Új privát üzeneted érkezett!

Patri
én nála szültem a kisfiamat 2 éve és most is nála szándékozom világra hozni az öcsikét pár héten belül. Úgyhogy jó véleményem van rólaKép mindig korrekt volt.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:24-kor.
Vendég

Antaledi,

Te marcius hanyadikara varod a babat?
carezza

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a Hegedűs doktor még ott van e, avagy ő megegyezik a Péterfy Kórház azonos nevű orvosával?
timi30

Sziasztok lanyok!
hallottatok olyan esetrol, amikor a mehlepeny fedi a mehszajat? mert nalunk lehet, hogy ez a helyzet
irjon akinek volt mar ilyen, nagyon felek ettol!

Kép
babarozsa

valaki szult mar csaszarral a korhazban?
az erdekelne, hogy milyen modszerek vannak ra, eda, altatas, utana meddig kell fekudni, mikor hozzak a babat, lehet-e szoptatni utana?

Kép
babarozsa

Edina, minden rendben veletek? Rég hallottam rólad! Megkaptad a múltkori e-mailemet?

Timi, Hegedűs Tibor nevű orvos van a Kútvölgyiben!

Carezza, te mikorra várod a babát? Én márc. 30-ra vagyok kiírva! Lehet, hogy találkozunk?

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Babarózsa: Császárral szültem 2001-ben. Engem nem altattak, gerincen át érzéstelenítettek. Nem volt rossz élményem egyáltalán. Délután született kisfiam, de este már kihozták szopizni. Másnap reggel lehetett felkelni és egy nővér segítségével elmehettem zuhanyozni.
Most október közepére várom a másik babómat és az orvosom szerint 80%-ban most is császár lesz.
Nem tudom, hogy azóta változott-e valami, de majd biztos írnak frissebb élményekről is.

Kati
kfk

Szia Kati!
De jo, hogy ezt leirtad, akkor nem kell varni olyan sokat a babaoraKép ez egy jo hir

es katetereztek is?)

remelem azert meguszom

Kép
babarozsa

Hello Babarózsa és mindenki!

Én pár hete szültem császárral, és nagyon jó élményeim vannak a kórházról is, a dokimról meg amúgy is áradoztam már itt eleget. Általában spinálisan érzéstelenítenek a Kútvölgyiben, én edá-t kaptam, de nagyjából mindegy, hogy hogyan érzéstelenítenek.
Reggel született a lányunk, és engem már este kizavartak fürdeni, persze a nővér segítettKép Másnap meg reggel költöztettek másik kórterembe, és 5 nap után hazaengedtek.
Itt jegyezném, meg, hogy nekem NAGYON jó véleményem van a csecsemős nővérekről (is), csak egy kicsit kell a nyakukra járni, és akkor egy csomót segítenek.
A császár után a "császáros" szobába kerültem, egy egész napig, szuper ággyal, állandó/rendszeres felügyelettel, és amikor kértem, kihozták a bébit hozzám. Persze ez legelőször valamikor kora délután volt, addig muszáj volt pihegni...
Katéter is, beöntés is volt, de higgyétek el, ezeket teljesen ki lehet bírni, főleg, ha profi a szülésznő.
No, ez kissé hosszúra sikerdett, de ha kihagytam volna valamit, nyugodtan kérdezz(etek).

Üdv,

P.
pitypang

szia Pitypang!
akkor tul lehet azert elniKép
beontes amugy mindek, ha ugysem nyomsz? na, mindegy
jah, mert elotte eszel, lehet, hogy azert

es nem tudod a papanak odaadjak szuletes utan a babat? ha mar engem varrnak?

Kép
babarozsa

SZia Zsuzsi,Carezza !
Meg vagyok csak megint eltüntem egy kicsit, aztért olvasgatom az oldalt szorgalmasan csak nincs idöm irni.Hétfön voltam orvosnál kisebbnek érzi a babát mint a naptár szerint lennie kellene, de holnap megyek a 3d-s tarkószürésre és majd ott pontosan megmondják a korát. Remélem minden rendben lesz. Megmutatom a dokinak és ez alapján megnézzük hogy mikor menjek az afp-re. Mondtam neki hogy nem akarok rossz eredmény miatt izgulni, azt mondta legfeljebb kétszer szúrunk. Én nem bánom csak bizonyosodjak meg hogy minden ok. Szóvel elvileg márc.17-re vagyok kiirva, de majd holnap kiderül mi a valós dátum.Az émejgés még mindig tart, bár már nem olyan vészes.Ti hogy vagytok ?

