Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Barbi,a már-egyszer-lepasszolt barátnő a nem túl tiszta barátnő?
Maccs,hogy vagytok?(család,meg Te,lelkileg)
Sophie,jó hogy írsz :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

sziasztok!

annyit írtok állandóan, hogy nehéz lépést tartani Veletek! múlt héten, abban a pár napban, amíg otthon voltam még sikerült, de így hogy dolgozok... :shock: de azért mindig elolvaslak Titeket, így tudom, hogy kivel mi van, de mire a végére érek, már el is fáradok, és többnyire úgy döntök, hogy majd legközelebb írok... :lol:

Csillag én úgy vettem észre, hogy a Panka egy kicsit túl óvatos... "ne simogasd a hasad, mert izgatja a méhed" (vagy mi a szöszt mondott...) nem túlzás ez??? na ma én is megyek hozzá és megerősítem vagy elvetem az előbbi kijelentésemet... meglátjuk... :lol: remélem feloldja a sex tilalmat, mert kezdek bedepizni!!! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

A citromos süti receptjét kéretik feltenni a gmail-re!!! (már nem emléxem, hogy ki írt róla, bocsi!!!

Barbi konkrétan Stuttgarti vagy, vagy csak nem volt a helység, ahol laktok! csak azért, mert anyukám Ulm-ban él... ha arra járok, majd meglátogatlak!!! megígérem!!! :lol: :lol: igaz lehet, hogy csak ez pár év múlva fog bekövetkezni! :D mostanában inkább ő jön haza... :lol: :lol:

na csajok húzok dódozni!!!
szép napot mindenkinek!!!

Kép
gtunde75

Szép napot mindenkinek!

IR
Sajnos, sok orvos nincs vele tisztában!
2.típ.diabetes már egy súlyosabb forma.

UH
Nem láttunk kukit!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gtünde!

Konkrétan Stuttgart. Várunk! :)

Ma megint nagyon kínoz a hányhatnék. Éjszaka is felébredtem rá... :(

Évi!

Hát ez az, ezért sem az igazi már nekem. Ehhez hozzájön, hogy megbízhatatlan.

Maccs!

Neked is igazad van, ez van. Leginkább magam vagyok a saját legjobb barátom. :) Most is megkínáltam a baráti felemet merö önzetlenségböl egy kis csokival, hátha az lendít a gyomorállapotán, de nem.

Elkullogok gyengélkedni a konyhába. :)

Puszi: én
Vendég

Ircsi, nagyon cukor a babád! :) olyan jó, hogy már ilyen kis igazi babaformája van :D

KépKép

KépKép
stelly

Csillag olvastam a leveled,világos hogy elmarad a mai randi,pihenj,és ne félj minden rendben lesz,hát a Pankánál jobban nem tudlak meggyőzni de ő mindent rendben talált,zárt méhszáj és egy csepp vér vagy egyéb oda nem illő sincs. Nyugodj meg.Szép egészséges babákkal fogunk az Árkádban sétálni!!! Tündével karöltve. Majd elfoglaljuk az egész sétálórészt :)
Párna:febr.vége,remek,akkor figyelem és visszatérünk rá.
Ircsi gyönyörű a babád!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Barbi de jók a képek,végre látunk! Az újszülött baba melyik? (lehet írtad,akkor bocsi)

evilany

Sziasztok kis mamik :)

Nem semmi ennyit végigolvasni amit irtok ,de érdemes .

citromos álom : receptet betettem a doksik közé g-mailra jó étvágyat hozzá.

