Szia kispaca!
Nekem sajnos nem annyira naprakészek az infoim (legutóbb 2008. novemberben szültem a Margitban), de atlán tudok valamit segíteni.
A kórházi csomaghoz a „hivatalos ajánlást” itt találod:
http://www.margit-szuleszet.hu/download ... gammal.rtf
De lényegében mindazt vigyél, amire úgy gondolod, hogy szükséged lehet, mert sajnos nagyon szűkösek a kereteik még fájdalomcsillapító tekintetében is L
Amit nem látok a listában, az a pelenka és törlőkendő, amit már régen is kértek Anno még 1-2 darabot tettek a kiskocsikba, de úgy hallottam, már majdnem teljes egészében sajátból kell megoldani a tisztázást… A babákat angolpólyába csomagolják fürdetés után, ha saját ruhákat szeretnél ráadni, akkor ezek is kellenek, ha beteszed a kocsiba, abba öltöztetik fel.
Én még vittem mellszívót (bár van „ipari” fejőgép a csecsemősszobában…), szoptatós teát, textilpelenkát a babát büfiztetni, meg instant kávét – vízforraló és mikro van. Evőeszköz, pohár, bögre is kell.
A szüléshez ne vigyél be mindent, csak egy legszükségesebb dolgokat tartalmazó kis csomagot, mert a szülőszobán nagyon kevés hely van pakolni… A többi holmit meg be lehet vinni, ha már megvan a baba.
Az utolsó időben úgyis be kell majd menned többször is CTG-re, akkor érdemes szétnézni a szülőszobán egy kicsit, és akkor meg tudsz kérdezni a szülésznőktől mindenfélét, a homeopátiás dolgokat is – arról sajnos nem tudok semmit.
A szülésznők egyébként mind nagyon rendesek, szerintem nincs, akitől „óvni” kellene bárkit is – de sajnos nagyon kevesen vannak, egy időjárási front idején borzasztóan leterheltek. Szerintem érdemes ezért szülésznőt felkérni, de persze ez függ anyagi és egyéb lehetőségektől is. Erről a doktort is megkérdezheted legközelebb…