Üdv : Edina
antaledi

Sziasztok!

Babarózsa: Igen volt katéterem és kaptam beöntést is, de semmi kellemetlen érzésem nem volt. Egyáltalán nem olyan vészes, mint amennyire általában tartunk tőle úgyhogy ettől ne félj.
Férjemet egészen a műtő ajtajáig beengedték és végignézte amíg letisztogatják, utána oda is adták neki.

Kati
kfk

Sziasztok!

Babarózsa!

Velünk is úgy volt, mint Katiékkal, azzal a kiegészítéssel, ha megbeszéltük volna, és a doki beleegyezett volna, akkor a műtőbe is bejöhetett volna a párom. De mi nem egyeztettünk előre. Különben nem bánjuk, mert mint utólag megtudtuk, előre kijelölt helyen kell ülni apukának, és se fotó, se semmi. Nekem pedig az asszisztens SZAKMAI segítsége jelentette ott és akkor a legtöbbet (a szülés alatt -- se előtte, se utána -- agyonaggódtam magam, hogy minden rendben van-e, a kérdéseimre meg a párom úgysem tudott volna megnyugtatólag válaszolni).

És így is apu kezébe adták először, babázhatott egy kicsit, és fotózhatta is a mázsálás, stb közben.

A beöntésről pedig: igazad van, képzeld el hogy érzéstelnítve mit érzel! Kép Úgysem tudod visszatartani! Elég a baba produktumnak :D

Jó pocakosodást mindenkinek!

P.

A
pitypang

Pitypang!
nem tudom elkepzelniKép
de most, hogy leirtad, tenyleg kellemetlen lehet kozben...

persze, ha ez lesz, akkor en is mondom a paromnak, hogy majd kint varja a babat, es nagyon irigykedni fogok kozbenKép

de meg remenykedem, hogy feljebb maszik a lepeny

Kép
babarozsa

Szia Babarozsa bocs a késöi válaszert de offos a gepemKép)
Ha jol olvastam mar igazabol mind1 is mert csaszaros leszel, sajnalom.Nekem mar volt egy szulesem a Sandor dokinal, tokeletesen elegedett lettem volna ha nem csuszik ossze egy masik szulessel...En elvileg aprilis vegere varom de az elso UH-n azt mondta a Sandor hogy o 1-2 hettel idosebbnek saccolja, tenyleg errol esetleg valakinek tapasztalata ez mennyire lehet mervado?

Kép
vaktyuk

Szia Vaktyuk!
meg nem biztos a csaszar!
remelem

es akkor nem tudott rad figyelni? vagy mi tortent?

Kép
babarozsa

Szia

Drukkolok, hogy ne...
Mert aznap ejszaka egyidoben 6an szultunk kb, en mar be se fertem a szuloszobara hanem kint a vajudoban. Mert egy masik betege elottem szult szo szerint azaz egy fazissal elorebb volt, nekem pedig nem tunt el a mehszajam es mire tudott jonni addigra mind1 volt es mehszaj szakadas ezerrel sajnos bar oszinten semmit nem ereztem belole ill. a varrasbol sem. Te is a maganrendelesre jarsz?

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Aug. 20-án nekem is megszületett kicsikém, mi is Tóth dokisok vagyunk, és minden elismerésem és őszinte dícséretem az övé.

A kórházzal nagyon rendeben van minden, sajnos nekem Pitypanggal ellentétben nem volt olyan jó tapasztalatom a csecsemősökkel, bár köztük is volt jobb és rosszabb. Én is császáros lettem a végén, a császáros szoba tutti, spinállal érzéstelenítettek, de mivel 11-kor császároztak, és este 9-kor kelhettem volna fel először, inkább másnap reggelig ágynugyalmat irtak elő, és akkora már nagyon le volt gyengülve a szervezetem (no meg előtte a 60 óra a szülőszobán is segített ebben). Úgyhogy nekem nagyon rossz volt a másnap reggel. A babaát egyszer láttam a közel 24 óra alatt, 10 percre kaptam meg, másnap pedig nekem kellett kihoznom, és egész nap az ágyon mellettem volt. Éjszakára viszont vissza kellett adnom... Kép Teletömték a bénit cukrosvizzel, jó nagylukú ócska cumiból, és amikor bevittem az itatópohárkámat cukornélküli édesköményteával, akkor lehurrogott a csecsemős nővér, hogy ennek a poicikének még nem kell tea, az itatópohár meg nagyobbaknak való csak.. No komment. Sajnos csak 5. nap indult meg a tejem is, mert a kicsit nem nagyon tudtam rákapatni a cumi után a cickóra, és a fejőgéppel kicsit nehezebb volt a dolgom, amikor a nemlétező előtejet probáltam valahogy kisajtolni magamból. Lehet hogy nekem kellett volna erőszakosabbnak lenni, de nem igazán volt erőm erre, örültem, hogy a sebem gyógyul és napról napra jobb.. Kép

