Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt
de de,társalogjunk másról...úgyis annyi konfliktus és probléma van a való világban,itt ne legyen...
Valaki mondja el nekem hogy a 12.heti UH is hüvelyi-e,ill.azt hogy hol van a méhlepény ki mondja meg és mikor?(Uh-n látszik az is?)

Fejfájással feküdtem és azzal is keltem :evil: :( úgyhogy fél Algo megint lecsúszott.Fel se tudtam kelni úgy fájt. Ehh de gáz.Bár ilyenkro mindig arra gondolok,a védőnő és mindenki is azt mondta azt szabad,és 1/2 szemenként csak nem gáz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.01.24 10:50-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Férjem bundás kenyeret csinált reggelire :wink: most fürdök,ő porszívózik,aztán vasalok,és pompost sütök majd.

Ez a kismama relaxáció olyan lehet mint az agykontroll?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Hát én 100%-ra nem tudom...de nekem a doki azt mondta a 12 hetes hasi lesz.Algo-t én is szedem néha mert szétrobban a fejem ebben a jó időben :(
Bundikenyér?nyamika :D
Jó munkát...
Én is takarítgatok :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ja ma akartam pocakfotót hozni (Miki által) de bundáskenyér után inkább eltekintek tőle :)
Többiek? Ircsi? Gömbölyödtök?

evilany

Sziasztok és a hozzám hasonló későn kelőknek jó reggelt :wink:
Én most reggeliztem, teli hassal nehezen szánom rá magam az ebéd készítésnek, na de a párom nem evett így később éhes lesz.
Nálunk nem lesz nagy búm az ebéd: zöldségleves (karfiollal), karajból rántott húsi, rántott gomba és azt hiszem sült krumpli. Nálunk a süti nem divat, mert csak én eszem így nem kínlódok egyenlőre vele, majd ha lesz ki megegye :lol:

Évi fejfájásra szedd az Algot nem lesz semmi baj :wink:

Kép
Kép
melisch

Ja én sem hiszem, hogy hüvelyi uh-m lesz, a dokimnak nem szokása. Nekem azonban az itteni orvosom 10 hetesen is hasit csinált, pedig ahányszor nála jártam régen mindig hüvelyi volt. De mondjuk nem is mondott a méhről meg egyébből semmit. Én azért nagyon örültem neki, mert nem szerettem volna hüvelyit ha a férjem bent van :oops: ő meg akarta látni a kis manót.

Kép
Kép
melisch

Igen elég fura úgy hogy ott áll mellettem a Miki. A 7.hetes hüvelyi volt,onnan tudom h.zavaró..
És a méhlepényről mikor kapunk infot?

evilany

Melisch,te gömbölyödsz?

evilany

Hát csak kicsit, bár a mérleg mutatót többet de férjem szerint nem nagyon látszik. Kis úszógumim sajnos volt már az utóbbi időkben én felülnézetből látom a pocimat nőni de képen nem világos így lehet csak én látom úgy :oops: de a magasabb ülepű nadrágot nem tudom már bezárni csak a csípőnadrágok jók így arra következtetek, hogy mégiscsak szélesedtem. Mellem az kicsit nagyobb, végre :lol:

Kép
Kép
melisch

Évi, a 12. heti hasi uh, úgyhogy nyugi, a hüvelyi szerintem is tök kellemetlen. Legalább nem kell vetkőzni :)
A méhlepényt szerintem ekkor már mondják, nekem a 7. hetin is mondták, hogy a hátsó falon tapadt. Ha hátsó falon tapad az jó. Ha hátsó falon és mélyen vagy első falon, az nem jó - azt olvastam. Tudomásom szerint akkor veszélyeztetett terhes a kismama. Persze javítson ki, aki másképp tudja.

Magnézium
Következő terhességnél tömni fogom magamba! Most már nem leszek olyan naív, hogy az első kettő simán ment, akkor a harmadik is gyalog-galopp. Kevesebbet fogok cipekedni és gyerekeket emelgetni. Jobb félni, mint megijedni. Valószínűleg ezek után köv. várandósságnál itthon majd úgy bánnak velem, mint a hímes tojással :mrgreen:

maccs01

Maccs szia :) hogy telik a hétvége?
Mg:csak hasznos lehet!

evilany

Szia Évi!
Apa beteg, mi nem :) még. A gyerekek le-fel rohangálnak a lakásban és rosszalkodnak... hülyeségben jópajtások.:lol: Amikor nem apa rohangál utánuk, akkor én. Sajnos társasjátékozni még nem tudunk négyesben, mert Enikő mindig meglép a bábukkal...