Gyógyszerek : neked dokibácsi magneb6, és a folsavat írta fel és az elevit-et ezeket kéne szednem nem tudom miért az elevit kivételével mint a jó kislányok szedem ezeket.

csillag örülök hogy jól vagytok ha pihenést irta fel a doktor bácsi tessék betartani :wink:

ircsi[/b]: a babód gyönyörű

llepasszolt barinő témához annyit fűzők hozzá nekem is van egy aki Dombóváron lakik és mint két testvér annyira jóban voltunk most kb 1,5 hónapja nem ír nem hív nem keres mire tegnap kiderült összejött az ex férjemmel és ez az oka .nem bánom hogy össze jöttek szuvenír joguk, de azért megmondhatta volna a szemembe miért nem keres és nem idegenek szolnak róla ez nagyon bánt .

Lányok elnézést a sok helyesírási hibáért de szorul a billentyűzet hiába ütöm le a gombokat néha kihagy 1-1 betűt . ígérem minél előbb lecserélem :oops:
Vendég

Vanilla,receptet köszi mindjárt nézem
Elevit:hát nem árt a babának az extra vitamin,Magne B6 hányingerre,görcsökre,folsav meg kell a 12.hétig (tényleg,akkor szombattól már ne is szedjem? :shock: )
Barátnő:hát hihetetlen,pont a volt férjed kellett neki???????

Szilvás hol vagy?

evilany

Sziasztok!

Elnézést kérek ha nem mindenkire reagálok. Képtelen vagyok mindent fejben tartani.

Ircsi nagyon jó ez a kép.

Zsófi az egyik topicban ismertem meg Verát. Igen, az a Vera. Írtam neki. Nagyon jó fej csajszi és Niki nagyon szép kislány. Nem mellesleg zabálnivaló is.

Csillag pihenj sokat és próbálj megnyugodni.

Barbi irigylem a pozitivitásodat, kitartásodat. Nem lehet könnyű neked. Sőt nagyon nehéz. És mégis helytállsz.

Szilvi ilyen sok a munka ma, hogy még nem jöttél? Remélem nem a családi kór döntött le a lábadról.

Tünde én is dolgozom, időnként kukkolok, nehéz lépést tartani. Most még tudom követni, mert nincs főnököm, de jövő héttől... :roll:

Évi tőled meg az energiádat irigylem. Mondd hogyan csinálod?

királylány

Sziasztok,

bocsánat, hogy csak ritkán jövök, de a munka, család, brutál rosszullétek teljesen letaglóznak.

Nincs valami tippetek arra, hogy mit lehet kezdeni az éjszakai rosszullétekkel? Én újabban délután 5-től elkezdek émelyegni, van, hogy hányásig fajul, vacsizni, nem vagy csak alig tudok, inni nagyon nehezen, mert egyből hányingerem lesz, majd éjjel arra ébredek, hogy rohannom kell hányni. Napok óta ezzel nyüglődök, tegnap már fejfájásom is volt és olyan gyengusz voltam, mint a tavaszi szellő. Elevitet szedek, amúgy, meg utrot, meg bromot, lehet, hogy ezek kavarnak be? A bromocriptint este kell beszednem, lehet, hogy az ilyen gázos? Mondjuk ez pár napja van előtte, nem volt ilyen rossz.

Minden ötletet, tanácsot örömmel veszek!

ne haragaudjatok az önzőzésért!

Szép napsütéses napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Évi!

A baba a nagyobbik fiam, Regö. Párom anno lehidalt, mert már mondtam neki szülés elött, hogy a fiam vörös hajjal és kék szemmel születik, utóbbi marad is. Amikor meglátta a fia haját az alagút végén, elszörnyedt, hogy igazam lett. :) Most szöke és kék szemü. Olyan kisugárzása van, hogy mindenkit levesz a lábáról. Rendesen fan club-ja van. :)
Teszek fel még képeket, talán inkább a lekicsinyített formából, akkor nem foglalok annyi helyet.
A keresztelöket vidéken nyomjuk otthon népies hangulatban, élö népzenével, tánházzal és viseletben. :) Már alig várjuk a következöt!

Barbi
Vendég

Sziasztok.

Döcögősen, de még élek!
:-)
Köhögés, orrfolyás-dugulás.
de legalább lázam nincs!!!

