Új privát üzeneted érkezett!

Enikő, "régen" :lol: nekem se lett volna bajom a Mignonnal, én készültem fel vizsgákra is pl a Nyugiban. 8) Rengeteget kocsmáztunk, de hát mikor volt már az??? :lol:
Igazán nekem ott a társaság nem jött be a Mignonban, elég rosszféle alakok voltak ott, meg hát beszélgetni se tudtunk... De a zene az tényleg nagyon jó volt. :wink:
Örülök, hogy ennyire bejött Zazának a bölcsi!

Bea, hát röffenjünk össze... :wink: Én benne vagyok!

Kép
szilcsi

szilcsi, jégvirág: nagyon köszönöm! :wink: Kocsmaügyben akkor inkább nem mesélnék, nehogy kiábránduljatok. :lol: :lol: Még jó, hogy annak idején még nem volt digitális fényképezőgép. :lol:

Melinda: miért ekkora gond az apnoé, hogy feltétlenül orvoshoz fordulnál vele? :roll: Én úgy tudom, 3-4 éves korára növi ki az átlag, de tarthat akár tizenéves korig is. Én írom Marcsiét folyamatosan, ha elolvasom az egész sztorit, az látszik belőle, hogy ritkul. Nekünk így volt: 2006-ban kezdődött, akkor számtalanszor előfordult, 2007-ben 6x (de sokszor volt olyan, hogy ráfújtunk, és így nem lett apnoé, anélkül lett volna), 2008-ban 3x (de már nincs ráfújás miatt elmaradt apnoé), 2009-ben megint 3x, 05.23, 07 vége, 09.27 (tehát 4 éves és 2 hónapos volt, amikor volt az utolsó). Nekem eszembe se jutott, hogy elvigyem megint dokihoz. :oops:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali! :)

Most néztem a neten a Memphis honlapján, hogy minden szombaton 80-as évek parti van!!
http://www.cafememphis.hu/page.php?15

Szóval bármelyik szombatra szervezhetünk oda talit! :wink:

Bea :)
Február végi "összeröff"-ben benne vagyok, (én is febr végén születtem, csak pár évvel korábban :wink: 8) ), a lényeg, hogy 27-e ELŐTT legyen, mert 27-én lelépünk síelni 1 hétre...

Bibi :)
Barni nagyon helyes nagyfiú! :D
Télleg...mikor lesz kistestvére :?: :wink:

Botikám még mindig lázas, tegnap rekordot döntött 39,5-el :?
De nagyon jól viseli, nem nyűglődik, pedig alig lát ki a szemein, szörnyen néz ki szegénykém. :(
Ha Noémi elkapja, végem... :roll:

Kép
Kép
zituska28

Programajánló!

Családi szombat

2010. január 16. szombat 9.00-13.00-ig

A Játéksziget fejlesztő, szerepjátékai, tombolószobája

várja a gyerekeket !

Kézműves foglalkozás – papírmunkák, dekopázstechnika,gyöngyfűzés

Mesebirodalom

Mesés díszletek között meseszereplők, játékos feladatok

és sok-sok játék várja a gyerekeket !

Helyszíne : Fsz. 4-es és 2-es terem

10.00 Hóbarát- Jóbarát zenés mesejáték

a Pinceszínház előadásában.

Bemutató foglalkozások :

9.30-10.00 Kids Club - játékos angol foglalkozás

Vezeti : Mészáros Erika

11.00- 11.30 Okosító torna óvodásoknak

érdekes játékokkal és eszközökkel

Vezeti : Szuck Mónika

11.30-12.00 Falovacska- zenés, játékos foglalkozás

Vezeti: Szabó Emese

Helyszíne: Százszorszép Gyermekház

Szeged, Kálvin tér 6. Tel.: 62-425-647

A mesejáték belépődíja: 800 Ft/fő

A megváltott belépőjegyekkel a délelőtt valamennyi programja látogatható !

/3 év alatti gyerekeknek ingyenes/

Jegyek elővételben és a helyszínen is válthatók a Százszorszép Gyermekházban !

Direkt rákérdeztem a vezetőnőnél: A mesejáték 800 Ft ebben minden programon részt lehet venni.
Aki nem akar felmenni a bábra és a földszinti programokat választja az ingyenes.
Jó szórakozást mindenkinek!
Most nagyobb felhajtást igérnek mint szoktak, nagyon készül a játszóház!
Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Vége a hétnek (legalábbis munka terén)...juppé!

Kármen, az üléssel kapcsolatban úgy vagyok, ahogy Te. Mi is mindig hátul utaztattuk Petit, mert az a biztos. A többi csak elektronika, ami lehet, hogy épp egy ütközésről mond csütörtököt.

Szilcsi, kár, hogy épp családi buliban leszünk...nekem sose sikerül menni. :(

Enikő, fel a fejjel, ha nektek jobb lesz, az Viusnak is csak jót fog tenni!

Anett, ne aggódj Málnus miatt, gondolom, idén már óvodába fog menni, azt a kis időt, meg ki fogjátok bírni. Peti is pont ugyanilyen volt annak idején, reggel egyfolytában nyekergett, hogy ő nem akar bölcsibe menni, amikor meg öltöztettem át, sírdogált, hogy ő nem akar ott maradni, stb. Aztán napközben jól elvolt. Érdekes módon az óvodában nincs így...

Zsivicz, szerintem várj a meleg hónapokig, akkor egyszerűen pelus le. Az esetek nagy többségében rá szoktak jönni pár baleset után, hogy jobb helyen van annak a biliben, WC-ben. :D

Melinda, sajnálom... Most mi történt? Vagy hirtelen jött csak úgy?

Zituska, Botinak gyors javulást!

Na megyek, hamarosan hazaér az ördögöm.

Szép estét!Sziasztok!

Kármen, az üléssel kapcsolatban úgy vagyok, ahogy Te. Mi is mindig hátul utaztattuk Petit, mert az a biztos. A többi csak elektronika, ami lehet, hogy épp egy ütközésről mond csütörtököt.

Anett, ne aggódj Málnus miatt, gondolom, idén már óvodába fog menni, azt a kis időt, meg ki fogjátok bírni. Peti is pont ugyanilyen volt annak idején, reggel egyfolytában nyekergett, hogy ő nem akar bölcsibe menni, amikor meg öltöztettem át, sírdogált, hogy ő nem akar ott maradni, stb. Aztán napközben jól elvolt. Érdekes módon az óvodában nincs így...

Zsivicz, szerintem várj a meleg hónapokig, akkor egyszerűen pelus le. Az esetek nagy többségében rá szoktak jönni pár baleset után, hogy jobb helyen van annak a biliben, WC-ben. :D

Melinda, sajnálom... Most mi történt? Vagy hirtelen jött csak úgy?

