Új privát üzeneted érkezett!

Jól van...látom Évi nincs....ezek szerint szótfogadott!!! Nem lesz semmi baj...sok a gondja szegénykének...megértem,hogy ideges...de most a babóra kell koncentrálnia. Majd ha visszaolvasod Évi: Millió puszi :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok most értem a végére mire 3 napot végig olvastam nem semmi volt mennyi minden történ ááá

sophie27 : Teljes szívemből sajnálom ami veled történt kívánom minél előbb újból legyen pocaklakód drukkolok nektek

Csillagfény :Egyet értünk abban hogy inkább a kórháznak kéne adni a hála pénzt egy reális összeg formájában amit mindenki meg tud fizetni azért az orvosoknak 80-100 000 rengeteg azért mert ott állnak és néznek mert igazából a munka keményebb része a szülésznőé és a mienk a doki nem sok mindent csinál

évilány : no idegeskedés no pánik no stressz mert árt ilyenkor minden én is azt mondom ágyba be és csak pihi ilyenkor minden okés lesz semmi baj bepántlikáztál kicsit ami ilyenkor normális szerintem és is tuti ezt tenném ahogy teszem is .

Jaj lányok nagyon ideges vagyok holnap lesz páromnak exével a sokadik tárgyalásuk és tiszta ideg vagyok miatta annyira kikészit hogy fuu mert ez már nem egy szokványos válás tárgyalás akit esetleg érdekel priviben szívesen leírom a sztorit legalább kiadom magamból de ide nem íróm ki mivel a csaj is az oldalon fenn van és hosszú is lenne.

hála pénzről még a fogadott dokirol még annyit hogy ahol most élek más doki vizsgál mint egy fogadott de a 30.hétől kell a korházba bejárni és ott kell majd dokit keresni jó mi !!

én 12 évig jártam egy orvoshoz ott szültem is nála és 20 ezret kaptt és megelégedett vele ez 6 éve volt utoljára de itt mi lesz nem tudom 80 -100 ezrek rengeteg azt inkább a fiaimra költöm .[/b]
Vendég

[quote="woody"]N írta:woodyagyon várom már a holnapi napot, remélem minden ok lesz a genetikai uh-n.

Woody. Én csak a jövő hét csütörtökön megyek genetikai UH-ra, 12+2 vel. Nem korai még a holnapi vizsgálat???

szilvás76

Én is jövő héten mentem volna 20-án, de a doki mondta múlt héten, hogy előbb kellene menni. Így ezt az időpontot kaptam.
És pont a 12. hétben vagyok.

A neten is ez van a kombináltra. (Magzati Diagnosztikai központ)

A vizsgálat a terhesség 11. és a betöltött 13.+6 hete között bármikor elvégezhető, optimális ideje a 12. terhességi hét. Egy vérvétel történik a terhességgel összefüggő plazmafehérje (PAPP-A), valamint a szabad ß-hCG szintjének vizsgálatára, továbbá egy ultrahangos vizsgálattal a magzat tarkóredő vastagságának pontos mérésére kerül sor, a terhesség pontos korának a magzat fejtető far távolsága (CRL) alapján történő megállapítása mellett.
A Kombinált-teszt eredményének kidolgozása csak úgy lehetséges, ha a várandós mindkét vizsgálatnak aláveti magát (vérvétel, ultrahangvizsgálat).

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Na.Pihentem,eddig,még aludtam is :) Csak felkeltem inni meg ilyesmi.

Köszi lányok,már jobb :) Bár lehet a Nospa hat:) de inkább a jótanácsok

Vanilla,bepántlikáztam? az mit jelent? :lol:
Ne idegeskedj Te sem,látod pont Te írtad hogy nem szabad...engem érdekel egyébként,írd meg ha gondolod!

Na megyek vissza a könyvemhez.
porszívózni kéne ma,apa azt fogja hinni azt akarom mindig ellógni :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok Kismamik!