Rengetem ma a meló, így nem nagyon tudok jönni. Elvonási tüneteim vannak. :-)
Azért reggel rápillantottam a levelezésre, hogy megnyugodhassak Csillag felől, de én amúgy is TUDTAM, hogy minden rendben van!!! :-) :wink:

Mennem kell, majd az ebéd mellől talán be tudok kuksizni! :-)

szilvás76

Szilvi mielőbbi jobbulást! Nem kellene otthon maradnod? Lehetőleg ágyban?

királylány

Sziasztok!
Megérkeztem a munkahelyemre.
Ez a reggeli vérvétel most nem volt valami jó, fáj is a kezem. Na és az a cukros valami, az meg borzasztó.

Csillag, annyira örülök, hogy minden rendben! Én is nagyon parázom. Minden nap a férjemtől kérdezem meg, hogy tuti minden rendben van a babával. Mivel én meg nem érzek semmit, rosszul nem vagyok, nem hízom stb.
Szerintem ez van (jobban fél), ha valakinek volt már vetélés v. nagyon nehezen jött a baba.

Ircsi, szuper a kép! Mekkora most a baba?

Zsófi, én a Mensmentisbe járok. Ott mondta nekem ezeket a dokinő. Nálunk a Meddőségi központban is azt mondták a dokik a lányoknak, hogy a szívhang utána 7-8. hét abba kell hagyni a gyógyszert.
Sajnos ez egy új betegség, és nem minden orvos tudja, hogy pontosan mit kell vele csinálni.
Pl. itt is vannak eltérések külföldön pl. végig lehet szedni, viszont itthon hivatalosan nem, még a 12. hétig sem.
Ez van a betegtájékoztatóban is. A lényeg, hogy nincsen Mo-n ez még engedélyezve, így a dokik, azt mondják, hogy nem szabad szedni, de ez hülyeség 12. hétig kell!
Ja és a meforal és merckformin szinte azonos, csak valaki ezt kapja valaki azt.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Dia

Nem tudom.
Én nem szeretem elhagyni magam, mert hajlamos vagyok mindenféle hülyeséget belemagyarázni. :-)
Azt gondolom, a várandósság nem betegség, hanem állapot, ha emellé van valami nyavaja, azt igyekszem úgy kezelni, mintha alapjáraton lenne vmi, pl nátha.

Mivel nincs lázam, így talán nincs nagy gáz.
Ha nem javul, úgyis megyek csütörtökön az új háziorvoshoz, majd konzultálok Vele. Azért aznapra megpróbálom a szabadságolást, hogy mindent szép kényelmesen el tudjak intézni. Meg hogy kipihenjem a mai munkaundoritiszemet. :-)

szilvás76

Amúgy az emeleten összvissz 3-an vagyunk, tehát még tömeg sincs, abszolút nem megterhelő irodai munka.
(agyilag néha, de ez más tészta)
Most meg már az általános emberi hülyeség is lepereg, sok mindenen már nem akadok fent.
Minek maradjak egy láztalan szuttyogással otthon tehát? :-)
Azt xarabb időkre tartogatom.:-)

szilvás76

Szilvás, tényleg te meddig tervezed a munkát? (hányadik hétig)

Nálam még ez kérdés, mivel még bent nem tudják. :D
De hamarosan el kellene döntenem.

woody

Aug 3-ra vagyok elvileg kiírva, előtte a szabimat gondoltam kivenni, így ha ismételten semmi bajom nem lesz, akkor június végéig. A TGYÁST a szülés utánra akarom teljes mértékben hagyni, minél "tovább" tartson :-) Ha meg elfogy a szabim már, a szülés meg esetleg csúszik, akkor arra a pár napra betegszabi.
Szóval én nem mennék hamarabb TP-re, hacsak komoly indok nincs rá. :-)

szilvás76

Köszi.
Én meg május végéig gondoltam.
Olyat lehet, hogy elmegyek betegszabira 2 hónapra, és utána kapom a TGYÁST? Ja és nem veszítek vele pénzt, a betegszabi miatt....
Én még nem tudom ezeket, hogy mikor mit kapok és mennyit...