Szép estét!Sziasztok!

Melinda, sajnálom...

Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Bibi: Mivel én nemrég láttam élőben is Barnit :lol: , így nyugodtan állíthatom, hogy ugyanolyan szép élőben, mint a képeken! :D

Tali: Én max korán (9-10 körülig) tudnék menni kis időre, mert vasárnap lesz a szülinapi partija Dávidomnak, sütök, főzök takarítok meg a körítés... :roll:
Ellenben nem azért, mert érdekelt vagyok :lol: :lol: :lol: , de van egy jó hely a Nagykörúton (Brüsszeli és Sándor u. sarka), az All Music Club, szombaton épp raggei buli lesz, DE van egy felső szintje, ami egy kisebb helyiség körbe ülős asztallal, oda alig hallatszik fel a zene, direkt beszélgetős kialakítás. Le is lehet foglalni, csak szólni kell előre, akkor aztán még az idegen arcok sem zavarják a légkört. A pia állítólag jó áron van, de nem vagyok nagy árszakértő alkoholügyileg. :lol: A kávéjuk viszont isteni!!!! (origi olasz! :) ) Direct marketing vége.

Bea: Na ne mondd, hogy nem voltál a Mignonnál kocsmásabb helyen! A Nemegri és a JATE Club szeintem annak minősül és emlékeim szerint jártunk ezekben, nem? :lol: :lol: :lol: Annyit azért sosem ittunk, hogy ne emlékezz rá! :lol: Szerintem nincs semmi szégyelni való abban, hogy kocsmázott az ember régen, hiszen a mi korosztályunk egyik szórakozási alternatívája volt, és szerintem a discotól csak abban különbözik, hogy ott nem feltétlen lehet táncolni és más stílusú arcok vannak. Vagy a Mignon annyira lepukkant, mióta nem jártam arrafelé???? Bár őszintén vagy 5 éve nem voltam még hasonló helyen sem! :shock: Na mindegy, nem okoskodom... :oops: :oops: :oops:

Jó hétvégét!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Hali!

Akinek nőgyógyászati problémája van (folyás, felfázás, kismedence gyulladás....stb) annak a figyelmébe ajánlom a a Tőzegáfonya kapszulát.
Én most szeretném megrendelni már megint felfáztam, antibigyót szedek :?
Nagyon sok mindenre jó, ha valaki szeretne rendelni vagy valami mást a webshopból, szóljatok és egy füst alatt megrendelhetjük....
Tesóm mesélte, hogy egy kolléganőjének 30 évig folyamtosan visszatérő kismedence gyulladása volt, egészen addig míg a dokija nem javasolta neki a tőzegáfonyát, azóta szedi és semmi baja.....
Hja és kiderítettem ez a webshop a legolcsóbb forrás :wink:

És van ezüst kolloid is az oldalon, pár hete téma volt....nemtom mire jó az, de itt is lehet kapni és nem is horror áron.... :wink:

http://ossejt-terapia.shp.hu/hpc/ws_mem ... 20kapszula

És nekem sincs semmi közöm a céghez csak simán jók a termékeik és hiszek a természet erejében :)
Puuuuuuusssssssz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bea! az a szabadtéris lemondás volt az, amikor sorra mindenki lemondta és Szilcsinek rosszul esett, amugy jogosan. Nekem a jövö szombat jo lenne talira, akkor Szegeden alszok bent:)

Enikö! Szerintem is jobb lesz a gyerekeknek és föleg Neked ha Viust megprobáljátok az intézményben elhelyezni. Hátha jól érzi majd ott magát! Kolloidot én kérdeztem, használok, majd megnézem itt mennyiért adják.

Zita! Jobbulást Botinak!!

Bibi! milyen nagy már Barni! Helyes pasi:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eszti: Háááát, a Nemegribe nem velem jártál :) Én talán ha 1x voltam ott, az is fényes nappal 10 óra körül és nem hajnal 1-kor hóttrészegek közt....Nyugiban soha nem voltam! Jate klubban igen, de az kocsmának számít? :D Kultúrálatlan vagyok a témában :)
All Music pubban mi az érdekeltséged?

Zituska: Szegény Boti! Szegény Te! Remélem Noémi nem lesz beteg! Jobbulást kispasidnak!
Február 20? :) (Te hanyadikán?)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Felvettem a kapcsolatot az Odú vezetőjével -ezer köszi a névért Enikő-, vázoltam a problémánkat neki, irtó rendes csaj volt. Átadja a nevem, elérhetőségem az intézményi pszichológusuknak -vmi Éva-, aki a jövő héten fog engem keresni, konzultáció ügyében.

Amúgy azért ájult el, mert rászóltunk az óvónénivel egyetemben, hogy öltözni kell ha anyukánk jön értünk, mert ha nem, akkor nem tud hazavinni, hanem bezárnak az oviba. Ennyi a nagy ok.

Egyenlőre genetikai hulladék anyának érzem magam. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda nanemááá, nem vagy te rossz anya, genetikai hulladék meg aztán pláne. Ne mondj már ilyet :( :cry: Azt honnan veszed, hogy a te hibád ez az egész?
Örülök, hogy segíthettem, remélem Éva is tud segíteni majd!++++++++++++++++++++++++

Ilcsi nemrég küldött smst, hogy holnap nem tud jönni a talira, mert Lalinak agyrázkódása van és bent vannak a klinikán. Most beszéltem a férjével azt mondta elesett és beütötte a kis fejét.... :cry: :cry: Éjjelre bent tartják őket!!!! Drukkolunk Nekik nagyon+++++++++++++++

Nekem a jövő 7végén lesz a 32. :D Ha Ilcsi most nem tud jönni, esetleg áttehetnénk akkorra a talit???? Marcinak meg 24.-én lesz a 12., de 23-án délután lesz a zsúrja :D

ceniko
Szeged

Melinda:

"Affectiv apnoe - sírásos légzészavar. Hirtelen fellépő légzésszünet.

A gyermek erősen sír - frusztráció, düh vagy fájdalom miatt - , üvölt egy nagyot és úgy marad, elkékül, nem vesz levegőt. Totális pánik. Előfordulása hat hónapos és hat éves kor között, lányoknál gyakoribb. Mindig a környezetnek szánt jelzés, soha nem jelentkezik, ha a gyermek egyedül van. Minden esetben van valamilyen precitipáló faktor, melynek során a gyermek sírni kezd, és ezt követik a roham jelenségek. Az ijesztő klinikai tünetek ellenére az állapot ártalmatlan. Tilos a csecsemőt megrázni! Súlyos sérülések keletkezhetnek, a csecsemő nyaki ízületei gyengék. Bőringert alkalmazunk, megsimítjuk az arcát, hideg vízzel megmossuk az arcát. Ez az affect apnoe ellátása."