Évi, a bepántlikáztál azt jelenti, hogy bepánikoltál! A stressz nagyon ártalmas, próbálj meditálni, vagy találj más módszert arra, hogy megnyugodj, de az ne a porszívózás vagy takarítás legyen, hanem valami, amit fekve csinálhatsz. Hímezz, köss, olvass, nézd a tv-t, fejts keresztrejtvényt... Nem hiszem, hogy 1-2 nap alatt annyi por-piszok összejönne. Szerintem észre sem veszi a párod,ha nem mondod, ha meg mégis, akkor elég alapos indokod van arra, hogy most békén hagyjanak. Meg aztán most a bébike a legfontosabb, ne is aggodalmaskodj máson. Ha nincs kaja, majd akkor férjed főz, vagy rendel, biztos kitalál valamit, az éhes emberek elég leleményesek :)

maccs01

Maccs,szia :)
Ja így már értem :)
Hogy vagy?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Egyet értek maccs-al :)
Jó újra látni :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Én Enikővel 11+2-nél voltam genetikai uh-n a magzatdiagnosztikánál. Akkorra hívtak be, de én is ugyanazt olvastam, mint Woody, hogy teljesen jó.

Diagnosztikáról jut eszembe, hogy 4D-k azért is jók később, mert már látni, hogy nyitott-e a szájpadlás, ha a baba állandóan tátott szájjal van, az agyi problémákra utalhat, követhető a gerinc, egy csomó fejlődési rendellenesség is látszódhat még.

maccs01

[quote="evilany"]N írta:evilanya.Pihentem,eddig,még aludtam is :)
[...]Köszi lányok,már jobb :) Bár lehet a Nospa hat:) de inkább a jótanácsok

[...] porszívózni kéne ma,apa azt fogja hinni azt akarom mindig ellógni :?

Na, állj!
Az, hogy MOST jobban vagy, az nem azt jelenti, hogy máris gürizz. A mai napot (legalább) szándd a pihenésre!
Apa meg nem hisz semmi ilyet. A Baba most a legfontosabb, nem az a pár morzsa!!! Irgumburgum!!!! :roll: :wink:

szilvás76

Negatív lett a terhességi tesztem, 2. napja nincs hányinger, úgyhogy meg lehetett nyugodnom :):):) Meg is tettem.
Ma veszek magamnak valami szépet :)

maccs01

Szilvás,nem gürizek :lol: :lol: nem úgy értettem.
Maccs mi szépet?

evilany

:) Évi! Miért nem pihensz? Az ülés nem pihenés!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi, a porszívózás is gürizésnek számít most! :-)
Maccs. Tiszta lap. :-) Kell várnotok most pár hónapot, vagy az csak a Ti döntésetek lenne? Így is van, ajándékozd meg magad valami jó kis "haszontalan" cuccal. :-)

szilvás76

Én most úgy lefeküdnék alukálni egy kicsit!
A fejem is fájdogál, "indulófélben" volt a "nagyonfejfájásom", ezért bevettem egy fél Algopyrint. Biztos valamilyen front van már megint.

szilvás76

bepántlikáztam? ezt írtam ááááááá :oops: elnézést be pánikoltál azt akartam írni csak mindig lefagy a pici fiam gépe mert az enyém tegnap elszállt és most erről írok ez meg nem a legjobb de egy 6 évesnek tökéletes .joké akkor megírom a sztorit nem fogsz unatkozni igérem :shock:
Vendég

Vanilla szívesen elolvasom.
Szilvás nem porszívózok :wink: eszek épp :D tömöm az UFO-nak a tápanyagot :)
Csak fura csak feküdni mint egy úrinő. :)
Az ülés is pihenés,szerintem :? valamelyest :)

evilany

de ez tök jó. pepántlikáztam. :wink: Tetszik, azt hittem, ezt így "mondják" manapság. Vicces :mrgreen: :lol:

szilvás76

Az ülés, most mint TESTHELYZET NEM pihentető.