Én jól vagyok, tovább fogyok. Tegnap volt egy iparművész páros a Hír tv-ben Borbás Marcsi műsorában. A nő kismamáknak tervez ruhákat - gyönyörű szépeket. Ha lesz kis időm és sikerül megtalálnom neten a boltjukat (tegnap első nekifutásra nem találtam meg), akkor feldobom ide a linket. Nagyon ötletes cuccokat készít. A fickó meg táskákat tervez - imádom a táskákat! Bár nem mindegyik tetszett, de volt pár szép darab, amit hazahoztam volna :) Sajnos csak pár percet láttam a műsorból, lehet, hogy elhangzott, hol van a székhelyük. Ha tudom, megnézem újra, nagyon klassz cuccok voltak, imádom a szép ruhákat!

Tegnap megfőztem, azzal sincs gond mára. Apa tatárbeefsteaket készített nekem, ma egész nap azon élek, gyerekeknek nem adok, végülis nyers hús.
Jó így punnyadni hétvégén :):):)

maccs01

Sziasztok Kismamik!!!

Nagyon jó néha olvasni titeket. !!! Mindenkitől már várom a képeket, Tündiét már láttam, iszonyat édes, és persze a pocak fotók is jöhetnek!!!

Maccs: én is pont erre gondotlam ma reggel, hogy ha kezemben lesz a pozi teszt hát utána én semmit nem csinálok, és én is arra gondodtlam hogy a magnéziumot fogom szedni még ha nincs bajom akkos is, és talán leszek olyan merész és nem ilyen kis nyuszika hogy a dokitól még támogatást is kérek, kis sárgatest hormont, mert adjuk már meg az esélyt ha odabent van a drága! :D

Puszikázok mindenkit!!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hazaértünk a csavargásból. Ebédelni voltunk az egyik kedvenc éttermünkben.

12. heti ultrahang

Hüvelyi ultrahangvizsgálat során a nyaki redő vastagságát mérik, mely 3 mm alatt tekinthető normálisnak. Ellenőrzik a terhesség korát, és amennyiben a menses szerint számított és az ultrahanggal mért terhességi kor között jelentős különbség van, a továbbiakban ezen mérés alapján számítják a terhességet. Megnézik a végtagbimbók meglétét, a gerinc állapotát. Korszerű gépekkel már ebben a korban is felfedezhető pl. a nyúlajak és a farkastorok.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

I. UH-szűrővizsgálat
A 12-13. terhességi héten.
Transvaginalis vizsgalófej alkalmazásával

Protokoll szerint nézik:
-magzat(ok) száma
-lepény elhelyezkedése
-amnion, chorion
-koponya, nyaki régió (nyaki redő!)
-szív
-hasfal, rekesz
-gyomor, belek
-vesék, húgyhólyag
-végtagok
-biometria (BPD, CRL, OFD, HC, APD, TAD, AC, FL)
-terheségi kor megállapítása

(Papp-Rigó: A várandós nő gondozása)

Hasi vizsgálattal nem tuják annyira pontosan megnézni a babát (főleg, ha husisabb a mama hasfala, nincs teli a hólyagja)
Lehet, hogy kellemetlenebb a hüvelyi UH, de gondoljatok arra, hogy alaposabban meg tudják nézni a bébit!
Én már olyan rutinos vagyok hüvelyi UH-ban :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Méhlepény
Az alapvetően mindegy, hogy hátsó falon, vagy mellső falon tapadt meg. Egy a lényeges, ne legyen a méhszáj közelében!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"]E írta:evilanyz a kismama relaxáció olyan lehet mint az agykontroll?

Az agykontroll az már inkább olyan parapszichológiai irányzat, olyan Ezoterikés :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Megyek Dr. House-t nézni.... a hugimtól kaptam egy csomó részt DVD-n. (Mo-n még nem vetített részek)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,

Dr. House: mi van, továbbképzésen vagy? :D

én már a Törtető Cafkánál elveszítettem a fonalat... :(

Pedig régen imádtam. De nem tudom követni a háttérsztorit.

