbe biztonsagos is karambol esetere. (meglepetesemre nem is talaltam kivalo minositesu bebikagylot a tesztek soran, szoval nem letezik a tokeletes biztonsag es kenyelem, meg artol fuggetlenul sem... es van pl olyan Chicco meg Britax ules is ami kifejezetten nem ajanlott annyira nem jok a toresmutatoi, pedig forgalmazhato kategoriak azok is)

luna6

Luna, a lényeget elfelejtettem: hála Istennek, hogy minden rendben a kisfiaddal! Én is gratulálok! :)

Hari: múlt héten egyik délelőtt nagyon rámjött a köhögés. Ugyanezt a hagymateát készítettem el, csak annyi különbséggel, h a karamellizált cukorra én a hagyma külső héját tettem és főztem, magát a belsejét nem. Tehát az hagymahéj tea volt. Meg lehetett inni, de mivel azonnal nem éreztem a hatást, készítettem egy fél pohár forró tejet mézzel. Hogy az utóbbi hatott-e végül, nem tudom, de e két csodaital után tovább nem köhögtem. Ami még nagyon jó: zsírral bekenni a mellkast, pár csepp eukaliptusz vagy menta illóolaj sem árt rá, majd erre meleg tekerés, és fekvés... A dédik sok mindent milyen kiválóan tudtak, zsigerből gyógyítottak, nem?

Ha már így nosztalgiázok, jutott eszembe, h a férjem azt mondta, lehet, készít ő bölcsőt. Ha valóban megcsinálja sk, én annyira boldog leszek, sztem olyan fantasztikus lenne! Ha elkészül, szép lassan előhozakodok majd, h szívecskés kissámli is kell, meg kisszék, meg... :shock:

detti_10

Jah, mellszivora akartam meg reagalni. Nekem az elsonel Medela kezim volt... fuuu, nekem (es ez szemelyre szabott, masnak lehet jo) nagyon gaz volt... nem szivott, cincalt, de nehezen jarhatoak a tejutaim ezt mar tudom, szoval fejni nem tudtam vele, de a gyulladasomhoz hozzatette a magaet. A masodiknal megtanultam kezzel fejni, de kinkeserves mert tenyleg nem megy nalam ugy ahogy a legtobbeknek.
Most gondolkodom azert rajta, hogy egy Avent kezit veszek hasznaltan es kiprobalom (ujat tuti nem, annyit nekem mar nem er a dolog) mert arrol nagyon sok jot hallottam... messze nem biztos, hogy nekem is jo, de hatha.
A gepiek nagyon dragak, ha valaki elsot varja es lesz meg neki tobb is akkor elkepzelheto, hogy ki tudja hasznalni ha lesz rendesen teje, de lehet olyat berelni is szerintem.

luna6

Luna, köszi szépen: Espiro Neo a hordozó, itt további infok is: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_182668
detti_10

Jaaaa, 35ezer egy elekronikus mellszívó?! :shock: Na, ez nyomós érv lesz a döntésnél asszem, a kézi javára :?
detti_10

Nincs es nem is volt tesztelve sosem :(
Ezt egyszer linkeltem mar, itt kozepen van egy ADAC TV link, bar nemet de szoveg nelkul is lahato mi lehet a baj a forgalmazhato de nem elegge biztonsagos ulesekkel:
http://www1.adac.de/Verkehr/sicher_unte ... D=130822#4

amugy ADAC-ek kifejezetten azt javalljak, hogy ember vonuljon el autostul a boltba, es ott a korabban eltervezett lehetosegeket elesben probalja be a kocsiba, mert nem minden ules all stabilan minden autoban, es nem minden ules kenyelmes minden gyereknek sem. Szoval latatlanban melle lehet loni.

luna6

[quote="detti_10"]J írta:detti_10aaaa, 35ezer egy elekronikus mellszívó?! :shock: Na, ez nyomós érv lesz a döntésnél asszem, a kézi javára :?