Na most ezt pont úgy jött ki, mintha csak panaszkodni tudnék, holott a csecsemősöktől eltekintve aztán tényleg mindenkivel és mindennel maximálisan elégedett voltam. KépA következőt is itt szülöm, és ennél a dokinál, ez egészen biztos! Kép

Macs
maccs

Gumicukor!
Livről friss híreket tettem fel az őszis topicban! Kép Nem kláttam e-mailcímet a profilodban..
Macs
maccs

Sziasztok!

Maccs: GRATULÁLOK!!!!!!!!!

Kati
kfk

es van olyan cumi, amitol nem szokik le a cicirol?
mert mintha lattam volna valamilyen hirdetest

Kép
babarozsa

Edina, Zsuzsi,

En marcius 25-re varom a babat, ugyhogy konnyen lehet, hogy talalkozunk Kép Holnap toltjuk a 12. hetet, es jovohet csutortokon megyek Nucha szuresre. Remelem, hogy minden rendben lesz, majd beszamolok a fejlemenyekrol Kép Nem tudjatok, hogy a szures utan aki csinalja a szurest elmondja rogton, hogy rendben van-e minden? Mert Szabo doktorhoz csak a szures utan egy hettel megyek...

Koszi,
Eva
carezza

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:25-kor.
Vendég

Szia Carezza!

Ma voltam nuche szürésen, és szerencsére minden rendben van. Ott megmondja a doki ha megkérdezed.Vigyél videókazettát ha gondolod és felveszik a vizsgálatot 2000ft-ért, de talán ezt elmondták mikor bejelentkeztél. A picúr nem kisebb mint lennie kellene a gép a mért adatok alapján márc19-et írt a naptár szerint 17-re várhatjuk.Már nyugodtabb vagyok, jobban izgultam mint az elsö babánál.
Majd irjatok ha ti is túl vagytok a vizsgálaton!
Üdv: Edina
antaledi

mi az a nuche szures?

Kép
babarozsa

Vaktyuk!
mehszaj szakadas?Kép
az mitol volt? nyomtal kozben?

igen a maganrendelobe jarok

ma voltam bent uhn a korhazban, es megsem fedi a mehszajat, csak lent tapad, de 2 het mulva ujra mennem kell ellenorzesre, addig pihi van

Kép
babarozsa

szul valaki februar elejen esetleg?

Kép
babarozsa

Lilluska kosziKép elvileg pontosra tudtam volna, de akkor ez egy idöközi peteérés voltKép/állitolag beloluk lesznek a legszebb torpekKép/
Babarozsa nagyon gyorsan tagultam /4 ora az eslo fajastol a szulesig/ es ebben fel ora "visszatartas" is benne volt, es a Sandor nem tudott jonni, mire jott addigra a baba feje beekelodott es mar mind1 volt..., de ha mast nem azt megtanultam nalam nincs kec-mec iylenkor ill. azt, hogy szulesznot mindenkeppen kell fogadni, annyit mindenkeppen azert hozzatennek nem erzem azt, hoyg az o hibaja lett volna a felreertesek elkerulese vegett.

Kép
vaktyuk

nem, nem en sem azt mondtam, hogy az O hibaja lett volna

es nem volt ott a szuleszno? nem vette eszre?
ilyenkor nem hiv egy ugyeletest?

Kép
babarozsa

De de csak aznap ejszaka oylan sokan szultek, hogy nem volt idejuk semmire szinte 2002 nyara allati meleg juli eleje es sorban szult mindenki, kepzelhetedKép

Kép
vaktyuk

ja, ertem
sajnalom, hogy peched volt

remelem telen nem lesznek annyian
en nem januar kozepen akar jonni, amikor nem lesz ott az orvos

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Lilluska, Kati!