Szal kérdem én, miért is lenne a te hibád?????Tudod Zaza milyen hisziket nyom? Becarás. Valamit nem kap meg amit szeretne, azta betyáros mindenségit, dügrohama van, csapkod, rombol, eldőlt, belerúg, mindent és mindenbe amit ér!!! Mint az őrült, ki letépte láncát...tipikus esete... nálunk a figyelem elterelés vált be, más semmi, ha rászólok, mégjobban...csak olaja tűzre. Karesz szerint hihetetlen rossz a Zaza, sztem nem :D :D (én szerelmes vagyok bele, nem látom rossznak :oops: :lol: 8) ) szal alapból nincs vele baj, de ha pl kitalálja, hogy ő kér még egy harmadik túrórudit is,(márpedig nem ehet) akkor kéééééész, ordít, és mint egy dúvad tombol.... kinyitja a hűtő ajtót amit ér az alsó polcon benyúl kisöpri, megtapossa, elrúgja, hihetetlen a gyerek :D
Nagyanyja szerint apája is ilyen volt és így is maradt, remélem Z nem marad...majd teszek ellene :lol:

ceniko
Szeged

Üdv.

Szilcsi, remélem, semmi komoly Lalinál!

Melinda, csatlakozom Enikőhöz, nehogymár car anyának érezd magad! Nagyon is jó anya vagy, hogy ennyire törődsz Lindivel és Lottival!

Enikő, na igen, hisztiről én is tudnék mesélni, pedig Peti nem is puncis... Épp tegnap adott elő egy jó kis műsort, élvezet volt az autóban hallgatni, ahogy bömbizett. És még nem tudom, hogy mi válna be nála, mert hol ez hat, hol az. Sebaj, majdcsak túléljük ezt a korszakot is. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Mi is szülinapi zsuron leszünk bent 23-án Szegeden, igy este én ráérnék talira:)

Orsi sosem volt hisztis, de Norbi!! :o

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hú, szegény SzIlcsiék! De most tényleg agyrázkódása van Lalinak, vagy megint csak túlaggódják a szülők? Remélem utóbbi!
Néha úgy érzem felelőtlen anya vagyok. :shock: Levi az elmúlt héten 2x esett le a nagyágyról, mert ugrált, és lezúgott fejjel előre. Konkrét a fejére esett. De aztán megnyugodott és elvolt, nem rohantam vele dokihoz. Kellett volna?

Melinda: Te nem genetikai hulladék anya vagy, csak hülye (már bocsi, de ismerjük egymást annyira, úgy gondolom, hogy mondhatok neked ilyent, úgyis tudod hogy gondolom), hogy ezt gondolod!

Exi: Na, hát én tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy a fiúk SOKKAL hisztisebbek, mint a lányok!

Zsivicznek szóltok, hogy elmarad a tali?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi: Zaza se puncis :) :D :lol:

Nekem is aza véleményem, hogy a fiúk hisztisebbek, mint a lányok, bár lehet, hogy csak az idő megszépíti az emlékeket ami Bogi hisztijeit iklleti.... Vius is hisztis, de ha erőteljesen és komoly arccal rászólok abbahagyja.....

Ilcsiék azért rohantak be Lalival a klinikára, mert vérzett is a feje, ugyanis a formatábla kis pöcökjébe verte bele :( és hatalmas pukli lett+vérzett+őrületesen sikított a gyerek (Ilcsi elmondása alapján) úgyhogy ebben az esetben én is elvittem volna a klinikára....

ceniko
Szeged

Na igen, Peti is esett fejre nem is egyszer, de mindig szerencsésen pottyant le.
Egyébként ezzel az agyrázkódásos izével az a baj ilyen kicsiknél, hogy a kiszűrése általában csak a szemfenék ellenőrzésével történik, és Petinél épp alapból olyan ez a rész, mint akinek agyrázkódása van... Meg is jegyezte L.J., hogyha egyszer netalántán kórházba kerülünk agyrázkódás gyanúval, mindenféleképp kérjek CT-t, ne hagyjam magam...
(Ugye annak idején ezért jártunk el Sztriha profhoz és emiatt kellett Petinek koponya CT, ami kimutatta, hogy minden OK.)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Anna vagyok, én is szegeden lakom. Kérdezni szeretnék tőletek egy fontos dolgot, mivel nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal.

Egy Szigethalmi barátnőm mondta, hogy ott az önkormányzattól is kapott egyszeri anyasági támogatást. Tudtok erről itt szegeden valamit? Kerületenként itt is adnak?

Köszönöm a segítséget.
Vendég

Sziasztok!
Kaptam üzit Szilcsitől én is, tudok róla!
Jaj szegénykéim, úgy megijedtem amikor írta, mi is most kezdtünk
neki őrült tempóban mindenre felmászni! Szék, asztal mindegy csak másszon! Tegnapelőtt megbillent a székkel és puff a gáztűzhelybe beverte a fejét, lett is egy nagy puklija, de szerencsére nem lett komolyabb gond!
Az a legszörnyűbb, hogy pillanatok műve az egész és megvan a baj mégha ott vagy sem tudsz olyan gyors lenni :cry:
Egyszóval reméljük Lalinak nincs komolyabb baja és hamarosan hallunk felőlük :lol:

Köszönöm a bilis tanácsokat :lol:
Én is a nyárra gondoltam az lesz a legjobb, kisgatyába majdcsak rájön a dolgok lényegére :wink:

Anikó
Kép
zsivicz

Köszi lányok. :)
A bajom az, hogy azon agyalok, hogy vajon miért csak akkor csinálja az ájulásokat, ha én ott vagyok. Mivel egy "égedelem" gyermek, sokszor rászólnak mások is -ő nekik miért nem appnoézik?-. Valahol a saját nevelésemben keresem a hibát, viszont nem akarok egy ördögi körbe kerülni sem, hogy nem szólok rá, mert akkor elájul. Nehogy már a farok csóválja a kutyát alapon. Arra rájöttem, hogy csakis düh vagy ijedtség esetén fordul elő vele, viszont nem tudom, vajon tényleg nem akarattal csinálja e.
Szóval vannak dilemmáim. Pl: apjának szóról szóra elmesélte mi történt. Tegnap du. kérdeztem tőle, hogy Lindike beszéltetek vmit az oviban a tegnapi dologról? válasza: "az elájulásomról nem beszéltünk". :roll:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Minden gyerek az anyájának a fejére tesz a legnagyobbat!. Enyim Vius is csak engem tisztel meg vele, hogy őrült rossz, szófogadatlan büdös kölök!
Másoknak egészen jól szót fogad. (már saját magához képest)
De én ezt nem az én személyes csődömnek tudom be (bár volt idő amikor kardomba dőlve így éreztem), de mostmár tudom, hogy nem az én hibám! Mert akkor a többi miért nem?
És a gyerekeknek kellenek a szabályok, még jó, hogy nem a farok csóválja ahogy te mondtad. Nagyon is jóüól csinálod, hogy rászóltál, az hogy ő hogyan reagálta ezt le, az más tészta....