Etesd csak a kis Ufócskát! :lol:

szilvás76

Brendon katalógust nézegetek,az jólesik a lelkemnek.És hálisten érak sincsenek benne :)

evilany

Úrinő. Besz..rás! :-)
Te Úrinő! Azért reggel még görcsölt a pocód, ezt ne felejtsd el. :wink:

szilvás76

Ollyan szép cuccok vannak a Brendonban, csak hát... :evil:
Bendének onnan vettem egy két cuccot anno, hát, mostanság biztos nem fogok! :wink:

szilvás76

Ledölök én is.Megcsináltam a fürdőt,feltakarítottam,csináltam rízst,mostam,kiteregettem...és most kicsit szurdos a hasim...2ig van időm pihenni.Utánna edzés... :( Na legyetek jók! Vigyázzatok magatokra!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

itt vok csak írom a priviket :) de figyelek ám 8)
Vendég

Hálapénz. Én értem, hogy hálás az ember és ezt jutalmazza, de szerintem nálunk ez nem teljesen így működik. Van, akinél igenis vannak tarifák. Miskolcon él a férjem munkatársa és orvost keresnek a nemsokára szülő feleségének, 100ezer alatt szóba sem álltak velük szülés-levezetés téren, van, aki konkrétan megmondta, hogy 200ezret kér.
Én pl. kerek-perec rákérdeztem az orvosomnál (ahová Tina is jár ugye), mikor Enikőt vártam, hogy "mennyit kér a szülésért", erre ő azt mondta, hogy "amit az anyuka gondol". Hozzáteszem, hogy a 21. v. 22. héten mentem hozzá először, elvállalt és ezzel nyitottam. Van olyan lány a Sotés topikon, aki akkoriban csak 30ezret tudott megengedni magának és a doki varratszedéskor nem vágta a pofákat, hogy annó kevés lett volna számára, amit adni tudtak. Ugyanazt az odafigyelést, törődést kapta, mint én, aki többet adtam, mert ez nála nem ettől függ. Azóta, ahogy olvastam, már újra szült nála másik babát, semmi gond nem volt, összeget tekintve sem, vagy hogy kevésbé foglalkozott volna vele, mint bármely más kismamájával.
Szerintem, ha valaki konkrétan megkérdezi, akkor kap rá választ, ami vagy tetszik, vagy nem tetszik. Ha választott orvosod van és a terhesség alatt kétségbe esel bármi fájdalom miatt vagy rossz érzésed van, hogy valami nem stimmel a babával, akkor nem kérdés, hogy ki a bánatot hívsz fel, mert nyilván a dokidat, akire számíthatsz.

Persze lehet ügyeletesnél szülni, sokan voltak már, akik ezt tették, de kétlem, hogy majd akkor választ az ember két doki közül, mivel valószínűleg azon a napon nem csak ő fog szülni, hanem sokan mások, így csak remélni lehet, hogy valamelyik doki, vagy bárki (!), majd rányitja az ajtót és foglalkozik vele is. Az első szülésemnél így jártam, mert az én akkori orvosom épp máshol volt a sok szerződött kórháza közül, meg vitte a privát rendelését is, szóval nagyon tudom, hogy milyen ügyeletesnél szülni, mikor komplikáció van. De az is lehet, hogy csak Nekem nem volt szerencsém. Én azt az orvost kirúgtam a fenébe és ezért is tanácsolom, hogy csak olyan doki legyen a fogadott, akinek állandó munkahelye a kórház és max. egy napot magánrendel. Nehogy úgy pórul járjon mint mi.
Azt sajnálom, hogy többeteknél olvasom, hiába fogad orvost, szülésnél nem lehet bent, csak ha épp akkor ügyeletben van. Ez nagyon rossz lehet, viszont legalább a szülésig tudja tartani a kismamájában a lelket és mindig fel lehet őt hívni, ha gond adódna.