Ugyeugye? :) Az Aventrol tobb jot hallottam mar mint aMedelarol (a tobbit meg vegkep nem ismerem) Es a teszvesz (gondolom a vatera is) tele van hasznaltakkal meg alig hasznaltakkal meg mindenfelevel... de vegulis a kezi az ujonnan sem a legdragabb kiadasa a babavarasnak, ha valaki ujat szeretne :) (elsonel lehet en is szeretnek... de utolsonal? vagy ki tudja... de nem tervezek konkretan semmit egyelore, szal en maradok a hasznaltnal :D)

luna6

Gyors leszek, mert kicsit ideges vagyok, az otp oldal vacakol és nem tudom öreganyám teloját feltölteni, tiszta hülyék, ezt írja ki:
Hiba a tranzakció feldolgozása közben.

* Ehhez a számlához Ön nem rendelkezik érvényes bankkártyával.

hozzáteszem utalni engedne...

Detti, tegnap megbeszéltük apával, hogy marad a titi triton, mert úgy se kell sehova se emelgetnem a kocsit.
sztem kevés az a babakocsi aminek az anyaga nem műszálas, és egyébként se fogom natur betenni a gyereket a kocsiba.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Fúúú, alig bírtam visszaolvasni, sokat írtok, vagy Én tudok ritkán jönni. :D

Mindenkinek jobbulást, aki betegeskedik! :)
Hari, szegény, elég durva lehetett a koccanás, Én is utálok vezetni, igazából évek óta nem is vezettem, de nem is akarok!! (Nekem 3 balesetem volt 1997 óta, legutóbbi 2006-ban, ez valahogy már elvette a kedvem, mondjuk egyszer sem Én vezettem, és egyszer sem a Mi autónk volt a hibás)

Szerzemények:
Vettem mellszívót, elektromost, Pesztonka, és "csak" 8000.- volt, tehát nem 35 ezer. :D
Meg vettem egy mei tai-t, és néhány apróságot a babának. :)
Kinéztük a kiságyat és a babakocsit is, de azt majd csak március körül vesszük meg. (Brendon Multi kombi kiságy és Peg Perego Pliko babakocsi) :D

Velem más semmi izgi nem történt, nem öntött ki a mosógép, nem koccantunk, szerencsére. :D Elvagyok a csendes nyugalomban, most épp dolgozom, de épp ebéd utáni kajakóma van, és küzdök a fejfájással is...

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Luna,
nagyon szépen köszönöm, király vagy!!! :wink:
Vendég

halihó!
detti én elektromos - kézi awentes mellszívót vettem és volt hozzá 3 db ajándék pohárka AKCIÓSAN 21 000 forint volt de amúgy 30 lett volna! a google-be ha beírod akciós awent új szívó hátha kidob valamit! vagy ha van angliába ismerősöd a mothercare-nél irdatlanul olcsón vannak mert ott is akciós volt január elején! ...
Érdemes babakocsikat ebayen amazonon is rendelni mert lényegesen olcsóbb mint itthon! mondjuk tudjátok én semmit nem veszek itthon :-)
tegnap megjött az első angliai csomagom! hát majd elájultunk! 2 kiscipő (I love daddy felirattal az egyik) egy rugdalozó és egy irdatlan cuki zsiráfos kapucnis babatürcsi! mindegyik új cimkézett külön csomagolva SZÁMLÁVAL levélkével visszaküldési lehetőséggel és az egész 4 dolog postával együtt 3000 forint volt! csak a türcsit ha nézzük (mert ez nagyon jó nagy méretű) itthon kb. 2500 -3000 forint! a rugi meg pihe puha pattentos a lábaknál belül ami nálam lényeges! szóval érdemes e-bayt is vadászni bár tény idő és energia kitartás kell! a szoptatós székem is skóciából jön mert itthon túl drágának találtuk! egy álom!!!!!! :-)
és még 4 csomagot várunk az USA-ból takarók jönnek pelusok néhány rugi és olyan bőrcipő babára ami nálunk 9000 forint újonnan és én 2-t vettem postával együtt 4500-ért! ...
miután első baba és hát bevallom 3 évig vártunk rá és hát dolgozom is - igy használtat nem vadászok! ... majd a 2.nál biztosan :-) de hát a párom szerint nem is kell mert igy újat kapunk szuper minőségűt és kb. negyed - féláron!
a szoptatós széket majd eladjuk a vaterán használtan annyi mint amennyiért vettük tehát reméljük ingyen lesz! :-)
bocsi hogy anyagiaskodok!!!! ne haragudjatok de hát néha nem értem a boltosokat! persze tudom nem kötelező vásárolni :-)
szóval most olyan vagyok mint GEO - várom mindig a postást :-)