Azt sose szabad elfelejteni, hogy Te az anyja vagy nyilván nem szentírás amit te mondasz neki, bezzeg ha mástól hallja ugyanazt... az egész más....

Enikő vélemény:
Lehet némi magatartás zavar Lindinél (de én nem vagyok szakember és nem sűrűn láttam a lányodat szal ez csak feltéletezés, ha ilyen durván reagál egy sima mezei kérésre, felszólításra (picit szinti szindróma jellegű, csak ő agresszoros lesz, Lindi meg hiszti-ájulás, a kettő sztem ugyanaz csak másképp "jön ki" rajtuk és más fokozatban)) de ezt simán el tudom képzelni, sztem az Odúban segíteni fognak rajtatok :wink: Sok kisgyereken, családon segítettek már ott :wink:

Mikor volt az első appnoéja?

ceniko
Szeged

Enikő! Másfél éves korában.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Itthon vagyunk, de csak elméletileg, majd kedden kapunk zárót. Mivel nem hányt, és jól evett, ma délelőtt elengedtek, valószínűleg megúsztuk enyhe agyrázkódással (ha volt is valami), bár ma is elég bágyadt volt, fáradtkás, és tegnap nagyon nehezen, sokadszori próbálkozásra sikerült a doktornőnek pupillareflexet nézni, egyszerűen nem csinált semmit a szeme a fényre... :shock: :(
A sebészet előtt le a kalappal, nagyon rendesek és segítőkészek voltak, kaptam ágyat, és befeküdhettem Lali mellé is (naná, hogy ott aludtam vele egy ágyban).
Enikő jól mondta, azért vittük be, mert nem is sírt, hanem sikított az esés után, az egész teste görcsbe rándult és rángatózott, annyira próbált sírni, görcsösen rázkódott, aztán jött a hatalmas púp (tényleg ijesztően gusztustalanul NAGY volt, még sosem láttam ilyet) :shock: és a közepe meg vérzett, nem tudtuk, beszakadt-e a feje...

Kép
szilcsi

Szilcsi, remélem, tényleg semmi komoly, örülök, hogy otthon vagytok!

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi! Örülök nem lett komoly baj!

A fej nálunk is örökösen lila, most is:( Én is egyszer elvittem ügyeletre, most is ilyen hatalmas volt a pup és egyböl csupa lila lett, bevérzett alatta, de most nem mentünk. Tudtam hogy figyelni kell hogy nem ájult-e el akkor, nem szédül-e, hányik-e stb. De pörgött ezerrel igy most nem mentünk. A multkor is az volt a vége hogy közölték nem tudnak mit mondani mert a gyerek nem tud beszélni (2 hónapja volt) és nem tudott válaszolni arra hogy szédül-e, van-e hányingere , ja és hány anyát lát :o Igy csak a szemébe világitott és közölte figyeljem itthon:(

Lányok! Mennyire hangos nálatok a Salin? Mert a gyerekek sem engedik bekapcsolni, zavarja öket a zaja, csak amikor elaludtak tudom bekapcsolni igy. Nincs ráirva hány dB lehetne, de tényleg hangos, hangosabb mint a párásitó

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Teszek fel képet a nagy 4 évesemről! :) A képek az ovis köszöntésen készültek, itthon is felköszöntöttük már, de a buli az Eko-parkban lesz 23-án.

Kép

Kép

Szilcsi! Jobbulást Lalinak! :)

Zituska! Botinak is jobbulást! :) Nálunk is beteg Matyi, és úgy nézem Dénes is elkapta, mert már köhécsel... :( Nagyon várom a tavaszt, ez a tél nagyon betegesre sikerült. :(

Melinda! Sajnálom az újabb apnoét! :( És nyugodj meg, nem vagy genetikai hulladék anya! :) Miket találsz ki! :)

Bibi! Barni még mindig nagyon helyes kispasi! :)
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

DÉNESNEK NAGYON BOLDOG 4. SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! :D
Nagyon jók a képek! :D

Bibi!
Barni is csuda édes nagyfiú! :D

Köszönöm a bölcsis tanácsokat mindenkinek!

Ülést hátra tettem! 2 újaz néztem egy cybex meg a concord de ezek 70ért vannak! Mindegy nyár elején lesz aktuális, úgy döntöttem addig jó lesz ez :oops:
Nórus! Te tesz-vesz-ezel még? E lehetne ott adni a Römert?Ha elmenne akkor vennék előbb újat!

Szilcsi!
Jaj szegény Lali, remélem minden ok vele, tényleg ijesztő lehetett ez a baleset!

Én erről az apnoéról még ne mis hallottam :oops: miket tudnak produkálni ezek a gyerkőcök, nagyon sajnálom Melinda!Lehet én is vinném dokihoz, amennyire becarós vagyok!
20140113113746

Szilcsi jobban vagytok?

Melinda: másfél évesen? Kb akkor amikorra kialakult az éntudata..... Sztem ez simán pszihés "állapot", látom én is a hiszti és hiszti közötti különbséget a saját gyerekeimen is,szal sztem ne essél kétségbe, biztos vagyok benne, hogy egy jó pszihológussal, pszihiáterrel néhány közös terápiás foglalkozás tudja orvosolni ezt a problémát :wink:

Kamen: Folyamatosan enyhén zúgó hangja van, enyimeket nem zavarja. Olyan hangja van mintha fújná ki a levegőt, mivel azt teszi :D Ezt néma csendben nem tudná véghezvinni 8)
Norbi még mindig nem beszél????

Zsuzsi: Dénes gyönyörűbgyerek és milyen nagyfiú már ő is, eszméletlen, hogy rohan az idő..... :) Isten éltesse sokáig :)

Hja ma nagyon kiidegelt Vius, őrült mérges vagyok rá :evil: :cry: , Bogi később reggelizett, mint mi, és Vius elkapta az asztalról a margarint (én kavargattama spenótot, háttal álltam nem láttam, csak Bogi kérdi higy hova lett a margarin amikor a 2. szelet kenyeret akarta megkenni), nem találtuk sehol a margarint, bementem a szobába, hát Viola bevitte és a szőnyegbe meg a ruhájára+kanapéra, játékokra, hajára kente :evil: :evil: ilyenkor úgy érzem,hogy egy csőd az egész életünk, ilyet Zaza már rég nem csinál..... megőrülök, már a 2. gép ruhát mosom....
És ahogy az egyik romot eltakarítom, jön a másik, mert mindig csak rosszakat csinál :cry: :cry: :cry: Lelökte a Zazit a szobai csúszdáról, felsértette az orrnyergét, vérzett nagyon sírt :( Aztán megy oda hozzá, bocsit kérni, megpuszilja, majd elkapja a nyakát és elkezdi folytogatni.... ilyenkor előrébb jutok a döntésemben Vásárhelyet illetően :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Kéééész vagyok, nem kell kávét innom a vérnyomásom 500!!!!!
Nem bírtam ebédelni az idegtől, olyan mérges voltam/vagyok....ez a tehetetlenség érzés nagyon car :( :evil: :cry:

