Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, eddig csak hébe-hóba olvasgattam a topicokat.
De örülök, hogy erre rátaláltam, mert a 2. babámat várom, s már most a terhesség vége miatt aggódom. Próbálok nem ráparázni, de egyelőre nem nagyon megy.
A "nagyfiam" a napokban volt 2 éves, hál' istennek minden OK vele.
Ám elég rosszul indultunk....
A 36. héten levették a Streptococcus kenetet, de az orvosom elfelejtette megnézni az eredményt, s csak a kórházba való felvételnél (2 és fél héttel később) derült ki, hogy sajna pozitív lett.
Akkor viszont már 7 órája szívárgott a magzatvíz.
Azonnal kaptam antibiotikumot (Ampicillint), majd 4 óránként újra, összesen 4x. Aztán összesen 22 órás vajúdás után megszületett a babóm. Az antibiotikumok ellenére sajna azonnal megállapították, hogy tüdőgyulladása van, s rögtön átvitték mentővel egy másik kórház PIC-jére.
A zárójelentésbe azt írták a "korai burokrepedés miatt" fertőződott meg.
Ott 3 szörnyű hetet töltött, mire végre hazavihettem, de azt tényleg nem kívánom senkinek..... A tüdőgyulladásból vérmérgezés lett, a gyulladás végigment egy csomó kis szervén. Több gyógyszert kapott szegénykém, mint én egész életem során, de a lényeg a lényeg, EGÉSZSÉGESEN kaptam vissza. Azt mondták felejtsem el az egészet, de hát könnyű azt mondani.
És most megint retteghetek az újabb babó miatt, bár remélem 2x ugyanoda csak nem csap.....
Nem tudom meg lehetett volna-e oldani ezt másképp, előzetes antibiotikum kúrával vagy császárral vagy nem tudom. Láthatóan erre az antibiotikumra ugyanis nem igazán reagált a szervezetem.
Viszont most próbálok másik orvost keresni, de nem túl megnyugtató a kép. Mintha a történtek rajtam kívül senkit nem izgatnának, akit megkérdeztem orvos azt mondta, ők vmi másik gyógyszert adnak szülés közben és az hatni szokott.... Szokott....kösz.
Gondolom úgy általában az Ampicillin is szokott hatni, ha már mi azt kaptuk.
Mindegy, kérlek adjatok vmi tippet, merre/kihez menjek tovább, hogy amennyire lehet most majd elkerülhessük a hasonló "szülésélményt"!
Nem ijesztgetésül szántam a leírtakat, csak szeretnék tényleg mindent megtenni, ami manapság lehetséges
Üdv mindenkinek
Dilit