maccs01

Évi, valami felsőt, vagy egy kabátot :) Valami csinosat.
Szilvás, elvileg 3hónapot kell várni, de 6hét a minimum a méhfal regenerálódása miatt és a fertőzések is ilyenkor gyakoribbak, mert ugye nyitott volt a méhszáj a küret miatt, legalábbis én így tudom. Mi 6hónap múlva indítjuk a projektet, ha minden rendben van velem laborok, uh-k stb. szerint is.

maccs01

Évi, pihenésen a fekvést értsd, nem az ülést.
Mi mentünk vásárolni, sok puszi, vigyázzatok magatokra, és pihenjetek, az első 12 hétben sok pihire van szükség! Biztos nem véletlenül tanácsolják a dokik.

maccs01

Hát igen, a szülés után is min 6 hét a regenerálódás. Biztos ilyen esetben is tanácsos kivárni azt a kis időt.

Gyógyulgass. Jó vásárlást. :wink:

szilvás76

Na elküldtem a priviket aki kérte jó hosszú lett bocsi érte és a hibákért is de ez a gép sz.... :? hu ég a gyomrom és olyan melegnek érzem magam lehet elkaptam valamit de most viszont megyek gyors főzök valami finit mondjuk paprikás krumplit virslivel , meg takarítani is kel még mert tegnap itt voltak az asztalosok és a nappaliban csiszoltak fúrtak faragtak és olyan volt a ház mint a csatatér közepe és van még mit csinálni fuu de kezdek görcsölni a hasam sokat idegeskedtem lehet na szép kell ez nekem na majd később vissza nézek addig vigyázatok magatokra és a babákra puszi mindenkinek .
Vendég

Vanilla mindjárt olvasom is.
Köszi az ötletet kaja ügyileg,holnap paprikás krumplit főzök :)
Látod neked is görcsöl a hasad,vigyázz magadra,pihenj ha tudsz,tudom 2 gyerek mellett nem lehet könnyű.

Én meg szerintem azért is pántlikáztam be mert első...és olyan fura orvos,meg UH nélkül lenni 5-6 hétig. Legszivesebben minden nap UHra járnék hogy tudjam minden rendben odabent és megvan a baba.

evilany

évi . itt nálam sem olyan egyszerű ez a dokis dolog mert itt 3 van de egyiknál sem szülök mivel a kórház ahova tartozom majd kb a 30 héttől kel menni és akkor kéne választani ott egy dokit de az ittenik meg azt sem mondják meg hány hetes vagyok vagy mikor szülök az én és a védőnő számítása szerint a szülés aug.5,.-én lesz a doki szerint most 9 hetes vagyok szerintem csütörtökön töltöm a 11-et a védőnéni azt mondta majd a 12 hetes uh megmondja az igazat jó mi . és addig mi van kételyek ???na jah de ha adnék egy boritékot az itteni dokiknak akkor mindjárt mondanának egy dátumot de azért 2 orvost fizetni ... :idea: nem vagyok én milliomos na sebaj addig pihenek és próbálok helytállni mindenhol de ez az idegesség a holnap miatt tuti ettől pálinkázok :lol: ja jut eszembe tettem fel pár képet a g-mailra . de teszek majd pocist is meg uh képet addig is puszi nektek
Vendég

Na most meg már pálinkázunk nem semmi :) :wink:

evilany

iszunk? jövök... :lol:
gyanítom, két korty után kidőlnék... :wink: 8)

szilvás76

szerintem mindenki kidőlne a piától jelen helyzetben főleg mivel szedjük ezeket a bogyókat , b6 vit , folsav , nos-pa stb....szegény pocaklakók :lol:

De ihatunk mondjuk tea, vagy rostos hú én megittam 2 napja 1 l colát egész éjjel néztem a plafont :shock:
Vendég

Évi.
Azért mert az első, és mert a munkahelyi veszélyek miatt otthon vagy. És így jobban figyelsz magadra.