A gyerekeim nem akaródznak aludni, megyek játszunk akkor valamit... 8)
Akartam sütni kakaós csigát, de már elegem van mára a konyhából...majd holnap....
Puuuuusssssssz

ceniko
Szeged

Enikö! de már elkezdett beszélni, kb 2 hónapja, irtam is már:) Csak még nehezen érthetö, viszont rohamos tempóban fejlödött neki, eleinte csak 1 szót mondott (nem szótagot), aztán már mondatokat is. Már mondókákat is tud, csak még mindig nem lehet érteni amit mond ill. én azért ált. megértem, de néha még én sem, elmondja többször mire rájövök mit is akar.
Hát szerintem is marha hangos, amugy megnéztem a neten 40dB. Igen zug, de én ugy gondoltam mint a párásitó olyasmi lesz, az is a levegöt fujja ki.
Hü tényleg irtó nehéz lehet Viussal:( Mennyire várható a késöbbiekben javulás?

Zsuzsi! De szuper a torta:) Dénes tényleg nagyfiú már. Mi meg a Tesco játszóba megyünk 23-án zsúrra. Nem Orsinak lesz, mi nem tartunk, nem szokták öt sem hivni, így mi sem hivtunk még senkit, de most elöször meghivta egy szegedi barátnö, a keresztanyja kislánya. Orsi irtó boldog:) Mennyibe kerül az EKO parkban és mi van az árban? Összehasonlitanám a Tesco-val ha jövöre tartanánk mi is, mert gondolkozok rajta. De szerintem Mórárol ezért nem vinnék be a gyerekeket Szegedre, hova menjen addig a szülö?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hát nálunk a baj nem jár egyedül... Lalinak hőemelkedése van, egyelőre nem magas, viszont totál taknyos, ki sem tudja fújni, le van rakódva hátul és szörcsög az egész feje, infrázunk, stérimar, nasivin és sok-sok orrszívás... és mézes meleg tea. Viszont ma fosizott is már, 4 volt ma eddig... marhára be vagyok tojva a fertőző miatt, tudom egyelőre messze vagyunk tőle hál istennek, de egy éve pont ugyanígy kezdődött... nem is szóltam a kórházba be, mert tuti berakták volna a fertőzőre, inkább vállalom a felelősséget, hogy leszidnak kedden, amiért nem vittem be a hőem. miatt... mert gondolom, az is a takony miatt van, na de most legyek okos, mikor pont azokat produkálja a takony miatt, mint amit az agyrázkódás miatt is produkálhatna, leszámítva a taknyosságot és döntsem el, visszavigyem-e vagy ne... és holnap reggel mennem kellene vizsgázni... de hát tanulni se tudtam túl sokat... :shock: :roll:

Kép
szilcsi

Ilcsi: bakker, naon sajnálom,bár a 2 dolog (takony, púp) tuti nem függ össze. Lesz aki vigyáz holnap Lalira??? Én itthon leszek holnap, csak szólok :)

Hjajj én meg elfelejtettem mondani, hogy megvan az MRI eredménye és sajnos pozitív lett, van agysérülése Viusnak :(
Tavaly tavasszal a szegedi MRI negatív lett, de nem volt elég alapos, és nem vágtág elég "vékony szeletekre az agyát" a képeken. Most a Sotén egy komolyabb MRI volt és azon már látszott a baj :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Az epilepszia nem az agyi sérülés kiindulópontján gócosodik,tehát nem fizikális vagy genetikai behatás következménye.
Azaz magzati korban szerzett oxigénhiány miatt van....... szal bejött amit az új kezelőorvosunk mondott :( :( :( Kééész vagyok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
És most mondanék némi nyomdafestéket nem tűrő véleményt az osztályos és egyéb orvosokról...... és odaadnám nekik a gyereket csak 1 hétre hogy tapasztalják meg milyen egy sérült gyerekkel bárhol bármikor együtt élni, létezni,problémákat megoldani, közgyógyra bármit felirítni, játszótérre menni, sérült gyerekek mellé oviba hordani, és egyáltalán érvényesülni.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ceniko
Szeged

Enikő! :cry:

autósülés:
http://www.kid.hu/
én innen szoktam venni, ill. 1et vettem és most fogom a következőt
isofix-eset veszek csak.
az előző römer-t a brendonban vettem, de sztem itt olcsóbb mint ott.
+ van választék színben.
Vendég

Enikő, istenem de sajnálom. :cry: :cry: :cry: :cry: Nem indítasz eljárást? Hiszen most már minden papír a kezedben van.

Köszi a felajánlást, most olvastam. :oops: Megoldottuk, bevittük magunkkal Lalit, apával volt bent a stúdióban, én 10 előtt 10 perccel végeztem, aztán mentünk vissza a klinikára, csak bevittem, mert felment a láza, de gyerekorvoshoz ugye nem vihettem, amíg bent fekszünk papíron... :roll: Megnézte ott egy gyerekgyógyász drnő, egy szép kis torokgyuszit szedett össze. Megkaptuk a zárójelentést, holnap reggel megyünk a saját gyerekorvosunkhoz, kapott Zinnatot egyébként. Éjjel alig aludtunk, félóránként felsírt, hogy fázik vagy hogy nem kap levegőt. :( Köhög is csúnyán, csorog le neki a trutyi. A fosinak úgy tűnik, vége. :)

Zsuzsi, nagyon nagyfiú Dénes! Boldog szülinapot kívánunk mi is! Szuper volt a tortája, és jó nagy is! :wink:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Ilcsi! :)
Nagyon sajnálom Lalit!!
Megint jól összejöttek a dolgok... :( :( :(
Salin nem érkezett még meg? Most nagyon jót tenne Lalinak!
Gyors gyógyulást!!!!

Amúgy én sem vagyok paraanyu, nem szaladok mindennel dokihoz, de a fejsérülés nem játék...jó, nem a kisebb koppanások, azok nálunk is mindennaposak, de ha magasról, keményre esik fejjel a gyerek, én is rohanok...