woody

Elmehetsz betegszabira / TP-ra. A TGYÁS lényege annyi, hogy szüléskor jár, 168 napig, a szülés várható időpontja előtt (ha jól emlékszem) 4 héttel már igénybe vehető, de nem kötelező...
Én úgy csináltam, hogy TP, és amikor megszületett Bende, Anyuék szóltak a dokinak, hogy szüntesse meg a TP-t.
Mivel hogy egyszerre csak egy ellátás vehető igénybe. :-)

szilvás76

Tgygyás alapja nem a megalőző hónap "járandósága", hanem az előző év TB alapja, tehát nem oszt nem szoroz jelen esetben, ha elmész TP re június-júliusban

szilvás76

Tünde, jól mondom? :-)

szilvás76

woody, nagy kalkulációkat ne kérj tőlem, mert nem vagyok TB-s. :-))))))))

Inkább a munkaügy-munkajog. :-) A fentiek is nagyrészt az emlékeimből/saját tapasztalatból vannak. :-)

szilvás76

woody nem tudsz 2 hónapra betegszabira menni, mert a betegszabi 15 munkanap... kiszámítása: jelenlegi béred 70%-a..
ezután jön a táppénz, ami a tavalyi béred 60%-a...

szilvás76 jól mondod! a tp, TGYS és a GYED alapja a tavalyi bér (illetve az ellátás indulását megelőző év bére)... ha nincs bér abban az évben, akkor a szerződés szerintit nézik...
Vigyázat :arrow: ha valaki pl 2009-ben végig táppénzen volt, de év elején indult a táppénz, ezért az első 15 nap BSZ :arrow: ez már bér!!! tehát ezt veszik figyelembe!

Lányok! inkább kérdezzetek! tegnap találtam egy cikket valamelyik babás oldalon a 2010-es GYED-ről és egy "munkaügyi szakértő" dedikálta! azonnal fel is hívtam a MEP-nél a volt kolléganőimet, mert olyan fatális baromságok voltak benne, hogy nem hittem el, hogy valaki ilyesmit leír úgy, hogy nincs alapja!!!!
szóval ha olvastok a neten ezt-azt :arrow: ne higyjetek el mindent!!! még mielőtt valaki szívrohamot kapna!!! :wink: :wink:

Kép
gtunde75

Na, beesek ide fél órácskára, és mindenki most lép le. :-)
Ilyen az én formám, eldiskurálgatok magammal...

szilvás76

Nekem már ez is nagy segítség, tényleg.
Akkor az lesz mint nálad volt TP és utána TGYÁS!
Szuper...

woody

Jajj de jó, azért inkább Tündét kérdezzétek konkrétumokkal, mert a TB nem olyan egyszerű és állandóan változik!!!

Nekem pl tavaly 7 órás bérem volt (részmunkaidő), de GYES mellett dolgoztam, szóval az én esetemben lesz egy kis svéd-csavar is, úgy érzem.
De ígéretet kaptam a volt TB-s kolleganőmtől, hogy ha lemegy a januári őrület, pontosan megnézi, mire számítsak... :-(

Nagyon sok jóra ne, de még mindig jobb egy darabig, mint egyes nyugati, tengerentúli országokban... :-)

szilvás76

woody azt javaslom, hogy a szülés várható idejét megelőzően 28 nappal vetesd magad terhes állományba a háziorvossal! a TGYS 10%-al több pénz, mint a tp... ne a szülés napjától igényeld a TGYS-t!