Bendével úgy elrepült az első 12 hét anno (meg a többi 30 is). És végig dolgoztam (irodai munka, fizikailag nem megeröltető), a szabimat vettem ki csak a 8. hónapban. TP nem kellett... Az uccsó napon még kocsival mentem ctg-re... SEMMI gond sem volt. Nem is nagyon paráztam, vagy talán nem volt rá úgy időm/energiám.
Bár igaz, hogy volt orvosom, aki nagyon lelkiismeretes volt, és ott volt a TUDAT, hogy hívhatom, ha kell. Nem kellett... Egyszer sem.

szilvás76

[quote="vanilla01"] írta:vanilla01hú én megittam 2 napja 1 l colát egész éjjel néztem a plafont :shock:

banyek, 1 liter Cola????? :lol: :shock:
Én csak a síma vizet v bubimentes ásványvizet iszom, attól nem ég a gyomrom. A többi szinezett mű-löttytől kikészülök mostanság...

szilvás76

Szilvi : én is de aznap azt kívántam pedig az édes dolgok nem jönnek be mióta babát várok de akkor fú .

Na megjött drága nagy fiam mennem kell holnap jövök de csak fél 2 fele mikor megy párom csajok szorítsatok :!:

Jók legyetek babákra vigyázni puszi mindenkinek :D
Vendég

Na én is megvagyok :wink:

Évi pihenj sokat és feküdj, lehet csak nyúlnak a szállak odabenn a legjobb ha fekszel, míg nem erős a fájdalom és nem vérzel semmi gond, nincs ott baj :wink:

vanilla a story nekem is jöhet :wink:

Én jól vagyok, hasam nem rendetlenkedik érzem de gondolom az ülés miatt. Hétfőn bejöttem dolgozni, nem lehet csak otthon dögleni mint én tettem a munkámat nem csinálja még senki. Bár haladás nem nagyon van de a fontos dolgokat azért sikerült elintéznem és a halom papírt is elraktam már, mert lassan elöntötte az asztalomat :oops:

Hálapénz ajaj itt is van, de hát másként nem lehet. Itt még az is nagyon menő, hogy mindenki magánba jár dokihoz, ott is perkál jó sokat így nem olcsó a szülés. Én holnap 5-kor megyek uh-ra. Itteni dokinál még nem voltam így megyek lássam milyen vizsgálatokat kérnek nálunk. Barátnőm ajánlott egy másik dokit, akinek 3d uh-ja van, mert ennek csak 2d-s de előre be kell jelentkezni jó sokan járnak hozzá, mert ő a környéken a legjobb és ha időpontod is van, ami nélkül persze nem fogad, számítsak arra, hogy akár 2-3 órát is várnom kell. Hát ennyit nem birok ki, a férjem meg főleg nem! Ő is akar jönni, na és eléggé drága ( olyan 15.000 ft körül, na nem tudom nálatok mennyi de én sokalom). Azt mondta nem a pénzt sajnálja hanem az idejét, így végül csak az én dokimhoz kértem időpontot. Végül is még csak 9 hetes vagyok nagy dolgokat nem fog látni, csak azt akarom tudni, hogy a pici él-e és a korának megfelelő-e. Aztán majd 12. hét után csak elmegyek a másik dokihoz is csak, hogy nézzem, meg a picinek megvan mindene. Aztán még legfeljebb elmegyek ha tetszik később is. Ha ennyire elfoglalt nem akarom, hogy ő legyen az orvosom, mert ha baj van ki tudja tudna-e fogadni. Lehet a legjobb ha éppen akkor amikor kell nem elérhető. Szülni meg úgysem itt szülők, remélem.

Az én dokim jó orvos csak van egy fixe kényelmes és ahogy lehet mindenkit vág, ezért is sokan már nem mennek hozzá. Erre a hálapénz is függ attól, hogy normál szülés vagy császár. Nekünk is majd meg kell nézni mennyit adunk, anya ha ott van nehogy szégyenben maradjon.......de legalább nekem lesz kivel traccsolni utána. Rengeteg kolléganőjét ismerem kicsi korom óta, meg van még takarítónő is aki régi motoros. Kicsi koromban mindig tettek nekem félre barack kompótot ha tudták megyek arra 8)

Kép
Kép
melisch

Hüha, megette a rendszer a hozzászólásomat. Öröm ám az ilyesmi.