Bea :)
A 20-a jónak tűnik! :D Véssem a naptárba?! :wink:
(én 23-a 8) )

Melinda :)
Jaj, ne mondj már ilyeneket!!
Nagyon nehéz lehet, de ahogy Enikő írta, a gyerekek az Anyjukat tüntetik ki az ilyen, és hasonló "szép" műsorokkal.
Rettegek amúgy ettől az apnoétól, mert Noémi sokszor úgy ordít, hogy nem vesz levegőt, lilul a feje, kékül a szája, olyankor gyors ráfújok, és akkor vesz egy nagy levegőt...nem tudom, mi lenne, ha nem fújnám. :roll:

Zsuzsi :)
Dénest isten éltesse!
Nagyon cép nagyfiú lett! :D

Enikő :)
Nagyon sajnálom a rossz eredményt. :( :( :( :(
És elhiszem, hogy tehetetlen, és elkeseredett vagy, nagyon nehéz lehet... Csak sok-sok erőt, és kitartást tudok Neked kívánni!!!

Jövőhét nem nagyon jó nekem talira, mert szombaton és vasárnap is szülinapozunk!

Disznót levágtuk hétvégén (idén a másodikat - és utolsót), kipurcantunk, de azért jó buli is volt!
Botinak kutyabaja, szombaton már csak 37 volt a hője, vasárnapra teljesen jól lett.
Átszaladt rajta a vírus, megúsztuk komolyabb gyógyszer nélkül! :D
Noémi szerencsére nem kapta el, remélem, ha eddig nem jött ki rajta, már nem is fog!

Kép
Kép
zituska28

Ilcsi június óta ügyvédnél vannak a papírjaink, a szakértője nézegeti őket, vagy éjjel a párnája alá rakja hátha bemennek a fejébe a sorok.... nemtom... Karácsony előtt!!!!! jelzett vissza,az ügyvéd, hogy a szakértője szerint, az ügy nem nyerhető!

Én kikértem a klinikáról az összes papírt, mindenre az volt írva : panaszmentes, miközben majd meghaltam úgy fájt a hasam májam, mindenem belül, napokon át nem aludtam, olyan fájdalmaim voltak, az egész fejem lüktetett éreztem minden szívverésem, 200/110 volt a vérnyomásom (a megszokott 100/60 helyett) a maximum csökkentő mellett, szal télleg azt hittem nem élem túl....minden reggel könyörögötem a vizitelős orvosoknak, hogy szüljük már meg a babát, mert nagyon fájok és nem éreztem a magzatmozgást...persze leszartak, hogy ne hisztizzen anyuka várjuk ki a 36. hetet hogy ne legyen koraszülött (mintha azon a néhány napon múlna).....
De átküldtek a belgyógyászatra a magasvérnyomás miatt és "erős hasi fájdalmakra panaszkodik a beteg" címszóval, "a terhesség befejezése Hellp szindróma?????" felirattal. Ez a papírom is megvan kettő is, mert 2x is voltam 3 napon belül a Bel.-en ez miatt!!! Szal a napi vizitelős papírokon azt írták panaszmentes, miközbe a beutalón azt írták erős hasi fájdalmaim vannak.... szal valaki kurvára nem mond igazat........

Hja mondanom sem kell, hogy 100 ftért fénymásolták le a papírokat oldalanként :evil: , egy kisebb vagyont hagytam ott értük....

Szal most várom, hogy az ügyvéd visszaadja a papírjaimat (ma-holnapra ígérte) és viszem másik ügyvédhez őket, ez akit először ajánlott nekem a DAS (velük szeződtem ők a jogi biztosítóim) az túl "sztárügyvéd" és azt gondolom neki ez nem ügy, ő százmilliós és több összegű perekkel foglalkozik..... A másik DAS-es ügyvéd, viszont nagyon lelkes és bizakodó és szerinte nyerhető a per. (sztem is egyébként)
Mindegy elindítom ha esik ha fúj, leszarom az orvosok mimóza lelkét (ők is leszarják, ha egy gyereknek baja lesz) Úgyis a biztosítójuk fizetne ha nyernénk, nem a zsebükből vennénk ki a pénzt és a szájukból a falatot.
Amúgy erre a szintre mostanra jutottam el, eddig vacilláltam, meg hát ők is emberek, nem tehetnek róla...atb. De bakker, én szívok és mi szívunk a sérült gyerekkel nem ők.......már elviselhetetlen a viselkedése és ahogy múlik az idő úgy jönnek sorba a car dolgok amikkel szembesülnünk kell az állapotával kapcsoltban, úgyhogy már nem tud érdekelni, hogy az orvosok is emberek...... de ehhez kellett ez a sok car a nyakamba.... mert alapvetően nem vagyok rosszindulatú, perelgetők, feljelentgetős típus, de eljutottam idáig, hogy én orvosnak pénzt többé soha, meg hogy igenis ők hibáztak akkor vállalják a felelősséget.....

Hja és ha bármilyen ügyben (kivéve büntető) van valami problémátok, tilosban parkolástól kezdve, építtető által okozott kár, nem megcsinált de kifizetett munka, vagy vélhetően orvosi műhiba okozta kár, akkor írjatok privit, megadom a DAS jogi képviselőjének számát, nekem is ő intézte, az ügyvédnek nem kell fizetnem...... Így egy per elkezdéséhez nem kellenek milliók százezrek... higyjétek el sokan (itt Magyarországon) ha tudnának a DAS-ről bevállanák a pereskedést, a legtöbb ember azért nem teszi, mert nincs hozzá tőkéje.......
Külföldön a DAS már teljesen közismert és népszerű, előbb utóbb itt is az lesz! :wink:

ceniko
Szeged

Enikő:
Nagyon sajnálom, sok erőt és kitartást kívánok nektek!
Rengeteg türelemre van szükséged hisz ez így tényleg nagyon nehéz lehet!
Június óta ügyvédnél vannak a papírok ez szép mit mondjak :cry:
Erről a DAS jogi képviselőről még nem hallottam, pedig igen ahogy írod sokan nem mernek nekiindulni egy pernek mert félnek a költségektől, sajnos velünk is ez volt :(

Szilcsi!
Jaj szegénykéim, jobbulást Lalinak most a sok rossz után jönnek majd a jók :D Ha meggyógyultatok és még úgy jön ki, hogy nem viszed bölcsibe szólj megbeszélünk egy talit végre! :wink:

Bea!
Mi újság? Sikerült az alku? Azért én örülnék :lol:

Karmen:
Húúú, nem tudom válaszoltam e neked, szeptembertől megyek vissza dolgozni és Zsoltit is akkor adom be bölcsibe, igaz mostmár szörnyen érzem, hogy hiányolja a gyerekeket. Így, hogy az idő is rossz, még a játszókon sincs senki :cry:

Anikó
Kép
zsivicz

Anikó! Igen, nekünk is ez volt a gond mindkettönél hogy nem volt gyerektársaság. Mentünk a Siha közbe játszóbölcsibe de egyébként meg nem tudtunk máshova. A bölcsi viszont mindkettönek nagyon jó volt, szerették nagyon!