a babakocsim Peg Perego nekem is! 85-ért vettük kompletten de olyan szinten hogy adtak esernyőt 2 polártakarót lábzsákot táskát tesófellépőt műanyag köpönyeget ha esik az eső a babakocsira! 4 funkciós adtak autós talpat is hozzá! ugyanez a széria a brendonban 220 000 foritn volt a párom kikészült :-) úgyhogy reméljük ezt is majd jó áron el tudjuk adni ha nem kell!
negativuma aki ilyet vesz hogy a sportkocsihoz nem mondanak túl jót mert a kosara túl alulra van felfüggesztve és ha feltolod a járdán akkor beleakad ... de jó tudni - lehet hogy fel sem rakom ...

na megyek falatozni: zöldborsófőzelék - virslivel!

és LÁNYOK. nektek fáj néha úgy a hasatok mintha megjönne? nekem bazira fájt tegnap nem görcs hanem mensi görcsös fájás és még a derekam is majd leszakadt! úgyhogy alig aludtam mert sehogy sem volt jó! ... :-( remélem semmi gond nincs odabent!
Vendég

A Peg Perego babakocsit Olaszországban vettük :-) de mázlim van ott él a leges legjobb barátnőm ...! legalább ennyi előnye hogy elment mellőllem :-) :-) :-)
de sok olasz cég csinál worldwide postát kb. 100 euro a költség de néha még igy jobban megéri mint itthon! persze mostmár magas az euro ár stb. mi még baba előtt vettük jóval :-) de eztmár 1000x meséltem nektek! ... lassan elő kell venni mert lehet hogy az új autóba be sem fér és mindig ezen rágódom! csak hát jelenleg nagyikámnál pihen a beépített szekrényben :-)
Vendég

Ez jó, tök jó, hogy ennyi mindent ennyivel olcsóbban meg tudtok venni! :D

Nálunk a vásárlás vegyes: Anyukám sok ruhát vesz az aukciós oldalakon, újat is, használtat is, meg Mi is vettünk már ott pár dolgot, újat, de féláron, vagy olcsóbban, ki lehet jókat figyelni.

Viszont a babakocsit, és az ágyat valószínű a Brendonban vesszük, az ágyat majd egyik nagypapa fizeti, a kocsit meg Mi. De ez is teljes szett, mindennel, és 130 ezer, úgy gondoljuk ez belefér.

Mivel Mi orvosra és szülésznőre nem fogunk sokat költeni, mert Nálunk nem lehet szabadon választani a kórházban, így nem magándokihoz járok, tehát ezen sokat spórolunk, így elég sokmindent meg tudunk venni újonnan. :D
Amúgy a sima tb-s rendelésen ugyanolyan kedves, figyelmes a doki, meg eddig a kórházi vizsgálaton is azok voltak, szóval negatívat nem tudok mondani erről sem, és az itteni megyei kórház szülészetének jó híre is van, úgyhogy bízom benne, hogy nem szenvedünk hátrányt azzal, h "csak" ügyeletes orvos fogja levezetni a szülést. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?