Kép
xtina75

Én is bírom a House-t,bár az új csapattal nem annyira...meg néha uncsi hogy diagnosztizál,kezelik,mellényúl,aztán még egyszer,aztán végül a végére lesz meg a jó dg. De azért bírom :)

Ircsi,köszi,ezek szerint most is bugyi nélkül futkosok :?

evilany

Ircsi,pocak???

evilany

Szia Mares! Jó, hogy be-benézel ide is. Nagyon drukkolok, hogy mihamarabb nálatok is meglegyen a baba. Dokinál pedig persze, kérj támogatást, hogy az örömhír, tényleg öröm is maradjon!
Én nem tudom, hogy szükségem van-e rá. Bakker, mi leszünk a legnagyobb magnézium-felhasználók, lassan vehetünk egy bányát :wink: Kép

House :) Jó kis sorozat. Én az ötödik évad közepéig néztem, megvan 610-ig (magyar felirat eddig 607-ig jött le), de kórházakból most besokaltam, ezért nem nézem.

Nálam a fimsorozat-lista: Mentalista, a Médium (kedvencem!), Fringe (A rejtély), The Closer (A főnök), Being Erica (Erika világa), Született feleségek, Flash forward (nem tudom, hogy magyarul milyen címen fut, talán a jövő emlékei?), V (tavasszal folytatják), Monk, Eli Stone, 24. Az új évadok már fent vannak a neten, hosszúpuskán meg a feliratok hozzá.
Régebben néztem a Szellemekkel suttogót és a Gyilkos elméket, de kiestek a pixisből, mert bealszok rajtuk.

maccs01

Biztos van még egy csomó más nézésre érdemes sorozat is, de már nincs hely a gépemen, levadászom, aztán nincs időm megnézni. Éjjel azért én is el-elalszok :)

maccs01

Mi a 4400-at,Hősöket,Született feleségeket,Lostot nézzük :) Meg a ER,ha épp van.

evilany

Lostot, ha minden igaz, végig láttam. Bár szerintem lehúznak majd még egy bőrt róla. Kiváncsi voltam rá, meg idegesített is, hogy "na, mi lesz már a vége? hogy is van ez?" Elvileg vége azzal a résszel, amit láttam, de sosem lehet tudni. Hősöket sokáig néztem, aztán volt egy nagyobb szünet, úgyhogy már nem is emlékszem rá, így nem is vagyok már képben. 4400 tetszett! Született feleségek - hát igen :) ER-Vészhelyzet ugye? Kórházaaas :)
Imádom a filmeket.

maccs01

Lost-elvileg a 6.éved most jön...az utolsó rész a robbantós volt..az a baj hogy sose derül ki mi is van :?
4400-végig láttuk,szuper
Mi nagy filmnézők vagyunk :lol:

hű de finom pompost sütöttem!! Felteszem a blogba.Már a képet.

evilany

Megtaláltam, amit írtam a Borbás Marcsi műsorával kapcsolatban. Nem is értem, hogy tegnap mit bénáztam el, most rögtön kidobta. Tehát:
http://esztille.blogspot.com/

Februárban már biztos megnézhető a műsor a Hír tv. archívumában (Arcok a liftben: Illéssy Lenke és Esztány István)

Évi, akkor ugyanarról a részről beszélünk Lostban. Kiváncsi vagyok, hogy folytatják, ugyanis a szöszi, aki bekapcsolta a bombát a "V" főszereplője, aminek elvileg tavasszal jön a folytatása (eddig 4rész ment le), szóval most kell, hogy forgassák azt. Én csak a Médiumot követem naprakész, a többivel nagyon lemaradtam... Ha Ricskó oviban van, Enzó alszik, akkor inkább a fontosabb dolgokat csinálom, de majd egyszer... fő az optimizmus :)

maccs01

...nos... most nézem az oldalt... némelyik modell nagyon nem szép... a tv-ben a jobbak szerepeltek...

maccs01

[quote="lombikbaba"]H írta:lombikbabaazaértünk a csavargásból. Ebédelni voltunk az egyik kedvenc éttermünkben.

12. heti ultrahang

Hüvelyi ultrahangvizsgálat során a nyaki redő vastagságát mérik, mely 3 mm alatt tekinthető normálisnak. Ellenőrzik a terhesség korát, és amennyiben a menses szerint számított és az ultrahanggal mért terhességi kor között jelentős különbség van, a továbbiakban ezen mérés alapján számítják a terhességet. Megnézik a végtagbimbók meglétét, a gerinc állapotát. Korszerű gépekkel már ebben a korban is felfedezhető pl. a nyúlajak és a farkastorok.

végtagbimbók?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? 9 hetesen már ujjacskákat számoltunk az integető kezecskéken!!!! már rég nem bimbók azok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok.