Enikö! Basszusss!! :( Remélem a pert megnyeritek, én sem hallottam még erröl a DAS-ról.

Szilcsi! Szegénykém, jól összejött most Lalinak minden! DE legalább nem kell fertözöre újra befeküdnie!

Salin ment 2 éjjel, már elsö éjjel észrevettem hogy nem köhögött annyit, elötte 2 napig majd megfulladt. TEgnap éjjel még jobb volt. Igaz üvölt ha nem kapcsolom ki, mert zajos, ezt irtam, de alvás elött megy, majd ha elaludt megint visszakapcsolom éjjelre.

Milyen volt a Kaméleon? Kik voltak, képek??

Most szombaton 23 lesz akkor valami? :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok, nem lehetne a jövő hétvégére tenni a talit? Mi pénteken megyünk haza anyuékhoz, de a jövő hétvége nekem is jó lenne.

Karmen, szerintem nem lett a taliból semmi. :( Sajnálom, mert én fújtam le, vagyis én kezdtem a sort... bocsi. :(

Lali talán jobban van, még megy a fosi, igaz, napi 1-2, de az a javából. :? Kímélő étrend, Zinnat, ha kell, Smecta és Calcimusc, mert most már köhög is, viszont nincs úgy tele már az orra, jobban kap levegőt. De éjszaka is sírt, hogy fáj a torka. :(

Anikó, szívesen taliznék veletek (is), de szerintem a héten nem fog összejönni, most még ugye elég beteg Lali, pénteken meg utazunk el anyuékhoz, majd csak vasárnap jövünk vissza.

Zitus, na kisebb koppanások nálunk is mindennaposak, de ez a pénteki tényleg ügyeletre rohanós kategória volt. :( Tudod, én nem vagyok olyan nagyon paramami, L. annál inkább paraapa, de próbálom visszafogni, egyre több sikerrel. :D
Disznóvágás juhúúú, :D bár tuti fárasztó lehetett. Noémi mikortól kezdi a bölcsit? Munka van már kilátásban?
Enikő, kíváncsi vagyok, mi lesz a pereskedés vége, és igenis járj utána, mert az orvosok hanyagsága okozta ezt az egész kálváriát.
:( Drukkolok, hogy legalább valami kártérítést vagy költségtérítést kapjatok, hogy legalább anyagilag könnyebb legyen kicsit, úgyis annyi kiadásotok van emiatt. :(

Kép
szilcsi

Kép
Kép

Kép
szilcsi

Enikő :)
Sztem is járjatok csak a végére ennek a peresdinek, nem hiszem el, hogy ez nem nyerhető! :evil: :evil:
DAS - Mi kötöttünk DAS szerződést pár éve, szerencsére nem volt rá szükség.
Most nem rémlik, hogy fizettünk volna éves díjat, lehet, hogy Robi visszamondta, nem t'om...Ő intézi nálunk ezeket a dolgokat. :oops:

Ilcsi :)
Paraapu :lol: Igen, tudom... :wink:
Nagyon édi a szülinapos Lali!! :D :D
...és most jut eszembe, még nem is köszöntöttem fel... :oops: Utolag nagyon boldog szülinapot kívánok Neki!!!
Lalinak jobbulást!! Jól belekeveredtetek megint a betegségbe. :( :(
Noémi bölcsizik délelőttönként ezerrel, egésznapos csak akkor lesz, ha lesz melóm....ami igen, kilátásban van :wink: , de még most megyek megdumcsizni a részleteket, és babonából még titok. 8)
Lehetek pofátlan?.........hozol nekem öblítőt? :oops: :oops:

Most mennem kell, megőrültek a gyerekeim! :shock: :shock:

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Enikő, én remélem, hogy sikerül pert nyernetek.
Mellesleg én sem vagyok feljelentős típus, de épp a múlt év végén indított az Egészségbiztosítási Felügyelet az én nevemben és Feri nevében eljárást. Ferinél azért, mert négy óra várakozás után dolgavégezetlenül jött el a tüdőgondozóból, aztán kiderült, hogy van lelete (amit az előzőek alapján állítottak ki), így írtam egy illetve két szép levelet, és megindult az ügy.

Szilcsi, aranyosak a fotók. Lalinál a Micimackó a kedvenc?

Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Csajok!
Ezt a Salint gyógyászati segédeszköz boltba is lehet venni?És vajon eg.bizt. kártyával lehet e fizetni???Tudja valaki?
20140113113746

Anett! Én hivtam több boltot Szegeden, csak a wellmed-en felsorolt 2 bolt árulja, a Rokusi ktr és a Bartók tér. Utobbin tudom van amire elfogadnak kártyát, mintha ezt olvastam volna, hivd fel öket a weboldalon van tel.szám

Szilcsi! Mentél a régi hidnál gyalog kedden?:) Szerintem Téged engedtelek át a kocsim elött:)

Tali nekem csak most hétvége jo, 3 napig Szegeden leszünk, apa meg itthon, nem tudok a jövö hétvégén is elszökni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, igen voltam arra és emlékszem, hogy átengedett egy autós, de nem figyeltem, bocsi. :D
Sajnálom, hogy erről a taliról meg én maradok akkor le. :( Amit én szervezek, az befuccsol, amit mások, az meg nekem nem jó. :cry:
Na de majd egyik szombaton hátha többen összejönnénk majd a Memphisben a retro bulin. :wink:

Zitus, mennyit hozzak? Bejössz érte jövő héten a munkahelyemre? 8) (úgyis megyek a Müllerbe, nekem is kell pár dolog)

Lali jól van, még truttyog kicsit az orra, de gyorsan átment rajta a vírus, a pocakja is rendbe jött, már nem is diétáztatom. Most jó egy kicsit itthon lenni vele, sokat játszunk, sokat foglalkozom vele és totál élvezi. :D
Szombaton találkozom a tetováló sráccal, már alig várom. :oops: 8)

Kép
szilcsi

Kármen!
Köszi,holnap felhívom őket!