Kép
gtunde75

Tündi.
A mostani szabályok szerint, a 2 év az alapesetben GYED, csak ha közben visszamegyek dolgozni válik GYES-sé? Eddig ugye 2 év GYED 1 év GYES volt alapban...

szilvás76

A GYED maximuma most mennyi lesz? Vagyis nem is tudom, hiszen 2011-ben leszünk várhatóan GYED-en...
Milyen messze van még az! :-) :roll:

szilvás76

így van! hála isten nem úgy kúrtították meg a dolgot, hogy a GYED-ből elvettek egy évet! aki GYED-re jogosult, az 2 évig kapja és neki a GYES nem lesz...
ha visszamennél dolgozni közben, akkor válthatsz GYES-re...

Kép
gtunde75

102900.- :)

Kép
gtunde75

de csak a 2011-ben induló GYED-nél! ebben a topicban sokaknál csak napokon fog múlni, hogy melyik évben indul a GYED... :lol:

Kép
gtunde75

Aztaaaaaa de kemény! bruttócska ugye?

szilvás76

az :( a hitelemre pont elég lesz :( az egyikre :(

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"]d írta:gtunde75e csak a 2011-ben induló GYED-nél! ebben a topicban sokaknál csak napokon fog múlni, hogy melyik évben indul a GYED... :lol:

Ezért viszont nem érdemesebb a TGYÁS kezdetét húzni? Mármint hogy csak a szüléskor kérd, ne előtte 28 nappal?

szilvás76

Nekem a zsámlák kb felére lesz elég. Fincsi időszaknak nézünk elébe!
Jó kis kaja a zsíros kenyér. ...kétnaponta...
:cry: :roll:

szilvás76

[quote="szilvás76"] írta:szilvás76
[quote="gtunde75"]d írta:gtunde75e csak a 2011-ben induló GYED-nél! ebben a topicban sokaknál csak napokon fog múlni, hogy melyik évben indul a GYED... :lol:

Ezért viszont nem érdemesebb a TGYÁS kezdetét húzni? Mármint hogy csak a szüléskor kérd, ne előtte 28 nappal?

szerintem ezt majd személy szerint átbeszéljük mindenkinél... majd a nyár eleje felé, ha már lesz egy kvázi végleges várható idő... a hónap végére kiírtak akkor is átcsúsznak 2011-re, ha nem szülés napjától igénylik...

Kép
gtunde75

[quote="szilvás76"]N írta:szilvás76ekem a zsámlák kb felére lesz elég. Fincsi időszaknak nézünk elébe!
Jó kis kaja a zsíros kenyér. ...kétnaponta...
:cry: :roll:

én azzal vígasztalom magam, hogy a szüleink is megoldották valahogy, pedig azok is nehéz idők voltak... különben is imádom a zsíros kenyeret!!! :)

Kép
gtunde75

Kezdem érteni, szerintem. :)
Tünde, nagyon köszi ha segítenél majd nekem.
Én sajnos nem értek a dologhoz.

De a lényeg, hogy nem gond, ha júniustól nem dolgozom.(nem lesz kevesebb pénz)

woody

[quote="gtunde75"]. írta:gtunde75 én azzal vígasztalom magam, hogy a szüleink is megoldották valahogy, pedig azok is nehéz idők voltak... különben is imádom a zsíros kenyeret!!! :)

Én is. Mindig azt mondogatta Anyu, hogy ha nem vágnak bele ebbe vagy abba, mert mi lesz, sose léptek volna egyről a kettőre.
Nekem nem voltak divatos cuccaim, vagy játékaim. De tiszta ruhában jártam, és nagyon szerettek. Voltak közös programok, és ami belefért, azt azért megkaptuk. Voltunk nyaralni, igaz, hogy nem a tengerparton, hanem vállalati üdülőben a Balcsinál.
Én nagyon szerettem gyerek lenni, nem érzem semminek a hiányát. :-)

No nem lettek milliomosok nyugdíjas korukra, panelban laknak, de a saját lakásukban és egy kicsi autójuk is van, ami szintén (már) a sajátjuk (mert 5 évig fizették :wink: )...