Kösz a gratulációt egy képet rakok fel, a többi még túl nagy formátumban van ahhoz, hogy ide fel tudjam tenni, de majd kicsinyitek, ha a gyerkőc hagy egy kis lélegzetvételnyi időt! Kép

Temesvári Lili:

Kép

Pusz mindenkinek, a babásoknak jó gömbölyödést!

Macs
maccs

Sziasztok!

Macs: Nagyon-nagyon aranyos!!!!Kép

Kati
kfk

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:25-kor.
Vendég

Sziasztok!

Gratula a babásoknak.
Lassan én is kezdek parázni, különösen esténként mikor jönnek a jóslófájások. Papa még azt mondja ezek nem azok, de hát nem ő érzi, meg honnan is tudhatná. Szerintem a 36. héten ezek már tényleg azok. Nektek is van?

Ti választottatok szülésznőt? Megkérdeztétek a dokitokat kivel szeret dolgozni vagy egyszerűen szimpátia alapján?
Ja, még valami! Mi van ha papa nincs otthon és mentőt kell hívni, mert másképp nem tudok bemenni a kórházba és csúcsforgalom van, szóval taxi szóba sem jöhet. A mentő engem a Kútvölgyibe visz, ha kérem? Vagy erről kell valami papírt kérni a dokitól?

Kitartás mindenkinek

Aticica
aticica

A kismama könyvbe kell a hátuljába a dokival beiratni, mert különben az ügyeletes kórházba visznek.
Vendég

Edina,
Koszi infot. meg egy kerdes (bocs, hogy zaklatlak)... a szurest Szabo doktor csinalta? Mert ugy tudtam, hogy egy szuleszno csinalja. Az ertekeket meg mindent elmagyaraztak ott a vizsgalatkor? Ez nagyon jo lenne... Kép

Babarozsa, a Nucha szuresnel a nyaki redot merik, es szurik ki a down kor lehetoseget, es egyeb genetikai dolgokat.

Maccs, ez a baba gyonyoru. Gratulalok Nektek!
carezza

Crezza, koszi
a nyaki redot tudtam, csak azt nem , hogy igy hivjakKép

Kép
babarozsa

ez is milyen horror, hogy mas korhazba visznek, ha nem az van oda irva...