Csak bekukk, mert nagyon elfáradtam. :-) Ülve elalszom...

A "tegnapit" nem kommentálom. Ott a pont a végén.

Nekem a 12. heti uh bráneres volt. Szépen látszott minden.
DE. a lepényről nem esett szó. Bakker, azt a doki nem is nézte, csak a babát...:-( ...hát ez baromi jó.
Bende kiskönyvében is írta az orosom a 12. héten a lepényt anno, itt meg semmi.

Bekri, ha olvasol... neked nézte a lepényt?

szilvás76

Sziasztok!

Csak az utolsó oldalt olvastam, mert nagy munkában voltam egész hétvégén.

Nekem is hüvelyi uh volt (az előző papíromra rá is írta, hogy az lesz, így készülhettem is rá az üres hólyaggal :wink: ) és amióta ennél a dokinál vagyok, egyáltalán nem kellemetlen fizikailag, egy rossz szót nem mondhatok! Ráadásul, az sem zavart, hogy a férjem bent volt, a fejemnél állt végig és a képernyőt nézte. Meg olyan hosszú póló volt rajtam, ami majdnem combközépig ért, szóval, amíg átbattyogtam a vizsgálószékhez, addig sem volt fura senkinek semmi... :)
Ez a doki olyan megnyugtató, természetes...

Szilvás, a méhlepényről most nekem sem mondott semmit a doki, de a 7 hetes első uh-on mondta, hogy jó helyen van minden. Ebbe én beleértettem, hogy méhen belüli a baba és a méhlepényis okés.
Persze, akkor is tisztára el voltam érzékenyülve, csak azt vártam, hogy a szívét lássam dobogni...

bekri

Szilvás
Valószínűleg jól helyezkedik el az a lepény, ha doki említésre sem méltatta... bár ilyenkor már illik leletre felvenni a tapadás helyét. Legközelebb.

maccs01

Maccs, Xtina, Kfmares: szerintem mindannyian Veletek együtt várjuk a jó híreket az elkövetkező hetekben-hónapokban!!! :D

Konfliktusok...nehéz erről bármi okosat írni, és nem is vagyok jó békabíró :lol: de mindenkinek jár még egy esély, tiszta lap - és úgy érzem, itt senki nem is akarja rácsukni a másikra az ajtót. Saját magára meg főleg nem, ugye?
És nem is éreztem, hogy annyira rossz lenne itt a helyzet. :oops: :oops: :oops: Senki nem akart rosszat a másiknak, ez a lényeg.

Csiszolódik, alakul a társaság...
Persze, ne lecsiszolódás legyen belőle, nehogy félreértsetek. :wink:

Szép álmokat, jó éjszakát!

bekri

Még egy valami:
Maccs, nekem azt írja, ha rákattintok a képekre, hogy "hoppá, itt nincs semmi" ill. nincs jogosultságom, forduljak a tulajhoz. Kicsiben egyébként szimpik voltak a ruhák, köszi a linket!

bekri

Bekri
Köszi, hogy szorítasz! Ha jó híreim lesznek megosztom-megosztom, én is alig várom!

A "Hoppá..." alatt van a galéria megtekintése link. Az alant lévő címen meg tudod nézni nagy méretben a képre kattintva, ott vannak a tatyók is:

http://picasaweb.google.com/lenkeillessy

Néhány nő úgy néz ki a képeken, mintha a csatornából rángatták volna ki... Remélem, hogy azért lesz, ami tetszik nektek még így is :) A ruhákat nézzétek, meg az ötleteket! Egynémelyt semmi kunszt elkészíteni. Aztán vannak csúnyák is :), amiket nem is érdemes.

maccs01

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szép Jó Reggelt Mindenkinek!!! :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt!

Bekri. 7 hetesen még nincs méhlepény, ha jól tudom, csak szikhólyag.
Remélem, hogy mivel a "bráner" útjában nem volt semmi, ezért nem is említette a lepényt.

Most ezt jól megjegyzem, és legközelebb rákérdezek célirányosan. :-)

Amúgy nekem is tökre bejön ez a doki, és az UH sem gáz, pedig anno nagyon rühelltem. Bendével ez már hasi uh volt amúgy.
Biztos, ahogy Ircsi is írta, a hasi husikáim miatt is job volt a hüvelyi, jobban látszottak a fontos részletek.

Legközelebb Apa is jönne, s mivel a papírra már csak annyit írt a doki, hogy UH lesz, gondolom az már nem a hüvelyi-fajta...
( :lol: de hülyén néz ki így leírva...)

szilvás76

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok lányok!