Valahogy így kéne, csak hajlamos vagyok borongósan látni a világot.
De majd csak lesz valahogy. Csak egészségesek legyünk mindannyian!!! :-)

szilvás76

Szilvi ahogy érzed. ha bírod a munkát akkor rajta. Én sem szeretek otthon maradni egy náthával. Sőt még a hörgőgyulladásommal sem maradtam a fenekemen. :roll:

Tünde te ennyire képben vagy TB ügyben? Végre valaki aki ráadásul még érthwetően is magyaráz. Na írok neked egy privit és kérdezek.

Egyébként én Bencével kaptam kb 35.000ft-ot, mert hát hiába kérdeztük előtte, hogy is van mindenki mást mondott és elmentem TP-re. Hát nem volt egyszerű időszak, de apának volt maszek melója akkoriban és megoldottuk. Na meg a szülőkhöz is fordulhattunk segítségért. Persze, szerencsére nem kellett kérni tőlük. De sokat segítettek. remélem most is lesz valami mellékes állás a családfőnek és az én kiesett keresetem egy részért pótolni tudja.

királylány

Sziasztok
Látom számolgatás van...hányszor fogunk még augusztusig...
Csúnya egy világ ez mikor az ember alig mer gyereket vállalni.

Szilvás,bizony mi se voltunk gazdagok,sőt. De nem voltam ettől boldog sem,és a mai korban még rosszabb,az iskolában ,ilyen mobil olyan Ipod,ruhákról,márkákról nem is beszélve. Egymásra licitálás már megy ott,és ettől féltem a gyerekem.
És talán a mi gyerekkorunkban könnyebb,egyszerűbb volt.Nem voltak ekkora társadalmi különbségek.És igen,voltak vállalati üdülők,szolgálati lakások.Most örülünk ha munkahely van..?!
Bocsánat ez kikivánkozott.

Dia,hát ne biztass 35 ezer ft...lemennék spárgába ettől az összegtől..(merthogy te is tp-n voltál előtte úgy írod)ez borzasztó.

evilany

Évi de ez még 2005-ben volt! azóta a minimálbér is emelkedett...
Hát gazdag most sem leszek, ha kiesek a munkából így is-úgy is rosszabbul járok, de azt a 2 évet majd kibírjuk valahogy. Van félretett pénzünk is. ha kijövök a havi pénzből akkor már jó. Még ha félretenni nem is tudok... :roll:

királylány

2005ben is vicc összeg lehetett :twisted:

evilany

Évi. A TGYÁSOD alapja a 2009-es béred, nem az idei táppénzed lesz. a Gyed-et nem tudom. :-O

szilvás76

Az volt. Nem is tudom hogyan jöttünk ki a pénzünkből. Igaz a férjemnek volt maszekja akkor és a rezsink sem ennyi volt, mint most. Majd csak lesz most is valahogy. Ha tényleg arra várnánk, hogy majd jobb lesz, sose lenne tesó...

királylány

Jaa. Meg mikor Bence egy éves lett visszamentem dolgozni heti 2-3 napot. Ezeken a napokon az apukájával volt a gyermek. Mindenki jól járt. Lett pénzünk, apa pihenhetett a szabadnapjain, gyerek együtt lehetett az apjával és én sem zombiztam be...

királylány

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de lenne egy kérdésem Woodyhoz.
Jelen álláspont szerint szeptember közepére várom az én Kis Csodámat. Most vagyok a 6. hétben. Tavaly decemberben megállapították, hogy IR-es vagyok. Naponta 3*1 Merckformint kell szednem (500-as). Nem sok mindent tudok még erről az egészről és nem tudom mennyire van káros vagy nem káros hatással a gyógyszer a babára. Január 29-re kaptam időpontot a Mensmentis-be. Addig is az a kérdésem lenne, hogy a gyógyszert hányadik hétig kell szedni és amennyiben nem szedem az tényleg vetélést okozhat?

Köszönöm:
Ági
sushi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?