Vanilla engem is érdekelne a fözésed és a pihid után a felkavaró történet, ha nem gond.

Most kicsit lassítanom kell, mert egy órás volt 20 perc helyett az út az oviba és ugyanez vissza, de akkor már tele volt a babakocsi vagy 15 kg cuccal plusz 10 kg gyerekkel és sallangokkal. Minek nekem torna, így is edzem magam eleget. :)

Ez a hálapénz dolog olyan vegyes érzelmekkel tölt el, még szerencse, hogy itt ilyen nincsen és nyugodt lélekkel tudok szülni bárkinél. Már ismernek ott, mint a haza járó kísértet megjelenek kétévente. Egyik alkalommal pl. a párom volt gimis osztálytársa vezette a szülést. Olyan jót beszélgettek a lábaim között...
A hálapénz: anyám szerintem nem jut el még a 4 számjegyes kategóriába sem, olyan csóró a körzete. Sokaktól még csak el sem fogad, mert tudja, hogy hogy állnak és minden garas számít. Nem is lett milliomos... :wink:

Mentem ledölni, mert kész vagyok. Du. vinni kéne a csajokat tornázni, meglátjuk, hogy össze tudom-e szedni addig magamat.

Pihizzetek ti is!

Puszi: Barbi
Vendég

[quote="melisch"]H írta:melischa ennyire elfoglalt nem akarom, hogy ő legyen az orvosom, mert ha baj van ki tudja tudna-e fogadni. Lehet a legjobb ha éppen akkor amikor kell nem elérhető.

Ez nagyon igaz.
Az én "régi" dokinénim pl nem vállalt új kismamát, ha a szülés hónapjára előreláthatólag 4-5 várandósa volt már.
Ő úgy állt hozzá, hogy akkor nem tud 100%-ban odafigyelni 1-1-anyukára, ha közben másik 10-15 is van.
Persze, amúgy síma rákszűrés, nőgyógyis problémák stb voltak neki, de várandósa csak ennyi. :-)
Én nagyon szerettem, magasra tette a lécet az elvárásaim terén. :wink:
A szülésem utolsó 2(!) órájában végig velem volt! A fogadott szülésznőm meg sehol, mert műszakban volt.
Na, szóval van ilyen is meg olyan is... :-)

szilvás76

Vanilla, én is kérem szépen a történetet, ha lehet!

szilvás76

Csajok. A G-mailen a doksik közötti excel táblában nem akarjátok kipótolni az adataitokat? :wink:
Akiknél tudtam, én odaírtam a nick után a valódi keresztneveket, de annyi hiányosság van még benne... Persze ha nem "titkos", de hát ott úgyis csak mi látjuk...
Na, eldugultam. :twisted:

szilvás76

Vanilla jobban jársz ha felteszed a gmailre a történetet :)
Megnézem a kiegészitendőket.

evilany

Nekem nincs mit beírnom :)
Vanilla,én drukkolok nagyon.Próbálj kicsit nyugodtan lenni,ne árts az UFO fejűnek Szilvás után szabadon :lol:

evilany

Látom, ez nagyon megragadott!
Majd meglátod az UH-on!!!!! :lol:

szilvás76

hát nem olyan? :lol: 8)

Kép

szilvás76

még egy hét, és:

"És egy kis pozitív gondolat a 12. héthez: A baba agya ugyan még kisebb, mint születéskor lesz, de a struktúrája azzal már teljesen megegyezik. Gondolatai vannak, érez, érzékel. Hallgass kellemes zenét, apa pedig dörmögjön rendszeresen a pocakodnak a bársonyos hangjával."

szilvás76

:) szuper.Már csak 1 hét :))

evilany

Már elkezdheted :-) 8) :wink:

szilvás76

Mentem Csajok, hazafelé a Netmentes környezetbe. :lol:
Holnapő (remélem) jövök. :)

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?