én is vagyok ám, és én is szeretnék ám jó híreket hetek-hónapok múlva... (bekri)

Benivel tudom, hogy hüvelyi volt az uh, de nekem nem volt vele gondom! férjem csak a hasira jött be, mert a 18. heti, az már az volt! ;) nálam a méhlepény elől tapadt, és egy ideig, amíg nem kezdett el nőni, vagy nem tudom, eléggé s méhszáj környékén, de aztán szépen felmászott magasabbra, és nem volt semmi gondom, nem lettem veszélyeztetett!

tényleg, ha az ember vetélt már, akkor utána automatikusan veszélyeztetett lesz!?

sorozatok, nálunk a 24 a favorit. igazából férjem nem nagy tv fan, így inkább dvd-t nézünk, de nem sorozatosat. így is olyan kevés az időnk Beni mellett, meg, ha végre alszik már este, akkor mi is igyekszünk hamar feküdni. de a született feleségeket, ha úgy adódik megnézem! szeretem!

amúgy most itt vagyok a baross utcai mekiben... netezek. várom a vérvétel eredményét! szövettani leletet elhoztam! még nem beszéltem a dokival, de azt hiszem, hogy a méhen kívüliség van rajta megemlítve, hogy nem kizárható, mert nem volt a mintában chorionboholy... de majd kifaggatok!

sophie27

Szia Zsófi!

Akkor mész még egy UH-ra is? Vagy a vérvétel eredménye elég?
A lelettel egyenesen mész a dokidhoz?

szilvás76

Szilvi, igen! szerintem elég a HCG eredmény. de most 11re a dokimhoz megyek, a sz.gépben nézi meg az eredményt, akkor beszélek vele, hogy mi a köv. lépés!

sophie27

Szilvi, szerintem nem lesz uh. de majd a doki megmondja. a vérvétel eredményét tőle kapom meg. lassan szedelőcködöm is, mert mire bejutok, lesz vagy 11...

kikérdezem, ha nem felejtek el semmit, hogy mi a köv. lépés, stb.

sophie27

Majd jelentkezz, amint tudsz! :-)
Szorítok!!!

szilvás76

Zsófi, nagyon várom a híreket! Pussz!
Elég valószínű, hogy 1 vetélés után is veszélyeztetett terhes lesz az ember lánya automatikusan.
24-ből már van 8. évad 4feliratos résszel.

Csillag, nálam "az oldal nem található".

Este jövök, puszik!

maccs01

Visszatértem.
Ok, a munkahelyemen vagyok, így várt pár e-mail és még nem tudtam visszaolvasni.

Nagyon szuper volt minden, csak hideg volt még a sínadrágban is...
Sokat sétáltunk az erdőben, a kutyus is nagyon élvezte.

Ja és a lényeg, hogy közben megkaptam a kombinált teszt eredményem és NEGATÍV lett!!!

Most megyek és olvasok, akkor egy kicsit.

Puszi

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok
Zsófi,drukkolok. Szerintem is veszélyeztetett lesz az ember...

Jáááj lányok,a fejfájás,teljesen kivagyok,szombat este óta fáj!!! Tegnap bevettem fél Algot,de csak ideig óráig ment ki,éjjel alig aludtam mert fél óránként akart szétszakadni a koponyám,most idáig fetrengtem az ágyban mert görcs+hányinger. Felhívtam a védőnőt,megkérdeztem h.vehetek e be ma is Algopyrint...azt mondta,nyugodtan,egy egészet. Nos,jobb lett de nem az igazi...
És hát nem jó érzés gyógyszereket kapkodni,az UFO fejű remélem nem veszi zokon..de gondolom ha nyugodt szívvel ajánlják,csak nincs magzatkárosító hatása? :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.01.25 11:28-kor.

evilany

[quote="maccs01"]C írta:maccs01sillag, nálam "az oldal nem található".

Nálam sem jelenik meg... bIztos már levették

szilvás76

Évi.
Elmúlt már 12. hetes... Ha fáj, vedd be, inkább egyszer egy egészet, mint hogy ne hasson, és felekkel élsz napokig.
Iszol eleget?

szilvás76

Hát ez az,az a tegnapi fél sz*rt se ért.
Iszok,tegnap is vagy 3.5 liter direkt vedeltem.
Na most valamelyest jobb...
Csak nem jó löködni a tabikat be a babónak..a végén egy levél Algopyrinnel a kezében jön a világra :(

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?