Szilcsi!
Örülök,hogy jobban van Lali.Jövő héten már bölcsiztek is?
Ma Málna nem sírt :)
20140113113746

Ilcsi! :)
3-at, ha nem gond! 8) Naná, hogy bemegyek érte! Majd összecsörgünk, hogy mikor, mert egyeztetnem kell Robival a kocsihasználatot...
Memphis buli tuti összejön hamarosan! Ez a hétvége nekem se jó, Noncsit ünnepeljük! :D

Boti visszalázasodott... :cry: Nem vészes, de bosszant a dolog. Piros nagyon a torka.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket! :)

Karmen! Most az a rendszer az Eko-parkban, ha veszel egy 16 alkalmas bérletet, akkor amellé ingyen jár egy zsúr! (Vagy akár fordítva... :) ) Ez 16 ezer Ft, amiben van így 16 órányi játszóház, és egy 2,5 órás zsúr 20 főig. A 20 főn a gyerekeket értik, szülők annyian jönnek, amennyien akarnak, értük nem kell fizetni, és van rendesen hely leülni, kávézni stb. Nálunk ez fontos volt, mert mindenki 2-4 éves, tuti jönnek szülők is, és pl. a Játékdzsungelben 6 szülő jöhet, utána a felnőttért is fizetni kell! :shock:
Egyébként én ezt a 16 ezret is soknak tartom, de mi rengeteg szülinapi buliba járunk, Dénes már várja a sajátját, "sajnos" téli gyerek, így a kerti parti kizárva... 8)

Enikő! Sajnálom, hogy egyre rosszabb a helyzet Violával! :( Remélem megnyeritek a pert! Sztem is nehéz eldönteni, hogy mi rosszabb egy babának, a koraszülöttség vagy ha súlyos panaszok mellett pocakban tartják, de a Klinikával nem az fő baj, hogy agyonaggódják magukat miattad és mindent megtesznek érted és néha hibáznak, hanem hogy tök hülyének néznek és egy csomószor nem hisznek neked! :twisted: :shock: Mikor tavaly másodszor kerültem be petevészek torzióval a klinikára, az éjszakai ügyeletes nővéren látszott, hogy nem hiszi el, hogy komoly panaszaim vannak, alig akarta felkelteni az ügyeletest, aki szintén nem nagyon hitt nekem, végül nagy nehezen átküldött a belgyógyra, akik végre komolyan vettek... :evil: A dokim nem is értette, miért nem őt hívtam azonnal...

Szilcsi! Örülök, hogy Lalinak nem lett komolyabb baja! :) Szép volt a tortája! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Ma négy hónapos Lilla. :)
Hétfőn kezdtem el neki adni baracklevet a 10 órai kaja előtt.
Első két alkalommal tolta ki a nyelvével a kanalat, minimális mennyiséget nyelt le, inkább csak köpte ki.
Tegnap, harmadszorra már inkább nyelte, és csak picit tolt ki.
Ma pedig nyűgösködött, de lenyelte, aztán oda kellett adni neki a tápszert, mert elkezdett balhézni. A végén áttöltöttem az üres cumisüvegbe a maradék baracklevet, és simán benyomta mindet, olyan 30-40 mili lehetett. Lehet, hogy az volt a baja az elején, hogy lassú volt neki a kanál, ő meg túl éhes volt. De mindenhol azt írják, ne cumisüvegből adjuk neki a gyümölcslevet, szóval ez így most "szabálytalan" volt. Meg a pépesebb dolgokat úgyis kanálból kell majd. Na mindegy, így állunk most. :) Lényeg, hogy úgy tűnik, az új ízzel nem volt különösebb baja, inkább az etetés módja szokatlanabb.

Ha esetleg valakit érdekel, mától 139.- Ft-ért lehet kapni a DM-ben az Univer 4 hónapos kortól adható gyümölcsös bébidesszertjeit a készlet erejéig. (szilva-alma, őszibarack-alma-banán, trópusi gyümölcs)

Mindenkinek szép napot! :)
Monka
monka79

Sziasztok!

Bea: valóban igazad van, én is fényes nappal jártam kocsmába, éjjel biztosan mást mutat! :D

Enikő: Bízom az igazságban, és, hogy megnyeritek a pert! SWzorítok! Sajnálom, ami Viussal, de ha bentlakásosba kerülne, ott szakemberek foglalkoznának vele, egészen biztosan jó lenne Neki is! És a családotoknak is!

Szilcsi: Örülök, hogy Lali jól van! Doró is itthon van és mi is élvezzük az együttlétet! :D Karácsonykor is olyan jó volt, hogy itthon volt! Annyit változott mióta óviba jár! Csak lesek!!! És mit varratsz magadra??? Hová?

Mi a hétvégén ünnepeltük az első szülinapost, hasonlóan a Karácsonyhoz, ez az ünnep sem sikerült valami jól, a tortát elrontottam, ahol csak lehet, a nagyszülők-dédik között sem volt tökéletes az összhang, ezzel elrontva az ünnep örömét, szóval keserú szájíz, de legalább az ajándék hatalmas sikert aratott a gyerekeknél, és a kis ünnepelt jól érezte magát.
Voltunk 1 éves státuszon is, 10400g és 76cm, egyedül jár szépen, megdícsértek bennünket, pedig csak a gyógytornásznak köszönhetjük az ügyes mozgásfejlődést! (Köszi-köszi Bea!!!!) :)
Az óviban volt szülői, jópofa volt. Az ortopédiai szűrés elmarad, valami jogszabályos-szerződéses dolog miatt (ők sem tudták pontosan) nem szűrhetnek az óviban. Nálatok hogy van ez? Lesz szűrés vagy nem csak a mi óvinkban történt fennakadás? Mit tudotok erről?
Doróka itthon van, írtam már régebben is, hogy köhög. Hát már november óta... :oops: Hétfőn ismét elmentünk a doktornőhöz aki azt mondta, lehet, hogy allergiás-asztmás dolog van a háttérben, ad még egy esélyt a gyógyszernek, lévén, hogy eddig csak homeo köptetőket, köhögés csillapítókat kapott (Stodal, Sinupret). Most kakukkfüves köptetőt kaptunk, azonnal megindította a nyákot, szóval tisztulás útjára léptünk! :lol: Részemről befejeztem a homeopátiás cuccokat, esetleg ha még nem vagyunk betegek, akkor mintegy "ráolvasás" vagy "esőtánc", kipróbáljuk, de ha már betegek, nem adom nekik, eldöntöttem! Remélem ez azt is jelenti, hoghy nem asztmás Doró, igaz, terhelésre (ugrálás, szaladgálás) jobban köhög még most is.
Ma délelőtt építettünk hóembert a gyerekekkel, főleg Doróval. Szép idő volt, és a hó is alkalmas volt rá!

Szép napot!

e.

KépKépKépKép
hefe

Szilcsi!
Mit tetováltatsz? :wink:
Nekem is van, még olyan 20 éves korom körül csináltattam.Bal lapockámon, nonfigurativ. :wink:
Én most ha csináltatnék a gyerekek nevének a kezdőbetűjét csináltatnám, valami szép cirádásan. :wink:

Enikő, KLzsuzsi!
Nektek nem ugyanaz volt a nőgyógyászotok? :shock:
Az Emőke? :?:

Szilde!
Itt válaszolok!
Köszi jól vagyunk.
Foglalkoztató egyenlőre nem kell, még nincsenek befejezve az eddigiek sem. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?