Kép
babarozsa

Kedves Kismamák!
Régen nem volt időm erre járni és most olvasgatva a legutóbbi leveleket néhány félreértésre szeretnék megfelelő magyarázattal szolgálni.
Először is: császármetszés előkészítés: A császármetszés egy nagy hasi műtét! Szerencsére a mai műtéti technikák, a korszerű érzéstelenítési módok, gyógyszerek, antibiotikumok, megfelelő varróanyagok bírtokában rutin műtétnek számít. De annak számít egy nőgyógyászati osztályon egy hasi méheltávolítás is! Utóbbi esetben nem hiszem, hogy megkérdőjeleznék a műtéti előkészítésnél pl. a borotválást és beöntést.
Szeretném elmagyarázni, hogy mit és miért csinálunk.
A műtéti terület borotválását talán nem kell különösebben elmagyaráznom. A hasüreg steril és nekünk a műtét során minden lehetőséget figyelembe kell vennünk, hogy ez így is maradjon és ne alakuljon ki műtét utáni fertőzés. A műtéti terület "izolálását" sem lehetne tökéletesen megoldani szőrszálak között.
A beöntés azt a célt szolgálja, hogy az alsó bélszakaszből (végbél és vastagbél alsó szakasza) kiürítse a széletet és ezzel annak pangását megelőzze. A pangás több ok miatt jöhet létre: egyrészt az érzéstelenítés miatt (és ilyen szempontból mindegy, hogy altatás vagy spinális) a bélműködés átmenetileg leáll. Napok kellenek hozzá, hogy ismét lassan beinduljon. Nem szerencsés, ha addig a pangó székletből szinte kizárólagosan káros anyagok szívódnak fel és ez a "dugó" ráadássul ileust (bélhűdésnek is szokták mondani)okoz. Az ileus lehet un, paralytikus (amikor a bél izomműködése - a perisztaltika - leáll, vagy elzáródásos, amikor valamilyen akadály nehezíti a továbbítást, és ez lehet egy besűrűsödött, beszáradt széklet is.
A másik tényező, ami a bélműködés lelassulását vagy leállását okozhatja, maga a hasmegnyitás. És akkor még nem beszéltünk a hormonális okokról (várandósság alatt is hajlamosak a kismamák székrekedésre) és az átmeneti mozgáshiányról!
Azt hiszem így már érthető, hogy amennyiben van rá időnk, a megfelelő - szabályos előkészítés nagyon fontos.
Műtéthez szükséges az érpályába behelyezett tartós kanül: ezen keresztűl töltjük fel az érpályát folyadékkal és adjuk a megfelelő gyógyszereket: műtét előtt gyomorsavlekötőt a gyomorváladék visszacsorgásának a megelőzésére, műtét alatt az anaeszteziológus az általa használatos szereket és műtét után a fájdalomcsillapítót és esetenként méhösszehúzót.
Műtét előtt egy un állandó katéter helyezünk fel a húgyhólyagba. Ennek is több szerepe van: Műtét alatt (mivel a kismedencében történik a műtét, ahol a húgyhólyag is van)fontos, hogy a hólyag mindig üres legyen a hólyagsérülés elkerülése miatt. Mútét után az érzéstelenítés miatt az anya nem érzi a vizelési ingert, így a hólyag túltelítődhet, a méh nem tud összehúzódni ennek következménye az utóvérzés lehet, a telt hólyag nyomja a műtéti területet. Nem volna szerencsés három óránként megcsapolni valakit csak azért, hogy leengedjük a felgyülemlett vizeletet. Erre találták ki az állandó katétert. Általában, amikor az altatóorvos engedélyezi a felkeltést, a katétert eltávolítjuk, hiszen akkor már visszatért az érzékelés és ki tud menni az anya a mosdóba. Spontán szült nőknél is fontos a hólyag gyakori kiürítése, hiszen náluk is okozhat utóvérzést a telt hólyag miatt összehúzódásra képtelen méh.
A kézbe behelyezett kanült is általában ilyenkor szoktuk eltávolítani.
A következő napokban méhösszehúzót és bélmozgást beindító gyógyszerekt szoktunk adni,néhány napig injekcióban, majd tablettás formában.
Remélem érthetővé vált miért fonos a szakszerű előkészítés ehhez a műtéthez. Természetesen lehetnek olyan sűrgősségi esetek, amikor ebből az előkészítési procedúrából a beöntés (és csakis az, a többi nem!) kimarad.
Méhszájrepedésről: általában gyors tágulás esetén fordul elő, vagy akkor, ha a szülést gyógyszeresen gyorsítják. A fennt írt esetből úgy látom az utóbbiról nem esett szó (szerencsére) és inkább a gyors tágulás (kb. négy óra, ha jól emlékszem)ami az oka lehet. Nem megfigyelés és belső vizsgálat kérdése, hogy van-e vagy sem. (Illetve belső vizsgálaté lehet, ha valaki kézzel tágít!)A baba megérkezését pedig nem lehet kitólni időben azért, mert valaki még nem ért oda a szülőszobára. Ha a baba elindult úgy igazán( és nem erőltetve kell nyomatni) akkor ember azt le nem állítja! Példa rá az augusztusi szülés a vizsgálóban és még mondhatnánk olyat is aki a kórház előtt az autóban hozta világra gyermekét, pedig első baba volt!)Megakadályozni a berepedést nem lehet, de szülés után pont ezért végzünk feltárást, hogy ellenőrizzük és ellássuk ha történt ilyen. Tehát a lényeg, hogy ez nem orvoson és nem a szülésznőn múlik, (nem úgy mint a gátvédelem, bár annak is sok más összetevője van, hogy mennyire sikeres vagy nem).
Remélem sikerült néhány félreértést megértetni, általában a felkészítőn is szoktunk beszélni ilyesmiről.
Remélem lesz alkalmam benézni a közeljövőben, Jó pocakosodást Mindenkinek.
Üdvözlettel: Ágnes
rákóczi

Sziasztok!
Ma este csak gyorsan azért ugrottam be, hogy megosszam veletek a jó hírt:

Liv hazamehetett a kórházból, babus lekerült a lélegeztető gépről, majd járnak be hozzá, kapott tejcsit is, most már jobban van! Kép

Macs
maccs

Köszi a választ.

Örülök, hogy Liv jobban van már, de rossz lehetett neki a csöppség nélkül hazamenni.

Még valami. A dokit nekünk kell értesíteni, ha szülünk vagy menni kell a kórházba, és ők értesítik?
aticica

Aticia!
szerintem az orvosodat kerdezd meg

Kép
babarozsa

Syiasytok,

tud valaki valamit Dr. Babinszki Agotarol? Probaltam rakeresni, de eleg furcsa ez a keresoprogram, nem adott ki semmit, pedig szerintem biztos irt mar rola valaki valamit.
Elore is koszonom
Bori
lakibori

Kedves ÁgnesKép

Köszönjük a részletes magyarázatokatKép Szülés a vizsgálóban, illetve a kocsiban a kórház előtt, hűha, ez elég durván hangzik.
Nekem is gyors szülésem volt 2 éve, 2,5 óra alatt, de szerencsére nem volt ilyen repedésem. Most viszont tartok a császártól, mivel valószínű még mindig faros a babám. Ha esetleg erre jár még, ilyenkor mi a szokás?
Egyébként az említett villámszüléseknél mi lehet a háttérben? Későn indult az anyuka otthonról? Csakl azért kérdezem, mert picit én is tanácstalan vagyok, mivel már az első is ilyen gyorsan ment és elég messze lakunk a kórháztól. Nem is tudom, merjem-e inni a málnalevélteát ismét.

Jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kép

sziasztok, akit erdekel itt van a babokamKép

Kép
babarozsa

Kedves Juti!
A medencevégű fekvésben elhelyezkedő babákkal kapcsolatosan sokat változott a szemlélet az elmúlt években. Amikor kezdtem a szakmát (1982.-ben szereztem oklevelet) elvétve fordult elő, hogy farfekvés miatt császároztak. Szinte csak akkor, ha volt még valamilyen más un. társindikáció is. Aztán pár évvel ezelőtt napvilágott látott egy külföldi orvosi szaklapban egy hosszú utánkövetéses vizsgálatnak az eredménye,amely a szülés után évekkel is vizsgálta a faros babák testi és szellemi fejlődését, intelligenciáját, stb. A vizsgálat szerint (amelyben több ezren vettek részt az lett az eredmény, hogy a faros babáknak rosszabbak etekintetben az eredményeik, mint fejvégű fekvésben született társaiknak.
Az első szülésnél (ahol még azt sem tudjuk, hogy a koponyavégű fekvésben elhelyezkedő baba is meg tud-e születni) ma már nem nagyon vállalják az orvosok a spontán hüvelyi szülés levezetését. (még a "régi motorosok" sem) Többedszer szülőknél már más a helyzet: függ az orvos jártasságán, akaratán, aminek összhangban kell lennie a szülőnő akaratával is, a szülés haladásán (nagyon fonots a "jó" méhtevékenység), a baba nagyságán és nem utolső sorban pontosan hogyan helyezkedik el. Ugyanis, ha nem a popsija van a medence legmélyebb pontján, hanem pl. az egyik lábacskája, sarka, akkor bizony egyértelmű a császármetszés, mivel a pici láb a még nem kellő tágasságú méhszájon át is ki tud bujni és ez több okból sem szerencsés.
Az jó, hogy az első szülés gyorsan ment, met valószínűleg akkor ez is jó ütemben fog haladni. A "gyors" szülés lehet alkati dolog is, de szerintem sokszor inkább pszichés oka van.
Remélem segítettem egy kicsit, ha van még további kérdés vagy a neten vagy személyesen szívesen próbálok segíteni.
Üdvözlettel: Ágnes
rákóczi

Kedves ÁgnesKép
Köszönöm a gyors választKép Természetesen a baba érdeke az első, ha műtét, hát műtét.
Még bízom benne, hogy megfordul, most fogom betölteni a 36. hetet. De eddig az összes vizsgálaton csücsült a babám, míg Gergő mindig fejvégű volt. Én tapintásra most is egy kis kobakot érzek felül, de majd a héten kiderül a fekvése, 4 hete azt mondta az orvosom, hogy még simán megfordulhat. Szóval még bízom, mert a szülés csodálatos élmény volt számomra két éveKép
A gyors szülésnél mit ért a pszichés okokon?

Mégegyszer köszönöm a kimertítő válaszátKép
Juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kedves Ágnes!
hol lehet személyesen, vagy emailben elérni esetleg?
Mi még csak a 4. hónapban vagyunk, de szeretnék mihamarabb szülésznőt választani, feltéve, ha nem lesz császár a vége.

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?